|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Zadomowienie
|
Ana wszystkiego naj naj naaajlepszego
![]() ![]() co do domku- przeprowadzamy się, ale to też nie jest tak kolorowo ![]() ![]() byłam dzisiaj u lekarza. kazał nie przejmować się dziwacznymi cyklami i sam kazał mi stawić się 23 stycznia na monitorowaniu. z testem owulacyjnym z apteki w ręku ![]() ![]() arenika domek po dziadkach ![]() ![]()
#513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam dziś 17dc i po raz pierwszy mam plamienie przed # ![]() Pewnie to ze stresu bo miałam bardzo nieprzyjemny weekend... Widzę ze gadacie o wizytach księży. Do nas powinien przyjść jutro ale ze mąż ma inwenturę i będę sama to go nie wpuszczę bo się boję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
Ana - nie będę oryginalna - II kreseczek!!
![]() Dzięwczyny, padam na pysk. Fatalny dzień w pracy, ale za to u gina wszystko dobrze, w przyszłym tygodniu jeszcze tylko kontrolne usg i do dzieła ![]() P.s. uwielbiam nasz domek... do momentu, kiedy mam myć okna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem ciepło lubna, a zimę toleruję tylko w święta no i jak byłam mała to w ferie, a teraz czerwony noc i wcześniejsze wyjścia z domu rano, żeby samochód odśnieżyć. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Wtajemniczenie
|
Oj tak ja też już mam dość tej zimy,nie dość że trzeba wcześniej wstać żeby się wygrzebać, poświęcić czas na odśnieżanie auta, skrobanie szyb, na drogach też wszyscy wolniej jeżdżą, rano ciemno, wracam po pracy też jest już ciemno.
Ja już marze żeby jeździć do pracy tylko w jakimś sweterku, lekko ubrana, słoneczko. Kurcze niech już mija ta zima. PPPatinka trzymam kciuki za jutrzejsze testownie ![]()
#517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poprosiłam księdza, żeby przyszedł do Nas na samym końcu bo TŻ nie ma no i zgodził się ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że wraz ze skończonym weekendem humor się poprawił? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Ja niestety miałam bardzo ciężki weekend - babcia tz zmarła w piątek i cały weekend załatwiałam pogrzeb z tesciową. ![]() Niestety sytuacja nie sprzyjała starankom wiec i w tym miesiacu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jutro znowu trzeba będzie odkopać auto... zimo przepadnij!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny. Tak jak przypuszczałam dziś męczy mnie od wieczora ból okołowulacyjny. Byłam też dziś wizycie u gin. więc się pytam kiedy może być owulacja skoro mam dziś ten bół to na usg wyszło że pęcherzyk owulacyjny ma 17mm, a pani doktor powiedziała że skoro dziś n=mam 12dc to za wcześnie na owu i pęcherzyk dopiero wzrasta. A ja zawsze myślałam że na drugi dzień po bólu mam owu. No a co do plamienia kltóre w kwietni uteż miałam i wyleczyła mi już w pierwszym cyklu, powiedziała że skoro nie odczuwam żadnego bólu jak plamię i żadnego bólu przy badaniu więc mam skierowanie na badania hormonalne, może wreszcie coś się u mnie ruszy. no i słuchajcie w związku z tym mam takie pytanie.
2-3 dc- FSH, LH , TSH I PROLAKTYNA PO 20 DC 3 RAZY CO DWA DNI PROGESTERON dodatkowo przygtowując się do ciąży toksoplazmoza i cmv. Więc mam teraz 12dc i jak uważacie czy mogę teraz poczekać do 20 dnia cyklu i zrobić te testy co podane są po 20dc, a pozniej jak zacznie się nowy cykl zrobić te pierwsze badania. Czy to musi być jeden cykl w sensie np od 1 do 30dc łącznie te badania. czy część w tym cyklu a część w nowym. Wtedy szybciej mogłabym zadziałać i zacząć coś leczyć a jak mam czekać od nowa na nowy cykl to znów mi zejdzie dwa miesiąće. Wpadłam na to za późno i ze stresu w gabinecie nawet nie pomyslałam aby się o to zapytać. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- ogólnie to przez to że pani doktor podejrzewa u mnie coś z hormonami to się załamałam choć z drugiej strony cieszę się że to zbadam i będę wiedziła na czym stoję. Już teraz to straciłam nadziję na ten cykl napewno znów nic z tego nie będzie, bo pewnie wyjdzie jednak coś z tych badań hormonalnych. Pani doktor powiedziała ze 4 cykle starań jak na razie to bardzo krótko, możemy się zacząć martwić po roku. Wogóle wróciłam taka smutna, na poczekalni same pary, czyli oglądają sobie dzidziusie na usg. Kiedy my tak będziemy chodzić na wizyty ![]() ![]()
#521 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do samotnosci to ja tez zawsze sama w tej poczekalni ale mam to szczescie ze nigdy tam nie czekam i ylko raz zdarzyla mi sie para z brzuszkiem ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- I co najważniejsze mozesz isc w tym cyklu po 20 dniu na te badania ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Ja do gina poszłam po 4 cyklu i dobrze bo tylko straciłabym czas jakbym czekala do roku wiec prosze mi sie tu nie załamywac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a Ty jakie badania sobie robiłaś po 4 cyklu starań i co z nich wynikło? ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- właśnie wyczytałam w necie że lepiej robić te badania w jednym cyklu, wtedy jest jakieś odniesienie jednych do drugich. więc chyba poczekam , ażeby to miało jakiś większy sens. Już tyle czekam to jeszcze ten miesiąc ![]()
![]() |
#523 |
Rozeznanie
|
Witam i dziś
![]() Wczoraj TŻ mnie rozbawił : ja do niego "mężu czy wiesz, że jeśli nie dostanę @ to zrobię niedługo test ![]() a on na to: "moja droga żono a czy jesteś pewna że kochaliśmy się w dni płodne?"-to miał być żart odpowiedziałam mu: "a czy jesteś w stanie mi powiedzieć hmm którego dnia się nie kochaliśmy? " on: "no nie było takiego" A ja na to : "no właśnie dlatego czekam ![]() Uczę się cierpliwości ![]() Edytowane przez kOmorowska Czas edycji: 2013-01-15 o 06:53 Powód: Zaglądam zawsze rano-bo wieczór spędzamy razem z TŻ ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja z rana, dzisiaj już nie zaspałam do pracy
![]() Ale śniegu nasypało, tyle trzeba było odśnieżać ;( zimo precz. kOmorowska trzymam kciuki żeby @ nie przyszła, PPPatinka daj znać jak już będziesz po testowaniu ![]() Ja znowu zaczynam ostre przygotowania do zajęć na uczelnie, pisanie pracy, prezentacje na zajęcia, konspekty, jest co robić. Jak mężulek jest w domu to jakoś nie mam weny żeby siąść i się uczyć i przygotowywać, ale jak go nie ma to chyba jeszcze gorzej bo ciągle o nim myślę i mi tęskno ![]() Miłego dnia życzę wszystkim staraczkom ![]()
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-01-15 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia i oby się spełniły. Poniżej link do zdjęc mojego domku
https://picasaweb.google.com/115144845939378749550 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() U mnie ten cykl już mogę uznać za stracony, tempka spadła bardzo mocno wiec dzisiaj albo jutro @ przyjdzie. Trochę szkoda bo chciałam mieć sylwestrowego dzieciaczka ![]()
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() miałam wczoraj masakryczny dzień. Poszłam do stomatologa i mi zęba rozwaliła.. znaczy może nie dosłownie, ale od wczoraj nic nie jadłam bo tak mnie boli... ;( ![]() Ana nie było mnie wczoraj, ale również życzę spełnienia marzeń i upragnionych II kresek ![]() ![]()
#528 |
Zakorzenienie
|
Hallo , halo
![]() Dziendoberek , jakies kreseczki ? U mnie @ tuz tuz , czuje pelna para ![]() ![]() Tymczasem spadam do pracy ![]()
#529 |
Rozeznanie
|
Witam po pracy dzis testowalam no i niestety jedna krecha
![]() ![]() Pamietam ze ktoras miala testowac ze mna wiec jak tam moze chociaz jedna dobra widomosc sie pojawi wrescie u nas a pozniej to juz z gorki ruszymy pelna para i wszystkie zobaczymy II krechy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam dzisiaj zrobić testa, ale nie ma sensu, @ będzie lada chwila (chyba że cud się zdarzy ale na to nie liczę).
![]() |
#531 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dodatkowo miałam badania tz - wyniki ok mialam monitoring cyklu wiec wszystko ok dlatego wysłał mnie na drożnośc jajowodów ( badania do zabiegu różne wymazy, morfologia, mocz - wszystko ok) i wyszło że jeden niedrożny. Teraz mam trzy miesiące spokoju na zajście na jednym jajowodzie a jak nie to kolejne badania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Test robilam rano ale nie wiem czy mocz mozna zaliczyc do porannego z racji tego ze od kilku dni nie moge spac i wczoraj tez tak bylo zasnelam gdzies kolo 21ej a obudzilam sie o 22:47 ( spojrzalam na zegarek) po czym bylam w wc bo mnie przycisnelo pozniej z godzine rzucalam sie po lozku za nim zasnelam i wstalam o 4:30 i po spaniu wiec nie wiem czy ten mocz o 4:30 to mozna do p0orannego zaliczyc skoro bylam jeszcze w wc w nocy ale zobaczymy jak do soboty nie przyjdzie ta franca@ to znow zatestuje ale masakre mam z tym spaniem bo w dzien na rzesach chodze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Wtajemniczenie
|
Ja już odpoczywam po pracy, nie wiem czy odpoczywaniem to można nazwać, ciągle coś na uczelnie przygotowuje.
Dzisiaj złapałam jakiegoś doła, mężuś w delegacji, mnie dobija fakt że teraz kolejne starania o dzidzie i kolejne czekanie, bo starania to sama przyjemność. Czasem mam takiego powera i energię i kurcze myślę sobie że przecież w końcu się uda, że na pewno będzie dobrze, ale dzisiaj mam humor odwrócony o 180 stopnii tracę nadzieję na wymarzone II kreseczki. Sorki że tak marudzę ale musiałam gdzieś z siebie wylać smutki dzisiejszego dnia. kOmorowska jak tam u Ciebie?? @ się nie pojawiła?? ![]()
![]() |
#534 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jeszcze nie wszystko stracone ![]() Cytat:
![]() |
#535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak zrobimy remoncik u nas też moze coś wrzucę ![]()
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też marzy mi się domek, ale mieliśmy do wyboru, albo mieszkamy z teściami w domku, albo idziemy na osobno do bloku no i wybraliśmy blok. Mniejsze, ale sami. Nie wyobrażam sobie mieszkać z "mamusią i tatusiem" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
Ana985 ładny domek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Zadomowienie
|
ana985 twój tż jest strażakiem? bo na jednym zdjęciu dojrzałam ta charakterystyczną koszulkę?
#539 |
Zakorzenienie
|
arenika - Ty od razu na facetów lukasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zadomowienie
|
hehe no bardziej na tą koszulkę :P
strażak to taki u nas bardzo rodzinny zawód ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.