Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 19:05   #511
Eleo765
Zadomowienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez ana985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny piekne macie domy- gratuluje, wiem co to znaczy na swoim- my tez wybudowalismy dom wg projektu oliwka (jesli chcecie moge wrzucic linkz moja galerią)i już rok mieszkamy- nie zamienila bym go na inny
ana, ja chętnie pooglądam zdjęcia tymczasem u nas zaczęły się starania :P mąż ma urodziny 18 stycznia, 20 teoretycznie ma być owu, byłby fajny prezent urodzinowy gdyby się udało :P
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 19:16   #512
patrycjja
Zadomowienie

Ana wszystkiego naj naj naaajlepszego Ty wiesz najlepiej czego sobie życzysz

co do domku- przeprowadzamy się, ale to też nie jest tak kolorowo domek jest generalnie w stanie surowym, góra zupełnie nie ruszona. na dole kuchnia i pokój ot tak żeby można było przesiedzieć kilka dni urlopu, albo przespać noc w lecie. tak że trochę pracy włożymy. i kasy

byłam dzisiaj u lekarza. kazał nie przejmować się dziwacznymi cyklami i sam kazał mi stawić się 23 stycznia na monitorowaniu. z testem owulacyjnym z apteki w ręku a może coś się uda. jak nie trudno- płakać nie będę, tylko popróbujemy dalej w sumie teraz tez trochę ten domek będzie nas blokował, bo z tym trochę zabawy będzie.

arenika domek po dziadkach ja też mam taki jeden po pradziadkach, ale mało że znajduje się na końcu świata dosłownie, to jest w tak opłakanym stanie że lepiej byłoby nowy budować. marzę o tym żeby kiedyś przerobić chociaż jeden pokoik dla wakacyjnego odpoczynku. 'stare' domy mają swój urok. nowe budownictwo zarówno jednorodzinne jak i blokowiska to nie to samo. chociaż też mają na pewno swój urok i plusy (ogrzewanie w blokach)
Stary 2013-01-14, 19:25   #513
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny po weekendzie, chorobowo już prawie wróciłam do żywych, wczoraj miała przyjść @ ale nie przyszła, dziś jej nie ma (i dobrze bo mam urodziny i plany okołomężowe :P) ale narazie nie testuje, daje sobie czas do konca tygodnia.
a tymczasem urodzinowa kawka i rafaello
kochana wszystkiego naj naj i przede wszystkim II kreseczek
Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajcie kciucki za jutrzejsze testowanie)

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
Masakra z tą pogodą i śniegiem. Auto z naprzeciwka jechało środkiem drogi tak, że się zakopałam w rowie pół godziny się męczyłam żeby wyjechać i nic. Miałam szczęście, że nadjechały inne auta i mnie mili panowie podnieśli i wypchnęli bo bym tam chyba zamarzła.
Już mam dość tej zimy
Dobrze że jeszcze są osoby któe chcą pomóc no i że nic Ci sie nie stało

Mam dziś 17dc i po raz pierwszy mam plamienie przed #
Pewnie to ze stresu bo miałam bardzo nieprzyjemny weekend...

Widzę ze gadacie o wizytach księży. Do nas powinien przyjść jutro ale ze mąż ma inwenturę i będę sama to go nie wpuszczę bo się boję
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 19:29   #514
Pinsleepee
Raczkowanie

Ana - nie będę oryginalna - II kreseczek!!

Dzięwczyny, padam na pysk. Fatalny dzień w pracy, ale za to u gina wszystko dobrze, w przyszłym tygodniu jeszcze tylko kontrolne usg i do dzieła

P.s. uwielbiam nasz domek... do momentu, kiedy mam myć okna
Pinsleepee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 19:42   #515
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra z tą pogodą i śniegiem. Auto z naprzeciwka jechało środkiem drogi tak, że się zakopałam w rowie pół godziny się męczyłam żeby wyjechać i nic. Miałam szczęście, że nadjechały inne auta i mnie mili panowie podnieśli i wypchnęli bo bym tam chyba zamarzła.
Już mam dość tej zimy
Do końca tygodnia ma tak padać i być mróz do -10 więc zima nie odpuszcza, ale czego wymagać mamy dopiero styczeń i to połowa, a zima może potrzymać do kwietnia

Ja jestem ciepło lubna, a zimę toleruję tylko w święta no i jak byłam mała to w ferie, a teraz czerwony noc i wcześniejsze wyjścia z domu rano, żeby samochód odśnieżyć.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Ana wszystkiego naj naj naaajlepszego Ty wiesz najlepiej czego sobie życzysz

co do domku- przeprowadzamy się, ale to też nie jest tak kolorowo domek jest generalnie w stanie surowym, góra zupełnie nie ruszona. na dole kuchnia i pokój ot tak żeby można było przesiedzieć kilka dni urlopu, albo przespać noc w lecie. tak że trochę pracy włożymy. i kasy

byłam dzisiaj u lekarza. kazał nie przejmować się dziwacznymi cyklami i sam kazał mi stawić się 23 stycznia na monitorowaniu. z testem owulacyjnym z apteki w ręku a może coś się uda. jak nie trudno- płakać nie będę, tylko popróbujemy dalej w sumie teraz tez trochę ten domek będzie nas blokował, bo z tym trochę zabawy będzie.

arenika domek po dziadkach ja też mam taki jeden po pradziadkach, ale mało że znajduje się na końcu świata dosłownie, to jest w tak opłakanym stanie że lepiej byłoby nowy budować. marzę o tym żeby kiedyś przerobić chociaż jeden pokoik dla wakacyjnego odpoczynku. 'stare' domy mają swój urok. nowe budownictwo zarówno jednorodzinne jak i blokowiska to nie to samo. chociaż też mają na pewno swój urok i plusy (ogrzewanie w blokach)
Takie zajęcie dobrze Wam zrobi nie będziecie ciągle myśleć o dziecku i owulacji, głowa będzie czym innym zajęta, a wtedy

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Pinsleepee Pokaż wiadomość
Ana - nie będę oryginalna - II kreseczek!!

Dzięwczyny, padam na pysk. Fatalny dzień w pracy, ale za to u gina wszystko dobrze, w przyszłym tygodniu jeszcze tylko kontrolne usg i do dzieła

P.s. uwielbiam nasz domek... do momentu, kiedy mam myć okna
Mycie okien to zmora każdej kobiety , ale Ja się nie dałam i do mycia zaciągam TŻ nawet nie protestuje
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 19:47   #516
maomami
Wtajemniczenie

Oj tak ja też już mam dość tej zimy,nie dość że trzeba wcześniej wstać żeby się wygrzebać, poświęcić czas na odśnieżanie auta, skrobanie szyb, na drogach też wszyscy wolniej jeżdżą, rano ciemno, wracam po pracy też jest już ciemno.
Ja już marze żeby jeździć do pracy tylko w jakimś sweterku, lekko ubrana, słoneczko. Kurcze niech już mija ta zima.

PPPatinka trzymam kciuki za jutrzejsze testownie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 19:51   #517
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
kochana wszystkiego naj naj i przede wszystkim II kreseczek

Dobrze że jeszcze są osoby któe chcą pomóc no i że nic Ci sie nie stało

Mam dziś 17dc i po raz pierwszy mam plamienie przed #
Pewnie to ze stresu bo miałam bardzo nieprzyjemny weekend...

Widzę ze gadacie o wizytach księży. Do nas powinien przyjść jutro ale ze mąż ma inwenturę i będę sama to go nie wpuszczę bo się boję

Ja poprosiłam księdza, żeby przyszedł do Nas na samym końcu bo TŻ nie ma no i zgodził się Był u Nas bardzo krótko bo zmęczony, tylko trzy razy Nam powtórzył, że w całym bloku nie ma tak ładnego mieszkania jak Nasze , śmiać mi się chciało, ale miło się nam zrobiło

Mam nadzieję, że wraz ze skończonym weekendem humor się poprawił?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-14, 20:28   #518
Ania0783
Raczkowanie

Cytat:
Witam dziewczyny po weekendzie, chorobowo już prawie wróciłam do żywych, wczoraj miała przyjść @ ale nie przyszła, dziś jej nie ma (i dobrze bo mam urodziny i plany okołomężowe :P) ale narazie nie testuje, daje sobie czas do konca tygodnia.
Dziewczyny piekne macie domy- gratuluje, wiem co to znaczy na swoim- my tez wybudowalismy dom wg projektu oliwka (jesli chcecie moge wrzucic linkz moja galerią)i już rok mieszkamy- nie zamienila bym go na inny

a tymczasem urodzinowa kawka i rafaello
Wszystkiego naj naj najlepszego poprostu spełnienia marzeń

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Ja niestety miałam bardzo ciężki weekend - babcia tz zmarła w piątek i cały weekend załatwiałam pogrzeb z tesciową.

Niestety sytuacja nie sprzyjała starankom wiec i w tym miesiacu no ale w moim przypadku to nic nowego heh
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:30   #519
Pinsleepee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość

Mycie okien to zmora każdej kobiety , ale Ja się nie dałam i do mycia zaciągam TŻ nawet nie protestuje
Ja mojemu darowałam, bo i tak dużo robi w domu, a okna wychodzą mu, delikatnie rzecz ujmując - bardzo średnio

A jutro znowu trzeba będzie odkopać auto... zimo przepadnij!!
Pinsleepee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:41   #520
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Witam dziewczyny. Tak jak przypuszczałam dziś męczy mnie od wieczora ból okołowulacyjny. Byłam też dziś wizycie u gin. więc się pytam kiedy może być owulacja skoro mam dziś ten bół to na usg wyszło że pęcherzyk owulacyjny ma 17mm, a pani doktor powiedziała że skoro dziś n=mam 12dc to za wcześnie na owu i pęcherzyk dopiero wzrasta. A ja zawsze myślałam że na drugi dzień po bólu mam owu. No a co do plamienia kltóre w kwietni uteż miałam i wyleczyła mi już w pierwszym cyklu, powiedziała że skoro nie odczuwam żadnego bólu jak plamię i żadnego bólu przy badaniu więc mam skierowanie na badania hormonalne, może wreszcie coś się u mnie ruszy. no i słuchajcie w związku z tym mam takie pytanie.
2-3 dc- FSH, LH , TSH I PROLAKTYNA

PO 20 DC
3 RAZY CO DWA DNI PROGESTERON

dodatkowo przygtowując się do ciąży toksoplazmoza i cmv.

Więc mam teraz 12dc i jak uważacie czy mogę teraz poczekać do 20 dnia cyklu i zrobić te testy co podane są po 20dc, a pozniej jak zacznie się nowy cykl zrobić te pierwsze badania. Czy to musi być jeden cykl w sensie np od 1 do 30dc łącznie te badania. czy część w tym cyklu a część w nowym. Wtedy szybciej mogłabym zadziałać i zacząć coś leczyć a jak mam czekać od nowa na nowy cykl to znów mi zejdzie dwa miesiąće. Wpadłam na to za późno i ze stresu w gabinecie nawet nie pomyslałam aby się o to zapytać.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

ogólnie to przez to że pani doktor podejrzewa u mnie coś z hormonami to się załamałam choć z drugiej strony cieszę się że to zbadam i będę wiedziła na czym stoję. Już teraz to straciłam nadziję na ten cykl napewno znów nic z tego nie będzie, bo pewnie wyjdzie jednak coś z tych badań hormonalnych.

Pani doktor powiedziała ze 4 cykle starań jak na razie to bardzo krótko, możemy się zacząć martwić po roku.

Wogóle wróciłam taka smutna, na poczekalni same pary, czyli oglądają sobie dzidziusie na usg.

Kiedy my tak będziemy chodzić na wizyty:pros i:

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:53   #521
Ania0783
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Tak jak przypuszczałam dziś męczy mnie od wieczora ból okołowulacyjny. Byłam też dziś wizycie u gin. więc się pytam kiedy może być owulacja skoro mam dziś ten bół to na usg wyszło że pęcherzyk owulacyjny ma 17mm, a pani doktor powiedziała że skoro dziś n=mam 12dc to za wcześnie na owu i pęcherzyk dopiero wzrasta. A ja zawsze myślałam że na drugi dzień po bólu mam owu. No a co do plamienia kltóre w kwietni uteż miałam i wyleczyła mi już w pierwszym cyklu, powiedziała że skoro nie odczuwam żadnego bólu jak plamię i żadnego bólu przy badaniu więc mam skierowanie na badania hormonalne, może wreszcie coś się u mnie ruszy. no i słuchajcie w związku z tym mam takie pytanie.
2-3 dc- FSH, LH , TSH I PROLAKTYNA

PO 20 DC
3 RAZY CO DWA DNI PROGESTERON

dodatkowo przygtowując się do ciąży toksoplazmoza i cmv.

Więc mam teraz 12dc i jak uważacie czy mogę teraz poczekać do 20 dnia cyklu i zrobić te testy co podane są po 20dc, a pozniej jak zacznie się nowy cykl zrobić te pierwsze badania. Czy to musi być jeden cykl w sensie np od 1 do 30dc łącznie te badania. czy część w tym cyklu a część w nowym. Wtedy szybciej mogłabym zadziałać i zacząć coś leczyć a jak mam czekać od nowa na nowy cykl to znów mi zejdzie dwa miesiąće. Wpadłam na to za późno i ze stresu w gabinecie nawet nie pomyslałam aby się o to zapytać.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

ogólnie to przez to że pani doktor podejrzewa u mnie coś z hormonami to się załamałam choć z drugiej strony cieszę się że to zbadam i będę wiedziła na czym stoję. Już teraz to straciłam nadziję na ten cykl napewno znów nic z tego nie będzie, bo pewnie wyjdzie jednak coś z tych badań hormonalnych.

Pani doktor powiedziała ze 4 cykle starań jak na razie to bardzo krótko, możemy się zacząć martwić po roku.

Wogóle wróciłam taka smutna, na poczekalni same pary, czyli oglądają sobie dzidziusie na usg.

Kiedy my tak będziemy chodzić na wizyty:pros i:
Nie martw sie uszy do góry - cos w końcu sie dzieje - poszlas do lekarza bedziesz miała badania nie stoisz w miejscu bo nie ma co czekac rok tak na prawde szybko znajdziesz problem i zajdziesz równie szybko

a co do samotnosci to ja tez zawsze sama w tej poczekalni ale mam to szczescie ze nigdy tam nie czekam i ylko raz zdarzyla mi sie para z brzuszkiem

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

I co najważniejsze mozesz isc w tym cyklu po 20 dniu na te badania

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Ja do gina poszłam po 4 cyklu i dobrze bo tylko straciłabym czas jakbym czekala do roku wiec prosze mi sie tu nie załamywac tylko cieszyc bo to krok do posiadania fasolki
Stary 2013-01-14, 22:55   #522
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez Ania0783 Pokaż wiadomość
Nie martw sie uszy do góry - cos w końcu sie dzieje - poszlas do lekarza bedziesz miała badania nie stoisz w miejscu bo nie ma co czekac rok tak na prawde szybko znajdziesz problem i zajdziesz równie szybko

a co do samotnosci to ja tez zawsze sama w tej poczekalni ale mam to szczescie ze nigdy tam nie czekam i ylko raz zdarzyla mi sie para z brzuszkiem

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

I co najważniejsze mozesz isc w tym cyklu po 20 dniu na te badania

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Ja do gina poszłam po 4 cyklu i dobrze bo tylko straciłabym czas jakbym czekala do roku wiec prosze mi sie tu nie załamywac tylko cieszyc bo to krok do posiadania fasolki
dziękuję za słowa otuchy są mi naprawdę teraz potrzebne
a Ty jakie badania sobie robiłaś po 4 cyklu starań i co z nich wynikło?

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

właśnie wyczytałam w necie że lepiej robić te badania w jednym cyklu, wtedy jest jakieś odniesienie jednych do drugich. więc chyba poczekam , ażeby to miało jakiś większy sens. Już tyle czekam to jeszcze ten miesiąc

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 06:51   #523
kOmorowska
Rozeznanie

Witam i dziś u mnie (nie) spodziewana @ hmm powinna pojawić się dziś ale wytrzymam do poniedziałku żeby zatestować jeśli jednak nie będzie.
Wczoraj TŻ mnie rozbawił : ja do niego
"mężu czy wiesz, że jeśli nie dostanę @ to zrobię niedługo test "
a on na to:
"moja droga żono a czy jesteś pewna że kochaliśmy się w dni płodne?"-to miał być żart
odpowiedziałam mu:
"a czy jesteś w stanie mi powiedzieć hmm którego dnia się nie kochaliśmy? "
on:
"no nie było takiego"
A ja na to :
"no właśnie dlatego czekam w nadziei, że @ nie będzie"
Uczę się cierpliwości

Edytowane przez kOmorowska
Czas edycji: 2013-01-15 o 06:53 Powód: Zaglądam zawsze rano-bo wieczór spędzamy razem z TŻ ;)
kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 07:25   #524
maomami
Wtajemniczenie

Witam się i ja z rana, dzisiaj już nie zaspałam do pracy
Ale śniegu nasypało, tyle trzeba było odśnieżać ;( zimo precz.
kOmorowska trzymam kciuki żeby @ nie przyszła, PPPatinka daj znać jak już będziesz po testowaniu
Ja znowu zaczynam ostre przygotowania do zajęć na uczelnie, pisanie pracy, prezentacje na zajęcia, konspekty, jest co robić. Jak mężulek jest w domu to jakoś nie mam weny żeby siąść i się uczyć i przygotowywać, ale jak go nie ma to chyba jeszcze gorzej bo ciągle o nim myślę i mi tęskno
Miłego dnia życzę wszystkim staraczkom

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-01-15 o 11:49
Stary 2013-01-15, 08:19   #525
ana985
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia i oby się spełniły. Poniżej link do zdjęc mojego domku

https://picasaweb.google.com/115144845939378749550
ana985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 10:54   #526
arenika
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia i oby się spełniły. Poniżej link do zdjęc mojego domku

Ładny domek, fajnie tak patrzeć jak powstaje coś własnego. I to czego zazdroszczę w nowym budownictwie to ogrzewanie podłogowe

U mnie ten cykl już mogę uznać za stracony, tempka spadła bardzo mocno wiec dzisiaj albo jutro @ przyjdzie.
Trochę szkoda bo chciałam mieć sylwestrowego dzieciaczka
Stary 2013-01-15, 11:14   #527
ryba91
Zakorzenienie

Witam
miałam wczoraj masakryczny dzień. Poszłam do stomatologa i mi zęba rozwaliła.. znaczy może nie dosłownie, ale od wczoraj nic nie jadłam bo tak mnie boli... ;( a potem sie dziwić ze ludzi nie chcą do nich chodzić...

Ana nie było mnie wczoraj, ale również życzę spełnienia marzeń i upragnionych II kresek (spóźnione ale szczere )
Stary 2013-01-15, 12:52   #528
Trele_Morele
Zakorzenienie

Hallo , halo
Dziendoberek , jakies kreseczki ?
U mnie @ tuz tuz , czuje pelna para
Tymczasem spadam do pracy

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:01   #529
PPPatinka
Rozeznanie

Witam po pracy dzis testowalam no i niestety jedna krecha zalamka totalna teraz juz czekam na ta francę @ niech juz wrescie przylezie jak ma przyjsc i nie robi nadzieji bo oszalec mozna

Pamietam ze ktoras miala testowac ze mna wiec jak tam moze chociaz jedna dobra widomosc sie pojawi wrescie u nas a pozniej to juz z gorki ruszymy pelna para i wszystkie zobaczymy II krechy
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 17:03   #530
arenika
Zadomowienie

Cytat:
Witam po pracy dzis testowalam no i niestety jedna krecha zalamka totalna teraz juz czekam na ta francę @ niech juz wrescie przylezie jak ma przyjsc i nie robi nadzieji bo oszalec mozna

Pamietam ze ktoras miala testowac ze mna wiec jak tam moze chociaz jedna dobra widomosc sie pojawi wrescie u nas a pozniej to juz z gorki ruszymy pelna para i wszystkie zobaczymy II krechy
Jak po pracy to może za późno było? Z rana niby lepiej.
Ja miałam dzisiaj zrobić testa, ale nie ma sensu, @ będzie lada chwila (chyba że cud się zdarzy ale na to nie liczę).
Stary 2013-01-15, 17:06   #531
Ania0783
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
dziękuję za słowa otuchy są mi naprawdę teraz potrzebne
a Ty jakie badania sobie robiłaś po 4 cyklu starań i co z nich wynikło?

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------
Gin kazał mi zrobic testosteron i prolaktyne - wyniki ok
dodatkowo miałam badania tz - wyniki ok
mialam monitoring cyklu wiec wszystko ok dlatego wysłał mnie na drożnośc jajowodów ( badania do zabiegu różne wymazy, morfologia, mocz - wszystko ok) i wyszło że jeden niedrożny. Teraz mam trzy miesiące spokoju na zajście na jednym jajowodzie a jak nie to kolejne badania.
Stary 2013-01-15, 18:25   #532
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Jak po pracy to może za późno było? Z rana niby lepiej.
Ja miałam dzisiaj zrobić testa, ale nie ma sensu, @ będzie lada chwila (chyba że cud się zdarzy ale na to nie liczę).

Test robilam rano ale nie wiem czy mocz mozna zaliczyc do porannego z racji tego ze od kilku dni nie moge spac i wczoraj tez tak bylo zasnelam gdzies kolo 21ej a obudzilam sie o 22:47 ( spojrzalam na zegarek) po czym bylam w wc bo mnie przycisnelo pozniej z godzine rzucalam sie po lozku za nim zasnelam i wstalam o 4:30 i po spaniu wiec nie wiem czy ten mocz o 4:30 to mozna do p0orannego zaliczyc skoro bylam jeszcze w wc w nocy ale zobaczymy jak do soboty nie przyjdzie ta franca@ to znow zatestuje ale masakre mam z tym spaniem bo w dzien na rzesach chodze
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 18:31   #533
maomami
Wtajemniczenie

Ja już odpoczywam po pracy, nie wiem czy odpoczywaniem to można nazwać, ciągle coś na uczelnie przygotowuje.
Dzisiaj złapałam jakiegoś doła, mężuś w delegacji, mnie dobija fakt że teraz kolejne starania o dzidzie i kolejne czekanie, bo starania to sama przyjemność. Czasem mam takiego powera i energię i kurcze myślę sobie że przecież w końcu się uda, że na pewno będzie dobrze, ale dzisiaj mam humor odwrócony o 180 stopnii tracę nadzieję na wymarzone II kreseczki.
Sorki że tak marudzę ale musiałam gdzieś z siebie wylać smutki dzisiejszego dnia.
kOmorowska jak tam u Ciebie?? @ się nie pojawiła??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 18:40   #534
arenika
Zadomowienie

Cytat:
Test robilam rano ale nie wiem czy mocz mozna zaliczyc do porannego z racji tego ze od kilku dni nie moge spac i wczoraj tez tak bylo zasnelam gdzies kolo 21ej a obudzilam sie o 22:47 ( spojrzalam na zegarek) po czym bylam w wc bo mnie przycisnelo pozniej z godzine rzucalam sie po lozku za nim zasnelam i wstalam o 4:30 i po spaniu wiec nie wiem czy ten mocz o 4:30 to mozna do p0orannego zaliczyc skoro bylam jeszcze w wc w nocy ale zobaczymy jak do soboty nie przyjdzie ta franca@ to znow zatestuje ale masakre mam z tym spaniem bo w dzien na rzesach chodze
To chyba można do porannego zaliczyć bo jeszcze nie rozrzedzony pitymi płynami.
Może jeszcze nie wszystko stracone

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja już odpoczywam po pracy, nie wiem czy odpoczywaniem to można nazwać, ciągle coś na uczelnie przygotowuje.
Dzisiaj złapałam jakiegoś doła, mężuś w delegacji, mnie dobija fakt że teraz kolejne starania o dzidzie i kolejne czekanie, bo starania to sama przyjemność. Czasem mam takiego powera i energię i kurcze myślę sobie że przecież w końcu się uda, że na pewno będzie dobrze, ale dzisiaj mam humor odwrócony o 180 stopnii tracę nadzieję na wymarzone II kreseczki.
Sorki że tak marudzę ale musiałam gdzieś z siebie wylać smutki dzisiejszego dnia.
kOmorowska jak tam u Ciebie?? @ się nie pojawiła??
Oj tak to czekanie jest najgorsze , mi te dwa tygodnie dłużyły się niesamowicie.
Stary 2013-01-15, 18:59   #535
dzoker007
Raczkowanie

Cytat:

ana ślicznie! gustownie i przytulnie gratuluję super domku!
jak zrobimy remoncik u nas też moze coś wrzucę
Stary 2013-01-15, 19:01   #536
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:

Fajny domek kuchnia marzenie Moja przyjaciółka ma taki sam kolor mebli

Też marzy mi się domek, ale mieliśmy do wyboru, albo mieszkamy z teściami w domku, albo idziemy na osobno do bloku no i wybraliśmy blok. Mniejsze, ale sami. Nie wyobrażam sobie mieszkać z "mamusią i tatusiem" dobrze, że TŻ też ma takie podejście
Stary 2013-01-15, 19:12   #537
Ania0783
Raczkowanie

Ana985 ładny domek
Stary 2013-01-15, 19:30   #538
arenika
Zadomowienie

ana985 twój tż jest strażakiem? bo na jednym zdjęciu dojrzałam ta charakterystyczną koszulkę?
Stary 2013-01-15, 19:43   #539
justiii87
Zakorzenienie

arenika - Ty od razu na facetów lukasz hehe
Stary 2013-01-15, 19:53   #540
arenika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
arenika - Ty od razu na facetów lukasz hehe
hehe no bardziej na tą koszulkę :P
strażak to taki u nas bardzo rodzinny zawód

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości