|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać-cz. 17.
Cytat:
||
|
|
|
#3362 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Pamiętaj też, że lepiej namachać się więcej pędzlem, niż raz nalożyć czegoś za dużo na twarz. Dotyczy szczególnie różów, bronzerów i podobnych. |
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wykryc opryszczke narzadow polciowych jesli ew zarazenie mialo miejsce dawno temu? Zwykle badanie krwi wykaze?
|
|
|
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
Jakie badania trzeba zrobić jeśli:
- ma się mocno przetłuszczające włosy, tak że rano umyte wieczorem już są średniej świeżości, - mimo już nie nastoletniego wieku nadal ma się problemy z cerą - nadmierne owłosienie - problemy z wagą? |
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Tradycyjnie polecam hormony tarczycy, ale to mogą być także hormony płciowe i wiele innych.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
#3367 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
2 sprawy
1. czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego tabletki antykoncepcyjne traktuje się przy wypisywaniu recepty jak lek i lekarz może wypisać tylko 3 opakowania na jednej recepcie (czyli tak jak leki jakby to była 3miesięcznma kuracja) ? 2. czy nie jest bezprawnym pobieranie opłaty za wizytę u lekarza państwowego gdy ma się opłacone ubezpieczenie, a po prostu nie zdążyło się zapisać wcześniej (w listopadzie na wizytę w kwietniu - a zawsze zapisywało się na wizytę na 3 miesiące przed, czyli jak chcę na kwiecień to się zapisuję w styczniu) na wizytę, a jako rozwiązanie proponują płatną wizytę (w normalnych godzinach przyjmowania pacjentów) w tym terminie co bym chciała (a przecież w tym samym terminie powinni przyjąć mnie bezpłatnie) ? ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- zależy czy but jest 'zamknięty', mój szewc podjąłby się tego najwyżej w wypadku botek, o oficerkach itp. nie ma mowy |
|
|
|
#3371 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
2. Bezprawne nie jest ale jest podle i nieetyczne. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak jest z pozostałymi hormonami, ale domagaj się chociaż skierowania na tsh, bo na tsh muszą Ci dać---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
retinoidy nie rozwiążą problemu na dłuższy dystans, jeśli Krokodil ma jakieś zaburzenia hormonalne to trzeba się zająć przyczynami, a nie skutkiem, poza tym izotretynoina może dać wiele skutków ubocznych i bez sensu byłoby ją stosować 'na pałę'![]() a chora tarczyca nie powoduje np. problemów z nadmiernym owłosieniem
|
|
#3373 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
, coś się zmieniło? Jak tak to średnio.2. to nie do końca tak. lekarz ma kontrakt na ileś tam pacjentów, więc w ramach nfz nie za bardzo może przyjmować dowolną ilość pacjentów. NFZ mu za to nie zwróci, a prywatnie już może ile chce. |
|
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wszystkie. Na 3 m-ce wypisywane są refundowane, nierefundowane na 6 m-cy.
|
#3375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi! |
|
|
|
|
#3376 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() :roll eyes:![]() ![]() :roll eyes:Stad, ze nie ona pierwsza i nie ostatnia, moze po prostu ma genetycznie duzo wlosow, moze je za duzo i moze po prostu jej sie przetluszcza skora bo tak. Nie trzeba od razu miec problemow z hormonami. Na watku o izotretynoinie jakos nie widzialam, zeby ktos mial inne skutki uboczne niz krwawienie z nosa, demonizuja lek, ktory dla wiekszosci jest ostatnia deska ratunku. Nie wszystko jest problemem, czasem po prostu taka czyjas uroda. Pojdzie, zbada sie, jak sie okaze ze jednak nic jej nie jest to niewiele innego jej zostaje niz kupic depilator i isc po izotek czy cos. |
|
|
|
|
#3377 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
cudownie, czyli moja lekarka oszukuje mnie od paru lat, będę musiała znów walczyć o to co mi się normalnie należy (tłumaczono mi to zawsze tym, również położna tak twierdziła, że mogą wypisać wyłącznie co 3 miesiące na 3 opak. tabsów tłumacząc to tym, że po tych 3 miesięcach muszę być ponownie zbadana) |
||
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej zrobić z krwi badanie DNA na wirusa HPV.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Pomoże mi ktoś z empikiem? Bo zaraz mnie szlag jasny trafi
![]() Mam konto na stronie empik.com Brat mi je doładował na kwotę X. Ja sobie zamówiłam książki, wybrałam odbiór osobisty. I teraz, poszłam odebrać książki, ale kwota nie ściągnęła się z konta na empiku i gość kazał mi zapłacić. Mówię, że przecież mam środki na koncie. Ale nie. Kazał mi wydrukować jakiś kod (?!) i z tym przyjść. Jedyne, co znalazłam, to taka kartka na stronie empiku: Środki na Twoim koncie zostały doładowane 2.12 na kwotę X. Mam to wydrukować i z tym iść odebrać książki? Dlaczego kwota automatycznie nie odejmuje się od kwoty doładowanej na empik.com? Uprzedzając pytania: wybierając formę płatności, nie dało się wybrać nic, co by pozwoliło na ściągnięcie kasy ze środków na koncie empiku. Gość w salonie nijak mi pomóc nie chciał, bo z drwiącym uśmieszkiem powiedział, że owszem, mogę odebrać książki, ale muszę zapłacić. Ja mówię, że nie po to mam tyle kasy na koncie żeby płacić gotówką. No ale nic innego mi nie zaproponował. |
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po ślubie jest sie dość bliską rodziną, może to temu. Miałam się dowiedzieć więcej, ale w tym tygodniu raczej mi się nie uda.
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osoba zainteresowana powinna isc po skierowanie do jakiegos lekarza? Czy wystarczy isc do laboratorium i zaplacic za badanie? |
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i tak wykonałam telefonik, i okazuje się, że jeżeli jestem jej normalną pacjentką i chcą bym zapłaciła za wizytę to taka możliwość to tylko w godzinach specjalnie na to przeznaczonych, a jak chcą bym im zapłaciła kiedy mam ubezpieczenie i przyjmuje mnie w ramach godzin opłaconych przez NFZ to wtedy jest to już bezprawne |
|
|
|
|
#3383 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3863739 6] ![]() Czyli przy wadze 65kg człowiek powinien jeść 950kcal dziennie, żeby coś zrzucić. Brawo, genialna rada [/QUOTE]No dokladnie, wiekszosc lekarzy przepisuje taka diete. Nina takie rzeczy to chyba prywatnie tylko. Tzn moja lekarka nie przepisze skierowania na nic chocby czlowiek umieral, jedyna jej zaleta jest to ze jest blisko i wypisuje zwolnienia bez problemu. Moze masz innego lekarza. Ale tak to wszelkie takie a moze to a moze tamto bym chciala bo podejrzewam to odsylaja z kwitkiem bo nie beda za to placic. Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2013-01-14 o 20:38 |
|
|
|
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
Jak myślicie czy będzie bardzo kiepsko/odstraszająco wyglądać jeśli na pierwszą randkę założę obcasy i będę od niego wyższa ok. 3-4 cm? Bo ładnie w nich wyglądam
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pytanie: tabletki anty mogą być refundowane?
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy isc do zwyklego laboratorium i zaplacic? |
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Miss Puppet Czas edycji: 2013-01-14 o 20:59 |
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3390 |
|
Konto usunięte
|
Tak, tylko to kosztuje wtedy 30- 50 zl. Tak patrzylam kiedys bo chcialam komplet wirusowy to watroba glownie 30 zl, hiv juz 50.
Bylo mozna przed ta afera taka refundacyjna. Teraz panstwowy moze dac refundacje jesli to ma wyleczyc torbiel czy cos a prywatny to raczej w ogole nie da bo sie bedzie bal. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

nie wiem jak jest z pozostałymi hormonami, ale domagaj się chociaż skierowania na tsh, bo na tsh muszą Ci dać
[/QUOTE]