|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Natko wspo;czuje przezyc i wiesz, ze ja cos podobnego mialam? zastrzyki z ketonalu bolesne.
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#1473 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą.
Natko zmartwiłaś mnie ogromnie! Mam nadzieję, że sytuacja się nie powtórzy! Cytat:
.Cytat:
2. jestem w szoku.A my miło spędziłyśmy dzień. Odwiedziłyśmy przyjaciółkę z czasów szkolnych. Nie widziałyśmy się od lipca 2011 roku, bo kumpela na stałe mieszka w Anglii. Jej synek jest właśnie z lipca jak niektóre nasze dzieciaczki. Byłam zaskoczona zachowaniem Kuby! Mały kilka razy chciał uderzyć Malwinkę, rzucał w nią zabawkami, ogólnie dosyć agresywny chłopczyk. To dziwne, bo ma starszą siostrę, która skończyła 3 latka, więc z dziećmi ma kontakt. Koleżanka mówi, że nie daje sobie z nim rady kompletnie. Ale było miło, powspominałyśmy stare czasy. Jutro wracam do Mielca, znowu w trasie, a warunki na drodze takie sobie. |
||
|
|
|
#1474 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i futrzak super! Cytat:
Cytat:
Cytat:
ten Puky też wydaje się sympatyczny Cytat:
))dziękuję za pamięć, pracy dużo, czasu mało, Hela u nogi i tak wychodzi... ale staram się jak mogę ![]() Dobry wieczór! Jak się kładłam spać, to Hela zdążyła wstać, w związku z tym zaliczyłam z nią drzemkę dopiero o 15... czuję się jak zombiak mały wszyscy z glutem chodzimy, mam nadzieję, że w końcu się te choróbska przestaną nas czepiać Hela nauczyła się otwierać szafkę z psią karmą, nie muszę chyba mówić, kto ją teraz jeszcze mocniej kocha
|
|||||
|
|
|
#1475 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się
dawno mnie nie było tzn. siedzę w krzaczorach jakoś nie mam weny... ale pozdrawiam Was serdecznie ![]() wychodzę z krzaczorów, bo ma romans do Was ![]() dostałam właśnie do testowania klocki LEGO DUPLO ![]() dostaliśmy "Kreatywny pojazd do ciągnięcia dla maluszka" nr katalogowy 10554 w załącznikach zdjęcia ![]() czy któraś z Was miała do czynienia z tym zestawem? mogłybyście podzielić się ze mną swoimi opiniami? jeśli nie na temat tego konkretnego zestawu, to ogólnie na temat LEGO DUPLO będę bardzo wdzięczna ![]() my dostaliśmy dziś tą paczuszkę i oczywiście od razu dałam je do zabawy Jaśkowi ![]() był zachwycony, bo klocki uwielbia, samochody uwielbia, a tu pojazd na kółkach, sznureczek do ciągnięcia też go urzekł, chociaż ewidentnie denerwowała go jego długość - jest przykrótki... mnie osobiście podobają się, chociaż zestawik malutki, bo chyba w sumie jakieś 15 elementów, ale w zasadzie więcej mu nie trzeba. To klocki skierowane akurat w jego wiek, bo od 1,5 roku, są duże, małych elementów brak ![]() mnie zaskoczyła cena... takie mały zestawik prawie 70zł... czekam na Wasze opinie, bo będą mi potrzebne i jeszcze raz pozdrawiam... jak mówiłam na razie nie wena mnie opuściła... troszkę inne sprawy teraz na głowie, ale wrócę!
|
#1476 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, spróbuję jutro coś pomyśleć, chyba że przejdzie, ale w to nie wierzę. Tak mnie teraz boli, że lzy mi same lecą. Co za cholerstwo... Cytat:
26 tydzień, to chyba początek trzeciego trymestru.Skarało mnie, bo już dawno wiedziałam ze muszę uwuwać go chirurgicznie, a odkładałam bo nic się nie działo Cytat:
|
|
|
#1477 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kubek z Ikei Cytat:
To brzmi bardzo poważnie. Słuchaj, ale Ty to będziesz dalej diagnozować? No bo tak w sumie stanęło na niczym, prawda? A to nie może być od grypy, czy coś? Bo takie rzeczy chyba się zdarzają przy poważnej grypie... No ale lekarze by się pewnie zorientowali. A myślałaś, czy to się jakoś nie łączy z tym jelitem i tamtymi dolegliwościami? Bo w tak krótkim odstępie czasu obie te rzeczy Cię dopadły. Zbadaj się jeszcze, proszę ![]() A jak tata? Dotarł już do domu? Cytat:
![]() P.S. Tymuś przyjmuje zaproszenie ![]() Cytat:
Ale pewnie masz rację, że to ząb. Trudno jeść, kiedy tak człowieka boli...Cytat:
Ach, Domeczek Cytat:
Ja miałam chyba szczęście, bo chodziłam na NFZ i USG miałam na każdej wizycie. I zawsze komplet zdjęć dostawałam. A jak poprosiłam o jakieś szczególne, np. nosa, paluszka w buzi czy ptaszka, to robił ekstra i też dostawałam
|
|
#1478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) takie rzeczy Ja ich nie znam, ale Jaś wygląda na bardzo pochłoniętego nimi ![]() Cytat:
![]() A Wy raz dwa zdrowiejcie ![]()
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Kobitki, jak się mogę dopisać do Waszej grupy na fb?
|
|
|
|
#1480 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam!!!
Jaki szczesliwy saneczkowy Adas! Słodziak z niego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
BrumekPiekne Wam to dzielo wyszlo!!!Tylko czemu te farby takie drogie ![]() MarzenaŚlady były!!!!!!!!!Wyobrazacie to sobie???????Nie mamy ogrodznia,za nami jest juz tylko las i ludzie laza sobie do nas na posesje na sanki I nie napisałam Wam najważniejszego!Moja mamka jest juz od dzisiaj w szpitalu Moja mama jest ostatnia osoba przyjeta w styczniu...brak pieniedzy i brak przyjec do kwietnia ![]() Ewka ma wysypke...babcia dała jej wczoraj monte...a włąsciwie to Ewka jej wyrwała kubeczek...nic innego nie jadła. Słodyczy nie je wcale wiec pewnosci nie mam czy to kakao...a jakos brak mi odwagi isc w srodku szlejacej grypy do przychodni spytac od czego to. Mam nadzieje,ze zniknie do konca tyg...jak nie to w piatek pojdziemy do lekarza.Nozki, raczki...eh |
|||||
|
|
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
DaKaro daj do siebie namiary FB na pw
|
|
#1482 |
|
Raczkowanie
|
brumek, dziękuję
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Cudownie, że się udało 3. Ojoj A jak ta wysypka wygląda?
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
ELA fajny ten zestaw klocków-nie widziałam takiego w Smyku...Jak to sie stało, ze dostaąłs do testowania? Zgłaszałas sie gdzies?
ISIAOK my tez niby mamy podzial na dzieci zdrowe i chore ale tak jak mówisz wspólne jest wejscie. Doatkowo jeszcze zaraz obok jest przychodnia dla dorosłych, oddzielona dzwiami, które zawsze sa niedomkniete. Jak to ludzie sobie chodza po twojej posesji? Wstydu nie maja ![]() MME AUDREY u mnie została ostatnio spacyfikowana ostatnia szafka w której brakowałao zabezpieczenia. I co? Groch leżał wszedzie... BRUMKU moze ty miałas takie szczescie z tym USG na NFZ bo to jednak stolyca i inne standardy NATKO Domek ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Moje dziecko jest osttanio zafascynowane rysowaniem. I teraz moja prośba. Ktos kiedys dawał linka do nietoksycznych i zmywalnych kredek. To była chyba MARZENA jakby ktoś sobie przypomniał jak nazywaja sie te kredki lub podał link bede bardzo wdzieczna.Co prawda moje dziecko póki co nie miewa zapedów do malowania całego mieszkania ale wole sie uzbroic w kredki, kótre nie zmienia mi na zawsze koloru moich ścian ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Tak patrze i to ja dzisiaj zapaliłam światło ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Chyba znalazłam te kredki
Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2013-01-15 o 08:02 |
|
|
|
#1485 | |||||
|
Zakorzenienie
|
:d nooooo , dla niego to nie problem choć nie wiem gdzie mu sie to mieści bo on coraz chudszy
![]() Cytat:
u nas na szczeście (tfu, tfu) problemów z koopka nie ma a poza tym mlody równoważy temat jabłkami ![]() Cytat:
no to też Martyś daje radę u nas też czasem bywa ,że zje obiad z 2 dni ![]() no i oby ktoś Ci pomógł z tym zebem , bidulko cierpisz ![]() Cytat:
świetny Domeczek szkoda ,że nie ma jak sie spotkać ![]() a Domek ma taką fajną męska fryzurkę naszemu każdy włos rośnie w inną strone i nie da się nic z tym fajnego zrobic ![]() ja też jestem w szoku ![]() tym bardziej, że ma dni w którym z jedzeniem gorzej Cytat:
no i dla Was zdrowka!! Cytat:
słyszę, slyszę ale czy się uda to nie obiecuje ![]() moze i na Twoje chucherko przyjdzie czas z jedzeniem ![]() no to teraz tylko ustalic temnin nie wiem jak tam Szymek i Tymek z wolnymi terminami ale może się uda ![]() Isia super,że mama się załapała ale nie wyobrażam sobie dramatu ludzi którym odmówiono ![]() Ela nie pomogę, nie miałam do czynienia z tymi klockami choć wyglądają zachęcająco |
|||||
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
no to teraz sie witam
wczoraj padłam przed 21 ![]() rano nawet nie wiem kiedy M wyszedł i pospaliśmy z młodym do 7:30 choć czuję się nadal kiepsko dziś kolejny dzień bez drzemki, wykańcza mnie to trochę przez to chorobsko no ale co robić
|
|
|
|
#1487 |
|
Wtajemniczenie
|
myha jestem zarejestrowana na street com . pl i co jakiś czas jestem w kampaniach, tym razem LEGO
to najnowsze klocki więc pewno jeszcze nie wszędzie dostępne. A z innymi Lego Duplo miałyście do czynienia? jeśli tak napiszcie opinie ogólnie o tych klockach, bardzo proszę
|
#1488 |
|
Wtajemniczenie
|
ELA ja mam chatke puchatka i zwierzaki z farmy. Powiem tak-to jest najlepsza zabawka póki co jeśli chodzi o Martyne. Niekoniecznie umie jeszcze budowac. Bardziej ja bawi burzenie
to co Mamusia zbuduje. Mamy tez klocki Wadera ale stoja w kącie...PATIK jak sie czujesz? dobrze kojarze, ze cie cos rozkładało? |
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Patik już wczoraj Cię miałam wywoływać To do Ciebie niepodobne ![]() Pisz! My też mamy klocki Wadera. Radek sobie z nimi radzi, potrafi składać nawet. Ale szału nie ma. |
|
|
|
#1490 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak Wam się podoba kolorystyka, wzory, jakość LEGO DUPLO?
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
ELA ja własnie myśle, ze kolorystyka przemawia do mojego dziecka bo jest żywa. Sa wytrzymałe bo moje dziecko rzucanimi po całym mieszkaniu, nieraz ja je zdeptaąłm i póki co nie ma żadnego pekniecia. Jedynym minusem jest cena klocków. no ale pewnie własnie wiaze sie to własnie z jakoscia. niemniej jednak mogłyby byc ciut tańsze
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale to nie tyle bawi, ile lubi nosić ją w łapce ![]() A noc u nas taka, że wolę zapomnieć ![]() Straciła już nadzieję, że to się skończy
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).sa wytrzymałe, mam uzywane i rzeczywiscie nie widac na nichg ze ktos jej juz mial w uzyciu. no i sluza nie tylko do budowania: artur nimi "gotuje" zupy tyle z cena powala. ten zestaw co mamy to kilka stówek pewnie by kosztowal (kupujemy na rozn okazje i sie uzbierało)
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-01-15 o 11:08 |
|
|
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję za opinie i czekam na więcej
![]() dziewczyny, które się wypowiadały i będą się wypowiadać, jeśli możecie to puśćcie mi na priv adresy mailowe, oni czasem jakieś ankiety wysyłają po kampanii będę wdzięczna też mi się podobają te klocki tylko ta cena... właśnie dlatego te klocki są nasze pierwsze z LEGO ale są naprawdę świetne, jakość lepsza od pozostałych chyba będę zbierać kasę na następny zestaw LEGO
|
#1496 |
|
Wtajemniczenie
|
Wchodzę dzisiaj rano do kuchni, a tam stoi już przygotowany do użycia ekspres do kawy
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
A co to za okazja?
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
myha wcześniejszy prezent urodzinowy
|
#1500 |
|
Wtajemniczenie
|
No to
dla męża. Postarał sie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

zapraszam

Dobrze że już się lepiej czujesz.

jestem w szoku.

oby
Hela nauczyła się otwierać szafkę z psią karmą, nie muszę chyba mówić, kto ją teraz jeszcze mocniej kocha
Byliśmy sami w domu.