Rozłąka z ukochanym - 2012 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 22:52   #2431
booombelek
BAN stały

Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012

Cytat:
Napisane przez Cerveza_ Pokaż wiadomość
Idę się wykąpać z książką. Pewnie nie zajmie mi to zbyt długo, bo w sumie nawet nie wiem, czy mam na to ochotę. Chciałabym przyspieszyć czas, który pozwoli mi na nowo cieszyć się życiem. Wiedział o początkach depresji, a mimo to zachował się w ten sposób. Zastanawiam się, gdzie podziała się dziewczyna pełna życia i energii, którą byłam.

poszłaś do psychologa! to już jakiś krok w przód, robisz to dla siebie kochana.. po to żeby wrócić do tej dziewczyny pełnej życia z kiedyś. Trzymam za Ciebie kciuki!
booombelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 22:53   #2432
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdish Pokaż wiadomość
Carveza ehhhh. Twój facet na pewno Cię kochał i pewnie nadal i kocha. Niestety większość facetów nie jarzy że miłość z biegiem czasu się zmienia, co nie znaczy że jest mniej wartościowa. Na początku wiadomo druga osoba to jakaś tajemnica więc jest i jakaś ekscytacja z poznawania siebie nawzajem - a kiedy wydaje nam się że już znamy drugą osobę na wylot, pożądanie troche spada, chęci na dalsze adorowanie i zaloty maleją. Ale zostaje wspólne życie, plany, więź, świadomość ile już razem się przeszło... A facetom się nudzi bo nei mają co zdobywać... Nie wiem czy oni nie jarzą że z takim podejściem jakakolwiek inna dziewczyna byłaby dla nich lepsza? Po paru latach znowu sie znudzą:P Nie mówię tu o wszystkich związkachi facetach, ale w dużej części wkrada się coś takiego jak monotonia, wypalenie, mijanie sie...

A tu tylko trzeba nauczyć się od czasu do czasu rozpalać płomień na nowo
U Nas chodzi chyba o coś zupełnie innego. Pożądanie jest duże i myślę, że po takim czasie nadal był szał na spotkaniach. Wszystko wynika z braku komunikacji. On mówi, że często robi coś na siłę, by był spokój, bo będę się czepiać. Oczywiście zwalił winę na mnie. Powiedział, że jak można kochać osobę, która sprawia, że żyć mu się odechciewa...

Edytowane przez Cerveza_
Czas edycji: 2013-01-14 o 22:56
Cerveza_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 22:55   #2433
Ines_Ines
Raczkowanie

Taki związek zawsze jest trudny, ale jeśli wiemy, że warto to trzeba próbować. Myślę, że najważniejsze to skupić się na pozytywach, myśleć o tym, co jest w Naszym związku dobre a nie skupiać się na negatywach. Tak jest łatwiej.

Blogi o związkach i seksie:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=672894

(zapraszam do wrzucania linków do ciekawych blogów i postów)

Ines_Ines jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 22:59   #2434
booombelek
BAN stały

ja to sobie dziewczyny myślę, że on się nigdy nie domyśli o co tu chodzi
Stary 2013-01-14, 23:02   #2435
magdish
Raczkowanie

Boombelek przypomniały mi się teraz wszystkie dwmoty i kwejki z podpisami facetów 'Kobieto! Jeśli nie powiesz mi o co chodzi, ja nie wiem o co chodzi'
W takim razie może go dobitnie uświadom?

Too much of nothing so why don't we give it try
Too much of something we're gonna be living a lie...
magdish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 23:06   #2436
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez booombelek Pokaż wiadomość
ja to sobie dziewczyny myślę, że on się nigdy nie domyśli o co tu chodzi
Widzę, że jest podobny do mojego byłego w pewnym sensie... Mojemu byłemu koleżanka kupowała sweterek, pisali sobie różne "czułości", a on sie zastanawiał dlaczego ja mam pretensje i zrobił mi awanturę, że przecież to tylko koleżanka i że o co mi chodzi
201610170910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 23:08   #2437
booombelek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Frumoasa Domnisoara Pokaż wiadomość
Widzę, że jest podobny do mojego byłego w pewnym sensie... Mojemu byłemu koleżanka kupowała sweterek, pisali sobie różne "czułości", a on sie zastanawiał dlaczego ja mam pretensje i zrobił mi awanturę, że przecież to tylko koleżanka i że o co mi chodzi
mój jest dokładnie taki sam, "przecież on nic złego nie robi"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-14, 23:08   #2438
nerla
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście zwalił winę na mnie. Powiedział, że jak można kochać osobę, która sprawia, że żyć mu się odechciewa...
Ja to i nie tylko to słyszałam jeszcze dwa miesiące temu. A teraz jest lepiej niż dobrze. Jak postąpiłam napisałam w klubie
Stary 2013-01-14, 23:09   #2439
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-01-14, 23:10   #2440
Azalia1992
Raczkowanie

Czasem myślę, że fajnie byłoby żyć w czasach, kiedy faceci poważniej podchodzili do związków. Nie było wtedy (z tego, co mi babcia opowiadała) takiego czegoś jak teraz, żeby facet się bał ustatkować. Tak samo szczytem honoru nie było chwalenie się, ile to on panienek nie miał. Mam szczęście, że mój Tż jest nieraz dość "staroświecki" - otwieranie drzwi, puszczanie przodem itp., ale jak patrze nieraz na inne pary, to się chyba role odwróciły. To my - kobiety - jesteśmy skłonne nieba uchylić facetom, a powinno być wg. mnie odwrotnie.
Azalia1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 23:17   #2441
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Azalia1992 Pokaż wiadomość
Czasem myślę, że fajnie byłoby żyć w czasach, kiedy faceci poważniej podchodzili do związków. Nie było wtedy (z tego, co mi babcia opowiadała) takiego czegoś jak teraz, żeby facet się bał ustatkować. Tak samo szczytem honoru nie było chwalenie się, ile to on panienek nie miał. Mam szczęście, że mój Tż jest nieraz dość "staroświecki" - otwieranie drzwi, puszczanie przodem itp., ale jak patrze nieraz na inne pary, to się chyba role odwróciły. To my - kobiety - jesteśmy skłonne nieba uchylić facetom, a powinno być wg. mnie odwrotnie.
Stary 2013-01-14, 23:20   #2442
Cerveza_
Wtajemniczenie

Powiedział, że nie ma ochoty ze mnę gadać, a może jutro będzie miał. Zapytałam wprost: kochasz mnie?
On: za trudne pytanie i nie chcę na to odpowiadać.

Wyłączył telefon. Potraktował mnie jak śmiecia. Znów...znów...
Stary 2013-01-14, 23:21   #2443
nerla
Zadomowienie

Ja sama przekonałam się w życiu że nawet z największych dżentelmenów i staroświeckich gości wychodzą różne rzeczy... A ja uważam że czasy są lepsze.. Kiedyś się o tym po prostu nie mówiło, tylko wszystko zostawało w czterech ścianach. Wiem bo moja babcia która jest złoto kobietą przezyła całe życie z alkoholikiem i despotą, który traktował ją i dzieci jak ścierwo(a potem nas wnuków), a ona nigdy od niego nie odeszła i nawet pielęgnowała go jak umierał mimo wszystko. A teraz też powtarza że były inne czasy...
Stary 2013-01-14, 23:23   #2444
Rareza
Rozeznanie

Cerveza kochana, nie załamuj się tylko.
Walcz o siebie, on nie może być całym Twoim światem. Przede wszystkim myśl o sobie. To on coś wartościowego w tym momencie traci, a Ty za to zyskujesz szansę na lepsze życie. Skoro ostatnio przez niego cierpiałaś to powiedz mi jak znowu miałabyś być z nim szczęśliwa? On był częścią Twojego życia przez całe 5 lat więc nic dziwnego, że tak Cię to boli, ale uwierz mi, W KOŃCU PRZESTANIE. Poznasz kogoś wartościowego i będziesz szczęśliwa. Zobacz, nawet na wizażu ile jest dziewczyn, które kończą długoletnie związki i strasznie cierpią. Ale po jakimś czasie wchodzą w nowy i zastanawiają się jak to możliwe, że tak długo ciągnęły tamtą farsę... Widocznie tak musiało być. Czasem miłość się wypala. Ale to nie oznacza, że już zawsze będziesz cierpieć.
Rareza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 23:24   #2445
nerla
Zadomowienie

Cytat:
Powiedział, że nie ma ochoty ze mnę gadać, a może jutro będzie miał. Zapytałam wprost: kochasz mnie?
On: za trudne pytanie i nie chcę na to odpowiadać.

Wyłączył telefon. Potraktował mnie jak śmiecia. Znów...znów...
Proszę Cię Cervezo, zachowaj trochę godności tymi resztkami sił które w Tobie są. Bo na pewno są tylko musisz do nich sięgnąć!
Stary 2013-01-14, 23:24   #2446
201610170910
Konto usunięte

Cerveza_ proszę Cię nie rozmawiaj już z nim. Jak on sie zachowuje?! Po 5 latach związku...
Stary 2013-01-14, 23:29   #2447
Cerveza_
Wtajemniczenie

Pokazał, ile dla niego znaczę. Zrzucił winę na mnie i powiedział, że nigdy w Nas nie wierzył, bo ze mną dogadać się nie da...Chyba się usunę. Jutro chciałabym tak formalnie to zakończyć. Odeśle mu jego rzeczy, bo nie chce na nie patrzeć. Dlaczego podświadomie chcę, by o mnie walczył, skoro to bezsensu?
Stary 2013-01-15, 06:51   #2448
booombelek
BAN stały

Cytat:
Pokazał, ile dla niego znaczę. Zrzucił winę na mnie i powiedział, że nigdy w Nas nie wierzył, bo ze mną dogadać się nie da...Chyba się usunę. Jutro chciałabym tak formalnie to zakończyć. Odeśle mu jego rzeczy, bo nie chce na nie patrzeć. Dlaczego podświadomie chcę, by o mnie walczył, skoro to bezsensu?
dlaczego? bo byłaś z nim przez 5 lat, i przez 5 lat nie zawiódł Cię tak jak tutaj teraz.
nie daj sobie wkręcić, że to wszystko Twoja wina, bo to Ty walczyłaś o ten związek do końca.
Kochana, daj sobie trochę czasu. Czas leczy rany.. wiem wiem to tylko moje gadanie, ale tego czasu Ci potrzeba. Nie daj się tak traktować.
Stary 2013-01-15, 08:49   #2449
martynusia222
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziewczyny

Cytat:
Dziewczyny nigdy nie zgadłybyście co teraz robię... Oglądam "Pamiętniki z wakacji" ahhh ta piękna Hiszpania
Też pare razy to oglądałam
Cytat:
Napisane przez booombelek Pokaż wiadomość
dlaczego? bo byłaś z nim przez 5 lat, i przez 5 lat nie zawiódł Cię tak jak tutaj teraz.
nie daj sobie wkręcić, że to wszystko Twoja wina, bo to Ty walczyłaś o ten związek do końca.
Kochana, daj sobie trochę czasu. Czas leczy rany.. wiem wiem to tylko moje gadanie, ale tego czasu Ci potrzeba. Nie daj się tak traktować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 08:57   #2450
booombelek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny

Też pare razy to oglądałam
dzień dobry!
pamiętniki z wakacji to najlepszy serial na poprawę humoru! rano obejrzałam z 3 odcinki!

Edytowane przez booombelek
Czas edycji: 2013-01-15 o 08:58
Stary 2013-01-15, 09:28   #2451
Cerveza_
Wtajemniczenie

Ja w ogóle oka zmrużyć nie mogłam. Oczywiście olałam wszystko i zostałam w domu. Niedługo źle się to dla mnie skończy. Dziś kupuję Jacka Danielsa i czytam książkę. Najwyżej zostanę szczęśliwą alkoholiczką
Stary 2013-01-15, 10:15   #2452
booombelek
BAN stały

Cytat:
Ja w ogóle oka zmrużyć nie mogłam. Oczywiście olałam wszystko i zostałam w domu. Niedługo źle się to dla mnie skończy. Dziś kupuję Jacka Danielsa i czytam książkę. Najwyżej zostanę szczęśliwą alkoholiczką
ja też dzisiaj olałam sprawę i zostałam w domu, wiem, że rodzice mi będą robić o to piekło jak się dowiedzą, ale nie mogę się jakoś ogarnąć i zmobilizować. Dla mnie też niedługo to się źle skończy, trzeba wrócić do życia. Jack Daniels nie jest zły, ale nie przesadzajmy
Stary 2013-01-15, 10:22   #2453
201610170910
Konto usunięte

Właśnie odczytałam wiadomość od mojego TŻ. Chciał pogadać, nie zastał mnie na necie i znowu mega foch. Ale tym razem napisał, że to koniec, że go okłamuje, że nie wie co sie ze mna dzieje, ale to koniec i od dziś mogę robić co chcę, bo od dziś nie jesteśmy już razem. Mam nie pisać, nie dzwonić nigdy więcej, on też już nie napisze ani nie zadzwoni. Życzy mi dużo szczęścia i powodzenia...
Ja już nie mam sił, nie mam sił do tego wszystkiego. Nawet nie mam jak do niego zadzwonić, bo ma zepsuty telefon. Myślę, że tym razem to juz koniec i on sie wiecej nie odezwie, nigdy mi tak nie pisał jak teraz.
Stary 2013-01-15, 10:27   #2454
booombelek
BAN stały

Cytat:
Właśnie odczytałam wiadomość od mojego TŻ. Chciał pogadać, nie zastał mnie na necie i znowu mega foch. Ale tym razem napisał, że to koniec, że go okłamuje, że nie wie co sie ze mna dzieje, ale to koniec i od dziś mogę robić co chcę, bo od dziś nie jesteśmy już razem. Mam nie pisać, nie dzwonić nigdy więcej, on też już nie napisze ani nie zadzwoni. Życzy mi dużo szczęścia i powodzenia...
Ja już nie mam sił, nie mam sił do tego wszystkiego. Nawet nie mam jak do niego zadzwonić, bo ma zepsuty telefon. Myślę, że tym razem to juz koniec i on sie wiecej nie odezwie, nigdy mi tak nie pisał jak teraz.
kurde mi się wydaje dziewczyny czy to jakiś fatum?
kochana, spokojnie.. nie załatwiaj niczego nerwami, wiem jak to jest bo sama tak robię ostatnio, nawet teraz mam takie nerwy przez mojego. dlaczego on Ci tak nie ufa? może nim też jakieś nerwy kierują
Stary 2013-01-15, 10:30   #2455
martynusia222
Zakorzenienie

Co się dzieje z tymi facetami ?!
Stary 2013-01-15, 10:33   #2456
booombelek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Co się dzieje z tymi facetami ?!
też się nad tym zastanawiam
Stary 2013-01-15, 10:37   #2457
Cerveza_
Wtajemniczenie

Olejmy ich wszystkich i żyjmy swoim życiem, bo oni nie są warci naszych nerwów i łez. Ja przez tego......nie mogę normalnie żyć, uczyć się. Umówiłam się z psychologiem na 17 jutro. Ja już mam dość cierpienia. Ileż można nie spać i olewać wszystko. Przecież i tak nie myślał, że Nam się uda, więc i tak żyłam złudzeniem, że za 1,5 roku zamieszkamy razem. Przecież nie może się udać z tak okropną kobietą jak ja...
Stary 2013-01-15, 10:37   #2458
201610170910
Konto usunięte

Boże, a ja go tak kocham... Jak on mógł mi napisać takie rzeczy... Że mnie kocha, że życzy mi szczęścia, że jestem piękna i na pewno spotkam kogoś kogo pokocham, ale że on widzi, że nie możemy być razem i żebym zostawiła go w spokoju. Przecież ja nie chcę nikogo innego... Boże, dlaczego? Wszystko dlatego, że nie było mnie na necie wtedy kiedy on był? Nie jestem jasnowidzem przecież...
Stary 2013-01-15, 10:41   #2459
booombelek
BAN stały

Cytat:
Olejmy ich wszystkich i żyjmy swoim życiem, bo oni nie są warci naszych nerwów i łez. Ja przez tego......nie mogę normalnie żyć, uczyć się. Umówiłam się z psychologiem na 17 jutro. Ja już mam dość cierpienia. Ileż można nie spać i olewać wszystko. Przecież i tak nie myślał, że Nam się uda, więc i tak żyłam złudzeniem, że za 1,5 roku zamieszkamy razem. Przecież nie może się udać z tak okropną kobietą jak ja...
Misiaczki zawsze zwalą winę na kobietę. Masz rację kochana, zajmijmy się naszym życiem, nie są warci nerwów i łez. Ja też ostatnio nie mogę żyć, nie chodzę na uczelnie przez co mam duże zaległości, rodzice na mnie usiedli za to. Spokojnie musimy się pozbierać i damy sobie radę, wspólnie będziemy się wspierać

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Boże, a ja go tak kocham... Jak on mógł mi napisać takie rzeczy... Że mnie kocha, że życzy mi szczęścia, że jestem piękna i na pewno spotkam kogoś kogo pokocham, ale że on widzi, że nie możemy być razem i żebym zostawiła go w spokoju. Przecież ja nie chcę nikogo innego... Boże, dlaczego? Wszystko dlatego, że nie było mnie na necie wtedy kiedy on był? Nie jestem jasnowidzem przecież...
dziwnie to wygląda, za to że byłaś na necie tak stwierdził?
spokojnie kochana, wszystko sobie wyjaśnicie następnym razem. Ktoś kto kocha nie piszę takich rzeczy jak "znajdziesz sobie kogoś kogo pokochasz". Tutaj podejrzewam działają nerwy, i Tobie i jemu jest trudno. trzeba ochłonąć.
Stary 2013-01-15, 10:43   #2460
QueenBlair
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jak się motywujecie do nauki?? Ja już nie wiem jak się zmobilizować do pisania tej pracy... Rozkładam książki, włączam laptopa i koniec, pustka, niedobrze mi się robi na samą myśl po prostu...
Witaj w klubie próbujących się zmotywować.
Ja jestem na etapie "płodzenia" wstępu do pracy mgr.
MASAKRA!!!!

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości