|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
podaj mi adres e-mail na priv to wyśle Ci druga część, trzeciej niestety nie posiadam
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie do tych z Was, które mają rozjaśniane włosy. Mam naturalne blond, ale zrobione ombre i podoba mi się ten kolor na końcowkach. Mam rozjaśniane góra jeden ton i chciałabym zrobić tak na całych włosach. Z tym, że boję się iśc z tym do fryzjera z obawy, że wyjdę z lalką Barbie na głowie. Co ile musicie farbować odrosty? I ogolnie co myślicie o rozjaśnianiu?
|
|
|
|
#4264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, że masz to już za sobą - przynajmniej ja tak do tego podchodzę Mam podobne obawy, w zasadzie mam ambiwalentne odczucia, bo z jednej strony wydaje mi się, że ok, ale z drugiej to były zagadnienia problematyczne (typu porównaj teorie różnych badaczy), więc nie mam pewności czy zrobiłam to poprawnie, ale żyję nadzieją A co studiujesz? Powiem szczerze, że dziwię się większości mężczyzn. Gdybym ja urodziła się facetem to korzystałabym z tych pięknych ubrań, które są na wystawach Cytat:
A co do odrostu - wydaje mi się, że co miesiąc trzeba by było farbować.Pochwalę się, że kupiłam śliczną sukienkę w Reserved Edytowane przez naciulatko Czas edycji: 2013-01-14 o 21:25 |
||
|
|
|
#4265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Farbowałam raz na 3-4 tygodnie, ponieważ odrost miałam... czarny. Głównie przez to zafarbowałam się pare miesięcy temu na brąz. Męczyło mnie to, że odrost było widać już po tygodniu. Wyglądałam dobrze, nie miałam efektu lalki barbie, bo myślę, że tutaj liczy się ogólny wygląd i fryzura, nie tylko kolor włosów. Nie miałam jakoś baardzo zniszczonych włosów, wypadały mi - ale mi zawsze wypadają, taki ich urok ![]() Teraz w brązie, farbuje raz na półtora miesiąca, a nawet i rzadziej, po prostu odrost nie rzuca się w oczy - widać go przy sztucznym świetle np. w łazience, ale spokojnie mogę wyjść do ludzi, bez farbowania
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz trzeba skupić się na kolejnych zaliczeniach powoli muszę zacząć myśleć nad uczelnią i kierunkiem studiów IIgo stopnia a studiuję socjologię.Pokaż stylizację w niej ![]() Mnie rozjaśnianie strasznie zniszczyło włosy. Nie wiem czy to możliwe, że to od rozjaśniacza, ale do teraz(minęło ~2,5roku) mam problemy z kołtunieniem się włosów z tyłu głowy, którego przedtem nie było... Zrobiło mi się niezłe sianko po dwukrotnym rozjaśnianiu pasemek jak farbowałam włosy drogeryjnymi farbami to miałam włosy w lepszym stanie
|
|
|
|
|
#4268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podaj maila, to wyślę :P Czytanie w pracy!?!?
|
|
#4269 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Ja przedwczoraj przyciemniłam. Mam średni blond, miałam baardzo jasne (niby bardzo jasny perłowy loreal casting creme gloss, ale wychodziły żółtawe) przy twarzy i pasma wierzchnie, z tyłu od spodu miałam kurczaka, a końcówki prawie białe. Jak im się przyjrzałam i zobaczyłam ten trikolor to się utwierdziłam w przekonaniu że do diabła z farbowaniem, odrostami co miesiąc (szybko mi rosną włosy) i przyciemniam. Mnie ulżyło, wyglądam lepiej i nie muszę się bawić w czesanie pół godziny, żeby tak odrostu nie było widać ![]() Jeśli dobrze dobierzesz odcień, farbę, pielęgnację (koniecznie! rozjaśnianie strasznie niszczy włosy) dietę i pogodzisz się z odrostami, kiepskim samopoczuciem przed ich zafarbowaniem, kosztami na farby, to będziesz zadowolona ![]() No i musisz być świadoma, że rezygnacja z rozjaśniania to nie takie hop siup, bo różne cuda mogą wyjsć na głowie
|
|
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4271 |
|
Wtajemniczenie
|
A masz trzecią część? Bo drugą część wysłała mi już caarolaaa( dziękuję
Książka tak mnie wciągnęła,że cały czas zastanawiałam się co za chwilę wydarzy się Wczoraj w pracy ( Swoją drogą Ana nieźle wplątała się w ten cały układ,ciekawi mnie jak zakończy się trylogia |
|
|
|
#4272 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4273 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ale dawno tu do Was nie zaglądałam Zabrałam się w końcu za naukę i po pracy nawet kompa nie załączam, bo przez takie "tylko sprawdzę pocztę" marnowałam zbyt wiele czasu W pracy od poniedziałku znowu mam masę roboty, ale przynajmniej czas znacznie szybciej mi mija Nie znoszę bezczynnego siedzenia ![]() Cytat:
A zakupy świetne ![]() Cytat:
Nie znoszę natomiast sukni typu beza, do tego rękawiczek, które wyglądają jak gips na rękach Makijaż zbyt mocny też moim zdaniem nie pasuje Wielki imprezy to zdecydowanie nie dla mnie ![]() A jeśli chodzi o pana młodego, to rozwala mnie za duży garnitur Cytat:
![]() Cytat:
Tu równo ścina się wszystkie głowy wystające zza połowy Osobiście też mnie to strasznie irytuje. Niestety taką zazdrość o to, że ktoś ma lpij obserwuję nawet w pracy. Nawet sobie człowiek nie zdaje sprawy z tego, jak ludzie na siebie donoszą, bo np. sąsiada stać na postawienie altany. Mam cichą nadzieję, ze kiedyś sie to zmini, choć nie wiem, czy to jest w tym kraju możliwe ![]() Święte słowa ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Ja mam portfel z Mango i mi nigdzie nie pikał Noszę go już od roku, także jeśli by miał pikać, to chyba już by to zrobił Miałam kiedyś portfel ze Stradiego i z tym to dopiero miałam cyrki Teraz na szczęście nie narzekam Cytat:
Też się zastanawiam nad przyciemnieniem włosów. Jakos mi się opatrzył już mój jasny blond, chciałabym cosik ciemnijszego, ale boję się tego, jaki kolor mi wyjdzie W ogóle mam ochotę cosik pokombinować z włosami, ale obawiam się troszkę efektu finalnego
|
|
#4274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4275 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze okrycie podoba mi się bardziej
|
|
#4277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok, jak założę tę sukienkę to na pewno Wam się pokażę ![]() Miałam identyczny problem po rozjaśnianiu - kołtunienie się włosów... Na szczęście minęło stosunkowo niewiele czasu, bo z cztery miesiące i już jest dużo lepiej. 2,5 roku? Współczuję... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
w każdym razie od wtedy ten problem jest tak nasilony.O, też jesteś na socjo? ![]() Na razie myślałam o dziennikarstwie i specjalizacji reklama i promocja albo na uniwerku ekonomicznym 'handel i marketing'. Może też zostanę na socjologii, kto wie
|
|
|
|
|
#4279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w Nowym Roku
![]() Trochę mnie nie było ale jeśli mogę to chciałabym nadal nieco się udzielać w tym wątku Na początek proszę o radę... mierzyłam dziś sukienkę w Mohito - nie klasyczną, nie prostą ale spodobała mi się. Mam jednak dylemat bo ona jest z gołymi plecami co w przypadku moim, kobiety po karmieniu piersią odpada Stanik musi trzymać piersi na swoim miejscu Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? Da się cokolwiek? Myślałam o podkoszulce, szarej np ale nie wiem czy to dobrze wygląda... tą czarną miałam dziś na sobie, wiem że nie pasuje.
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Też myslałam o tej sukience
teraz na rynku jest mnostwo biustonoszów samonośnych Na pewno coś znajdziesz.
|
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos musze pomyśleć bo sukienka mi sie podoba, jest zupełnie nie w "moim stylu" ale jakoś nie moge przestać jej chcieć na wiosnę będzie fajna. Dziewczyny... Zrobiłam dziś moj pierwszy w życiu kapusniak ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Widzę ze dyskutujecie o rozjasnianiu włosów... Ja rozjasniam od chyba 7 lat z mała przerwa po urodzeniu córki. Obecnie farbuje włosy sama w domu, co 4-5 tygodni. Włosy oczywiście sie niszczą ale odpowiednie kosmetyki sprawiają ze wyglądają całkiem dobrze. U mnie najlepiej sprawdza sie olejowanie olejem migdalowym. |
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja plastry kupowałam w superpharmie.Ja też nie lubię gotować, ale ostatnio nauczyłam się robić zupę pomidorową okazuje się, że to nie takie trudne
|
|
|
|
|
#4286 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.romantique.pl/biustonosz-...ilikonowy.html ale nie wiem czy będziesz się w nim dobrze czuła. Ja coś takiego mam i na krótkie wyjścia jest ok, dobrze trzyma i nawet ładnie podkreśla. Ale mam niepokój że mi zleci, chociaż tak naprawdę to niemożliwe z tym że ja mam dosyć mały biust - 65D lub 70CCytat:
Olejowanie okropnie wysusza mi włosy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4287 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam naturalny kolor włosów średni blond- jednakże rozjaśniam je od ok. 7 lat. Biedne przeszły w swoim życiu wiele (głownie popalenie prostownicą no i farbowanie). Też myślę o lekkim przyciemnieniu aby trochę odpoczęły. Jestem maniaczką jeśli chodzi o odrost- 'odrost centralny' robię raz na tydzień, odrost na całej głowie raz na miesiąc a do fryzjera na porządne farbowanie odrostów chodzę raz na 4 miesięce (nie mam kładzonej farby na całą długość tylko do połowy, na to potem toner wyrównujący całość ).
|
|
|
#4288 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem co to za ewenement, ale oleje nakładane przed myciem na dłużej powodują, że moje włosy są szorstkie, sianowate i maja piękny wygląd czegoś podobnego do strzechy
U mnie znów zamieć
|
|
|
|
#4289 | |
|
batonik
|
Cytat:
)Myślę, że trzeba szukać swojego oleju Obecnie nakładam tylko na końcówki z Alverde. I jak miałam problem z rozdwajającymi się włosami, tak odkąd je naoliwiam owy problem zniknął. Edytowane przez sskers Czas edycji: 2013-01-16 o 09:58 |
|
|
|
|
#4290 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

Dzisiaj zaczęłam czytać pierwszą część i tak mnie wciągnęła,że przeczytałam już 250 stron a dodam,że jestem w pracy 
Ile opakowań musiałaś zużyć na tak długie włosy? 
będę trzymać
nie wiem czy uda się zdać... eh.

Makijaż zbyt mocny też moim zdaniem nie pasuje