|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
Też mieliśmy przezierność 1,7 ![]()
|
|
#4142 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ona dosyć, że zje na kolację warzywka to zaraz ubiega się o miskę karmy i aż tak jej nie jadła (chyba że głodna bardzo była to z braku laku zje wszystko ). Jak będzie dzidziuś to ja niestety będę musiała świnkę do innego pokoju przetransportować bo klatka jednak sporo miejsca zajmuje, a łóżeczko gdzieś będę musiała wstawić. A po drugie prosiak tak głośno czasami późnym wieczorem zakwiczy, że aż uszy bolą i wszystkich śpiących domowników potrafi obudzić. Nie wiem jak ona tą rozłąkę ze mną zniesie bo ogólnie jest bardzo towarzyska i jak mnie nie ma w pokoju (albo w domu) to nie chce pić wody (taki jej bunt), ale będzie musiała się przyzwyczaić jakoś. Cytat:
To ja się chce do tego przedszkola zapisać ![]() Super, że rozmowa się udała
|
||
|
|
|
#4143 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Popłakałam się przy tym pamiętniku
![]() Cytat:
Cytat:
Świętujemy!
|
|
#4144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Treaz czekamy na realcję Dotki ![]() A fiazo pisała jak rozmowa z szefem? Niby przeleciałam na szybko co pisałyście, ale nie zauważyłam nic... |
|
|
|
|
#4146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę nikogo straszyć, ale moja koleżanka wróciła do pracy jednego dnia a na drugi dostała wypowiedzenie. Była na zwolnieniu cala ciążę, bo wcześniej miała dwa poronienia. A z tej samej pracy dziewczyna poszła później na zwolnienie i jak wróciła to było to samo. Tylko w brodę sobie pluje, że mogła wcześniej iść. Cytat:
|
||
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#4148 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duży ten TWÓJ dzieć..chyba jest starszy niz 12t 6 d??
|
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
No troszkę przyspieszył i dziś mamy 13t2d
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tez myślałam bo moj miał 6 cm i 12t i 6 d a 7 to już wielkolud!
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
To będziemy trzymać kciuki, ale na bank będzie dobrze
U wszystkich na tym wątku jest![]() Też się zdziwiłam. Lekarz mówił, że duży dzidziuś Liczę, że w związku z tym do kolejnej wizyty poczuję ruchy
|
|
|
|
#4153 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny,
dopiero do Was zajrzałam.. W pracy całe 8 godz miałam taki zapiernicz, że nie wiedziałam już jak się nazywam Taka byłam zmęczona, że padłam po obiadku i nawet nie słyszałam jak mąż wyszedł i wrócił po jakimś czasie. Teraz siedzimy przed tv..ogólnie lenistwo. Chyba zaraz zrobię budyń śmietankowy z konfiturką malinowo-waniliową
|
|
|
|
#4155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie to żadnej umowy nie mam ![]() Czas najwyższy!Cytat:
Tylko ja miałam perę centymetrów więcej mojej ochronnej tkanki tłuszczowej, to może dlatego
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zdawałam w zeszłym roku w marcu - udało mi się za drugim razemWczoraj kłuł mnie brzusio, ale przeszło szybko. A dziś czytałam, że nie wolno w ciąży pić herbatki z hibiskusa, a ja ciągle piłam te owocowe czerwone herbatki typu saga i tam jest go sporo, bo jest na 2 miejscu Już chyba wolno tylko wodę pić...No i zwariowałam, bo to dopiero 8 tydzień ciąży i nie znam plci, a znalazłam śliczny komplecik Coccodrillo na chłopczyka za małe pieniądze i kupiłam... Bo jestem przekonana, że to będzie chłopczyk, wszyscy tak mówią, my tak czujemy i u TŻta w rodzinie prawie sami chłopcy... Najwyzej sprzedam jak bedzie dzziewczynka Zdj. w załączniku.Co do innych zakupów to na liście mam na pewno emulsję do kąpieli Emolium, w aptece kosztuje 40zł za 400ml, ale na Allegro można kupić w cenie 19,90. Nie ma po tym żadnych problemów ze skórą, a jak my rodzimy w lato, kiedy może być gorąco, to skóra może się odparzać tym bardziej. Co do imion, to dla dziewczynek podoba mi się dużo, m.in. Zosia, ale dla chłopców to żadne tak naprawdę do mnie nie przemawia. Tak średnio podoba nam się Szymon, mi jeszcze Tomek i Adaś, ale u nas w rodzinie jest kilku Tomków, a Adaś się nie najlepiej kojarzy. Ja też sie balam powiedzieć w pracy, bo dopiero zaczęłam pracę, teraz bedzie 6 miesiąc jak pracuję na umowie, wcześniej byłam rok na stażu, no i od razu ciąża, ale o dziwo nie było sie czego bać, zareagowała dyrektorka bardzo pozytywnie, kazała mi się nie martwić, bo umowa kończy mi sie w czerwcu, powiedziała, ze mi przedłuży na rok Co do pieluch, to mój brat ma 7-miesięczną córeczkę i oni używali różnych, uznali, ze dada w porównaniu do pampersów są takie grube waciaki i nie zbierają tej wilgoci w żel, tylko wsiąka i może dzieciaczek czuć mokro. Polecają Huggiesy i Pampersy. My chcemy pomalować na wiosnę pokój i też mierzyłam gdzie wstawić łóżeczko, bo w naszym pokoju już nie ma gdzie palca włożyć, muszę wystawić chyba naszą komodę jedną do innego pokoju, żeby weszło łóżeczko. Sudocrem polecam, jest baardzo wydajny, więc opłaca sie go kupować i naprawdę dobry, używam na niespodzianki skórne i jest niezastąpiony. Ależ dużo piszecie, nie mogę nadążyć!
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj widziałam koleżankę i dopiero się dowiedziałam, że jest w ciązy. Najlepsze jest to ze ma termin 2 tygodnie przede mną i ma duży brzuch już.. a ona o mnie nie wie i nawet nie wyczaila :P inna kwestia, ze staram sie nie zakładać juz takich obcisłych ubran, ale nie mam raczej brzucha. w du*e mi za to poszło i w boczki
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie pamiętam czy to na chłopca czy dziewczynkę
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałyście o kremach na odparzenia i inne problemy skórne. Ponoć lepszy od Sudocremu jest Sudomax - nie zawiera alkoholu benzylowego, który uczula. Duży plus za to jak również za brak parabenów.
|
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
O pracy i szefie pisałam ja.
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Ponoć wybrzusza na chłopca.
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- No właśnie tak mi się wydawało
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
nie zawsze wlasnie.
ja dziewczyna jestem, a moja mama od razu miala duzy brzuch. |
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam, że jak brzuch jest z przody tylko, taki bardziej szpikulec, bez boczków to chłopak, a jak brzuchol rozlany, od boczków aż idzie, to na dziewczynkę
u moich 3 koleżanek to się sprawdziło
|
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem kto je wymyślał w takim razie
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Na moją mamę mówili chłopaczara
A jestem ja
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam rozlany brzuch, duza dupe i biodra.
ale my czekamy na chlopca, i co teraz?? hahah
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
No i rozpłakałam się nad Pamiętnikiem z brzucha...Słodki opis z brzuszka
I mój ulubiony fragment: "Lubię ciepłą kąpiel i fajną muzykę. Nie, nie poważną. Mama też próbowała mnie namówić na Bacha i Mozarta. Nie wiedziałem, co jest grane: przecież zawsze słuchała rocka! Na szczęście długo nie wytrzymała. Teraz słuchamy dużo spokojnych, optymistycznych kawałków. Bywa, że nawet sobie tańczymy. Co to musi być za kobieta! Oddałbym kawałek pępowiny za to, żeby choć przez chwilę ją zobaczyć. Czasami mi się śni, że się do niej przytulam. I jest mi wtedy tak dobrze, tak cudownie..." Mnie też się śni, że mojego dzidziola przytulam i też oddałabym wiele żeby już go zobaczyć ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A to przepraszam. Pomyliło mi się cos ![]()
|
|
#4170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

To ja się chce do tego przedszkola zapisać

Taka byłam zmęczona, że padłam po obiadku i nawet nie słyszałam jak mąż wyszedł i wrócił po jakimś czasie. Teraz siedzimy przed tv..ogólnie lenistwo. Chyba zaraz zrobię budyń śmietankowy z konfiturką malinowo-waniliową

Już chyba wolno tylko wodę pić...