Scent Bar XLVII - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 18:53   #451
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Scent Bar XLVII

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
czyli się nie dzieje - easy

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

znam miałam mi się sam "wstąpił"

moj tez sie wstąpił
po magicznym grzebanku wział i znikl przez noc
cut!

pierwszy raz doznałam jakiegos cudu o obrebie uzebienia!

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
to komornik musi był a nie xiądz, też na czarno się pono ubierają na razie na taką zgagę nie trafiłam a trochę ich było, ale historie zasłyszane straszne som

ad wręczania kopert - obiło mi się o uszy kiedyś opowiadanie brata, co kulał z kolegi. kolega zdawał egz na prawko, praktyczny. w walętyłki. kupił se bidny kartkę dla dziewczyny i w kopertę wsadził. wsiada do auta, wyjeżdżają z placu, coś mu niewygodnie i kopertę wyjmuje żeby się nie pognietli w kieszeni. egzaminator dał mu kilka min pojeździć, kazał zaparkować, kopertę wziął nie paczywszy do środka i schowawszy za kurtkę wypisał zaliczenie egz. i kazał wracać na worda

aaaa leze

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
U mojej koleżaki ksiądz kilka ze tzry lata temu wyliczyl coś kolo 2000 tyś.
Tylko nie kolędowo, tylko długu.
Przeprowadzili sie do nowej chaty, a tam zwyczaj comiesięcznych ( chyba, dokladnie nie pamiętam) dobrowolnych datków na kościol, plebanię i takie tam, ale minimum 30 zł, czasem minimum większe.
Zawsze jakieś chętne parafianki chodziły z kajecikiem i zbieraly. Oni nigdy nie dawali, bo albo w pracy, albo gdzieś tam, albo zwyczajnie ie mieli ochoty bo to w końcu dobrowolne nie.
Kiedyś Aga siedzi sama w domu, a tu dzwonek do drzwi. Otwiera a tam ksiądz. Wpuścila, rozsiadł się, wyciąga teczkę, papiery i z uśmiechem na paszczy informuje że mają dlug w parafii opiewający na taką a taką sumę. Jak dziewczyna wie zawsze co powiedzieć, to wtedy autentycznie ja zatkalo. Zanim sie odetkala dowiedziala sie,że to za te niepłacone dobrowolne skladki i musza to uregulowac.
- no ale my nie mamy pieniędzy
- no ale to przecież kredyt możecie wziąść i splacić nie

I co sie okazalo póżniej, nie oni jedni są zadłużeni. Większość okolicznych mieszkańcow ma dlugi w parafi

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
ech .. taką epistołę czasłam i wsysło mi ( od kilku dni firefox łazi mi jak somsiadka z góry )

Eenax to guud , źle zrozumiałam

u dziadków na wsi ksiunc żyzy sobie po tysiąc od rodziny.... wyrwał akse z Unni a co mu brakło na remont to od mieszkańców-wyszło po 1000, kurcze dla starszych ludzi na retach czy emeryturach to są koszmarne pieniądze, a kto "zalega'; to wyczytuje na ambonie , dodatkowo łazi po wsi co 2 tygodnie i przymusowo spowiada starszych ludzi oraz udziela komunii

j aszczerze powiedziawszy sie nigdy nie spotkalam z takimi ksiezmi i parafiami i u rodziców i tutaj jest luzik i raczej zero przymusu, na pierwszej kolendzie zapomniala dac koperty z wrazenia i ksiac niz nie powiedział na to

byłam dzis u znanegodentysty.pl

nomnom...niezle było, tak jak sobie to wyobrazałam mniej wiecej.

dent na wizyte jest przygotowany i jak wchodzi pacjent to juz wszystko wie-co było planowane, jak to zrobic a zdjecia juz wisza na podswietlaczu..pozatym wszystko spokojnie, bez pospiechu a po grzebanku mozna pogadac

a nie jak u tego poprzedniego ,ktory ad sinipret tez był dobry tylko chaotyczny i zabiegany i jak miał opoxnienie to nadrabiał..w sensie ze byłam umowiona na 1,5 godziny, obsuwa była godzine to mi wyciał z wizyty , a jak chcialam o cos dopytac to mowił ze nastepnym razem...

no i strasznie szybko napierdalał te plombki 3 zempy w niecałą godzine ,ale bardzo ładnie robił-pierwszy raz w zyciu wyszłam zszokowana efektem

ale ten dzisiejszy lepszy....ale drozszy...duzo drozszy , ale nie tak drogi jak ten najdrozszy
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 18:54   #452
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

się nie ma co śmiać , nawracające krwarienia nawet takie z nosa , moga doprowadzić do stanu zagrożenia życia , żadem problem .
Mi to się jeszcze coś kojarzy z wysokim ciśnieniem, ale nie wiem, może mieć to związek?

Cytat:

małż otworzył , zobaczył ksiundza i zatrzasnął
Kartkę piszcie, że nie życzycie sobie wizyty. Tylko mega dużymi literami.
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 18:57   #453
gryx82
BAN stały

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38666079]Praktykujesz? [/quote]
No wieeesz?!
Cytat:
...
i odpierdala co miesiąc abrakadabra w kościele. Pono lud mdleje nawet

Ty się śmiej, ale znam kościół, w którym raz w miesiącu odprawiana jest specjalna msza święta, na której ludzie mdleją, gdy tylko ksiądz (czy tam ojciec) położy im dłonie nad głową (byli też tacy, którzy twierdzili "a bzduuura!", później również mdleli)
Cytat:
uuuuu , żebyż tak na mojego małża trafił , dowiedziałby się jak to jest latać Concordem bez samolotu
...
kurde no i się zgadza - potrzebują podwózki i kolacji i je dostają
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:00   #454
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Poza tym nie rozumiem też tego "moralnego relatywizmu", księża i Kościół są be, ale oczywiście dzieci trza chrzcić, posyłać do 1. Komunii, no i ślub koniecznie kościelny
O to to, ile ja marudzenia słyszałam, że nauki przedślubne, że to, że sramto A po zadaniu niewinnego pytania po co w takim razie tyle zawracania zada umykac przed rozjuszoną przyszłą panną młodą
Jakby nie można było się ubrać w bezę do USC Śmieszne to trochę ale tak z dwojga złego...

Cytat:
W (zamożnych bądź co bądź) Niemczech wzrosła z tego powodu ilość zgłaszanych apostazji
Takem myslała

Cytat:
małż otworzył , zobaczył ksiundza i zatrzasnął .

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:00   #455
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
...
...
no i strasznie szybko napierdalał te plombki 3 zempy w niecałą godzine
...
ale ten dzisiejszy lepszy....ale drozszy...duzo drozszy , ale nie tak drogi jak ten najdrozszy
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:03   #456
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Myślicie, że lepszym rozwiązaniem byłoby płacenie podatku na Kościół, tak jak jest przykładowo w Niemczech? Poza tym nie rozumiem też tego "moralnego relatywizmu", księża i Kościół są be, ale oczywiście dzieci trza chrzcić, posyłać do 1. Komunii, no i ślub koniecznie kościelny
chrzest może być , daje się tym dziecku możliwość późniejszego wyboru - w Kościele albo poza , ale ślub tylko dla picu bo ładnie i wypada - bessęsu

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Dziekowac za szczegoly, a powiedz szczym to jesz?
z resztą obiadu , znaczy mięchem i kartoflą/kluchamy ajeżeli zostanie , to samo i z chęcią bom surówkożerna
Cytat:

Najpierw ekskomunika, następnie łamanie kołem i takie tam
nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji http://www.youtube.com/watch?v=FytQkOosE9s
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Też sobie tak pomyślałam jak czytałam co tu dziewczyny piszą, ale gdzie?
do kurii
Cytat:
Ja się nie z diagnozy śmiałem, co ze sposobu jej przekazania pacjentowi (coś w stylu "To rak, pociągnie Pan góra 3 miesiące, przykro mi, nastęęępnyyy!")

A mnie się coś kołacze po głowie, że ostra w smaku jest właśnie
1. no fiesz , ma się tę wprawę
2.jak jest stara i wyschnięta to ostra , świeża jest łagodniutka i pyszna
[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38666079]

Ja bym już takiemu powiedział swoje A potem mógłby mnie ekskomuniką potraktować [/QUOTE]
rozdwojenie jaźni
Cytat:
Mi to się jeszcze coś kojarzy z wysokim ciśnieniem, ale nie wiem, może mieć to związek?

Kartkę piszcie, że nie życzycie sobie wizyty. Tylko mega dużymi literami.
1.owszem , może
2.a co sąsiedzi powiedzą małżon nie lubi tak otwarcie uzewnętrzniać swoich uczuć

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:04   #457
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Red, żeby nie było, ja nie piję tym postem do nikogo stąd, ot tak tylko wyraziłem swe zdanie
Spoko, spoko, tylko mowie z drugiego pkt widzenia, ze trudno pogodzic te dwie sprawy Bo jesli komus zalezy bo jest (niby ze) wierzacy to coz ma bidny zrobic, musi tolerowac te niecne praktyki.

Taki, niestety to byl tylko stary ksiondz a nie mlodzi ministranci

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:05   #458
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:05   #459
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Ale w sumie myslę, że dobrze by było, żeby była naprawdę jakaś opłata, jak w Niemczech na przykład, na rzecz związku wyznaniowego, do którego się należy, tylko oficjalnie, z podatkami itd. Podejrzewam, że Polska mogłaby wtedy przestać być krajem katolickim
Dobrze by bylo, ale Polska jest za bardzo katolicka jak na razie.
O ile dobrze kojarzę, to był nawet taki plan, rok czy dwa lata temu żeby ten 1% podatku mozna było przekazać, ale padł. Bo chcieli 2 % .
Cytat:
Myślicie, że lepszym rozwiązaniem byłoby płacenie podatku na Kościół, tak jak jest przykładowo w Niemczech? Poza tym nie rozumiem też tego "moralnego relatywizmu", księża i Kościół są be, ale oczywiście dzieci trza chrzcić, posyłać do 1. Komunii, no i ślub koniecznie kościelny
Lepszym.
Do tego opłata stała za ślub, pogrzeb, chrzest. W każdej parafi taka sama, a nie rozrzut od kilku stówek w gorę, wedle ksęzego widzimisie i potrzeb.

Tu nie chodzi o to jaka to religia jest be i wogóle...chodzi o to jacy niektorzy są pazerni. No o kasę chodzi. Jeśli jest napisane w ksiegach że sakramenty za darmo czy opłata co laska ( nie pamiętam) to jakim prawem ktoś zmusza ludzi do placenia za to kupy kasy. No zmusza bo na pzryklad nie pochowa bliskiej osoby jak nie zaplacisz ( co laska ale tysiac minimum, za sakrament a Ty nie masz tego tysiąca i nie masz od kogo pożyczyć. To masz iść ukraść?). A przecież są inne koszta związane z pogrzebem jeszcze... No to by wypadalo wziąść i zakopać cialo za domem. Tylko że to w PL nielegalne
Albo wywleka od staruszków resztki renty i ma w dupie że nie dożyją do nastepnej.
Ale jak by taki biedul poszedl do ksieda ( nie każdego of kors), żeby pożyczył mu pare zl bo nie ma za co kupić dziecku butow i kurtki na zimę, to by uslyszał parę cieplych slow . I życzenie znalezienia innego sponsora ( przyklad z życia).

Ale żeby nie bylo, że jest tak żle. Kilku ksieży prawdziwych znam. .
Cytat:
Ja jeszcze mam pytanie, bo czytam to drugi raz ... z wrażenia Zapłacili? Odsetki im nabito? Co jeśli nie zapłacą - więzienie?

A wiesz, że nie wiem
Pośmialiśmy sie z tego i tyle.
Ale w sumie to zapytam, bo sama ciekawa jestem jak to się skończyło i czy sie skończylo
Cytat:
Najpierw ekskomunika, następnie łamanie kołem i takie tam

Czyli tradycyjnie
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:07   #460
Parabelka
Panaroja

Cytat:

Czyli tradycyjnie
a na zakończenie ognisko przy stosiku z zadłużonych

Żeby nie było - ja rozdzielam kwestie wiary i kleru , po prostu wyraźnie widzę że urzędnicy się Panu Bogu nie udali . Zdarzają się porządni , ale bardzo rzadko niestety .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2013-01-15 o 19:08
Stary 2013-01-15, 19:08   #461
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
O to to, ile ja marudzenia słyszałam, że nauki przedślubne, że to, że sramto A po zadaniu niewinnego pytania po co w takim razie tyle zawracania zada umykac przed rozjuszoną przyszłą panną młodą
Jakby nie można było się ubrać w bezę do USC Śmieszne to trochę ale tak z dwojga złego...

Takem myslała

no ale jesli komus zalezy na sakramencie to chce go miec i tyle...a nauki są głupie...wiec tochyba normalne ze sie na nie narzeka
ale z punktu widzenia katolika bezsensu jest rezygnowac z sakramentu z tego powodu ze pani na naukach jest szurnieta trzeba to przebolec...

ja zapamietalam z nauk tylko tyle ze mężczyzna moze palic papierosy, a kobieta nie ma do tego moralnego prawa, bo od nikotyny obumierają jakies rzęski w macicy odpowiedzialne za zapłodnienie.....

moze to i prawda?

a no i ze mąż ma szanowac zone a ona ma mu byc posłuszna ...ale nie wiem czy zona tez ma szanowac meza? czy wystarczy slepe posłuszenstwo?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:08   #462
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

do kurii
Taaa, Flo piszemy?

Cytat:
2.a co sąsiedzi powiedzą małżon nie lubi tak otwarcie uzewnętrzniać swoich uczuć

A co jakby sąsiad szedł se klatką i zobaczył jak małż czaska drzwiami księdzu przed nosem?

Stary 2013-01-15, 19:10   #463
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5
Konto usunięte

Cytat:
Ty się śmiej, ale znam kościół, w którym raz w miesiącu odprawiana jest specjalna msza święta, na której ludzie mdleją, gdy tylko ksiądz (czy tam ojciec) położy im dłonie nad głową (byli też tacy, którzy twierdzili "a bzduuura!", później również mdleli)
Dzie? Dzie? Może to u mnie
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:14   #464
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
No wieeesz?!

Może powinien perfumy zmienić

Cytat:
a na zakończenie ognisko przy stosiku z zadłużonych

Żeby nie było - ja rozdzielam kwestie wiary i kleru , po prostu wyraźnie widzę że urzędnicy się Panu Bogu nie udali . Zdarzają się porządni , ale bardzo rzadko niestety .
Dokladnie
Porządni sa w mniejszości, ale są
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:14   #465
Konto usunięte

Cytat:
rozdwojenie jaźni
Nigdy!

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Taki, niestety to byl tylko stary ksiondz a nie mlodzi ministranci
Zostałaś rozgrzeszona To teraz napiszę PW z numerem konta

Czyli sytuacja kontrolowana przez judasza? Czy gorący telefon do somsiadki?
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:14   #466
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
przy rurze

No so, trza było odkurzyć przed xiencem
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:15   #467
Parabelka
Panaroja

Cytat:
no ale jesli komus zalezy na sakramencie to chce go miec i tyle...a nauki są głupie...wiec tochyba normalne ze sie na nie narzeka
ale z punktu widzenia katolika bezsensu jest rezygnowac z sakramentu z tego powodu ze pani na naukach jest szurnieta trzeba to przebolec...

ja zapamietalam z nauk tylko tyle ze mężczyzna moze palic papierosy, a kobieta nie ma do tego moralnego prawa, bo od nikotyny obumierają jakies rzęski w macicy odpowiedzialne za zapłodnienie.....

a no i ze mąż ma szanowac zone a ona ma mu byc posłuszna ...ale nie wiem czy zona tez ma szanowac meza? czy wystarczy slepe posłuszenstwo?
1.ale jeżeli przygotowanie do sakramentu jest błazeństwem moja koleżanka lekarka chciała się zwolnić z nauk przemałżeńskich , no bo tak jakby widziała jak dochodzi do zapłodnienia i jak się zapobiega metodami naturalnymi , tak sie dziwnie złożyło no i skąąąd , musiała chodzić , a jak zrobiła w ramach pracy domowej prawidłowy wykres cyklu ze owulacyjnym skokiem temperatury itp , to pani prowadząca się na nią wydarła , że głupia jest i nie zrozumiała wykładu na zajęciach
2.rzęski w macicy o wmordę to ja wiem czmu mnie brzuch tak napieprza w trakcie @ - to rzęski mi się plączą i sklejają
nikotyna uszkadza plemniki bardziej niż komórki jajowe
3.chyba tylko ma być posłuszna , ale jak mąż ją szanuje , to ona jest szczęśliwa i z radością jest posłuszna takiemu co ją szanuje
Cytat:
A co jakby sąsiad szedł se klatką i zobaczył jak małż czaska drzwiami księdzu przed nosem?
na szczęście obok nas jest tylko sąsiadka

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2013-01-15, 19:15   #468
Konto usunięte

Cytat:
Może powinien perfumy zmienić
Albo pachy umyć
Stary 2013-01-15, 19:17   #469
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
No..taką kolację to bym mogla urządzić, nie widzę problemu

Bylaby chyba owsianka na wodzie i herbata

o! po bożemu

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38664044]
Skoro temat o czarnym wywiadzie to ja się pochwalę. Dwa lata temu jak przylazł to spałem w drugim pokoju [/QUOTE]

trafne określenie

Cytat:
Ale w sumie myslę, że dobrze by było, żeby była naprawdę jakaś opłata, jak w Niemczech na przykład, na rzecz związku wyznaniowego, do którego się należy, tylko oficjalnie, z podatkami itd. Podejrzewam, że Polska mogłaby wtedy przestać być krajem katolickim
i tego się boją

Cytat:
Szczęść Boże! Jakiż tu ciekawy panel dyskusyjny trafiłem

Cytat:
To chyba oczywiste (choć słyszałem też o przypadkach dawania pustych)

W parafii moich dziadków były onegdaj tabliczki na każdej ławce, tj. wypisane osoby, które za daną ławkę uiszczały opłatę, dlatego też dochodziło do sytuacji, gdy trzeba było wstać i wpuścić na swoje

ad1. przeca xąc wrzuca koperty do terminarza strona po stronie i doskonale wie kto ile dał

ad2. znam jako did widywałam takie tabliczki

ad2. czytaj wyżej, się boją, bo by się okazało jakim to krajem katolickim jesteśmy

Cytat:

Zupa? Z boczniaków?

dopre wyszło

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38666079]

U mnie na szczęście proboszcz w miarę spoko jest ale zaś inny ma jakieś uwaga "zdolności uzdrawiające" i odpierdala co miesiąc abrakadabra w kościele. Pono lud mdleje nawet [/QUOTE]

Cytat:
uuuuu , żebyż tak na mojego małża trafił , dowiedziałby się jak to jest latać Concordem bez samolotu

a przecież kolęda to posługa duszpasterska , ma na celu udzielenie błogosławieństwa i udzielenie pomocy potrzebującym

kurde no i się zgadza - potrzebują podwózki i kolacji i je dostają

Cytat:
moj tez sie wstąpił
cut!

no i strasznie szybko napierdalał te plombki 3 zempy w niecałą godzine ,ale bardzo ładnie robił-pierwszy raz w zyciu wyszłam zszokowana efektem
to dopsz

ad2.

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:18   #470
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Nie generalizuję. Piję do tych, o których pisały wcześniej dziewczyny.
Wiem, że zdarzają się fajni księża. Kapłani z powołania. Do nich nic nie mam i oby więcej takich. Ale wymuszania pieniędzy pod urwanymi z choinki pretekstami po prostu nie pojmuję.
Ja nie piłam do Ciebie tylko ogólnie napisałamNiestety teraz księdzulki traktują powołanie jako "zawód" i wcale Im się nie dziwię, oprani, obgotowani, kasę dają, zyć nie umierać
Cytat:
no weź , Avignon pieknie pachnie a ksionc nie
No chyba Twój, mój ładnie
Cytat:
Siedzące masz
Se zapłaciłam to se siedzę
Cytat:
Powtórzę: proste. Tylko niekomfortowe
jednak nie bo nawet Tobie byłoby niemiło gdybyś na wsi malutkiej mieszkała i idąc po wsi gadaliby o Tobie albo ksiądz z ambony by huczał żeś Go nie przyjęła. W mieście nawet jak nie przyjmiesz to nikt tego nawet nie zauważy
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że moja dojdzie jutro
Też mam taką nadzieję
Cytat:
W parafii moich dziadków były onegdaj tabliczki na każdej ławce, tj. wypisane osoby, które za daną ławkę uiszczały opłatę, dlatego też dochodziło do sytuacji, gdy trzeba było wstać i wpuścić na swoje miejsce prawowitego dzierżawcę

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:19   #471
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Tu nie chodzi o to jaka to religia jest be i wogóle...chodzi o to jacy niektorzy są pazerni. No o kasę chodzi. Jeśli jest napisane w ksiegach że sakramenty za darmo czy opłata co laska ( nie pamiętam) to jakim prawem ktoś zmusza ludzi do placenia za to kupy kasy. No zmusza bo na pzryklad nie pochowa bliskiej osoby jak nie zaplacisz ( co laska ale tysiac minimum, za sakrament a Ty nie masz tego tysiąca i nie masz od kogo pożyczyć. To masz iść ukraść?). A przecież są inne koszta związane z pogrzebem jeszcze... No to by wypadalo wziąść i zakopać cialo za domem. Tylko że to w PL nielegalne
Albo wywleka od staruszków resztki renty i ma w dupie że nie dożyją do nastepnej.
No ale jak to przecież dostaniesz kasę z ZUS-u np. I to jeszcze niektórzy księża potrafią dokładnie podać ile Fakt autentyczny z mej rodziny

Cytat:
Ale żeby nie bylo, że jest tak żle. Kilku ksieży prawdziwych znam.

Cytat:
A wiesz, że nie wiem
Pośmialiśmy sie z tego i tyle.
Ale w sumie to zapytam, bo sama ciekawa jestem jak to się skończyło i czy sie skończylo
Oni lepiej niech sprawdzą ile odsetek im naliczono

Stary 2013-01-15, 19:21   #472
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
J
No chyba Twój, mój ładnie
nei wiem, albowiem postanowiłam że więcej ksiedza wąchać nie będę

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:

moze to i prawda?

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:23   #473
Parabelka
Panaroja

Kiedyś zobaczyłam dwóch xsiendzuf wychodzących z mojego bloku w okresie kolendowym - gdyby nie sutanny to

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2013-01-15, 19:24   #474
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Czytam, co piszecie o księżowskich wymaganiach, i nie pojmuję. Dlaczego ludzie dają się strzyc tym pożal się Boże pasterzom już nie jak owieczki, ale jak barany? Bo słowo księdza jest święte (nawt jeśli jest głupie i chciwe)? Czy bo "co sąsiedzi powiedzą"?
dokładnie włos się jeży

Cytat:
Na wsiach to nie takie proste
proste, proste

u nas na przykłąd mieszkajo geje - i mają najładniejsze firanki

Cytat:

Cytat:
moj tez sie wstąpił
cut!

nomnom...niezle było, tak jak sobie to wyobrazałam mniej wiecej.

dent na wizyte jest przygotowany i jak wchodzi pacjent to juz wszystko wie-co było planowane, jak to zrobic a zdjecia juz wisza na podswietlaczu..pozatym wszystko spokojnie, bez pospiechu a po grzebanku mozna pogadac

a nie jak u tego poprzedniego ,ktory ad sinipret tez był dobry tylko chaotyczny i zabiegany i jak miał opoxnienie to nadrabiał..w sensie ze byłam umowiona na 1,5 godziny, obsuwa była godzine to mi wyciał z wizyty , a jak chcialam o cos dopytac to mowił ze nastepnym razem...

no i strasznie szybko napierdalał te plombki 3 zempy w niecałą godzine
,ale bardzo ładnie robił-pierwszy raz w zyciu wyszłam zszokowana efektem

1.

2. ale w sumie to pocieszające ze są jeszcze fachowcy

my księdza nie przyjęlim

ubawiłam się po pachy z psotu Golden o komornikach i kopercie alem już nie docytła
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:24   #475
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
nei wiem, albowiem postanowiłam że więcej ksiedza wąchać nie będę
A często Ci się to zdarzało?

Cytat:
Kiedyś zobaczyłam dwóch xsiendzuf wychodzących z mojego bloku w okresie kolendowym - gdyby nie sutanny to

Stary 2013-01-15, 19:25   #476
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Tu nie chodzi o to jaka to religia jest be i wogóle...chodzi o to jacy niektorzy są pazerni. No o kasę chodzi. Jeśli jest napisane w ksiegach że sakramenty za darmo czy opłata co laska ( nie pamiętam) to jakim prawem ktoś zmusza ludzi do placenia za to kupy kasy.

Cytat:
3.chyba tylko ma być posłuszna , ale jak mąż ją szanuje , to ona jest szczęśliwa i z radością jest posłuszna takiemu co ją szanuje
no jak, powinna być posłuszna z wdzięczności, że ktoś ją chciał

Cytat:
w tym okresie, to i karnawał, może się jakieś chłopaki na bal przebierańców wybierały zrobione na Matrixa?

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2013-01-15 o 19:27
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:27   #477
Spoora
Zakorzenienie

A ja tu do Was wpadłam tylko na chwilę, a tu się wyjść nie da Nawet piwa ni mom

Stary 2013-01-15, 19:27   #478
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
no ja na ślubie przyajciółki dwóch na raz prowadziło - jak by im wyłączyć głos w sensie treść - to to samo takie ciacha i to w moim typie orli nosek no bajery - no ale cóż że ze Szwecji
Stary 2013-01-15, 19:27   #479
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie mów....
Przed chwilą dali newsa o dominikaninie, który po 20 latach odszedł z zakonu, nigdy nic nie wiadomo

Ja brałam udział w kolędzie rok temu, u TŻ'a. Ksiądz widział mnie pierwszy raz, więc zapytał tylko, co to siedzi i czyje to
W tym roku nie uczestniczę.
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:33   #480
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

jednak nie bo nawet Tobie byłoby niemiło gdybyś na wsi malutkiej mieszkała i idąc po wsi gadaliby o Tobie albo ksiądz z ambony by huczał żeś Go nie przyjęła. W mieście nawet jak nie przyjmiesz to nikt tego nawet nie zauważy
no dokładnie to napisała Tru - niekomfortowe. Do wykonania jest proste tylko bliźni Cie potrafio za to zlinczować. U nas jest sporo nie przyjmujących kolędy - i nic złego im się nie dzieje - jeśli ktoś ich obgaduje mają to w nosie albowiem mają swoje życie i swoje priorytety, nei przejmują sie bzdetami i dewotami. I tak na prawdę to rosną w siłę, albowiem dewoty już zajechały płytę i po latach się przywyczaiły. Do rozwódek mieszkających z facetami takoż. Kontrowersja jest kontrowersją tylko na początku, potem już nie ma o co bić piany.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości