Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 20:36   #991
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ciężko CZASEM uda się że zrobi do wc... ale się nie poddajemy
bedzie dobrze na wszystko potrzeba czasu

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:48   #992
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Co do fotelików 9-36 to ja też się nad takim zastanawiałam. Ale później doszłam do wniosku, że coś co jest bezpieczne dla 10miesięcznego dziecka, nie może być tak samo dobre dla 4letniego lub nawet starszego. Wiem, że nie jestem ekspertem w tym temacie ale po prostu nie mam przekonania (w żadnej kwestii) do czegoś co jest dla wszystkich, w tym przypadku dla wszystkich dzieci ważących 9-36 kg. Jak coś jest do wszystkiego do jest do niczego. Przynajmniej dla mnie. Ale jak któraś z Was kupi taki fotelik to chętnie poczytam o nim
Właśnie.

Dlatego mam nadzieję, że fotelik 0-18 będzie dobry przynajmnej do osiągnięcia wagi 15 kg i kolejny będziemy mogli kupić z przedziału 15-36 (bo porządnych w kategoriach 15-5 i 22-36 nie widzę).
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:49   #993
nel_a
Zakorzenienie

czy któreś z Waszych dzieci ma AZS?
chyba mój Emil ma jego buźka coraz gorzej wygląda
Co robić?

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:52   #994
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
A cena regularna w sklepie SMYK tego fotelika to chyba 1049 zł Mają niezłą przebitkę...
smyk jest w ogóle mega drogi

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ok Agunia więc mówisz lepiej kupić fotelik 9-18??myślałam nad cybex pallas, cena dla mnie nie gra roli, ale skoro mówisz, że może być ciasnawy, to się go obawiam....
a ten britax fajny, bo można tyłem montować, a ile ma gwiazdek ADAC??wiesz??
może doradzisz mi co jest najlepsze zarówno w przedziale 9-18, jak i 9-36???
mamy kaskę na niego odłożoną, więc cena jest obojętna, dużo jeździmy więc ma być dobry
tak, lepiej 9-18
nie polecę żadnego, bo się nie orientuję w tym temacie, teraz jeśli już to szukamy fotelika 0-18kg.
Britax first class plus nie był poddawany testom ADAC, co do innych modeli wystarczy zajrzeć na stronę fotelik.info i wszystko się znajdzie
Zresztą, podstawa przy kupnie fotelika to przymierzenie go do samochodu, bo może się okazać, że pasy nie obejmują, że fotelika mimo najszczerszych chęci nie da się stabilnie zamontować z różnych powodów (wyprofilowanie kanapy, czasem jakieś wystające elementy kanap - a jak fotelik nie jest zamontowany stabilnie to wyniki crash testów można o kant tyłka rozbić), że jest za mało miejsca i się nie mieści itd. itp.

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:53   #995
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
bedzie dobrze na wszystko potrzeba czasu
Od sierpnia powinna pójść do przedszkola-chcielibyśmy do tego czasu pozbyć się pieluch
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:55   #996
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Co robić?
przejdz sie do pediatry lub lepiej do alergologa z tym, jakie ma objawy AZS?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:56   #997
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Właśnie.

Dlatego mam nadzieję, że fotelik 0-18 będzie dobry przynajmnej do osiągnięcia wagi 15 kg i kolejny będziemy mogli kupić z przedziału 15-36 (bo porządnych w kategoriach 15-5 i 22-36 nie widzę).
Ja też mam taką nadzieję Ale pocieszające jest to, że zanim one nam będą potrzebne to może pojawią się na rynku inne, które będą spełniać nasze wymagania i będą miały dobrą ocenę w testach

Cytat:
Co robić?
Biedny Maluszek

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:56   #998
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Od sierpnia powinna pójść do przedszkola-chcielibyśmy do tego czasu pozbyć się pieluch
duzo czasu jeszcze dacie rade!

Amelcia
Stary 2013-01-15, 20:58   #999
Irmusia81
Zakorzenienie

Hejka

No i podałam Małemu jabłko i banana Matko jakie to było stresujące Dałam mu na talerzyku, od razu złapał kawałek banana i do buzi. Odgryzł kawałek, który przylepił mu się do podniebienia i zaraz włączył się odruch wymiotny. Pomogłam mu wydostać ten kawałek z ust. Potem wziął jabłko. Pogryzł! Myślałam, że dostanę zawału I wyciągałam mu to z buzi. Problem w tym, że raz moje dziecko nie siedzi, więc jest w leżaczku lub na krzesełku w pozycji półsiedzącej, a dwa, Leon się nie bawi w ssanie, ciumkanie, cyckanie- on od razu gryzie na całego. A potem nie wie, co z tymi pogryzionymi kawałkami zrobić... a ja od razu mu je wyciągam, bo się boję.... a tak chciałabym się nie bać, bo widać, że Leoś świetnie się nadaje do samodzielnego jedzenia (nawet kaszkę łyżeczką chce sam jeść).

aha! ostatecznie najbardziej zainteresował go talerzyk- bo nie dał się tak łatwo ugryźć

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
A to myślę, że przy eksperymentach wszystko jest dozwolone. Jak dasz małemu jabłuszko do rączki to zdaj relację jak sobie z nim poradził.
relacja powyżej.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Heloł

Melduję, że Luśka dzisiaj kończy 7 miesięcy

Dzisiaj na "śniadanko" dostała kawałki marchewki i ogórka i okazuje się, że jak marchewka nie jest podawana w towarzystwie brokuła to jest nawet nawet

No a teraz do pracy rodacy

Agunia, jak sadzasz Lu do jedzenia? Tak całkiem prosto, mimo, że sama nie siedzi? I jeśli pogryzie jedzonko na kawałki i ma w buzi to czekasz, co z tym zrobi? Połyka coś, wypluwa? Mi się od razu panika włączyła, jak zobaczyłam Kilka drobnych kawałków w buzi L... Zastanawiam się czy jest już gotowy... ale chyba jest, bo chętnie sięga po jedzenie, wkłada do buzi, gryzie...

Sto lat dla Lusi
I dla Martynki

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Patrzcie to, chyba padne na plecy i nie wstane chociaz bardzij podoba mu się gryzienie i zabawa nią..
Pięknie! dla Jasia
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:06   #1000
Mandragorrka
Zakorzenienie

Wczoraj robiłam takie ciasteczka i myślałam przy tym o Hanjah, bo ona zawsze nam tu pokazuje jakieś pyszności

Cytat:
Przegapiłam mój post nr 11 000
Gaduła

Cytat:
ja już z nimi zakończyłam ten temat.
były 2 rozmowy.
siostra szwagra oraz ich sąsiedzi tak wożą dzieciaki więc to my jesteśmy idiotami
No niestety tak jest. Mam kilku znajomych, którzy wożą dzieci na takich poddupnikach, a czasami na krótkie przejażdżki to nawet bez fotelika - bo przecież nic się nie stanie.
I właśnie to my jesteśmy dziwni bo na przykład chcemy wydać tysiaka na fotelik. Kto to widział kupować taki drogi fotelik.

Cytat:
Blue, jeszcze w kwestii Twojej nauki Mnie by do nauki tylko coś takiego zmotywowało
http://kwejk.pl/obrazek/1623542
Więc tym bardziej za Ciebie
Mnie to by chyba nie zmobilizowała.
Ja mogę zmobilizować się do tego:
http://demotywatory.pl/2937506/Oszustka-Weidera

Cytat:
Ciężko CZASEM uda się że zrobi do wc... ale się nie poddajemy
Za niedługo się uda

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:12   #1001
pumas
Zakorzenienie

Poczytałam o waszych próbach BLW - szczerze mówiąc, tak jak wspominałam, my jakoś nie mamy zamiaru w tym brać udziału z wiadomych względów, jednak mimo to na co dzień mała dostaje właśnie jabłko niemal w całości (ćwiartki), całego banana, mięso w kawałkach dość sporych, marchewkę itd. Ja to traktuję jako zabawę, a ona jako jedzenie (a bywa na odwrót). I powiem wam, że mamla tymi dziąsłami, dopóki nie zje Prawie nie rozrzuca, co najwyżej wrzuca na siedzenie i siedzi w tym żarciu cała zadowolona Ah, no i sadzam ją totalnie na pionowo, nie przechylam jej krzesełka, chyba że czasem do picia mleka. Czasem się zakrztusi, ale nic groźnego.

U nas ostatnio ciężkie noce, nie wiem czemu. Budzi się, marudzi, a jeść nie chce ani nic. Po prostu pobudka musi być. Także chodzę jak zombie zwłaszcza, że wstać muszę często przed 6, by zdążyć np. na 7. Nie ma lekko. Dzisiaj obudziła mnie o 2:20, zjadła, a ja nie mogłam zasnąć do 4 !! Nie wspominając, o której musiałam wstać do pracy... To jakiś koszmar.

A tak w ogóle, apropo słodyczy i jedzenia - nie przepadam za słodkim, ale wiadomo, czasem coś złapię. Dzisiaj byłam kuszona gofrem, ale się nie dałam. Odchudzam się !!!!!!!!!! Mam motywację do bycia fit!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:12   #1002
wvictoria
Wtajemniczenie

Mandi, super te demot (nie mogę zacytować, nie wiem dlaczemu?)

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:16   #1003
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Co robić?
Przeczytałam Adhd

Wanilko
ja mam kaszkę ryżową z Nestle i dodaję ją do przecierów (takich domowej roboty, żeby zagęścić), do tego mam Nestle bananową i Bobovita malinową i bananową

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Pumcia z czego Ty się odchudzasz?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:16   #1004
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Mandi nie bede mowic jak te Twoje ciasteczka wygladaja :P

Amelcia
Stary 2013-01-15, 21:19   #1005
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
dajecie dziecku banana takiego zwygkłego?
tak

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Tak w ogóle TŻ jest chory znowu. Musi iść do pracy a ma aż drgawki od gorączki
biedny....

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
[/COLOR]A o co chodzi z żółtkiem? Podawał ktoś? Podaje się je na surowo...???
jeszcze nie dawałam... może dodam Małemu do kaszki, bo innego jedzenia w papce nie daję (dawałam dynię, ale chyba go uczula i zrezygnuję z niej na razie).

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
My już wprowadziliśmy kubek a raczej bidon niekapek z Tommee Tippe i mały szybko załapał co się z nim robi
a możesz pokazać, wkleić link, jaki masz? Kupiłąm Małemu niekapek z TT taki od 4 miesiąca, ale jeszcze nie używaliśmy go. Korzystamy tylko z trzymadełka, które zakładam mu na na butlę z mlekiem.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Mała podnosi sie sama w wózku do siadu, o malo mi dzis nie wypadla.
No i moge powiedziec, ze juz w 98% sama siedzi
super!

Cytat:
dziewczyny ile Wasze dzieci nie są głodne po kaszce??bo moja normalnie je 170ml mleka, które trzyma ją 4h, dziś w końcu zjadła kaszkę, na oko zrobioną ma 60ml MM+mały słoiczek jabłka i po godzinie jednak dalej chciała mleko....no chyba kaszka bardziej syta jest, a Ona tylko godzinkę wytrzymała....
Leon je 2 kopiate łyżki kaszki (z glutenem) zalane niewielką ilością wody i zawsze od razu podają mu mleko. Zjada około 60-90 ml i potem kolejne karmienie za około 3 godziny.

Cytat:
Za to mam zupełnie inny problem... Czy któraś używa laktatora?
używam Avent Isis, bardzo fajny, tylko zaworek wymieniałam już 3 razy, bo pęka. Ale ja używam intensywnie- 5-6 razy dziennie od 6 miesięcy

Cytat:
Ja mam taki laktator http://allegro.pl/avent-laktator-isi...921683342.html byłam zadowolona teraz leży i się kurzy
o właśnie ten mam
Stary 2013-01-15, 21:31   #1006
Mandragorrka
Zakorzenienie

Mamka wiem jak wygladaja malz też to zauważył

Rzeczywiście coś cytowanie się popsuło

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2013-01-15 o 21:33
Stary 2013-01-15, 21:31   #1007
depoison
Zadomowienie

Ale dziwnie.
Zosia spędza dziś pierwszą noc poza domem. Sama, z dziadkami.

Po pierwsze - chcemy wypróbować czy w ogóle możliwa jest taka sytuacja, czy gdybyśmy musieli gdzieś wyjechać, mała zaakceptuje spanie poza domem i nie z nami.
Po drugie - mamy taki huk roboty, że postanowiliśmy zarwać nad kompami dzisiejszą noc a przy małej możliwe jest to średnio.

Dziadkowie zachwyceni, u Zosi też wszystko ok. Tylko nam dziwnie
Małż pracuje, a ja coś się skupić nie mogę

Cytat:
Byliśmy w Primarku-w sumie takie spontaniczne zakupy bo mi majteczek dla Dorotki zabrakło "Uroki" odpieluchowywania
kupiliście coś ciekawego (poza majteczkami)?

Cytat:
ok Agunia więc mówisz lepiej kupić fotelik 9-18??myślałam nad cybex pallas, cena dla mnie nie gra roli, ale skoro mówisz, że może być ciasnawy, to się go obawiam....
a ten britax fajny, bo można tyłem montować, a ile ma gwiazdek ADAC??wiesz??
może doradzisz mi co jest najlepsze zarówno w przedziale 9-18, jak i 9-36???
mamy kaskę na niego odłożoną, więc cena jest obojętna, dużo jeździmy więc ma być dobry
o - jak się gdzieś czegoś dowiesz, to koniecznie daj znać Jakie modele, gdzie w necie najtaniej i w ogóle
Bo też powinniśmy zacząć się rozglądać, a na razie temat jest mi zupełnie obcy.
Cena jest mi o tyle nieobojętna, że najchętniej kupiłabym jakiś dobry model w "angebocie" () a nie np. w Spiele Maxie (gdzie każda pierdoła jest o 30% droższa, niż gdziekolwiek indziej )

Cytat:
hej ale dzień troche szalony, przekisilam sama w chacie, wciaz przychodizły jakies paczki i inne cuda, przysżła paka z dodomku fajna, skusiłam sie na te obiadki BIO wygladaja fajnie, one nie sa cąlkowita papka, mają kawałki
jakie to? ( w sensie - firmy jakiej?)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:33   #1008
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
A nie pochwaliłam Wam się Wypił herbatkę... z butelki! Dostałam kiedyś taką małą z Canpola ze smoczkiem 6+. Gryzł smoka, ale herbatka leciała I wypił w sumie 20 ml

Cytat:
Ten nad którym się zastanawiamy ma 4 w testach zderzeniowych. Cenowo - prawie 1000, jednak to inwestycja w bezpieczeństwo i to na lata. A wygląd? Hmm chyba większość fotelików 9-36 wygląda podobnie.
tez mi się podoba ten fotelik I również myślę, że warto wydać tego tysiaka, skoro ma służyć przez lata.

Cytat:
Plomba mi wypadła z tego zęba, co robiłam kanałowo W nocy pójdę na pogotowie, niech mi go zabezpieczą...
Kurde ostatnio byłam się zapisać do dentysty (zapisy ostatniego dnia miesiąca), oczywiście się nie dostałam, bo kolejka ustawia się o 3 w nocy
współczuję...

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
miałam jeszcze pisać odnośnie jedzenia i tych 3 kawałków pizzy jakie wsuwa Sol teraz jak karmię to jem więcej niż kiedykolwiek w życiu, jem też dużo słodyczy a waga stoi a ostatnio nawet schudłam 1 kg, myślę że to przez nocne karmienia, to jest jedna z fajniejszych zalet kp
u mnie to samo! Właśnie zjadłam paczkę ciastek czekoladowych

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Młoda dostała dzisiaj indyka gotowanego na parze i co tu dużo mówić - będzie z niej mięsożerca po tatusiu
a gdzie nabyłaś indyka? Bardzo chętnie kupiłabym Małemu jakieś mięsko, ale nie wiem gdzie się udać
Stary 2013-01-15, 21:35   #1009
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
przejdz sie do pediatry lub lepiej do alergologa z tym, jakie ma objawy AZS?
no taki mam zamiar.
ja póki co gdybam, bo nie wiem czy to na pewno to.
Jakiś czas temu miał lekko zaczerwieniony policzek. Nieduża plamka a teraz prawie cały policzek i to jest takie chropowate.
Przed chwilą zasypiając tak się podrapał że krew mu poleciała
założyłam mu niedrapki a policzek posmarowałam.

Cytat:
Wczoraj robiłam takie ciasteczka i myślałam przy tym o Hanjah, bo ona zawsze nam tu pokazuje jakieś pyszności

Gaduła

No niestety tak jest. Mam kilku znajomych, którzy wożą dzieci na takich poddupnikach, a czasami na krótkie przejażdżki to nawet bez fotelika - bo przecież nic się nie stanie.
I właśnie to my jesteśmy dziwni bo na przykład chcemy wydać tysiaka na fotelik. Kto to widział kupować taki drogi fotelik.

Mnie to by chyba nie zmobilizowała.
Ja mogę zmobilizować się do tego:
http://demotywatory.pl/2937506/Oszustka-Weidera

Za niedługo się uda
te poddupniki mieli wycofać
któreś firmy (2) proponowały rozmontowanie fotelika by zostało tylko siedzisko ale szybko się z tego wycofały.

My aż tysiaka nie daliśmy bo ok. 500zł - oni za ten do 18kg dai pewnie nie więcej niż 200zł bo mąż mówił że bardzo lekki - pewnie ze styropianu z niewielkim dodatekm plastiku. Szwagier tekst że przecież on nie będzie kupował 3 fotelika - wtf? Po 1, fotelik dla noworodka był gratisem do wózka, po 2, jak się ma dzieci to się trzeba liczyć z wydatkami.
A szwagierka "no przecież jak ☠☠☠** to nawet fotelik nie pomoże"

bez komentarza.

Sol, kochana, rozumiem że to ze zmęczenia

Stary 2013-01-15, 21:44   #1010
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym u mnie standard. Mały grzeczny. Teraz śpi od jakichś 15 minut. Na noc zjadł ok. 250ml mleka co mu się jeszcze nigdy (!) nie zdarzyło.
Wow! Aż sama jestem ciekawa kiedy się obudzi na jedzonko

Cytat:
Stary 2013-01-15, 21:44   #1011
katja_22
Zadomowienie

Irmusia81 wygląda na to, że mamy ten -> http://www.tommeetippee.pl/product/kubek_niekapek/

No właśnie ja też dość mocno eksploatuję a używałam już w sumie pięciu... Teraz mam też z Tommee Tippee w zastępstwie, ale jest do niczego :/ na pewno nikomu go nie polecę
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:50   #1012
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Co robić?
U nas nie ma problemu. Byłaś z tym u pediatry?

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
No i podałam Małemu jabłko i banana Matko jakie to było stresujące Dałam mu na talerzyku, od razu złapał kawałek banana i do buzi. Odgryzł kawałek, który przylepił mu się do podniebienia i zaraz włączył się odruch wymiotny. Pomogłam mu wydostać ten kawałek z ust. Potem wziął jabłko. Pogryzł! Myślałam, że dostanę zawału I wyciągałam mu to z buzi. Problem w tym, że raz moje dziecko nie siedzi, więc jest w leżaczku lub na krzesełku w pozycji półsiedzącej, a dwa, Leon się nie bawi w ssanie, ciumkanie, cyckanie- on od razu gryzie na całego. A potem nie wie, co z tymi pogryzionymi kawałkami zrobić... a ja od razu mu je wyciągam, bo się boję.... a tak chciałabym się nie bać, bo widać, że Leoś świetnie się nadaje do samodzielnego jedzenia (nawet kaszkę łyżeczką chce sam jeść).
To może jeszcze trochę się z tym wstrzymaj do momentu aż mały będzie stabilniej siedział?
Ciekawe jak będzie u nas. Wiem, że to dla ludzi o mocnych nerwach. Ciekawa jestem jak będę reagować kiedy usłyszę krztuszenie się własnego dziecka. Pewnie mimo wszystko panika.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, apropo słodyczy i jedzenia - nie przepadam za słodkim, ale wiadomo, czasem coś złapię. Dzisiaj byłam kuszona gofrem, ale się nie dałam. Odchudzam się !!!!!!!!!! Mam motywację do bycia fit!
Kobieto z czego Ty chcesz się odchudzać? Fit to jesteś teraz, jak schudniesz to będziesz wychudzony szkieletor.

Stary 2013-01-15, 21:54   #1013
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Sol, kochana, rozumiem że to ze zmęczenia
chyba tak

Idę się odmóżdżać przy Ekipie z New Jersey

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:56   #1014
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
kupiliście coś ciekawego (poza majteczkami)?
Taaa... rękawiczki dla taty, a dla mamy majtki i skarpetki Jakoś nic innego mi nie wpadło w oko...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:59   #1015
phdwao
Zakorzenienie

zgadzam sie pumka jestes fit, ale fajnie ze cwiczysz ze jesz zdrowo, super ja własnie skonczyłam trening
Stary 2013-01-15, 22:00   #1016
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Irmusia81 wygląda na to, że mamy ten -> http://www.tommeetippee.pl/product/kubek_niekapek/

No właśnie ja też dość mocno eksploatuję a używałam już w sumie pięciu... Teraz mam też z Tommee Tippee w zastępstwie, ale jest do niczego :/ na pewno nikomu go nie polecę
aha, my mamy ten

http://www.tommeetippee.pl/product/p...k_z_uchwytami/

Mandi- chyba spróbuje posadzić L pionowo na krzesełku. Jeśli sobie nie poradzi z siedzeniem, zaczekam jeszcze z BLW.
Stary 2013-01-15, 22:01   #1017
nel_a
Zakorzenienie

Mandi, dziś mi to przyszło do głowy bo coraz gorzej zaczeło to wyglądać.
W grudniu miał to ale małe i zniknęło. I teraz znów się pojawiło ale jest tego więcej.....

Stary 2013-01-15, 22:10   #1018
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
no taki mam zamiar.
Jakiś czas temu miał lekko zaczerwieniony policzek. Nieduża plamka a teraz prawie cały policzek i to jest takie chropowate.
różowe policzki to mzoe byc objaw alergii, ale jak ejst chropowate to tymbardziej, w każdym razie jak go swędzi to nie zwlekaj z wizyta u lekarza, doraźnie polecam krem uriage cu-zn
Stary 2013-01-15, 22:13   #1019
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
tez mi się podoba ten fotelik I również myślę, że warto wydać tego tysiaka, skoro ma służyć przez lata.
Jeszcze jest chwila na zastanowienie się. Poza tym warto rozważyć to co pisały Agunia i Wvictoria - czyli, że foteli 9-36 to duży przedział i warto się zastanowić nad zakupem dwóch fotelików.

Cytat:
no taki mam zamiar.

te poddupniki mieli wycofać
któreś firmy (2) proponowały rozmontowanie fotelika by zostało tylko siedzisko ale szybko się z tego wycofały.

My aż tysiaka nie daliśmy bo ok. 500zł - oni za ten do 18kg dai pewnie nie więcej niż 200zł bo mąż mówił że bardzo lekki - pewnie ze styropianu z niewielkim dodatekm plastiku. Szwagier tekst że przecież on nie będzie kupował 3 fotelika - wtf? Po 1, fotelik dla noworodka był gratisem do wózka, po 2, jak się ma dzieci to się trzeba liczyć z wydatkami.
A szwagierka "no przecież jak ☠☠☠** to nawet fotelik nie pomoże"

bez komentarza.
Ad 1. Nie gdybaj, może to nic poważnego, a Ty niepotrzebnie sobie wkręcasz i się stresujesz. Zobaczymy co powie pediatra.
Ad 2. Tysiak to było tak umownie Zresztą nie wiem czemu, ale wiele osób uważa fotelik za zło konieczne. Ludzie kupują samochody za 20-30 tysięcy, albo i dużo droższe, a żyłują 500 czy 1000 na fotelik
Niektórzy są niereformowalni i żadne argumenty do nich nie dochodzą.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Ale dziwnie.
Zosia spędza dziś pierwszą noc poza domem. Sama, z dziadkami.
Zosieńka to już duża pannica. Pierwsza nocka poza domem. Zobaczymy jak Wam minie ta nocka. Z jednej strony człowiek się cieszy, że "pozbędzie" się dziecka na jakąś chwilę, odpocznie, albo zrobi na spokojnie cokolwiek innego. A z drugiej, to tak dziwnie bez tego małego człowieczka, który nasze życie już dawno temu wywrócił do góry nogami.

Stary 2013-01-15, 22:14   #1020
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie wieczorową porą Ja tylko na chwilkę bo skoro mała śpi to trzeba to wykorzystać i też się położyć. Dziś drugą noc moje dziecko przespało 5 godzin ciągiem - normalnie szok! Ale żeby nie było zbyt wesoło to moje drugie "dziecko" buszowało pół nocy po domu i jak już jej przeszło to mała się obudziła na karmienie. Potem było szczepienie i trochę płaczu ale po drzemce mała była już wesoła. Waży już 6900 żarłoczek mały.
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie smoczków MAM - póki co ich nie zamawiam (też bym się nabrała na ich ortodontyczność - zobaczymy co odpiszą na ten temat).
Buziaki dla Lu i Martynki - ten czas leci niesamowicie!
Haniu zdróweczka życzę!
Spokojnej nocy!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości