Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 21:10   #1231
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

axella- no pewnie Mała się jeszcze z kilka razy przekręci, albo i więcej jeszcze dużo czasu do porodu
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:11   #1232
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Cześć, jestem po wizycie wszystko jest ok mały już nie naciska tak więc jest lepiej, szyjka dobra, ale ja oczywiście jestem niezadowolona bo po 1 powiedziałam lekarzowi ze po tej luteinie coś się ze mnie sączy i on na USG nie mógł znaleźć wód płodowych i juz widziałam ze się przestraszył, a ja miałam zawal w tym momencie, w końcu dal ta gałkę wyżej i znalazł te wody pomierzył ilość i powiedział ze jest ok, ale dziwne to było.
A po 2 miesiac temu i on i na prenatalnych mówili ze dziecko jest duże, główka wychodziła na 22t0d, a teraz termin znowu się wyrównał, ale główka jest pomierzona na 23t0d a brzuszek prawidłowo czyli 25t0d, lekarz powiedział ze wszystko ok, ale co główka w miesiąc urosła o tydzień , a ja byłam tak przejęta po tej akcji z wodami ze nie skumlam żeby sie zapytać i teraz jestem niespokojona, a następna wizyta 29.01

idę trochę ponadrabiac i mało pisze bo jak mówiłam mam zakaz trzymania laptopa na kolanach i mi niewygodnie
Wszystko będzie dobrze i nie stresuj się niepotrzebnie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Uuu, nie fajnie. Dobrze, że chociąż coś sobie zostawisz.

Trzymać kciuki będę, a nawet będę tego dnia w Lbn Będe starala się wszystkim samochodom egzaminacyjnym schodzić z drogi zatem A mój mąż ma urodziny dzień przed Twoim

Dziś właśnie rozmawiałam z koleżanką, której mąż był przy porodzie, już nie na partych. Położna ułożyła ją w pozycji na czworaka i nie chciała, żeby był przy tym cyrku. Ale mówiła, że bardzo się cieszy, że był do tego momentu, bo bardzo jej pomagał. A pozycję do porodu bardzo chwali, dużo łatwiej wszystko poszło

zdolna z Ciebie bestia! Super to wygląda

za wizytę I co idziesz na zwolnienie?

My już po atrakcjach miejskich Fajnie było na kręglach, ale i tak mój mąż większość moich rzucał, bo nie chciałam się przeciążać. Poza tym poszliśmy na kawę i naleśniki, więc było bardzo przyjemnie. Już nie pamiętam kiedy ostatnio sobie gdzieś poszliśmy razem... chyba jeszcze przed RPA
Ale za 2 tyg jego urodziny, więc będzie okazja Pewnie im dalej w las, będzie z takimi wyjściami gorzej. Zobaczymy.
O wróciłaś super,że dobrze się bawiliście

Axelko
dziecko z reguły później się obraca, a nie które uparciuchy to nawet przed samym porodem potrafią się obrócić..chociaż wtedy to nie wiem jak skoro tak ciasno mają

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:12   #1233
banka26
Zakorzenienie

Axella - jeszcze z 5 razy sei zmieni , ba 100 razy co godzina moze byc w inej pozycji noz tyg. a tydz. bedzie miniej sie przemieszczala , a okolo 30 powinna sie ustawic głowa w dol , chodz bywa ze dopiero w 32-33 ustawiaja sie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:14   #1234
axella
Zakorzenienie

GG do axella

dzięki..
a czasu wcale nie tak dużo...

NA WIZAŻU PONAD 50TYSI LUDZI!!!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:15   #1235
candace1
Zakorzenienie

Wizaż warjuje - ponad 50 tyś siedzi, więc ja mykam bo nic mi się nie odświeża i pewnie zaraz padnie..
Do jutra! Pa!
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:21   #1236
colorblue
Zakorzenienie

Już ponad 60 tysi siedzi

Mi wizaż chodzi normalnie póki co,ale widzę,że tu coś cisza jak nigdy

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-01-15, 21:21   #1237
Veronic
Wtajemniczenie

faktycznie z wizażem są problemy teraz
to lecę tym bardziej, że jutro rano na pobranie krwi muszę się wybrać i pamiętać o nasikaniu do pojemniczka paaa
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:21   #1238
axella
Zakorzenienie

GG do axella

60tysi na wizażu
wiecie why?

bo meczyk zabrał nam tżtów

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-15, 21:22   #1239
Ashyshqa
Zakorzenienie

Ja też zmykam, bo mi mąż zasypia chyba go kręgle tak wymęczyły
Do jutra dziewczynki!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:31   #1240
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
AA! jeszcze w związku z wczorajszym usg-ciągle mała leży źle tak jak ostatnio, w poprzek..
wygodnicka no... to się zmieni jeszcze?
ja tez lecemoze jeszcze z lozka cos skrobe , ale ze z tel. nie lubie wiec moze tylko podczytam kolorowych dziewczynki
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:31   #1241
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Przyszedł Asos ;(

za duże wszystko ;( w dupie mam ich tabele, bo wsyztsko za duże:/ torbkę zostawiam, jedną sukienkę przerobię a pozostałe 2 odsyłam. Dobrze, że wysyłka do uk tylko 16 zł:/
czyli nie polecasz?

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a od nas ksiądz właśnie wyszedł. pośmialiśmy się, popił śliwkowej naleweczki, pojedliśmy ciasteczek i było strasznie miło. nawet dość długo posiedział

a najlepsze że przy wyjściu jak się żegnał z nami życzył nam wszystkiego najlepszego, to obiecał że będzie się za nas modlił a my byliśmy tacy wzruszeni, że zapomnieliśmy mu dać koperty
hehe, to ale mu tą naleweczką humor poprawiliście na dalszą drogę sami robicie?

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Własnie przeczytałam artykuł na temat obecności ojca dziecka przy porodzie. Jak się na to zapatrujecie? Mój TŻ uparł się że chce być, ale ja obawiam się, że pomimo dobrych chęci i zapewnień z jego strony, może się coś zmienić między nami.
Mój TŻ chce być przy porodzie, ale nie wiadomo czy wyjdzie, bo tam gdzie chcę rodzić jest kilka sal rodzinnych i jeśli będą zajęte to dupka blada. Ja się osobiście boję bym go nie zakrzyczała na śmierć

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dziewczyny ja się grzecznie melduję po całodniowym milczeniu

byłam u gin. trochę się zaniepokoiłam tym twardniejącym brzuchem, i jeszcze rano złapał mnie taki kurcz jak czasami w szyję łapie. to mnie złapał taki w brzuch...

no i byłam. zrobiłyśmy sobie normalną wizytę, z badaniem i słuchaniem serduszek.
szyjka jest ok. gin mówi że jak na wszystkie 5 ciąży bliźniaczych które teraz prowadzi to ja mam najlepszą szyjkę

brzuch faktycznie twardszy, ale w normie. mam duuuużo odpoczywać. lekkie spacerki a poza tym krzyżóweczki i pilot od tv
ech. dobrze że mam nie leżeć plackiem.

także.
Jenny słońce skreśl mi wizytę z 25.01 i zmień na 05.02

no i dostałam zaproszenie na spotkanie z glukozą. bo stwierdziłyśmy z gin że niby trochę za wczesnie na tę glukozę ale co się będę 2 razy kłuła. 01.02 idę. bleh.
klask i: za wizytę. Dobrze, że z dzieciaczkiem wszystko dobrze.

Dziewczyny czytałam, że pisałyście o badaniach na glukoze. A ja Wam powiem że zastanówcie się nad badaniami nad cytomegalią. Jestem po rozmowie z kumpelą, która ją złapała w ciąży. Cytomegalia, jak inne wirusowe tzn. opryszczka, różyczka i toxo jest niegroźna jak już się ją przejdzie, ale jak pierwszy raz ma się w ciąży to jest ciężko. Ona urodziła przez to córeczkę z porażeniem mózgowym. Podobno zdarza się to rzadko, tak samo jak inne wirusowe, ale się zdarza.
Jak któraś wie, że miała cytomegalie to może sobie odpuścić, bo to musi być pierwszy raz w ciąży by coś się zadziało.
Ja nie wiem i poproszę mojego gina.
Do tego obudziłam się ( wstyd mi jak nie wiem co), że szczepień przeciw żółtaczce też nie mam, a poród to poważna sprawa, szczególnie cc. Po dziecku na pewno pójdę na szczepienie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:32   #1242
Aaś
Zakorzenienie

ash ja już od wczoraj grzeję 4 litery w domu
to twardnienie to mogło też być spowodowane pracą. za bardzo się przemęczyłam

axe ja to nawet nie wiem jak dziecko w których tyg ma leżeć
ale jak nic gin nie powiedział to chyba ok.
i normalnie giga :brawo: za paczki. musze się tez niedługo zaprzyjaźnić z all

mi póki co chwilowo wizaż nie muli
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:34   #1243
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Ciężarnej wiele nie trzeba żeby się pochichrała.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 431226_353731288067639_66070071_n.jpg (58,5 KB, 26 załadowań)

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:34   #1244
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
A jak dziewczyny u Was z ciuchami ciązowymi? Mnie wkurza rozmiarówka
Noszę rozmiar 36.. no teraz wiadomo, że inny, ale nie przytyłam mocno, tylko talia i brzuszek...
I tak..

- W C&A zamówiłam on line sukienke rozmiar 36/38 - przyszła "wielka fartucha" - będzie w sam raz na 9ty miesiąc
- W H&M przypadkiem mierząc różne rzeczy z wyprzedażowego wieszaka odkryłam, że najlepiej leżą S-ki właśnie z serii "Mama" - Dzianinowe sukienki, tuniki... świetne, wygodne i wbiję sie w nie długo
- ASOS - na spodnie czekałam baardzo - bo nie mam żadnych teraz.
Rurki Asos Maternity, rozmiar 38 - ledwo sie w nie wbiłam Regulowany pas naciągniety na maxa, a przeciez brzuszek dopiero rośnie.. Dyskomfort, ucisk... ponosze je pewnie max do lutego

Jedno już wiem na pewno. bez mierzenia moge kupic jedynie rajstopy.. chociaż.... szkoda, że nie mozna zmierzyć
Ja już na początku grudnia kupiłam w H&M dwie pary spodni ciążowych bo w moich było mi strasznie nie wygodnie, normalnie nosze 36 spodnie wzielam 38 i jedne sie tak ponaciągały że mi wiszą do kolan, a drugie są ok i kupilam jeszcze sukienke ciążową bo podobało mi się jak na brzuchu się układa ale bez mierzenia nie mam szans dopasować tych spodni
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od 23 tygodnia takie skurcze to będą często, normalne są?
Mnie wczoraj brały jakieś skurcze ale to chyba przez wysiłek dzisiaj juz spokoj

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Własnie przeczytałam artykuł na temat obecności ojca dziecka przy porodzie. Jak się na to zapatrujecie? Mój TŻ uparł się że chce być, ale ja obawiam się, że pomimo dobrych chęci i zapewnień z jego strony, może się coś zmienić między nami.
Mój mówił, że raczej nie będzie ze mną, a ja to w sumie nie mam zdania bo widzę plusy i minusy obu sytuacji więc go nie namawiam, ale na ostatnich zajęciach sr położna tak go namawiała i zachwalała poród rodzinny, że może zmieni zdanie a tak w ogóle dostaliśmy tam butelkę z aventu taką która w rossmanie kosztuje 35 zł i mamy dostać jeszcze 2
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam jeszcze jaki ze mnie łowca lumpeksowy i spadam się położyć

Dziś była wyprzedaż wszystko po 1 zł, więc nie sądziłam, że znajdę takie cuda. A Tu komplet;

body z krótkim rękawem, pajac, czapeczka, śliniak, wszystko nowe z metką! za cały komplet 4 zł!!!!

sukieneczka z bawełnianą bluzeczką, też nowa, za 2 zł !!!

Kupiłam jeszcze sobie tunikę w meksykańskie wzory nową z atmosphere za 1zł, tunikę czarną w kolorowe kwiatki też 1 zł, nie ma śladów zniszczenia, ale już nie było metki , i nowe spodnie dla chrześnicy Tż takie malinkowe jeansy też za 1 zł, w sumie obkupiłam się za 9 zł a cała siatka takich cudów
O kurde, ale super ten komplecik i sukienka zresztą też, aż dziwne że się uchowało
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:36   #1245
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Jeszcze raz, bo nie widać.

Hmmmmmm tu też nie widać.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...66070071_n.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 431226_353731288067639_66070071_n.jpg (66,9 KB, 1 załadowań)

Leon
Stary 2013-01-15, 21:38   #1246
xal
Zakorzenienie

Anoxe nadal nie widać jutro może się pokaże. Ja nawet cytować nie mogę ...
http://dziecko.onet.pl/79185,5,7,cia...1,artykul.html
Coś do poczytania.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:38   #1247
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć, jestem po wizycie wszystko jest ok mały już nie naciska tak więc jest lepiej, szyjka dobra, ale ja oczywiście jestem niezadowolona bo po 1 powiedziałam lekarzowi ze po tej luteinie coś się ze mnie sączy i on na USG nie mógł znaleźć wód płodowych i juz widziałam ze się przestraszył, a ja miałam zawal w tym momencie, w końcu dal ta gałkę wyżej i znalazł te wody pomierzył ilość i powiedział ze jest ok, ale dziwne to było.
A po 2 miesiac temu i on i na prenatalnych mówili ze dziecko jest duże, główka wychodziła na 22t0d, a teraz termin znowu się wyrównał, ale główka jest pomierzona na 23t0d a brzuszek prawidłowo czyli 25t0d, lekarz powiedział ze wszystko ok, ale co główka w miesiąc urosła o tydzień , a ja byłam tak przejęta po tej akcji z wodami ze nie skumlam żeby sie zapytać i teraz jestem niespokojona, a następna wizyta 29.01

idę trochę ponadrabiac i mało pisze bo jak mówiłam mam zakaz trzymania laptopa na kolanach i mi niewygodnie
Oj...ale miałaś stresa....nie zazdroszczę, ale dobrze, że z Maleństwem wszystko dobrze

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-01-15, 21:39   #1248
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

ło ja to sie przestraszylas masakra, ale dobrze ze znalazl i jest ok
No nawet nie mów, ufam mojemu lekarzowi i wszyscy mówią, że jest bardzo dobry, ale to było dziwne
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wszystko będzie dobrze i nie stresuj się niepotrzebnie

a mi wizaż chodzi normalnie, ale co tu samej robić

Ja miałam robioną cytomelagię na początku razem z toxo i okazało się, że ją miałam, a toxo nie i szkoda bo jedno zmartwienie z głowy znowu :P
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-01-15 o 21:41
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:44   #1249
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

za wizytę!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

My już po atrakcjach miejskich Fajnie było na kręglach, ale i tak mój mąż większość moich rzucał, bo nie chciałam się przeciążać. Poza tym poszliśmy na kawę i naleśniki, więc było bardzo przyjemnie. Już nie pamiętam kiedy ostatnio sobie gdzieś poszliśmy razem... chyba jeszcze przed RPA
Ale za 2 tyg jego urodziny, więc będzie okazja Pewnie im dalej w las, będzie z takimi wyjściami gorzej. Zobaczymy.
Aż zazdroszczę tych naleśniczków

My właśnie pochłonęliśmy z Mężem kilka gargamelów (tych dużych niewyględnych kiwi) i stwierdziliśmy, że jak Mężu będzie miał dostawę pojutrze to weźmie do domu całą 10kg skrzynkę, bo to takie pyszne...
N pyszne, pyszne, nawet lepsze niż czekoladka

A teraz już uciekam. Muszę rano wstać coby się przejść do pracy wyjaśnić sprawę finansową (proszę o kciuki!), no i ambitnie na obiad gulasz będę gotowała

Trzymajcie się ciepło i kolorowo!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:45   #1250
deb
Zakorzenienie

mi tez wizaz normalnie chodzi.

ja toxo i cytomegalie robiłam już 2 razy - nie miałam
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:48   #1251
Magiusa
Zakorzenienie

Xal....coś mi się nie chce zacytować, ale fajny artykuł
Ciekawe jak to będzie z tymi starszymi rodzicami i córkami
Mam nadzieję, że w czwartek się dowiem

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Ale super, że wam lekarze dopilnowali tych badań.
Ja miałam tylko toxo.

A np.. nigdy nie miałam różyczki i nikt mi nie zrobił, nie miałam też na cytomegalie i nie wiem czy ją miałam czy nie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-01-15, 21:52   #1252
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
mi tez szlo jak ulal to lecialo ieraz co karmienie nowa
moj z taka tetrowa do 2 lat latał jak z najlepszym przyjacielem heheh
Szymek ma 5 lat zostalo mu kilka sztuk... pytalam go czy da swoje pieluszki dzidziusiowi...ale stwierdzil, ze nie, bo one sa jego od zawsze i nie moze nam ich dac pieluchy wygladaja jak po wojnie, pelno dziur (ciagle prosi babcie o reperowanie, bo mama czeka az sie rozpadna i bedzie je mozna wyrzucic :P) i tez chyba traktuje je jak pluszowego misia do spania
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:54   #1253
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

93 tysiące osób na wizażu!!

Leon
Stary 2013-01-15, 22:01   #1254
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Xal....coś mi się nie chce zacytować, ale fajny artykuł
Ciekawe jak to będzie z tymi starszymi rodzicami i córkami
Mam nadzieję, że w czwartek się dowiem
nie ładnie ze lekarz się nie pytał w wywiadzie przed ciążą...
Stary 2013-01-15, 22:02   #1255
colorblue
Zakorzenienie

Coś tu dzisiaj za darmo dają,że prawie 100 tysięcy nas tu siedzi heheheh

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-01-15, 22:03   #1256
deb
Zakorzenienie

ja uciekam, papa
Stary 2013-01-15, 22:06   #1257
nuna2
Zakorzenienie

ja też coś kojarzę, że miałam badania na cytomegalie hm...
Stary 2013-01-15, 22:16   #1258
xal
Zakorzenienie

Miałam cytomegalię badaną rok temu przed ciążą, oczywiście sama musiałam zapłacić. A w ciąży się to bada czy nie?

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2013-01-15 o 22:36
xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 22:20   #1259
Magiusa
Zakorzenienie

Xal, zależy co Ci wyszło.
Analogicznie jak z toxo.
Jak już miałaś to nie musisz badać, jak Ci wyszło, że nie miałaś nigdy i nie masz odporności to powinni w ciąży robić.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-01-15, 22:23   #1260
axella
Zakorzenienie

GG do axella

http://blog.zapytajpolozna.pl/porod/...ecie-narodzin/

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości