|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38669593]a to nasze sierściuchy
![]() gratulacje za udane wizyty !!!! [/QUOTE]Ten szary kotek normalnie wymiata, tą pozycją leżącą na 3 zdjęciu Ja również witam się z samego rana
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
I ja również witam z rana
Tak, znowu zdjęcia ślicznych maluszków dziewczyny pokazały mam nadzieję, że lada dzień dołączę swoje![]() katarzynkajg w takim razie trzymam kciuki za wizytę stresik mały przed wizytą to norma dla podejrzewam większości z nas Ale później już sama radość
|
|
|
|
#4233 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny poddalam sie znadrabianiem zwlaszcza ze widze ze nam sie trzeci watek niedlugo zacznie
ja teraz w pracy mam audyt i duzo roboy wiec Malone czasu na wizaz - a teraz pisze ztel i juz widze ze sprzet znow mi zrobil psikusa z niektorymi slowkami :-D
|
#4234 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Myślałam, że ból gardła mi przeszedł, ale zostało takie palenie w przełyku, czuje się jakbym miała poranione gardło. Ponadto często kicham i czuje, że mam zapchane gardło, że tak powiem jakąś melą. Wybaczcie za wyrażenie. Co to może być? Zaparzyłam szałwie i wypłuczę, może to pomoże ponownie. Jeszcze mam taki metaliczny smak w ustach (jakby krwi), ale to może objaw ciąży. Już jutro wizyta nie mogę się doczekać!
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie dzisiejsze wizyty!
|
#4236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej, mnie tak piekło, paliło że nawet pić ani jeść nie mogłam i miałam wtedy zapalenie tchawicy okropieństwo...musiałaś zimnego powietrza się nałykać lub czegoś zimnego napić. Jak czujesz coś w gardle może być też angina ale to wtedy strasznie śmierdzi z buzi i są białe czopy na gardle...też pukałam szłwią
|
|
#4237 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się porannie
Niestety u mnie znowu dzień zaczął się od pretensji TŻ o moją pracę Mam już dość... Nie chcę z niej rezygnować.Cytat:
Mi się moje dziecko w tym okresie kojarzyło z takim małym pingwinkiem - jakby tylko tułów był i głowa![]() Szef zawsze może być niezadowolony, ale co ma zrobić. Przecież już jesteś w ciąży i tego nie zmieni. Dobrze, że dostosuje ci pracę do możliwości i wszystko będzie ok ![]() A do babć dotrze jeszcze i nie wierzę, że się nie cieszą. U nas sytuacja jest inna, bo u obydwojga to pierwszy wnuk, więc jest szał ![]() Cytat:
Chociaż jestem pewna, że wszystko będzie w najlepszym porządku![]() Cytat:
|
|
#4238 |
|
Rozeznanie
|
HEY laseczki ^^
sporo napisałyście jak mnie nie było oO Moje kochanie chyba cały tydzień w domu przesiedzi bo czekają na pozwolenie na budowę także korzystam z możliwości spędzenia z nim jak najwięcej czasu. Jego mamusia znowu dała czadu tak, że doprowadziła mnie do łez.. Trzymam kciuki za wszystkie nadchodzące wizyty
|
|
|
|
#4239 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() Jejku ile ślicznych zdjęć powstawianych, uśmiechałam się przez ostatnią godzinę do monitora - śliczne dzieciaczki !!! Gratulacje dziewczyny udanych wizyt, bardzo pozytywnie mnie nastrajają same dobre wieści ![]() A ile kochanych futrzaków, najbardziej chyba rozczuliła mnie ta przytulająca się świnka - takie słodziactwo Super też Wasze kotki, szczególnie mi się spodobał ten burasek na pleckach w śmiesznej pozie. Uwielbiam koty Ja dostałam od TŻ na gwiazdkę słodkiego małego białego króliczka i jest z nami od 5 lat. Też jest kochana chociaż ostatnio ma fazę na gryzienie kocy i firanek, próbuje zdobyć koc i zawlec go do swojej klatki ![]() My dziś oficjalnie rozpoczynamy 17sty tydzień, już się nie mogę doczekać tych leciutkich kopniaczków. Leżę czasami i próbuję coś poczuć, nawet czuje jakieś smyranie w brzuchu, ale ciągle nie wiem czy to to, czy to tylko efekt mojej wyobraźni
|
|
#4240 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale super
|
|
#4241 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana
U mnie wczoraj mdłości... cały dzień przeleżałam, bo jakoś dziwnie brzucho bolało. Dzis jest już dobrze, dziewczyny czy wy też tak macie że rano tylk oczy otworzycie a już jesteście głodne, aż brzuch boli z głodu, mam tak od tygodnia... wieczorem tak samo po 22 potrafie robić sobie kanapki bo inaczej nie zasne... ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Gratuluję udanych wizyt ![]() za dzisiejsze wizyty ![]() A my zaczynamy dziś 12 tydzień
|
#4242 |
|
Raczkowanie
|
Hej lalseczki. Zagladam do was i jestem na biezaco caly czas. U mnie wczoraj zaczal sie 10tydzien a mdlosci i bol brzuch oraz zoladka mam nadal
Pisalyscie o zwierzakach i ja mam kotke po sterylizacji Tosie rodzina nalega by ja oddac ale ja mieszkam z narzeczonym na swoim i nikt nie bedzie mi mowil co mam robic! Ciezko bedzie z kotem i dzieckiem bo moja jest szalona i w nocy potrafi skoczyc na glowe ale ja bede nad wszystkim czuwac. Dzis mam wolne ugotuje faszerowane papryczki bo chodza za mna kilka dni.Milego dnia
|
|
|
|
#4243 |
|
Zadomowienie
|
Guuusia ja mam identycznie z rana mam dziki głód a wieczorem jak już się położę spać to czasem nie mogę zasnąć bo mi tak w brzuchu burka
|
|
|
|
#4244 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam napady głodu. A jak nie zjem to robi mi się niedobrze. Ale jak to mówi moja ginka "ciąża rządzi się swoimi prawami
"Idę pomóc TŻ z autem. Może w końcu uda się nam go uruchomić, bo masakra jest bez auta Dobrze, że mamy od kogo brać w razie potrzeby, ale wczoraj padło też auto mojej siostry. Co lepsze musiała go zostawić pod pracą... Chyba będą go dzisiaj holować do domu.
|
#4245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam tak do tej pory, że rano muszę zjeść śniadanie zaraz po wstaniu z łóżka, bo inaczej mi się tak słabo robi, że nie mogę ustać przy blacie kuchennym i zrobić kanapki. Wcześniej jak miałam mdłości to wieczorem szykowałam kanapkę na rano i rano w łóżku jadłam zanim wstałam, teraz już mi się troche polepszyło to przy łóżku stawiam tylko wodę z cytryną i miodem Wieczorem to zależy od dnia, czasem po obiedzie mnie tak muli, że nie jestem w stanie nic zjeść i mam brzuch jak balon, a czasem mam takie ssanie, że muszę zjeść 2 porcje kolacji, jedną ok 19stej, a drugą bezposrednio przed snem. Ogólnie jem średnio co 3 godziny, małe porcje np. po 1 kanapce bo więcej mnie się nie mieści na raz.
|
|
|
#4246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oby wszystkie były takie ![]() Piątka!!! ![]() Cytat:
![]() Pięknie . Gratulacje
|
|||
|
|
|
#4247 |
|
Raczkowanie
|
zapomnialam o fotkach mojej Tosi,
|
|
|
|
#4248 |
|
Rozeznanie
|
A od rana dosłownie wszystkiego co się dało ale przy obiedzie przesadziła bo mój TŻ poczuł się ojcem dla Mariki i też stara się ją wychowywać a jako iż ta kobieta ma chorą zasadę, że je się w kuchni (u mnie całe życie w salonie) to mój próbuje młodą nauczyć by jadła w kuchni i za nią gonił a ta się na niego wydarła niech siada i je bo Ona ma matkę niech matka za nią lata. Piotrek na szczęście w momencie po niej pojechał i nastała cisza...ja się oficjalnie boje tej kobiety. Ona się wkurza, że on jest w domu i pieniędzy nie zarabia jej tylko o kase chodzi...chora kobieta..
|
|
|
|
#4249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brzucho się trochę zaokrągliło, ale pzez tyle żarcia to ja powinnam wyglądać jak kulka
|
|
#4250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miło Cię znów widzieć, tak myslalam że wizytka weekendowa kochanego się przedłużyła, wspominałaś ze w weekend będzie i od temtej pory nie było Cię widać...no właśnie a co znowu ta jędza powiedziała co się tak już jej nie podoba jak TŻ na to? ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Ja też jem dużooo, jak zaczynam być głodna zaraz mnie mdli a jak za dużo zjem znów tak ciężko...dziś kończę 8 tydzień i zauważyłam ze brzuszek mi urósł postaram się zrobić dziś zdj.w spodniach się nie dopinam. Wczotaj np., obiad zjadłam dopiero o 18 niestety przyszłam z pracy i musiałam dopiero zrobić zjadal, następnie, jabłuszko. Byłąm pełna o 21 idę spać a tu brrrr, brrr tak mi burczało że o jej, przegryzłam cukierków i poszlam spać rano obudziłam się taka głodna Zresztą nawet jak i się najem na kolacje to rano wstaje z głodomorrą
|
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
To widze to samo co u mnie ja mam tendenceje do tycia zwylke tyje bardzo szybko, 2 lata temu przeszłam na dietę i udało mi się zrzucić 17 kg i przez rok utrzymywałam ten stan no wiadomo raz 2 kg w górę raz w dół ale ogólnie waga była w miarę ok a odkąd zaszłam w ciąże jem całkiem sporo a przytyłam niecały kg to nie jest normalne jak na mój organizm
|
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś rano ważyłam już 49,8 kg a tydzień temu tez w Środe 48,6 kg, jak będę w takim tempie tyła co tydzień kg to ciekawe ile będę ważyła w 9 miesiącu
|
#4253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wcale dużo nie jadłam, dlatego myślałąm że jak teraz tyle "żre" to będzie ze 2 kg więcej
|
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
Dziś od rana tak jak i wczoraj zajadam się śledziami, na deser skończę batonikiem
![]() Jak za jabłkami nie przepadałam tak wczoraj zjadłam, strasznie mam ochote na różne surówki wczoraj do obiadu kupiłam znowu 2 inne, były pyszne u nas są takie gotowe na wagę
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana,
Super te Wasze zwierzątka, a fotki dzieciaczków to coś cudownego. Miłego dnia. |
|
|
|
#4256 |
|
Zadomowienie
|
A powiedzcie ile jecie...w domu wiem inaczej się je ja codziennie do pracy biorę 4 bułki, dziś mam pomarańcza dodatkowo, wczoraj bułkę słodką ale mam koło siebie dużooo słodyczy to jeszcze zawsze po południu podjem. Ponieważ do domu idę o 16 o 15 już jestem głodna. W domku zjem obiad zależy co jest wczoraj 2 mielone ziemniaczki surówki, no i później jabłuszko. Dzień wcześniej 1,5 kawałka ryby frytki i suróweczka i zawsz po w miedzy czasie tez coś zjem...
|
#4257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
Mi lekarz zalecił przytyć ponieważ jestem szczuplutka...chociaż z 1 dzieckiem ważyłam 46 a przytyłam do 54 w ciąży, i wszystko było ok dzidziuś nie był mały ważył 3600
|
#4259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. ok 7,00 - Śniadanie w domu: 1 lub 2 kromki z chleba razowego (z serkiem twarogowym lub żółtym, lub wędliną i sałatą) plus kubek kakao 2. Ok 10.00 w pracy kanapka (chleb razowy + sałata wędlina pomidor) 3. Ok. 12.00 - jogurt + banan 4. ok 14.00 - druga kanapka j.w. 5. przed wyjściem z pracy ok 15,30 jem owoce: pomarańcz, kiwi, mandarynki 6. ok 17.00 w domu obiad: mała porcja mięsa lub ryby + surówka lub warzywa z mrożonki gotowane na parze + łyżka ziemniaków lub ryżu mój obiad aktualnie wynosi ok pół porcji niż jadłam przed ciążą bo więcej nie moge zjeść na raz (czasem gotuję zupę to wtedy wystarcza mi pół talerza) 7. ok 19.00 - mini kolacja 1 kromka + kubek mleka, lub koktail z jogurtu i owoców, czasem same owoce 8. czasem muszę zjeść coś jeszcze bezpośrednio przed snem - banan, lub kanapka z twarożkiem. W weekendy zazwyczaj jem śniadania na ciepło typu jajecznica, omlet, czasem parówki.
|
|
|
#4260 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny smarujecie się czymś już?
Wychodzą mi rozstępy na piersiach i zastanawiam się jakiego kremu używać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Tak, znowu zdjęcia ślicznych maluszków dziewczyny pokazały
stresik mały przed wizytą to norma dla podejrzewam większości z nas

Mam już dość... Nie chcę z niej rezygnować.

Pisalyscie o zwierzakach i ja mam kotke po sterylizacji Tosie rodzina nalega by ja oddac ale ja mieszkam z narzeczonym na swoim i nikt nie bedzie mi mowil co mam robic! Ciezko bedzie z kotem i dzieckiem bo moja jest szalona i w nocy potrafi skoczyc na glowe ale ja bede nad wszystkim czuwac. Dzis mam wolne
Witam sie po wizycie i stawiam soczki lub co tam chcecie!!
brzucho się trochę zaokrągliło, ale pzez tyle żarcia to ja powinnam wyglądać jak kulka