Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 08:31   #4231
sarna405
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38669593]a to nasze sierściuchy
gratulacje za udane wizyty !!!! [/QUOTE]

Ten szary kotek normalnie wymiata, tą pozycją leżącą na 3 zdjęciu

Ja również witam się z samego rana
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 08:37   #4232
dzoan
Zakorzenienie

I ja również witam z rana Tak, znowu zdjęcia ślicznych maluszków dziewczyny pokazały mam nadzieję, że lada dzień dołączę swoje

katarzynkajg w takim razie trzymam kciuki za wizytę stresik mały przed wizytą to norma dla podejrzewam większości z nas Ale później już sama radość

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 08:45   #4233
ita83
Wtajemniczenie

hej dziewczyny poddalam sie znadrabianiem zwlaszcza ze widze ze nam sie trzeci watek niedlugo zacznie ja teraz w pracy mam audyt i duzo roboy wiec Malone czasu na wizaz - a teraz pisze ztel i juz widze ze sprzet znow mi zrobil psikusa z niektorymi slowkami :-D
Stary 2013-01-16, 08:52   #4234
Asiunia1230
Raczkowanie

Dzień dobry
Myślałam, że ból gardła mi przeszedł, ale zostało takie palenie w przełyku, czuje się jakbym miała poranione gardło. Ponadto często kicham i czuje, że mam zapchane gardło, że tak powiem jakąś melą. Wybaczcie za wyrażenie.
Co to może być? Zaparzyłam szałwie i wypłuczę, może to pomoże ponownie.
Jeszcze mam taki metaliczny smak w ustach (jakby krwi), ale to może objaw ciąży.

Już jutro wizyta nie mogę się doczekać!
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 08:55   #4235
Margosia__
Zakorzenienie

za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 08:57   #4236
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Myślałam, że ból gardła mi przeszedł, ale zostało takie palenie w przełyku, czuje się jakbym miała poranione gardło. Ponadto często kicham i czuje, że mam zapchane gardło, że tak powiem jakąś melą. Wybaczcie za wyrażenie.
Jeszcze mam taki metaliczny smak w ustach (jakby krwi), ale to może objaw ciąży.

Hej, mnie tak piekło, paliło że nawet pić ani jeść nie mogłam i miałam wtedy zapalenie tchawicy okropieństwo...musiałaś zimnego powietrza się nałykać lub czegoś zimnego napić. Jak czujesz coś w gardle może być też angina ale to wtedy strasznie śmierdzi z buzi i są białe czopy na gardle...też pukałam szłwią
pragnie."
Stary 2013-01-16, 09:01   #4237
magdalennne
Wtajemniczenie

Witam się porannie Niestety u mnie znowu dzień zaczął się od pretensji TŻ o moją pracę Mam już dość... Nie chcę z niej rezygnować.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Badanie było szybkie, ale zobaczyłam co chciałam. Opis był mały bo akurat czekałam na wypisanie zwolnienia, potem nie miałam już kiedy napisać.

Wszystkie wyniki ok, mam grupę A RH+, o wit ciążowych nic nie mówił.
Dzidzia ma rączki i nóżki oraz 3,56 długości. Słyszałam serduszko, a nawet widziałam na usg jak się rusza. U mego gina mam cały czas monitor dla siebie i widzę co on robi, a on ma swój.
Na następnej wizycie czyli 11lutego będzie badanie NT, ostatni dzwonek jak to gin powiedział, bo on teraz na urlop idzie i właśnie wraca 11go.
moja waga w tej chwili stoi 64,2 przy 169 wzrostu. Ciśnienie miałam 120/70.

Dostałam zwolnienie do lutego i gin gotowy był mi jeszcze dalej wypisywać, to mu zakomunikowałam, że chcę pracować (podobnie pani w rejestracji)

W pracy spotkania z szefem doczekałam się dopiero po 15, od razu wyjaśniłam, że jestem w ciąży i plany się zmieniają. Jego reakcja "z kim?"-oczywiście w żarcie.
Nie skakał z radości, ale z tego co mówił to chyba będzie dobrze. Jak będę się źle czuć to nawet w domu będę mogła zostać i pracować. Zostanę na swoim stanowisku tylko trochę innej pracy stacjonarnej mi dojdzie, żeby nie jeździć w trasy.
Teraz chciał, żebym na zwolnieniu pracowała-nie zgodziłam się, powiedziałam , że muszę wrócić do zdrowia i odzyskać energię.

Po pracy zrobiliśmy objazd po rodzicach z wieścią. Moja mama wiedziałam, że szaleć nie będzie bo to będzie 7 wnuczątko.

Teściowa myślałam, że się będzie bardziej cieszyć, a powiedziała tylko 2x gratuluję. Trochę się zawiodłam.

Ostatecznie jak wróciliśmy do domu to musiałam odleżeć bo strasznie brzuch mnie bolał.

a poniżej zdjęcie mojej dzidzi
Super, że wizyta tak ładnie się udała Mi się moje dziecko w tym okresie kojarzyło z takim małym pingwinkiem - jakby tylko tułów był i głowa
Szef zawsze może być niezadowolony, ale co ma zrobić. Przecież już jesteś w ciąży i tego nie zmieni. Dobrze, że dostosuje ci pracę do możliwości i wszystko będzie ok
A do babć dotrze jeszcze i nie wierzę, że się nie cieszą. U nas sytuacja jest inna, bo u obydwojga to pierwszy wnuk, więc jest szał

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Śliczne zdjęcia wczoraj dodałyście dziewczyny
Witam z samiuśkiego rana , ja już po śniadanku ogarne w domu przygotuje obiad i zbieram sie na wizytę powiem szczerze że jakiś strach mnie obleciał i serce wali mi jak młot
Trzymam Chociaż jestem pewna, że wszystko będzie w najlepszym porządku

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wybierz się może do lekarza? Nic nie stracisz, a dowiesz się co z tym zrobić. Niestety domowe sposoby nie zawsze są skuteczne.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:02   #4238
shestiger
Rozeznanie

HEY laseczki ^^
sporo napisałyście jak mnie nie było oO
Moje kochanie chyba cały tydzień w domu przesiedzi bo czekają na pozwolenie na budowę także korzystam z możliwości spędzenia z nim jak najwięcej czasu.
Jego mamusia znowu dała czadu tak, że doprowadziła mnie do łez..
Trzymam kciuki za wszystkie nadchodzące wizyty
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:08   #4239
Ewusia709
Zadomowienie

Witam się z rana

Jejku ile ślicznych zdjęć powstawianych, uśmiechałam się przez ostatnią godzinę do monitora - śliczne dzieciaczki !!! Gratulacje dziewczyny udanych wizyt, bardzo pozytywnie mnie nastrajają same dobre wieści

A ile kochanych futrzaków, najbardziej chyba rozczuliła mnie ta przytulająca się świnka - takie słodziactwo Super też Wasze kotki, szczególnie mi się spodobał ten burasek na pleckach w śmiesznej pozie. Uwielbiam koty Ja dostałam od TŻ na gwiazdkę słodkiego małego białego króliczka i jest z nami od 5 lat. Też jest kochana chociaż ostatnio ma fazę na gryzienie kocy i firanek, próbuje zdobyć koc i zawlec go do swojej klatki

My dziś oficjalnie rozpoczynamy 17sty tydzień, już się nie mogę doczekać tych leciutkich kopniaczków. Leżę czasami i próbuję coś poczuć, nawet czuje jakieś smyranie w brzuchu, ale ciągle nie wiem czy to to, czy to tylko efekt mojej wyobraźni

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:12   #4240
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
HEY laseczki ^^
Moje kochanie chyba cały tydzień w domu przesiedzi bo czekają na pozwolenie na budowę także korzystam z możliwości spędzenia z nim jak najwięcej czasu.
Niedawno się wprowadziłaś, a ona już ci tak dokucza... Strach pomyśleć co będzie się działo dalej... A co tym razem wymyśliła? I jak zareagował twój TŻ?

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Jejku ile ślicznych zdjęć powstawianych, uśmiechałam się przez ostatnią godzinę do monitora - śliczne dzieciaczki !!! Gratulacje dziewczyny udanych wizyt, bardzo pozytywnie mnie nastrajają same dobre wieści

My dziś oficjalnie rozpoczynamy 17sty tydzień, już się nie mogę doczekać tych leciutkich kopniaczków. Leżę czasami i próbuję coś poczuć, nawet czuje jakieś smyranie w brzuchu, ale ciągle nie wiem czy to to, czy to tylko efekt mojej wyobraźni
Myślę, że to już mogą być ruchy dzieciaczka Ale super Coraz więcej już czuje. Ale ten czas leci...
Stary 2013-01-16, 09:16   #4241
Guuusiaa
Zadomowienie

Witam sie z rana

U mnie wczoraj mdłości... cały dzień przeleżałam, bo jakoś dziwnie brzucho bolało.
Dzis jest już dobrze, dziewczyny czy wy też tak macie że rano tylk oczy otworzycie a już jesteście głodne, aż brzuch boli z głodu, mam tak od tygodnia... wieczorem tak samo po 22 potrafie robić sobie kanapki bo inaczej nie zasne...

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Gratuluję udanych wizyt a zdjęcia przepiękne
za dzisiejsze wizyty

A my zaczynamy dziś 12 tydzień

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:26   #4242
Myszolka91
Raczkowanie

Hej lalseczki. Zagladam do was i jestem na biezaco caly czas. U mnie wczoraj zaczal sie 10tydzien a mdlosci i bol brzuch oraz zoladka mam nadal Pisalyscie o zwierzakach i ja mam kotke po sterylizacji Tosie rodzina nalega by ja oddac ale ja mieszkam z narzeczonym na swoim i nikt nie bedzie mi mowil co mam robic! Ciezko bedzie z kotem i dzieckiem bo moja jest szalona i w nocy potrafi skoczyc na glowe ale ja bede nad wszystkim czuwac. Dzis mam wolne ugotuje faszerowane papryczki bo chodza za mna kilka dni.Milego dnia
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:28   #4243
katarzynkajg
Zadomowienie

Guuusia ja mam identycznie z rana mam dziki głód a wieczorem jak już się położę spać to czasem nie mogę zasnąć bo mi tak w brzuchu burka

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:32   #4244
magdalennne
Wtajemniczenie

Ja też mam napady głodu. A jak nie zjem to robi mi się niedobrze. Ale jak to mówi moja ginka "ciąża rządzi się swoimi prawami"

Idę pomóc TŻ z autem. Może w końcu uda się nam go uruchomić, bo masakra jest bez auta Dobrze, że mamy od kogo brać w razie potrzeby, ale wczoraj padło też auto mojej siostry. Co lepsze musiała go zostawić pod pracą... Chyba będą go dzisiaj holować do domu.
Stary 2013-01-16, 09:32   #4245
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam sie z rana

U mnie wczoraj mdłości... cały dzień przeleżałam, bo jakoś dziwnie brzucho bolało.
Dzis jest już dobrze, dziewczyny czy wy też tak macie że rano tylk oczy otworzycie a już jesteście głodne, aż brzuch boli z głodu, mam tak od tygodnia... wieczorem tak samo po 22 potrafie robić sobie kanapki bo inaczej nie zasne...

Ja mam tak do tej pory, że rano muszę zjeść śniadanie zaraz po wstaniu z łóżka, bo inaczej mi się tak słabo robi, że nie mogę ustać przy blacie kuchennym i zrobić kanapki. Wcześniej jak miałam mdłości to wieczorem szykowałam kanapkę na rano i rano w łóżku jadłam zanim wstałam, teraz już mi się troche polepszyło to przy łóżku stawiam tylko wodę z cytryną i miodem Wieczorem to zależy od dnia, czasem po obiedzie mnie tak muli, że nie jestem w stanie nic zjeść i mam brzuch jak balon, a czasem mam takie ssanie, że muszę zjeść 2 porcje kolacji, jedną ok 19stej, a drugą bezposrednio przed snem. Ogólnie jem średnio co 3 godziny, małe porcje np. po 1 kanapce bo więcej mnie się nie mieści na raz.

Stary 2013-01-16, 09:33   #4246
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Witam sie po wizycie i stawiam soczki lub co tam chcecie!!

Wizyta super,sprzet taki ze szczena opada... usg najpierw przez brzuszek pozniej dowcipnie.. Wszystkie wyniki idealne kosc nosowa jest,Przeziernosc 1,4,zaladek jest, wszystkie narzady sa, raczki nozki... jedyne co to lekarz nie chcial powiedziec czy to chlopczyk czy dziewczynka.. ale mowi ze nie widzi bo sie zaslania zakladal noge na noge i nic... nie bylo widac:P mowi ze na polowkowym miedzy 18 a 22 okreslimy jaka plec.. dzidzius skakal ale byl grzeczny dal sie pomierzyc bez problemu chodziaz pare razy musial mnie "ukuc" w brzuszek zeby dzidzius zmienil polozenie.. ssal slodko kciuka a pod koniec juz byl znudzony i zaslanial raczka twarz slodziutki ... mamy filmik i zdjecia dopatrujemy sie z TZ na zdjeciu fiutka haha:Pale poczekamy cierpliwie wazne ze zdrowy jest i wyniki idealneMam tez zdjecie w 4d ..musze jutro jakos porzadnie zrobic im zdjecie zeby wszystko bylo widac i wtedy Wam wrzuce
Nie moge sie doczekac juz nastepnej wizyty ale 1 trymestr dobiega konca i jestem troche spokojniejsza ze cos sie moze stac..
Wogole mam napisane ze dzidzius z nozkami mierzy 10 cm niewiem czy to mozliwe czy to nie to?:P ale raczej to..
No i termin porodu wedlug OM mam 13,07... a wedlug Usg ( i tak jak powinno byc:P) 23,07 ( przesunol mi sie o 2 dni)( od tego jak ja liczylam kiedys wychodzilo mi na 25,07)

Jestem szczesliwa!

Neni Tobie tez gratuluje wizyty... lece zrobic kolacyjke ... do jutra!

Do dziewczyn z Krakowa polecam bardzo Ultramedice na takie badania!paaaa
Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
Dzisiaj ja także stawiam soczki
Mieliśmy robione USG i wszystko w prządku. Dzidzia rozwija sie idealnie, proporcje pierwsza klasa, termin porodu według USG jak według OM. Dzidziuś bardzo grzeczny. Jak go lekarz mierzył to spokojnie spał, a jak go mamusia poprosiła żeby chociaż pomachał to się ładnie przebudził, troszkę powiercił, zaczął ssać kciuka i chyba z powrotem poszedł spać Mój mąż znów wyszedł po badaniu wpatrzony w zdjęcie, zakochany tatuś.
Super. Udane wizyty Oby wszystkie były takie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A tu machamy do Was rączką z 5-cioma paluszkami
Piątka!!!

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Badanie było szybkie, ale zobaczyłam co chciałam. Opis był mały bo akurat czekałam na wypisanie zwolnienia, potem nie miałam już kiedy napisać.

Wszystkie wyniki ok, mam grupę A RH+, o wit ciążowych nic nie mówił.
Dzidzia ma rączki i nóżki oraz 3,56 długości. Słyszałam serduszko, a nawet widziałam na usg jak się rusza. U mego gina mam cały czas monitor dla siebie i widzę co on robi, a on ma swój.
Na następnej wizycie czyli 11lutego będzie badanie NT, ostatni dzwonek jak to gin powiedział, bo on teraz na urlop idzie i właśnie wraca 11go.
moja waga w tej chwili stoi 64,2 przy 169 wzrostu. Ciśnienie miałam 120/70.

Dostałam zwolnienie do lutego i gin gotowy był mi jeszcze dalej wypisywać, to mu zakomunikowałam, że chcę pracować (podobnie pani w rejestracji)

W pracy spotkania z szefem doczekałam się dopiero po 15, od razu wyjaśniłam, że jestem w ciąży i plany się zmieniają. Jego reakcja "z kim?"-oczywiście w żarcie.
Nie skakał z radości, ale z tego co mówił to chyba będzie dobrze. Jak będę się źle czuć to nawet w domu będę mogła zostać i pracować. Zostanę na swoim stanowisku tylko trochę innej pracy stacjonarnej mi dojdzie, żeby nie jeździć w trasy.
Teraz chciał, żebym na zwolnieniu pracowała-nie zgodziłam się, powiedziałam , że muszę wrócić do zdrowia i odzyskać energię.

Po pracy zrobiliśmy objazd po rodzicach z wieścią. Moja mama wiedziałam, że szaleć nie będzie bo to będzie 7 wnuczątko.

Teściowa myślałam, że się będzie bardziej cieszyć, a powiedziała tylko 2x gratuluję. Trochę się zawiodłam.

Ostatecznie jak wróciliśmy do domu to musiałam odleżeć bo strasznie brzuch mnie bolał.

a poniżej zdjęcie mojej dzidzi
Kolejna udana wizyta Pięknie . Gratulacje
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:33   #4247
Myszolka91
Raczkowanie

zapomnialam o fotkach mojej Tosi,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 338401_325593010809363_103162260_o.jpg (85,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 290064_460167077351955_970681552_o.jpg (89,3 KB, 10 załadowań)
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:34   #4248
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Niedawno się wprowadziłaś, a ona już ci tak dokucza... Strach pomyśleć co będzie się działo dalej... A co tym razem wymyśliła? I jak zareagował twój TŻ?

Myślę, że to już mogą być ruchy dzieciaczka Ale super Coraz więcej już czuje. Ale ten czas leci...
A od rana dosłownie wszystkiego co się dało ale przy obiedzie przesadziła bo mój TŻ poczuł się ojcem dla Mariki i też stara się ją wychowywać a jako iż ta kobieta ma chorą zasadę, że je się w kuchni (u mnie całe życie w salonie) to mój próbuje młodą nauczyć by jadła w kuchni i za nią gonił a ta się na niego wydarła niech siada i je bo Ona ma matkę niech matka za nią lata. Piotrek na szczęście w momencie po niej pojechał i nastała cisza...ja się oficjalnie boje tej kobiety. Ona się wkurza, że on jest w domu i pieniędzy nie zarabia jej tylko o kase chodzi...chora kobieta..
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:35   #4249
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Guuusia ja mam identycznie z rana mam dziki głód a wieczorem jak już się położę spać to czasem nie mogę zasnąć bo mi tak w brzuchu burka
Ja pochłaniam na prawdę dużo, myślałam że może waga troche skoczy a tu nic a nic, nawet spadła bo w 7 tyg ważyłąm 60 a teraz 59 brzucho się trochę zaokrągliło, ale pzez tyle żarcia to ja powinnam wyglądać jak kulka

Rośnij kruszynko rośnij

Stary 2013-01-16, 09:42   #4250
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
HEY laseczki ^^

Miło Cię znów widzieć, tak myslalam że wizytka weekendowa kochanego się przedłużyła, wspominałaś ze w weekend będzie i od temtej pory nie było Cię widać...no właśnie a co znowu ta jędza powiedziała co się tak już jej nie podoba jak TŻ na to?

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Ja też jem dużooo, jak zaczynam być głodna zaraz mnie mdli a jak za dużo zjem znów tak ciężko...dziś kończę 8 tydzień i zauważyłam ze brzuszek mi urósł postaram się zrobić dziś zdj.w spodniach się nie dopinam. Wczotaj np., obiad zjadłam dopiero o 18 niestety przyszłam z pracy i musiałam dopiero zrobić zjadal, następnie, jabłuszko. Byłąm pełna o 21 idę spać a tu brrrr, brrr tak mi burczało że o jej, przegryzłam cukierków i poszlam spać rano obudziłam się taka głodna Zresztą nawet jak i się najem na kolacje to rano wstaje z głodomorrą
pragnie."
Stary 2013-01-16, 09:44   #4251
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Ja pochłaniam na prawdę dużo, myślałam że może waga troche skoczy a tu nic a nic, nawet spadła bo w 7 tyg ważyłąm 60 a teraz 59 brzucho się trochę zaokrągliło, ale pzez tyle żarcia to ja powinnam wyglądać jak kulka
To widze to samo co u mnie ja mam tendenceje do tycia zwylke tyje bardzo szybko, 2 lata temu przeszłam na dietę i udało mi się zrzucić 17 kg i przez rok utrzymywałam ten stan no wiadomo raz 2 kg w górę raz w dół ale ogólnie waga była w miarę ok a odkąd zaszłam w ciąże jem całkiem sporo a przytyłam niecały kg to nie jest normalne jak na mój organizm

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:46   #4252
sarna405
Zadomowienie

A ja dziś rano ważyłam już 49,8 kg a tydzień temu tez w Środe 48,6 kg, jak będę w takim tempie tyła co tydzień kg to ciekawe ile będę ważyła w 9 miesiącu
pragnie."
Stary 2013-01-16, 09:48   #4253
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
To widze to samo co u mnie ja mam tendenceje do tycia zwylke tyje bardzo szybko, 2 lata temu przeszłam na dietę i udało mi się zrzucić 17 kg i przez rok utrzymywałam ten stan no wiadomo raz 2 kg w górę raz w dół ale ogólnie waga była w miarę ok a odkąd zaszłam w ciąże jem całkiem sporo a przytyłam niecały kg to nie jest normalne jak na mój organizm
U mnie zawsze waga wahała się między 54-56 tylko w zeszłym roku poszła w górę i zatrzymałą się na 60 a wcale dużo nie jadłam, dlatego myślałąm że jak teraz tyle "żre" to będzie ze 2 kg więcej

Rośnij kruszynko rośnij

Stary 2013-01-16, 09:51   #4254
sarna405
Zadomowienie

Dziś od rana tak jak i wczoraj zajadam się śledziami, na deser skończę batonikiem
Jak za jabłkami nie przepadałam tak wczoraj zjadłam, strasznie mam ochote na różne surówki wczoraj do obiadu kupiłam znowu 2 inne, były pyszne u nas są takie gotowe na wagę
pragnie."
Stary 2013-01-16, 09:53   #4255
idzia111
Zakorzenienie

witam z rana,

Super te Wasze zwierzątka, a fotki dzieciaczków to coś cudownego.

Miłego dnia.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:55   #4256
sarna405
Zadomowienie

A powiedzcie ile jecie...w domu wiem inaczej się je ja codziennie do pracy biorę 4 bułki, dziś mam pomarańcza dodatkowo, wczoraj bułkę słodką ale mam koło siebie dużooo słodyczy to jeszcze zawsze po południu podjem. Ponieważ do domu idę o 16 o 15 już jestem głodna. W domku zjem obiad zależy co jest wczoraj 2 mielone ziemniaczki surówki, no i później jabłuszko. Dzień wcześniej 1,5 kawałka ryby frytki i suróweczka i zawsz po w miedzy czasie tez coś zjem...
pragnie."
Stary 2013-01-16, 09:56   #4257
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
A ja dziś rano ważyłam już 49,8 kg a tydzień temu tez w Środe 48,6 kg, jak będę w takim tempie tyła co tydzień kg to ciekawe ile będę ważyła w 9 miesiącu
U mnie waga stała w miejscu do 14tc, a teraz też byłam przerażona jak wskoczyłam na wagę, a tu 1,3 kg wiecej w tydzień skoczyło. Zobaczymy ile przytyję do następnej wizyty i co lekarz powie, bo niby w książce czytałam, że powinno się tyć ok. 1 kg/mc w II trymestrze. Mój organizm chyba odrabia I trymestr, kiedy nic nie mogłam przybrać przez mdłości i brak apetytu. Mimo wszystko mam nadzieję, że nie przytyję 24 kg jak moja mama w pierwszej ciąży

Stary 2013-01-16, 10:03   #4258
sarna405
Zadomowienie

Mi lekarz zalecił przytyć ponieważ jestem szczuplutka...chociaż z 1 dzieckiem ważyłam 46 a przytyłam do 54 w ciąży, i wszystko było ok dzidziuś nie był mały ważył 3600
pragnie."
Stary 2013-01-16, 10:08   #4259
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
A powiedzcie ile jecie...w domu wiem inaczej się je ja codziennie do pracy biorę 4 bułki, dziś mam pomarańcza dodatkowo, wczoraj bułkę słodką ale mam koło siebie dużooo słodyczy to jeszcze zawsze po południu podjem. Ponieważ do domu idę o 16 o 15 już jestem głodna. W domku zjem obiad zależy co jest wczoraj 2 mielone ziemniaczki surówki, no i później jabłuszko. Dzień wcześniej 1,5 kawałka ryby frytki i suróweczka i zawsz po w miedzy czasie tez coś zjem...
Mój jadłospis w tygodniu:
1. ok 7,00 - Śniadanie w domu: 1 lub 2 kromki z chleba razowego (z serkiem twarogowym lub żółtym, lub wędliną i sałatą) plus kubek kakao
2. Ok 10.00 w pracy kanapka (chleb razowy + sałata wędlina pomidor)
3. Ok. 12.00 - jogurt + banan
4. ok 14.00 - druga kanapka j.w.
5. przed wyjściem z pracy ok 15,30 jem owoce: pomarańcz, kiwi, mandarynki
6. ok 17.00 w domu obiad: mała porcja mięsa lub ryby + surówka lub warzywa z mrożonki gotowane na parze + łyżka ziemniaków lub ryżu
mój obiad aktualnie wynosi ok pół porcji niż jadłam przed ciążą bo więcej nie moge zjeść na raz (czasem gotuję zupę to wtedy wystarcza mi pół talerza)
7. ok 19.00 - mini kolacja 1 kromka + kubek mleka, lub koktail z jogurtu i owoców, czasem same owoce
8. czasem muszę zjeść coś jeszcze bezpośrednio przed snem - banan, lub kanapka z twarożkiem.

W weekendy zazwyczaj jem śniadania na ciepło typu jajecznica, omlet, czasem parówki.

Stary 2013-01-16, 10:08   #4260
Guuusiaa
Zadomowienie

dziewczyny smarujecie się czymś już?

Wychodzą mi rozstępy na piersiach i zastanawiam się jakiego kremu używać

Rośnij kruszynko rośnij

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości