|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jak rozczesać włosy po ich myciu?
Dziewczyny ja już nie wiem co robić - rozczesanie moich włosów po umyciu to jakiś totalny koszmar, po przeczytaniu tego wątku postanawiam pozostawić dzisiaj włosy żeby wyschły same i potem spróbować rozczesać. mam naturalnie jasne blond włosy, bardzo cienkie i gęste - plączą się non stop, zawsze i wszędzie, zwłaszcza po myciu. ostatnio używałma po każdym myciu maskę z l'oreala ale efekt jest taki że mimo że trochę łatwiej się rozczesywało to włosy zaczęły mi się przetłuszczać
![]() mam długość do ramion, regularnie podcinam końcówki ale zaczynam powaznie myśleć na obcięciem na krótko bo już dostaję nerwicy od poświęcania codziennie 30min na rozczesanie. jak chodzę w rozpuszczonych wlosach to tak samo przy skórze się plączą z tyłu... eh
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Jeszcze niedawno miałam problem z rozczesaniem włosów u mojej córci. Jej włoski są bardzo kręcone i sięgają do łopatek,a plączą się niesamowicie. Jedyne co skutkuje to szczotka do włosów tangle teezer do mokrych włosów i kropla jedwabiu. Skończyły się wrzaski przy czesaniu Polecam
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Może napiszę jak to się odbywa u mnie: Po umyciu szamponem koniecznie odżywka lub maska, po spłukaniu od razu zawijam je w ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru wody, potem trochę rozplatam włosy palcami, a potem normalnie rozczesuję je grzebieniem, nic mi nie wypada, może dlatego, że nie szarpię ich jak opętana. Nie wyobrażam sobie czekać, aż taki kołtun na głowie wyschnie.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Mam włosy dość krótkie, ale po ostatnim użyciu farby (nie napiszę, jakiej) strasznie mi się plączą po umyciu
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
eh mam taki sam problem, chociaż zauważyłam że w moim przypadku największym problemem jest twarda woda.. jak mieszkałam z rodzicami nie miałam problemów.. zmieniłam lokalizacje i to co się dzieje z moimi włosami to tragedia.. stosuje maseczki piwne, z żółtka.. olejek rycynowy.. a teraz szampony naturalne.. i nic nie daje.. bo jak płucze włosy tą twardą wodą to są tak poplątane, że nie mogę ich rozczesać..więc przeważnie zostawiam..
zapomniałam o najważniejszym.. muszę myć włosy codziennie bo mi się szybko przetłuszczają.. a mam dość cienkie włosy..których już nie farbuje dobry rok spróbuje z grzebieniem może się uda i ten jedwab!
Edytowane przez malenstwo871 Czas edycji: 2013-01-16 o 09:22 |
|
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
Włosy lepiej będą rozczesywać się po umyciu jeśli będziemy je myć w odpowiedni sposób
Dobrze opisała wcześniej DZIEWCZE22 musimy pamiętać że jeśli mamy dłuższe włosy to nie możemy ich czochrać o siebie tylko nanieść szampon czy też piane na nie i lekko odsączyć Gdy spłukujemy szampon od głowy to końce myją się tak jakby same Po spłukaniu też najlepiej jest odsączyć trochę włosy aby nie kapało z nich bo jak wiadomo jeśli nałożymy na włosy odżywkę to większość może nam skapać z włosów :P Nakładamy odżywkę (choć moim zdaniem lepsza jest maska) i zostawiamy na jakiś czas po czym płuczemy Możemy też próbować palcami rozczesać włosy po nałożeniu odżywki/maski Może niektóre z Was słyszały, że włosy powinno się płukać co raz to zimniejszą wodą bo wtedy łuski włosa zamykają się Po spłukaniu lekko je odsączyć ręcznikiem ( w żadnym wypadku nie czochrając je o siebie bo wtedy będziemy mieć jeden, wielki kołtun ) i spryskać jakimś sprayem do rozczesywania czy coś ja używam odzywki z Avonu do rozczesywania :P Na opakowaniu pisze, żee ją się spłukuję ale ja daję ją po umyciu na ręcę (oczywiście małą ilość rozprowadzam na dłoniach) i na końce wcieram ją, po czym czeszę grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami Co do czesania to lepiej robić to delikatnie choć wiemy, żee dłużej to zejdzie no ale cóż takie są uroki dłuższych włosów Musimy pamiętać też żeby nie ciągnąć na siłę grzebienia oraz jeśli mamy jako tako w miare rozczasane włosy to żeby już je zostawić przecież nie musimy rozczesać ich nie wiadomo jak jak wiadomo mokre włosy są bardziej podatne na urazy mechaniczne więc lepiej jest rozczesać je tak bardziej perfekcyjnie gdy są suche Jeśli mogę komuś jeszcze doradzić to też np 2 razy w tyg można zrobić sobie domowe nawilżanie Polega na tym, że nakładamy na włosy maskę, oczywiście nie od głowy bo jak wiadomo od głowy są zdrowe w miarę włosy tylko np od połowy, w zależności kto jakie długie włosy ma i na to dajemy czepek lub worek jeśli ktoś nie ma czepka i owijamy ręcznikiem możemy też od czasu do czasu podgrzewać suszarką Ja tak robię i moje włosy są w dużo lepszej formie mimo, że ostatnio miałam końce popalone bo ombre;/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Jeszcze niedawno miałam problem z rozczesaniem włosów u mojej córci. Jej włoski są bardzo kręcone i sięgają do łopatek,a plączą się niesamowicie. Jedyne co skutkuje to szczotka do włosów tangle teezer do mokrych włosów i kropla jedwabiu. Skończyły się wrzaski przy czesaniu
IceLinka