![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Wanilka dzieci sa cwane ! Moja tez jak czuje slodziutkie to je chetnie a jak nie to bleeee. Nabiera do buzi i wypluwa! ciekawe co to bedzie pozniej!
#1052 |
Zakorzenienie
|
ooo tak jest dziś
#1053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
o kurcze
![]() ![]()
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1057 | |
Zakorzenienie
|
kurcze podrażnienie skóry jak byk, widac że sobie drapal to
![]() ![]() to pierwsze stadium AZS, takie kropki grudki czerowne, pojawiaja sie czesto na rękach ramionach,a le gólnie przy mieszkach wlosowych ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aaaaaaaaaaahahahahahahaha !! O tak mi by się bardzo przydało |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | ||
Zakorzenienie
|
nie wiem czy pisałaś ale u nas na takie zmiany pomagał oilatum krem
Cytat:
![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ tu znalazłam ciekawostkę o ząbkach Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1061 |
Zakorzenienie
|
U nas z jedzeniem małej już lepiej. Mleczko je, tylko trzeba jej dawać na leżąco najlepiej. Ale obiadki dalej średnio.
Dzisiaj zauważyłam u niej na dziąśle przekrwioną ciemną plamkę, nie wiem od czego to ![]() A co do mojego odchudzania, mam 5 kg mniej ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- pieknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |||
Rozeznanie
|
Witam, nocka z chyba 7 pobudkami. Szczęście że szybko zasypiał i dociągnął do 8.
Mały ma popołudniami i wieczorami czerwony podbródek i policzki (najpierw lewy po kilku dniach doszedł prawy) takie jak po spacerze np. Po za tym nic mu nie jest wesoły, je nie ma gorączki. Czy to może być od marchewki? Podaję ją o 10, tylko że lewy policzek był zaczerwieniony zanim zaczęłam podawać. No chyba że od kaszki... Cytat:
Cytat:
Cytat:
aaaaaaaaaaahahahahahahaha !! O tak mi by się bardzo przydało |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy macie kogoś w rodzinie z brodą, w sensie z zarostem na twarzy? Jak Wasze dzieci reagują na takie osoby?
Zastanawiam się czy moja córcia boi się dziadka. Wiecie gdyby to była teściowa to bym się nie przejęła, ale teść to spoko facet. Mała dziadka widuje często, zresztą wnusia to jego oczko w głowie, szaleje na jej punkcie. Widziała się z dziadkiem w piątek, sobotę i wczoraj. Jednak wczoraj jak go zobaczyła niesamowicie ryczeć... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Czyli specjalne kaszki na małą nie działają. Tyle dobrze, że tylko jedna pobudka, do tego wstał małż ![]() A do błędów się przyzwyczaj. Jak piszę z fona też tak często mam. A niby uważam na te poprawianie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na tym zdjęciu dobrze widać, sporo tego ma. Biedny Emiś ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak poważnie. moja chrześnica na widok facetów zawsze ryczała. Co wchodziliśmy do domu to mijało max.5sek i ryk taki że kuzynka zabierała ją do pokoju obok. Mówisz że z dziadkiem się widuje....my z moimi rodzicami razem mieszkamy więc widzą się codziennie a Emiś przed wczoraj strasznie płakał na widok mojego ojca. Ale najprawdopodobniej dlatego że mój ojecic jest kur*wsko głośny a Emil nie znosi nagłych hałasów + skok rozwojowy. A synek ojca chrzestnego Emila mówi do mojego ojca "dziadzia" bo ma wąsy jak jego dziadizuś i nie chce odstapić mojego taty na krok ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
Super. Gratuluję
![]() ![]() Tyle, że teść ma i wąsy i brodę i to takie dość bujne ![]() No, ale jak mówicie, że u Was okej to nie wiem co tej mojej nie pasuje |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1071 | ||
Zadomowienie
|
hej
![]() phdwao dotarły do Ciebie prróbki? Być może tu pisałaś ale ja mam do nadrobienia ponad 60 stron ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Zadomowienie
|
biedny Emil oby mu to szybko zeszlo
Cytat:
![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2013-01-16 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój teść też jest dość głośny, ale pewnie nie tak jak Twój tata. Czyli pewnie nie ma recepty na płacz dziecka, na widok niektórych osób. Musi go to bardzo swędzieć, ciekawa jestem co powie Wasz pediatra. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Moje dziecko zasnęło. Idę się zdrzemnąć razem z nią. ![]() Jak dobrze, że mam obiad i w miarę ogarnięte mieszkanie. Pójdę do łózia czystym sumieniem ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest strasznie głosny, ma to po babci....gada do Emila jakby miał nauszniki na uszkach ![]() I chyba dlatego wczoraj mąż miał problem z ululaniem małego bo jak tylko przyszłam mu tą buźkę znów posmarować to zaraz zasnął. Teraz też ciągle mu smaruję, jest lepiej, dobry ma nastrój, nawet się śmieje jak go gilgam ![]()
![]() |
#1075 |
Zadomowienie
|
biedny Emilek
![]() ![]() a odnośnie zaczerwienień, krosteczek itp. na buzi to mogę potwierdzić słowa nadalki że oilatum krem (akurat mam wersję baby) świetnie sobie z tym radzi. H. bez przerwy coś wkłada do buzi i jest wiecznie obśliniona. Dlatego zaczęła jej się podrażniać skórka w okolicy ust i noska (zaczerwienienie i krosteczki). Odkąd smarujemy tym oilatum to już nie mam tego problemu. Tyle że smarujemy 5-6 razy dziennie |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- dzis ma byc kurier z wygranym kocykiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Wtajemniczenie
|
Hej ho
![]() witam się z Wami-u nas nocka spokojna, spałyśmy do 10 sobie ![]() nel_a biedny Emiś-oby to nie było AZS tylko coś łagodnego ![]() ![]() Haniu-100 lat dla Mrysieńki ![]() ![]() ![]() ![]() agunia to jaki fotelik w kategorii 0-18 możesz polecić??oczywiście zagłębię się w stronkę foteliki, ale chcę poznać też wasze typy....Victoria, Phdwao, Pumas jakie foteliki kupujecie, tzn. wiem, że Victoria już ma ale zapomniałam jaki ![]() Wanillko-ja daję kaszkę jaglaną na MM+przecierek ze słoiczka, dziś robie na 90ml, zobaczymy ile potrzyma ją ![]() ok zmykam szykować mięsko na gulasz-mniam....
#1079 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A w ogóle... Witam się z rana ![]() ![]() ![]() Już po spaniu (nawet nie zdążyłam wysłać posta), więc znikam i życzę miłego dnia dla Was i Waszych pociech ![]() Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-01-16 o 10:41 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Wiadomo!
![]() Cytat:
Odpowiedź od MAM: "Opinie wśród lekarzy są zawsze podzielone. Eksperci ortodontyczni, z którymi współpracuje MAM, uważają że o wiele bezpieczniejszym dla zgryzu dziecka, jest smoczek symetryczny, który układa się w ustach dziecka. Argumentują to faktem, iż dziecko w czasie używania smoczka bardzo często samo sobie zaczyna wkładać do buzi smoczek, a w przypadku smoczka asymetrycznego istnieje ryzyko, iż dziecko włoży sobie smoczek asymetryczny w pozycji odwrotnej. Ponadto w czasie ssania, dzieci często obracają sobie smoczek w ustach, co również powoduje ryzyko odwrócenia asymetrycznego smoczka. Taka sytuacja jest dość powszechna u dzieci, a smoczek asymetryczny umieszczony w ustach dziecka w sposób nieprawidłowy, powoduje znacznie większy nacisk na język i łuki zębowe dziecka, niż smoczek symetryczny taki jak MAM. Trzeba pamiętać, iż łuki zębowe noworodka adaptują się bardzo szybko do obiektu umieszczonego w ustach dziecka, dlatego kształt tarczki, powinien być możliwie płaski a nasada smoczka możliwie cienka. Ponadto tarczka smoczka, powinna być wykonana z możliwie miękkiego materiału. Według naszych ekspertów, „najgorsze” smoczki, to takie, które mają okrągły bądź kwadratowy przekrój nasady tarczki, gdyż taka tarczka bardzo słabo ustępuje naciskowi języka dziecka oraz naciskowi łuków zębowych." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.