|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
No i z Urwisiątkiem nie da się nudzić Mi się bardziej jednak podoba Tymon, ale mąż jest stanowczo na nie A co do Fabiana- przynajmniej od małego dziecko będzie miało porządny fach w ręku
|
|
#4292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tym Fabianem mnie rozśmieszyło bo dziwnie jakoś w ciąży często mam ochotę na bób, i juz chyba z 3 opakowania mrożone zjadłam w międzyczasie. Może dzidziuś mówi Mamusi że chce być Fabianem, czyli uprawiać bób
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
jak wstanie mój fotograf to poproszę bo chcę jeszcze siostrze pokazać
właśnie na ttv był przepis na gulasz z bobu ;p |
|
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
Ooo to danie dla mnie, bo narazie to jem taki zwykły ugotowany na parze z solą
|
|
#4295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda że nie możecie gdzie indziej zamieszkać np. u twoich rodziców ![]() Ona wam nie da żyć zobaczysz czy to z nią kuchnia czy osobno zawsze będzie miałam jakieś ;ale; w końcu to jej dom. Ale że do twojego dziecka się czepia. Z tego co zrozumiałam to jest twoja córcia a drugie dziecko w drodze z obecnym partnerem tak, ona już wie o tym? Może ma pretensje że syn wzioł sobie kobietę z dzieckiem chociaż jak by tak myślała to jest głupia...ponieważ każda kobieta zasługuje na szczęście (zresztą może dziwna jest ona i jej rodzina jak pisałaś że ona wychowywała twojego partnera) nie obraź się że tak pisze ale może jej coś brakuje w głowie...co z tego ze nauczycielka ale pusta![]() Będzie się wtrącała jak dziecko wychować ciekawe co zrobi jak następne się urodzi może powie ci jak masz przewijać, czy ubierać chociaż nie miała nigdy swojego.... ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Trzymam WAS
|
|
#4296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A czyje to wesele? Znaczy z bliższej czy dalszej rodzinki, czy znajomych?
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, a myślałam, że tylko my wybieramy imię do nazwiska. Mamy długie, więc imię musi być krótkie. |
|
|
|
|
#4298 |
|
Raczkowanie
|
Moze mi pomozecie dziewczyny bo imie dla chlopca bedzie Dawid ale nie wiemy czy ma byc pisane przez"w" czy "v" w niemczech wszyscy beda pisac David a w polsce przez"w" i nie mam pojecia co zrobic. Dla dziewczynki bedzie Olga albo Natalia jeszcze sie zastanawiamy
|
|
|
|
#4299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://tvnplayer.pl/programy-online/...2E06,2124.html Cytat:
![]() Wesele z jego strony, dalsza rodzinka. |
||
|
|
|
#4300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie smaruje oliwka babydream z rosmana dla mamusiek ![]() Ale pewnie zaniedlugo zmienie na cos innego typu perfekta mama lub zachwalany przez moja szwagierke Bio oil ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4303 |
|
Raczkowanie
|
Chcemy kiedys wrocic do pl ale to odlegle plany.Mi sie osoboscie podoba David.
|
|
|
|
#4304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na piętrze zawsze w jakiś sposób się od niej odetnę bo chyba nie będzie mi latać co 5 minut na górę i patrzeć co robię
|
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Wogole wedlug mojego liczydelka pod koperta pisze ze jutro zaczynam drugi trymestr Superrr ( chodziaz naprawde to pewnie jeszcze tydzien jak wy to liczycie :P)
dzis z TZ do kina sie wybieramy a w piatek z mama moze na basen fajnie ![]() wklejam Wam mojego szkraba... ))na zdjeciu 4d fajnie sie podparł na kolanku jakby byl zmeczony skakaniem w brzuszku mamusi haha a druga glowke ha ![]() |
|
|
|
#4306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Wogole tacie jak pokazalam zdjecia usg wczoraj to pierwsze to mowi ze przeciez chlopak bo widac fiuska a ja do niego ze to noga hahhahaha a mama sie smiala ze gdyby to to,to potezny haha...Maluszek na tym zdjeciu ssal kciuka ale nie widac tak dokladnie mmm slodki ;*
|
||
|
|
|
#4307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale fajny już dzidziuś Ja za miesiąc też będę na tym samym etapie. Idę 14.02 to będzie 12 , 13 tydzień tak dzidzia mi urośnie w miesiąc ŁAŁ
|
|
#4308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie masz możliwości zamieszkania ze swoimi rodzicami? Ona nie da Ci żyć... Ciągle będzie dawała Ci odczuć, że nie jesteś u siebie. Najważniejsze to nie dać sobie wejść na głowę. Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-01-16 o 13:52 |
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle postów nacytowałam i nic mi nie zacytowało
![]() No nic. Dzień dobry ![]() Bardzo źle dziś spałam Chodziłam co godzinę do WC i kręciłam się z boku na bok A dziś oczywiście ból głowy, ale wzięłam Apap, bo lekarz mówił, że mam się nie męczyć. Ba, nawet Ibuprom pwoiedział, że teraz nie zaszkodzi, ale bałabym się wziąć.Pisałyście o wadze. Rozpoczynałam ciążę z wagą 51 kg przy wzroście 164 cm. Wzrost jak na razie bez zmian, a waga 56 kg Podejrzewam jednak, że część z tego to woda, bo widzę po sobie, że jestem poprostu opuchnięta. W talii miałam 60 cm, a mam 72 Niestety tylko do talii mam porównanie, bo brzucha nie zmierzyłam przed ciążą. Nawet nie wiem, gdzie to się mierzy Na punkcie balsamowania ciała miałam bzika od zawsze. Mój ulubiony balsam to Nivea granatowy i Garnier czerwony. Butla 400 ml starcza mi max na 2 tygodnie. Używałam też często oliwki Babydream dla kobiet w ciąży i teraz nadal jej używam, bo w końcu jest dla naprawdę dla mnie Odkąd wiem o ciąży to balsamuję strategiczne miejsca także rano-wcześniej tylko wieczorem po kąpieli. Ostatnio dotarł do mnie Elancyl (http://allegro.pl/elancyl-krem-przec...878462965.html) i w związku z tym, że zaczęłam 4-ty miesiąc smaruję nim brzuch, uda, ramiona i biust. Do biustu planuje jednak kupić Palmers (http://allegro.pl/palmers-krem-do-bi...950971306.html). I to tyle moich planów. Moja mama nie ma rozstępów, wiec jednak po ciuchu liczę na dobre geny Poza tym miałam mały epizod w życiu z anoreksją, który zakończył się przytyciem w ciągu 3 m-cy z wagi 44 kg do 64 kg
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko w drugą stronę leżał![]() No i jaki Mięśniak na tym 4d Twoja kopertka mi nie działa Ale mi się wydaje tak jak tej Twojej kopercie, że kończysz 13 t i zaczynasz 14 więc zaczynasz II trymestr
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Shestiger okropną masz tą "teściową". Co za teksty i rozumowanie ma baba!!
A nie myśleliście o zamieszkaniu na swoim, choćby wynajmowanym, ale swoim. Jak zaczniecie się tam remontować to już po ptakach będzie. Chcesz męczyć się z tą babą przez x lat?
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wzrostu... hm... może Dzidziol Cię jeszcze wyciągnie I dobrze, że epizod z anoreksją już się skończył
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka zaczynasz jutro II trymestr na pewno
Ja już zaczęłam 3 dni temu wg mojego gina Zastanwiałam się, czy suwaczki zmieniać, ale dałam sobie spokój, nie będę o 3 dni zmieniać A ja dostałam wczoraj pozowlnie na farbowanie włosów
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
No wsumie dzisiaj jest 12tydz6dzien wiec?
|
|
|
|
#4315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my jeszcze imion nie szukamy, ja mam swoje typy od lat dziewczynka: Zuzanna bądź Anastazja(po mojej babci) chłopczyk: Julian (po moim pradziadku), Adam, Grzegorz jeżeli chodzi o chłopców to wszystkie imiona są już albo w mojej albo w tż rodzinie. Nie chcę, żeby było kilka osób o tym samym imieniu i nazwisku. U mojego tż w rodzinie tak jest. Na weselu był problem z ustawieniem karteczek bo nam się ludzie mylili. 3 michałów m. oraz 3 eugenie m. Też jak wczoraj pokazałam fotę to nie rozpoznali i mówili np. że fasolka. Jak rączki i nóżki widać to jaka to fasolka |
||
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Więc kończysz 13 tydzień
Więc zaczynasz II trymestr
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie placilam dodatkowo mialam w cenie.Badanie prenatalne dokladne wiadomo,z dwoma plytami cd i dvd ze zdjeciami i filmikiem z usg i dokumentacja cala z badania ( i zdjecia wlasnie zwykle i 4d i filmik tez zwykly i 4d w jednym ze tak powiem,bo poprostu przelaczyl,filmik chyba z 6 minut trwa) usg najpierw przez brzuch pozniej dowcipnie placilam 250 zl.i na Polowkowe tez tam pojde i ono juz 200 ale tez zawiera to 4d i wszystko co w tym prenatalnym.. Bo tam do tej ultramedicy wyslal mnie moj gin bo on mowi ze ma zaduzo pacjentek i nie ma czasu robic i ze tam maja najlepszy sprzet to wysyla pacjentki swoje. Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2013-01-16 o 14:16 |
|
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i jaka wyjątkowa skoro z rączkami i nóżkami
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie co do farbowania włosów...można farbować? W 1 ciąży nie farbowałam nie wiem czemu właśnie mówili ze nie powinno się farbować a obcinać chyba można nie. Prawdopodobnie dziecku do 1 roku się nie obcina bo można mu rozum skrucić czy cos takiego
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

(zresztą może dziwna jest ona i jej rodzina jak pisałaś że ona wychowywała twojego partnera) nie obraź się że tak pisze ale może jej coś brakuje w głowie...co z tego ze nauczycielka ale pusta
WAS

Chodziłam co godzinę do WC i kręciłam się z boku na bok