|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 117
|
Mam do¶æ przyjaciela mojego ch³opaka
Aktualnie mieszkam ze swoim ch³opakiem i jego najlepszym przyjacielem. Wszyscy studiowali¶my razem, po pierwszym roku ja wziê³am urlop dziekañski, poniewa¿ z wakacyjnych praktyk dosta³am pe³en etat. Po roku wróci³am na uczelnie, spotka³am starych znajomych, zaczê³am spotykaæ siê ze swoim ch³opakiem. Jak siê okaza³o on mieszka z naszym koleg± z grupy, który sta³ siê jego przyjacielem. Nie s±dzi³am, ¿e jest co¶ niepokoj±cego w tym, ¿e robi± wszystkie projekty razem i chodz± razem na lunch i zakupy ¿ywno¶ciowe dopóki, kiedy posz³am na ich wystawê robili dziwne ¿arty do swoich znajomych z grupy z którymi studiuj± o tym, ¿e s± par±, ¿e lubi±...chmm...robiæ sobie dobrze tak to tutaj napiszê. Pó¼niej za³o¿yli razem firmê, dostawali jakie¶ zlecenia i pracowali nocami nad projektowaniem stron. Idiotyczne ¿arty równie¿ zosta³y us³yszane przez moje przyjació³ki. W przeci±gu paru miesiêcy kiedy przedstawia³am swojego ju¿ ch³opaka swoim znajomym zyskiwa³ ich sympatiê, a w tym samym czasie jego przyjaciel, którego wszêdzie ze sob± bra³, traci³ na sympatii, w sumie nigdy jej nie zyska³. Moj± przyjació³kê nazwa³ idiotk± na jej w³asnych urodzinach poniewa¿ nie domy¶li³a siê gdzie j± zabieramy na imprezê niespodziankê, mojego menad¿era przepytywa³ z wiedzy o grafice krytykuj±c go jednocze¶nie, na mojej wystawie pi³ wino z butelki (wystawa by³a w ko¶ciele), a na moich urodzinach ubi¿a³ ch³opakowi mojej kolejnej przyjació³ki. Poza tym mój ch³opak jecha³ razem z nim, byli spó¼nieni ponad godzinê i przyjechali pijani, poniewa¿ przyjaciel wzi±³ ze sob± wódkê, któr± musieli wypiæ przed wej¶ciem (tak samo jak przed moj± wystaw±). Na graduation ceremony poszed³ tylko po to ¿eby poczuæ siê lepiej jak inni absolwenci bêd± wci±¿ bezrobotni, a on pracuje w wiod±cej agencji graficznej. Odk±d mieszkamy razem nigdy nie widzia³am, ¿eby gdzie¶ wychodzi³ albo spotyka³ siê ze znajomymi, s±dzê ¿e on nie ma nikogo, nic dziwnego jak siê tak zachowuje. Rozpisa³am siê trochê, ale co mia³am napisaæ jest to, ¿e wci±¿ nie wierzy³am moim znajomym kiedy mówili mi, ¿e z tym go¶ciem jest co¶ bardzo nie tak. Pewnego wieczoru musia³am wyj¶æ z domu, ¿eby daæ zdjecia na USB do projektu mojej kole¿ance z uczelni. Wybieg³am szybko, bo nie zauwa¿y³am jej smsa ¿e ju¿ na mnie czeka. Wysz³am i zaraz wróci³am bo on ju¿ by³a prawie pod moim domem. W tym czasie mój ch³opak ze swoim przyjacielem pracowali nad bardzo wa¿nym projektem dla super istonego klienta (projekt bez zysków, ja mu po¿ycza³am pieni±dze na ¿ycie). Wspomnê jeszcze, ¿e praca nad projektem trwa³a ponad dwa miesi±ce do godziny 3 w nocy albo pó¼niej a ja sama w ³o¿ku co noc. Tak wiêc wchodzê do domu niezauwa¿ona i idê do sypialni na górê sk±d s³ychaæ dok³adnie co siê dzieje na dole w salonie. Siad³am do komputera kiedy us³ysza³am rozmowê o sobie a dokladnie o tym, ¿e ja schodzê na dó³ tylko po to, ¿eby ich sprawdzaæ czy pracuj± i mój ch³opak nie powinien siê mnie pytaæ, czy wszystko w porz±dku, bo ma przepraszaj±cy ton i kreuje wra¿enie jakby robili co¶ z³ego no i wybija siê z toku pracy. Wysz³am z domu tylo po to, ¿eby zwróciæ na siebie uwagê. Do tego jestem dziwna, nie powinnam z nimi siedzieæ kiedy pracuj± bo siê gapiê itd. Oraz, ¿e bêd± pracowaæ nad jakim¶ nowym projektem wkrótce przy czym mój ch³opak mia³ w planach znale¼æ ca³oetatow± pracê, ¿eby zarabiaæ prawdziwe pieni±dze bo mi by³o bardzo ciê¿ko utrzymywaæ nas dwoje pracuj±c na pó³ etatu i studiuj±c. W ka¿dym razie jak powiedzia³am o tej rozmowie mojemu ch³oapkowi wykrêci³ siê ze wszystkiego co dok³anie us³ysza³am. Jeszcze przed ¶wiêtami jego przyjaciel zrobi³ mi awanturê, ¿e nazwa³am go 'babes' a on nie jest gejem i on te¿ mo¿e mnie wyzywaæ na co mój ch³opak powiedzia³ tylko, ¿eby nie by³ spro¶ny... Po tym przeprowadzi³am strasznie powa¿n± rozmowê z moim ch³opakiem, poszed³ do pracy, zacz±³ siê bardziej staraæ, mniej czasu spêdzaæ z przyjacielem a za to ze mn±, ewentualnie na swoje pasje po pracy po¶wiêca³ czas do dzisiaj, dlatego te¿ wesz³am na ten post. Martwie siê bo znowu jego przyjaciel namawia go do jakiego¶ projektu, z tym samym klientem co wcze¶niej, za równowarto¶ci mojej tygodniowej pensji studentki za ich kilkumiesiêczn± pracê. Mój ch³opak jest ju¿ bardzo przekonany na ten projekt kiedy wie jak ja siê na to zapatruje, nie wiem co zrobiæ ¿eby go od tego odwie¶æ. Nawet bojê siê wyjechaæ teraz na wakacje za tydzieñ, bo jego przyjaciel bêdzie mia³ wiêcej przestrzeni a mnie tu nie bêdzie, ¿eby powstrzymaæ ewentualne odej¶cie mojego ch³opaka z pracy na rzecz tego projektu. Co robiæ?
![]()
Kto nie ryzykuje, ten w trójk±cie bermudzkim nie siedzi. Edytowane przez M42 Czas edycji: 2013-01-16 o 01:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 322
|
Dot.: Mam do¶æ przyjaciela mojego ch³opaka
Mam taka hipoteze, ¿e Twoj chlopak mo¿e jest gejem?
![]() Ja bym postawi³a ultimatum albo ja albo przyjaciel. Na pewno nie miezkalabym z takim gnomem pod jednym dachem. Facet ewidentnie napuszcza Twojego ch³opaka przeciwko Tobie. Jak Twój facet wybierze przyjaciela przynajmniej bêdziesz wiedzia³a ile by³ wart ten zwi±zek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 297
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 818
|
Hmmm... Mo¿e porozmawiaj z ch³opakiem ¿e przeszkadza Ci ten kolega w mieszkaniu, ¿e albo niech on siê wyprowadzi albo Wy poszukajcie czego¶ mniejszego ale we dwoje, mo¿ecie ewentualnie znale¼æ kogo¶ na swoje miejsce do mieszkania a sami siê wyprowad¼cie. Nie rozumiem te¿ dlaczego skoro nie lubisz tego kolegi to zapraszasz go na swoje urodziny albo z jakiej racji on siê znalaz³ na urodzinach Twojej kole¿anki.
Mo¿e faktycznie Twój facet jest gejem a Ty jeste¶ przykrywk±, niemniej jednak musisz postawiæ mu jakie¶ ultimatum, bo jak na razie to ¿yjecie w jakim¶ chorym trójk±cie. Po co Twój ch³opak wszêdzie zabiera kolegê? Porozmawiaj z nim ¿e chcesz spêdzaæ czas z nim a nie we trójkê. Sytuacja z tymi zleceniami wg mnie wygl±da tak ¿e ten kolega nie ma co robiæ, nie ma znajomych wiêc chce zaj±æ czas pracowaniem za darmo. Porozmawiaj ze swoim ch³opakiem ¿e mo¿e mu w tym pomagaæ ale ¿eby siê tak nie anga¿owa³ bo przede wszystkim musi zarabiaæ pieni±dze, bo sama nie dasz rady Was utrzymaæ. A tak swoj± drog± to ten kolega p³aci za co¶? Pracuje gdzie¶?
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 399
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
I ile¿ to zarobili pracuj±c po nocach przez 2 bite miesi±ce? Jak rozumiem jak±¶ grubsz± kasê, ¿e by³o warto?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 508
|
Wyprowad¼cie siê, zamieszkajcie sami albo poszukajcie innych wspó³lokatorów...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 829
|
Wyprowad¼ siê, bo kolega ewidentnie jest osob± toksyczn±.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 824
|
mo¿e ten 'przyjaciel' jest faktycznie homo i jest zazdrosny:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Mo¿e byæ jeszcze ewentualnie biseksulany i niemonogamiczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 33 255
|
Cytat:
Cytat:
![]() O i jeszcze tutaj... niby pracowa³, ale chyba finansowo to zbyt dobrze na tym nie wychodzi³... Cytat:
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie d³ugoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2013-01-16 o 12:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usuniête
|
Ale mo¿e potem jakie¶ zyski sp³ynê³y? Tak charytatywnie siedz± po nocach? Miesi±cami?
![]() Na razie to wychodzi na to, autorko w±tku, ¿e wiêkszego jelenia, ni¿ ten facet sobie nie mog³a¶ wybraæ - daje siê wykorzystywaæ przez "przyjaciela" do ciê¿kiej, czasoch³onnej, w dodatku darmowej pracy. W dodatku nie ma równie¿ jaj, bo nie potrafi powiedzieæ mu, ¿e mu siê nie podobaj± jego teksty i zagrywki - chyba, ¿e najwidoczniej jednak mu siê podobaj± lub zwisa mu to jak tamten zwraca siê do Ciebie i Waszych (Twoich) znajomych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
and cigarettes
Wiadomo¶ci: 6 965
|
Chyba nie rozumiem tego, co przeczyta³am.
Oni nie za³o¿yli razem firmy, nie s± wspólnikami? Jak to niby jest, ¿e oni pracuj±c dla klienta, robi±c dla niego projekt ani grosza za to nie chc±/ewntualnie minimalne kwoty? O co chodzi? Ta ich firma to jaka¶ organizacja charytatywna czy non-profit? Jak mo¿na mieæ firmê, która ¿adnych dochodów nie przynosi, wiêc trzeba i¶æ na etat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 27 877
|
well, po 1 to tkwisz w bardzo dziwnym zwi±zku z albo gejem, albo biseksualist± albo za bardzo nie wiem czym ale wygl±da jako¶ tak trójk±towato, po 2 Twoj chlopak bezczelnie wypar³ siê tego, co wyra¼nie s³ysza³a¶, po 3 i najwa¿niejsze, to mnie ciekawi, czemu Ty siê zgadzasz na to by on rzuca³ pracê i bawi³ siê w jakies taniochne projekty (w dodatku no wla¶nie, z kumplem, którego nie cierpisz), bo takie rzeczy to facet powinien uzgadniaæ z Tob± a nie z koleg± czy samemu siê namyslaæ skoro Ty masz Was utrzymywaæ. Je¶li on zamierza znowu siedzieæ w Twojej kieszeni to tylko Ciê podziwiaæ ¿e siê na to zgadzasz, sama studiujesz, pensji wielkiej nie masz i jeszcze chcesz facetowi fundowaæ jego zabawy, no powagi trochê.
![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-01-16 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 117
|
Dziêkujê ¶licznie za wszystkie odpowiedzi. Bardzo dobrze siê poczu³am czytaj±c Wasze wypowiedzi, cieszê siê, ¿e mnie rozumiecie. A do tego bardzo siê cieszê, ¿e s± na tym forum takie przyjazne i pomocne osoby jak Wy.
Z tym wyprowadzeniem siê bêdzie niestety ciê¿ko poniewa¿ ja tera¿ ¿yjê tylko z kredytu studenckiego i oszczêdno¶ci pó³etatowej pracy, z której ju¿ odesz³am poniewa¿ mam du¿o obowi±zków na uczelni. Mój ch³opak z koleg± za³o¿yli firmê jeszcze jak studiowali, robi± te projekty ¿eby 'zbudowaæ' swoje porfolio, wiêc nie dostaj± za nie niebywa³ych zysków. Jak mu ju¿ wcze¶niej obliczy³am cztery noce w tygodniu razy piêæ godzin ¶rednio, przez dwa miesi±ce, podzieliæ na dwie osoby wychodzi mniej ni¿ £1 na godzinê odj±c koszty dojazdu do klienta, telefony wykoanane do niego; dla porównania, ja dostawa³am w pracy £12 na godzinê minus podatek. Gorsze jest to, ¿e debatuj± godzinami nad rzeczami, o których mo¿na zadecydowaæ w kilkana¶cie minut. Przyk³adem jest pisanie maila do klienta, które zajê³o im dwie godziny, czym chwali³ siê jego przyjaciel jak zapyta³am, czy jeszcze siedz± nad tym mailem. Powiedzia³, ¿e godzinê dyskutowali co napisaæ a drug± godzinê fizycznie pisali, my¶l±c nad sk³adni± i poprawn± gramatyk±. Rzeczywi¶cie wygl±da to tak jakby jego przyjaciel wype³ania³ sobie w ten sposób swój wolny czas skoro nie ma ¿ycia towarzyskiego. Znalaz³ siê na moich urodzinach i innych okoliczno¶ciach poniewa¿ by³o mi go szkoda, chcia³am, ¿e kogo¶ pozna³. A gdybym nie zaproponowa³a, ¿eby rzyszed³ i tak mój ch³opak by go wzi±³. Teraz ju¿ go nigdzie nie zapraszam, a mój ch³opak wiedz±æ, ¿e nasi znajomi go nieznosz± te¿ go ju¿ igdzie nie bierze. Nie s±dzê, ¿eby mój ch³opak by³ gejem, mo¿e jego przyjaciel jest zwa¿aj±c, ¿e jego gejowskie ¿arty przewijaj± siê w ka¿dej rozmowie. Przyk³adem jest, cytujê: Przyjaciel: zobacz na to zjdêcie. Mój ch³opak: Co to jest? (zanim zobaczy³) Przyjaciel: Zdjêcie mojego penisa. Równie¿ zda¿y³y siê g³upie ¿arty w moj± stronê np. kiedy¶ wybi³am sobie palec. Mój ch³opak: Jak Twój palec? Przyjaciel: Gdzie go wsadza³a¶? ... Na co mój ch³opak nic nie odpowiedzia³.
![]() |
#17 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 758
|
Cytat:
1. Z opisu przyjaciel to straszny gbur i prostak. 2. Jak mo¿na wykrêciæ siê od rozmowy, któr± na w³asne uszy s³ysza³a¶ ? ![]() 3. Twój ch³opak daje siê manipulowaæ i jest nieodpowiedzialny. Rozumiem gdyby¶ go utrzymywa³a, bo by³oby mu ciê¿ko znale¼æ jak±kolwiek prace, by³by w trakcie poszukiwañ itp. Tak siê przecie¿ zdarza.Ale Twój facet ma pracê i chce j± rzuciæ , tylko dlatego ¿eby siedzieæ z przyjacielem ca³ymi dniami i nocami nad projektem, z którego nie ma praktycznie ¿adnego zysku ? Jak Twój facet argumentuje taki wybór ? Przecie¿ musi widzieæ wiêcej ,, za " , skoro ku temu siê sk³ania. Mo¿e to brutalne, ale ja bym powiedzia³a, ¿e niech ponosi konsekwencje swoich czynów i utrzymuje siê ze swojej pracy sam. P.s. Zastanawia mnie jeszcze o co chodzi z t± prac± przyjaciela w wiad±cej agencji graficznej ? Praca tam mu nie wystarcza ? Skoro on pracuje tam i jeszcze rozkrêca co¶ swojego, to Twój T¯ nie mo¿e te¿ pracowaæ , tylko musi rzucaæ wszystko ?
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 423
|
Moim zdaniem problem le¿y po czê¶ci w Twoim ch³opaku
![]() Kolega jest mniej wa¿nym problemem - ale dalej problemem, bo manipuluje Twoim facetem i jak widze traktuje Ciê bez szacunku. Powinna¶ porozmawiaæ z facetem i wyja¶niæ mu, jak to wygl±da z Twojej strony, bo on chyba nie zdaje sobie z niczego sprawy i ¿yje beztrosko z dnia na dzieñ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 881
|
Jak dla mnie to powinna¶ szczerze porozmawiaæ ze swoim ch³opakiem i wyt³umaczyæ mu absurdalno¶æ tej sytuacji.
Albo oboje wyrwiecie siê z tego toksycznego trójk±ta, albo... nie skoñczy siê to dla Was dobrze... Te¿ jestem zdania, ¿e ten przyjaciel t¿ mo¿e mieæ jakie¶ problemy emocjonalne.
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 367
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.