Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 16:15   #1501
angie83
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Super spotkanie z położną.
Ale nie słyszałam że po 21 tyg. trzeba się do niej zapisać, jak to się robi trzeba za to zapłacić? Myślałam, że spotkania z położną są po porodzie
Też tak myślałam. Koleżanki mówiły że położna była u nich ze dwa razy po porodzie i wsio. Dlatego jestem w szoku, czegoś takiego własnie oczekiwałam od roli położnej. Dała mi swój numer i zapisała na 29.01 Dodam, że do gina chodzę prywatnie, a położna jest z nfz
Stary 2013-01-16, 16:19   #1502
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
a może rozważcie trochę wcześniej zamieszkanie razem...bo przecież na pewno byście chcieli razem szykowac się na przyjście waszej maleńkiej gwiazdeczki
po co czekac do kwietnia.....

xal....Ja przez pierwsze tygodnie ubierałam czapulkę cienką bawełnianą tylko po kąpieli i tylko na około godzinkę..nie zawsze jak był upał nie zakładałam bo się pocił...dlaczego?..poniew az miał włoski i były mokre więc trochę mu tą delikatną główkę chłodziło...pewnie jakby urodził się bez włosków to bym nie zakładała na aż tak długo ..ale na chwile względem wychłodzenia pewnie tak..
na spacery szłam przeważnie w godzinach południowych i było bardzo gorąco...nie zakładam wcale bo w gondoli miał upał..a jak było chłodnawo..czy lekko wiało to tylko pieluszkę tetrową na uszko kładłam bo przeważnie miał główkę na boczku....lato było gorące i w ogóle czapki nie zakładam..ale za to jesienią miałam problem z nauczeniem do czapki..bo mały nie chciał ..nie wiedział o co kaman
mimo wszystko sama wyczujesz jaką i kiedy założyc maleństwu czapeczkę..przeważnie chodzi o uszka ..ale też bez przesady..lepiej nie przegrzewac bo to jest dużo gorsze....
nie mogłam patrzec jak niektóre mamy ubierały swoje dzieci latem..rajtuzki i sweterki przy 30 stopniowym upale..masakra..mój tylko w body i bez czapulki...
a jeszcze bardziej mnie irytowały mamy które zarzucały na gondolę pieluche albo kocyk coby nie wiało albo od słońca w ten sposób osłaniały..przecież robiły dziecku saunę...tak w budce bez wiatru jest normalnie ukrop..po co robic jeszcze "zamykany namiot"

zobaczysz xal..wszystko wyjdzie w praniu..Twoje maleństwo da Ci znac kiedy tak czy siak

banka dziękuje za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź w sprawie czapeczki , zapiszę na listę 1 kapielowa a 2 wyjściowe.
Z mężem mamy odmienne zdanie odnośnie śpiworka, ja chcę a on nie, bo "my pod kołderkami spaliśmy i dało się" ... ale ja miałam śpiworek bo mi mama tak pozszywała.
Zrobiłam listę wzorując się na Lonely ... dużo tego.
ja tez bede chciala spiworek, chociaz jak ten bedzie taki jak starszy to bedzie bez przykrycia spal heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:21   #1503
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź w sprawie czapeczki , zapiszę na listę 1 kapielowa a 2 wyjściowe.
Z mężem mamy odmienne zdanie odnośnie śpiworka, ja chcę a on nie, bo "my pod kołderkami spaliśmy i dało się" ... ale ja miałam śpiworek bo mi mama tak pozszywała.
Zrobiłam listę wzorując się na Lonely ... dużo tego.

bardzo dużo!
chichi jak macie dylemat, to może niech w rożku śpi, który i tak trzeba mieć chyba, że myślisz o późniejszych miesiącach, tych chłodniejszych, to nie wiem czy dzidzia pięciomiesięczna jest wtedy za mała na rożek- Banka?

edit: za duża

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-01-16 o 16:28
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:23   #1504
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
bardzo dużo!
chichi jak macie dylemat, to może niech w rożku śpi, który i tak trzeba mieć chyba, że myślisz o późniejszych miesiącach, tych chłodniejszych, to nie wiem czy dzidzia pięciomiesięczna jest wtedy za mała na rożek- Banka?
pewnie jak miesiac da sie sciskac i krepowac to bedzie dobrze potem jako kolderka moze sluzyc
Stary 2013-01-16, 16:25   #1505
angie83
Raczkowanie

U mnie są dostępne tylko dwie położne (niewielkie miasto) i rzeczywiście działają pod określone regiony. Ale zawsze można się dopytać. U mnie przed gabinetem ginekologicznym leżała ulotka,więc się zapisałam. A dokładnie:

"Uwaga! Panie ciężarne. Z uwagi na konieczność objęcia opieką kobiet ciężarnych od 21 tygodnia ciąży przez położną środowiskowo-rodzinna, prosimy kobiety ciężarne o kontakt telefoniczny z położną celem ustalenia wizyty. Przygotowujemy matki do porodu i opieki nad nowo narodzonym dzieckiem"

Nie wiem jak to jest u was. Mieszkam w warmińsko-mazurskim.
Stary 2013-01-16, 16:25   #1506
Veronic
Wtajemniczenie

co do czapeczek to jeszcze nie wiem czy będę zakładała
ale po kąpieli na pół godzinki to chyba tak- mam już 2 cienkie i 1 troszkę grubszą
chyba przejdę się do przychodni odebrać dzisiejsze wyniki badań...

właśnie pojechali teść z teściową, obiadu nie chcieli , więc zapiekankę mamy też na jutro, ale dali 350zł na łóżeczko dla Małego fajnie, zawsze o 1 wydatek mniej.
Nam zostaje już tylko kupić wózek i fotelik.
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:30   #1507
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
pewnie jak miesiac da sie sciskac i krepowac to bedzie dobrze potem jako kolderka moze sluzyc

dzięki ale to tylko te miękkie się nadają na kołderki, a ja planuje kupić usztywniany

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ale po kąpieli na pół godzinki to chyba tak- mam już 2 cienkie i 1 troszkę grubszą

właśnie pojechali teść z teściową, obiadu nie chcieli , więc zapiekankę mamy też na jutro, ale dali 350zł na łóżeczko dla Małego fajnie, zawsze o 1 wydatek mniej.
z wyprawką już widzę blisko końca fajnie

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:

Stary 2013-01-16, 16:32   #1508
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
aaa i dziewczyny me drogie powiedźcie mi czy wy miałyście do wypicia 50g glukozy czy 75g? bo ja mam napisane 75g. i ciekawa jestem czym to jest podyktowane..
Ja mam do wypicia 75 g między 20 a 22 tygodniem... Czyli już tuż tuż, bo 20 tydz zaczynamy jutro

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
U mnie są dostępne tylko dwie położne (niewielkie miasto) i rzeczywiście działają pod określone regiony. Ale zawsze można się dopytać. U mnie przed gabinetem ginekologicznym leżała ulotka,więc się zapisałam. A dokładnie:

"Uwaga! Panie ciężarne. Z uwagi na konieczność objęcia opieką kobiet ciężarnych od 21 tygodnia ciąży przez położną środowiskowo-rodzinna, prosimy kobiety ciężarne o kontakt telefoniczny z położną celem ustalenia wizyty. Przygotowujemy matki do porodu i opieki nad nowo narodzonym dzieckiem"

A możesz podrzucić (nawet na priv) z jakiego jesteś miasta, bo ja też warm-maz i mnie zainteresowała bardzo ta informacja o położnej

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

No i wróciłam od dentysty. Kanałówki nie było na szczęście. Mimo, że dziura była gigant, to podobno była to jakaś drobna robota. Mimo wszystko wzięłam znieczulenie- dla komfortu psychicznego naszej dwójki

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:32   #1509
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

moim zdaniem, w przytoczonym zdaniu, konieczność jest ze strony położnych, nie pacjentek- tzn. położna nie może odmówić podjęcia się bezpłatnej opieki, ale ze strony pacjentek to decyzja dobrowolna.
Stary 2013-01-16, 16:33   #1510
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
taaak już bardzo blisko, nie mam pojęcia co ja będę robić pod koniec ciąży, chyba się zanudzę
ale nie mogę się powstrzymać już mam wszystko wyprane, wyprasowane i popakowane (tak żeby mi się przypadkiem nie zakurzyły)
dzisiaj np prasowałam poszewki na kołderkę i pieluchy dla Małego

uwielbiam to robić
Stary 2013-01-16, 16:38   #1511
deb
Zakorzenienie

Cytat:

nawet nie wiem gdzie u mnie uderzyć żeby się zapisać...muszę poszukać. Dziękuję za informacje.
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:41   #1512
justyna_g4
Zakorzenienie

Dziewczyny możecie podać nazwy sprzedawców na allegro gdzie kupowałyście wyprawki??
Nie zapisałam sobie...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:43   #1513
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
taaak już bardzo blisko, nie mam pojęcia co ja będę robić pod koniec ciąży, chyba się zanudzę
ale nie mogę się powstrzymać już mam wszystko wyprane, wyprasowane i popakowane (tak żeby mi się przypadkiem nie zakurzyły)

uwielbiam to robić
wiec pod koniec ciązy bedziesz tylko odpoczywać i dobrze
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:43   #1514
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

uwielbiam to robić

ale jeszcze raz będziesz prać i prasować przed porodem, czy nie?
ja na początek nie przewiduję kołderki i poduszki, więc pościeli też nie, ale te małe ubranka też bym już chciała mieć w łapkach
Stary 2013-01-16, 16:46   #1515
Veronic
Wtajemniczenie

a ta położna środowiskowo- rodzinna jest obowiązkowa? z tego co kojarzę, to chyba nie,co ?
bo najbliższa jest z miejscowości 7-8km ode mnie
No i nie za bardzo mi ona do szczęścia potrzebna , bo sama jestem pielęgniarką

nie przewiduję podwójnego prania mam wszystko poukładane i zapakowane, więc kolejne pranie moim zdaniem będzie zbędne, nie przesadzajmy

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-01-16 o 16:47
Stary 2013-01-16, 16:47   #1516
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie podać nazwy sprzedawców na allegro gdzie kupowałyście wyprawki??
Nie zapisałam sobie...
Ja część rzeczy kupowałam tu:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22799878

Któraś z dziewczyn polecała tego ( zapisałam)
http://allegro.pl/sklep/14918399_margot

Zauważyłam też że w wątku mamuś styczniowo- lutowych na początku mają linki polecanych allegrowiczów.

A ja utyłam w ekspresowym tempie. W badaniu 03.01 miałam 55 kg , węc 1 kg na plusie, dziś tj 16.01 weszłam na wagę i mam już 56,5

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:49   #1517
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki ale to tylko te miękkie się nadają na kołderki, a ja planuje kupić usztywniany

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

a czemu usztywniany??? w miekim lepiej dziecko sie czuje)
Stary 2013-01-16, 16:50   #1518
Veronic
Wtajemniczenie

usztywniane rożki są okropne, nieprzyjemnie takie
moim zdaniem- miękkie duuuuużo lepsze
Stary 2013-01-16, 16:51   #1519
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dla mnie generalnie sprawdza się taka dieta zdroworosądkowa w stylu:
1. śniadanie : bułka pełnoziarnista/ żytnia z serkiem białym lub z serkiem żółtym i plasterkiem szynki
2. drugie śniadanie : koktajl z jakiś owoców + jogurt naturalny/kefir
3 obiad: gotowane lub robione w piekarniku mięso, do tego warzywa - bez sosów lub zupy lub ryże pełnoziarniste z czymś np. owocami, cynamonem
4. podwiczorek: jakiś owoc- wedle uznania albo świeża, słodka marchewka
5. kolacja: podobnie jak śniadanie.

Dieta co prawda bardziej sprzed ciąży, ale na pewno odżywcza, bo ja np. dzięki temu poza tym, że schudłam to wszelkie pryszcze straciłam Tylko wszystko w granicach rozsądku.
Acha no i na pewno dużo pić, przede wszystkim wody mineralnej.
Ogólnie polecam też zieloną i czerwoną herbatę, ale nie wiem niestety jak w trakcie ciąży. JA piję co prawda czerwoną teraz, ale tylko 1x dziennie, a wcześniej na pewno z 3.

Fajna dietka, taka rozsądna.

będzie dobrze

O super Ty tu jesteś chyba najzdrowszą mamusią, żadnych bolączek w ciąży, wyniki krwii idealne, dzieciaczek super zdrów Byle tak dalej

Dziewczyny, jeszcze raz kciukasy za dzisiejsze wizyty
Justyna_g4
Potterka
Ag_nes
Paulina 87

Czytałam, że miałyście kiepską noc. Ja też, tyle, że inaczej niż Wy. Bo Wy się w nocy budziłyście, a ja zwyczajnie męczyłam się do po 4 by zasnąć
Twoja wygląda rozsądnie jest łatwa w zapamiętaniu

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:52   #1520
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja część rzeczy kupowałam tu:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22799878

Któraś z dziewczyn polecała tego ( zapisałam)
http://allegro.pl/sklep/14918399_margot

Zauważyłam też że w wątku mamuś styczniowo- lutowych na początku mają linki polecanych allegrowiczów.

A ja utyłam w ekspresowym tempie. W badaniu 03.01 miałam 55 kg , węc 1 kg na plusie, dziś tj 16.01 weszłam na wagę i mam już 56,5
Dzięki

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:56   #1521
Veronic
Wtajemniczenie

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3922 --> tu jest link do listy sprawdzonych sprzedawców
Stary 2013-01-16, 16:57   #1522
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej laseczki
wczorej miałam wizyte- w nowym gabinecie, bo moja ginka zmieniła miejcówke, gabinet na miare 21 wieku, nowiutki sprzet, tak sterylnie, czyściutko no podoba mi się nowy gabinet i to że teraz z położną pracuje wiec spoko
a co do wizyty- wszystko ok, malutka rośnie, i mam trzymac się tego że leci mi teraz 20 tyd, morfologia dobra, ale wyniki moczu mi kiepkawe wyszły bo bakterie i leukocytów dużo i musiałam dziś na posiew moczu rano biegnąć a dziś wieczorem mam lekarstwo wziąść by zapalenie sie bardziej nierozwineło, kolejna wizyta 12.02. a ciśnienie moje 106/96 a waga 61 wieć 3 kg na plusie wiec gink mówi że bardzo dobrze.

po wizycie byłam z koleżanką w kinie na bejbi blues- no i powiem szczerze niezbyt dla mnie ten film, owszem ukazuje podejście do maciezyństwa nastolatków , bardzi młodych ludzi wchodzących dopiero w dorosłość, mnie troszke zdołował, koleżanke też i wielu ludzi wychodzących z kina opinie też były podobne...potem wypiliśmy kawke i tak do północy zeszło.

Tż w delegacji, wiec postanowiłam dziś (przy okazji jak zanosiłam zwolnienie do pracy) skoczyć na ciuchy- kupiłam kilka perełek dla małej a sobie na gelerii 2 pary butów zimowych z przeceny a druga para za pół ceny dodatkowo wiec za 130 zł mam diwe pary, bo te moje oficerki w których do tej pory chodziłąm to tak mi przemokły wczorej i dziś ,żę wkurzyłam się i postanowiłam zainwestować w nowe buty
ja sie właśnie zastanawiam nad obejrzeniem tego filmu.. Po galeriankach oboje z TZtem mieliśmy doła ze dwa dni.. Także się boje, ze tu może być podobnie bo i temat bliższy

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
dziewczyny łyka któraś z Was femibion 2?

ja właśnie od 3 dni i zastanawiam się czy lepiej od razu tabletkę +kapsułkę w porze obiadowej czy jakoś to rozdzielacie? hmmm

Nie brałam żadnych witamin do tej pory, ale ostatnio zauważyłam (a właściwie inni! ) , że jestem trochę bardziej zmęczona, mam większe cienie pod oczami itd., hemoglobina mi trochę spadła, i tak z tego co wyczytałam może to oznaczać, że brakuje mi żelaza... bierze któraś z Was coś na jego dostarczenie?

I jeszcze jak jestem w tym temacie to spytam o ten magnez , widzę, że dużo z Was go bierze, ale czy tylko z zalecenia gin czy tak normalnie w ciąży też powinno się go spożywać? ja nie mam żadnych skurczy ani twardej szyjki czy brzucha.....
ja biorę, na opakowaniu jest napisane, że obie na raz, czyli jedna po drugiej...\

Co do magnezu to duzo tutaj łyka bo gin nakazałm.. Ja sama wzięłam, bo mi od kilku dni brzuch świergotał i dziewczyny pisały, ze to niedobór magnezu.. a potem jeszcze mi zaczęły nogi trochę cierpnąć i zaczęłam brac..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-01-16 o 16:59
Stary 2013-01-16, 17:02   #1523
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
usztywniane rożki są okropne, nieprzyjemnie takie
moim zdaniem- miękkie duuuuużo lepsze
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a czemu usztywniany??? w miekim lepiej dziecko sie czuje)

tak? nie wiedziałam, myślałam, że lepiej żeby był usztywniany,a właściwie na liście wyprawki z broszurki, którą mam był ujęty a to dobrze wiedzieć

Cytat:
a ta położna środowiskowo- rodzinna jest obowiązkowa? z tego co kojarzę, to chyba nie,co ?
bo najbliższa jest z miejscowości 7-8km ode mnie
No i nie za bardzo mi ona do szczęścia potrzebna , bo sama jestem pielęgniarką

nie przewiduję podwójnego prania mam wszystko poukładane i zapakowane, więc kolejne pranie moim zdaniem będzie zbędne, nie przesadzajmy

podwójnie bez sensu, tylko po co tak wcześnie? nie zdąży się jeszcze zakurzyć? chichi może z nudów pod koniec ciąży wypierzesz jeszcze raz
Stary 2013-01-16, 17:02   #1524
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

aaa i dziewczyny me drogie powiedźcie mi czy wy miałyście do wypicia 50g glukozy czy 75g? bo ja mam napisane 75g. i ciekawa jestem czym to jest podyktowane..
ja też 75g i 2h czekania

Wojtek
Stary 2013-01-16, 17:03   #1525
angie83
Raczkowanie

Jeśli o magnez chodzi, to w jakich przypadkach, prócz drętwienia czy obrzęków, się bierze? Ja kupiłam Filomag B6(zalecony "w razie w" przez gina)
Stary 2013-01-16, 17:04   #1526
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
matko. musiałam sprawdzić na suwaku który mam teraz tydzień dokładnie bo nie pamiętałam. ale ze mnie wyrodna matka. aż mnie dzieci skopały
ja też muszę spradzać bo się już gubię

Wojtek
Stary 2013-01-16, 17:13   #1527
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
tak? nie wiedziałam, myślałam, że lepiej żeby był usztywniany,a właściwie na liście wyprawki z broszurki, którą mam był ujęty a to dobrze wiedzieć

podwójnie bez sensu, tylko po co tak wcześnie? nie zdąży się jeszcze zakurzyć? chichi może z nudów pod koniec ciąży wypierzesz jeszcze raz
w woreczkach się chyba nie zakurzy
a czemu tak wcześnie? bo nie mogłam się powstrzymać

zostały mi tylko welurowe rzeczy i 2 sweterki do wyprania w delikatnym płynie
Stary 2013-01-16, 17:18   #1528
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
w woreczkach się chyba nie zakurzy
a czemu tak wcześnie? bo nie mogłam się powstrzymać

zostały mi tylko welurowe rzeczy i 2 sweterki do wyprania w delikatnym płynie
a Ja jestem pewna że wypierzesz jeszcze raz
..jak przyjdzie słoneczko i ciepełko to wysuszysz na świeżym powietrzu i wyprasujesz jeszcze raz ...
i nie żeby z nudów czy co..
tylko my kobiety ..matki tak mamy..trzeba odświeżyć i już..
i to tuż przed narodzinami naszych maleństw..
dopiero zacznie się wicie gniazda...
oj zacznie.....

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:23   #1529
Paulina 87
Wtajemniczenie

hej Wam!!!!!
byłam na USG połówkowym wszystko ok, dzidzia zdrowa, zgrabna i fotogeniczna
dopłaciłam 100zł i znowu mamy film
i teraz niespodzianka:
jednak będzie CÓRECZKA!!!! Natalia
z chłopca zrobiła się dziewczynka haha tak czułam, ze tak będzie!
czyli tamten gin w 13tc sie pomylił hihi

Jenny napisz mi na liście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Natalka.jpg (52,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg profil;).jpg (49,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rączki;).jpg (51,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stópka;).jpg (48,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cała;).jpg (46,5 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2013-01-16 o 17:31
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:24   #1530
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Też mam 75g

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja brałam od zeszłego tygodnia i brałam jak mi się przypomniało, o różnych porach dnia
ale teraz chciałam coś tańszego, bo już debet mam, i dostałam to:
http://www.aflofarm.com.pl/Produkty,...ories,refid,44
też sympatyczne
dużo omega3 ma, więc dobry

Cytat:
przypomniałaś mi, że powinnam kupić asmag forte, miałam przepisane, ale nie miałam pieniędzy i kupiłam tylko część recepty.
ja biorę femibion, bo chcę wykończyć kupione kiedyś opakowanie, tam jest troszkę magnezu, ale chyba chcę/ potrzebuję więcej. poza tym duphaston i witaminę C na odporność. też od początku biorę witaminy.
jak cos to nadmiar magnezu wydala się z moczem, nie można go przedawkować

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja miałam 50 nie wiem dlaczego, ale nie narzekam
tylko że ja to badanie miałam robione jakoś hmmm 21-22 tc i nie wiem czy nie będzie mi kazała powtórzyć jeszcze? gdzieś wyczytałam, że cukrzyca ciążowa rozwija się po 24 tygodniu i wtedy są wiarygodne badania, no ale z drugiej strony chyba lekarz wie co robi
własnie mnie zastanawia czym kierują się lekarze zlecający to badanie tak wcześnie skoro standardowo robi się je między 24 a 28 tc

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
chciałam napisać, że nie mam twardego brzucha, nie wiem skąd mi się wzięła ta szyjka

a ile płacisz ze ten pharmaton ? i jaki jest tego skład? jakbyś mogła napisać ten femibion 2 drogi, bo na 30 dni, 30 kapsułek + 30 tabletek, ok. 60 zł.

u mnie nie było potrzeby brania dodatkowo witamin od początku ciąży, bo wyniki były idealne, lekarz kazał je dostarczać w sposób naturalny. Czytałam, że jak się przesadza z dostarczaniem tych witamin to później się rodzą dzieci 5 kg , więc nic nie brałam, ale teraz trochę wyniki mi spadły więc się zainteresowałam tym tematem
tez mam od początku ciązy idealne wyniki i lekarz i tak kazał mi brać jakiś suplement
Skład Pharmatonu tutaj http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p7172-Pharmaton_Matruelle
kupuje go na promocji zawsze ok. 45-49 zł 30 tabletek lub ok. 77 zł 60 tabletek.
Nie starsz tymi wielkimi dziećminie sądzę, ze tak jest, teraz każdy prawie bierze witaminy, moja mama brała falvit a nie byłam wielkoludkiem

Cytat:
ja mam wpisane dwie dawki 75g i dziewczyny kiedyś chyba pisały, że to powinno się za jednym zamachem robić, nie wiem czy tak jest?

nie mam nic na obiad. mam produkty, ale brak koncepcji, zrobiło się późno, chyba zbiegnę na dół i zakupię paczkę pierogów.

dziewczyny- dostałam na gwiazdkę fundusz mikserowy bo do tej pory żyję bez miksera, bez blendera (i znoszę katuszę czytając Wasze wzmianki o kotajlach ) i zastanawiam się nad kupnem takiego wielofunkcyjnego blendera Braun MR570 z opcją szatkowania (taką jak jest w malakserach, głównie chodzi mi tu o cebulę i marchewkę, bo mam awersję) i dodatkowo hakiem do wyrabiania ciasta. Macie jakieś doświadczenia z tego typu sprzętem, nie wiem czy kupić to czy tylko mikser i blender, a olać problem marchewki i cebuli
ja mam najzwyklejszy, najtańszy blender ręczny Brauna juz dwa lata i sprawuje się świetnie. Takie urządzenie wielofunkcyjne szatkujące i zagniatające ciasto z blenderem kielichowym mam Kenwooda, ale to już jest większe http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/Al...kcyjny-fpp235/

Cytat:
Dziewczyny, a ile Wam w ogóle wychodzi glukoza przy zwykłej morfologii?
Bo na pewno też macie ją robioną tak zwyczajnie przy badaniu krwii.
nie mam w morfologii glukozy, chyba, ze się jakoś tak nazywa, że nie rozpoznaję. Na początku ciąży miałam robioną glukozę na czczo, teraz z obciążeniem i tyle.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości