Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 15:59   #1111
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
U nas jest to samo, już mu się mniej ulewało, a teraz znowu i to jak chluśnie czasami, to mamuśka cała zapaćkana a jak ma smoka to tak jak piszesz - połyka.
a już myślalam, że to mój jakieś odchyły w tej sprawie ma... ale szczerze mowiąc troche mnie uspokoiłaś : )

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
a o co chodzi z tym ewusiem, każdy tam powinien być? i skąd wiesz że Cię nie ma?
każdy kto jest ubezpieczony. teraz ten program pozwala lekarzom sprawdzić czy przysługuje ci prawo do opieki. mnie położna sprawdziła. bo to od tego roku jest. no i mnie nie ma, a jestem ubezpieczona! i musiałam jej oświadczenie pisać. muszę to załatwić bo wszędzie tak będę mieć. a w ogóle to dziś gówno załatwiłam, nigdzie się prawie nie dodzwoniłam... jutro będę nfz atakować, bo tylko tyle się dowiedziałam, że to tam się zgłasza.

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
W takim razie będzie ssał też NUKa, Tommee Tippee, Canpola, BIBIi wszystkir inne zagięte

Mój wszystko ssie co mu do buzi włożę czy to TT, czy nuk czy lovi czy bibi czy avent. Bez różnicy mu
a mój ma jeden aventu i innych nawet mu nie probuję dawać

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Załączam Wam mojego kudłacza
Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
natalka super, jakie włoski ciemne

moja Tusia, bo coś zdjęcie znikło jak edytowałam
ale fajne dzieciaczki... Natalka twój to prawdziwy kudłacz : )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:03   #1112
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:

jaka czuprynka fajna
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:06   #1113
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
no mam niepoważne dziecko... zamiast wypluć smoka jak mu się ulewa to ten szybciej ssać mi zaczął i połyka! dobrze, że to zauważyłam... a w ogóle coś mu się często zaczeło ulweać ; / mimo odbicia się... wczoraj na wieczór to tak nawet bardzo dużo tego było
u nas tak było, jak Kuba miał mniej więcej 2 tygodnie. ale przeszło samo. podejrzewam, że była to wina nie do końca wykształconego przewodu pokarmowego.

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Ale to bardziej na zasadzie "zwiedzania" mieszkania bo mały uwielbia oglądać każdy kąt, a z uwagą obserwuje zwłaszcza czarne rzeczy: ramki, tapetę, żyrandol.
mój tak samo

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
śliczny bobasek

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:

śliczna

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:33   #1114
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej hej

my wczoraj bylismy na szcepieniu i maly je zle zniosl dzis byl marudny, rozdrazniony, darł sie wniebogłosy czasem, dopiero czopek mu pomogł, wieczorem to samo było..boję się nocki...ale gorączki nie ma tylko te miejsca po wkłuciach trochę spuchły jak się utrzymie to kupię sodę i zrobie okłąd

justa moj mały tez zacząl wkladac paluszki do buzi i mnei to denerwuje..ja mu wyciągam a ten swoje

piękne macie dzieciaczki!!!
No widze ze nie tylko u mnie te paluszki do buzi! tak jak DeKajka pisala - dzieci tez przez to poznaja swoje cialo wiec nie chce mu tak kategorycznie tego zabraniac ale stoje i patrze bo jak wsadza gleboko tego kciuka to zaraz jest ryzyko

Cytat:
Napisane przez Kocurkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas nocka nawet zleciała, od 4 dopiero marudzenie było ale nie było aż tak źle Mały mi się dwa razy posikał i doszłam do wnioski że pampki 2 są już za małe a zostały mi jeszcze dwie paki:/ może przetrzymam przez 2-3 lata na następne hahaha. Teraz niunio jak zwykle marudny i nie wie czego chce. Leży sobie na kolankach a ja go bujam

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Aaa właśnie jeśli chodzi o to marudzenie naszych dzieciaczków to koleżanka mi powiedziała że czasem dzieciaki tak reagują na zmianę pogody. Może coś w tym jest

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Mój mały też od jakiegoś czasu pcha rączki do buzi, na początku myślałam że jest głodny no ale to nie to lubi sobie pomamlać

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Ja też miałam dady i jak dla mnie są do niczego, mały jak posikał się raz to od razu krzyk bo mu przeszkadzało a w pampersach wszystko ok. Miałam tez huggies-y ale tez jakoś mi nie podpasywały

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Dziewczyny mam pytanie jak śpią Wasze dzieciaczki?? Mój non stop chce na wznak i głowa prosto i zauważyłam że z tyłu bardziej płaska mu się główka zrobiła. Kombinuje na wszystkie sposoby żeby spał na boczku ale du pa. Myślicie że później mu się to wyrówna??

Lady kiss i jo_manh boskie te wasze dziaciaczki
Ja przez pierwsze 2tyg kladlam na boczkach, teraz lezy nw wznak a glowka zazwyczaj w jedna lub druga strone. troszke jednak walczylismy o ta rownomiernosc bo bardziel lubil lewa, potem zdecydowanie bardziej prawa, teraz jak juz sie prozadnie interesuje swiatem to sie kreci gdzie popadnie co jest istotne - jak jest taka mozliwosc to co jakis czas zmieniac strone lozka dziecka, tak zeby raz byl po jedym koncu raz po drugim - wtedy na nas jak podchodzimy do lozka nie patrzy zawsze w jedna strone

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Ja pije herbatkę dla mam karmiących, tam jest koper włoski, anyż, melisa i chyba coś jeszcze. I nigdy mój mały nie płakał przy kupce

Co do leżenia, to Jaś nie ma z tym większych problemów, kładę go na łóżku w dużym pokoju i leży, rano sam zaśnie, pośpi chwile, a potem do niego mówię cały czas, co chwile przychodzę i go dotykam, żeby wiedział, że jestem obok. U nas działa Ja praktycznie nie noszę małego, tylko do odbicia i czasem dla własnej przyjemności, żeby się z małym poprzytulać.
Ja tez duzo nie nosze, od poczatku staralam sie nie przyzwiczaic chociaz czasem mam ochote wlasnie dla takiego poprzytulania

A dzis w nocy troche stresu Kuba zjadl z jednej piersi a zazwyczaj je z 2, ja go na druga strone a tu jak nie chlusnelo bu z buziaka 2x mlekiem! przestraszylam sie troszke ale zaraz mocno na bok i poklepalam po plechac, bylo ok, ale duuuzo tego polecialo! nie wiem czemu, potem bylo ok ale troszke mnie to zmartwilo....coz, bedziwemy uwazac

Lece z nim pogadac bo mnie zaczepia, juz tv musialam wylaczyc bo wlepia te swoje slepka i zadna inna bajka telewizorowi nie dorownuje
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:35   #1115
emylka86
Zakorzenienie

no mam nadzieję, że mojemu też to przejdzie w miare szybko, bo sie tym denerwuję.

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:54   #1116
dzinek
Wtajemniczenie

oprocz jedynek wszystkie pampersy w rossie sa za 53 zl bez grosza
dwojek jest 108
trojek 96 w paczce( 3 pampersy sa tylko troche wieksze od 2 baby dream)
3 sa niebieskie w srodku ,(wklad chlonacy cos krotki z tylu) , nie uczula wam to dzieci?

Czopki gliycerynowe przydatne bardzo sa( nalezy uzywac sporadycznie)
Mala nic nie robila przez dwa dni, jeden czopek jakies 60 sekund i zdrobila calego pampka po pachy, zasnela momentalnie cala zasrana, nie ma to jak ulga

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
No widze ze nie tylko u mnie te paluszki do buzi! tak jak DeKajka pisala - dzieci tez przez to poznaja swoje cialo wiec nie chce mu tak kategorycznie tego zabraniac ale stoje i patrze bo jak wsadza gleboko tego kciuka to zaraz jest ryzyko

jakie? dloni nie polknie , a kciukasa ma krotkiego.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:58   #1117
madzius90
Zakorzenienie

Co do pampersów- to ja najbardziej lubię Huggiesy i Pampersy.
Dady i te rossmannowe sa dla mnie za grube i za sztywne.
Ale dupka mojego synka wszystkie akceptuje, bo już próbowaliśmy pampersy różnych firm i na żadne nie miał uczulenia, zadne go nie odparzyły.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 17:17   #1118
musso4
Zakorzenienie

uff... dzieci padły, spokój do 8 rano no tylko młodszy mleko co 3h, a starsza siku ze 2 razy ale i tak jest git
Stary 2013-01-16, 17:22   #1119
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Co do pampersów- to ja najbardziej lubię Huggiesy i Pampersy.
Dady i te rossmannowe sa dla mnie za grube i za sztywne.
Ale dupka mojego synka wszystkie akceptuje, bo już próbowaliśmy pampersy różnych firm i na żadne nie miał uczulenia, zadne go nie odparzyły.
ja właśnie się zastanawiam bo lada dzień będziemy przechodzić z 2 Dady na 3 i tu się zastanawiam czy dalej dady czy jakies inne. Ale chyba spróbuję dady w pierwszej kolejności.

Dziewczyny poradźcie co kupić na prezent na roczek dla chłopca tak do ok. 100zł?
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:28   #1120
Sola1
Zakorzenienie

Byliśmy dziś na kontroli bioderek. Jak młodej zdjęliśmy pampka w gabinecie to dwa razy zrobiła siku
Potem pojechaliśmy na zakupy i spisała się na medal. Kupiliśmy to nosidełko bondolino. Teraz ćwiczę zakładanie. W ogóle widziałam babkę z nosidełkiem na zakupach w galerii.

Kupiłam też pampersy z promocji w rossie oraz chusteczki pampersa w carrefurze - 4 szt za 20 zł

Cytat:
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:31   #1121
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny poradźcie co kupić na prezent na roczek dla chłopca tak do ok. 100zł?
zwierzak na biegunach, tylko taki niski dla maluchów, lego duplo/inne klocki, sorter... może coś wymyślę jeszcze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 17:34   #1122
dzika_kaka
Zakorzenienie

Jeja dziewczyny ja już nie wyrabiam. U nas jest chyba 5 dzień marudzenia. Nie ma w ogóle prawie spania w ciągu dnia. Czy to jest normalne u niespełna trzy tygodniowego dziecka?! A w nocy jak śpi to i tak niespokojnie. Załamuję się powoli no

Cytat:
Napisane przez Kocurkaa Pokaż wiadomość
Mój lada chwila skończy 3 miesiące i ciągle się nie może ogarnąć nie żebym Cie straszyła
Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
moja córka ma 3 lata i nie może się ogarnąć, zawsze w nocy coś chce, jak nie pić, to siku, to się coś śni, nie żebym straszyła
A idźcie w cholerę z takimi wizjami

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość

u nas tak robią starsze babki maczają kości w jakiś truciznach i rzucają na trawniki. już trzy psy na naszym osiedlu raczej w ten sposób zostały otrute
Dżizas wystrzelałabym takie baby...

Cytat:
Ja używam Huggiesów 2 naprzemiennie z pampersami 2 i dadami 2. I odnoszę wrażenie, że najmniejsze są huggiesy(właśnie skończyliśmy paczkę) potem są pampersy, a ciut od nich większe są dady. Ale to tylko troszkę. Ponadto od DAD większe są rossmanowe babydream, od tych z kolei rossmanowe fun&fit, a największe które posiadam to happy. Wszystko w rozmiarze 2.
Podpisuję się obydwiema rękami. Nam w związku z tym huggiesy najbardziej odpowiadają bo ta nasza jakąś taką dupinkę ma wąską, nie wiem po kim A dzisiaj pierwszy raz założyłam dadę ale bez rewelacji szczerze powiedziawszy, przynajmniej jak na razie.

Cytat:
Czy Wasze dzieci tez wkladaja paluszki do buzi??
Moja wsadza paluchy aż miło. Myślałam, że wsadza jak głodna ale chyba po prostu wsadza bo wsadza

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość

Muszę sie kurde zacząć odciągać. I nie wiem jak:brzyda l:
Ja robię 7 minut jeden cyc, 7 minut drugi cyc, 5 minut pierwszy cyc, 5 minut drugi cyc i powinno być na koniec 3 minuty każdy cyc po kolei ale mnie już nie starcza cierpliwości

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Myślicie, że picie przeze mnie jakiejś herbatki z koprem pomoże mu na trawienie? Pije któraś z karmiących cycem?
Ja piję i odczuwam poprawę. Mieliśmy problem z kupką a następnego dnia po tym jak wypiłam kilka tych herbatek kupa jak się masz wiktor i lecimy znów po kilka dziennie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Dziś mamy znów marudny dzień. Zaczynam się obawiać, że to już staje się normą. Ulencja w nocy generalnie śpi - pomijając problem z zaśnięciem po drugiej pokąpielowej przekąsce, i pertraktacje trwające po2-3h. Ale w dzień, jak już wstaniemy ok.9tej - masakra - do 14 jest płacz, memlanie cycka i przysypianie na 10 minutek. A potem pobudka i znów: płacz memlanie cycka...... Potem młodzież zasypia na chwile- dziś już 2,5h śpi, ale kwęka przez sen, sapie i ogólnie sprawia wrażenie że się zaraz-zaraz obudzi.
Łączę się z Tobą w bólu.
U mnie chyba piąty dzień marudy. Zero spania. Jedynie na spacerze śpimy jak zabici. A po powrocie do domu radar się włącza wraz z przekroczeniem progu i nie śpimy. Masakra

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:34   #1123
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Kupiłam też pampersy z promocji w rossie oraz chusteczki pampersa w carrefurze - 4 szt za 20 zl
chusteczki normalnie tyle w carrefourze kosztuja czy to promocja?

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:41   #1124
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
cuuuuudo małe

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
uff... dzieci padły, spokój do 8 rano no tylko młodszy mleko co 3h, a starsza siku ze 2 razy ale i tak jest git
Tez bym tak chciala .. maly zjadl o 18 .. po 19 bedziemy sie kapac a potem pewnie bedzie czuwal gdzies do 23 .. Grzeczne to moje dziecię .. nie marudzi .. nie placze ale spac chyba nie lubi ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:43   #1125
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
chusteczki normalnie tyle w carrefourze kosztuja czy to promocja?
To była jakaś promocja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 17:49   #1126
fasolka124578
Rozeznanie

Dziewczyny ale mam stresa teraz. Moj Mały mial wczoraj cały dzień kolkę i nie mógł zrobić kupy. Dzisiaj pod wieczór zrobił, czyli w sumie po dwóch dniach i zobaczyłam małe kropeczki krwi, ale tak troszeczkę tylko. Podejrzewam, że pękło mu jakieś naczynko i dlatego ta krew. Jeśli to się powtórzy to pójdziemy do lekarza. Miałyście tak może z Waszymi Maluszkami?
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:49   #1127
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
oprocz jedynek wszystkie pampersy w rossie sa za 53 zl bez grosza
dwojek jest 108
trojek 96 w paczce( 3 pampersy sa tylko troche wieksze od 2 baby dream)
3 sa niebieskie w srodku ,(wklad chlonacy cos krotki z tylu) , nie uczula wam to dzieci?

Czopki gliycerynowe przydatne bardzo sa( nalezy uzywac sporadycznie)
Mala nic nie robila przez dwa dni, jeden czopek jakies 60 sekund i zdrobila calego pampka po pachy, zasnela momentalnie cala zasrana, nie ma to jak ulga

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

jakie? dloni nie polknie , a kciukasa ma krotkiego.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

ryzyko jest takie ze kciuka wsadzi tak gleboko ze zwymiotuje - tak jak to sie stalo wczoraj
Stary 2013-01-16, 17:50   #1128
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Herbapol Warszawa? ja też ją piję - innej nie próbowałam bo ta mi nawet zasmakowała, i też przez internet
Ja zamówiłam Herbapol Kraków. Ma w składzie anyż, melisę, koper i kminek.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:56   #1129
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale mam stresa teraz. Moj Mały mial wczoraj cały dzień kolkę i nie mógł zrobić kupy. Dzisiaj pod wieczór zrobił, czyli w sumie po dwóch dniach i zobaczyłam małe kropeczki krwi, ale tak troszeczkę tylko. Podejrzewam, że pękło mu jakieś naczynko i dlatego ta krew. Jeśli to się powtórzy to pójdziemy do lekarza. Miałyście tak może z Waszymi Maluszkami?
Racja, jak tylko sie wpotrzy to szybciutko do lekarza! bedzie dobrze

Powiedzcie mamusie, jaka temp zazwyczaj ma Wasz maluch?? mierzycie?
Stary 2013-01-16, 17:59   #1130
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Nie miałam

Cytat:
ryzyko jest takie ze kciuka wsadzi tak gleboko ze zwymiotuje - tak jak to sie stalo wczoraj
Wiem, że się martwisz, ale może jak zwymiotuje to z którymś razem mu się odechce wkładać paluszków tak głęboko, bo będzie mu się źle kojarzyło
Stary 2013-01-16, 18:01   #1131
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Nie miałam

Wiem, że się martwisz, ale może jak zwymiotuje to z którymś razem mu się odechce wkładać paluszków tak głęboko, bo będzie mu się źle kojarzyło
Przyznaje ze taka wlasnie mam nadzieje ze sie nauczy ze nic milego jak za gleboko paluszki wsadzi
Stary 2013-01-16, 18:02   #1132
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Powiedzcie mamusie, jaka temp zazwyczaj ma Wasz maluch?? mierzycie?
Ja mierzę, a jeśli chodzi o temp. to zwykle ok. 37.
Stary 2013-01-16, 18:14   #1133
justa86
Zadomowienie

Cytat:
U Kuby 37-37.3 , pielegniarka w poradni powiedziala ze nie powinna taka byc, lekarka ze jak tak ma od pcozatku to tak moze miec :/
ale w polaczeniu z powiekszonymi wezlami chlonnymi to mi sie to nie podoba, no ale moze to po szczepieniu, poczekamy zobaczymy idziemy na pobranie krwi niedlugo i to tez cos wyjasni

Ktos pisac o tym czy ta warstwa chlonna w pampersach nie uczula - otoz w pampersie nie, ale taka sama jest w dadach i dada uczulala, znow dziewczyny pisaly ze dady ok a pampers nie, wiec ile dzieci tyle alergii
Stary 2013-01-16, 18:16   #1134
dzika_kaka
Zakorzenienie

Dziewczyny pisałyście jakiś czas temu o zapieraniu kupek na ubraniach. Nie pamiętam tylko czym Także uwaga pytam - czym zaprać musztardową kupkę na ubranku żeby zeszła w praniu? Szare mydło?

Stary 2013-01-16, 18:18   #1135
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
przeczytałam, ze tak malych dzieci normom jest temp. do 37,5. Stan podgoraczkowy 37,5-38, goraczka powyzej 38 i wtedy trzeba cos podac. Pediatra potwierdził.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:21   #1136
justa86
Zadomowienie

Cytat:
przeczytałam, ze tak malych dzieci normom jest temp. do 37,5. Stan podgoraczkowy 37,5-38, goraczka powyzej 38 i wtedy trzeba cos podac. Pediatra potwierdził.
i tego sie bede trzymac! chyba jestem przewrazliwiona
Stary 2013-01-16, 18:42   #1137
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisałyście jakiś czas temu o zapieraniu kupek na ubraniach. Nie pamiętam tylko czym Także uwaga pytam - czym zaprać musztardową kupkę na ubranku żeby zeszła w praniu? Szare mydło?
tak

Cytat:
Ja słyszałam podobnie odnośnie temperatur

Cytat:
i tego sie bede trzymac! chyba jestem przewrazliwiona
Jak my wszystkie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 18:45   #1138
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
białym jeleniem

mój mały też coraz mniej śpi i najlepiej zasypia mu sie na rękach

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:48   #1139
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeja dziewczyny ja już nie wyrabiam. U nas jest chyba 5 dzień marudzenia. Nie ma w ogóle prawie spania w ciągu dnia. Czy to jest normalne u niespełna trzy tygodniowego dziecka?! A w nocy jak śpi to i tak niespokojnie. Załamuję się powoli no

Łączę się z Tobą w bólu.
U mnie chyba piąty dzień marudy. Zero spania. Jedynie na spacerze śpimy jak zabici. A po powrocie do domu radar się włącza wraz z przekroczeniem progu i nie śpimy. Masakra
doskonale rozumiem bo u mnie to samo już na łeb pomału dostaję! i w dodatku cały dzień sama jestem, tzn ze starszym synem, ale jemu też trzeba jeść zrobić, lekcji przypilnować itp
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:55   #1140
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
doskonale rozumiem bo u mnie to samo już na łeb pomału dostaję! i w dodatku cały dzień sama jestem, tzn ze starszym synem, ale jemu też trzeba jeść zrobić, lekcji przypilnować itp
Ja mam w tym tygodniu dzięki bogu mamę do pomocy ale też jej nie chcę nie wiadomo jak absorbować. Mam czas żeby posprzątać a ona w tym czasie hipnotyzuje Ewę. No i ugotowany obiad mam. A od poniedziałku ol baj majself Dochodzę do wniosku, że ja się chyba nie nadaję na matkę, za mało cierpliwości mam... A w piątek na wizycie u lekarza chyba sama zapytam czy nie byłoby sensownie dokarmiać dziecko mm na noc żeby chociaż wtedy spokojniej spała.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości