Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 18:18   #1561
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Ja też już po wizycie wszystko jest idealnieszyjka długaśna na 4,7 cm i twarda, brzuszek miękkina kolejną wizytę glukoza, powtórka toxo i cytomegalii. Widzieliśmy też córeczkę
ale długa szyjka ... pozazdrościć moja miała na początku grudnia 3,5 cm super że wszystko ok

ja akurat jak na fotelu siedziałam miałam mega skurcz, pytałam ile ich może być dziennie, mimo nospy, i dowiedziałam się że do 15 może być i że za dwa tyg zobaczymy czy nie przejdę na fenoterol bo mój organizm się do nospy przyzwyczaja i mimo niej mam coraz częściej skurcze.
aha, i kiedyś byłą dyskusja o tym, czy to źle że dziecko nisko ułożone - moje dziś było zaś baaaardzo nisko główką, aż czułam dyskomfort, ale gin mówi że póki szyjka trzyma to się nie martwić.

Ada a synek nie ma telefonu? na pewno wszystko ok, dzieci tracą poczucie czasu

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:19   #1562
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Spoookojnie. O której kończył szkołę?
no właśnie o 14:25 chyba.....nigdy dłużej nie ma niż do 15

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:20   #1563
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
hej Wam!!!!!
byłam na USG połówkowym wszystko ok, dzidzia zdrowa, zgrabna i fotogeniczna
dopłaciłam 100zł i znowu mamy film
i teraz niespodzianka:
jednak będzie CÓRECZKA!!!! Natalia
z chłopca zrobiła się dziewczynka haha tak czułam, ze tak będzie!
czyli tamten gin w 13tc sie pomylił hihi

Jenny napisz mi na liście
brawo ale przemianaale zdjecia piekne slicza jest
Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
ja w ogóle rożka nie kupuję, sama nie chciałabym być zawinięta bez możliwości ruchu w rożek a już zwłaszcza do spania i jakoś nie wyobrażam sobie. przy pierwszym dziecku miałam ale nie użyłam ani razu, noworodek tak nie fika żeby się wykopać spod kocyka na przykład a troszke większe dziecko katować rożkiem, nie ale wynalazek jest na każdej liście wyprawkowej to ma popularność

jak moje dziecię będzie dziewczynką to też będzie Natalia
a mi bardzo pomogl , tez ie zaijalam pierwszy dzien czy dwa i byl na maxa iespokojy a jak go owinelam szok nie bylo dziecka i sen wydluzony i spokojniejszy:0
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:21   #1564
humpback
Zakorzenienie

wróciłam i padam na mordkę

nawet byłam w smyku po drodze zobaczyć czy nie ma bodziaków z wielorybem, ale nie było był jeden podkoszulek ale to dla większego dziecka więc nie kupiłam.

streści ktoś co się dziś działo?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:22   #1565
nuna2
Zakorzenienie

Lublana, Atena gratuluję wam też udanych wizyt
Stary 2013-01-16, 18:22   #1566
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
no właśnie o 14:25 chyba.....nigdy dłużej nie ma niż do 15
A ile on ma lat? Pewnie się z kolegami zagadał. A może poszedł do kogoś na wagary?
Stary 2013-01-16, 18:24   #1567
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale długa szyjka ... pozazdrościć moja miała na początku grudnia 3,5 cm super że wszystko ok

ja akurat jak na fotelu siedziałam miałam mega skurcz, pytałam ile ich może być dziennie, mimo nospy, i dowiedziałam się że do 15 może być i że za dwa tyg zobaczymy czy nie przejdę na fenoterol bo mój organizm się do nospy przyzwyczaja i mimo niej mam coraz częściej skurcze.
aha, i kiedyś byłą dyskusja o tym, czy to źle że dziecko nisko ułożone - moje dziś było zaś baaaardzo nisko główką, aż czułam dyskomfort, ale gin mówi że póki szyjka trzyma to się nie martwić.

Ada a synek nie ma telefonu? na pewno wszystko ok, dzieci tracą poczucie czasu
no właśnie od jakiegoś czasu nie ma ..bo mu się zepsuł..
i ciągle mi mówi że mam kupic mu nowy to przynajmniej będę spokojna
ale na to musi trochę poczekac ..przynajmniej do wypłaty

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
A ile on ma lat? Pewnie się z kolegami zagadał. A może poszedł do kogoś na wagary?
prawie 16..

nawet tak nie mów
nawet jakby był na wagarach to wróciłby o czasie....

no właśnie może koledzy

W

G
Stary 2013-01-16, 18:25   #1568
nuna2
Zakorzenienie

Ada nie dziwie się, że się martwisz... u mnie jak męża by tyle nie było to bym się martwiła a co dopiero dzieciaczek...
Stary 2013-01-16, 18:26   #1569
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
trochę stresa łapie ...muli mnie....
pisze z Wami ale mysle o tym że już dawno mój syn miał wrócic ze szkoły..
wyszedł rano na 8...a już po 18...
ach te dzieci

najgorsze to to..ze przed wyjściem kombinował zebym w domu go zostawiła..mówiąc mi że się źle czuje..
i mam wyrzuty sumienia bo z rozkazem wygnałam do szkoły..
wiecie..takie głupie mysli mi przychodzą do głowy teraz
Faktycznie niepokojące, ale na pewno wszystko ok, macie śnieg? Śnieg to standardowy opóźniacz powrotu do domu

Cytat:

powiem Ci, że jestem tak szczęśliwa jak dawno nie byłam
Lepiej, żebyś przeszła na fenoterol, za dwa tygodnie będziesz już w trzecim trymestrze o ile się nie mylę, więc z tego co mi mówił lekarz to już jest dobry moment na branie tego
Co do niskiego ułożenia dziecka moja lekarka powiedziała co innego - jak dziecko naciska na szyjkę może to poza jej skracaniem wywołać skurcze. Staraj się leżeć jak najwięcej, bo tylko to może pomóc, na pewno dzidziuś zmieni pozycję w ramach walki z nudą

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-01-16 o 18:31
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:27   #1570
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Wizyty na porodówce nie było - są roboty wykończeniowe, 1 lutego ma być otwarta po remoncie i pewnie jakoś w lutym mają być dni otwarte.

Zajęcia za każdym razem prowadzi inna położna, więc duże prawdopodobieństwo, że się na którąś natrafi.

Podsumowując spotkanie było dziś o symptonach porodu, zostały omówione jego 4 fazy, 1wsza czyli najgorsza pod względem bólu, skurcze itd., 2ga - sam poród, 3cia - rodzenia łożyska, 4ta - obserwacja już nie ciężarówki . Mówiła kiedy najlepiej przyjechać do szpitala, żeby nie spędzić w nim za dużo czasu. Omawiała kolory wód płodowych - normalne jak woda z kranu - nie panikować, z niewielką ilością krwi - też nie panikować bo może się tak zdarzyć, wody zielone - nie panikować, ale niezwłocznie udać się do szpitala.

Później pokazywała pozycje wertykalne, to w jaki sposób może pomóc partner. Tu było dużo skierowanych słów do panów, to jaka jest ich rola na porodówce. Że są pewnego rodzaju mediatorami, ale żeby też nie szaleli za bardzo, jak żonę boli, tylko ze zdrowym rozsądkiem do tego podchodzili. Fajnie, że był ze mną Tż, to się trochę osłuchał, zawsze to inaczej jak ktoś z branży szpitalniczej mówi mu co i jak. W razie wu jak nie będę świadoma co robić, to mogę liczyć na mojego lubego i hope so .

Położna mówiła jeszcze jak aktywnie można przygotować się do porodu. Jakie ćwiczenia można wykorzystać. Ćwiczyłyśmy oddychanie, bo wbrew pozorom wiele rodzących nie chce współpracować pod tym względem, a później wychodzą im popękana naczynka itd.

Pytałam ją jeszcze o te moje wyniki z toxo. I zapewniała, żeby się nie przejmować, najważniejsze, że IgM ujemne, a różne dziwne wahania IgG nie są w stanie zagrozić dzidzusiowi. Bardzo uspokajająco działają na mnie te spotkania

Tym razem dostałam masę próbek, proszek, żele, maści, kremy, butelkę z lovi, płytki cd, broszurki, fajny notatnik mamy w ciąży, no 3 reklamówki małe
Suuuper
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam jeszcze jaki ze mnie łowca lumpeksowy i spadam się położyć

Dziś była wyprzedaż wszystko po 1 zł, więc nie sądziłam, że znajdę takie cuda. A Tu komplet;

body z krótkim rękawem, pajac, czapeczka, śliniak, wszystko nowe z metką! za cały komplet 4 zł!!!!

sukieneczka z bawełnianą bluzeczką, też nowa, za 2 zł !!!

Kupiłam jeszcze sobie tunikę w meksykańskie wzory nową z atmosphere za 1zł, tunikę czarną w kolorowe kwiatki też 1 zł, nie ma śladów zniszczenia, ale już nie było metki , i nowe spodnie dla chrześnicy Tż takie malinkowe jeansy też za 1 zł, w sumie obkupiłam się za 9 zł a cała siatka takich cudów
Piękne ciuszki, nie do wiary, że tak tanio
Czyli już mamy plany na poniedziałek
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Przyszedł Asos ;(

za duże wszystko ;( w dupie mam ich tabele, bo wsyztsko za duże:/ torbkę zostawiam, jedną sukienkę przerobię a pozostałe 2 odsyłam. Dobrze, że wysyłka do uk tylko 16 zł:/
Szkoda
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
dzisiaj miałam pierwszą jazdę chyba nie było tak źle Egzamin mam 29 stycznia (urodziny mojego męża ) - już wiecie kiedy trzymać kciuki
To również urodziny mojej mamy
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Nadal się cała trzęsę.
Wlaśnie przed chwilką ratowałam małą. Zadławiła się landrynkiem
A ja nigdy jej tego goowna nie kupuję bo już raz mi się dławiła.
To w zerówce koleżanka jej dała...
Ręce mi się trzęsą jak alkoholikowi na głodzie
Dobrze, e byłaś blisko...

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej,hej wrzucam fotki z telefonu, tak jak obiecałam, z wstępnym wiązaniem misia w "kieszonkę" (misiu jest troszkę za mały i ma zły rozstaw nóżek)
przy okazji zobaczcie mój brzuch ciążowy
jak dorwę jakąś lalkę, to pstryknę sobie kolejne fotki, bo na tym misiu, to porządnie dociągnąć nie można itp
Super A Twój brzuś malutki jeszcze

---

nadrabiam powoli

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:29   #1571
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ada nie dziwie się, że się martwisz... u mnie jak męża by tyle nie było to bym się martwiła a co dopiero dzieciaczek...

Cytat:
Faktycznie niepokojące, ale na pewno wszystko ok, macie śnieg? Śnieg to standardowy opóźniacz powrotu do domu

powiem Ci, że jestem tak szczęśliwa jak dawno nie byłam
Lepiej, żebyś przeszła na fenoterol, za dwa tygodnie będziesz już w trzecim trymestrze o ile się nie myślę, więc z tego co mi mówił lekarz to już jest dobry moment na branie tego
Co do niskiego ułożenia dziecka moja lekarka powiedziała co innego - jak dziecko naciska na szyjkę może to poza jej skracaniem wywołać skurcze. Staraj się leżeć jak najwięcej, bo tylko to może pomóc, na pewno dzidziuś zmieni pozycję w ramach walki z nudą

no jest dużoooo śniegu i pada dalej....
chodzę od okna do okna już....

W

G
Stary 2013-01-16, 18:30   #1572
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a mi bardzo pomogl , tez ie zaijalam pierwszy dzien czy dwa i byl na maxa iespokojy a jak go owinelam szok nie bylo dziecka i sen wydluzony i spokojniejszy:0
ponoc dzieci lubią być zawinięte i ściśnięte, bo czuja sie jak u mamy w brzuszku

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Lublana, Atena gratuluję wam też udanych wizyt
dzięki

Cytat:
prawie 16..

nawet tak nie mów
nawet jakby był na wagarach to wróciłby o czasie....

no właśnie może koledzy
łojeju jaki duży chłop, myślałam, że 11-12 latek. Kochana 16-latek może robić wszystko łącznie z przebywaniem u dziewczynybyle tylko z kolegami czegoś nie popalał albo nie pił, na to czas na studiach albo po 30-stcenie martw się, jest na tyle duży, ze potrafi o siebie zadbać
swoją droga i tak grzeczny jest skoro to sie pierwszy raz zdarza
Stary 2013-01-16, 18:32   #1573
humpback
Zakorzenienie

Paulina gratuluję córeczki Natalka to śliczne imię i jakie ładne zdjęcie buźki

Cytat:
Napisane przez angie83
"Uwaga! Panie ciężarne. Z uwagi na konieczność objęcia opieką kobiet ciężarnych od 21 tygodnia ciąży przez położną środowiskowo-rodzinna, prosimy kobiety ciężarne o kontakt telefoniczny z położną celem ustalenia wizyty. Przygotowujemy matki do porodu i opieki nad nowo narodzonym dzieckiem"
takie samo ogłoszenie przeczytałam ostatnio u swojej gin. z podziałem na osiedla i numerami telefonów do odpowiednich położnych

Cytat:
Napisane przez Atena564
na wczorajszej wizycie ginka mi zakazała już brać kwas foliowy, a dlaczego to powiedziała że morfologie mam dobra i niepotrzebuje brać witamin, tylko wit C by krwotoki z nosa poprzestały no i magnez rozkurczowo chyba na brzuch ma działać
mi powiedziała już w 12t żeby odstawić bo więcej z niego pożytku dla dzieciątka nie będzie.
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:33   #1574
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

łojeju jaki duży chłop, myślałam, że 11-12 latek. Kochana 16-latek może robić wszystko łącznie z przebywaniem u dziewczynybyle tylko z kolegami czegoś nie popalał albo nie pił, na to czas na studiach albo po 30-stcenie martw się, jest na tyle duży, ze potrafi o siebie zadbać
Racja, nastolatek, na pewno poszedł z kumplami, stwierdził ,że skoro nie ma telefonu, to jak ma dać Ci znać
Stary 2013-01-16, 18:34   #1575
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
ponoc dzieci lubią być zawinięte i ściśnięte, bo czuja sie jak u mamy w brzuszku

dzięki

no duży..ale wiesz to właśnie o to chodzi..Ja JUŻ 16 lat go kocham ..
to już się przyzwyczaiłam ..co nie....
nie pali na 100 % ..nie czuje.. nie pije też na pewno bo po szkole zawsze w domu jest i rzadko wychodzi z kolegami..
no ale masz racje pewnie zaczyna się

W

G
Stary 2013-01-16, 18:34   #1576
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
a wiesz, coś w tym jest bo już jakiś czas temu zauważyłam że jak leży tak "niewygodnie" to prawie non stop mam wtedy twardy brzuch i częściej skurcze ...
na zmianę pozycji właśnie aplikowałam ptasie mleczko

Ada mój mąż mówi że jak nie czujesz to jeszcze o niczym nie świadczy, bo są sposoby i że on pił i palił od 14 roku życia a rodzice się zorientowali po 18 i to dlatego że nie chciało mu się już kryć I jak to m powiedział: "fajki i alkohol to podstawa młodości i dojrzewania, trzeba swoje przeżyć". Ale myślę że Twój syn jest mądrzejszy pewnie poszedł gdzieś z kolegami po prostu

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-01-16 o 18:42
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:38   #1577
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Super A Twój brzuś malutki jeszcze

---

nadrabiam powoli
serio mały jest>? a mam już 7kg na plusie
ostatnio zauważyłam dosyć duży przyrost TŻ też
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:42   #1578
axella
Zakorzenienie

GG do axella

zaraz dostanę na łeb!!!

chce aktywowac konto firmowe na allegro, ok,znalazlam te skany co trzeba i już wkurzona,że tyle kombinacji dodałam i "kod z obrazka jest nieprawidłowy"

ALE KUUUU RWWWAAA NIE MA OBRAZKA!!

no ok, sprawdzilam adbloki i inne,nie działa,napisałam maila.. poczekam z 4bh..

dalej: ściągnęłam program Płatnik z zusowej strony, niech sobie go wsadzą! jest tak beznadziejny i starożytny,że nie ogarniam, do tego zasrał mi caaaaaaaaaaaaały pulpit milionem okienek

i teraz nie wiem, mam jedna jedyna fakture, ja nie wystawilam zadnej i nie wiem czy MUSZĘ coś robić "firmowego" w tym miesiącu. nic nie sprzedałam więc NIE WIEM.

biuro rachunkowe ma sens jak sie cos dzieje w firmie,a jak zastoj to co?

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:45   #1579
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
no duży..ale wiesz to właśnie o to chodzi..Ja JUŻ 16 lat go kocham ..
to już się przyzwyczaiłam ..co nie....
nie pali na 100 % ..nie czuje.. nie pije też na pewno bo po szkole zawsze w domu jest i rzadko wychodzi z kolegami..
no ale masz racje pewnie zaczyna się
hehe dorasta Ci syn zaborcza matkofajnie, ze masz do niego takie zaufanie, ja nie będę miała do mojego dziecięciadaj znać kiedy wróci tylko nie rób mu płaczliwych scen ze spazmamialbo zrób, się nauczy, zeby ciężarnej matki nie denerwowaćdaj znac jak wróci

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
a wiesz, coś w tym jest bo już jakiś czas temu zauważyłam że jak leży tak "niewygodnie" to prawie non stop mam wtedy twardy brzuch i częściej skurcze ...
na zmianę pozycji właśnie aplikowałam ptasie mleczko
no to poduszka pod dupkę, seans z ptasim mleczkiem i mały robi salto
Stary 2013-01-16, 18:48   #1580
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe dorasta Ci syn zaborcza matkofajnie, ze masz do niego takie zaufanie, ja nie będę miała do mojego dziecięciadaj znać kiedy wróci tylko nie rób mu płaczliwych scen ze spazmamialbo zrób, się nauczy, zeby ciężarnej matki nie denerwowaćdaj znac jak wróci

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

no to poduszka pod dupkę, seans z ptasim mleczkiem i mały robi salto

dzięki dziewczyny

poczekamy zobaczymy .. mimo wszystko matki zawsze się martwią..

dam znac na pewno..byleby nic mu nie było.....
no umrę zaraz
jak wróci ..to Ja mu tak nagadam
kurcze nigdy mi tak nie zrobił

W

G
Stary 2013-01-16, 18:55   #1581
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu myslisz że będzie zmiana?
u nas był niezły siusiak i zanikł haha a nie ma jak reklamować bo gin który mi napisał na wypisie płeć męską niestety umarł ...

a wiesz że ja tez gdzieś w głębi czułam, że będzie baba..chciałam syna i wiedziałam że pewnie będzie na odwrót no i jest tż zawiedziony.. teściom chyba na razie nie powiemy bo chyba sie zapłaczą hahah
Natalka super imię prawda
Bo u mnie i u TŻ w całej rodzinie zawsze pierwsza dziewucha jest...
Taki zbieg okoliczności...

Cytat:
ja też zawsze biorę
byłam ostatnio w sierpniu, było wszystko ok ale muszę się umówić jakoś niedługo na kontrolę ... na razie się usprawiedliwiam skurczami i twardnięciami brzucha chociaż wcześniej grzecznie 2x w roku chodziłam

piękna
gratuluje Natalki

qwa, zła jestem ... wyniki były, ale zaś mi zrobili tylko, że przeciwciała dodatnie, bez szczegółów ... i nadal nie wiem czy jestem chora czy nie ale pielęgniarka zadzwoniła tam i wiem już, co mam zrobić, tylko że to jest jakieś specjalistyczne badanie, czeka się 3 tyg na wyniki, muszę 150 zł zapłacić, bo tego już mi niestety pakiet z firmy nie obejmuje ... mam oddział tego laboratorium niedaleko domu, to pójdę jutro zrobić, nie ma na co czekać. szkoda że wcześniej nie wiedziałam że to się zupełnie inaczej nazywa.
dostałam receptę na furagin, mam brać też urinal intense ... szyjkę mi na szybko sprawdziła przy okazji i jest ok, chciała mi zrobić usg ale nie chciałam już, myślę że od piątku mu się krzywda żadna nie stała
Łojesos i znów czekania :| Współczuję...
Cytat:
dzięki dziewczyny

poczekamy zobaczymy .. mimo wszystko matki zawsze się martwią..

dam znac na pewno..byleby nic mu nie było.....
no umrę zaraz
jak wróci ..to Ja mu tak nagadam
kurcze nigdy mi tak nie zrobił
Jeszcze go nie ma?
Ja bym umarła.
Ja umieram jak brat jest u Nas i się spóźnia pół godziny a w tym roku 18stka i wydzwaniam do Niego
TŻ do mnie mamuśka woła jak do Niego dzwonię

Mógł od kolegi kurcze napisac...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:56   #1582
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki

oo takk dokladnie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:56   #1583
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

widziałam to kiedyś, super
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Axella, fotka super
Ale ja bym jednak wolała położną
Ale że co
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Przykro mi z powodu męża...u mnie też mnie wkurzają z odśnieżaniem bo gospodyni zaczyna odśnieżać koło 9 rano - wtedy to już wszyscy są w pracy i po zakupach to nie wiem dla kogo ona odśnieża
niestety nie orientuję się jak z odszkodowaniem. Ale jak jest ubezpieczony to też chyba coś z ubezpieczenia - jakiś uszczerbek czy jak to tam.
U nas w ogóle nigdzie nie jest odśnieżone i wszędzie ślisko ja chodzę jak babulinka

[QUOTE=MoTyleKsw;38674902]
Niech bierze kase od ubezpieczyciela.
Jeśli przy chodniku nie ma żadnego budynku to chodnik należy do miasta...I wtedy od miasta ciągnąć...QUOTE]No pewnie będziemy załatwiali sprawę z PZU i właśnie myślimy jak załatwić dodatkowe odszkodowanie z miasta

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
No to posiedzisz z mężem w domu trochę - wiesz nie ma tego złego ;-P

Ja się nie znam na odszkodowaniach:noniewiem :
Taaa, dziś się wybrałam na zakupy i do koleżanki a on dzwoni "zostawiiiłaaaaś mnieeeee" wracam a on jak ledwo żywy leży na kanapie i mi ględzi "powinnaś być tutaj przyyy mnieeee" Faceci

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Witam,
W tym temacie jestem nowa, wcześniej byłam na forum staraczek

Termin-9.06

Mialam teraz długą przerwę w badaniach usg więc jeszcze nie znam płci naszego dzidziusia, dowiem się pod koniec stycznia

A jak U Was? wszystkie znacie już płeć? zacznam się stresować: powinna znaleźć się jakas lista rzeczy, pierdólek itp, ktore nalezy kupić wczesniej/pozniej, zeby potem nie latac i nie szukac, jak dzidzia będzie na swiecie. jakies porady?
Witamy, witamy

U nas jeszcze nie wszystkie znają płeć, zobacz sobie na pierwszej stronie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:59   #1584
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Bo u mnie i u TŻ w całej rodzinie zawsze pierwsza dziewucha jest...
Taki zbieg okoliczności...

Łojesos i znów czekania :| Współczuję...

Jeszcze go nie ma?
Ja bym umarła.
Ja umieram jak brat jest u Nas i się spóźnia pół godziny a w tym roku 18stka i wydzwaniam do Niego
TŻ do mnie mamuśka woła jak do Niego dzwonię

Mógł od kolegi kurcze napisac...
nie ma!
a Ja już łze puściłam...

W

G
Stary 2013-01-16, 19:00   #1585
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Taaa, dziś się wybrałam na zakupy i do koleżanki a on dzwoni "zostawiiiłaaaaś mnieeeee" wracam a on jak ledwo żywy leży na kanapie i mi ględzi "powinnaś być tutaj przyyy mnieeee" Faceci
właśnie widziałam, że masz rannego w domu, w sumie 100% płatne L4 to jak wakacjeobrażenia jaki doznał w starciu z chodnikiem miną a przynajmniej pospędzacie czas razemchyba, że to cięzki przypadek pacjenta to sie jeszcze narobisz
Stary 2013-01-16, 19:01   #1586
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
hej Wam!!!!!
byłam na USG połówkowym wszystko ok, dzidzia zdrowa, zgrabna i fotogeniczna
dopłaciłam 100zł i znowu mamy film
i teraz niespodzianka:
jednak będzie CÓRECZKA!!!! Natalia
z chłopca zrobiła się dziewczynka haha tak czułam, ze tak będzie!
czyli tamten gin w 13tc sie pomylił hihi

Jenny napisz mi na liście
Super!
Gratuluję i udanej wizyty i małej fotogenicznej księżniczki

Cytat:
Ja też już po wizycie wszystko jest idealnieszyjka długaśna na 4,7 cm i twarda, brzuszek miękkina kolejną wizytę glukoza, powtórka toxo i cytomegalii. Widzieliśmy też córeczkę

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 19:01   #1587
ada32
Wtajemniczenie

najgorsze to to..że jestem bezradna..
nie mam kontaktu z jego kolegami z klasy..nie wiem gdzie mieszkają nic nie wiem..zostało mi czekac i wyglądac przez okno..
ale w porządku już nie zasmucam wątku..przepraszam że Was w to angażuje..ale w żaden inny temat nie potrafię teraz wejśc

W

G
Stary 2013-01-16, 19:02   #1588
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
nie ma!
a Ja już łze puściłam...
jeszcze chwilka

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 19:03   #1589
deb
Zakorzenienie

dziewczyny pytanie z innej beczki.. ile m3 wody zużywacie na osobę? bo nam właśnie z rozliczenia wyszło że 4 i mąż mnie zaraz zje za moje prysznice
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 19:07   #1590
xal
Zakorzenienie

Cytat:
idę a za tą kartę się płaci?
Za darmo dają i masz jeszcze do tego dostep do wyników przez internet.
Cytat:
trochę stresa łapie ...muli mnie....
pisze z Wami ale mysle o tym że już dawno mój syn miał wrócic ze szkoły..
wyszedł rano na 8...a już po 18...
ach te dzieci
Może na baby poszedł
Chociaż za brak informacji to ja bym chyba normalnie

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
dziewczyny pytanie z innej beczki.. ile m3 wody zużywacie na osobę? bo nam właśnie z rozliczenia wyszło że 4 i mąż mnie zaraz zje za moje prysznice
To ja tyle chyba nie mam na 2 osoby ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości