|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
ADA JESZCZE GO NIE MA?!
Gumowanie jak wróci... A u nas te ręczniczki po 34,99 bo sprawdziłam jak pojechałam po TŻ...
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
Ady chyba na wizażu nie ma już.
|
#1623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nooo to wiadomo własnie myślę nad tym tematem od kilku dni, bo równie dobrze można na łózku przewijać, ale jednak jest to czynność którą się będzie wykonywać x-razy dziennie i to przez długi okres czasu więc chcę sobie jak najbardziej ułatwić życie
|
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w wielu opiniach wyprawkowych jest o podkładach na przewijak.. że bardzo się przydają myślę,że najlepszy to taki osobny lub na łóżko a obok takie wiszące coś z kieszeniami,gdzie masz wszystko co potrzebne pod ręką |
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mam pytanko, czy macie może garnki do gotowania na parze?? Opłaca się to kupować? Co można dobrego tam upichcić?? Mam fazę na zdrowe jedzenie.. Wiem, ze jak będę karmic (o ile) to przydałoby się duzo takich gotowanych rzeczy jeść a nie smażonych.. |
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do jedzenia na parze to ja mam parował elektryczny. Często gotuje w nim warzywa np.brokuły czy kurczaka ale jak narazie nic więcej.
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale przymierzam się do kupienia garnka właśnie, i myślę że jest to bardzo fajna sprawa, a jedzenie naprawdę wychodzi zdrowe i pyszne ... tylko trzeba podoprawiać odpowiednio ![]() właśnie przeżyłam małą załamkę - w związku z zamknięciem naszego miejsca pracy muszę pooddawać wszystkie książki do weekendu, bo robią odsyłkę ... nosz qrna, co ja będę czytać teraz ??? zawsze brałam zapasy po 10 książek średnio na 3 tyg do kolejnego l4, a w pobliskiej bibliotece nic nie ma ... a takie fajne sobie wzięłam w niedzielę dobrze że w domu mam jeszcze z 30 zaległych do przeczytania, ale to jest na 1,5 miesiąca maks wrrr.
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-01-16 o 20:15 |
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ciocia taki miała bo małe mieszkanie, a ja nie chcę zagracać sypialni bo też dużo miejsca nie ma.
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam, cieszycie się?
![]() Cytat:
antoine za 17 tcMeli dobrze że idziesz do lekarza. Ciekawe z czego to ![]() justyna za wizytępawie oczko i nikt się Ciebie nie czepiał za to że nie miałaś najpierw umowy na okres próbny itd? a jak Ci się skończy umowa to muszą przedłużyć no nie? bo na macierzyńskim będziesz. Atena za wizytę i zakupy (pokaż foro )Justyna ja biorę LadyVit i jestem zadowolona. Mój lekarz mówi że ma najlepszy skład. |
|
|
|
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30152346/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90112531/ żałuje że nie kupiłam, ale chce się zaopatrzyć w coś takiego jak będziemy następnym razem. |
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
ech:/ przyszło nam wezwanie, że mamy wstawic sie do skarbowki bo podatek od kupna samochodu był za niski
zginął mąż koleżanki... ona ma 24 lata... osierocił 3 latka i 4 miesiecznego chłopca....
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i zakupiłam parowar - może rzeczywiście gdybym miała to rozkładać to by mi się nie chciało, na szczęście wygospodarowałam miejsce na którym cały czas stoi i nigdzie go nie musze chować. Była książeczka z przepisami , na razie wypróbowałam przepisy na ryby i muszę powiedzieć że super. Nawet warzywa mi lepiej smakują niż z garnka na parze. Ziemniaczki takie soczyste - no nie wiem jak to nazwać. Można nawet ryż ugotować. Na razie jestem bardzo zadowolona i jak coś mam gotować to gotuję na parze, nawet jak tylko ziemniaki. Parowar mam 2 tygodnie więc nie jestem jeszcze specjalistką No i w porównaniu do garnka fajniej się go myje bo jest leciutki ![]() Marchewka też pyszna
|
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)no axella bo my chyba torby powinnyśmy mieć od 1 kwietnia spakowane ![]() Aaś ja też mam 75 do wypicia vil za wynikiantoine moja mama też nie brała żadnych witamin, ale bierz pod uwagę że wtedy wszystko było zdrowsze a nie to co teraz xal dawniej się zakładało czapeczki po kąpieli, ale jak moja siostra urodziła to jej w szpitalu powiedzieli żeby tak nie robiła (nie wiem dlaczeg0). Ja pewnie też będę ubierać tylko na spacery |
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje, ze jestem! to byl dluuuugi dzien. wyjechalismy z domu o 11, wizyta o 13
jestem baaaardzo zadowolona, ze zdecydowalismy sie na te badania polowkowe prenatalne. warto bylo! dzidzius jest okazem zdrowia, pani doktor zrobila wszystkie mozliwe pomiary o ktorych istnieniu nawet nie wiedzialam od wargi po 5 palcow w stopie :P wszystkie narzady itd. przeplywy krwi, ogolnie super wizyta. w ramach badania mielismy takze echokardiografie plodu, mega dokladne badanie serduszka. wszysktim bardzo polecam p. doktor Agate Wloch. baaaardzo sympatyczna osoba, naprawde mila wizyta, podejscie do pacjenta o jakim mozna marzyc. oboje z tz jestesmy zachwyceni. badanie bylo w 2d, ale na takim sprzecie to naprawde bez znaczenia czy trojwymiar czy nie. mam mnostwo fotek (14!), plytki z nagraniem nie chcielismy. dzidziulec pieknie sie przeciagal, pokazywal wyprostowane nozki, nogi nad glowa, raczki przy buzi, boksowanie mamy po brzuchu, otwieral buzke i chyba pokazywal nam jezor...usmialismy sie, bo pani doktor w pewnym momencie mowi "zobaczcie jaki ona ma wielki zoladek" no i pytanie tatusia "nie ukrywamy, ze chcemy w koncu poznac plec". tatus mial racje od samego poczatku, wybral tylko jedno zenskie imie i strzelil idealnie. bedziemy mieli corcie! a jeszcze przed gabinetem zrobilismy ostatnie zaklady i przegralam ![]() ps. moja mama az sie poplakala jak do niej zadzwonilam (ma 3 wnukow). uff to chyba tyle. w drodze powrotnej pelen luz, zaliczylismy dluuugie zwiedzanie ikei. obiadek i obowiazkowe hot dogi przy wyjsciu hehe. dopiero niedawno dotralam do domu. fotki pozniej Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-01-16 o 20:31 |
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze odnośnie reklamowania parowaru
to chciałam napisać że parowar fajniejszy niż garnek bo możesz cały obiad na raz przygotować. Np. ziemniaki 20 minut na parze dajesz do jednego pojemnika, ryba 15 min, dajesz do drugiego, marchewka 30 min dajesz do trzeciego i tylko po kolei wstawiasz pojemniki. Ja mam tak że mogę ustawić ile minut jaki pojemnik i urządzenie mi 'pika', że mam teraz wstawić dany pojemnik by cały obiad był w jednym momencie
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jest super, cały obiad z deserem można w nim przygotować (o ile deser to mus owocowy ). Używam go raz na jakiś czas i jest rewelacyjny, na pewno codziennie będę jeść jedzonko z niego podczas karmienia, w sam raz zdrowe jedzonko dla mamy karmiącej Na górze zwykle robię rybkę lub kurczaka, na dole jakieś brokuły, obok owoce Bardzo polecam |
|
|
|
|
#1639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wolę mycie elektrycznego parowaru, niż tego wynalazku. Wylądowało w szafce nieużyte. |
|
|
|
|
#1640 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi kazał pójść po skończonym 24tc Cytat:
Super fotki, też mam podobne ale samej buźki i rączek i siusiaka też mam ale w 2d Cytat:
Cytat:
ale odwdzięczę się za to jak on się mną zajmował kiedy musiałam leżeć ![]() Cytat:
Moja co najwyżej może spać w huśtawce --- Nadrobione ![]() za wczorajsze i dzisiejsze wizyty Ja dziś znów wparzyłam do Smyka ale wzięłam tylko 3 pajace ale słoodkie są No i w Pepco półśpiochy i niedrapki
|
|||||||
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli - super wizyta. Gratuluje córci
|
|
|
|
#1642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: za wizyteKurcze, któraś wie jak u Ady?
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję córuchny !!!
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za córcię
|
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
diabli gratuluje córci
|
#1647 |
|
Wtajemniczenie
|
to tylko ja jestem taki parowarowy leń?
Diabli super !!! |
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
![]() angie normalnie poszłaś do przychodni się zapisać do tej położnej czy jak? też muszę iść bo u mnie już 25 tc. Veronic widzę że bardzo wcześnie wszystko poprałaś. Ja niby mam poprane przez mamę/bratową/siostrę ale i tak znów będę prała ale to dopiero pod koniec marca. |
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Ada powinna dać synowi wizazowe upomnienie:P Nie wolno jej denerwować... Mam nadzieje, że chłopak sie gdzies zasiedział...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

Ślub 27. X. 2012
dobrze że w domu mam jeszcze z 30 zaległych do przeczytania, ale to jest na 1,5 miesiąca maks wrrr.

za 17 tc

klask i: za wizyte