|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Witam Was ponownie
![]() Pokażę Wam mój brzusio, który zaczyna rosnąć...wiem malutki jeszcze dziś kończymy 8 tydzień, ale już spodenek zapiąć nie mogę
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
O losie dziewczyny tyle piszecie, że nie jestem w stanie was nadrobić. Znów pokłóciłam się z mężem, normalnie mam dość. Wkurza mnie, że tak bardzo jest po stronie matki i nie próbuje mnie chronić przed jakimikolwiek informacjami o niej. Dziś idiotka zabrała moją Małgosię do palmiarni. Ma też drugą wnuczkę, która właśnie przyjechała na ferie i je zabrała. Niby nic, ale grypa panuje i staram się Małej w publiczne miejsca nie wypuszczać. Do przedszkola ok, ale markety czy takie palmiarnie odpadają. Idiotka później będzie miała do mnie pretensje, że mała chora. A o mnie nikt nie pomyśli, że w ciąży, że nie powinnam się denerwować, że nie powinno być w domu, żadnej choroby bo ja nie mam jak się leczyć. Wyżaliłam się, sorry.
W pon idę na USG prenatalne i nie mogę się doczekać Mam wrażenie, że jestem w tej ciąży sama ![]() Sarna ale masz ładny brzuszek. 8 tydzień i już go widać? U mnie prawie nic, a 12 tydz leci.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-01-16 o 17:29 |
|
|
|
#4383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4384 |
|
Zadomowienie
|
u mnie widać bo szczuplutka jestem
![]() A moze to od jedzenia Już jem grochówę a godzine temu zjadałm obiad kotleta schabowego z ziemniaczkami a na deser DANIO
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sarna ja też chudzina więc pewnie od tej grochówy cię wzdyma W poprzedniej ciąży brzuch mi wyszedł dopiero koło 25 tyg.
|
|
#4386 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wydaje mi się, że moja ginka ustala każdej ciężarnej wizyty co 3 tygodnie ze względu na L4, które zawsze wypisuje na 21 dni i w razie potrzeby co wizytę przedłuża. Unika tym samym przychodzenia po samo L4, tylko za jednym zamachem zbada i wypisze co trzeba ![]() No właśnie mała ostatnio coś mnie nie chce kopać i przyznam, że bardzo mnie to martwi i przez to też mam stresa przed wizytą. Ale cały czas myślę pozytywnie i pocieszam się, że początkowo te ruchy są często nieregularne. Może po prostu się wypięła do mnie tyłkiem i stwierdziła, że nie będzie mamusi kopać ![]() Cytat:
) i na siku wstaję dopiero rano jak tż do pracy wyprawiam.Cytat:
Cytat:
Perse oszczędzaj się teraz i wypoczywaj. Musi być dobrze |
||||
|
|
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
hehe zdjecie było robione przed grochówą
![]() i przed obiadkeim po pracy
|
#4388 | |
|
Raczkowanie
|
Pedzicie Dziewczyny jak szalone
Piekne zdjecia Waszych maluszkow Zazdroszcze Wam, ze juz poznajecie plec Maluszka My tez jestesmy po wizycie, Nasz Olbrzym ma juz 15.5 mm i mamy juz zalazki raczek i nozek, coraz bardziej ksztaltny zaczyna sie robic![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4389 |
|
Zadomowienie
|
nie jesteś sama nie jesteś to znak że nasze dzidzie rosną
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Głowa mi dziś pęka. Chyba położę się wcześniej. Najpierw jednak na poprawę humoru- czekoladowy batonik
|
|
|
|
#4391 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tymi bąbelkami, to może być Dzidziol, po prostu jak się zwijasz to ma mniej miejsca i wtedy może "bardziej" bąbelkować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje właśnie też ostatnio dużo mniej kopie... może taki etap mają Cytat:
|
|
#4392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Persephone_
Dobrze, że wszystko jest wporządku Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz idę zjeść kolacyjkę
|
||
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia
Co do nocnego wstawania, ja też przesypiam noce. W dzień chodzę częściej do toalety, ale nie tak strasznie często. Czasami słyszy się historie o kobietach co nie mogą z domu w spokoju wyjść, chyba, że mają po drodze gdzie się załatwić. Rano miałam mdłości, potem przeszło, a teraz znowu są ... chyba oszaleję. Leżakuję teraz tak jak część z Was, bo nie mogę doprowadzić do wymiotów. |
|
|
|
#4394 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
ha, później było mniemniej "eksytująco" po tym jak prawie cały lipiec przeleżałam w szpialu po tym krwotoku, sierpień był względny spokój (na lekach), a we wrześniu na połówkowym okazało się, że szyjka nie trzyma i zamiast leków zapobiegających poronieniu, zaczęłam brać leki przeciwskurczowe (fenoterol i isoptin w końskich dawkach co 4h... i zaliczyłam wrześniowy pobyt w szpitalu, 2x w październiku, 1x w listopadzie, 1x w grudniu i 10.01 urodziłam... Wierz mi życzyłabym sobie spokojnej i zdrowej ciąży. Norbert urodził się zdrowy i tylko 2 tygodnie przed terminem, ale ta ciąża cholernie dużo mnie kosztowała (już nie wspomnę o "pięknym" brzuchu po PLANOWANYM CC, wykonanym po 18h bóli i przy 8cm rozwarcia... bez komentarza)
|
|
|
|
#4396 |
|
Raczkowanie
|
I u Nas tez
|
|
|
|
#4397 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mam nadzieję, że nie narażałaby celowo dwójki dzieci, żeby ci dokuczyć? Może naprawdę nie pomyślała o zagrożeniu...Cytat:
Byle tak dalej![]() Cytat:
Ale najważniejsze, że synuś urodził się zdrowy
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do chodzenia w nocy siku to są noce, że pójde 2 razy, a są noce, że chodzę co godzinę Zazwyczaj jest tak po środku.
|
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że ona chce dobrze dla dzieci, ale ze mną ma na pieńku i ma pytać, a nie sama decydować. Za to jej decydowanie i rządzenie się m.in. mamy konflikt i nic się nie nauczyła.
|
#4400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli macie ustalone zasady i ma pytać, to powinna to zrobić. I już.
|
|
#4401 |
|
Wtajemniczenie
|
Podczytuje ale jakoś nie mam weny pisać u nas 10 tc, mam wieczorne mdłości, w niedzielę doszła niestrawność i myślałam że wieczorem kojtnę lenia mam takiego, że nawet na spacer po podwórku nie chce mi się wyjść w ciągu dnia oglądam namiętnie tenis albo czytam książki. I leci. Wizytę mam 4 lutego, a 5 lutego badania prenatalne już zaczynam się psychicznie na nie nastawiać. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38681464]Hej Dziewczyny, Nie chciałam tu Was stresować, ale wczoraj miałam lekkie plamienie, tj. brudny śluz, zwłaszcza jak szłam siusiu to na papierze zostawał brązowy śluz. Pojechałam na IP, gdzie mnie potraktowano z buta (ale jestem do tego przyzwyczajona w tym szpitalu, staram się go omijać szerokim łukiem), na szczęście łaskawie zrobili mi USG i wszystko było OK. Ale dziś pojechałam do swojego lekarza. USG powtórzył, wszystko dobrze z dzieckiem, nic się nie odkleja, jednak mam twardy brzuch i muszę brać Nospę 3 razy dziennie + Dupka 3 razy dziennie i leżeć. Co więc czynię, ale mam przez to utrudniony dostęp do kompa i teraz się będę rzadziej udzielać.[/QUOTE] Oj kochana podejrzewam ile strachu się najadłaś nie ma lekko Perse, u mnie znów wzloty i upadki ,,psychiczne". Wspomnienia czasem robią swoje i wtedy strach mnie paraliżuje. No ale cóż, musimy moja droga dać radę |
|
|
|
#4402 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy macie karty ciąży przy sobie? Lekarz na wizycie na nfz mi założył kartę,ale jej nie dostałam. Zastanawiam się jak to jest, czy powinnam ją dostać?
Wg OM zaczęłam dziś 15tydzień Jak narazie znalazłam rożek:http://allegro.pl/rozek-niemowlecy-r...954248267.html Zdecydowaliśmy się na kolor zielony Szukam jeszcze kilku innych drobiazgów. Może to za wcześnie,ale poprostu muszę
|
#4403 |
|
Zadomowienie
|
Witam
ale nasmarowałyście stron od rana ciężko was nadrobić ale udało się idzia kochanie trzymaj się i pamiętaj że jesteśmy z tobą ![]() Jestem po wizycie i jestem szczęśliwa widziałam znów moje maleństwo w przeciągu miesiąca urosło 6 cm niestety jestem zawiedziona bo liczyłam ze dowiem się co ma między nóżkami lecz był niegrzeczny i krzyżował nóżki ciągle, lekarka powiedziała tylko tyle że sterczy jak u faceta ale sto procent mi nie powie bo nie chce bym się później zawiodła jak wyjdzie że to jednak dziewczynka. Umówiona jestem na kolejną wizytę na 12 lutego a na 14 lutego mam wizytę z badaniem połówkowym Jutro zrobię zdjęcie maluszka i pewnie się pochwale wam
|
|
|
|
#4404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Perse to dbaj o was, leż i wypoczywaj
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podoba mi się zielony rożek
|
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duże dzieciątko Z tą kartą ciąży dodam, że mam dokładnie tak jak lilith795. Moja ginka ma wszystko dotyczące mnie i mojej ciąży w komputerze, a ja taką jakby rozkładaną "książeczkę". Aha i chciałam jeszcze dodać, że śliczny ten rożek. |
|
|
|
|
#4409 |
|
Zadomowienie
|
Jak wypatrzę coś jeszcze,wkleję linki
A czy macie prywatne wizyty czy na nfz? Bo może tylko na prywatnych dają te karty ciąży
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
Ja się kochane odmeldowuje jestem strasznie śpiąca emocje opadły i sen mnie zmorzył
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Ja mam prywatne wizyty ale z tego co się orientuje to moje koleżanki chodziły na nfz i tez karty miały przy sobie. Swoją drogą to dziwne że lekarz ci jej nie dał |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.

Zazwyczaj jest tak po środku.
u nas 10 tc, mam wieczorne mdłości, w niedzielę doszła niestrawność i myślałam że wieczorem kojtnę
już zaczynam się psychicznie na nie nastawiać.
nie ma lekko Perse, u mnie znów wzloty i upadki ,,psychiczne". Wspomnienia czasem robią swoje i wtedy strach mnie paraliżuje. No ale cóż, musimy moja droga dać radę