Scent Bar XLVII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 20:35   #691
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XLVII

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

a nie pierdykłaś się czasem nieświadomie
no właśnie tak boli, ale jak dotąd pierdykałam siew głowę tylko świadomie - co innego ouda o kant łóżka itp - blat i stoły mamy zaokrąglone

ale nie zarejstrowałam uderzenia - serio pali tylko skóra w jendym miejscu - nacieram oliwką
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:35   #692
gryx82
BAN stały

Cytat:
Ideu grać w kulki
Się mówi "lecieć"
[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38687168]1. Już nie wymyślej. Parówa i ketchup wystarczy [/QUOTE]
Nie, nie, nie Parówa (koniecznie cienka, w sztucznym flaku ) nie ma prawa bytu bez żółtego sera, curry i ketchupu
Cytat:
3. Tego to powiedzieć nie mogie
Nie to nie...
Cytat:
4. Coś mi świta ta awangarda. To chyba było na tych zajęciach co mnie Pani Tukan wyprosiła z sali za naganne zachowanie
Plastyka?

Edit: Rejcz, to chodzi o taki dziwny ból w okolicach cebulek włosowych? Mnie to się czasami zdarza, dziwne uczucie.

Edytowane przez gryx82
Czas edycji: 2013-01-16 o 20:36
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:40   #693
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Edit: Rejcz, to chodzi o taki dziwny ból w okolicach cebulek włosowych? Mnie to się czasami zdarza, dziwne uczucie.
Też masz za ciasny warkoczyk?

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:40   #694
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5
Konto usunięte

Cytat:
Nie, nie, nie Parówa (koniecznie cienka, w sztucznym flaku ) nie ma prawa bytu bez żółtego sera, curry i ketchupu

Nie to nie...

Plastyka?
1. Jak zasłużysz to będzie i ser i curry
2. Sorasy
3. A miałeś w liceum plastykę? Język polski Się pochwalę. Mam tylko jedną ku*wę na półrocze Z angielskiego Żadnej nieklasyfikacji Cut normalnie
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:41   #695
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

dziś to nie to, dziś to jak pękanie skóry nie no ja sama z siebie nie mogę jakie bzdetne bąłhe problemy - ale żeby nie było, zdaję sobie sprawę jak niedorzeczne są
Stary 2013-01-16, 20:42   #696
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Nie mogę nigdzie dostać papryki wędzonej- gdzie Wy kupujecie? Nawet w Bomi nie mają.
stoisko z kapciami w przejściu pod lotem/stoisko z kapciami przy syforze z city forum (dół, naprzeciwko Mc Fleka)

serio

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:45   #697
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Tak, to prawda że smrodu nie ma a ten "dym"co się wypuszcza chwilę się utrzymuje i bałam się że pokój zadymię
będę więc ze kozą konkurować w ilościach wytwarzanego dymu

Cytat:
Ideu grać w kulki
jaaaaaa wieki nie grałam

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:45   #698
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Znajdziesz jeszcze dzikiego chuopa w kilcie, nie trać nadziei

a myślisz, że dziki chłop będzie chciał np. dopiero po ślubie?

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2013-01-16 o 20:50
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:45   #699
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
stoisko z kapciami w przejściu pod lotem/stoisko z kapciami przy syforze z city forum (dół, naprzeciwko Mc Fleka)

serio
O, to pierwsze mijam codziennie, jutro oblukam, dzięki

a Micielu- będziesz jutro przy kompie ok 20? żeby mi zarezerwować 2 ml Black Ouda u VI4? Bo ja dotrę do chaty ok 22, pewnie wszystkiego nie capną, ale kto tam ich wie

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2013-01-16, 20:48   #700
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
a Micielu- będziesz jutro przy kompie ok 20? żeby mi zarezerwować 2 ml Black Ouda u VI4? Bo ja dotrę do chaty ok 22, pewnie wszystkiego nie capną, ale kto tam ich wie
bede ok 20, ale sukcesu, wzorem kameny, nie gwarantuję

Stary 2013-01-16, 20:49   #701
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
i kolejny bzdetny problem ( oby jak najwięcej takich) ale boli - skóra na czubku głowy boli mnie masakrystycznie, na zasadzie jakby miał się rozpęc - nie podejrzewam rozrostu niczego pod czachą ale nie wiem już czym to łagodzić - uczucie okropne - olejkowałam ale nic a nic ulgi - wsadzeu chyba w gorąco wode no bo :nonieiwem:

niby boli skalp - ale żeby tak w jednym miejscu
mnie czasem tak boli jak mam za ściśle związane wuosy , okropieństw

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość

To nie tak, że X wierzy w Cośtama, więc automatycznie nie wierzy w Jakiegośtama. X wierzy w istnienie obu, a oddaje cześć jednemu. W tej sytuacji pieczątka ma znaczenie.

Zgadzam się.
ALE jeżeli wierzę w moc pieczątki, a nie chcę czcić tego, w czyjego imię mnie opieczętowano?

Co do pogrubionego: założyłaś, że przeciwko chrzczeniu protestują tylko niewierzący w chrześcijańskiego Boga. Why?

W jakich statystykach się nie będzie? Tych twierdzących, że katolikami jest prawie 100% Polaków? KLIK (zob. tabelka na s. 36).
W statystyce i kościelnej, i publicznej korzystającej z danych Kościoła (np. GUS), nie podaje się liczby wiernych praktykujących, tylko liczbę ochrzczonych. Gdyby liczono tylko praktykujących, procenty byłyby cokolwiek mniejsze.
1.cokolwiek nie rozumiem wyznanie opieczątkowujące o którym rozmawiamy jest ściśle monoteistyczne , więc nie da rady jednocześnie wierzyć w Boga chrześcijańsko-judaistycznego i w jakiegoś innego , bo to się wyklucza z samego założenia podstaw w/w wiary w jednego Boga - pierwsze przykazanie - nie będziesz miał cudzych bogów przede mną , więc jeżeli się w niego wierzy , nie można wierzyć winnego , bo wtedy łamie się podstawowe zasady wiary w tego .
2.no jeżeli nie chcesz czcić , to nie musisz , przecież nic na siłę , to nie jest tak , że pieczątka zmusza do oddawania czci . Pomijam okres dziecięcy , kiedy we wszystkim za dziecko decydują rodzice co jest oczywiste , mówię o okresie dojrzałości , kiedy decyduje się samodzielnie . A jeżeli się wierzy w moc pieczątki i jej patrona , to dla mnie jest to kwestia do rozwiązania już po tamtej stronie - indywidualne rozliczenie własnego żywota .
3.a komu innemu miałoby to przeszkadzać ? Wierzący są za , a niechrześcijanom powinno to być doskonale obojętne , bo jako niewierzącym w rzeczonego Boga , nie jest to dla nich obrzęd o jakimkolwiek znaczeniu . Polanie wodą niemowlęcia nie zostawia śladów ani na ciele ani w umyśle , jakby dziecku nie powiedzieli że zostało ochrzczone , nie wiedziałoby . Chrzest pozostawia ślad duchowy dla tych , którzy w niego wierzą . Nie pociąga za sobą również na dobrą sprawę żadnych konsekwencji oprócz tych , których osoba ochrzczona zechce sama ponosić - czyli można nie praktykować , jeśli się nie chce , i nikt nikomu nic za to nie zrobi .
4.link mi się nie otwiera , ale chyba większość Polaków zapytana o wyznanie odpowie , że katolickie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
a bo na przykład nie chcę żeby moje imię i nazwisko widniało w księgach parafialnych, wolno mi nie chcieć?

fakt, nie konkretnie katolikiem, choć nie wszystkie kościoły uznają nawzajem swoje chrzty jak mi się zdaje...
chrzest dziecka w wielu przypadkach nie jest konsekwencją wiary rodziców a tradycji wspomaganej przez system kk, czego rezultatem jest masowe chrzczenie nieświadomych tego niemowląt.

moim zdaniem wynika z tego, że różnorodność jest właśnie lepsza niż masowe chrzczenie dla picu, bo skoro u mnie wielowyznaniowość nie powodowała ostracyzmu a u Ciebie jednorodność z nielicznymi odstającymi od grupy jednostkami tak, to chyba lepiej byłoby nie chrzcić dzieci masowo...

bo niektórzy podchodzą do spraw duchowych poważnie i takie "dla picu" ich po prostu razi.

poza tym co napisałam powyżej o sprawach duchowych, jest też inny powód - polityczny.

statystyki podają że ochrzczonych w kk jest nieco poniżej 90%, regularnie uczestniczących w mszy w zależności od regionu polski od 30% do 70%, średnio 40% - jak myślisz, które statystyki są podawane w odpowiedzi na pytanie ilu jest katolików w polsce?

jest to przekłamywanie rzeczywistości czy nie jest?
1.pewnie że wolno , ale księgi parafialne bywają bardzo przydatne na przykład przy ustalaniu genealogii i szukaniu przodków , są dobrym źródłem informacji dla historyków itepe . Natomiast nie sądzę , żeby kogokolwiek poza nimi interesowało , kto jest zapisany w tych księgach .
2.o ile dobrze pamiętam , przy każdej zmianie wyznania następuje przyjęcie w szeregi kościoła/gminy wyznaniowej przez uroczystość inicjacyjną czyli chrzest bądź coś podobnego .
ale ta tradycja jednak u podstaw ma/miała wiarę ,teraz przy upadku wiary i chrztów będzie mniej .
3.u Ciebie była różnorodność , do której wszyscy byli przyzwyczajeni od stuleci , i dzięki temu nie było miejsca na ostracyzm , natomiast na terenie jednolitym wyznaniowo gdzie różnorodności nigdy nie było , każde odstępstwo będzie wyraźne i tak czy inaczej z letka piętnowane czy jak to nazwać , natomiast nie potrafię powiedzieć , czy wtedy dzieci były chrzczone dla picu . Nie czuję się na siłach oceniać intencji innych ludzi - czy chcą rzeczywiście dać dziecku wychowanie religijne w duchu ,w którym sami byli wychowani i w którego wierzą , czy robią to na pokaz .
5.ha , pozwolę sobie przytoczyć przypowieść o drzazdze w oku bliźniego i belce we własnym oraz o rzucaniu kamieniem błądzącym należy wybaczać i nawracać , i wykazywać ducha tolerancji . Nic bardziej nie odstrasza od wyznania jak wojujący nietolerancyjny oburzający się wyznawca (aktualnie obficie reprezentowany przez pewien gatunek wełnianych berecików chętnie idących na barykady , żeby zabić bliźniego swego innego zdania będącego , bardzo po chrześcijańsku i katolicku )
6.no dobrze , ale dlaczego tak Cię oburza , że KK podaje statystyki dla siebie najkorzystniejsze ? Nie znam się na tym , ale o ile mi się wydaje , przy przyjęciu odpowiednich kryteriów można wykazać statystycznie absolutnie wszystko i co gorsza za każdym razem będzie to prawda - w ujęciu tej konkretnej statystyki , na przykład wysokość średniej krajowej pensji albo dostępność do lekarza specjalisty .

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
hm ja chcę Thora
niech mi się objawi i mnie tym, no, Młotem wygrzmoci

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Przykład czego? Religii niechrześcijańskich? Czy imiona i nazwiska wyznawców afrykańskich bożków, Thora i co tam jeszcze?

Co do pierwszego - to z europejskiego podwórka np. religie neopogańskie (np. rodzimowiercy różnej maści, druidzi, wiccanie, asatryjczycy, helleniści).
Co do imion i nazwisk - nawet gdybym je znała, to obowiązuje ochrona danych osobowych

Edit: komuś wychowanemu w innej kulturze też mogłoby być ciężko uwierzyć, że ktoś wierzy w boga chrześcijańskiego. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, czy jak tam to szło
szło o to , że jak się wierzy w monoteistyczne A to się nie uznaje obrządków wiary w monoteistyczne B , natomiast o ile zrozumiałam Ty uznałaś jednoczesną wiarę w A i B , co jakoś chyba się rzadko spotyka

Cytat:

Obawiam się, że to nie jest takie proste, że albo przyjmuje się KK jako całość, zbiór norm i praw, albo jest się heretykiem, czy jak to nazwać (podobnie jak z "wierzący niepraktykujący", to podobno w stylu "wegetarianin mięsożerca")

Ty mi się tutaj w Miciela nie baw

Moim zdaniem nie jest to najszczęśliwszy pomysł, w przypadku jakichkolwiek komplikacji nie chciałbym czekać w domu na karetkę (a zdarzają się przypadki, gdy w ciągu minuty rezygnuje się z porodu siłami natury na rzecz cesarki, a wówczas każda sekunda zwłoki się liczy)

U nas było podobnie, może to specyfika małych społeczności Choć ze słyszenia znam przypadki, gdy jakiś aktywny członek PZPRu jeździł na niedzielne msze do innej parafii, bo niedopuszczalne było afiszowanie się ze swoją wiarą w rodzinnym środowisku. Albo dzieci moich sąsiadów ateistów, nadrabiający sakramenty i składający egzaminy z katechizmu w wieku dorosłym, gdyż wierzący partner nie wyobrażał sobie innego ślubu, jak tylko kościelny (mniejsza z tym, co po ślubie, tj. jak z wypełnianiem nakazów wiary oraz wychowaniem dzieci w duchu katolickim)

O widzisz, mnie PT nie podpasował zbytnio

Ja się na rok takiego systemu załapałem tylko, w zerówce chodziliśmy na religię do "salek katechetycznych" właśnie, a od '89 wprowadzono religię do szkół. Co tak w ogóle z wyborem religia vs filozofia/etyka? O ile mi wiadomo, mimo nacisków ze strony Strasburga, są u nas wielkie problemy z wprowadzeniem w szkołach tej opcji wyboru

W chłodniejszych miesiącach wodę chrzcielną grzeje się grzałką (wiem, bom nie raz przy chrztach asystował)
1.zgadza się , natomiast są jeszcze deiści oraz pokłosia szlacheckiego katolicyzmu , który wszystko sobie przerabiał na swój sposób , na przykład ojciec chrzestny Wańkowicza , któy się deklarował jako zatwardziały ateista i w Boga nie wierzył , natomiast czcił święcie Matkę Boską , która jak wiadomo szlachcianką była , bo w litanii mówi się przecież Panno Szlachetna
2.ja się nie bawię , ja prawdę mołwię
3.po trzykroć
4.sama znałam dzieci partyjniaków , wychowywane religijnie .
5.a ja uwielbiam a zwłaszcza jeszcze z ilustracjami Andriollego , to już w ogóle rozkosz dla umysłu , ducha i oczu
6.może dlatego , że u nasz w ogóle bywają problema z zachowaniem etyki jako takiej
7.no co Ty , przecież dopieroco zacząłeś staż ministrancki na plebanii

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:50   #702
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
bede ok 20, ale sukcesu, wzorem kameny, nie gwarantuję
spoko, jak nie wypali to żalu nie będzie.

Stary 2013-01-16, 20:55   #703
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
ale nie zarejstrowałam uderzenia - serio pali tylko skóra w jendym miejscu - nacieram oliwką
Moze sobie opalilas czubek?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:56   #704
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
risknę
już fiem, jak napiszę

Stary 2013-01-16, 21:01   #705
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
w razie niemca mam pare ml się podzielę

28.05.2010
Stary 2013-01-16, 21:02   #706
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
oj koszmar - no ale mnie strasznie przeszkadza w oddychaniu no i też mam jako i Ty pamięć wieczną co do traumatycznych obrazków - nie da się zrobić resetu

2. podzielam uczucia ad szpitale ale jednak w obliczu porodu nie czuję się władna udźwignąć tego sama ( tzn jest pewnei jakaś ekipa pomagająca ale jaki majo sprzęt? ) - niemniej ludzie tak robio i pewnie nie narzekajo
jak na razie ( nawet dziś) chodzo mi sporadycznie myśli o posiadaniu dida - ale raczej egoistyczne, coby nie zostać samememu jak palec ( tak wiem to okrutne i egoistyczne ale prawdziwe) no ale nie widzę sensu poddać się dobrowolnie temu co mnie przeraża najbardziej na świecie - poród,
a adopcja to nie takie hop siup - różnie to bywa, no i nie mam alternatywy

ideałem byłaby dla mnei matka zastępcza no ale nielegalne u nas mieć swoje dziecko z ominięciem porodu - bueno

etam przeciez sie mozna znieczulic do porodu,

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
jak przeszkadza to nie wiem czy masz wyjście, w sumie dobrze by było coby to kilku lekarzy obejrzało i bez żadnych sugestii wypowiedziało się czy usuwać czy nie albo co z tym zrobić, bo polegać na opinii jednego (jak ja ) nie polecam.
ad porodu - jest jakieś wspomaganie w sensie babeczka pomagająca, taka domowa akuszerka, jak karetka zdąży przyjechać z lekarzem to też fajnie, albo gin prowadzący, nie orientuję się za dobrze ale chyba można to jakoś ustawić i zgrać. no bo w razie komplikacji przydałaby się fachowa pomoc.
matka zastępcza ale raczej się nie da więc zostaje osobista podróż w te krainy

jem chałkę i powiem nieskromnie zajedobra wyszła dobrze, że som dwie to od razu jedną schowam bo chuop zara bedzie, i powiem, że jedna jest

kolezanka tak rodziła,
babke do porodu mozna sobie umówic nawet z innego miasta i przyjedzie,
na poród w domu powinien wydac zgode lekarz-w sensie ze wszystko jest ok i nie przewiduje komplikacji.
Wybiera sie szpital patronujący zgłasza kto bedzie odbierał, no i jak sie zaczyna to sie zgłasza ze akcja x rozpoczęta..no i tyle chyba.
co do babeczki odbierającej to koszt 2-3 tysiecy

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

A dowcipy z siłki widze wszędzie takie same Już wiem skąd H. je bierze. Tak bajdełej, pamiętacie dowcip Polly o wozie Cyganów spadającym w przepaść? Próbowałam go opowiedzieć H.

Ja: Co sie stanie jak wóz Cyganów spadnie w przepaść
H.: Bezrobocie spadnie o 5%?

Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:10   #707
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Polanie wodą niemowlęcia nie zostawia śladów ani na ciele ani w umyśle , jakby dziecku nie powiedzieli że zostało ochrzczone , nie wiedziałoby . Chrzest pozostawia ślad duchowy dla tych , którzy w niego wierzą .
no i dobrze, że wymyślili chrzest zamiast np. obrzezania

Zazdraszczam tym, co potrafią rzygać na zawołanie. Ja parę razy próbowałam, jak mnie żołądek bolał i czymś się strułam, żeby szybciej przeszło i nic. Na życzenie nie da rady, choć se palce chyba aż do śledziony wkładałam

zobaczyłam reklamę jakiś kosmetyków Zostań testerką i czytam
Zostań Treserką
To pewnie przez te dzikie chuopy
Chyba czas do łóżka, nomen omen
Stary 2013-01-16, 21:14   #708
Polly_
grozi wypollizowaniem

olsniło mnie!
musze wymyslic ,wyprodukowac i sprzedawac e-czekolade!

tylko jesczze nie wiem na czym ona powinna polegac,ale pomysł jest dobry tak mysle
Stary 2013-01-16, 21:16   #709
Maja102
Zakorzenienie

lepiej czekoladę, od której się nie tyje
zarobisz milioooonyyyy
Stary 2013-01-16, 21:17   #710
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
olsniło mnie!

tylko jesczze nie wiem na czym ona powinna polegac,ale pomysł jest dobry tak mysle
Cytat:
zarobisz milioooonyyyy

a to nie to samo

28.05.2010
Stary 2013-01-16, 21:17   #711
Parabelka
Panaroja

Cytat:
luzior - chuopin mój zeżar takowe - Pierdonkowe jak mniemam i nic mu się nie stanęło - jednak są dobrze chemio naciśnięte

ups, można rozumieć dwojako
w parówach jest całe 7% mięcha - reszta to preparat kostno-tłuszczowy i wysokiej jakości chemia spożywcza
Cytat:
etam przeciez sie mozna znieczulic do porodu,

kolezanka tak rodziła,
babke do porodu mozna sobie umówic nawet z innego miasta i przyjedzie,
na poród w domu powinien wydac zgode lekarz-w sensie ze wszystko jest ok i nie przewiduje komplikacji.
Wybiera sie szpital patronujący zgłasza kto bedzie odbierał, no i jak sie zaczyna to sie zgłasza ze akcja x rozpoczęta..no i tyle chyba.
co do babeczki odbierającej to koszt 2-3 tysiecy
tego się nie da przewidzieć - nigdy nie wiadomo , co się w trakcie porodu stanie na przykład ustaje czynność skurczowa macicy albo macica pęka albo łożysko się przedwcześnie odkleja , albo tętno płodu spada , to są rzeczy których przewidzieć się po prostu nie da .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2013-01-16, 21:17   #712
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
zarobisz milioooonyyyy
nomnom...mnie wiecej na tym ma polegac ta eczokolada
Stary 2013-01-16, 21:18   #713
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Jest duuuży bardzo duży
Bo drapie w gardło, mam za dużo mg a mam 11 i muszę przejść na 6 a po za tym myślałam że smak bedzie bardziej wyrazisty, chyba koncentrat kupię.
Aaaa widziałam na all po 5ml i chyba kupię różne smaki
Przyzwyczaisz się szybciutko.
Się słabiej zaciągaj
A smakow intensywność zależy od firmy i od smaku.

Cytat:
olsniło mnie!

Weż jeszcze e-alkohol wymyśl

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2013-01-16 o 21:19
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:19   #714
Parabelka
Panaroja

Cytat:
no i dobrze, że wymyślili chrzest zamiast np. obrzezania

Zazdraszczam tym, co potrafią rzygać na zawołanie. Ja parę razy próbowałam, jak mnie żołądek bolał i czymś się strułam, żeby szybciej przeszło i nic. Na życzenie nie da rady, choć se palce chyba aż do śledziony wkładałam

zobaczyłam reklamę jakiś kosmetyków Zostań testerką i czytam
Zostań Treserką
To pewnie przez te dzikie chuopy
Chyba czas do łóżka, nomen omen
1.no , w niektórych religiach obrzezują
2.
3.

Cytat:
zarobisz milioooonyyyy
a jeszcze lepiej taką , od której się chudnie

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2013-01-16, 21:21   #715
Florens
Zakorzenienie

a propos czekolady
zakupiłam, pod silnym wpływem Red i Win owego Góralka , i fujjjjjjj zjęczałe h wie co

już nie ma takich wafelków jak kiedyś , pamiętacie torcik wedlowski albo picipolo. ale te stare tak sprzed 10 albo i więcej lat

28.05.2010

Edytowane przez Florens
Czas edycji: 2013-01-16 o 21:23
Stary 2013-01-16, 21:22   #716
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
w parówach jest całe 7% mięcha - reszta to preparat kostno-tłuszczowy i wysokiej jakości chemia spożywcza

tego się nie da przewidzieć - nigdy nie wiadomo , co się w trakcie porodu stanie na przykład ustaje czynność skurczowa macicy albo macica pęka albo łożysko się przedwcześnie odkleja , albo tętno płodu spada , to są rzeczy których przewidzieć się po prostu nie da .

no ja wim..tylko mowie jak to sie odbywa na prawde bo akurat wiem.
komplikacje w sensie ze czasem wiadomo od razu ze będa, mogą byc bo costam-wiec wtedy lekarz sie nie zgodzi.

ale zawsze mozna sobie urodzic w domu nielegalnie i zakazane to nie jest

nie zebym kogos namawiała

natomiast jako głos w dyskusji dodam ze troche czytałam na ten temat i jednak jest bezsprzecznie udowowdnione ze stres szpitalny i niekorzystne otoczenie, co w polsce jest jednak nadal normą, hamuje akcje porodową, z tego powodu w niektórych szpitalach niemal rutynowo podaje sie oksytocyne...

wiec juz na samym wstępie poród w szpitalu jest dla wielu kobiet przezyciem traumatycznym zamiast fizjologicznym, co wg mnie moze przemawiac za porodem w domu
Stary 2013-01-16, 21:28   #717
Maja102
Zakorzenienie

kto wymyślił te porody? Koszmar jakiś, od samego czytania się robi słabo
Toż to chłop jakiś musiał być! Baba sobie by takiej krzywdy nie zrobiła
Stary 2013-01-16, 21:32   #718
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
mnie czasem tak boli jak mam za ściśle związane wuosy , okropieństw
Też tak miewam. Paskudne uczucie

Cytat:
1.cokolwiek nie rozumiem wyznanie opieczątkowujące o którym rozmawiamy jest ściśle monoteistyczne , więc nie da rady jednocześnie wierzyć w Boga chrześcijańsko-judaistycznego i w jakiegoś innego , bo to się wyklucza z samego założenia podstaw w/w wiary w jednego Boga - pierwsze przykazanie - nie będziesz miał cudzych bogów przede mną , więc jeżeli się w niego wierzy , nie można wierzyć winnego , bo wtedy łamie się podstawowe zasady wiary w tego .
Chodzi mi o to, że można wierzyć równocześnie w istnienie wielu różnych bóstw, a oddawać cześć tylko wybranemu/wybranym. I na takie postrzeganie świata nie ma wpływu to, czy rodzice ochrzcili delikwenta w monoteistycznym obrządku chrześcijańskim.

Cytat:
2.no jeżeli nie chcesz czcić , to nie musisz , przecież nic na siłę , to nie jest tak , że pieczątka zmusza do oddawania czci . Pomijam okres dziecięcy , kiedy we wszystkim za dziecko decydują rodzice co jest oczywiste , mówię o okresie dojrzałości , kiedy decyduje się samodzielnie . A jeżeli się wierzy w moc pieczątki i jej patrona , to dla mnie jest to kwestia do rozwiązania już po tamtej stronie - indywidualne rozliczenie własnego żywota .
Co do pogubionego - no właśnie dokładnie tak. Przy czym bycie ochrzczonym nie pozwala na indywidualne i samodzielne zrzeczenie się sakramentu. I w tym kłopot.

Cytat:
3.a komu innemu miałoby to przeszkadzać ? Wierzący są za , a niechrześcijanom powinno to być doskonale obojętne , bo jako niewierzącym w rzeczonego Boga , nie jest to dla nich obrzęd o jakimkolwiek znaczeniu . Polanie wodą niemowlęcia nie zostawia śladów ani na ciele ani w umyśle , jakby dziecku nie powiedzieli że zostało ochrzczone , nie wiedziałoby . Chrzest pozostawia ślad duchowy dla tych , którzy w niego wierzą . Nie pociąga za sobą również na dobrą sprawę żadnych konsekwencji oprócz tych , których osoba ochrzczona zechce sama ponosić - czyli można nie praktykować , jeśli się nie chce , i nikt nikomu nic za to nie zrobi .
Na poziomie fizycznym, namacalnym, widzialnym, dotykalnym - jak zwał, tak zwał - w zasadzie się zgadzam (pomijam teraz fakt, że ktoś może nie chcieć figurować w księgach parafialnych). Sęk w tym, że niektórym przeszkadza w innych aspektach - tyle że to już nie temat na otwarte forum niezainteresowane tematem.

Cytat:
4.link mi się nie otwiera , ale chyba większość Polaków zapytana o wyznanie odpowie , że katolickie
Dziwne - mi się otwiera
Co do meritum - zgadza się, że większość Polaków zapytana o wyznanie odpowie , że katolickie.
Piłam do tego, co napisałaś wcześniej:
Cytat:
Co do statystyk - jezeli nie jest się praktykujacym katolikiem przyjmującym księdza , nie bedzie sie w statystykach , bo niby jak samo odnotowanie faktu chrztu nie ciągnie za soba bycia aktywnym katolikiem .

Cytat:
6.no dobrze , ale dlaczego tak Cię oburza , że KK podaje statystyki dla siebie najkorzystniejsze ?
Ja nie Kamena, ale: instytucja, do której należy ponad 90% społeczeństwa, ma większą siłę przebicia oraz np. może dostać więcej funduszy od państwa, niż instytucja do której należy np. 50% społeczeństwa. W tym pierwszym przypadku można twierdzić, że jest się głosem większości, w tym - już trudno tak twierdzić. Mi osobiście nie odpowiada to, że ze statystyk wynika, że naród jest prawie w całosci katolicki, bo to nie prawda (por. stystystyki dotyczące praktykujących).

Cytat:
szło o to , że jak się wierzy w monoteistyczne A to się nie uznaje obrządków wiary w monoteistyczne B , natomiast o ile zrozumiałam Ty uznałaś jednoczesną wiarę w A i B , co jakoś chyba się rzadko spotyka
A kto powiedział, że wiara w istnienie A implikuje wiarę w monoteistyczność tego A? Można zakładać, że istnieje i A, i B, ale wiara w to, że istnieją, nie znaczy, że się wierzy we wszystko, w co one chciałyby, żeby ich wyznawcy wierzyli (np. że są jedynymi prawdziwymi bogami)
Obawiam się, że dla katolika to są herezje, których grzech czytać

Cytat:
1.zgadza się , natomiast są jeszcze deiści oraz pokłosia szlacheckiego katolicyzmu , który wszystko sobie przerabiał na swój sposób , na przykład ojciec chrzestny Wańkowicza , któy się deklarował jako zatwardziały ateista i w Boga nie wierzył , natomiast czcił święcie Matkę Boską , która jak wiadomo szlachcianką była , bo w litanii mówi się przecież Panno Szlachetna

Świetne! On tak na serio czy to bardziej poza była?

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:33   #719
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
a propos czekolady
zakupiłam, pod silnym wpływem Red i Win owego Góralka , i fujjjjjjj zjęczałe h wie co
Bluznisz, ale ja nie o tym chcialam.
Czemu wszyscy mowia "zjadlam Goralka"? To jest naprawde ten Goralek? Wszak na opakowaniu nazwa glosi "Goralki" wiec jak dla mnie baby, sztuk kilka. Kogo zjadlam - Goralki tudziez zeby nie byc pazernym Goralke. A moze na reklamie pokazuja juhasow? Nie mam TV to nie wiem.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:35   #720
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Moze sobie opalilas czubek?
yhm jasne - jak nawet prąd oszczędzamy

luz

Cytat:

no toż wiem przecież

2. też wiem - albowiem śledziłam miliony historii porodowych no i no i wiem... świadomość ta z jednej strony cenna z drugiej skłaniająca do trzymania nóg razem

nie no cenna wiedza
taks serio serio to jak dla mnie - wolność Tomku ... czyli niech se kto chce rodzi na ganku na trawniku i w autobusie jak woli - lata mie to, natomiast ja i tak wiem swoje i ze sobą zrobię po swojemu

fogle jaka ja uświadomiona - z tej swiadomości odechciewa sie życ bo jak mawiasz Parabell - życie jest niezdrowe i życie boli

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-01-16 o 21:37
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości