|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XLVII
no właśnie tak boli, ale jak dotąd pierdykałam siew głowę tylko świadomie - co innego ouda o kant łóżka itp - blat i stoły mamy zaokrąglone
ale nie zarejstrowałam uderzenia - serio pali tylko skóra w jendym miejscu - nacieram oliwką
|
|
|
|
#692 | ||
|
BAN stały
|
Się mówi "lecieć"
![]() [1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38687168]1. Już nie wymyślej. Parówa i ketchup wystarczy Nie, nie, nie Parówa (koniecznie cienka, w sztucznym flaku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit: Rejcz, to chodzi o taki dziwny ból w okolicach cebulek włosowych? Mnie to się czasami zdarza, dziwne uczucie. Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2013-01-16 o 20:36 |
||
|
|
|
#693 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#694 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Sorasy ![]() 3. A miałeś w liceum plastykę? Język polski Się pochwalę. Mam tylko jedną ku*wę na półrocze
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no ja sama z siebie nie mogę jakie bzdetne bąłhe problemy - ale żeby nie było, zdaję sobie sprawę jak niedorzeczne są
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
serio |
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę więc ze kozą konkurować w ilościach wytwarzanego dymujaaaaaa wieki nie grałam
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
a myślisz, że dziki chłop będzie chciał np. dopiero po ślubie?
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-01-16 o 20:50 |
|
|
|
#699 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
a Micielu- będziesz jutro przy kompie ok 20? żeby mi zarezerwować 2 ml Black Ouda u VI4? Bo ja dotrę do chaty ok 22, pewnie wszystkiego nie capną, ale kto tam ich wie
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#700 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#701 | |||||
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() Cytat:
wyznanie opieczątkowujące o którym rozmawiamy jest ściśle monoteistyczne , więc nie da rady jednocześnie wierzyć w Boga chrześcijańsko-judaistycznego i w jakiegoś innego , bo to się wyklucza z samego założenia podstaw w/w wiary w jednego Boga - pierwsze przykazanie - nie będziesz miał cudzych bogów przede mną , więc jeżeli się w niego wierzy , nie można wierzyć winnego , bo wtedy łamie się podstawowe zasady wiary w tego . 2.no jeżeli nie chcesz czcić , to nie musisz , przecież nic na siłę , to nie jest tak , że pieczątka zmusza do oddawania czci . Pomijam okres dziecięcy , kiedy we wszystkim za dziecko decydują rodzice co jest oczywiste , mówię o okresie dojrzałości , kiedy decyduje się samodzielnie . A jeżeli się wierzy w moc pieczątki i jej patrona , to dla mnie jest to kwestia do rozwiązania już po tamtej stronie - indywidualne rozliczenie własnego żywota . 3.a komu innemu miałoby to przeszkadzać ? Wierzący są za , a niechrześcijanom powinno to być doskonale obojętne , bo jako niewierzącym w rzeczonego Boga , nie jest to dla nich obrzęd o jakimkolwiek znaczeniu . Polanie wodą niemowlęcia nie zostawia śladów ani na ciele ani w umyśle , jakby dziecku nie powiedzieli że zostało ochrzczone , nie wiedziałoby . Chrzest pozostawia ślad duchowy dla tych , którzy w niego wierzą . Nie pociąga za sobą również na dobrą sprawę żadnych konsekwencji oprócz tych , których osoba ochrzczona zechce sama ponosić - czyli można nie praktykować , jeśli się nie chce , i nikt nikomu nic za to nie zrobi . 4.link mi się nie otwiera , ale chyba większość Polaków zapytana o wyznanie odpowie , że katolickie Cytat:
2.o ile dobrze pamiętam , przy każdej zmianie wyznania następuje przyjęcie w szeregi kościoła/gminy wyznaniowej przez uroczystość inicjacyjną czyli chrzest bądź coś podobnego . ale ta tradycja jednak u podstaw ma/miała wiarę ,teraz przy upadku wiary i chrztów będzie mniej . 3.u Ciebie była różnorodność , do której wszyscy byli przyzwyczajeni od stuleci , i dzięki temu nie było miejsca na ostracyzm , natomiast na terenie jednolitym wyznaniowo gdzie różnorodności nigdy nie było , każde odstępstwo będzie wyraźne i tak czy inaczej z letka piętnowane czy jak to nazwać , natomiast nie potrafię powiedzieć , czy wtedy dzieci były chrzczone dla picu . Nie czuję się na siłach oceniać intencji innych ludzi - czy chcą rzeczywiście dać dziecku wychowanie religijne w duchu ,w którym sami byli wychowani i w którego wierzą , czy robią to na pokaz . 5.ha , pozwolę sobie przytoczyć przypowieść o drzazdze w oku bliźniego i belce we własnym oraz o rzucaniu kamieniem błądzącym należy wybaczać i nawracać , i wykazywać ducha tolerancji . Nic bardziej nie odstrasza od wyznania jak wojujący nietolerancyjny oburzający się wyznawca (aktualnie obficie reprezentowany przez pewien gatunek wełnianych berecików chętnie idących na barykady , żeby zabić bliźniego swego innego zdania będącego , bardzo po chrześcijańsku i katolicku ) 6.no dobrze , ale dlaczego tak Cię oburza , że KK podaje statystyki dla siebie najkorzystniejsze ? Nie znam się na tym , ale o ile mi się wydaje , przy przyjęciu odpowiednich kryteriów można wykazać statystycznie absolutnie wszystko i co gorsza za każdym razem będzie to prawda - w ujęciu tej konkretnej statystyki , na przykład wysokość średniej krajowej pensji albo dostępność do lekarza specjalisty .Cytat:
![]() Cytat:
, która jak wiadomo szlachcianką była , bo w litanii mówi się przecież Panno Szlachetna 2.ja się nie bawię , ja prawdę mołwię 3.po trzykroć 4.sama znałam dzieci partyjniaków , wychowywane religijnie . 5.a ja uwielbiam 6.może dlatego , że u nasz w ogóle bywają problema z zachowaniem etyki jako takiej ![]() 7.no co Ty , przecież dopieroco zacząłeś staż ministrancki na plebanii
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||
|
|
|
#702 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
spoko, jak nie wypali to żalu nie będzie.
|
|
|
#703 |
|
Nindżopesz
|
Moze sobie opalilas czubek?
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
w razie niemca mam pare ml
się podzielę
|
|
#706 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
etam przeciez sie mozna znieczulic do porodu, Cytat:
kolezanka tak rodziła, babke do porodu mozna sobie umówic nawet z innego miasta i przyjedzie, na poród w domu powinien wydac zgode lekarz-w sensie ze wszystko jest ok i nie przewiduje komplikacji. Wybiera sie szpital patronujący zgłasza kto bedzie odbierał, no i jak sie zaczyna to sie zgłasza ze akcja x rozpoczęta..no i tyle chyba.co do babeczki odbierającej to koszt 2-3 tysiecy Cytat:
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdraszczam tym, co potrafią rzygać na zawołanie. Ja parę razy próbowałam, jak mnie żołądek bolał i czymś się strułam, żeby szybciej przeszło i nic. Na życzenie nie da rady, choć se palce chyba aż do śledziony wkładałam ![]() zobaczyłam reklamę jakiś kosmetyków Zostań testerką i czytam Zostań Treserką ![]() To pewnie przez te dzikie chuopy Chyba czas do łóżka, nomen omen
|
|
#708 |
|
grozi wypollizowaniem
|
olsniło mnie!
musze wymyslic ,wyprodukowac i sprzedawac e-czekolade! tylko jesczze nie wiem na czym ona powinna polegac,ale pomysł jest dobry tak mysle
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej czekoladę, od której się nie tyje
zarobisz milioooonyyyy
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nie to samo
|
|
|
#711 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() Cytat:
na przykład ustaje czynność skurczowa macicy albo macica pęka albo łożysko się przedwcześnie odkleja , albo tętno płodu spada , to są rzeczy których przewidzieć się po prostu nie da .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#712 |
|
grozi wypollizowaniem
|
nomnom...mnie wiecej na tym ma polegac ta eczokolada
|
|
#713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Się słabiej zaciągaj ![]() A smakow intensywność zależy od firmy i od smaku. Cytat:
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2013-01-16 o 21:19 |
||
|
|
|
#714 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() 2. 3. a jeszcze lepiej taką , od której się chudnie
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
a propos czekolady
![]() zakupiłam, pod silnym wpływem Red i Win owego Góralka , i fujjjjjjj zjęczałe h wie co już nie ma takich wafelków jak kiedyś albo picipolo. ale te stare tak sprzed 10 albo i więcej lat
Edytowane przez Florens Czas edycji: 2013-01-16 o 21:23 |
|
|
|
#716 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ja wim..tylko mowie jak to sie odbywa na prawde bo akurat wiem. komplikacje w sensie ze czasem wiadomo od razu ze będa, mogą byc bo costam-wiec wtedy lekarz sie nie zgodzi. ale zawsze mozna sobie urodzic w domu nielegalnie i zakazane to nie jest ![]() nie zebym kogos namawiała natomiast jako głos w dyskusji dodam ze troche czytałam na ten temat i jednak jest bezsprzecznie udowowdnione ze stres szpitalny i niekorzystne otoczenie, co w polsce jest jednak nadal normą, hamuje akcje porodową, z tego powodu w niektórych szpitalach niemal rutynowo podaje sie oksytocyne... wiec juz na samym wstępie poród w szpitalu jest dla wielu kobiet przezyciem traumatycznym zamiast fizjologicznym, co wg mnie moze przemawiac za porodem w domu
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
![]() kto wymyślił te porody? Koszmar jakiś, od samego czytania się robi słabo ![]() Toż to chłop jakiś musiał być! Baba sobie by takiej krzywdy nie zrobiła
|
#718 | ||||||||
|
Mother of Cats
|
Też tak miewam. Paskudne uczucie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do meritum - zgadza się, że większość Polaków zapytana o wyznanie odpowie , że katolickie. Piłam do tego, co napisałaś wcześniej: Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Obawiam się, że dla katolika to są herezje, których grzech czytać ![]() Cytat:
Świetne! On tak na serio czy to bardziej poza była?
|
||||||||
|
|
|
#719 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Czemu wszyscy mowia "zjadlam Goralka"? To jest naprawde ten Goralek? Wszak na opakowaniu nazwa glosi "Goralki" wiec jak dla mnie baby, sztuk kilka. Kogo zjadlam - Goralki tudziez zeby nie byc pazernym Goralke. A moze na reklamie pokazuja juhasow? Nie mam TV to nie wiem. |
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
yhm jasne - jak nawet prąd oszczędzamy
luz Cytat:
2. też wiem - albowiem śledziłam miliony historii porodowych no i no i wiem... świadomość ta z jednej strony cenna z drugiej skłaniająca do trzymania nóg razem nie no cenna wiedza taks serio serio to jak dla mnie - wolność Tomku ... czyli niech se kto chce rodzi na ganku na trawniku i w autobusie jak woli - lata mie to, natomiast ja i tak wiem swoje i ze sobą zrobię po swojemu fogle jaka ja uświadomiona - z tej swiadomości odechciewa sie życ bo jak mawiasz Parabell - życie jest niezdrowe i życie boli
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-01-16 o 21:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

Parówa (koniecznie cienka, w sztucznym flaku

nie no ja sama z siebie nie mogę jakie bzdetne bąłhe problemy - ale żeby nie było, zdaję sobie sprawę jak niedorzeczne są
a ten "dym"co się wypuszcza chwilę się utrzymuje i bałam się że pokój zadymię

Choć ze słyszenia znam przypadki, gdy jakiś aktywny członek PZPRu jeździł na niedzielne msze do innej parafii, bo niedopuszczalne było afiszowanie się ze swoją wiarą w rodzinnym środowisku. Albo dzieci moich sąsiadów ateistów, nadrabiający sakramenty i składający egzaminy z katechizmu w wieku dorosłym, gdyż wierzący partner nie wyobrażał sobie innego ślubu, jak tylko kościelny (mniejsza z tym, co po ślubie, tj. jak z wypełnianiem nakazów wiary oraz wychowaniem dzieci w duchu katolickim) 

i nic mu się nie stanęło - jednak są dobrze chemio naciśnięte ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
albo picipolo. ale te stare tak sprzed 10 albo i więcej lat