Smarowidła czy też żele - z Yves Rocher mamy ich wiele! Promocje, oferty YR- część VI - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 21:04   #1801
gorillaz
Raczkowanie

Dot.: Smarowidła czy też żele - z Yves Rocher mamy ich wiele! Promocje, oferty YR- cz

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
Mam pytanko

Chcę skorzystać z oferty na styczeń i zamiast kompletu czapka + szalik chcę wziąć puder brązujący o TEN. Problem w tym, że nie ma go w Cenniku Urody. Mogę wybrać ten produkt?
Możesz spróbować czy przejdzie, tylko jak złożysz zamówienie przez neta to możesz dostać maila zwrotnego że go nie ma w cenniku i będziesz musiała podać coś innego. Ja tak miałem jak przekroczyłem kwotę 65zł o 2zł, kazali co innego wybrać, nie poszli na opcję dopłaty

DANE ORGANIZACJI:
FUNDACJA ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ
UL. ŁOMIAŃSKA 5 01-685 WARSZAWA

ABY PRZEKAZAĆ 1% NALEŻY WPISAĆ NR KRS FUNDACJI 0000037904 A W POLU INF. UZUP. WPISAĆ: 1113 MARCIN STÓSIK
gorillaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:09   #1802
królewna z drewna
Zakorzenienie

Dot.: Smarowidła czy też żele - z Yves Rocher mamy ich wiele! Promocje, oferty YR- cz

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
spróbować można- ale konsultantka może odmówić.
Cytat:
Napisane przez gorillaz Pokaż wiadomość
Możesz spróbować czy przejdzie, tylko jak złożysz zamówienie przez neta to możesz dostać maila zwrotnego że go nie ma w cenniku i będziesz musiała podać coś innego. Ja tak miałem jak przekroczyłem kwotę 65zł o 2zł, kazali co innego wybrać, nie poszli na opcję dopłaty
Dziękuję za odpowiedzi złożę zamówienia telefonicznie, może trafię na miłą konsultantkę
Stary 2013-01-16, 21:14   #1803
gorillaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi złożę zamówienia telefonicznie, może trafię na miłą konsultantkę
Takowe to jak kwiat paproci szukany 24 czerwca

DANE ORGANIZACJI:
FUNDACJA ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ

ABY PRZEKAZAĆ 1% NALEŻY WPISAĆ NR KRS FUNDACJI 0000037904 A W POLU INF. UZUP. WPISAĆ: 1113 MARCIN STÓSIK
Stary 2013-01-16, 21:18   #1804
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wymienię żel i mleczko do ciała cytryna wanilia ze świątecznej limitowanki.Żel nówka nieśmigana a mleczko tylko testowane na ręce wiec właściwie też nowe.Bardzo podoba mi się zapach ale ostatnio moja skóra nie toleruje nic oprócz physiogelu.
Czekam na propozycje.Najchętniej przygarnę jakiś kremik albo maseczkę z glinką marokańską ale można kusić
A ja czekam na moje zamówionko z KROK1 dziś nadali paczkę ,jutro będe je miała na pewno
Ja napisałam maila czy mi zmienią krem oval lifting na inny ale odpisali że nie ma mozliwości zmiany prezentów

Edytowane przez aaaania1989
Czas edycji: 2013-01-16 o 21:19
aaaania1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:22   #1805
koniczynka15
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Niestety oprócz szaty graficznej zmienili cały skład serii z arniką
(na dużo gorsze) Dobrze że mam jeszcze kilka sztuk starej wersji.
I to jest najlepsze uzasadnienie dla tych wszystkich zapasów, które robimy

koniczynka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:27   #1806
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety oprócz szaty graficznej zmienili cały skład serii z arniką
(na dużo gorsze) Dobrze że mam jeszcze kilka sztuk starej wersji.
Zupełnie mi nie podchodzi ten krem 2w1, nawet mnie drażni Ale za to ten intensywnie nawilżający jest boski, takie masełko

Cytat:
Napisane przez koniczynka15 Pokaż wiadomość
I to jest najlepsze uzasadnienie dla tych wszystkich zapasów, które robimy
Hehehe, położyłaś mnie na łopatki tym tekstem To już teraz wiem jak będę tłumaczyła w domku na głupie pytania po co mi tyle takich samych np. żeli Bo kawowych z JDM mam 9 sztuk

Cytat:
A ja czekam na moje zamówionko z KROK1 dziś nadali paczkę ,jutro będe je miała na pewno
Ja napisałam maila czy mi zmienią krem oval lifting na inny ale odpisali że nie ma mozliwości zmiany prezentów
Też mi kiedyś tak napisali jak pytałam czy można zmienić mleczko Iris Noire na mleczko Vanille Noire.

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:34   #1807
Kylpie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
szampon ma myć i tylko myje,jednak lepiej unikać silnych detergentów w nich zawartych.
Suche włoski nawilżyc trzeba maskami/odżywkami/olejami
Problem w tym, że wymienione specyfiki są na stałe obecne w mojej pielęgnacji, ale odkąd od ok miesiąca używam I <3 my planet, mimo standardowej pielęgnacji nawilżającej moje włosy straciły zdecydowanie na kondycji... Latem nie było tego efektu. Myślę, że delikatniejszy szampon do włosów suchych pomoże w przywróceniu ich di stanu wyjściowego. A szampon I <3 my planet poczeka na cieplejsze pory roku
Kylpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:44   #1808
Myszkaa222
Rozeznanie

[QUOTE=Tereskaa;38688631]Hehehe, położyłaś mnie na łopatki tym tekstem To już teraz wiem jak będę tłumaczyła w domku na głupie pytania po co mi tyle takich samych np. żeli Bo kawowych z JDM mam 9 sztuk

9 sztuk ?? no to ładnie
Myszkaa222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:56   #1809
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Kylpie Pokaż wiadomość
Problem w tym, że wymienione specyfiki są na stałe obecne w mojej pielęgnacji, ale odkąd od ok miesiąca używam I <3 my planet, mimo standardowej pielęgnacji nawilżającej moje włosy straciły zdecydowanie na kondycji... Latem nie było tego efektu. Myślę, że delikatniejszy szampon do włosów suchych pomoże w przywróceniu ich di stanu wyjściowego. A szampon I <3 my planet poczeka na cieplejsze pory roku
zima to ciężki stan dla włosków, ale szampon nie nawilży Ci włosów, na początku w składach sa same detergenty i sól ( strzelam bo tego szamponu nie znam ale w zatrważającej większości tych kosmetyków tak jest)
przejrzyj sobie ogólne wątki o pielęgnacji włosków i pewnie problem sie skończy
jak masz kręcone/falowane dawaj do nas - jak proste to też na wizażu takie wątki są

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:07   #1810
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kylpie Pokaż wiadomość
Ja nie mogę absolutnie używać szamponów z SLS, choćby były nie wiem jak napakowane innymi dobroczynnymi składnikami. Zawsze i tak detergent jest na samym początku listy, a zauważyłam już, że moim włosom bardzo nie służy, skóra głowy też zaczyna swędzieć. Szampon ma naprawdę duże znaczenie, wiele osób bagatelizuje ten etap pielegnacji włosów, a niestety nie można. Wiadomo, bez porządnego odżywiania i nawilżania odżywkami/maskami/olejami i najlepszy szampon nie pomoże, ale wysuszanie już na początku sprawi, że będziemy stać w miejscu, zamiast iść do przodu w kwestii kondycji włosów. Nie ma co demonizować samych detergentów, bo dużej części osób wcale one nie szkodzą, wręcz przeciwnie - delikatne szampony też nie zawsze się nadają. W moim przypadku słynny Babydream okazał się niewypałem. Dla mnie za delikatny, jedynie myje, ale nic z włosami poza tym nie robi, nie chroni, nie nawilża, znowu inni piszą o nim peany Dla mnie odpowiednia jest pielęgnacja jakby po środku. SLS kategorycznie odpada, ale szampony dla dzieci i inne super delikatne specyfiki również nie są dla mnie. Inne, słabsze detergenty jak najbardziej, z dużą ilością fajnych składników, np. Alterra. Niestety szampony ani odżywki YR mi nie odpowiadają.

Generalnie - jak zauważyłaś, że dany kosmetyk Ci nie służy, to świetnie. A jak już wiesz, który składnik konkretnie Ci nie pasuje, to już w ogóle bajka, bo zamienników jest od groma i nie trzeba długo szukać. Ważne, żeby jak najszybciej wprowadzić zmiany.
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:09   #1811
thugmisses
Rozeznanie

Piękny ten nowy męski zapach!
Stary 2013-01-16, 22:13   #1812
gorillaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez thugmisses Pokaż wiadomość
Piękny ten nowy męski zapach!
A już go wąchałyście? W moich stacjonarkach nie ma
Do czego można przyrównać? Który z obecnych męskich perfumów ma podobną nutę?

Kod NEWSYR już nie działa?

DANE ORGANIZACJI:
FUNDACJA ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ

Stary 2013-01-16, 22:57   #1813
thugmisses
Rozeznanie

Można powąchać przy kasie. Bardzo męski i dojrzały, mnie troszkę przypomina Lacoste Elegance.
Stary 2013-01-16, 23:19   #1814
laclos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joawoj Pokaż wiadomość
A jaki masz obwód nadgarstka? Bo ja tez mam straszny problem z dobraniem bransolety i może ten zegarek by na mnie pasował? Ja mam 15 cm w obwodzie.
Mam 14 cm (mierzone w najwęższym miejscu nadgarstka)
laclos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 07:23   #1815
calineczka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gorillaz Pokaż wiadomość

Kod NEWSYR już nie działa?
od dawna

Cytat:
Można powąchać przy kasie. Bardzo męski i dojrzały, mnie troszkę przypomina Lacoste Elegance.
Jak tylko wejdzie do sprzedaży w e-sklepie odrazu go kupuje ,no chyba że cena mnie odstraszy
calineczka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 08:27   #1816
thugmisses
Rozeznanie

180zł bez promocji kosztuje Ambre Noir. Na promocji ma być za 106,90. Nie wiem, czy nie poczekać na -50
Stary 2013-01-17, 08:47   #1817
calineczka99
Rozeznanie

Cytat:
180zł bez promocji kosztuje Ambre Noir. Na promocji ma być za 106,90. Nie wiem, czy nie poczekać na -50
To ja dziekuje postoje Też poczekam na dobrą promocje
calineczka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 08:52   #1818
thugmisses
Rozeznanie

Aaaa dała przy kasie mi pani z 5 chusteczek zapachowych
Stary 2013-01-17, 08:57   #1819
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Zapach piękny i na pewno kupię mężowi ale będę czekać na promocje - 50%

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 08:59   #1820
ankaw192
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Ja nie mogę absolutnie używać szamponów z SLS, choćby były nie wiem jak napakowane innymi dobroczynnymi składnikami. Zawsze i tak detergent jest na samym początku listy, a zauważyłam już, że moim włosom bardzo nie służy, skóra głowy też zaczyna swędzieć. Szampon ma naprawdę duże znaczenie, wiele osób bagatelizuje ten etap pielegnacji włosów, a niestety nie można. Wiadomo, bez porządnego odżywiania i nawilżania odżywkami/maskami/olejami i najlepszy szampon nie pomoże, ale wysuszanie już na początku sprawi, że będziemy stać w miejscu, zamiast iść do przodu w kwestii kondycji włosów. Nie ma co demonizować samych detergentów, bo dużej części osób wcale one nie szkodzą, wręcz przeciwnie - delikatne szampony też nie zawsze się nadają. W moim przypadku słynny Babydream okazał się niewypałem. Dla mnie za delikatny, jedynie myje, ale nic z włosami poza tym nie robi, nie chroni, nie nawilża, znowu inni piszą o nim peany Dla mnie odpowiednia jest pielęgnacja jakby po środku. SLS kategorycznie odpada, ale szampony dla dzieci i inne super delikatne specyfiki również nie są dla mnie. Inne, słabsze detergenty jak najbardziej, z dużą ilością fajnych składników, np. Alterra. Niestety szampony ani odżywki YR mi nie odpowiadają.

Generalnie - jak zauważyłaś, że dany kosmetyk Ci nie służy, to świetnie. A jak już wiesz, który składnik konkretnie Ci nie pasuje, to już w ogóle bajka, bo zamienników jest od groma i nie trzeba długo szukać. Ważne, żeby jak najszybciej wprowadzić zmiany.
a jakich szamponów używasz? bo dla mnie te z YR to jakaś porażka a też nie służy mi SLS.
ankaw192 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 09:01   #1821
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszkaa222 Pokaż wiadomość
Hehehe, położyłaś mnie na łopatki tym tekstem To już teraz wiem jak będę tłumaczyła w domku na głupie pytania po co mi tyle takich samych np. żeli Bo kawowych z JDM mam 9 sztuk

9 sztuk ?? no to ładnie
Wiem, wiem Ale uwielbiam ten żel kawowy najbardziej pod słońcem

Cytat:
No to wygląda na to, że co sklep to obyczaj, albo bardziej co sprzedawczyni to przyjazność lub jej brak Ja pytałam w Toruniu to "przemiła" pani powiedziała mi, że nie mają próbek, że mam sobie wypróbować kosmetyk w sklepie No nie podoba mi się ten toruński YR

Stary 2013-01-17, 09:15   #1822
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaw192 Pokaż wiadomość
a jakich szamponów używasz? bo dla mnie te z YR to jakaś porażka a też nie służy mi SLS.
U mnie też szampony YR się nie sprawdzają - próbowałam prawie każdego i za każdym razem każdy szampon powodował łupież, uczulenie i wygląd włosów jakbym wcale ich nie myła.
Próbowałam też zachwalany Babydream ale u mnie to porażka.

Teraz przerzuciłam się na Facelle płyn do higieny intymnej bez SLS i jak dla mnie super : mam piękne i miękkie włosy po myciu. Jeden problem to trudność z rozczesaniem włosów.

Stary 2013-01-17, 09:32   #1823
alehcar
Rozeznanie

Cytat:
Mów szybko gdzie takie cuda!
ja w Warszawie jeszcze nie widziałam tego zapachu....

Edytowane przez alehcar
Czas edycji: 2013-01-17 o 09:34
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 10:07   #1824
aaaania1989
Zakorzenienie

Mnie też się spodobał ten nowy męski zapach bardzo i TŻ też...będzie zamówionko kiedyś ..
a żel kawowy wczoraj 1 raz użyłam i cudny zapach !! jakby taki lekko tez karmelowy ! i TŻ chce namówić bo on kawę uwielbia to moze sobie taki sprawi
Stary 2013-01-17, 10:15   #1825
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też się spodobał ten nowy męski zapach bardzo i TŻ też...będzie zamówionko kiedyś ..
a żel kawowy wczoraj 1 raz użyłam i cudny zapach !! jakby taki lekko tez karmelowy ! i TŻ chce namówić bo on kawę uwielbia to moze sobie taki sprawi
mój mąż też uwielbia żele kawowe
Zawsze jak planuję zamówienie prosi bym nie zapomniała o żelach (w zapasach mam już 8 szt)

Stary 2013-01-17, 10:21   #1826
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
mój mąż też uwielbia żele kawowe
Zawsze jak planuję zamówienie prosi bym nie zapomniała o żelach (w zapasach mam już 8 szt)
muszę wciągnąć TŻ w YR żeby mieć częściej okazję zamawiać ostatnio dostał ode mnie szampon do włosób blond bo jest właśnie takim jasnym blondynem , latem jak pracował na zewnatrz to miał takie świetne złote włosy i musze przyznać że ten szampon nadaje jego włosom takich delikatnych refleksów
Stary 2013-01-17, 10:50   #1827
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaw192 Pokaż wiadomość
Jest gdzieś tam w moim poście, że aktualnie pasuje mi Alterra. Chciałabym spróbować metody OMO, jak mi się skończy, aloesowego Equilibra, przeciwłupieżowego z Green Pharmacy albo któregoś z Isany, odżywki nie są najgorsze. Chociaż najbardziej kusi mnie zamówić szampon malinowy Balea, ale boję się, że ma SLS z racji, że jest niedrogi, na KWC nie ma niestety składu. Alterra ma bardzo przyjemne szampony, polecam spróbować, nie są strasznie delikatne, ale ślicznie pachną, dobrze oczyszczają, a włosy są świeże. Warto spróbować, jak nie przypasują, to trudno

Cytat:
U mnie też szampony YR się nie sprawdzają - próbowałam prawie każdego i za każdym razem każdy szampon powodował łupież, uczulenie i wygląd włosów jakbym wcale ich nie myła.
Próbowałam też zachwalany Babydream ale u mnie to porażka.

Teraz przerzuciłam się na Facelle płyn do higieny intymnej bez SLS i jak dla mnie super : mam piękne i miękkie włosy po myciu. Jeden problem to trudność z rozczesaniem włosów.
Używałam kiedyś Facelle i faktycznie, włosy były mięciutkie i całkiem fajne, ale jednak jest dla mnie zbyt delikatny, średnio się pieni (w końcu to do higieny intymnej), no i praktycznie nie pachnie. Niestety, uwielbiam mocno pachnące kosmetyki i dobrą pianę, czuję wtedy że myję włosy Ale jak ktoś nie ma takich wymagań, to też proponuję spróbować, ciekawy kosmetyk

edit: o, przypomniało mi się! bardzo dobrze oceniam szampon Fitomed do suchych włosów KWC. Moje włosy nie są suche czy zniszczone, ale ten szampon naprawdę dba o włosy. Zawiera SLS, ale dopiero na 5 miejscu w składzie i jest absolutnie niewyczuwalny, a mam wrażenie, że dzięki temu oczyszcza włosy lepiej niż te wszystkie naturalne szampony. Przy drugim myciu wytwarza się dużo więcej piany, więc doskonale zmywa oleje. Pachniał już nie pamiętam dokładnie jak, raczej przyjemnie ziołowo, kolor średni, bo taki jakby ciemny słomkowy, typowy dla bazy myjącej, która została użyta (pamiętam, że miałam składniki do szamponów/żeli pod prysznic z ZSK i miały właśnie taki dziwny, bursztynowy kolor). Można zamówić np. na ☠☠☠☠☠☠☠ Śmiało polecam spróbować, ale z odżywką, bo oczywiście nie ułatwia rozczesywania z racji na skład. Średnio kosztuje około 10zł.

Edytowane przez malyszkicownik
Czas edycji: 2013-01-17 o 11:00
Stary 2013-01-17, 11:00   #1828
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak, to chyba jeden z najbardziej udanych zapachów żeli YR Osobiście uwielbiam i jako jedyny z całej serii JDM kupuję go regularnie A w grudniu był w promocji, więc zapasy zrobiłam

Cytat:
muszę wciągnąć TŻ w YR żeby mieć częściej okazję zamawiać ostatnio dostał ode mnie szampon do włosób blond bo jest właśnie takim jasnym blondynem , latem jak pracował na zewnatrz to miał takie świetne złote włosy i musze przyznać że ten szampon nadaje jego włosom takich delikatnych refleksów
A czy ten szampon ma SLS?

Stary 2013-01-17, 11:07   #1829
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Skład z KWC: Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Cocoamphoacetate, Propylene Glycol, CocamidopropylHydroxysult ane, Cocamide Mipa, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Parfum/Fragrance, Sodium Chloride, Citric Acid, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Polyquaternium-10, Benzyl Alcohol, Methylcloroisothiazolinon e, Methylisothiazolinone, CI 15510 (Orange), CI 19140 (Yellow 5).
Stary 2013-01-17, 11:09   #1830
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Oj tak, to chyba jeden z najbardziej udanych zapachów żeli YR Osobiście uwielbiam i jako jedyny z całej serii JDM kupuję go regularnie A w grudniu był w promocji, więc zapasy zrobiłam

Niestety wszystkie szampony YR mają SLS

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości