Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 22:07   #2551
gda
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Asiu poczytałam troszkę i Jasiu mógł ZOM złapać też w PL jakbyście były i nikt nie będzie twierdził że jesteś złą mamą, wręcz przeciwnie, bardzo szybko zareagowałaś i dobrze ... ja bałabym się szpitala i to w obcym kraju ale Ty udałaś się tam bez wahania ... jesteś wspaniałą i opiekuńczą mamą i każdy ma prawo do wakacji więc proszę nie pisz już tak jak napisałaś... o nieodpowiedzialności...
daj znać jak Jasiu .. koniecznie napisz
Akurat szpitale i lekarzy, to oni mają często lepsze od naszych, bo płatne cięęężkie pieniądze...

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Asiulka strasznie współczuje..
To ja się też przyznam że moja Julka od soboty na nefrologii leży..
Sikneła w sobote na brązowo, po badaniu moczu wyszedł białkomocz, więc skierowanie na oddział, dopiero od niej wróciłam został z nią tata, lekarze nadal nic nie wiedzą, niby nerki pracują normalnie choć wczoraj miała mały zastój, podali leki moczopędne zasikała 3 pary rajstop w godzine bo przez ten szpital sika pod siebie zamiast wołać na kibelek, więc znów pieluchowanie.
Nie wiadomo skąd to białko a ono nadal rośnie..
Także rok rozpoczęty pięknie- dziecko w szpitalu, śmierć przyjaciela, kłótnie z tżetem, na szczęście to już chociaż się skończyło... we wtorek sprawa Zośki o zaprzeczenie ojcostwa.
O rany bidulka malutka Mam nadzieję, że szybko wykryją co to i wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
mój to tak różnie, ale wolałabym żeby sie bardziej starał w tej kwesti...
Chyba moge sobie pomarzyć bo jak słysze jak on rozmawia przez te kilka minut z małym to mi sie nóż w kieszeni otwiera.
Położy sie obok Alana i do niego takie coś:
"no no no, tak tak tak - no no no, tak tak tak"
No przecież zamordować by szło
Facet 33 lata
Przepraszam! Ale ja też ostatnio łapię się czasami na tym, że odmóżdżona gadam do Henia "taaaak? noooo... ojejuu! taaaak?"
I mam potem wyrzuty sumienia, że powinnam do niego mówić normalnie i dużo, ale ja po prostu czasami nie mam siły gadać i opowiadać
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:09   #2552
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
jejku nasza tak właśnie ma ... nie wiem co robić czy jutro iśc jeszcze raz? powiedziała że to od ząbków bo strasznie się ślini [/COLOR]
ja też się zaczęłam obawiać po tym co napisała anesh bo Jaśko ma podobnie ... jak do jutra mu to nie minie to pójdziemy w piątek do lekarza.
Konczi no ale przecież Dusia dziś była u lekarza i osłuchowo czysta więc spokojnie kochana.
Stary 2013-01-16, 22:10   #2553
Sojka1990
Zadomowienie

Colds a czemu miałabyś nie móc?
Stary 2013-01-16, 22:13   #2554
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Sikneła w sobote na brązowo, po badaniu moczu wyszedł białkomocz, więc skierowanie na oddział, dopiero od niej wróciłam został z nią tata, lekarze nadal nic nie wiedzą, niby nerki pracują normalnie choć wczoraj miała mały zastój, podali leki moczopędne zasikała 3 pary rajstop w godzine bo przez ten szpital sika pod siebie zamiast wołać na kibelek, więc znów pieluchowanie.
Także rok rozpoczęty pięknie- dziecko w szpitalu, śmierć przyjaciela, kłótnie z tżetem, na szczęście to już chociaż się skończyło... we wtorek sprawa Zośki o zaprzeczenie ojcostwa.
ojej biedna Julka dużo zdrówka dla niej i myślę że szybko wykryją od czego to .
Stary 2013-01-16, 22:19   #2555
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hej

Nie chciałam wam tego pisać bo jak to zła niedobra nieodpowiedzialna matka chciała zrobić dzieciom przyjemnoiść zabierajac je na wakacje a skonczylo sie w szpitalu ?! no ale ze wzgledu ze prawdopodnmie musimy tu zostac jeszcze ponad 2 tygodnie musze wam napisac.

Jasiu lezy w szpitalu od piatku ma zapalenie opon mózgowych zaczelo się od wysokiej goraczki o co wtedy pytalam potem pojawiła sie okropona wysypka wieczorem jego stan strasznie sie pogorszyl (po calym dniu placzu tylko na rekach) zebralam manatki i do szpitala tam porobili badania krew, mocz i podali antybiotyk choc nie mieli pojecia co mu bylo. Nasteonego dnia wysypka zaczela schodzic, ale on byl caly czas senny choc jego stan uleg poprawie, w niedziele przyszlo najgorsze placz, wypukle ciemiaczko znowu wysoka goraczka, nie dal sie dotykac tak jakby go wszystko bolalo. Padlo podejrzenie zapalenia opon mozgowych, zrobili tomografie ktora byla w normie ale przeniesli nas do innego miasta do cancun tam przyszedl neurolog ktory z objaoiw klinicznych wykluczyl zapalenie opon mozgowych, Wszedzie poytali mi sie na co szczepoilam no to mowie ze skojarzone i pneumokoki i pytanie dlaczego nie MENINGOKOKI??? ja mowie ze u nas nie mowili ze to koniecznie. Wiec traflismy na oddzial intesywnej terapii i tam bylismy jedna dobe. Mimo ze wykluczyli na poicztaku opony to i tak dostawal antybiotyk chroniacy mozg. oddalili koniecznosc zrobienia punkcji ledzwiowej. Potem juz bylo ciuagle lepiej ale dalej z wszystkich badan rtg pluc, usg brzucha mocz kal krew nie wiedzieli co Jasiowi jest. Wkoncu wczoraj kolejna tomografai a ze on jest juz zywy musieli go uspic no i lekarz powiedzial ze juz prawie maja diagnoze ale musza pobrac plyn z kregoslupa czyli zrobic mu punkcje ledzwiowa. to bylo dla mnie najgorsze 30 min w zyciu., podali mu narkoze (ta rurke do gardla wyszlam nie bylam w stanie patrzec na to) i robili tomografie i ta punkcje,. Na szczescie wszystko sie udalo a plyn wykazal ZAPALENIE OPON MKOZGOWYCH o czym dowiedzialam sie godzine temu. Na szcczescie to zostalo zlapane tak szybko i zareagowane ze nie zdazylo sie roziwnac do konca i nie ma zadnych komplikacji ani powiklan. jeszcze Jasiu bedzie okolo 5 dni w szpitalu a potem musimy tu zostac na 2 tygodnie kwarantanny. czekamy jeszcze 3 dni zeby dowiedziec sie cvzy wirusowe czy bakteryjne (tutaj sadza ze wirusowe ale moj lekarz ma co do tego ma watpliwosci) probujemy cos zrobic by wrocic wczesniej ale chyba nic nie wskazuje zebysmy mogli poniewaz tutajk maja takie przepisy., Mnie wakacje skonczyly sie w piatek teraz sie z M. zamieniamy i ja po kilka godzin jestem z Zuzia a tak to wieksozosc czasu i noce z Jasiem., no to chyba tyle.
dlatego napewno szcepie na meningokoki.
o matko kochanaBiedny Jasiu silny chłopiec, szybko wyzdrowieje a ty Asiu ejstes cudowna mama, tak szybko zareagowałaś, naprawde nie masz sie czego obwiniać

Cytat:
no nie kolejna biedulka zeby szybko stwierdzili co to

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:23   #2556
maggie123
Zakorzenienie

Dearlie, dopiero doczytałam, że od wczoraj w szpitalu jesteście. Tulę Cie mocno i wiele sił życzę. A Antosiowi szybkiego powrotu do zdrówka
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

A ja te podręczne zabawki mam w takiej papierowej torebce podarunkowej
też tak trzymam grzechotki, gryzaczki i inne drobne. ale na większe muszę pudelka zakupić, bo już sie nazbierało sporo i nie mam gdzie trzymać
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

maggiie ale sie na mailu laseczek dwóch naogladalam, aż zazdrosny jestem o figurę jednej zgrabnej blondyneczki.
a druga, najmlodsza czarnulke, to tylko schrupac i piesio sliczniutki! też dziewczynka?
grazie
a psiak to chłopak ale z palemką na czubku, bo mi tak wygodniej. skunks mały nie chce żeby mu włosy czesać (bo ta rasa ma włosy a nie sierść). jedynie po cotygodniowej sobotniej kąpieli i przysmakach łaskawie da się wyczesać
Cytat:
Czy ja wam mówiłam że Zosia ma 2 ząbki ? jak nie to melduje- mamy dwie przebite dolne jedyneczki

Wczoraj tżet mnie zaskoczył, dostałam moje ukochane perfumy bruno banani i merci tak bez okazji pierwszy raz w życiu

ehh.. jutro przede mną bardzo ciężki do przegryzienia pogrzeb..
Sojka, dałaś radę
dla Zosieńki wielkie
Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
My chwalimy sobie krem ochronny babydream. W ogóle używamy całej serii i jestem bardzo zadowolona.
też mamy ten kremik z babydream i też jestesmy zadowolone

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:24   #2557
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Glowa mi peka od tych wrzaskow,masakra jakas...Ide się umyc i spac.

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:37   #2558
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

No nie gadaj, ja mam do odebrania
Pierwszy raz w rossie wywoływaliśmy ... tż wysłał przez internet i do odbioru w naszym rossmanie było.
Michu mówi że jutro tam pójdzie z reklamacją bo kurde płaciliśmy za te większe zdjęcia a tu taka wy☠☠☠ka.

Cytat:
O błagam... Znowu ciompa z nosa mi leci
Hm czy to katar?

Idę zrobić kolację mojemu pracusiowi bo zaraz będzie jeszcze poprosiłam o zakup pepsi bo mam mega ochotę normalnie jak w ciązy
Stary 2013-01-16, 22:41   #2559
kraven
Zakorzenienie

Idę spać. Mam nadzieje, że to koniec niemiłych wątkowych wiadomości.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 23:14   #2560
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
O rany... same nieszczęścia... a ja głupia narzekam że mi się dziecko co 2 godziny w nocy budzi...
Sojka, mam nadzieję że u Ciebie limit nieszczęść już wyczerpany... na ten rok i na najbliższych parę lat

Dziękować i komu jeszcze nie podziękowałam to też

A co to jest ciompa?
Woda katarowa

Cytat:

Dajesz cenę kup teraz czy licytacja? Od ilu wystawiasz? Ja też muszę a nie wiem za bardzo jak najlepiej.

zależy co sprzedaje.
Ubranko do chrztu mam na kup teraz wystawione akurat.
Pajace, spodenki i inne takie to licytacja, no i zależy też za ile chce opylić i w jakim stanie ciuszki są.
Różnie bywa

Cytat:
Ojej, buziole wielkie dla Julci

Co to ciompa???

woda katarowa :p

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
też nie wiem co to ciompa Iwoncia oświeć nas

hehe, tak przeczuwałam że padnie niejedno takie pytanie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Przepraszam! Ale ja też ostatnio łapię się czasami na tym, że odmóżdżona gadam do Henia "taaaak? noooo... ojejuu! taaaak?"
I mam potem wyrzuty sumienia, że powinnam do niego mówić normalnie i dużo, ale ja po prostu czasami nie mam siły gadać i opowiadać

jak sie nie ma siły to ja rozumiem, ale kurde on gapi sie jednoczesnie w tv i do niego takie cosik plecie w kółko i zdurnieć mozna.
Nigdy mu nic nie pokazuje, nie bawi sie po ludzku tylko macha np grzechotką

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hm czy to katar?

No, pora spac tylko dzidzia sobie zjadła i sie bawi rączkami
A ja padam na twarz

Dobranoc dziewczynki
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 23:26   #2561
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Konczi nic poza kaszelkiem nie było. I to jeszcze taki kaszel jakby się ksztusila od sliny.

Wszystkiego dobrego dla Iwy i dzieciczkow ktore koncza kolejne tygodnie

Padam,przeniesli nas na dwuosobowej sali,taki maly chlopiec tu jest i caly czas placze,wybudza Maje.Mi glowa peka i jestem strasznie zmeczona.
Matko bardzo mi Was wszystkich żal to takie smutne jak dzieci cierpią.A jak Majeczka?

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
a bo nie wiem kogo sie zaprasza i chcialam podpytac. dzieki dziewczyny za podpowiedz. z tego wynika ze tylko najblizszych. tak jak myslalam z reszta. i pewnie tych co sa niedaleko. my bedziemy robic chrzest w szczecinie a rodzine mam jak dziadka we wroclawiu i nie wiem czy przyjedzie. bo rodzice tz sa z kielc ale oni to na 100% przyjada.

znalazlam obiad komunijny w fajnej restauracji z tortem 105zl od osoby to duzo? bo jak robia komunie to pewnie chrzty tez i cena bedzie podobna.
to u nas wyliczylam ze by bylo 17 osob. no to w domu odpada.

za wiele jeszcze nie mialam okazji przezyc w polsce. kursuje miedzy domem-parkiem- a sklepem. nie znamy tu nikogo wiec nikt nas nie odwiedza. jedynie rodzice co jakis czas. ale nie zalujemy decyzji powrotu. dobrze jest byc wsrod swoich gdzie nikt na ciebie nie patrzy jak na intruza i na jakiegos "gorszego".tam bylo fajnie ale tu jest lepiej. duzo rzeczy kuleje w porownaniu ale co tam. uwielbiam w polsce ze tu sie wszystko da zalatwic!

my chcemy robic chrzcina na wielkanoc. dlatego musze sie zajac organizowaniem tego.

a dady 4 sa spoko. jak narazie jeszcze nie odparzyły mi malej. kupilam je bo ona juz ponad 8kg wazy a dopiero rozpoczela 4 miesiac. a ubranka jej juz na 74 zakladam. kolezanki mi mowily ze to od 6 miesiecy a u nas juz w 4 sa potzrebne. i teraz na szybkiego mobiluzuje rodzine by podkupili troche bo mamy malo na 74.
dla mnie dużo,niektóre dziewczyny płaciły 60-70max chyba.
Może poznasz jakąś mamusie z dzidziusiem,od razu będzie inaczej.
Ja też już zakładam 74 a w pt skończy 4mce.To mówisz,ze fajne,nie takie sztywne,więc wypróbuję.

Cytat:
Biedactwo kolejne...zdrówka dla Juleczki.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Idę spać. Mam nadzieje, że to koniec niemiłych wątkowych wiadomości.
ja też.

A i bym zapomniała..gratuluję Dusi i Zuzi maggie ząbków!!!

Pa,do jutra

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-01-16 o 23:30
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 23:31   #2562
madziar_ka
Raczkowanie

Słabo mi się zrobiło jak przeczytałam wiadomość od Asiulki... Przede wszystkim zdrówka dla Maleństwa i sił dla Rodziców.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Pielegnuje i sprawdzam czy wargi sie nie 'skleily'
Co do sklejenia to napiszę Wam co ostatnio przytrafiło się siostrze TŻ. Ma dwuletnią córkę. 2 tygodnie przed świętami wylądowała z nią w szpitalu. Mała miała przez kilka dni gorączkę, która dochodziła do 40 stopni. Była z nią kilka razy w przychodni, lekarze coś tam przepisywali, ale nie pomagało. W szpitalu okazało się, że ma zakażenie dróg moczowych, które wzięło się od zakażenia cewki, a to z kolei od sklejenia warg. Siostra TŻ przyznała się, że szczególnie o te części nie dbała, bo trudny tam miała dostęp . Mała wkrótce będzie miała zabieg (nie wiem jak się to fachowo nazywa) rozklejenia warg.
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 23:39   #2563
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
A co to jest ciompa?
chciałam odpowiedzieć ale widze że Iwonka już napisała :p

Sojka,Anesh współczuje..

Asiulkabrak mi słów, moja siostra miała to samo jak była malutka ale szczęśliwie wszystko dobrze się skończyło trzymam kciuki za powrót do zdrowia Jaśka

ja się żegnam na dziś, spakowani jesteśmy, jutro wyjeżdżamy

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 03:23   #2564
Konczita
Zakorzenienie

wróciliśmy z pogotowia ... no nie wytrzymaliśmy, wpakowaliśmy dusię i pojechaliśmy ... okazało się że dusia ma katarek nic jej z noska nie cieknie nie siaka a jednak ... i pokazała nam że tam głeboko lewa dziurka zapchana i jej to spływa a ząbki i ślinotok swoje dają i odkasłuje to ...
osłuchowo czysto .. powiedziała że chore dzieciątko nie wygląda tak jak nasza Niunia.... jest mi lżej ...

gda wiem wiem że może i fachowo tam lepiej jest ale ja z moją barierą krajową czułabym się fatalnie .. chociaż fakt że wyjścia bym nie miała
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 03:43   #2565
Asiuulka89
Zakorzenienie

Jasiek spi moge napisac.

Konczita tak masz racje. Lekarz nam mowil ze choroba wyleguje sie od 5 do 10 dni wiec albo z polski albo z samolotu. Trudno niestety powiedziec gdzie nastąpiło zarazenie. Co do szczepienia musisz zapytać pediatry ja sie bede orientowac jaj tylko wrócimy ale jesli u JasiA wirus wywołały meningokoki To wtedy eszyscy ktorzy mieli lontakt z Jasiem musza nyc leczeni. I zaraz potem musze jasis zaszczepic przeciwko nim mo i zuzie oczywiscie tex.

Kraven tak etioligia bedzie dopiero za 3 dni i wtedy bedzie mozna powiedziec dokładnie co i jak. Czekamy na to. Dzisiaj był tylko pisany wskaźnik leukocytow których Jasiu ma 100 i na szczescie to jest bardzo niski poziom wysoki to jest 3000 leukocytow.

Jednym z wyjsc jest wynajęcie samolotu szpitala i powrót szybciej do domu co juz teściowej beda sie interesować tym.
Poza tym przez 5 kolejnych lat Jasiu musi byc pod stała opieka pediatry i neurologa. Jesli w trakcie leczenia ZOM wystąpią utraty przytomności jakies drgnęło napady tak bedzie miał do końca życia. Jednak pocieszsjace jest to ze zostali tak szybko wprowadzone leczenie które skutkuje nie został uszkodzony mózg nie było wylewow ani nic z tych rzeczy. Kiedy Jasiu miał najgorszy czas (wredy kiedy podejrzewali ZOM ) robili mu tomografie mózg był w normie także to super informacja. Moj lekarz z ostrowa mowi zeby sie nie martwić ze choroba nie zdążyła sie dokonca rozwinąć ze zatrzymała sie w jakimś momencie i ze nie powinno byc powikłań ani komplikacji.

Ten lekarz stad mowi ze mamy obserwować czy bedzie chodził w wielu roku pitem mowil i wszystkie te kroki rozwojowe czy normalnie sie rozwija. Nawet nie wiecie ile to wszystko stresu mnie kosztuje. Wczoraj Tesciowa obciela mi włosy bo jak wczesniej mi leciały masakrycznie to teraz garściami wychodziły.

Z moich obserwacji wynika ze Jasiu jest teraz ciagle uśmiechnięty jak lezy na brzuszku podnosi lebek gada sobie także jak narazie jest wszystko wpirzadku i jak skończymy go leczyć to wtedy mozna juz bardziej spokojnie podejść do tego ze wszystko bedzie ok u bedzie cały u zdrowy na co wszyscy mamy wielka nadzieje! Tesciowa doleciala do nas w sobotę jutro moja mama robi drugie podejście by tu przyleciec. Wczesniej nie wyleciała nawet z Wrocławia bo zamarzly odsnoezarki.

Ten lekarz rzeczowo podchodzi do sprawy i mowi wszystko krok po kroku. Dzisiaj musiał mi lopatologicznie wytłumaczyć ta rzecz z tym atakami. Ale sie dogafalismy.

Colds my jyz zmieniliśmy hotel bi wczesniej bylismy 100 km od szpitala a teraz taxi mamy 15 min jazdy. I dzięki temu moj maz moze mnie zmieniać.

Sojka a jak wysokie ma to białko? ZuxiA tez miała białko w moczu wtedy kiedy miała zapalenie cerkwi moczowrj. Pewnie głupio pytam bo j tak to juz ma pewnie sprawdzone.

A tutaj moj synus ImageUploadedByTapatalk1358390615.032237.jpg

Colds
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 07:05   #2566
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Asiulko - tulę mocno - jak dziewczyny mówią jesteś świetną mamusią i szybko zareagowałaś a dwa trafiłaś na odpowiedzialnego lekarza,k który do sprawy podszedł moim zdaniem rewelacyjnie. Najważniejsze, że Jasiu jest w dobrych rękach i fachową opieką. Co do ZOM, moja dobra przyjaciółka przeszła tę chorobę w wieku dziecięcym dzisiaj ma 36 lat i nie ma żadnych powikłań. U nas szczepiono na meningokoki dzieci z rocznika mojej starszej córki, po tym jak sepsa się rozpanoszyła w jednym przedszkolu w miasteczku oddalonym od naszego 9 km.

Sonię na pewno zaszczepię na tę chorobę i mocno zastanawiam się nad pneumokokami. Licho nie śpi.

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Czy wy też uwielbiacie kiedy wasze dzieciaczki się budzą i tak słodko gaworzą - ja normalnie uwielbiam się wsłuchiwać

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 07:41   #2567
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobry
teraz jak mąż ma do pracy na 17 to nie mam czasu na wizaż
bo jak jest w domu to zawsze jest coś do zrobienia albo na sanki z Gracjankiema jak jestem z chłopcami sama to wieczorem już mi się nie chce nawet wchodzić i mam teraz co nadrabiać

U Nas nic nowegomusiałam obkupić Fabianka w ubranka bo nosi teraz 68 a tych miałam nie wiele i Gracjanek też wyrósł więc i jemu trzeba było uzupełnić szafke a ceny są masakryczne za 6 szt bodów,2 szt pół śpiochów i 2 szt śpiochów oraz 4 paczki husteczek zapłaciłam 180 zł.

Doczytałam,że Antoś i Maja w szpitaluniech szybko wracają do zdrówka

Dzisiaj na 14.20 mamy szczepienie,trzymajcie kciuki żeby nie bolałomaluszka mojego.

No i muszę powiedzieć,że moje dziecko stało się aniołkiemjest taki grzeczny od kilku dni potrafi pół dnia przeleżeć w łóżeczku i patrzyć się na karuzelkę a między czasie robić sobie samodzielnie drzemki
gdzie go nie położe to sie bawi,nie płacze ani się nie złości.
On nigdy nie był bardzo wymagający ale teraz to poprostu wszystko mogę przy Nim zrobić. No to go wychwaliłamkocha ny mój

ide dalej nadrabiać

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 07:42   #2568
kraven
Zakorzenienie

Asiu super, że nie ma żadnych niepokojących objawów.
Faktycznie leukocytów jest mało. A znasz jakieś inne parametry? Zawartość białka, glukozy?

Dziewczyny
na stronie rossmanna w dziale oferta online jest garnuszek na klocuszek za 68,99 z możliwościa odebrania w wybranym Rossmannie. Myśle, że jak ktoś chce to w przyszłości kupić to bardzo się opłaca bo na allegro najtańszy jest po 75 zł + przesyłka

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 08:34   #2569
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Jasiek spi moge napisac.

Konczita tak masz racje. Lekarz nam mowil ze choroba wyleguje sie od 5 do 10 dni wiec albo z polski albo z samolotu. Trudno niestety powiedziec gdzie nastąpiło zarazenie. Co do szczepienia musisz zapytać pediatry ja sie bede orientowac jaj tylko wrócimy ale jesli u JasiA wirus wywołały meningokoki To wtedy eszyscy ktorzy mieli lontakt z Jasiem musza nyc leczeni. I zaraz potem musze jasis zaszczepic przeciwko nim mo i zuzie oczywiscie tex.

Kraven tak etioligia bedzie dopiero za 3 dni i wtedy bedzie mozna powiedziec dokładnie co i jak. Czekamy na to. Dzisiaj był tylko pisany wskaźnik leukocytow których Jasiu ma 100 i na szczescie to jest bardzo niski poziom wysoki to jest 3000 leukocytow.

Jednym z wyjsc jest wynajęcie samolotu szpitala i powrót szybciej do domu co juz teściowej beda sie interesować tym.
Poza tym przez 5 kolejnych lat Jasiu musi byc pod stała opieka pediatry i neurologa. Jesli w trakcie leczenia ZOM wystąpią utraty przytomności jakies drgnęło napady tak bedzie miał do końca życia. Jednak pocieszsjace jest to ze zostali tak szybko wprowadzone leczenie które skutkuje nie został uszkodzony mózg nie było wylewow ani nic z tych rzeczy. Kiedy Jasiu miał najgorszy czas (wredy kiedy podejrzewali ZOM ) robili mu tomografie mózg był w normie także to super informacja. Moj lekarz z ostrowa mowi zeby sie nie martwić ze choroba nie zdążyła sie dokonca rozwinąć ze zatrzymała sie w jakimś momencie i ze nie powinno byc powikłań ani komplikacji.

Ten lekarz stad mowi ze mamy obserwować czy bedzie chodził w wielu roku pitem mowil i wszystkie te kroki rozwojowe czy normalnie sie rozwija. Nawet nie wiecie ile to wszystko stresu mnie kosztuje. Wczoraj Tesciowa obciela mi włosy bo jak wczesniej mi leciały masakrycznie to teraz garściami wychodziły.

Z moich obserwacji wynika ze Jasiu jest teraz ciagle uśmiechnięty jak lezy na brzuszku podnosi lebek gada sobie także jak narazie jest wszystko wpirzadku i jak skończymy go leczyć to wtedy mozna juz bardziej spokojnie podejść do tego ze wszystko bedzie ok u bedzie cały u zdrowy na co wszyscy mamy wielka nadzieje! Tesciowa doleciala do nas w sobotę jutro moja mama robi drugie podejście by tu przyleciec. Wczesniej nie wyleciała nawet z Wrocławia bo zamarzly odsnoezarki.

Ten lekarz rzeczowo podchodzi do sprawy i mowi wszystko krok po kroku. Dzisiaj musiał mi lopatologicznie wytłumaczyć ta rzecz z tym atakami. Ale sie dogafalismy.

Colds my jyz zmieniliśmy hotel bi wczesniej bylismy 100 km od szpitala a teraz taxi mamy 15 min jazdy. I dzięki temu moj maz moze mnie zmieniać.

Sojka a jak wysokie ma to białko? ZuxiA tez miała białko w moczu wtedy kiedy miała zapalenie cerkwi moczowrj. Pewnie głupio pytam bo j tak to juz ma pewnie sprawdzone.

A tutaj moj synus Załącznik 5067537

Colds
dobrze, ze Jasiu to dzielnie znosi. dzielny chłopczyk super tez, ze na takiego lekrza trafiliscie porządnego i Jasiu jest pod dobr opieka. by wszystko było dobrze i będzie na pewno

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

co to wszyscy śpią a moje dziecko od 6 lezy i gada, piszczy, robi te rrrrrr i nie chce jejsc. A jak tylko wyjde z pola widzenia to zaczyna krZyczeć

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 08:37   #2570
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
fatalna noc, nie mogłam spokojnie spać ... Asiu jestem z Wami i mocno trzymam kciuki by nie było żadnych skutków, by udało zorganizować się transport medyczny i wrócić do domu .... Macie wykupione dodatkowe ubezpieczenie, że tak spytam ? wtedy chyba łatwiej ....
Jasiu jak zawsze kochanieńki jest ... bliźniak mojej dusieńki musi być silny ja to wiem ehhhh tule Cię kobieto, trzymaj się i oby mama doleciała ... dobrze, że taką możliwość mają ...

Aniu super że aniołeczka masz oby tak dalej i za szczepienie
Kraven faktycznie się opłaca, my już posiadamy

a ja czuje się lepiej ale pocę się jak cholera....
Stary 2013-01-17, 08:49   #2571
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Asiu super, że nie ma żadnych niepokojących objawów.
Faktycznie leukocytów jest mało. A znasz jakieś inne parametry? Zawartość białka, glukozy?

Dziewczyny na stronie rossmanna w dziale oferta online jest garnuszek na klocuszek za 68,99 z możliwościa odebrania w wybranym Rossmannie. Myśle, że jak ktoś chce to w przyszłości kupić to bardzo się opłaca bo na allegro najtańszy jest po 75 zł + przesyłka

Soniaczek już ma i uwielbia go trącać pod moim bacznym okiem aniołek pod choinkę jej przyniósł

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Aaa trzymajcie kciuki, ide ze sobą i Klaudią do lekarza, ja mam tak suchy kaszel, że za chwilę płuca wypluje łącznie z oczami, co jakiś czas cieknie mi "ciompa" za to Klaudia kicha, że gile do pasa i gruźla że o mamo (nadmiar tego kataru i wszystko jej spływa. Wydaje mi się że to ma ścisły związek z wyżynającą się szóstką kolejną a dwa niedawno straciła dolną jedynkę ale już górna jedynka się rusza i druga jedynka dolna. Więc ząbkowanie u niej zaczęło się na maksa.

Żeby tylko Sonia wyszła z tego naszego domowego szpitala zwycięsko, myję ręce za każdym razem jak do niej podchodzę, Klaudii też nie pozwalam jej całować, głaskać. Miejmy nadzieje, że to tylko my dwie tak podupadłyśmy na zdrowiu,

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2013-01-17 o 08:51
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 08:51   #2572
Sojka1990
Zadomowienie

Asiu straszne to wszystko, ale szczęście że szybko zainterweniowaliście i maluch jest w dobrych rękach wszystko będzie dobrze, zobaczysz.
Co do Julki to właśnie było podejrzenie zapalenia cewki moczowej/ pęcherza, ale niestety to nie to. może dziś się coś wydeklaruje..
Stary 2013-01-17, 09:39   #2573
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Kurcze tak żal mi wszystkich dzieciaczków i mamuś,mam nadzieję że szybko maleństwa dojdą do zdrówka,trzymamy kciuki.

Asiulka dobrze że jest tam na miejscu taki lekarz który wszystko dokładnie wytłumaczy,trzymam mocno za kochanego Jasia.

Sojeczko za Julkę wielkie kciuki by znalezli przyczynę,wierzę że będzie dobrze

Anesh jak tam noc przetrwałaś?
Jak Majeczka?

Dearlie napisz jak Antoś się czuje?

Anusia trzymam kciuki za szczepienie i dla Fabianka że taki z niego aniołeczek.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Soniaczek już ma i uwielbia go trącać pod moim bacznym okiem aniołek pod choinkę jej przyniósł

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Aaa trzymajcie kciuki, ide ze sobą i Klaudią do lekarza, ja mam tak suchy kaszel, że za chwilę płuca wypluje łącznie z oczami, co jakiś czas cieknie mi "ciompa" za to Klaudia kicha, że gile do pasa i gruźla że o mamo (nadmiar tego kataru i wszystko jej spływa. Wydaje mi się że to ma ścisły związek z wyżynającą się szóstką kolejną a dwa niedawno straciła dolną jedynkę ale już górna jedynka się rusza i druga jedynka dolna. Więc ząbkowanie u niej zaczęło się na maksa.

Żeby tylko Sonia wyszła z tego naszego domowego szpitala zwycięsko, myję ręce za każdym razem jak do niej podchodzę, Klaudii też nie pozwalam jej całować, głaskać. Miejmy nadzieje, że to tylko my dwie tak podupadłyśmy na zdrowiu,
dużo zdrówka dla Was

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 09:41   #2574
anesh_
Zakorzenienie

Asiulka trzymajcie się,bedzie dobrze na pewno!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 09:42   #2575
Sojka1990
Zadomowienie

Zoska zupełnie odstawiła mleko. Asia Ty miałaś tak z Zuzią chyba z tego co pamiętam? jaki mieliście jadłospis? (nawet w kaszy mleko nie przejdzie)
Stary 2013-01-17, 09:57   #2576
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

[/COLOR]http://www.dzieciowo.pl/2012/08/jak-...serduszka.html padlam

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki!

Dziękujemy bardzo za życzenia No to czwarty trymestr mamy za sobą

Właśnie do mojego kota powiedziałam niuniuś

Zdrówka dla dzieciaczków które są w szpitalu Majeczki i Antosia.

Mam pytanko: ile razy w nocy przewijacie dzieciaczki swoje oraz jakie są najlepsze pieluchy na nockę?
my używamy pampers active baby a w nocy zmieniam raz albo wcale,bo zbytnio mokra to ona nie jest.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
aaa jeszcze Antoś wszystkiego naj dla maluszka

Jak zakładam dady tak po 20 to zmieniam dopiero rano około 8.

Dziewczyny czy Wasze dzieci też nawet przeszło 2h po jedzeniu ulewają?
Fabiś nie ulewa wcale

nadrobiłamale tego było10 stron

Asiulkabiedny Jasiudużo zdrówka dla Was!

Sojka dla malutkiej też dużo zdrówka! Oby szybko było wiadomo co i jak
przepraszam,że pytam ale jak się trzymasz po pogrzebie..?Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj...

Gratuluje ząbków!U Nas dwa idą ale jeszcze sie nie przebiły całkiem

ide sie ogarnąć i miszkanko troche a później szczepienie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 10:00   #2577
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Ale się porobiło...
Asiu dla Jasieńka dużo zdrówka, wspaniale że tak szybko zareagowałaś Ty i lekarze. A Jaśko w koszuli wygląda bosko.

Sojka oby się szybko okazało co z Julką. Taka nie wiedza straszna jest.

Ania buziole dla Fabisia aby dzielny byl na szczepieniu.

A ten garnuszek to zamawia się przez internet, odbiera w sklepie. A gdzie płaci???
Stary 2013-01-17, 10:03   #2578
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

Asiulka, Sojka zdrowia dla Waszych maluszków.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Na słoiczkach z Hipp jest informacja, a dodatkowo dostałam taką książeczkę z Hipp gdzie są wszystkie produkty właśnie z taką informację oraz np. czy zawiera gluten, czy jest bio, czy zawiera cytrusy, itp.

Napisz koniecznie po kąpaniu czy to coś dało. Nam na początku Maja płakała i okazało się, że nie wynika to np. z głodu i właśnie pieluszka pomogła.

U mnie doświadczenia jeszcze brak
Nisia, a dałabyś radę zeskanować tą książeczkę i wrzucić np na naszego maila?

a pomysł z pieluchą super
dziękuję jeszcze raz

Lena była zachwycona kąpielą.

Cytat:
na słoiczkach hippa jest takie info. A ja już widzę z doświadczenia że faktycznie po marchewce kupka gęstsza
faktycznie, znalazłam.
ale na tych z gerbera i bobovity już nic nie pisze

Cytat:
Ale jaja, co chwile udaje mi sie sprzedać ciuszki po małym na all
Iwona a sprzedajesz pojedyncze sztuki czy większe zestawy?

ja się właśnie zastanawiam co zrobić z małymi ubrankami, mam tego masę. z jednej strony chciałabym zostawić dla drugiego dziecka ale mąż mi mówi, żeby się tego pozbyć a gdy przyjdzie czas kupić nowe.
sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
no nasz też jest konkretny,w końcu to major

Ale miałam przejście z Kubą,wył niemiłosiernie nawet noszony na rękach,jeść nie chciał,mąż nie odbierał,wkur...się ,wyłączyłam tel.i po godzinie wycia zasnał przytulony do mnie...na 20minut...
Nie mam siły...
czy nasze dzieci się zmówiły
w ostatnim czasie z Leną mam podobne cyrki...
czuję się fatalnie...

Cytat:
oj wspolczuje kochana, jak ona może tak rozrozniac Ciebie i meza. To Lenka to w takim razie czyja? my czy wy?eh bie rozumiem takich podzualow w rodzinie
jej syna, ja to tylko dodatek do nich...

z teściową nadal przeboje...
wczoraj rozmawiałam z nią dosyć spokojnie,może trochę podniesionym tonem ale bez przesady, w każdym bądź razie Lena śpiąca na moich kolanach nawet się nie obudziła a ona poskarżyła się mężowi, że jak ja śmiałam się tak na nią drzeć

a najlepsze było to, co powiedziała do mojego Tż :ty wiesz co ona (czyli ja) powiedziała mi na koniec kłótni? powiedziała do widzenia

a co miałam powiedzieć, spierdalaj

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dobry

No i muszę powiedzieć,że moje dziecko stało się aniołkiemjest taki grzeczny od kilku dni potrafi pół dnia przeleżeć w łóżeczku i patrzyć się na karuzelkę a między czasie robić sobie samodzielnie drzemki
gdzie go nie położe to sie bawi,nie płacze ani się nie złości.
On nigdy nie był bardzo wymagający ale teraz to poprostu wszystko mogę przy Nim zrobić. No to go wychwaliłamkocha ny mój
Anusia,zazdroszczę, chcesz się zamienić? w pakiecie z Leną oddam matę edukacyjną bo mam dwie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 10:07   #2579
Konczita
Zakorzenienie

Sojka jak to odstawiła? nic nie chce jeść ???? ehh co to się dzieje
Stary 2013-01-17, 10:10   #2580
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Zoska zupełnie odstawiła mleko. Asia Ty miałaś tak z Zuzią chyba z tego co pamiętam? jaki mieliście jadłospis? (nawet w kaszy mleko nie przejdzie)
O kurde... też się o to boję bo mój je coraz mniej

a tak w ogóle Jaśko kończy dziś 4 miesiące

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości