|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
Impreza, impreza
![]() Wszystkiego najlepszego. Zdrówka dla ciebie i dzidziusia |
|
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia na dzisiejszych wizytach, będzie dobrze.
Asiunia1230 Wszystkiego najlepszego ! Cytat:
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-01-17 o 09:21 |
|
|
|
|
#4443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się z rana tak jak obiecałam dodaje zdjęcie z wczorajszej wizyty Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
|
#4444 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze moje miłe, ja muszę się zwlec z łóżka, zjeść śniadanie, wykąpać, bo o 12:30 wizyta w przychodni z gardłem a o 14:00 u gina. Trzymajcie kciuki za wizytę i mojego maluszka
Teraz się będę bić z myślami, czy ślub w październiku to dobry pomysł. Nie zastanawiałam się nad komplikacjami, w zasadzie to wierzyłam, że podczas porodu wszystko pójdzie dobrze, a 2 miesiące później będziemy tańczyć na swoim weselu. I bądź tu mądra... |
|
|
|
#4445 |
|
Rozeznanie
|
O to czy dom na 100% będzie jego też go pytałam i powiedział, że tak bo jest to w papierach. Sam dom jest warty koło miliona zważywszy na to że w górach itd..Ja sama marzę o tym by mieć dom z ogródkiem a tu to mam tylko nie mogę się z tego cieszyć póki "mamusia" się dobrze miewa ^^
Z moimi rodzicami stosunki raz lepsze raz gorsze i to też z winy mamy...bo tatę mam super..z tym, że Oni jeszcze nie wiedzą o dziecku..:/ miałam im mówić ostatnio jak byłam ale było zamieszanie więc uznałam że to nie jest dobry moment i powiem im dopiero w lutym jak przyjade. W Krakowie to On z innymi mieszka w pokojach pracowniczych także odpada..ciągle pracują do takiego mega Krakowskiego adwokata, który ciągle coś kupuje i daje im remontować. Na wiosnę ponoć mają ruszyć budowy ok 4 domów dla niego i to w mojej miejscowości także chociaż w zaawansowanej ciąży będę go miała przy sobie bo 4 domy to dłuuuuga praca Mój tż mnie trochę zirytował wczoraj:/ Bo ja się uczę gotować i tej wiedźmie mam pomagać w kuchni (na początku się cieszyłam teraz po tym wszystkim się do tego nie palę..) i dziś mamy robić krokiety.. a ten zamiast podejść do tego jakoś to zaczął wołać że On w kuchni usiądzie i patrzał będzie bo to będzie komedia roku,..jak go zmierzyłam wzrokiem tak się zamknął..ale martwię się że sobie odpuszcza i zostawia mnie samą w tym boju..a jeśli On mnie nie wesprze to nikogo tu więcej nie mam, nie znam.... |
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 miesiace po porodzie czulam sie spoko. Natomiast z wygladem mialam problem i dlugo trwalo zanim wrocilam do swojej wagi. Witam sie Ale gonicie i witam nowe mamusie A mnie Marysia pochlania tyle czasu, ze na kompa nie mam zbytnio czasu. Wiec wpadam, pobieznie poczytam i uciekam. Teraz je banana wiec mam chwilke. Wyciagnelam wczoraj swoja karte ciazy z okresu Marysi i porownalam wage, waze rowno 10 kg mniej, wiec moze nie bede az taka wielka (nadzieja matka glupich) ![]() Co do tesciowej - nie pamietam ktore narzekaly, ale wspolczucia z takimi mieszkac. Taka atmosfera jest do d.... Trzymajcie sie, mam nadzieje, ze z czasem sie wszystko ulozy. co do przewijaka, ja mialam ten przy lozeczku, ale nigdy go nie uzywalam, przwijalam na kanapie badz lozku w sypialni. W niczym mi to nie przeszkadzalo. Czekam az TZ wroci i jade zalatwic sprawe spadkowa, bo brat przylatuje pod koniec stycznia, wiec musze termin ustali, aby wszystko bylo dogranie i nie przylecial na darmo.
|
|
#4447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie dobrze, wszystko się tam zagoi ![]() A chrzest razem ze ślubem będziecie robić? U nas tak robią te kobiety co po porodzie biorą ślub 2 przyjęcia za 1 razem
|
|
#4448 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4449 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czym prędzej róbcie swoją kuchnie nauczysz się sama gotować to nic trudnego. Ja miałam 18 lat i tez nie umiałam gotować. Teściu mnie uczył robić kapuśniak i tak teraz robię inaczej, i wszystkiego z czasem się uczyłam sama. Podpytałam mamy, teściowej i jest git. Raz mięso do sosu wyszło gumowate bo to trzeba długo a ja nie wiedziałam ale raz popełniłam błąd za 2 już nie![]() A teraz robię krokiety, gołąbki, bigos, pierogi no 1 słowem wszystko ![]() Także ty też się nauczysz, nie przejmuj się może akurat cię nauczy. Przy krokietach jest dużo pracy bo naleśników nasmażyć trzeba później farsz ja robię z pieczarek i serem żółtym no i zawijam. A co do naleśników też mam specjalny przepis i muszą być cieniutkie ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Pewnie że tak porozmawiaj....naprawdę dużo osób tak robi nawet moja koleżanka i wszystko jest ok ty suknia dzidziuś biały strój coś pięknego
|
|
#4450 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Niestety dzieje się coś złego. Wczoraj położyłam się z bólem głowy i dzisiaj z bólem wstałam Do tego jakiś kaszel zaczyna mnie męczyć Syropek z cebulki już się robi, będę się kurować.Cytat:
A becik taki sobie szczerze mówiąc. Trochę mi się ten wzór na nim nie podoba. Cytat:
![]() Cytat:
I ładnie brzuszek widać![]() Cytat:
dla was.Cytat:
I wtedy wesele to super sprawa![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny za chwilę w DDTvn będzie o wielorazowych pieluchach
|
|
#4451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki mam pytanko.Wprawdzie pisałam juz ze w piatek byłam u gina i kazał mi lezec ze wzgledu na odklejoną kosmówke no ale chciałabym jeszcze Was podpytac czy to normalne ze nie załozyl mi karty ciąży?Nastepną wizyte ma 8 lutego wg moich obliczen bedzie to 11 tydzien-czy zrobi mi on wtedy jeszcze usg?Acha i jeszcze jedno pytanko.Na usg płód był taki jakis niewyrazny(nawet sam lekarz to zauwazył)czy to zle?
|
|
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
o mam jestem na godzinie 8:41 hehe DDTVN
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
e to inny dzień...
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pomagac w kuchni to moze Tobie Marika, TY MASZ TAM RZADZIC KIEDY GOTUJESZ A dom bedzie Wasz dopiero za xx lat, czy moze jakos niedlugo?
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-01-17 o 10:10 |
|
|
|
|
#4457 |
|
Zadomowienie
|
To oglądajcie kobietki DDTVN o tych pampersach i dajcie znać co mówili
|
#4458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli kazał ci leżeć, bo coś się dzieje to na pewno na wizycie zrobi kolejne USG czy wszystko jest już dobrze Kochana nie stresuj się tylko odpoczywaj A mnie znów dziś kłuje brzuch... dobrze że jutro wizyta, chcę w końcu zobaczyć maleństwo... ostatni raz widziałam je równo miesiąc temu stęskniłam się
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam u gina w 6 tyg, bo bolał mnie brzuch. Okazało się, że mam torbiele na jajniku. Potem byłam w 9 tyg. żeby sprawdzić co się dzieje, wtedy torbiele się wchłonęły. A kartę ciąży założono mi na przełomie 11/12 tydz., jednak mam wpis z usg z 9 tyg., bo powinien być do 10 (becikowe). Ze względu na to, że byłam prywatnie na usg, to mam zdj., i opis zarówno z usg w 6, jak i w 9 tyg. Twój gin może mieć słabsze lub starsze usg, dlatego taki obraz.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-01-17 o 10:12 |
|
|
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
mi założono karte teraz w poniedziałek 8-9 tydzień
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co myślicie o tych pieluszkach wielorazowych...?
znam jedną dziewczynę która je używa i sobie chwali, ale sama niewiem...
|
#4462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nachwaliła się kobieta tych pieluszek, ale jak ona je produkuje, to wiadomo, że źle się nie wypowie. Przeraziły mnie jej obliczenia, że skompletowanie tych pieluszek to koszt ok. 1500zł... W jednorazówkach te koszty jednak rozkładają się na lata, tutaj trzeba wyłożyć od razu. Popatrzę w necie po ile to. Może kilka sztuk na próbę kupimy
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja to w zasadzie wpadłam się przywitać i lecę dalej
także miłego dnia życzę i wieczorem wpadnę powiedzieć jak to genetyczne poszło !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez jestem tego zdania ja nie wlozylabym ani grosza chyba ze w takie cos to mozna zabrac ze soba.. zadne wieksze remonty chyba ze bylby dom przepisany na mnie i mialabym pewnosc...Przemysl to..,ja jednak na Twoim miejscu wolalabym wynajac w Krakowie mieszkanie biorac pod uwage ze mialabys spokoj od Tesciowej a jak sie dzidzius urodzi to juz wogole sie bedzie wpierniczac i pieprzyc głupoty.. ja tez wstaje po 3 razy w nocy .. meczy mnie to bo mi sie nie chce wstawac i wracac i wogole no ale coz .. Wczoraj bylismy na hobbicie ... 3h trwal ale... wytrzymalam nie chodzilam siku ani raz.. ale wogole nic nie pilam prawie haha... tak to jak raz zrobie siku to juz poszlo i trzeba caly czas:P Ja wogole rano jak TZ wstawal polozylam sie na boku i ... tak mnie cos huklo tam gdzie dzidzius i to nie zadne bombelki ani motylki nic lekkiego poprostu kopniecie od srodka ale niewiem czy to to.. troche za wczas chyba ( wsumie to jest prawie 15 tydz wedlug OM) ale jakby to bylo to to wyprosilam jak ostatnio powiedzialam zeby matke huklo mocno haha...Wogole to witam sie w 2 trymestrze.. chodziaz u mnie to skomplikowane
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Nie jestem jakoś przekonana. Wiadomo, że trzeba ich kupić sporo za jednym razem, bo zmienisz i nie pierzesz tej jednej sztuki od razu żeby mieć na popołudnie. Trzeba ich sporą ilośc skompletować. Nie pierzemy ich też z innymi rzeczami, bodami czy prześcieradłem, bo to jednak kupka i siuśki, więc dochodzi więcej pracy, związanej z praniem, suszeniem. Zastanowię się, poczytam, ale jeśli się zdecyduję, to na pewno nie od początku.
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba jednak zostane przy jednorazowych
|
|
#4467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
he chodziaz usg to moglabym miec codziennie wiadomo he
|
|||
|
|
|
#4468 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiałyście się już jakie butelki i smoczki będziecie kupować?
Bo ja chyba zainwestuję w Tomme Tippee albo avent hmmmm...
|
#4469 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrzyłam na all i są połowę tańsze niż ta kobieta mówiła. I napisali, że zalecają zakup 24 pieluszek, żeby utrzymać ciągłość stosowania i to wychodziłoby jakieś 500zł... Pomyślę, może kupię kilka i zobaczę czy są wygodne w użytkowaniu. Ale na pewno nie od samego początku.
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

12.06.2010

Do tego jakiś kaszel zaczyna mnie męczyć

stęskniłam się