Wyspy Kanaryjskie - Gran Canaria, Teneryfa, Lanzarote, Fuertaventura - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 12:25   #451
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam
Dot.: WYSPY KANARYJSKIE! Co, gdzie i jak?

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
10 euro za 0,2... ostro kurde my tu gadamy o Wyspach Kanaryjskich, plażach, słoneczku a za oknem szaro, ponuro ja chcę lato
no ostro a jaka kolejka była po picie facet biznes życia otworzył

widzę, że koleżanka też z tych ciepło i słońcolubnych co ja, no nic trzaba gdzieś się zaszyć w sen zimowy i przeczekać

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 12:29   #452
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniyam Pokaż wiadomość
no ostro a jaka kolejka była po picie facet biznes życia otworzył

widzę, że koleżanka też z tych ciepło i słońcolubnych co ja, no nic trzaba gdzieś się zaszyć w sen zimowy i przeczekać
No tak, miał dobry pomysł

Oj tak, tak, jestem jak najbardziej ciepło i słońcolubna nienawidzę zimna... ja bym chciała żeby zima trwała tylko przez święta i sylwestra, a potem od razu wiosna
Stary 2012-11-28, 13:28   #453
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Ja mam nieco odmienne zdanie na temat poszczegolnych Wysp Kanaryjskich jako że oboje z TZem cenimy sobie spokoj na wakacjach. Bylam na 3 wyspach a za 3 tygodnie odwiedze czwarta takze wtedy moge dopisac relacje.

Pierwsza wyspa jaka odwiedzilam byla Fuerteventura. Byl to krotki wypad ze znajomymi w listopadzie nastawiony na imprezowanie. Widzielismy wydmy i bylismy w parku wodnym ale nie widzielismy tych wszystkich pieknych piaszczystych plaz. Nie bylo tez wiatru na ktory wszyscy narzekaja. Ogolnoe wyspa mi sie podobala, jednakze charakter wyjazdu nie pozwolil mi zwiedzic jej w zupelnosci, byc moze kiedys jeszcze na nia wroce to wtedy bede mogla sie bardziej wypowiedziec.

Druga wyspa na ktorej bylam jest Teneryfa. Byl to wypad w grudniu przed swietami. Moge byc nieobiektywna jako ze TZ sie otrul i 2 dni bylismy uziemieni w hotelu a mielismy zaplanowane zwiedzanie tego dnia. Ogolnie wyspa bardzo ladna. Wynajelismy auto i zjechalismy cala wyspe, najciekawsze miejsca- Teide, Los Gigantes, Masca, jaskinie itp Plywalismy katamaranem i widzielismy zarowno delfinki jak i wieloryby. Nie podobaly mi sie plaze, bylismy w czesci poludniowej w Playa Paraiso. Jedyna
ladna plaza znajduje sie w polnocnej czesci wyspy ale w grudniu bylo tam za zimno na plazowanie niestety ;(

Nastepnie byla Lanzarote i zarowno mi jak i TZowi sie bardzo podobala. Mielismy przepiekny hotel usytuowany jakies 2 km od miejscowosci Playa Blanca. Wyspa posiada przepiekne plaze. Zwiedzilismy jaskinie, kaktusowy park, park Timanfaya itp Wyspa moze sprawiac przygnebiajace wrazenie, poniewaz nie ma na niej w ogole roslinnosci a w Parku Timanfaya dominuje krajobraz ksiezycowy. Nie mniej jednak to wlasnie bedac na Lanzarote przezylam najwspanialsze wakacje mojego zycia. Najwieksze wrazenie zrobila na mnie wysepka La Graciosa polozona w odleglosci okolo 20min promem od Lanzarote. Cos niesamowitego!!!! Na plazy tylko ja i TZ! Jak na bezludnej wyspie Wysepka jest zamieszkala tylko przez okolo 650 mieszkancow. To jedyna wyspa w Europie ktora nie posiada drog asfaltowych. Widoki nieziemskie! Na potwierdzenie moich slow zalacze kilka fotek.

Za jakies 4 tygodnie dopisze wrazenia z Gran Canarii
Cytat:
Nie ma żadnych fotek czekam na relacje z Gran Canarii
Przepraszam, próbowałam wrzucić ale muszę je z,niejszyć a na ipadzie nie mogę tego zrobić Wieczorkiem odpale laptopa to pozmniejszam i zalączę fotki.

aniya super relacja! My też będziemy w tym samym hotelu! Opiszę wrażenia po powrocie.

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 13:44   #454
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, próbowałam wrzucić ale muszę je z,niejszyć a na ipadzie nie mogę tego zrobić Wieczorkiem odpale laptopa to pozmniejszam i zalączę fotki.

aniya super relacja! My też będziemy w tym samym hotelu! Opiszę wrażenia po powrocie.
Ok, czekam na fotki i już życzę udanego wyjazdu
Stary 2012-11-28, 19:42   #455
atsenka
Zadomowienie

Dodaje obiecane fotki z wysepki La Graciosa polozonej nieopodal Lanzarote
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg graciosa3.jpg (57,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg graciosa4.jpg (57,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg graciosa5.jpg (61,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg graciosa6.jpg (40,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg graciosa7.jpg (41,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg graciosa8.jpg (73,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg graciosa9.jpg (40,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg graciosa10.jpg (40,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg graciosa11.jpg (62,7 KB, 37 załadowań)

Instagram
Stary 2012-11-28, 19:49   #456
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Dodaje obiecane fotki z wysepki La Graciosa polozonej nieopodal Lanzarote
Cudowne zdjęcia, pięknie tam jest
Stary 2012-11-28, 21:54   #457
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
Cudowne zdjęcia, pięknie tam jest
Dziękuję też tak uważam i jak widać nie ma ludzi w koło, cała wyspa dla nas (Miejscowi pracują w tym czasie bądź chronią się przed słońcem, a kilkoro turystów rozproszonych jest po całej wyspie)!

Instagram

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 13:16   #458
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję też tak uważam i jak widać nie ma ludzi w koło, cała wyspa dla nas (Miejscowi pracują w tym czasie bądź chronią się przed słońcem, a kilkoro turystów rozproszonych jest po całej wyspie)!
Wspaniale cała plaża była dla Was
Stary 2012-11-29, 15:05   #459
whip
psy-chopatka

Cytat:
kurde my tu gadamy o Wyspach Kanaryjskich, plażach, słoneczku a za oknem szaro, ponuro ja chcę lato
to prawda, mi się ostatnio popsuł breloczek który kupiłam na Teneryfie i sobie żartowałam że chyba musimy tam wrócić i złożyć reklamacje
Eh, naprawdę chce się tam wracać

Atsenka, czytając twoje relacje nabrałam ochoty na Lanzarote
Stary 2012-11-29, 15:09   #460
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
to prawda, mi się ostatnio popsuł breloczek który kupiłam na Teneryfie i sobie żartowałam że chyba musimy tam wrócić i złożyć reklamacje
Eh, naprawdę chce się tam wracać

Atsenka, czytając twoje relacje nabrałam ochoty na Lanzarote
Ja mam tak z Grecją, koniecznie chcę tam wrócić na Wyspach Kanaryjskich jeszcze nie byłam
Stary 2012-12-26, 13:34   #461
baby montana
Zakorzenienie

aaaaaach La Graciosa <3 ja to w ogóle powinnam się wstydzić, bo już prawie rok mieszkam na Fuercie a na Lanzarote byłam tylko jeden dzień, już więcej czasu na Gran Canarii spędziłam

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-27, 10:20   #462
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
aaaaaach La Graciosa <3 ja to w ogóle powinnam się wstydzić, bo już prawie rok mieszkam na Fuercie a na Lanzarote byłam tylko jeden dzień, już więcej czasu na Gran Canarii spędziłam
O a gdzie wcześniej mieszkałaś i czemu się tam przeprowadziłaś?
Stary 2012-12-27, 17:53   #463
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
O a gdzie wcześniej mieszkałaś i czemu się tam przeprowadziłaś?
w Polsce w Warszawie, przeprowadziłam się do pracy na jeden sezon a przez faceta już zostałam

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2012-12-27, 19:44   #464
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
w Polsce w Warszawie, przeprowadziłam się do pracy na jeden sezon a przez faceta już zostałam
O proszę fajna historia
Stary 2013-01-10, 10:45   #465
Misiek_cs
Przyczajenie

Dot.: Fuerteventura;)

witam
pozwalam sobie odkopać nieco temat.

21 stycznia wybieramy się wraz z żoną na Fuertę do hotelu Barcelo India Playa. Czytając opinię mam mieszane uczucia - dużo ludzi pisze ze polaków lokuje się w budynkach oddalonych od głownego z restauracja. Czy ktoś z Was tam był i może to potwierdzić ?
Wiece czy w ofercie tego hotelu jest np. wycieczka objazdowa po wyspie albo rejs na Lanzarote ?
Misiek_cs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 08:56   #466
onoono
Przyczajenie

Dot.: Fuerteventura;)

Witaj
Ja wprawdzie byłam w innym hotelu, ale z tego co wiem każdy hotel ma w ofercie wycieczkę na Lanzarote. Co do objazdu wyspy, polecam wynajęcie samochodu i zwiedzanie na własną rękę. W każdym hotelu są dostępne mapki, a Fuerteventura jest niewielka i ma świetne drogi, dobrze oznaczone. Wychodzi dużo taniej, no i jesteś panem własnego czasu
Radziłabym nie wierzyć w historie o Polakach traktowanych gorzej niż inni. My mieliśmy jeden z ładniejszych i lepiej umieszczonych pokoi z super widokiem, podczas, gdy np sporo Niemców miało dużo gorsze pokoje. Także nie obawiaj się niczego i ciesz się pobytem, na pewno będzie super pozdrawiam
onoono jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 11:15   #467
lisica_80
Raczkowanie

zwracam się z prośba o poradę. w tym roku postanowiłam inaczej zaplanowac swój urlop i w wakacje pojadę tylko na jakąś kilkudniową wycieczkę a w grudniu (lub styczniu przyszłego roku) chcę zwiedzic wyspuy kanaryjskie, które sa moim marzeniem od wielu lat i mam już odłożone pieniądze waham się jednak między tradycyjnym pobytem w hotelu, czyli wykupieniem jakiejś wycieczki w biurze podóży a rejsem na wyspy kanaryjskie (np taka trasa może być Teneryfa-Gomera-Gran Canaria-La Palma) chciałabym chłonąć na kanarach wszystko: widoki, słońce, atrakcje turystyczne, morze... ach się rozmarzyłam
lisica_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 20:40   #468
7sweety7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lisica_80 Pokaż wiadomość
zwracam się z prośba o poradę. w tym roku postanowiłam inaczej zaplanowac swój urlop i w wakacje pojadę tylko na jakąś kilkudniową wycieczkę a w grudniu (lub styczniu przyszłego roku) chcę zwiedzic wyspuy kanaryjskie, które sa moim marzeniem od wielu lat i mam już odłożone pieniądze waham się jednak między tradycyjnym pobytem w hotelu, czyli wykupieniem jakiejś wycieczki w biurze podóży a rejsem na wyspy kanaryjskie (np taka trasa może być Teneryfa-Gomera-Gran Canaria-La Palma) chciałabym chłonąć na kanarach wszystko: widoki, słońce, atrakcje turystyczne, morze... ach się rozmarzyłam
sa rejsy, ale trzeba troche poszukac, ale na pewno brytyjski Thomson ma Maroko i Kanary z opcja wykupienia samego rejsu bez przelotow:
http://www.thomson.co.uk/cruise.html

najlepsza opcja to 7 dni rejs + 7 pobyt na Tene moim zdaniem
Stary 2013-01-17, 08:31   #469
lisica_80
Raczkowanie

o wow, to juz są propozycje wielkimi statkami rejsowymi ja to myślałam o rejsie mniejszego kalibru. moja koleżanka brała w takim udział kilka lat temu, żeglowala jachtem 4-kabinowym więc nie była to taka impreza na "masową skalę" bo też ilość miejsc dla zalogi mocno ograniczona :P http://www.rejsy-grecja.pl/rejsy_wyspy_kanaryjskie.html taka forma wydaje mi się ciekawsza i mniej "komercyjna", jednak problem jest, że nie wiem jak się będę czuć podczas rejsu. nie mam żadnego doświadczenia żeglarskiego, oprócz krótkich rejsów po bałtyku :P
lisica_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 08:43   #470
madziunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lisica_80 Pokaż wiadomość
o wow, to juz są propozycje wielkimi statkami rejsowymi ja to myślałam o rejsie mniejszego kalibru. moja koleżanka brała w takim udział kilka lat temu, żeglowala jachtem 4-kabinowym więc nie była to taka impreza na "masową skalę" bo też ilość miejsc dla zalogi mocno ograniczona :P http://www.rejsy-grecja.pl/rejsy_wyspy_kanaryjskie.html taka forma wydaje mi się ciekawsza i mniej "komercyjna", jednak problem jest, że nie wiem jak się będę czuć podczas rejsu. nie mam żadnego doświadczenia żeglarskiego, oprócz krótkich rejsów po bałtyku :P
Jeśli nie masz doświadczenia żeglarskiego to ja bym wybrała wycieczkę pobytową + jakiś jednodniowy rejs na inną wyspę. Ja niestety na Kanarach przekonałam się że mam chorobą morską (wcześniej też pływałam po Bałtyku ale Atlantyk to zupełnie inna bajka) i nie byłam wśród współpasażerów na statku w tej chorobie osamotniona
Także jakiś dłuższy rejs to trochę ryzyko jest
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-17, 09:06   #471
claudusiaaaaa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Jako, że nie jestem zapaloną podróżniczką, toteż muszę się poradzić Was, bo najzwyczajniej w świecie się nie orientuję. Gdzie lepiej polecieć w podróż poślubną. Na Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura, Teneryfa) czy na Majorkę? Celem jest wypoczynek, nie zwiedzanie. Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc.

Edytowane przez claudusiaaaaa
Czas edycji: 2013-01-17 o 09:43
claudusiaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-17, 10:04   #472
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudusiaaaaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Jako, że nie jestem zapaloną podróżniczką, toteż muszę się poradzić Was, bo najzwyczajniej w świecie się nie orientuję. Gdzie lepiej polecieć w podróż poślubną. Na Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura, Teneryfa) czy na Majorkę? Celem jest wypoczynek, nie zwiedzanie. Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc.
Podłączam się pod pytanie też jeszcze dokładnie nie wiemy gdzie pojedziemy w podróż poślubną
Stary 2013-01-19, 11:50   #473
atsenka
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Przepraszam że tak późno ale obiecałam opisać wrażenia z Gran Canarii.
Wyspa bardzo nam się podobała. Najbardziej krajobrazem przypomina mi Teneryfe. Są i góry i wydmy i piękne plaże, jednakże jako że byłam już wcześniej na 3 pozostałych wyspach to nie robiło to wszystko na mnie jakiegoś spektakularnego wrażenia bo już to przecież widziałam. Hotel Riu Vistamar mnie trochę rozczarował. Po 1 i najważniejsze dlatego że miałam zatrucie pokarmowe, a po 2 uważam że jest za mały w stosunku do ilości gości. Nie mniej jednak widok z pokoju i odległość do najpiękniejszej plaży na GC- Playa Amadores zrekompensował mi te niedociągnięcia. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć że chciałabym na nią wrócić

Cytat:
Podłączam się pod pytanie też jeszcze dokładnie nie wiemy gdzie pojedziemy w podróż poślubną
Polecam Gran Canarie miasteczko Puerto de Mogan (3 ostatnie fotki robione w tej miejscowosci)
My niestety nie mogliśmy znaleźć w nim hotelu z Thomsona na termin który nas interesował(musieliśmy wykozystać voucher z Thomsona dlatego z tego biura rezerwowałam hotel) ale miasteczko jest urocze i idealnie nadaje się ma podróż poślubną! Nie byłam na Majorce więc nie mam porównania do tej wyspy jedynie.

A nas za 3 miesiące czekają Malediwy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image(1).jpg (37,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (78,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image(2).jpg (100,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image(3).jpg (111,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image(4).jpg (40,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image(5).jpg (65,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image(6).jpg (47,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image(7).jpg (99,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image(8).jpg (52,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image(9).jpg (67,3 KB, 14 załadowań)

Instagram

Edytowane przez atsenka
Czas edycji: 2013-01-19 o 12:25 Powód: dodanie fotek
Stary 2013-01-21, 17:24   #474
claudusiaaaaa
Raczkowanie

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z paszportem po ślubie. Miesiąc po uroczystości chcemy wyjechac w podróż poślubną. No i stąd moje pytanie. Przejmę nazwisko po mężu, a w paszporcie będzie panieńskie. Czy będę musiała wymienić dokument przed wyjazdem, czy będę mogła podróżować jeszcze na starym?? Bo niestety ja kompletnie się nie orientuję Z góry dzięki
Stary 2013-01-21, 18:26   #475
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudusiaaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z paszportem po ślubie. Miesiąc po uroczystości chcemy wyjechac w podróż poślubną. No i stąd moje pytanie. Przejmę nazwisko po mężu, a w paszporcie będzie panieńskie. Czy będę musiała wymienić dokument przed wyjazdem, czy będę mogła podróżować jeszcze na starym?? Bo niestety ja kompletnie się nie orientuję Z góry dzięki
Dobre pytanie, podłączam się pod nie my chcielibyśmy wyjechać zaraz po ślubie, tzn. w sobotę ślub, a w poniedziałek wylot na Wyspy
Stary 2013-01-21, 19:39   #476
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
Dobre pytanie, podłączam się pod nie my chcielibyśmy wyjechać zaraz po ślubie, tzn. w sobotę ślub, a w poniedziałek wylot na Wyspy
Ja wylatywałam kilka dni po ślubie, posługiwałam się dowodem panieńskim, nie wyrobicie nowego zaraz po ślubie, za mało czasu przecież, ani nie zrobicie tego na przecież "na zaś".

W ogóle chyba jest 3 msc na zmianę dowodu osobistego itp. od ślubu (ale nie ejstem pewna na 100procento , nie pamietam.... )
Stary 2013-01-21, 20:42   #477
claudusiaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Ja wylatywałam kilka dni po ślubie, posługiwałam się dowodem panieńskim, nie wyrobicie nowego zaraz po ślubie, za mało czasu przecież, ani nie zrobicie tego na przecież "na zaś".

W ogóle chyba jest 3 msc na zmianę dowodu osobistego itp. od ślubu (ale nie ejstem pewna na 100procento , nie pamietam.... )
Właśnie stąd pytanie. Ja mam wprawdzie miesiąc od ślubu planowaną podróż poślubną, ale to i tak mało czasu na to, żeby wszystko było załatwione Pewnie będę musiała zadzwonić z tym pytaniem do kogoś. No ale właśnie- do kogo? Jaka instytucja udzieli mi odpowiedzi?
Stary 2013-01-21, 21:29   #478
baby montana
Zakorzenienie

nie powinno być problemu - teoretycznie chyba miesiąc jest na zmianę paszportu, ale przecież nikt ci nie sprawdzi czy wzięłaś ostatnio ślub czy nie. dokumenty podróży (rezerwacje) zróbcie na stare nazwiska i tyle.

Stary 2013-01-21, 22:36   #479
claudusiaaaaa
Raczkowanie

No zobaczymy. Jeśli się czegoś dowiem to dam znać
Stary 2013-01-22, 10:18   #480
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

ja po ślubie wyjeżdżałam i posługiwałam się panieńskim paszportem, leciałam do Egiptu i tam bardzo dokładnie sprawdzali paszporty, musiałam też na lotnisku wypełnić taką wizę, i tam też podawałam jeszcze panieńskie nazwisko i nie było żadnego problemu, zresztą voucher na podróż i hotel też miałam z panieńskim nazwiskiem bo kupowaliśmy go o wiele wcześniej przed ślubem. Zresztą nawet mandat ( zdjęcie z fotoradaru ), który dostałam po ślubie ( przekroczenie prędkości w dniu, w którym jechałam po odbiór sukni ślubnej ) policjant kazał mi podpisać panieńskim nazwiskiem zgodnie z dowodem ( nie zdążyłam jeszcze otrzymać nowego )

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości