![]() |
#91 | |||||||||||||
BAN stały
|
Dot.: nie umiem rozkochać w sobie faceta
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Ty odpowiesz na pytanie jaki mężczyzna jest godzien Twojej miłości? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masz faceta, jesteś z nim na jakiejś imprezie, świetnie się bawisz, Twój facet bawi się jeszcze lepiej, ale widzisz, że szykują się kłopoty. Nieważne czy troszkę za dużo wypił, czy wdał się w polityczny spór z wujkiem Stefanem, czy zaczął opowiadać sprośne kawały, czy cokolwiek innego. Ważne, że chcesz go z imprezy zabrać choć jeszcze jest bardzo wcześnie i zwykle o tej porze jeszcze zostawaliście. Jak się do tego zabierzesz? Co mu powiesz? |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Chodziło mi o pytanie o Twój ewentualny związek. Powyżej napisałeś, że nigdy nie odpowiesz na to pytanie. (Swoją drogą: nie chciałabym być Twoim adwokatem).
"Głęboko wierzę, że najlepszym sposobem pozbycia się przeszłości jest ustrzelenie jej we własnej głowie, pochowanie w głębokim dole i polanie kwasem." "Take your time, think a lot, think of everything you've got. For you will still be here tomorrow, but your dreams may not... " |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zechcesz rozwiązać teścik, który zaproponowałem Molly i Jasminum? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Nie mam pojęcia, jak bym się zachowała. Taka sytuacja to dla mnie abstrakcja, więc nie będę silić się na jakąś sztuczną odpowiedź.
"Głęboko wierzę, że najlepszym sposobem pozbycia się przeszłości jest ustrzelenie jej we własnej głowie, pochowanie w głębokim dole i polanie kwasem." "Take your time, think a lot, think of everything you've got. For you will still be here tomorrow, but your dreams may not... " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Teściki możesz robić swojej dziewczynie, bo wtedy znasz odpowiedź (swoją reakcję), ale skąd możesz wiedzieć, czy to co dla Ciebie odpowiednie spodobało by się innemu facetowi? Nie ogarniam Ciebie i Twojej bezczelności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
to bardziej irytacja niż oburzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale masz sporo racji, bo gdyby były organizowane mistrzostwa świata we wkurzaniu kobiet, to miałbym spore szanse na podium. Tylko bierz pod uwagę jedno - ja rozmawiając z Wami Was nie widzę!!! Gdybym widział, nie musiałbym robić podchodów. Ale nie widzę więc w jaki inny sposób mam z Was pościągać maski, które prezentujecie na zewnątrz? Rozemocjonowane zaczynacie być prawdziwe. Teraz Jasminum ogarniasz? Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Chcę powiedzieć jedno: jeśli robisz zarzut z "bycia samotną" [prowadzi taka samotna inną sobie podobną jak ślepy kulawego] to zarzut ten jest zabawny - bo sam przecież jesteś samotny, co widać w sposobie pisania: facet w związku pisze w sposób inny, bez napastliwości czy też usilności w dowodzeniu, że "baba wie mniej". Taka jednostronność sądów zanika, jak facet jest w szczęśliwym związku. Po co i na co robisz zarzut z czegoś, co charakteryzuje ciebie? Czy "niespełnienie-w-związku" powoduje, że twoje racje są już nieistotne? To w takim razie: po co piszesz dalej?
------------------------------ Ty, autorko, odpowiedź sobie dałaś, jak się zdaje na 2 stronie: twoje dumania oraz założenie tego tematu były wynikiem okresowej rozpaczy, że się nie układa, kiedy tymczasem wcale tak czarno-biało w twoim życiu nie jest. On zadaje ci pytanie, które sama też powinnaś sobie zadać: czy jakaś wina może tkwić we mnie. To jest pytanie zasadne, sama bym je sobie zadawała. Te i inne pytania bym zadała sobie: -czy ja powoduję swym zachowaniem brak zaangażowania, albo je utrudniam -czy panowie ci ogólnie mieli taką cechę wspólną, że zaangażowanie przychodzi im z trudem (chłodni faceci) -czy lgnę, ciągnie mnie do niewłaściwych ludzi -czy ja w ogóle chciałam być z tymi facetami, czy oni odpowiadali MI (a nie, że ty sie starasz odpowiadać IM) Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-01-15 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
BAN stały
|
Nie robię Autorce z tego zarzutu, bo każdy może sobie żyć jak chce. Ale to jednak jej jest źle, a nie mnie. I NothingElseMatters, i Molly, i jeszcze paru innym. Chciała się dowiedzieć dlaczego, ale już nie chce, bo chwilowo 'okresowa rozpacz' minęła i ja to szanuję. Ale wiem, że wróci, a Ona będzie w punkcie wyjścia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Ja widzę, i zapewne też zauważysz, że to jest odpieranie zarzutów, a nie, że z tobą polemizują, bo są "nowoczesnymi kobitami" które racje faceta mają gdzieś, albo "logika na nie nie działa". [A na kogo działa logika twarda hehe - na tym się przewracają największe tuzy, bo zaraz wyjdzie: coś schematycznego w ich myśleniu, albo jakieś podbudowanie "emocjonalne" czy "wynikające z niedającego się racjonalnie wytłumaczyć gustu" w pewnych przekonaniach]
Tak jakby ciebie po zdradzie ktoś przyatakował stwierdzeniem "ale to głównie twoja wina, poszukaj jej" to na początku, z uwagi na rozumowanie logiczne, przyznasz takiemu rację ale pójdziesz do domu, zastanowisz się nad tym wszystkim - i pojawi się w końcu pytanie "a niby z jakiej racji moja?" "Jaki w sumie miałem na to wpływ?" "Ja kogoś do działań jego nie popchnąłem i nie wiem nawet, czy bym los odwrócił działaniami prawidłowymi" I będą to pytania zasadne. To pytanie pojawia się u wszelkich ludzi niemal. Taka polemika nie wynika z głupoty czy nieświadomości, tylko z całkiem normalnych odruchów. Sprzeciw taki pojawia się naturalnie. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-01-15 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Hehe, teraz widać, jak edytuję posty, żeby wszystko uściślić
![]() ![]() Post mój miał na celu wyjaśnienie, dlaczego ktoś może pisać tak, a nie inaczej - co chyba jasną jest rzeczą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
"Cieszcie się, że jesteście obiektami pożądania, bo inaczej nikt by Was nie zauważał. Byłybyście przezroczyste dla mężczyzn" plus nie chodzilibyśmy z Wami nawet na piwo, bo mamy od tego kumpli, z którymi łatwiej się dogadać... No jak dla mnie jaśniej już nie można wyrazić swojej pogardy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
Ale to ma swoje konsekwencje i poważne następstwa, które próbowałem Jasminum zasygnalizować, ale o których nie chciała rozmawiać uważając, że to atak na nią i udowadnianie Jej jak bardzo jest beznadziejna. Ale skoro doszliśmy do porozumienia to może Ty załapiesz o co mi chodzi. Napisała, że ma dwa fakultety i firmę. Ale to dla mężczyzny są fakty całkowicie aseksualne i bez znaczenia chyba, że jest pracodawcą lub biznesmenem szukającym możliwości zrobienia interesu. Ich obu jako mężczyzn te fakty nie zainteresują. Dokładnie tak, jak wiersze Szymborskiej. Co innego ładna figura. Co to, to tak! Konkluzja? Nie wszystko co jest ważne dla kobiety w jej wizerunku jest ważne również dla mężczyzny!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
niestety Eos wiążąc się na stałe z kobietą trzeba będzie oprócz sexu również z nią rozmawiać, utrzymać dom i rodzinę, więc nie licząc przelotnych romansów dla mężczyzn oprócz figury i wysokiego libido również liczy się inteligencja i zaradność kobiety. Ale pewnie masz 17 lat i cycki Ci wystarczą
![]() To, że nie szanujesz kobiet i traktujesz je jak niedorozwinięte istoty stworzone dla uciech cielesnych mężczyzn jest niezaprzeczalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tu nie chodzi o ślepy los. Do szczęśliwego związku potrzebne jest i uczucie i Twoje "spełnianie potrzeb" jednak nigdy jedno nie jest gwarancją drugiego. Sęk w tym by spotkać taką osobą z którą i w jednym i drugim sie zgra. I to jest ta loteria. I to jest ten los. I nie mam bynajmniej na myśli "trzeba czekać z załozonymi rękami" bo o drugą osobę trzeba sie starać (niech Ci będzie, spełniając jej potrzeby), ale to chyba jasne (przynajmniej dla mnie). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sprawiasz wrażenie jakbyś naczytał się za dużo poradników amerykańskich "jak żyć szczęśliwie". Nie mówię że one są złe, bo sama czytałam i wyciągnęłam pewne wnioski ale Ty przeginasz w drugą stronę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No cóż. Koniec końców wątek jakiś cel miał bo mimo wszystko ja doszłam do wniosków, myślę że dosć istotnych. Choć dotyczą one ogólnie relacji międzyludzkich a nie typowo kobieta - facet.
![]() Rzucam słodycze i internet! ![]() Edytowane przez molly17 Czas edycji: 2013-01-15 o 18:09 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | ||||||||||||||||||||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Nie każę Wam dostosowywać się do faceta i jego widzimisię! Proponuję Wam tylko, aby rozpoznać co dla niego jest ważne, co ważniejsze, a co najważniejsze. To zwiększy Wasze szanse w tym teraz jeszcze ciągle nierównym pojedynku. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |||||||||
Raczkowanie
|
Miałam już z Tobą nie gadać, ale że napisałeś parę rzeczy, z którymi nie mogę się zgodzić, to...
Cytat:
Cytat:
Co to jest kobieca mądrość? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny po co Wy mu jeszcze odpisujecie? Nie szkoda czasu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No wiesz - każda wymówka dobra żeby odroczyć przygotowania do egzaminów ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||||||||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.