wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 05:56   #3661
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)

Hej

Miśku, wszystko co zamieściłaś idealnie wpasowuje się w mój gust Marzy mi się właśnie ceglana ściana w salonie w ogóle chciałabym kuchnie otwarta na salon, niestety nie da się

Jestem na maxa zauroczona stylem skandynawskim: naturalność, prostota, minimalizm Lubię jak w mieszkaniu jest jasno, nie ma przeładowania kolorystycznego, na podłodze najlepiej jakieś jasne drewno ach rozmażyłam się kilka poglądowych zdjęć z moich komputerowych zbiorów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 511x340__media_3820_wm.jpg (24,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg AghHYUdGtw7KNuQvbX.jpg (33,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg anna_koszela_d_1.jpg (74,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecia_wnetrz_ceglana_sciana_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg (45,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg salon_z_kamienna_sciana_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg (40,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Combination-modern-and-traditional-house-style-Bedroom-Interior-black-and-white.jpg (40,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (33,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Living_room_rect540.jpg (47,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebanalne-mieszkanie2.jpg (49,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_md2q6eYSGo1qzvgm4o1_1280.jpg (115,7 KB, 13 załadowań)

Highway to Hell

Edytowane przez mademoiselle betti
Czas edycji: 2013-01-17 o 06:54
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 06:06   #3662
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Kilka zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wnetrze-w-stylu-skandynawskim.jpg (32,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg styl-skandynawski.jpg (19,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (34,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (44,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0430.jpg (34,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg piekny_salon.jpg (68,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Scandinavia-2010.jpg (113,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Scandinavian Style_04.jpg (40,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg scandinavian-style-in-the-living-room-10.jpg (38,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (38,3 KB, 11 załadowań)

Highway to Hell
Stary 2013-01-17, 07:59   #3663
miskowa
Zakorzenienie

Cześć,

Betti, bardzo fajne inspiracje, zapisałam sobie w kompie

Sporo szarego na ścianach - to też mi się podoba, ale wydaje mi się, że może być ciężko dobrać kolor, jeśli się człowiek nie zna, żeby nie wyszło ponuro i zimno. Beże i jasne kolory z ciepłej palety będą pewnie dawały wrażenie przytulności bardziej niż szary, ale nie powiem - kusi mnie też szarość jasna.
Ścianę z cegiełek lub piaskowca jasnego chciałabym chyba zrobić na klatce schodowej.
Nie potrafię jeszcze określić, jaki drzwi. Widziałam ostatnio sporo wnętrz z białymi i nawet mi się to podoba, ale tż się krzywi a rodzice mówią, że białe drzwi kojarzą im się z czasami komuny i takimi drzwiami zwykłymi z płyty, no i sama nie wiem. Wejściowe są drewniane brązowe a okna są na zewnątrz brązowe a wewnątrz białe - trochę dziwnie, ale nie mogę tego zmienić.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 08:15   #3664
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Miśku, szarość można określić z palety NCS. Są gamy szarości czystych, beż żadnych domieszek - wtedy masz neutralny odcień. I są gany szarości z domieszką żółci, np. średnia szarość S 2502-Y. Są też inne szarości, z odcieniem niebieskim, zielonym czy czerwonym, ale chyba nie o to tu chodzi

Generalnie Wasze inspiracje też mi się podobają, jedynie ten piaskowiec na ścianie niekoniecznie, bo wydaje mi się oklepany.

Wczoraj siedziałam w pracy do 19 Na szczęście szef odwiózł mnie do domu.

Widzę efekty ćwiczeń i w miarę racjonalnego odżywiania: prawie 1,5 mniej, bardziej płaski brzuch i gładszy tyłek

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 08:19   #3665
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Cześć,

Betti, bardzo fajne inspiracje, zapisałam sobie w kompie

Sporo szarego na ścianach - to też mi się podoba, ale wydaje mi się, że może być ciężko dobrać kolor, jeśli się człowiek nie zna, żeby nie wyszło ponuro i zimno. Beże i jasne kolory z ciepłej palety będą pewnie dawały wrażenie przytulności bardziej niż szary, ale nie powiem - kusi mnie też szarość jasna.
Ścianę z cegiełek lub piaskowca jasnego chciałabym chyba zrobić na klatce schodowej.
Nie potrafię jeszcze określić, jaki drzwi. Widziałam ostatnio sporo wnętrz z białymi i nawet mi się to podoba, ale tż się krzywi a rodzice mówią, że białe drzwi kojarzą im się z czasami komuny i takimi drzwiami zwykłymi z płyty, no i sama nie wiem. Wejściowe są drewniane brązowe a okna są na zewnątrz brązowe a wewnątrz białe - trochę dziwnie, ale nie mogę tego zmienić.

Mamy chyba podobny gust, jeśli chodzi o jasne, ciepłe wnętrza (choć ja akurat szarości i kolorowi tektury mówię nie ).
Białe drzwi i białe wysokie listwy bardzo mi się podobają, choć warto rozważyć czynnik praktyczny tu.
Co do piaskowca, cegiełki - to kiedyś też mi się podobał, dopóki nie zauważyłam przeglądając inspiracje na decorii i leroya merlin, że w co drugim mieszkaniu się to pojawia. Straciłam sympatię ostatecznie do tego rozwiązania.

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Widzę efekty ćwiczeń i w miarę racjonalnego odżywiania: prawie 1,5 mniej, bardziej płaski brzuch i gładszy tyłek
Super
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 08:26   #3666
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Miśku, szarość można określić z palety NCS. Są gamy szarości czystych, beż żadnych domieszek - wtedy masz neutralny odcień. I są gany szarości z domieszką żółci, np. średnia szarość S 2502-Y. Są też inne szarości, z odcieniem niebieskim, zielonym czy czerwonym, ale chyba nie o to tu chodzi

Generalnie Wasze inspiracje też mi się podobają, jedynie ten piaskowiec na ścianie niekoniecznie, bo wydaje mi się oklepany.

co to jest paleta NCS?

Gratuluję efektów ćwiczeń, ja nadal nie zaczęłam, ale noga boli już mniej, więc w przyszłym tygodniu wrócę do tematu.

Te piaskowce faktycznie są dość popularne. Ale jak tak szukałam opcji, co ew. można zrobić, żeby ściana była inna niż tylko pomalowana farbą, to nie wiem. Są jakieś struktury, ale ja nie potrafię określić, czy mi się to będzie podobać, czy nie, zanim tego nie zobaczę na ścianie. W sklepach pokazują to najczęściej na małym kawałku i ciężko mi po tym stwierdzić.

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć!
Mamy chyba podobny gust, jeśli chodzi o jasne, ciepłe wnętrza (choć ja akurat szarości i kolorowi tektury mówię nie ).
Białe drzwi i białe wysokie listwy bardzo mi się podobają, choć warto rozważyć czynnik praktyczny tu.
Co do piaskowca, cegiełki - to kiedyś też mi się podobał, dopóki nie zauważyłam przeglądając inspiracje na decorii i leroya merlin, że w co drugim mieszkaniu się to pojawia. Straciłam sympatię ostatecznie do tego rozwiązania.

Super
Mówisz, że wszyscy to mają i powinnam być oryginalna? znalazłaś jakieś inne ciekawe inspiracje w zamian?
Stary 2013-01-17, 09:13   #3667
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
co to jest paleta NCS?

Gratuluję efektów ćwiczeń, ja nadal nie zaczęłam, ale noga boli już mniej, więc w przyszłym tygodniu wrócę do tematu.

Te piaskowce faktycznie są dość popularne. Ale jak tak szukałam opcji, co ew. można zrobić, żeby ściana była inna niż tylko pomalowana farbą, to nie wiem. Są jakieś struktury, ale ja nie potrafię określić, czy mi się to będzie podobać, czy nie, zanim tego nie zobaczę na ścianie. W sklepach pokazują to najczęściej na małym kawałku i ciężko mi po tym stwierdzić.

Mówisz, że wszyscy to mają i powinnam być oryginalna? znalazłaś jakieś inne ciekawe inspiracje w zamian?
Daleka jestem od formułowania powinności
Raczej uzasadniałam utratę swojego zainteresowania przez opatrzenie

Aktualnie jestem zwolenniczką personalizacji wnętrz - czyli więcej osobistego rysu wśród rozpowszechnianych pomysłów, rozwiązań.
Stąd np. opcja zdjęć, książki na jakimś ciekawym wtopionym w ścianę regale, jakieś dobrze zrobione kolaże, pamiątki z podróży, tkaniny, czy obrazy - ale nie tryptyczki itp.
Sama ciągle mam gołe ściany, bo poluję na obrazy... ale jestem już blisko zapełnienia.
Ściany z kamieniem/cegłą lub fakturą/tapetą - ok., ale tu bym celowała w nieoklepane opcje...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 09:42   #3668
asiuk
Zakorzenienie

Paleta NCS jest to wzornik kolorów, taki standardowy - mają w każdym sklepie z farbami i zmieszają Ci to, co będziesz chciała.

Na ścianie może być tapeta, drewno, panele z betonu architektonicznego, kamień, specjalne panele przestrzenne, np. takie, jak w załączniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 405e2e089ca74e405a75_630_450_1.jpg (34,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7686f_mieszkanie-zdjecia_1_jpg_panele-scienne4_main.jpg (37,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7686f_mieszkanie-zdjecia_1_jpg_panele-scienne7_main.jpg (53,5 KB, 11 załadowań)

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-01-17, 09:43   #3669
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Daleka jestem od formułowania powinności
Raczej uzasadniałam utratę swojego zainteresowania przez opatrzenie

Aktualnie jestem zwolenniczką personalizacji wnętrz - czyli więcej osobistego rysu wśród rozpowszechnianych pomysłów, rozwiązań.
Stąd np. opcja zdjęć, książki na jakimś ciekawym wtopionym w ścianę regale, jakieś dobrze zrobione kolaże, pamiątki z podróży, tkaniny, czy obrazy - ale nie tryptyczki itp.
Sama ciągle mam gołe ściany, bo poluję na obrazy... ale jestem już blisko zapełnienia.
Ściany z kamieniem/cegłą lub fakturą/tapetą - ok., ale tu bym celowała w nieoklepane opcje...
ja bym chętnie też celowała w nieoklepane opcje, ale nie wiem, czy się uda. Oglądałam też tapety, jedna mi się nawet bardzo spodobała, ale rolka kosztuje ponad 500zł, więc odpada. Podobają mi się duże współczesne obrazy, na których widać fakturę, na pewno wyglądałyby super na gołej ścianie, ale kto mi to zrobi w konkretnej kolorystyce za niewielkie pieniądze?
Nic to, szukam dalej

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Paleta NCS jest to wzornik kolorów, taki standardowy - mają w każdym sklepie z farbami i zmieszają Ci to, co będziesz chciała.

Na ścianie może być tapeta, drewno, panele z betonu architektonicznego, kamień, specjalne panele przestrzenne, np. takie, jak w załączniku.
To pierwsze mi się podoba. Co to? Skąd to?
Stary 2013-01-17, 09:47   #3670
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym chętnie też celowała w nieoklepane opcje, ale nie wiem, czy się uda. Oglądałam też tapety, jedna mi się nawet bardzo spodobała, ale rolka kosztuje ponad 500zł, więc odpada. Podobają mi się duże współczesne obrazy, na których widać fakturę, na pewno wyglądałyby super na gołej ścianie, ale kto mi to zrobi w konkretnej kolorystyce za niewielkie pieniądze?
Nic to, szukam dalej

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Spoko, nie wszystko na raz, dużo będziesz oglądać i pewnie zmieniać zdania...
Ja znalazłam dwóch plastyków, do których umiejętności artystycznych mam zaufanie. Czyli mam wykonawców, teraz tylko znaleźć swoje tematy, motywy i kolorystykę...
Ja zresztą mam bardzo proste wnętrza i niewiele do zagospodarowania, poza tym już myślimy o większym mieszkaniu a póki co możliwe, że cała jedna ściana stanie się regałem, bo książki mi się usypują (aktualnie mam książki m.in. w szafce z ciuchami).
Stary 2013-01-17, 09:55   #3671
hania811
Zakorzenienie

hej,

Mi się oczywiście nie podobają takie nudne beżowe wnętrza...tzn może inaczej- tak do pooglądania to nawet ok- sząłu nie ma ale wiochy też nie. matomiast mieszkać w czyms takim to na pewno bym nie mieszkała. Ja muszę mieć kolor

Ja zdecydowanie będę miała białe drzwi. Teraz też mam - ale takie z lat 90 z szybkami, więc szału nie ma W mieszkaniu docelowym będą całe białe - bez żadnych szybek.
Szalenie mi się podoba beton architektoniczny do tego metal, szkło, mocne kolory.

Asiuk jak sobie radzisz z tym że całymi dniami nie ma cię w domu? Praca, kino, jakieś wyjścia z koleżankami.
Ja daję radę tylko do pracy chodzić...na kino itp atrakcje szkoda mi czasu. Wyrzuty sumienia wręcz mam, jak tylko pomyślę o tym że do kina mogłabym pójść, a Manie z babcią zostawić.

No nie umiem.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 10:00   #3672
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:

To akurat od B&N Industries, materiał to MDF/PCV.

Wpisz sobie "panele dekoracyjne", to znajdziesz różne przykłady. Np. tu: http://www.proform.eu/

W całości pokoju mam taką wizualizację, niestety z innymi panelami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3538_Proform_PD8a.jpg (93,7 KB, 30 załadowań)

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-01-17, 10:10   #3673
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Asiuk jak sobie radzisz z tym że całymi dniami nie ma cię w domu? Praca, kino, jakieś wyjścia z koleżankami.
Ja daję radę tylko do pracy chodzić...na kino itp atrakcje szkoda mi czasu. Wyrzuty sumienia wręcz mam, jak tylko pomyślę o tym że do kina mogłabym pójść, a Manie z babcią zostawić.

No nie umiem.
Ja właśnie umiem i jest mi z tym bardzo dobrze. Jest mi to po prostu potrzebne do normalnego funkcjonowania

To kwestia charakteru chyba - ja mam tak, że jednak dla samej siebie to ja i moje samopoczucie są najważniejsze (nie mówię, oczywiście, że kosztem innych). Potrzebuję samorealizacji, obcowania z szeroko pojętą kulturą, mam potrzebę bycia sama ze sobą i z innymi dorosłymi ludźmi.

Nie umiem tego wytłumaczyć, nie jestem typową mamą - dla mnie macierzyństwo to jednak jedna z kilku ról w życiu, niekoniecznie najważniejsza - jest tak samo ważna, jak mój związek. Najważniejsza jest moja osobista satysfakcja ze swojego życia, którą muszę znaleźć w sobie, a nie winnych ludziach.

Nie umiem tego wytłumaczyć inaczej

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-01-17, 10:31   #3674
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć!

Super ad diety, to ja mam dziś ogromna ochotę na... pizze az sie zaczelam slinic gdy przechodzilam kolo swojej ulubionej pizzeri

Piaskowiec też mi się nie widzi, zauważyłam, ze to modne teraz u nas na wsi

Cytat:
co to jest paleta NCS

Teraz jeszcze modne są fototapety niektóre mi się nawet podobają, ale niektóre to szkoda gadać

Cytat:

To pierwsze i to drugie fajne

Cytat:
Ja właśnie umiem i jest mi z tym bardzo dobrze. Jest mi to po prostu potrzebne do normalnego funkcjonowania

To kwestia charakteru chyba - ja mam tak, że jednak dla samej siebie to ja i moje samopoczucie są najważniejsze (nie mówię, oczywiście, że kosztem innych). Potrzebuję samorealizacji, obcowania z szeroko pojętą kulturą, mam potrzebę bycia sama ze sobą i z innymi dorosłymi ludźmi.

Nie umiem tego wytłumaczyć, nie jestem typową mamą - dla mnie macierzyństwo to jednak jedna z kilku ról w życiu, niekoniecznie najważniejsza - jest tak samo ważna, jak mój związek. Najważniejsza jest moja osobista satysfakcja ze swojego życia, którą muszę znaleźć w sobie, a nie winnych ludziach.

Bardzo dobre podejście w koncu jak Ty będziesz szczęśliwa to i Ewa będzie szczęśliwym dzieckiem

Chociaż co ja tam wiem na temat dzieci

Highway to Hell
Stary 2013-01-17, 10:37   #3675
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Bardzo dobre podejście w koncu jak Ty będziesz szczęśliwa to i Ewa będzie szczęśliwym dzieckiem
No tak, tylko że wiele matek uszczęśliwiają właśnie swoje własne dzieci Obserwowanie ich, zabawa, bliskość.

Dla mnie to jednak nie jest główne źródło mojej satysfakcji, jestem za bardzo odrębną babą

Ewunia

Staś

bloguję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 10:54   #3676
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak, tylko że wiele matek uszczęśliwiają właśnie swoje własne dzieci Obserwowanie ich, zabawa, bliskość.

Dla mnie to jednak nie jest główne źródło mojej satysfakcji, jestem za bardzo odrębną babą
Moja koleżanka tak robiła. Pierwsze cztery lata nie rozstała się z Mala praktycznie w ogóle, nawet z mężem jej nie zostawiała. Jak Z. poszła do przedszkola to była tragedia, bo nie wiedziała co ma robić. Teraz wróciła do pracy i ma takie podejście jak Ty, nawet byłyśmy razem na kursie 5dni z dala od domu a Z. jest fajnym, zadowolonym dzieckiem
Ja z ta odrebnoscia rozumiem, mam tak samo, z wiekiem coraz gorzej

Wracając do wnętrz, Haniu ja się z mocnym kolorem mecze, ale nie mowie NIE kolorowi w dodatkach i taki akcent kolorystyczny będzie ładnie wyglądał na szaro burym tle - znudzi mi się to schowam i zastapie innym kolorem

Highway to Hell
Stary 2013-01-17, 11:15   #3677
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Widzisz, ja też mam tak że potrzebuję "oddechu" , ludzi- ale z drugiej strony potrzebuje Mani, nie umiem nie być z nia w momencie kiedy być z nią mogę.

Chciałabym żeby doba trwała 48 godz, wtedy jakoś bym to wszytsko pogodziła.
A tak...kurde chyba nigdy nie będę w 100 % "zadowolona" bo z jednej strony fajnie jest w pracy, z kumpelami na piwie- ale z drugiej strony tak strasznie wtedy tęsknię za Manią że płakać mi się chce.

Cytat:
Super ad diety, to ja mam dziś ogromna ochotę na... pizze az sie zaczelam slinic gdy przechodzilam kolo swojej ulubionej pizzeri
Ja miałam wczoraj iść na festiwal pizzy- ale Mania cały czas chora. Nasiliło się jej wręcz. Od początku roku jesteśmy w sumie uziemieni w domu.
Cytat:

Wracając do wnętrz, Haniu ja się z mocnym kolorem mecze, ale nie mowie NIE kolorowi w dodatkach i taki akcent kolorystyczny będzie ładnie wyglądał na szaro burym tle - znudzi mi się to schowam i zastapie innym kolorem
To fakt Taka wersja już do mnie przemawia
Stary 2013-01-17, 11:16   #3678
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Piaskowiec też mi się nie widzi, zauważyłam, ze to modne teraz u nas na wsi

Teraz jeszcze modne są fototapety niektóre mi się nawet podobają, ale niektóre to szkoda gadać

To pierwsze i to drugie fajne

Chociaż co ja tam wiem na temat dzieci
to, co Asiuk wkleiła, to chyba jakieś ciężko dostępne jest, bo firma się mieści w USA, więc ciężko właśnie coś takiego oryginalnego znaleźć gdzieś w zasięgu, chyba że się ma jakąś tajemną wiedzę.

Co do pizzy - wczoraj rodzice mnie namówili na festiwal pizzy w pizza hut, bo mój tata lubi ich pizzę na grubym cieście. Normalnie nie jem pizzy wcale, wczoraj zjadłam 6 kawałków, bez brzegów co prawda, no ale nie chcę nawet myśleć, ile to kalorii.

a fototapety niektóre też mi się podobają, ale potrafię to określić dopiero, jak widzę gotowe wnętrze. Ciężko mi powiedzieć, jak to będzie wyglądać na ścianie, jak widzę tylko wzór w necie

Cytat:
Moja koleżanka tak robiła. Pierwsze cztery lata nie rozstała się z Mala praktycznie w ogóle, nawet z mężem jej nie zostawiała. Jak Z. poszła do przedszkola to była tragedia, bo nie wiedziała co ma robić. Teraz wróciła do pracy i ma takie podejście jak Ty, nawet byłyśmy razem na kursie 5dni z dala od domu a Z. jest fajnym, zadowolonym dzieckiem
Ja z ta odrebnoscia rozumiem, mam tak samo, z wiekiem coraz gorzej

ja mam podobnie z dodatkami. Zrobię jasne i nudne wnętrza a jak będzie mdło, to dorzucę intensywny kolor w dodatkach (jakiś kocyk, poduszka, dywan, wazon itp. w zdecydowanym kolorze)
Stary 2013-01-17, 11:53   #3679
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

Mam podobne potrzeby jak Ty
Fakt że na razie jest tak że nie mam możliwości pracy ale jak z 1-2 razy w tygodniu nie wyjdę sama to wariuję.
I przyznam żę potrafię daćB do mamy np od piątku do niedzieli i nie tęsknię, jest mi dobrze samej, że mogę odpocząć, zrobić spokojnie to co zaplanuję

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 11:59   #3680
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

Ja miałam wczoraj iść na festiwal pizzy- ale Mania cały czas chora. Nasiliło się jej wręcz. Od początku roku jesteśmy w sumie uziemieni w domu.

To fakt Taka wersja już do mnie przemawia
Życzę zdrowia

Nigdy nie jadlam pizzy w pizza hut moze bym się wybrała, skoro tak kusicie chodzi za mną pizza odkąd zaczęłam ćwiczyć i dietowac i pepsi

Mam za to 3 ulubione lokalne nasze pizzerie

Cytat:
ja mam podobnie z dodatkami. Zrobię jasne i nudne wnętrza a jak będzie mdło, to dorzucę intensywny kolor w dodatkach (jakiś kocyk, poduszka, dywan, wazon itp. w zdecydowanym kolorze)
Ja tylko w łazience zaszalalam i wybrałam zielone płytki szaleństwo reszta ma być stonowana. A i jeszcze pisałaś o tych struktturach. Mój tz planuje taki tynk strukturalny na klatce schodowej, ale chłodno do tego podchodzę

Highway to Hell
Stary 2013-01-17, 12:26   #3681
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tylko w łazience zaszalalam i wybrałam zielone płytki szaleństwo reszta ma być stonowana. A i jeszcze pisałaś o tych struktturach. Mój tz planuje taki tynk strukturalny na klatce schodowej, ale chłodno do tego podchodzę
Łazienki też mi się podobają stonowane raczej. Mojemu tż też się struktury podobają, ja nie wiem. Fajne te panele dekoracyjne, które Asiuk wkleiła, ale nie ma nigdzie cen. Znając życie wyjdzie pieruńsko drogo, ale podobają mi się
Stary 2013-01-17, 13:00   #3682
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Życzę zdrowia

Nigdy nie jadlam pizzy w pizza hut moze bym się wybrała, skoro tak kusicie chodzi za mną pizza odkąd zaczęłam ćwiczyć i dietowac i pepsi

Mam za to 3 ulubione lokalne nasze pizzerie

Ta pizza na cienkim cieście jest spoko.
Ja lubię festiwal pizzy - ale jak się idzie dużą grupą znajomych, siedzi godzinami, pij, je, plotkuje. Tak na randkę z mężem to bym nie poszła.
Stary 2013-01-17, 21:32   #3683
kotekk81
Zakorzenienie

Oooo jak tu rozmownie

i remontowo my wlasnie wybralismy plytki do lazienki i w sobote jedziemy je w koncu kupic

jakie plytki na podloge w lazience byscie wybraly??ciemny braz czy bez???

odnosnie zostawiania dziecka......ja zostawiam Maje i nie mam z tym problemu z tym ze my przewaznie wychodzimy jak mlodziez juz spi wiec nie mam poczucia ze trace czas na swoje przyjemnosci a nie na zabawe z Mloda

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 06:20   #3684
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Jak tu remontowo Ale ja uwielbiam tego typu tematy więc nic a nic mi to nie przeszkadza. Te wnętrza co misku wkleiłaś są jak najbardziej w moim guście. Można je ożywić kolorowymi dodatkami ale baza jest taka, że nie znudzi się po kilku latach. Wrzucę poniżej kilka moich inspiracji
Ja za to teraz nie mogę patrzeć na styl tzw glamour. Moja sis chce tak urządzić mieszkanie a ja jak patrzę na ten kiczowaty biały stół z czarnym szklanym blatem i myślę o tym tysiącu paluchów który się tam zadomowi to aż mnie wewnętrznie trzęsie

Asiuk te panele co wrzuciłaś ciekawe, najbardziej podobają mi się te pierwsze, myślę, że szczególnie drugie mogłyby mocno przytłoczyć pomieszczenie, chyba że do dużego salonu na ścianę lub jej kawałek.

Co do zostawiania dzieci to ja chętnie tylko nie zawsze mam z kim i najgorsze chyba to, że nie mam zaufania do drugiego rodziciela. A jak mam wychodzić i się martwić o to jak jest w domu to bez sensu. Wiem na pewno, że jeśli nic nieprzewidzianego się nie wydarzy to w maju/czerwcu wyjadę na weekend spotkać się z mamuśkami z oliwkowego wątku
W ogóle ostatnio mam przesyt siedzenia w domu z dziećmi. Nawet zdarzyło mi się siedzieć razem z nimi na podłodze i ryczeć (a ja z reguły niepłacząca jestem) ale miejmy nadzieję, że to przejściowe.

Co do diety to u mnie teraz drugi miesiąc leci. Efekty widzę co mnie bardzo cieszy, na słodkie mnie na razie nie ciągnie co jeszcze bardziej mnie cieszy no i trzymajcie kciuki żeby ten mój entuzjazm nie opadł jeszcze przez dłuuugi czas Do tej pory udało mi się zrzucić prawie 11 kg i po 16 i 17 cm z brzucha i bioder

Wnętrza: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ch&um=1&itbs=1
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png

Edytowane przez niuniuniau
Czas edycji: 2013-01-18 o 06:26
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 07:37   #3685
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cześć, Misku zapodałaś temat i od razu jest weselej

Kotku, ja bym wybrała jasny beż a jakie płytki wybraliście?

Niu, ten caly glamour mi tez sie nie widzi jakoś kojarzy mi sie ze sterylnoscia, i Panią Domu w szpilkach od Laboutina, czytająca Vogue'a
Cieszę się, ze widzisz efekty, to na pewno działa motywująco nieustannie trzymam kciuki
Sama bym się wybrała gdzieś na weekend z koleżanka a ostatnimi czasy to nawet nie mam się z kim spotkać zeby po prostu pogadac, wszyscy zapracowani za dwa tygodnie jadę do Wrocławia na kurs, ale chyba Tz pojedzie ze mną

Od rana mam pecha pociąg mi się spoznil 20minut juz dawno mi się to nie zdarzyło

Highway to Hell
Stary 2013-01-18, 07:51   #3686
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Oooo jak tu rozmownie

i remontowo my wlasnie wybralismy plytki do lazienki i w sobote jedziemy je w koncu kupic

odnosnie zostawiania dziecka......ja zostawiam Maje i nie mam z tym problemu z tym ze my przewaznie wychodzimy jak mlodziez juz spi wiec nie mam poczucia ze trace czas na swoje przyjemnosci a nie na zabawe z Mloda
poka płytki

Ja bym na pewno nie wybrała ciemnego brązu - będzie widać syf. Wybrałabym beż

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Jak tu remontowo Ale ja uwielbiam tego typu tematy więc nic a nic mi to nie przeszkadza. Te wnętrza co misku wkleiłaś są jak najbardziej w moim guście. Można je ożywić kolorowymi dodatkami ale baza jest taka, że nie znudzi się po kilku latach. Wrzucę poniżej kilka moich inspiracji
Ja za to teraz nie mogę patrzeć na styl tzw glamour. Moja sis chce tak urządzić mieszkanie a ja jak patrzę na ten kiczowaty biały stół z czarnym szklanym blatem i myślę o tym tysiącu paluchów który się tam zadomowi to aż mnie wewnętrznie trzęsie

Asiuk te panele co wrzuciłaś ciekawe, najbardziej podobają mi się te pierwsze, myślę, że szczególnie drugie mogłyby mocno przytłoczyć pomieszczenie, chyba że do dużego salonu na ścianę lub jej kawałek.

Co do zostawiania dzieci to ja chętnie tylko nie zawsze mam z kim i najgorsze chyba to, że nie mam zaufania do drugiego rodziciela. A jak mam wychodzić i się martwić o to jak jest w domu to bez sensu. Wiem na pewno, że jeśli nic nieprzewidzianego się nie wydarzy to w maju/czerwcu wyjadę na weekend spotkać się z mamuśkami z oliwkowego wątku
W ogóle ostatnio mam przesyt siedzenia w domu z dziećmi. Nawet zdarzyło mi się siedzieć razem z nimi na podłodze i ryczeć (a ja z reguły niepłacząca jestem) ale miejmy nadzieję, że to przejściowe.

Co do diety to u mnie teraz drugi miesiąc leci. Efekty widzę co mnie bardzo cieszy, na słodkie mnie na razie nie ciągnie co jeszcze bardziej mnie cieszy no i trzymajcie kciuki żeby ten mój entuzjazm nie opadł jeszcze przez dłuuugi czas Do tej pory udało mi się zrzucić prawie 11 kg i po 16 i 17 cm z brzucha i bioder

mi się ten glamour też nie podoba wcale a wcale, nie podoba mi się też styl rustykalny i shabby schic.
Gratuluję postępów dietowych i samozaparcia, godne podziwu. Oby tak dalej

Cytat:
Cześć, Misku zapodałaś temat i od razu jest weselej
przynajmniej trochę tu odżyło, bo ostatnio było za spokojnie
Stary 2013-01-18, 07:58   #3687
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Oooo jak tu rozmownie

Ani te ani te Sama mam bezowe i myślę o zmianie ale jeszcze nie wymyśliłam na jakie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Świetne efekty dietowania Oby tak dalej.

Misku te wnętrza które wkleiłaś fajne...ale tylko na zdjęciu. Nie mogłabym mieć tak urządzone, za mdło, potrzebowałabym koloru

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-18, 08:25   #3688
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Ani te ani te Sama mam bezowe i myślę o zmianie ale jeszcze nie wymyśliłam na jakie
dlaczego?
Stary 2013-01-18, 08:40   #3689
twin--maid
Zakorzenienie

Kotku, mam w łazience połączenie beżu i ciemnego brązu. Uwielbiam swoją łazienkę. Wcale nie widzę problemów z utrzymaniem w niej czystości.

Inspiracje wnętrzarskie, które pokazujecie podobają mi się. W poprzednim mieszkaniu miałam w każdym pomieszczeniu inny kolor ścian i były to bardzo wyraziste kolory, które szybko mi się znudziły. Obecnie mam bardziej stonowane kolory (poza pokojem synka) i bardzo dobrze się w nich czuję. Brakuje mi tylko jeszcze dodatków, ale jakoś nie mam weny żeby się za to zabrać.

Mam zakwasy po wczorajszych ćwiczeniach ale to dobrze, bo za tydzień jadę na narty więc może lepiej będzie mi się jeździło
Stary 2013-01-18, 08:44   #3690
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego?
Po prostu mi się opatrzyły. Tak samo brązowa ściana w salonie itp. ale to o sobie pisałam

Ale gdyby wybierać między tymi dwoma to raczej beż, nie widać tak brudu. Zależy też jaki kolor ścian, mebli

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości