Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 21:51   #1891
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Wiara chrześcijańska jest NIEDORZECZNA.
Weźmiesz rozwód, ożenisz się po raz drugi- nie możesz chodzić do komunii bo rozgrzeszenia przy spowiedzi nie dostaniesz.
Zabijesz człowiek, wyspowiadasz się, rozgrzeszenie dostaniesz i możesz sobie chodzić do komuni na lajcie.

WTF ja się pytam?
To ma jakiś sens, ale nie o tym temat, więc nie będę się rozwodzić co o tym myślę.

A katolicka wizja rodzina(ale ta prawdziwie katolicka, nie pseudo-katolicka) mi się podoba, może nie w całości, ale niektóre postawy moim zdaniem prawidłowe.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-01-16 o 21:54
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:52   #1892
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Nie wszyscy księża.
Jeśli ktoś wierzy to przede wszystkim powinien się interesować, czytać, dokształcać a nie słuchać pierwszego lepszego księdza, bo Ci niestety, często się mylą.

no powinien. Ale jest jak jest

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:53   #1893
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
no i prawidłowo.
Nasi księża grzmią z ambony o patologiach w rodzinie, próbują nam wmawiać jakieś śmieszne bzdety o wychowywaniu dzieci. A skąd oni mają wiedzę na ten temat? z książek? pfffffff.

Nie jestem lekarzem, więc nie jestem kompetentna do udzielania porad lekarskich. Ksiądz nie ma rodziny, więc nie powinien się wypowiadać w tym temacie
Też tak myślę. Dlatego nie lubię dobrych rad od ludzi, którzy własnych dzieci nie mają a znają teorię z książek czy tam studiów pedagogicznych. Dzieci, to nie robociki. Każde jest inne.

Dziwi mnie nazywanie teściową, matki swojego chłopaka. Nigdy tak nie robiłam.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2013-01-16 o 22:19
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:26   #1894
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
no i prawidłowo.
Nasi księża grzmią z ambony o patologiach w rodzinie, próbują nam wmawiać jakieś śmieszne bzdety o wychowywaniu dzieci. A skąd oni mają wiedzę na ten temat? z książek? pfffffff.
Nie jestem lekarzem, więc nie jestem kompetentna do udzielania porad lekarskich. Ksiądz nie ma rodziny, więc nie powinien się wypowiadać w tym temacie
Jak to skąd? Pewnie z tego samego źródła, z którego sama czerpiesz informacje o małżeństwie, dzieciach itp. Bo albo sama jesteś wieloletnią małżonką z kilkorgiem dzieci albo jesteś "tabula rasa" w każdej kwestii dzietno-małżeńskiej. Jako bardziej prawdopodobne zakładam jednak, że coś wyniosłaś z domu rodzinnego, obracasz sie wśród ludzi i co nieco czytałaś. I tak rodzi sie pewne "pojęcie" na różne tematy.

Albo inaczej: czy trzeba być doświadczonym księdzem, teologiem albo oczytanym katolikiem, żeby wypowiadać sie na temat księżowskich powinności, morale i zasada wiary? Jak widać niekoniecznie

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 23:37   #1895
crystalmethod
Raczkowanie

Czym się różni życie w małżeństwie od życia w związku partnerskim? Wg mnie niczym, chyba że mówimy o pewnym zaścianku czy jak to lepiej nazwać i zmienianiem swoich stylów życia i traktowania się nawzajem po podpisaniu kilku papierków.
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 23:43   #1896
kasztanka3
Pani Mizantrop

Zmieniając temat dziwią mnie dziewczyny zakładające na potęgę wątki typu "iść na imprezę?" "moje życie się skończyło, bo nie mam z kim iść na studniówkę" "w co się ubrać?" "co wysłać w paczce?"
Stary 2013-01-16, 23:48   #1897
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Znam zasady religii katolickiej. Jak mieszkałam z narzeczonym przed ślubem, to też nie chodziłam do komunii, bo musiałabym zatajać, czyli w pewnym sensie kłamać. Swoją drogą, jest to przykre, bo nikomu się krzywdy nie robi.
Poprzez samo mieszkanie razem raczej się krzywdy nikomu nie robi. No, mówi się czasem, że jest to grzech zgorszenia, bo gorszy się sąsiadów, którzy myślą, że para przed ślubem uprawia seks. Dla mnie to akurat bardzo naciągane, bo uważam, że ludzie nie powinni sobie pewnych rzeczy dopowiadać

Co innego z seksem przedmałżeńskim, bo to już jest, według KK, robieniem tego, co należy tylko do małżonków.

Cytat:
Tak samo dziwi mnie, jak kiedyś przeczytałam, że grzechem straszliwym jest poparcie dla in vitro czy małżeństw homoseksualnych .
A mnie to nie dziwi. Dla KK małżeństwa homoseksualne całkowicie wypaczają ideę małżeństwa, a skutkiem przeciętnego in vitro jest śmierć zapłodnionych komórek jajowych, które KK uznaje za ludzi.

Cytat:
Napisane przez katarzynka1978 Pokaż wiadomość
A w związku z religią, dziwi mnie zdziwienie sporej ilości znanych mi katolików, na informację, że Jezus był Żydem. Raz nawet spotkałam się z tezą, że na 100% był Polakiem (no bo przecież On nasz).
A Matka Boska była Polką – przecież to Matka Boska Częstochowska
Stary 2013-01-16, 23:57   #1898
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Poprzez samo mieszkanie razem raczej się krzywdy nikomu nie robi. No, mówi się czasem, że jest to grzech zgorszenia, bo gorszy się sąsiadów, którzy myślą, że para przed ślubem uprawia seks. Dla mnie to akurat bardzo naciągane, bo uważam, że ludzie nie powinni sobie pewnych rzeczy dopowiadać

Co innego z seksem przedmałżeńskim, bo to już jest, według KK, robieniem tego, co należy tylko do małżonków.

A mnie to nie dziwi. Dla KK małżeństwa homoseksualne całkowicie wypaczają ideę małżeństwa, a skutkiem przeciętnego in vitro jest śmierć zapłodnionych komórek jajowych, które KK uznaje za ludzi.

A Matka Boska była Polką – przecież to Matka Boska Częstochowska
Dlatego od dawna nie uważam się za katoliczkę. No, ale to nie temat o poglądach religijnych, więc koniec.

Dla mnie pytanie obcych osób, co założyć idąc do kolegi na urodziny, jest śmieszne. Chyba się mniej więcej ogarnia miejsce urodzin, czy ktoś wprowadza dress code etc.? Jeśli nie, to znaczy, że obowiązuje luźny strój. Ja nie ogarniam dzisiejszej nieporadności niektórych osób. Ewentualnie, to sposób na nabicie postów, jak w przypadku wizażanki od wysyłania paczek m.in. do Canady .
Stary 2013-01-17, 00:38   #1899
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez crystalmethod Pokaż wiadomość
Czym się różni życie w małżeństwie od życia w związku partnerskim? Wg mnie niczym, chyba że mówimy o pewnym zaścianku czy jak to lepiej nazwać i zmienianiem swoich stylów życia i traktowania się nawzajem po podpisaniu kilku papierków.
Wg ciebie niczym. Wg KK i jego wyznawców rózni sie bardzo. Związek partnerski nie jest sakramentem- to tak na początek.

Jeśli chodzi o ślub np. cywiliny co rózni sie od związku partnerskiego kwestiami prawnymi (co w Polsce jest bardzo widoczne).
Zaścianka tutaj nie widzę.

Cytat:
nie od dziś wiadomo, ze księża to ciemna masa oderwana od rzeczywistości, więc durnotą jest kierować sie ich słowami

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

jakie? proszę o wyjaśnienie

To sa kwestie wynikające z nauki KK.
Ślub to sakrament, jest jeden (chyba, ze dojdzie do śmierci współmałzonka). Mozna nie być ze swoim mężem, a żyć w czystości i móc inne sakramenty przyjmować. Mozna nie być ze swoim mężem, cudzołożyć i otrzymac rozgrzeszenie ( o ile się spełnia okrelsone warunki).
Niemożnośc ponownego wyjścia za mąż (gdy nadal w oczach kościoła posiada się męża) nie jest karą. Jest konsekwencją sakramentu małzeństwa.
Nie musisz się z tym zgadzać, nie musisz tego lubić. Warto jednak to zwyczajnie uszanować.

Co do kwestii księży i twojego najazdu na ich brak kompetencji w sprawie rodziny. Nie trzeba być mężem czy mieć dzieci by coś na ten temat wiedzieć.
Gdyby ludzie wypowiadali się tylko i wyłacznie na tematy, których sami bezpośrednio doświadczyli- nie byłoby zbyt wielu rozmów i dyskusji.

EOT
Stary 2013-01-17, 07:01   #1900
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Wg ciebie niczym. Wg KK i jego wyznawców rózni sie bardzo. Związek partnerski nie jest sakramentem- to tak na początek.

Jeśli chodzi o ślub np. cywiliny co rózni sie od związku partnerskiego kwestiami prawnymi (co w Polsce jest bardzo widoczne).
Zaścianka tutaj nie widzę.

To sa kwestie wynikające z nauki KK.
Ślub to sakrament, jest jeden (chyba, ze dojdzie do śmierci współmałzonka). Mozna nie być ze swoim mężem, a żyć w czystości i móc inne sakramenty przyjmować. Mozna nie być ze swoim mężem, cudzołożyć i otrzymac rozgrzeszenie ( o ile się spełnia okrelsone warunki).
Niemożnośc ponownego wyjścia za mąż (gdy nadal w oczach kościoła posiada się męża) nie jest karą. Jest konsekwencją sakramentu małzeństwa.
Nie musisz się z tym zgadzać, nie musisz tego lubić. Warto jednak to zwyczajnie uszanować.

Co do kwestii księży i twojego najazdu na ich brak kompetencji w sprawie rodziny. Nie trzeba być mężem czy mieć dzieci by coś na ten temat wiedzieć.
Gdyby ludzie wypowiadali się tylko i wyłacznie na tematy, których sami bezpośrednio doświadczyli- nie byłoby zbyt wielu rozmów i dyskusji.

EOT
uhuhuuuuu ale ześ mi wyjaśniła, nie ma co pełne fakty
księża uważają, że są prawdą objawiona i broń Panie Boże im coś powiedzieć już pomijając ich poglądy na temat antykoncepcji rodem ze średniowiecza

przykład: mój ksiądz powiedział, że prezerwatywa NIE zabezpiecza przed ciąża bo mam miliony małych otworków przez które sperma łatwo przenika

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 08:25   #1901
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Oglądam (nie wiem czemu) "Toddlers & tiaras" na tlc. Już pomijam fakt, że te konkursy wg mnie robią wodę z mózgu dzieciom a dorośli przez nie się dowartościowują, poza tym są strasznie tandetne. Jak pokazali, że jakaś rodzina ma mini kucyka, któergo malują barwnikami spożywczymi, tak, jak im się podoba i prostują mu grzywę prostownicą to.... . Biedne zwierzak. Ci ludzie są nienormalni. No i... co za matka pozwala, żeby dziecko stało ubrane, jak 20 latka na środku sceny i płakało z przerażenia, a ona nic, bo ważna jest korona i nagroda pieniężna .
Stary 2013-01-17, 08:33   #1902
mary_poppins
sissy that walk

Mnie też to rozwala. Lubię ten program, robi wrażenie, poza tym pokazuje w dużej mierze amerykańską mentalność. Ale jak widać, że dziecko lubi to co robi to oglądam to z przyjemnością Nie rozumiem za to tych rodziców, którzy właśnie na siłę wypychają dziecko na scenę.

Ale to nie jest problem tylko tego programu. Pojedźcie na jakikolwiek turniej chociażby taneczny z młodymi grupami wiekowymi. W Polsce też się dzieją takie rzeczy, bardzo łatwo zauważyć że połowa dzieci tam jest niemalże za karę. A rodzice patrzą i czekają żeby opie*dolić dzieciaka za najmniejszy błąd.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 08:41   #1903
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Mnie też to rozwala. Lubię ten program, robi wrażenie, poza tym pokazuje w dużej mierze amerykańską mentalność. Ale jak widać, że dziecko lubi to co robi to oglądam to z przyjemnością Nie rozumiem za to tych rodziców, którzy właśnie na siłę wypychają dziecko na scenę.

Ale to nie jest problem tylko tego programu. Pojedźcie na jakikolwiek turniej chociażby taneczny z młodymi grupami wiekowymi. W Polsce też się dzieją takie rzeczy, bardzo łatwo zauważyć że połowa dzieci tam jest niemalże za karę. A rodzice patrzą i czekają żeby opie*dolić dzieciaka za najmniejszy błąd.
Jak partrzyłąm, jak 3 latka siedzi na scenie wymalowana, jak pisanka i płacze, a matka nic, to mi łzy stanęły w oczach. NIe wiem, jak bardzo musiałabym mieć nawalone w głowie, żeby swojej córce robić taką krzywdę . Co mi się nie podoba w tym programie, to też fakt, że większość z tych dziewczynek zachowuje się jak księżniczki na ziarnku grochu, rozkazują swoim opiekunom i mają pogardliwy stosunek do wszystkiego, bo są taaaakie piękne i wiadomo, że wygrają . No i... mamuśki, które w większości nie grzeszą urodą a każą swoim córkom być najpiękniejszymi w całym Kosmosie.

Może nie dziwi, ale smuci mnie program o zbieraczach. Smutne, że ludzie mają takie problemy psychiczne, że zbierają różne przedmioty a potem ich domy zamieniają się w śmietniki .
Stary 2013-01-17, 08:54   #1904
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 10:22   #1905
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
no i prawidłowo.

dokładnie tak!!

Cytat:
Dziwi mnie nazywanie teściową, matki swojego chłopaka. Nigdy tak nie robiłam.
Mnie dziwi nazywanie matki męża "mamo". Moje bratowe tak robią i za każdym razem mnie to uderza. Nie wyobrażam sobie mówić "mamo" do kogoś innego niż moja własna...
Czasem mi się zdarzy powiedzieć teściowa bo to krócej niż "mama X"

Cytat:
przykład: mój ksiądz powiedział, że prezerwatywa NIE zabezpiecza przed ciąża bo mam miliony małych otworków przez które sperma łatwo przenika
Dużo księży takie durnoty rozpowiada, żeby ludzie się "nawrócili" na kalendarzyk bo to przecież jedyna słuszna "antykoncepcja"
śmiechu warte

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 10:45   #1906
ajah
wańka wstańka

Cytat:
księża uważają, że są prawdą objawiona i broń Panie Boże im coś powiedzieć już pomijając ich poglądy na temat antykoncepcji rodem ze średniowiecza

Nie bardzo rozumiem jakich faktów oczekujesz.
Ksiądz to nie jest nauka kościoła. To człowiek, który róznież czasami się myli.
Co do tych nieszczęsnych prezerwatyw- swego czasu była afera zwiazana zotworkami w prezerwatywach. Widać nie dokształcił się. I tyle.

Rozumiem, ze może cię bulwersować brak wiedzy w jakimś zakresie.

Katolicyzm nie jest obowiazkowy. Judaizm, Amisze też cię dziwią i ich obrażasz, ze są ze średnowiecza i zaścianek?

Mnie dziwi kwestionowanie i nabijanie się z czegoś o czym się nie ma większego pojęcia. Tak jak ty t robisz.
Stary 2013-01-17, 10:47   #1907
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
no i prawidłowo.

No to strach zostawiać bezdzietnym osobom po pedagogice dzieci bo co one wiedzą o wychowaniu. Albo lepiej nie iść do psychologa, który nie przeszedł depresji bo niby jaką wiedzę wyciągnął on z samych książek. A lekarze to już w ogóle-przecież tyle oni tych książek czytają a przecież na wszystkie choroby nie chorowali
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 10:49   #1908
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Nie, ale trzeba być w tym temacie wykształconym, żeby wiedzieć prawdę a nie to co się komu wydaje.

Dyskusji? Problem w tym, że oni "nauczają" i nie przyjmują innego punktu widzenia, innego zdania.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:00   #1909
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Nie, ale trzeba być w tym temacie wykształconym, żeby wiedzieć prawdę a nie to co się komu wydaje.

Dyskusji? Problem w tym, że oni "nauczają" i nie przyjmują innego punktu widzenia, innego zdania.
Nie lubie takiej generalizacji.
Niektórzy nauczają i nie chcą wchodzić w dyskusję. Osobiście takiej postawy nie pochwalam i nie lubię.
Inni dyskutują i pokazują skąd wywodzą się pewne zasady w KK.
Nie zmiania to faktu, ze niektóre kwestie w kościele są uznawane za bezdyskusyjne i małe szanse, ze się kiedykolwiek zmienią np. kwestia aborcji, eutanazji itd.
Stary 2013-01-17, 11:46   #1910
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna
Też tak myślę. Dlatego nie lubię dobrych rad od ludzi, którzy własnych dzieci nie mają a znają teorię z książek czy tam studiów pedagogicznych. Dzieci, to nie robociki. Każde jest inne.
A lekarz musi przeżyć wszystkie choroby żeby leczyć? Pedagog to zawód, to fachowiec. Tak jak kustosz nie musi tworzyć dzieł, ale świetnie się na nich znać. A argument że każde dziecko jest inne... niesamowite
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:16   #1911
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
A lekarz musi przeżyć wszystkie choroby żeby leczyć? Pedagog to zawód, to fachowiec. Tak jak kustosz nie musi tworzyć dzieł, ale świetnie się na nich znać. A argument że każde dziecko jest inne... niesamowite
OK, nie sprecyzowałam. Nie lubię dobrych rad, jako jedynej i słusznej teorii na wychowywanie dzieci. Są osoby, które myślą, że skoro ukończyły pedagogikę, to uważają się za alfy i omegi.

No niesamowiteee, takie odkrycie, jak to, że Jezus był Żydem .
Stary 2013-01-17, 12:27   #1912
makaron91
Zadomowienie

Mnie nigdy nie przestanie zadziwiać nasza służba zdrowia Człowiek pracuje, zabierają mu z wypłaty na ubezpieczenie, a jak przyjdzie co do czego to żaden lekarz nie przyjmie, pogotowie nie przyjedzie, przychodnia zamknięta.

Przerażające.
Stary 2013-01-17, 12:28   #1913
ajah
wańka wstańka

Cytat:
OK, nie sprecyzowałam. Nie lubię dobrych rad, jako jedynej i słusznej teorii na wychowywanie dzieci. Są osoby, które myślą, że skoro ukończyły pedagogikę, to uważają się za alfy i omegi.

No niesamowiteee, takie odkrycie, jak to, że Jezus był Żydem .
A mnie wkurzają mamuśki co jak tylko urodzą dziecko myślą, ze wszystkie rozumy pozjadały.
Stary 2013-01-17, 12:36   #1914
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie wkurzają mamuśki co jak tylko urodzą dziecko myślą, ze wszystkie rozumy pozjadały.
Mnie wkurza ktokolwiek, kto nie bierze pod uwagę, że ktoś ma własne zdanie . Szanuję czyjeś zdanie wtedy, gdy szanuje moje zdanie. Sama nie uważam się za alfę i omegę, chętnie przejmuję czyjeś rady. Gorzej, jak są ludzie, którzy uważają, że ich racja jest "najmojsza" i koniec.
Stary 2013-01-17, 12:53   #1915
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie wkurza ktokolwiek, kto nie bierze pod uwagę, że ktoś ma własne zdanie . Szanuję czyjeś zdanie wtedy, gdy szanuje moje zdanie. Sama nie uważam się za alfę i omegę, chętnie przejmuję czyjeś rady. Gorzej, jak są ludzie, którzy uważają, że ich racja jest "najmojsza" i koniec.
Ale nie ma sie co denerwować bo masz przewagę: to twoje życie i twoje dziecko i tak zrobisz to, co uważasz za słuszne.
A że ktoś coś tam sobie gada, niech gada...karawana jedzie dalej.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:56   #1916
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Ale nie ma sie co denerwować bo masz przewagę: to twoje życie i twoje dziecko i tak zrobisz to, co uważasz za słuszne.
A że ktoś coś tam sobie gada, niech gada...karawana jedzie dalej.
Dlatego niechętnie wspominam wakacje u rodziny. Co innego jedna osoba gadająca non stop swoje a co innego cała grupa osób. Człowiek się czuje, jak najgorszy rodzić świata .
Stary 2013-01-17, 13:07   #1917
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
(..) gdzie, że jak to, i nie zrób głupstwa, po co jedziesz, daruj sobie, ale co, ale kto tam będzie, a czemu, nie odwal niczego, masz fiubdziu w głowie siedź lepiej w domu.
czasem odnoszę wrażenie, że jest to wg zasady, że im na nic nie pozwalano, to dlaczego my mamy mieć lepiej, albo wg zasady, że im pozwalano i różne efekty z tego widać, więc boją się (nie mylić z troszczą ) , że będziemy robić to samo.

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=669615 dlatego, jak moja studniówka była w erze długich sukien balowych, ja miałam zwiewną, długą kieckę, bez falban ani innych udziwnień. Sporo dziewczyn miało gorsety i falbaniaste spódnice. Ciągle chodziły i podciągały te gorsety, bo im się zsuwały z piersi .
o rany, ale paskudna kiecka ... znaczy może i jest ok, ale wg mnei nie na studniówkę..
ja też miałam długą, ale no bez przesady z tym kloszem na dole ...

Cytat:
no i prawidłowo.

- tak, z książek i od ludzi, ze spowiedzi. jak Tobie kumpela się wypłakuje w rękaw to też jakiegoś zdania nabierasz

- nie mają rodzin ?? o patrz, a ja mam 3 księży w RODZINIE, mają rodziców, rodzeństwo, które ma żony, mężów, nie mówiąc o bratankach, siostrzenicach. często gadany o zwykłym zyciu rodzinnym,

Cytat:
Napisane przez crystalmethod Pokaż wiadomość
Czym się różni życie w małżeństwie od życia w związku partnerskim?
dla mnie jest jedna różnica w związku partnerskim nie zawsze możemy sie w szpitalu odwiedzć - bo nei jest pan mężem to nie wejdzie.

Cytat:
zmień księży

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
a pan Wałęsa jest z zawodu (wykształcenia) elektrykiem a był na stanowisku urzędniczym (prezydentura)
no to jak to ?

ja jestem ekonomistą z wykształcenia i nie sądzę, żebym wszystko wiedziała, choć jak pytają mnie o coś to staram się się cos zawsze podpowiedzieć
Stary 2013-01-17, 13:17   #1918
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jeszcze dochodzi to, że jeśli po katolicku mieszkając ze sobą nie czują pożądania, żyje im się jak bratu z siostrą - to to jest nienormalne i źle rokuje związkowi.

Stary 2013-01-17, 13:25   #1919
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Jeszcze dochodzi to, że jeśli po katolicku mieszkając ze sobą nie czują pożądania, żyje im się jak bratu z siostrą - to to jest nienormalne i źle rokuje związkowi.
Jak brat z siostrą? To raczej koleżeństwo niż związek. Nie wyobrażam sobie być w takim związku, gdzie nie ma pożądania.
Stary 2013-01-17, 13:45   #1920
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Jak brat z siostrą? To raczej koleżeństwo niż związek. Nie wyobrażam sobie być w takim związku, gdzie nie ma pożądania.
I to jest dla Kościoła nienormalne, dlatego nie ma opcji żeby mieszkać ze sobą nie popełniając przez to grzechów.
Chociaż przecież przy zwykłych spotkaniach też się można podniecić, więc nie wiem... Nie do końca to wszystko rozumiem.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości