Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 13:37   #1921
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hehehe super

mnie naszczescie jeszcze nie

łał mniammmm
ja mam na tym punkcie hopla uzywam persilu w płynie i lenora białego do płukania achhh pachnie pieknie nie znosze zapachow lenora perfumowanego jakies dziwe zapachy saa a teraz powoli przechodze na silana bialego bo dobry dla dzidzi a proszek niedlugo lovella w płynie :P

co do pieluch to nie wyobrazam sobie ze puszczam 4 x dzienie pralke lub co 30 min lece moczyc i prac recznie pieluche fujjj ehheheh przy jednorazowach na wodzie zaoszczedze :P

heheh no fakt nikt a nikt Ci sie nie wciol heheh

Witam

ojjj i z tym cewnikiem juz do konca?? a w czym on tobie pomaga?? co wkoncu Tobie było jaka diagnoza?

no właśnie ..ja też sobie tego nie wyobrażam.......
dlatego jednorazowe i kropka

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:37   #1922
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
karmię
jeszcze jednym cycem ale często

lekarz nic nie miał przeciwko...
moje dzieci karmie około dwóch lat..
pierwszy syn ciągnął do dwóch i pół lat
Wika planuje odstawić za jakieś niecałe dwa miesiące
może się uda
Kurcze, no to co lekarz to opinia. On kazał jej przestać karmić, bo mała zabierałaby jej witaminy, coś tam, coś tam, co jest teraz potrzebne jej, a przede wszystkim dziecku. Ona była taka rozbita, płakała, bo mała chciała cyca, a takiemu maluchowi jak to wyjaśnić.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ja dopiero wypisuję..
Ja leciałam szybko, bo o 14 wybierają ze skrzynki.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:37   #1923
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
dziewczyny pytanie z innej beczki: powiedzcie w czym wy pierzecie swoje ubrania, pościel, ręczniki.....mi już znudził się mój proszek, wg mnie już niepachnie, płyn do płukania też nie, a chciałabym by mi pranie pachniało świeżością i chce coś nowego wypróbować....a używałam rex proszek, ewentualnie bryze, płyn perwol do prania a do płukania to lenor niebieski lub różowy...
u mnie w rodzinie wszyscy chwala sobie niemiecki plyn do plukania softlan, niebieski. pachnie baaardzo dlugo. a proszek - kupuje w promocji duze opakowanie, persil najczesciej.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:38   #1924
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ada bardzo się cieszę, że syn cały i zdrów. Dzisiaj jak wchodziłam na wizaż to naprawdę głównie szukałam info od Ciebie.
Biedna jesteś, że tyle nerwówki miałaś, ale dobrze, że wszystko się skończyło dobrze

Mysia, u Ciebie brzucha nie widać w sukienkach bo Ty ciągle szczuplizna Ale jak już je pozakładasz to wrzuć jakieś fotki.

O 16:00 wizyta u gin, na razie jeszcze nerwów nie mam, ale szczerze mówiąc bardzo się cieszę, że idę bo od 5 dni te dni mam nijakie- albo boli mnie brzuch, albo jestem mega zmęczona, raz ( i to po raz pierwszy w II trymestrze !!!) cały dzień było mi niedobrze...więc już chcę iść i zobaczyć czy wszystko ok, a może i płeć uda się podejrzeć

Xal, Adunia, za wasze wizyty wielkie kciukasy
kurcze, a wiesz że ja też mam podobnie co napisałaś, jestem mega zmęczona i niedobrze mi juz 2 dzień. Załamuje już się sama nad sobą bo co chwilę coś, jestem jak wrak, siedzę z córą w domu bo ona chora była i ja miałam okropną grypę, że jeszcze kaszle i katar jest ale nie mam siły na nic, jakieś właśnie mega zmęczenie a jak doszły te mdłości od wczoraj to już wariuję bo cały I trymestr miałam 24h na dobę i nie sądziłam że to może wrócić.
A przypomniało mi się też że miałam napisać o witaminach, ja chciałam brać i mam w domu ale co zażyłam tabletkę to po chwili czułam się jak przepuszczona przez praskę do czosnku, straszne mdłości i słabo, raz poszłam do sklepu i ledwo wróciłam na szczęście było blisko ale zauważyłam to własnie po witaminach i się boję brać, na szczęście wyniki mam dobre
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:38   #1925
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Życie po prostu

Żebyś wiedziała czytałam ostatnio książkę " Byłem księdzem" ... jakie tam były historie

Piszesz o tej sałatce, aż i mi się zachciało... idę do sklepu
Stary 2013-01-17, 13:40   #1926
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

a ja mam w już ! :/
pokłociłam się z tatą bo podał mi zły adres a po chwili sprawdził,a koperta nietypowa wiec nie kupię takiej

bez sensu..

w ogóle jakaś poddenerwowana jestem

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:41   #1927
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
U nas jak się potwierdzi siurek, to też będzie Jasiek.
Jaki zbieg okoliczności że akurat od Ciebie pytanie i tak samo na imię
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hmm to dziwne, bo ja płaciłam ok 50 zł

Witaj, z tego co zauważyłam to na prywatnych wizytach dają więcej tych skierowań, a serduszka słucham od 18 tyg na każdej wizycie
Właśnie dlatego strasznie sie zdziwiłam że ani razu nie słyszałam bicia serduszka mojego synka co jest niezmierne przykre dla mnie nie ukrywam. Jak tak czytam o częstotliwości ruchów waszych pociech to mój Jasiek jest wyjątkowo leniwy
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:41   #1928
Aaś
Zakorzenienie

łoooo.. ciężarna zakonnica
boskie
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:43   #1929
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Żebyś wiedziała czytałam ostatnio książkę " Byłem księdzem" ... jakie tam były historie

Piszesz o tej sałatce, aż i mi się zachciało... idę do sklepu
Ja czytałam ją laaata temu. Jest też 2ga część -polecam
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:45   #1930
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Jak można było temu porażeniu zapobiec?
Anoxee , niestety nie wiem. Przyznam, że koleżanka ma naprawdę dużo rehabilitacji na głowie i innych lekarzy i temat jej córki nie jest tak bardzo mocno poruszany bo nie chcemy by było jej przykro jak o tym mówi. Więc już nie dopytałam, wyszło to przy temacie opryszczki i tego, że ona też jest wirusowa

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
kurcze, a wiesz że ja też mam podobnie co napisałaś, jestem mega zmęczona i niedobrze mi juz 2 dzień. Załamuje już się sama nad sobą bo co chwilę coś, jestem jak wrak, siedzę z córą w domu bo ona chora była i ja miałam okropną grypę, że jeszcze kaszle i katar jest ale nie mam siły na nic, jakieś właśnie mega zmęczenie a jak doszły te mdłości od wczoraj to już wariuję bo cały I trymestr miałam 24h na dobę i nie sądziłam że to może wrócić.
Hm...to może to naprawdę pogoda tak wpływa, bo już widzę, że 3 osoby mają podobnie, więc może nie warto w ogóle sobie tym głowy zawracać
Choć Ty na siebie uważaj, jak masz córkę chorą.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:46   #1931
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
czytalam gdzies, ze sa takie wielorazowki do ktorych do srodka wklada sie tetre...ona lapie co trzeba, a reszta to ochrona przed przemakaniem. slyszala ktoras?
do wszystkich wielorazówek możesz włożyć tetrę jako wkład, pewnie masz na myśli otulacz (on jest z nieprzemakalnego PULu) i jako wkład tetrę. Do pieluszek z kieszonką, otulaczy uzywasz wkładów, jedynie nie do All in one, bo w nich już jest wkład. Jeszcze jest SIO ale o nich wkłady przypinane na napy więc specjalne i tetra odpada.

Cytat:
Ale to uroczo powiedziałaś.
dziś już nie jestem Twoim namber łan?

wygląda jak wielorazówki do prania, trzeba by poczytac opinie w necieale ja kupuję tego typu www.maleme.pl, www.nappime.pl i www.babyetta.pl

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hmm to dziwne, bo ja płaciłam ok 50 zł
a co w tym dziwnego, ze rózne laboratoria maja rózne ceny?

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-01-17 o 13:49
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:48   #1932
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Ja czytałam ją laaata temu. Jest też 2ga część -polecam
Ja czytałam właśnie tą drugą Pierwszą mama oddała już do biblioteki. Podobno są 3 części

Dobra idę do tego sklepu..
Stary 2013-01-17, 13:48   #1933
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze, no to co lekarz to opinia. On kazał jej przestać karmić, bo mała zabierałaby jej witaminy, coś tam, coś tam, co jest teraz potrzebne jej, a przede wszystkim dziecku. Ona była taka rozbita, płakała, bo mała chciała cyca, a takiemu maluchowi jak to wyjaśnić.

szkoda że odstawiła....
mój lekarz to z 70 lat już ma...(albo tak wygląda)
i powiedział że skoro mleko w ogóle się jeszcze produkuję tzn że niczego mi nie brakuje..że w pierwszej kolejności to dziecko w brzuchu czerpie wszelkie korzyści z mojego organizmu potem ..mleko..czyli Wiko..a na końcu Ja...
i gdyby były wyniki jakieś złe to wtedy bym mogła rozwazyc taką ewentualnośc żeby odstawic..ale mam dobre wyniki..i dobrze się czuje...
więc karmię.....
kiedys była taka moda odstawic bo ciąża ale teraz to mit..

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:49   #1934
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Anoxee , niestety nie wiem. Przyznam, że koleżanka ma naprawdę dużo rehabilitacji na głowie i innych lekarzy i temat jej córki nie jest tak bardzo mocno poruszany bo nie chcemy by było jej przykro jak o tym mówi. Więc już nie dopytałam, wyszło to przy temacie opryszczki i tego, że ona też jest wirusowa
Nie umiem takich rzeczy nawet czytać. Biedni rodzice i biedne maleństwo.

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
do wszystkich wielorazówek możesz włożyć tetrę jako wkład, pewnie masz na myśli otulacz (on jest z nieprzemakalnego PULu) i jako wkład tetrę. Do kiesozne, otulaczy i SIO uzywasz wkładów, jedynie nie do All in one, bo w nich już jest wkład.

dziś już nie jestem Twoim namber łan?
Eeeee... po tej pierwszej części już jesteś, bo ja z tego nic nie rozumiem, czyli musi być mądre.

Leon
Stary 2013-01-17, 13:49   #1935
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

wygląda jak wielorazówki do prania, trzeba by poczytac opinie w necieale ja kupuję tego typu www.maleme.pl, www.nappime.pl i babyetta.pl
Bo jakby nie patrzeć to te w usa są duuużo tańsze i w takim wypadku może i ja bym dała radę spróbować od 3m-ca
Choć jednorazówki mam za darmo no ale jak to ma być lepsze dla dziecka to może bym się przełamała
Już widzę mojego TŻta i te wielorazówki

Edit: nawet są do pływania: http://www.amazon.com/Real-Nappies-S...427137&sr=1-14

Ten wzór się do mnie przyczepił. Chyba któraś z Was licytowała to na allegro?
Dobrze pamiętam??:http://www.amazon.com/Planet-Wise-De...427212&sr=1-10

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2013-01-17 o 13:55
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:50   #1936
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Na pewno dam znać. Chodziło mi o to ja pisałaś o tej dziewczynie, że kazali jej chodzi itd że jej nie zbyli i za taką cenę to jest jak najabrdziej prawidłowa postawa.
tak, jasne. tyle, ze ona miala chyba dopiero 12 tydzien i to poczatkowe badanie. chcieli podejrzec plec i dokladnie zbadac serduszko, wiec dlatego musiala troche podreptac ja nie wyszlabym z kliniki dopoki nie dowiedzialabym sie wszystkiego
Stary 2013-01-17, 13:51   #1937
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
szkoda że odstawiła....
mój lekarz to z 70 lat już ma...(albo tak wygląda)
i powiedział że skoro mleko w ogóle się jeszcze produkuję tzn że niczego mi nie brakuje..że w pierwszej kolejności to dziecko w brzuchu czerpie wszelkie korzyści z mojego organizmu potem ..mleko..czyli Wiko..a na końcu Ja...
i gdyby były wyniki jakieś złe to wtedy bym mogła rozwazyc taką ewentualnośc żeby odstawic..ale mam dobre wyniki..i dobrze się czuje...
więc karmię.....
kiedys była taka moda odstawic bo ciąża ale teraz to mit..
Muszę się dowiedzieć czegoś więcej nt tego jej odstawienia. Bo wiem tylko tyle, co napisałam. Bez sensu, chyba bym tego lekarza kill

Leon
Stary 2013-01-17, 13:56   #1938
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie bardzo się cieszę że trafiłam na wasz wątek bardzo dużo rzeczy się dowiedziałam fajnie będzie jak mnie przyjmiecie pod wasze skrzydła. W marcu kończę 22 lata jestem w 22tc. Urodzi nam się synek z tego co mówił lekarz . Mam takie pytanie do was widzę że macie tu dużo badań robionych ja nawet nie słyszałam bicia serduszka swojego dziecka. Prócz grupy krwi, toksoplazmozy i raz kontrolnych badań nie miałam robione nic. Chyba czas najwyższy zmienić lekarza. Czy mogłybyście polecić mi jakiegoś dobrego z Warszawy który rzetelnie podchodzi do ciąży???
witamy

lekarz - tragedia :/
Stary 2013-01-17, 13:57   #1939
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Kurde nie miałam jak odezwać się przez 2-3 dni i teraz nie umiem się bić Mam nadzieję, że dziś znajdę więcej czasu i będę mogła posiedzieć dłużej

xal, Magiusa trzymam za wizyty

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:02   #1940
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a ja mam w już ! :/
pokłociłam się z tatą bo podał mi zły adres a po chwili sprawdził,a koperta nietypowa wiec nie kupię takiej

bez sensu..
naklej nowy adres na koperte w miejscu blednego pani na poczcie moze marudzic (bo byla taka akcja, ze listonosze wysylali w ten sposob wartosciowe paczki do siebie ), ale powinna przyjac.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
do wszystkich wielorazówek możesz włożyć tetrę jako wkład, pewnie masz na myśli otulacz (on jest z nieprzemakalnego PULu) i jako wkład tetrę. Do pieluszek z kieszonką, otulaczy uzywasz wkładów, jedynie nie do All in one, bo w nich już jest wkład. Jeszcze jest SIO ale o nich wkłady przypinane na napy więc specjalne i tetra odpada.
dzieki, temat dla mnie jeszcze bardzo kosmiczny i ciezko to ogarnac. musze poczytac przyznam, ze jestem na tak, glownei dlatego, ze te pieluszki sa taaaakie cudne w lecie w samej moze dzieciaczek sobie lezec. wzory mnie przekonuja bardziej niz ekologia
Stary 2013-01-17, 14:04   #1941
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Bo jakby nie patrzeć to te w usa są duuużo tańsze i w takim wypadku może i ja bym dała radę spróbować od 3m-ca
Choć jednorazówki mam za darmo no ale jak to ma być lepsze dla dziecka to może bym się przełamała

Edit: nawet są do pływania: http://www.amazon.com/Real-Nappies-S...427137&sr=1-14

trzeba by poczytać opinie, bo cena naprawdę zachęcająca
tylko jak masz za darmo jednorazówki to ja wiem czy by mi sie chciało
J alicytowałam kocyk na wosp po czym zapomniałam, że sie aukcja kończy i nie wygrałam

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
dzieki, temat dla mnie jeszcze bardzo kosmiczny i ciezko to ogarnac. musze poczytac przyznam, ze jestem na tak, glownei dlatego, ze te pieluszki sa taaaakie cudne w lecie w samej moze dzieciaczek sobie lezec. wzory mnie przekonuja bardziej niz ekologia
mnie teżjakby były brzydkie nie byłabym taka entuzjastyczna
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:05   #1942
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
na profilu fb superniani wczoraj wrzala dyskusja o mamach pierwszego kwartalu...pojawilo sie nawet rozwiazanie, zeby te ustawe wprowadzic...od 2014 roku. ciekawa jestem co bedzie dalej. strach sie bac
http://www.tvn24.pl/wstajesz-i-wiesz...ka,300429.html

http://dorotazawadzka.natemat.pl/47331,jestem-matka-pierwszego-kwartalu
Szczerze, to żadna, która decydowała się na dziecko nie wiedziała, że takie coś ma wejść, więc trochę nie rozumiem, bo decydowały się na ciążę z półrocznym macierzyńskim, a że coś się zmienia w międzyczasie to kolej rzeczy...

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a to ja już od długieeego czasu widzę jak Młody skacze po prostu dziś się kręcił i nacisnęłam delikatnie koło pępka i poczułam jakbym chwytała za nóżkę Dziś cały czas się kręci i ciągle mi brzuch skacze kocham to!
Mojeee też
Jedynie jak Tata chce też zobaczyć to przestaje
Taka magia
Cytat:
Życie po prostu

A moje dziecię ma dziś ochotę na zieleninę No w końcu!!
Kupiłam brokuły i łososia na kolację a teraz wcinam sałatkę z pomidorkami koktajlowymi i rzodkiewką

Które dziecie? Starsze czy młodsze?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:08   #1943
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej to ja śpioch... wstałam o 12

Tak piszecie o tych ruchach... mój Antoś to jakiś leń po mamusi chyba... rusza się najczęściej gdy jestem głodna...tak jakby mówił : "Matka daj coś jeść!"

Mój brzuch ciągle niewielki, instruktor nie mógł uwierzyć, że to już 5 miesiąc

witamw klubie:P ja jak nie powiem o ciąży to nikt nawet nie podejrzewa:P

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Jak narazie co do imienia stawiamy na Jasia czyli Jan
przemyślcie bo to nr 1 w Polsce - najpopularniejsze imie dawane w 2012 roku
Stary 2013-01-17, 14:12   #1944
banka26
Zakorzenienie

niestety wszystkim nie dogodzisz niego , teraz mamy I kwartalu, a jak one dostana to te z poprzedniego roku tez beda chcialy, mam nadzieje ze tak juz zostanie , dokladnie decydujac sie na dziecko z pol rocznym macierzynskim:P
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:13   #1945
humpback
Zakorzenienie

ada ale się cieszę że wszystko OK i dobrze że młody ma karę, mam nadzieję że nauczy się informować kiedy zamierza wrócić

anka dobrze że cię wypuścili w końcu ze szpitala

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
witamw klubie:P ja jak nie powiem o ciąży to nikt nawet nie podejrzewa:P

ja póki co tez jeszcze w tym klubie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:14   #1946
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

pierwszy raz z wielorazówkami spotkałam się na obserwowanym od lat blogu http://bleubirdvintage.typepad.c om/blog/2012/10/q-a-cloth-diapers.html
jednak te polecane przez bird mają ceny zbliżone do naszych polskich

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-01-17 o 14:39
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:15   #1947
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
przemyślcie bo to nr 1 w Polsce - najpopularniejsze imie dawane w 2012 roku
Dla mnie to nie ma znaczenia, tym bardziej, ze ani w bliższym, ani w dalszym otoczeniu nie ma żadnego Janka. Poza tym, jesteś pewna, że to najpopularniejsze w Pl, a nie w Wawie?

Leon
Stary 2013-01-17, 14:16   #1948
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
niestety wszystkim nie dogodzisz niego , teraz mamy I kwartalu, a jak one dostana to te z poprzedniego roku tez beda chcialy, mam nadzieje ze tak juz zostanie , dokladnie decydujac sie na dziecko z pol rocznym macierzynskim:P
Mam nadzieję, że nie przesuną tego na 1 stycznia 2014 bo wtedy się już nie łapię, a tak baaaardzo bym chciała

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:16   #1949
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Jeszcze lepiej.

Według MSW, numerem jeden w Polsce jest Anna i Piotr, potem Maria i Krzysztof, następnie Katarzyna i Andrzej, Małgorzata i Jan oraz Agnieszka i Stanisław - podaje "Głos Wielkopolski".

Za: http://www.fakt.pl/Zestawienie-imion...,184860,1.html

Leon
Stary 2013-01-17, 14:17   #1950
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam przyszłe mamusie bardzo się cieszę że trafiłam na wasz wątek bardzo dużo rzeczy się dowiedziałam fajnie będzie jak mnie przyjmiecie pod wasze skrzydła. W marcu kończę 22 lata jestem w 22tc. Urodzi nam się synek z tego co mówił lekarz . Mam takie pytanie do was widzę że macie tu dużo badań robionych ja nawet nie słyszałam bicia serduszka swojego dziecka. Prócz grupy krwi, toksoplazmozy i raz kontrolnych badań nie miałam robione nic. Chyba czas najwyższy zmienić lekarza. Czy mogłybyście polecić mi jakiegoś dobrego z Warszawy który rzetelnie podchodzi do ciąży???
Cześć Niunka,
Musisz koniecznie zmienić lekarza. A chcesz prywatnie, czy na NFZ? Ja chodze do babki w luxmedzie i jestem zadowolona. Z tym, ze na pierwszą wizytę do niej czekałam 2 m-ce ale nie byłam jeszcze w ciąży jak się do niej zapisywałam. Nie robi mi dużo USG (tylko te 3 postawowe zleca) ale slucha serduszka na każdej wizycie no i wszyściutkie badania zleca, za które nie muszę płacić dzięki temu, że mam abonament. Powodzenia Ci życzę w znalezieniu dobrego lekarza.
Ps. Bardzo dziwne, że nawet przy USG nie włączał Ci serduszka na chwilę
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości