Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 11:08   #1231
depoison
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Hello
Witam się z drugą już dziś wielką kawą i ogromną niechęcią do pracowania
W dodatku niewyspana jestem, bo co z tego, że mała wstała przed 9, skoro ja poszłam spać grubo po 3

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hejka
tak oczywiście wiem, że Hania to filolożka, ale coś mi się jeszcze ktoś kojarzył, ale chyba zmyślam, także czekam na Ciebie Haniu

wiecie teraz mi z fotelikami też zabiłyście ćwieka....marzył mi się tak jak Phdwao Cybex Pallas, ale wasze argumenty na nie są słuszne....

wczoraj zachęcona przez Depoison poszłam kupić smoczek Suavinex,no ale wybór marny, kupiłam jeden z przypinką który i Dep chyba maczyli nr 1 z fotki a dostępne były jeszcze tylko 3, 4 i 6

Depoiosn a tutaj stronka z innymi wzorami, haha są nawet brokatowe
http://baby-box.de/Sortiment/Accesso...-24_23_60.html
no i dla Was Babeczki na polskich stronach też wybór jest spory:
http://www.sklepkrotex.pl/firm-pol-1...-Suavinex.html
bo inne filolożki też są (np. ja ), ale już niekoniecznie po filologii polskiej

a co z tym Cybex Pallas było nie tak? że ma to coś z przodu? bo ja się właśnie zastanawiam nad Cybex Juno-Fix...

jaki ten smoczek kupiłaś? (nr 1 z jakiej fotki?) taki bladopomarańczowy z domkiem i misiem w okienku na przypince? (bo taki właśnie ma Zosia)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:20   #1232
karolka110
Wtajemniczenie

muszę/lub raczej powinnam pomóc mojej siostrzenicy, która niestety orłem polonistycznym nie jest pomóc w napisaniu pracy nt. Kocha się tylko raz-na wybranych przykładach z literatury.....

nie wiem czy dobrze myślę, ale wybrałam jej takie postacie:
Mit o Orfeuszu i Eurydyce;
Dzieje Tristana i Izoldy;
Odyseja-Penelopa i Odys;
Quo Vadis-Winicjusz i Ligia;
Mały Książę i Róża....

czy to ma sens??
może podpowiesz mi jakieś fajniejsze postacie z fajniejszych pozycji??

dalsze pytania później
z góry dziękuję:roza :

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
a co z tym Cybex Pallas było nie tak? że ma to coś z przodu? bo ja się właśnie zastanawiam nad Cybex Juno-Fix...

jaki ten smoczek kupiłaś? (nr 1 z jakiej fotki?) taki bladopomarańczowy z domkiem i misiem w okienku na przypince? (bo taki właśnie ma Zosia)
no z mojej fotki co ją wkleiłam... nie ma??
mój jest brzoskwiniowy z sową i drzewkiem na przypince-Lilce kształt pasuje-ale jeszcze miesiąc poczekam....i na pewno domówię z tej stronki co ją wkliełam
a Pallas.....tak, z tym z przodu może być gorąco....podobno....ja już nie wiem....
Stary 2013-01-17, 11:22   #1233
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tak na marginesie-o nowej maturze (szczególnie tej z polskiego) nie mam dobrego zdania
no, ja też nie

Cytat:
muszę/lub raczej powinnam pomóc mojej siostrzenicy, która niestety orłem polonistycznym nie jest pomóc w napisaniu pracy nt. Kocha się tylko raz-na wybranych przykładach z literatury.....

Odyseja-Penelopa i Odys;
Mały Książę i Róża....

czy to ma sens??

dalsze pytania później
ja nie Hania, ale pierwsze (z takich znanych), co mi przychodzi do głowy, to "Mistrz i Małgorzata"! Chyba najpiękniejszy przykład
Albo Marcel i jego miłość do Albertyny (z Prousta). Albo Oniegin i Tatiana (z Puszkina).
Wow, dużo by tego, ale się nie skupię, bo mi znów mała miałczy nad głową

Stary 2013-01-17, 11:26   #1234
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
katja a jakiego laktatora teraz używasz?

Mala zaczela jesc na 2 cycki zanim dostawala butle - zreszta butli dlugo nie chciala (albo mm - trzeba bylo walczyc by wziela butelke do buzi) wiec to nie sprawka butli. Jesli chodzi o rzucanie to wiem kiedy sie wkurza na cycka - ostatnio lubi sobie pogadac przy karmieniu i wtedy przestaje jesc, sprzedaje mi kilka usmieszkow i slowek i wraca do cyckowania ale robi to ze spokojem zas jesli juz nie leci to wtedy jest krzyk, placz a czasem zanoszenie. Zreszta po karmieniu jak odciagam to czasem nawet kropla nie poleci przez 10 min. Juz kombinuje jak moge i na kilka piersi ale ciezko jest.
Mykam spac. Spokojnej nocy!

W tej chwili Tommee Tippee, ale nie polecam go (podobnie jak ten BabyOno), a generalnie cały czas używałam laktatora z Canpola (też ręczny) - szybko idzie, jest naprawdę dobry, ale zdarzają się awarie i właśnie swój reklamuję a w międzyczasie męczę się z TT. Miałam też pożyczony Lovi z pompką - ręka może odpaść, takiego na pewno bym nie kupiła... Mój też nerwus, też się wkurzał na cycka i podobnie robi... Zamiast się skupić pociągnie dwa łyki, pomemla chwilę, za trochę się odwraca, uśmiecha się, gada, cuduje, więc muszę sobie radzić w ten sposób, ale chociaż w nocy mam już spokój
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:27   #1235
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Kuby z okazji skończenia 5 miesięcy
Jako że mój Wojtuś również obchodzi to święto stawiamy co nieco. Czas leci niedługo trzeba wracać do pracy buuuuuuu
*
I na koniec nasz strój do rozszerzania diety
Wszystkiego najlepszego dla Kuby i Wojtusia.

Strój bardzo fajny. My mamy czerwony i chyba musimy zacząć go używać, bo śliniaczki nie wystarczają.
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Ale mielismy problem z kupa, od wczoraj młody sie meczyl, podalam mu rano czopek i kupa wyszla, ale niesamowicie sie meczyl, a po wszystkim płakał bidulek Banan go zatkał Mozecie ejszcze raz wkleic ta liste co zatwardza a co roluźnia?

Wczoraj rano robiłam badania krwi, morfologie mam dobrą, wyniki tarczycowe się poprawiły, tzn ft4 nieznacznie podrosło, na razie mam utrzymac obecna dawke leku i za 3 miesiace sprawdzimy co dalej
Skopiowałam i mam:
Cytat:
A jeśli chodzi o dyskusję nt. tego jak co wpływa na kupkę to mam książeczkę Hipp i tam jest napisane:
Pierwsza Marchew - działanie na stolec zestalające
Młoda marchew z ziemniakami - zestalające
Dynia z ziemniakami - normalizujące
Krem ze szpinaku z ziemniakami - rozluźniające
Pierwsze jabłka - rozluźniające
Gruszki Williamsa - rozluźniające
Jabłka i gruszki - rozluźniające
Brzoskwinie - rozluźniające
Morele - rozluźniające
Banany - zestalające
Śliwki - rozluźniające
Jabłka z bananami - normalizujące
Banany z brzoskwiniami - normalizujące
Banany z morelami - normalizujące
Jabłka z bananami i brzoskwiniami - rozluźniające
Fajnie, że masz dobre wyniki.
Ja ostatnio brałam euthyrox 50/75 w zależności od samopoczucia, a na badania zlecone przez hematologa jechałam po kawie i tabletkach, więc TSH i fT4 nie zbadałam. Morfologię mam złą, bo oczywiście spadło mi żelazo i co ciekawe płytki wzrosły ponad normę. Podobno tak bywa przy spadku żelaza, ale nigdy tak nie miałam. Obstawiam zawirowania wynikające z choroby i antybiotyków.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:27   #1236
prince_polo
Zakorzenienie

dzwoniłam do pediatry tej co małą leczyla na poczatku mowila ze to moze byc od mleka. Jesli kaszka to prawdopodobnie to. Zebym spróbowała zmienic mleko jak nie przejdzie. Jeszcz ekilka dni mam poobserwowac. Przestane dawac tez tą kaszke jablkowa ktora wprowadzilam razem z mlekiem 2.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:28   #1237
depoison
Zadomowienie

wystukuję jedną dłonią :
"Demon" Lermontowa! cudowny poemat! jego miłość do Tamary byłaby świetnym przykładem
A ze współczesnych może sobie dziewczyna np. "Muzeum niewinności" Pamuka przytoczyć. Też o tym

Ile jeszcze przykładów potrzeba?

Stary 2013-01-17, 11:29   #1238
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
no, ja też nie

ja nie Hania, ale pierwsze (z takich znanych), co mi przychodzi do głowy, to "Mistrz i Małgorzata"! Chyba najpiękniejszy przykład
Albo Marcel i jego miłość do Albertyny (z Prousta). Albo Oniegin i Tatiana (z Puszkina).
Tu możnaby dodać wiele przykładów. Mi teraz na myśl przychodzi jeszcze Dama kameliowa. Też skupic sie nie moge, bo mam Nadke na kolanach. Zaraz wychodzimy na spacer.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:29   #1239
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
co mi przychodzi do głowy, to "Mistrz i Małgorzata"! Chyba najpiękniejszy przykład
dzięki Kochana...o ile Mistrz i Małgorzata w przypadku nastolatki nie bardzo zainteresowanej literaturą przejdzie, to Proust i Puszkin już pewnie nie....to musi być coś co ona zdoła mniej więcej przeczytać, ogarnąć i w razie czego "lać wodę"....boże jak to piszę, to wstyd mi za nią
Stary 2013-01-17, 11:40   #1240
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
zastanawiam się nad tym samym codziennie kiedy wstaję po nocy z 7 pobudkami... Może jakby w nocy też dawała butelkę zjadałby więcej i budził się rzadziej...
A powiedz mi czy w ciągu dnia też tak często dajesz cycka jak w nocy? Mi w ciągu dnia mała wytrzymuje 3-4 godz nieraz a w nocy po 1,5-2 potrafi krzyczeć że niby głodna i do tej pory w nocy dostawała cycka za każdym razem (i oczywiście jadła ile dała radę i chyba dlatego tak przybrała ostatnio na wadze) ale ostatnio chciałam sprawdzić czy to faktycznie głód (bo przecież w nocy mleko jest bardziej pożywne) i jeśli budzi się 1,5 godz po karmieniu a wiem ze zjadła nawet nawet to biorę ją do siebie do łóżka i o dziwo po chwili zasypia bez cycka (i nawet bez smoczka!) i śpi kolejne 2 godziny a nawet po obudzeniu nie woła jeść od razu.
Strój rewelka!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:50   #1241
karolka110
Wtajemniczenie

zapisałam Nas na basen!!!:jupi d 28 lutego dopiero, ale może i lepiej-na wiosnę9 terminów do 16 majacena 108 euro, czyli ok 12 za jedną lekcję 0,5h....czy to drogo??Agunia ile wy płacicie i ile spędzacie czasu na basenie??
Stary 2013-01-17, 11:52   #1242
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hej
Maciejko ależ Twoja córa szybko rozwija się fiz., nie mogę wyjść z podziwu. Moja niestety leniuszek, preferuje relaks na pleckach
Akurat wstawanie mogłaby sobie darować. Ona na jakiś czas zwolniła.
To klęczenie przy szczebelkach spodobało jej się w ubiegły poniedziałek i zaczęła tak intensywnie ćwiczyć, że w czwartek ok. 22 obniżałam spód łóżeczka. Wydaje mi się jednak, że na razie wstawanie nie jest dla niej takie ważne.
W czasie tych treningów na przemian się śmieje, marudzi (piszczy, skrzeczy i krzyczy) i płacze po niektórych upadkach.
Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Mi własnie problemy wracają na potęgę, przy wprowadzaniu nowych posiłków, bo nagle chce częściej z piersi jeść. nie, że jakoś strasznie głodny jest- poprostu chyba mu brakuje memłania- czasem chce sie przystawić na 2-3 pociągnięcia.
Moja po jedzeniu po prostu chce pić (herbatkę).
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny czy to mozliwe ze mała moze miec uczulenie na mleko 2? bo ma taka jakby kaszke na buzce. Miala tylko na skroni a jak zaczelam podawac tylko te mleko(najpierw dalam raz zeby zobaczyc czy bedzi jadla i dalej konczylam 1) zaczely wyskakiwac wiecej. ma juz na brwi itp.
Wczoraj kupilam alantan plus podobno dobra na takie zmiany zobaczymy. Smaruje.
Chyba możliwe.
Ja najpierw zamówiłam 8 szt. (żeby mieć jeszcze za niższą cenę), czyli też zaryzykowałam, a po otwarciu drugiej puszki zrobiłam zapas do roczku i mam nadzieję, że jutro przyślą. Odstaw jeszcze tą kaszkę jabłkową, skoro poprzednia się sprawdziła.
Poza tym może R. zaszkodził mróz? Pisałaś, że miała rumieńce.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:57   #1243
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Chyba możliwe.
Ja najpierw zamówiłam 8 szt. (żeby mieć jeszcze za niższą cenę), czyli też zaryzykowałam, a po otwarciu drugiej puszki zrobiłam zapas do roczku i mam nadzieję, że jutro przyślą. Odstaw jeszcze tą kaszkę jabłkową, skoro poprzednia się sprawdziła.
Poza tym może R. zaszkodził mróz? Pisałaś, że miała rumieńce.
miala przed wyjsciem juz. A na policzkkach nie ma nic.

mala dzis pierwszy raz obgryzała lozeczko i pierwszy raz wcina nozke:l ove:

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-17, 12:03   #1244
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
A powiedz mi czy w ciągu dnia też tak często dajesz cycka jak w nocy? Mi w ciągu dnia mała wytrzymuje 3-4 godz nieraz a w nocy po 1,5-2 potrafi krzyczeć że niby głodna i do tej pory w nocy dostawała cycka za każdym razem (i oczywiście jadła ile dała radę i chyba dlatego tak przybrała ostatnio na wadze) ale ostatnio chciałam sprawdzić czy to faktycznie głód (bo przecież w nocy mleko jest bardziej pożywne) i jeśli budzi się 1,5 godz po karmieniu a wiem ze zjadła nawet nawet to biorę ją do siebie do łóżka i o dziwo po chwili zasypia bez cycka (i nawet bez smoczka!) i śpi kolejne 2 godziny a nawet po obudzeniu nie woła jeść od razu.
Strój rewelka!
Mój czasem podobnie, więc może o bliskość mamy chodzi

Nie wiem co temu mojemu dziecku, ale dzisiaj póki co (odpukać) jakiś taki grzeczny... :P

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-01-17 o 12:05
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:19   #1245
Soleilka
Zakorzenienie

dla Majki, Kuby i Wojtka

Karola nie przejmuj się, mój brat zabrał moją pracę z matury i chce ją referować. Szczegół, że miałam trudny temat a on do orłów nie należy

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:19   #1246
pumas
Zakorzenienie

Hej!
Dzis mam humor lepszy, zmienilam strategie dzialania w pracy. Wieczorkiem wycisk ( kolega mi powiedzial ze jak sie cwiczy tylko 2 razy w tyg to nie ma rezultatow, ja gram 3x i nie wiem...) a jutro wolne i wizyta u mmalego dzidziusia mojej kolezanki
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:27   #1247
agunia82
Zakorzenienie

Witam się po pracy z dzieckiem włażącym w każdy możliwy kąt
I zaraz zmykamy na spacerek.
Karolka nie chciałabym porównywać cen niemieckich do polskich... My płacimy coś koło 30zł za 0,5h (jakoś tak, dokładnie nie pamiętam)

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:41   #1248
karolka110
Wtajemniczenie

Depoison gdzie kupujesz warzywka i owoce dla Zosi??ja mam w pobliżu jedynie Alnaturę i BioLaden, nie wiem czy Ty kupujesz BIO??jak przygotowujesz, w wodzie??każde osobno??i potem blendujesz??opisz dokładnie swoją produkcję....

moja tak wcina obiadki/kolacje, że chyba się wezmę za produkcję warzywną, a mięsko będę dodawać słoiczkowe,bo na razie idą małe ilości, a zamrozić nie mam gdzie....

aha i miałam zapytać o matę-kupowałaś na ebayu z tej pianki EVA??bo znalazłam fajne po 7euro, wzięłam bym 2szt. i jest podobny wzór jak Ty masz-jak się spisują??
http://www.ebay.de/itm/9-teilig-EVA-...item5d3698ed7a
to te??

znów miałyśmy bunt na kaszkę....plucie nią dla zabawy-nie było mi do śmiechu, więc odeszłam i przeczekałam i zjadła.....choć widać wyraźnie, że woli same owoce bez jaglanki, ale chcę ją uczyć zjadania śniadanek, więc trzeba być twardym

Agunia-bez komentarza....

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2013-01-17 o 12:54
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:21   #1249
depoison
Zadomowienie

Cytat:
dzięki Kochana...o ile Mistrz i Małgorzata w przypadku nastolatki nie bardzo zainteresowanej literaturą przejdzie, to Proust i Puszkin już pewnie nie....to musi być coś co ona zdoła mniej więcej przeczytać, ogarnąć i w razie czego "lać wodę"....boże jak to piszę, to wstyd mi za nią
no to może faktycznie ten "Demon" tylko, bo to krótkie
Z krótkich przychodzi mi jeszcze do głowy np. "De profundis" Wilde'a - chodziłoby o tragiczna miłość Oscara do Bosiego, faktyczną (nie fikcyjną), ale tym właśnie dziełem koleżanka mogłaby się podeprzeć
Albo w nowelach jakichś pogrzebać, może u Poe. O, sonety Petrarki też są krótkie, a o miłości życia

Cytat:
Depoison gdzie kupujesz warzywka i owoce dla Zosi??ja mam w pobliżu jedynie Alnaturę i BioLaden, nie wiem czy Ty kupujesz BIO??jak przygotowujesz, w wodzie??każde osobno??i potem blendujesz??opisz dokładnie swoją produkcję....

aha i miałam zapytać o matę-kupowałaś na ebayu z tej pianki EVA??bo znalazłam fajne po 7euro, wzięłam bym 2szt. i jest podobny wzór jak Ty masz-jak się spisują??
http://www.ebay.de/itm/9-teilig-EVA-...item5d3698ed7a
to te??
w jakimś BIO-markecie, chyba BIO-COMPANY (nawet nie pamiętam, jak się nazywa, bo wokół domu mam ze 4 różne i chodzę po prostu do najbliższego). Kupuję warzywa na wagę (kilogram ziemniaków albo marchwi kosztuje jakieś 1,80 €) i mięsne słoiczki Holle albo takie http://ombio.de/3x-Bio-Baby-Glaesche...pro-biJo-3x80g (te drugie mniej chętnie, bo są dość drogie, jakieś 1,30 € za maleńki słoiczek, 80g).
Przygotowuję razem - obieram, kroję, wrzucam do wody (maleńki garnuszek), jak się ugotuje - blenduję. Rozdzielam na dwie porcje, jedną daję od razu, dokładam do tej papki tak ze 3-4 łyżeczki mięska ze słoiczka.
Owoce daję albo kupowane też w BIO-sklepie albo po prostu słoiczkowe.

Matę mam dokładnie taką - czyli tej samej firmy, tylko większa . Sprawdza się ok, choć od razu kot się na nią ładuje, drapie, gdy tylko zostanie tak jakaś zabawka - sam się nią bawi albo na niej kładzie, więc niestety mata większość czasu stoi oparta o ścianę

Stary 2013-01-17, 13:33   #1250
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Matę mam dokładnie taką - czyli tej samej firmy, tylko większa . Sprawdza się ok, choć od razu kot się na nią ładuje, drapie, gdy tylko zostanie tak jakaś zabawka - sam się nią bawi albo na niej kładzie, więc niestety mata większość czasu stoi oparta o ścianę
fajna mata. Cos takiego szukam. Wlasnie chce jej zamowic.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-17, 13:55   #1251
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Strój rewelka!
w dzień nie złapie cycka za nic. Je z butelki tak co ok 2h 60-100 ml zalezy kiedy i częściej 60 niż 100
Stary 2013-01-17, 13:55   #1252
ewka5891
Zakorzenienie

Post Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Witam

Podczytuje w tel na bieżąco ale coś nie miałam nastroju na pisanie
Z małym ok, z każdym dniem coraz bardiej ruchliwy i ciekawy swiata podczas karmienie wszystko na około go bardziej interesuje i strasznie mnie kopie i szczypie

Wszystkim solenizantom

Od soboty mamy gościa w domu więc strasznie sie cieszę

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:00   #1253
prince_polo
Zakorzenienie

co myslicie o wodoodpornej macie?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-17, 14:01   #1254
wvictoria
Wtajemniczenie

czesc
ja na szybko bo z dzieciem na kolanie. moj sy konczy dzis 5 miesiecy
dla pozostalych jubilatow

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Strach się bać Jednak decydując się na dzieci trzeba się z tym liczyć.
Między Twoimi córami jaka jest różnica wieku?

Modą to się wcale nie interesuję, ale jednak lepiej wiedzieć co jest napisane na ciuchach. Kiedyś widziałam koszulkę z napisem: rape me. Miodzio.
cudny napis

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Fabi jeszcze nie śpi

Mandi koleś na karaoke zawsze śpiewał piosenkę Rape Me. Wygląd typowego homo...

Cytat:
Nie gotuję kaszki manny.
Jesteśmy na mm, więc wybrałam wersję dla leniwych, czyli mleczną mannę Nestle. Zalewam dość ciepłą wodą, bo wtedy lepiej gęstnieje i po chwili podaję. To kaszka z dodatkiem mm, więc podaje się najpierw łyżkę stołową, a później dwie. Przygotowuję ją na gęsto. Powodzenia na kolokwium. Dobre!Mamy, tylko od kilku lat w UK. Pewnie rano się odezwie.

Po obniżeniu spodu łóżeczka klęczenie przy brzegu łóżeczka już malutkiej nie wystarcza. Próbuje się podciągać, wstawać (jeszcze nie potrafi, ale już wie, że trzeba zacząć od postawienia stopy obok kolanka, więc kombinuje) i trzymać jedną rączką, przez co niestety sporo było dzisiaj upadków. Kilka razy na pewno mocno się uderzyła o szczebelki, płakała i uspokajała na rękach. Do tego najwyraźniej bolą ją dziąsła i trochę ulewała, więc z jedzeniem też był problem. Zasnęła ok. 23 po zabawie w moim łóżku i mleczku.
Z tego klęku przy szczebelkach nauczyła się siadać, tylko jeszcze musi się opierać o bok. Oparta na rączkach wytrzymuje krótko i tylko mocno pochylona do przodu.
ale sprytna R.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
wytrzymuję, ale cieknie se mnie nieźle, ćwicze na macie skip hop-zatem ma ona nowe zastosowanie

La millou wprowadza tzw koce piknikowe w podbitka, także tego

Blue

hej!

Ale mielismy problem z kupa, od wczoraj młody sie meczyl, podalam mu rano czopek i kupa wyszla, ale niesamowicie sie meczyl, a po wszystkim płakał bidulek Banan go zatkał Mozecie ejszcze raz wkleic ta liste co zatwardza a co roluźnia?

Wczoraj rano robiłam badania krwi, morfologie mam dobrą, wyniki tarczycowe się poprawiły, tzn ft4 nieznacznie podrosło, na razie mam utrzymac obecna dawke leku i za 3 miesiace sprawdzimy co dalej
juz Maciejka wkleila. ja to spisywalam z ksiazeczki hipp. jak bede miala czas skopiuje wiecej

Cytat:
Blue powodzenia!
Dzięki za opinie odnośnie mojego karmienia - chyba troszkę jeszcze powalczę a jeśli dalej będzie cyrk to przejdziemy na mm i już.
Idę ogarniać mieszkanko bo czeka mnie dziś wieczorem wizyta teściowej - zostaje z mala na godzinkę lub dwie a my mykamy po zakupy większe.
wizyte tesciowej? chyba wizytacje?

Cytat:
potwierdza się tylko że masz złote dziecko i do tego śpiocha. Mój jak wstanie o 16 to spokojnie do 19.30 buszuje.
Wszystkiego najlepszego dla Kuby z okazji skończenia 5 miesięcy
Jako że mój Wojtuś również obchodzi to święto stawiamy co nieco. Czas leci niedługo trzeba wracać do pracy buuuuuuu

mroziłaś ugotowane czy surowe?

zastanawiam się nad tym samym codziennie kiedy wstaję po nocy z 7 pobudkami... Może jakby w nocy też dawała butelkę zjadałby więcej i budził się rzadziej...

trzymamy

najlepszego dla Wojtusia

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Kuby i Wojtusia.

Strój bardzo fajny. My mamy czerwony i chyba musimy zacząć go używać, bo śliniaczki nie wystarczają.
Skopiowałam i mam:
Fajnie, że masz dobre wyniki.
Ja ostatnio brałam euthyrox 50/75 w zależności od samopoczucia, a na badania zlecone przez hematologa jechałam po kawie i tabletkach, więc TSH i fT4 nie zbadałam. Morfologię mam złą, bo oczywiście spadło mi żelazo i co ciekawe płytki wzrosły ponad normę. Podobno tak bywa przy spadku żelaza, ale nigdy tak nie miałam. Obstawiam zawirowania wynikające z choroby i antybiotyków.
dziekujemy

Cytat:
"love story" erich segal i jest o tym film

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
dla Majki, Kuby i Wojtka

Karola nie przejmuj się, mój brat zabrał moją pracę z matury i chce ją referować. Szczegół, że miałam trudny temat a on do orłów nie należy
dziekujemy

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:05   #1255
Linka25
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Majeczki, Kubusia i Wojtusia - Wasze zdrowie dzieciaczki

Dep my zaczynamy używać słoiczków niemieckiej produkcji takich Widziałaś, kupowałaś?

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

aaaaaaa i mam głupie pytanie jakiej konsystencji jest mięso w słoiczkach? też papka? ;O

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2013-01-17 o 14:04
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:11   #1256
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

Odyseja-Penelopa i Odys;
Mały Książę i Róża....

czy to ma sens??

dalsze pytania później
Wg mnie ma sens
Dodałabym jeszcze "Cierpienia młodego Wertera" i może "Lalkę" Prusa.
Ja bym pokazała tę miłość na przykładzie par z różnych epok.
Podzieliłabym to też (w miarę możliwości) na miłość szczęśliwą, spełnioną i na miłość nieszczęśliwą (chociaż z tą szczęśliwą może być problem jak tak teraz patrzę na te utwory )
Przykłady podane przez Dep też dobre, ale rzeczywiście nie dla kogoś, kto nie jest orłem

----------
Byliśmy w baby clinic. Marysia waży 6 690g I utrzymuje się na 25. centylu.
HV polecała mi spróbować z BLW Wymieniła ziemniaka, marchewkę, brzoskwinię, mango i banana W ogóle wszystkie miękkie owoce mogę podawać. No zobaczymy, do tej pory nie interesowało jej jedzenie, chyba że nasze, bo namiętnie łapie za kubki i talerze
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:20   #1257
ewka5891
Zakorzenienie

Dajecie swoim dzieciom wodę do picia? Jak tak to jaka, zwykła przygotowana kranowe czy jakaś inna?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

dla Marysi

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:22   #1258
nadalka
Zakorzenienie

.

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2013-01-17 o 14:48
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:22   #1259
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wg mnie ma sens
Dodałabym jeszcze "Cierpienia młodego Wertera" i może "Lalkę" Prusa.
Ja bym pokazała tę miłość na przykładzie par z różnych epok.
Podzieliłabym to też (w miarę możliwości) na miłość szczęśliwą, spełnioną i na miłość nieszczęśliwą (chociaż z tą szczęśliwą może być problem jak tak teraz patrzę na te utwory )
Przykłady podane przez Dep też dobre, ale rzeczywiście nie dla kogoś, kto nie jest orłem

----------
Byliśmy w baby clinic. Marysia waży 6 690g I utrzymuje się na 25. centylu.
HV polecała mi spróbować z BLW Wymieniła ziemniaka, marchewkę, brzoskwinię, mango i banana W ogóle wszystkie miękkie owoce mogę podawać. No zobaczymy, do tej pory nie interesowało jej jedzenie, chyba że nasze, bo namiętnie łapie za kubki i talerze

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Dajecie swoim dzieciom wodę do picia? Jak tak to jaka, zwykła przygotowana kranowe czy jakaś inna?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

dla Marysi
ja dawalam ale maly nie chce pic. woli herbatki i soczki. a dawalam kranowe przepuszczona przez filtr brita i przegotowana

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:26   #1260
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

dla Marysi

Od hv mamy taki kubek-mówiła, że mogę jej już dawać wodę. Dorotce daję kranową ale przegotowaną.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tommee-cups.jpg (24,3 KB, 8 załadowań)
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości