|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XLVII
ja nie miałam nic przeciw obecności studentów podczas badania - nie chciałabym w przyszłości trafić na lekarza, który dotąd widział tylko manekiny i obrazki w książkach
|
#812 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. tez chce, 2-3 godz bolu nie byly tak tragiczne ![]() 3. mozna ale ponoc nie zawsze jest to respektowane. U mnie byla stazystka, bardzo mile dziefcze. Po rozpoczeciu skurczy niestety zmuszano mnie do pozycji siedzacej (KTG i kroplowka) ale wcale nie mialam ochoty nigdzie lazic ani lezec. 4. utrafilam na trzyosobowa sale porodowa ale pozostale to byly jakies zewloki za przepierzeniem a ja nie krzyczalam wiec nie czulam specjalnej krepacji. Cierpliwosc tez do mnie mieli chociaz rodzilam w nocy, moze dlatego, ze nic wiecej sie nie dzialo i pielegniarki tylko sobie siedzialy nad kawa i zagadywaly mnie czy zyje i co tam, gorzej w sali poporodowej - piec osob z didami, starodawne trzeszczace lozka (o pilotach zapomnij), u kazdego lampka wiec oczywiscie cala noc sie palily nie wiem po jaka cholere, ja swoja gasilam i probowalam spac ale w takich warunkach nie bylam w stanie. O dziwo nikt nie narzekal. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Urzad skarbowy nie zapomina No jasne ale pytanie jak to zazwyczaj jest w praktyce - jedno czy dwoje to sie nawet nie zauwaza, tak jak pisze u mnie byla stazystka o czym dowiedzialam sie po fakcie, myslalam, ze mloda pielegniarka. Tak samo podobno na obchodzach byly jakies stazystki. Natomiast z urban legend mozna wywnioskowac, ze do sali wbija sie cala "klasa" mlodych, chichoczacych chlopaczkow, babe rozbieraja do naga i kazdy obmacuje. |
|
|
|
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na patologii i ginekologii więcej pakowali ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
(najbardziej się pamięta jednak osobników niż osobniczki )może nawet 12 razem z lekarzami na obowiązkowej porannej wizycie ale stali w niekrępującej odległości i zachowywali się tak, że nie odczuwałam ich obecności ![]() była opcja wyproszenia, ale mi to zupełnie nie przeszkadzało
|
|
#814 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
U mnie latwo sobie wyobrazic - 5 bab, 5 didow, 5 osob wizytujacych...2. o matko, 12 sztuk... U mnie przy porodzie byly max 4 kiedy przyszedl anestezjolog. Natomiast przy obchodach tak po 2-3 - jedna do dida, dwie do mnie z czego jedna maloletnia. |
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy I 1 lekarz i 2 piguły na nocnej zmianie, rodziłam na porannej przy 1 lekarzu a piguł się zleciało z 5 razem z przełożoną położnych, po interwencji kogoś z rodziny przy II 1 lekarz, 1 położna, 1 salowa ![]() anestezjologa mi odmówiono - podobno dużo wcześniej trzeba było rezerwować, wywiady robić, a pewnie o odpłatność chodziło
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad.2. ![]() ad.3. O braku respektowania od kilkunastu dobrych lat nie słyszałam. ad.4. Te moje z pokoju były bardzo miłe i fajne. Po cesarkach i obie niezbyt dobrze się po nich czuły (co było widać) a nie słychać. Awantury słyszałam na korytarzu lub przez ścianę. Ja cała noc tez spędziłam na porodówce a dopiero przed południem Młoda wyskoczyła. Interesowano się mną na tyle ile było konieczne czyli nie zawracano mi du..szy ani nie olano. Co do pokoików: Standardowo 2 osobowe w okresie nawału rodzących 3 osobowe. Na salach "pocesarkowych" łóżka na pilocika, na "naturalnych" zwykłe z stołeczkiem by lżej się schodziło i wchodziło (przy braku nawału "naturalne" tez mają elektryczne), Łazienka zamykana (z kibelkiem) wewnątrz pokoju, wanienka do kapania didów tez, naświetlarka też, TV na żetony.
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
|
#818 |
|
Wtajemniczenie
|
buahaha likwidują mi porodówkę w mieście ale jaja
teraz naprawdę trzeba się wyprowadzić. anestezjologa mam znajomego, ale co to da jak przyjdzie pora ![]() dobra, lekko się wkręciłam i zaczęłam kombinować. może inny temat ktoś rzuci? ![]() o. xiędza mam dzisiaj po południu
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam wczoraj, posiedział, pogadał i poszedł a ja wróciłam do kompa
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
E tam wizyta xundza za mało krwawa i o ile nie polewa woda swiencunom to nie ma horroru
|
#821 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
)2. czad, u mnie lazienka byla na korytarzu wspolna na kilka pokoi jak mniemam tez piecioosobowych, o dziwo nie bylo ciasno chociaz latalam sie umoczyc co trzy godziny (w pokojach bylo 30 stopni a ja mialam lozko pod kaloryferem), wanienki nie bylo, TV nie bylo, naswietlarki nie bylo, co gorsza na korytarzu bylo jedno trzyosobowe siedzonko dla wizytujacych wiecznie zajete wiec rodziny wbijaly sie do pokoi. Dlatego warunki PO to dla mnie trauma, co zaczelam kimac to albo wizytacja, albo obchod, albo did ryczal albo kurna wszystkie postanawialy o 3 nad ranem zapalac swiatla. Z drugiej strony nie moge narzekac na personel, dostep do znieczulenia, wiec juz nie wiem co lepsze. Cytat:
ja mialam skitrana kase na taka ewentualnosc ale o dziwo okazal sie darmowy i przyfrunal z usmiechem na ustach na pierwsze zawolanie Te, moze oni wiedzieli, ze Gwiazda rodzi i ich bede ciagac po sadach jakby co ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
To co, znowu o zarciu? |
|||
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Znieczulenie na żądanie było płatne przy medycznym uzasadnieniu bezpłatne. Jessss! Żarełko!!!
|
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po prostu poszłam z pozytywnym nastawieniem i nie interesowałam się wcześniej stawkami ![]() a że się okazało, że długo i boleśnie, to inna sprawa ![]() za drugim razem dzwoniłam do chuopa, żeby przywiózł 500 na znieczulenie lub 600 na cesarkę, bo mnie na trochę porzucili na przedporodowej ale dobrze, że nie miał pod ręką, bo 20 min później było po wszystkim i bym żałowała Cytat:
![]() obiecałam, że coś ugotuję, a: 1. nie chcę zaszkodzić 2. mam traumę po ex-tz, który zawsze wszystko krytykował przez ostatnie 5 lat zrobiłam dla chuopa aż 2,5 razy śniadanie ![]() gotuję tylko dla dzieci i czasem z/dla koleżanek
|
|
#824 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak o żarciu to mogę wyznać, że rozdziewiczyłam się dziś cieciorkowo tzn. na razie namoczyłam, gotować będę wieczorem, ciekawa jestem jak toto smakuje i fogle, bo nigdy wcześniej do czynienia z nią nie miałam...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
|
|
|
#825 |
|
Nindżopesz
|
1. gdzie rodzilas?
![]() 2. przerzucam sie na Grzeski bo Goralki jak wyczailam maja o 50 kcal wiecej
|
|
|
|
#826 | |
|
Wtajemniczenie
|
si
![]() Cytat:
|
|
#827 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze,że z doświadczenia wiem kiedy będę mdleć, bo przy jednej z wizyt zdążyłam się nawet w miarę wygodnie położyć na podłodze w łazience, zanim zdążyłam pierdyknąć o cokolwiek upadając. Ale dziś jest dużo lepiej, przynajmniej nie mam już 39 stopni temperatury. Swoją drogą nie wiedziałam,że przy zatruciu tak skacze temperatura. Cytat:
większość ukręciła, ale nie zdążyła zawiadomić o fakcie, ani sprawdzić jak wyszło, bo się czymś struła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby nie dopadło Cię to co mnie ![]() Cytat:
a co do Góralek-faktycznie są takie se. Jak kupowałam na Słowacji jako Horalky to smakowały mi inaczej Cytat:
mam nadzieję,że zdążyłam na czas ![]() zjadłam kawałeczek chleba. Jaki pyszny
|
|
#828 | ||||||||||
|
BAN stały
|
Znad kawy
Cytat:
Cytat:
Na drugi raz proszę mi nie wyjeżdżać z krakowskim slangiem, OK? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---
|
||||||||||
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do kumpeli taka przyszła noworodka odwiedzić, zlustrowała wszystko i stwierdziła, że mieszkanie na większe czas wymienić skoro dziecię na świat przyszło. Kumpelę wmurowało w podłogę, bo to było świeżutkie, nowiutkie i z dużym poświęceniem kupione i wyposażone mieszkanie dwupokojowe, z którego była b. dumna. co do żarcia mam w lodówce resztki pieczonego kurczaka i kombinuję jak je przerobić na jakieś wypasione danie obiadowokolacyjne
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sale były ogólnie 3 osobowe i było ich kilka ale starali sie tak rozparcelowywać by rodzące jak najdłużej miały spokój i komfort.Gdzieś przez noc przewinęły sie z 2 kobietki które poleżały tylko w oczekiwaniu na CC a tak poza tym spokój. A jedna przyprawiła mnie o dobry humor bo ona tak śmiesznie popiskiwała przy skurczach jak myszka. A i ja dostarczyłam trochę rozrywki bo miałam przy skurczach samoistnie "tańczące" nogi i położne były tym lekko rozbawione (za co oczywiście mnie po 100 razy przepraszały tłumacząc się pierwszym tak "rozbrykanym" przypadkiem). 2. A ja mam słabość do Princessy i pewnie jest najbardziej kaloryczna jak znam swoje szczęście
|
|
#831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wypachnij się jeszcze ale nie tak żeby zabić xiędza Ja oprócz na tą lekarkę to nie mogłam narzekać, nawet salowa mi plecy masowała(nie miałam Jej sumienia powiedzieć że to mnie bardziej boli )bo mi chciała pomóc.Stażystów nie miałam, nikomu du..py nie pokazywałam oprócz lekarzy przy obchodzie, dziecko było przy mnie, laski wychodziły palić więc Im pilnowałam dziecków
|
|
#832 | ||
|
Nindżopesz
|
O!
Cytat:
Cytat:
2. mnie niezaleznie od skurczy zaczelo calosciowo telepac lacznie z podzwanianiem zebami jak przy wysokiej goraczce wiec wszystkie polozne sie zlecialy wymacac mnie czy nie jestem sztywna i zimna (no wiecie, przedsmiertne drgawki, te sprawy)
|
||
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja taki hardcore miałam po paluszkach krabowych ![]() gorączka 40 st, a jak leciałam do łazienki, to nie wiedziałam którym końcem się do porcelany ustawiać ![]() biseptol pomógł przy czym ten mój post dot. wieku miał być dwuznaczny ![]() ale nie wyszło ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- blisko: ukręciłam omleta, ale masło było wujowe i musiałam wywalić podałam pomarańcze, awokado, chleb i herbatę - do samodzielnego przyrządzenia
today's rain is tomorrow's whisky Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2013-01-17 o 14:50 |
|
|
|
|
#834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wątpię czy zabiję go zapachem, prędzej on mię i stanik muszę założyć, bo potem będzie na mieście, że świeciłam cyckami bez
|
|
#835 | |||||||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
A receptura bez zmian, mam nadzieję? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||||||
|
|
|
#836 | |||||
|
Panaroja
|
Znad głodu
![]() Cytat:
Cytat:
a wiara w istnienie w sensie przyjmowania jednoczesnych istnień wielu bóstw to całkiem oddzielne kalosze . Chociaż w takim wypadku w tych zaświatach musi być cholerny tłok i co to sie dzieje , jak na przykład taki archanioł Michał wpadnie na chińskiego smoka w przelocie , oj ![]() Cytat:
jak się nie jest gdziekolwiek obecnym , zaraz tam się robi interesująco Cytat:
2. 3.iiiiitam ![]() 4.a coś Ty taki wymagajoncy od razu , metafizyki się zachciewa , paczcie no , a zwykłą fizykę opanował , aaa ? oblicz mi tor lotu niedźwiedzia uderzonego Scyzorykiem w słabiznę , gdy rzucał się na Tadeusza , chcącego zjeść mu mrówki ![]() 5.a no fidzisz ![]() 6.to się nie liczy 7. ![]() Cytat:
2.no i nareszcie
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||
|
|
|
#837 |
|
Wtajemniczenie
|
no i koniec życia ujowej patelni. wywaliłam, nawet nie będę czekać aż xiądz wyjdzie z nadzieją, że może się jednak przyda
dałam jej dziś ostatnią szansę i to jest ostatni obiad który mi zepsuła. znów mam nerwa nie lubię porażek w kuchni
|
#839 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
,Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() --- Ad sinupret ciśnienia, ostatnio miałem 140/80, skurczowe chyba ciut za wysokie, co?
|
|||||||
|
|
|
#840 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

)
albo picipolo. ale te stare tak sprzed 10 albo i więcej lat