Scent Bar XLVII - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 13:32   #811
Betty83
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XLVII

ja nie miałam nic przeciw obecności studentów podczas badania - nie chciałabym w przyszłości trafić na lekarza, który dotąd widział tylko manekiny i obrazki w książkach
Stary 2013-01-17, 13:37   #812
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Ad.1. Ale czy te kobiety coś mówiły o zafundowanym im horrorze albo odmówiono im po dobrej opieki?

Ad.2. Ja pamiętam ze bolało ale jak bardzo to już nie. Dziecię jeszcze chce mieć jedno.

Ad.3. W szpitalu z studentami można tez na wstępie zażyczyć sobie żeby nie było żadnych wizytacji.
Z tego co ja pamiętam to mnie się o to pytano czy wyrażam zgodę na ew. studentów. Zgodziłam się ale na moich warunkach (były 2 stażystki z tego co pamiętam robiące specjalizację ginekologiczno-położniczą).
Do niczego mnie nie zmuszano, był pokoik relaksacyjny z sprzętem do korzystania, mogłam rodzić w dogodnej dla mnie pozycji.

Ad.4. Kwestia ogólnych wymagań jest jedna z najważniejszych.
Ja np. wymagania mam normalne by się mną i dzieckiem zajęto tak by nam nic nie było (i by ściany były grubsze). Ale awantury o pościel z dziurką, świecące światło przez okno, łózko bez sterowania pilotem, itp. to były na porządku dziennym.
1. nie gadalam z nimi, nie wiem.
2. tez chce, 2-3 godz bolu nie byly tak tragiczne
3. mozna ale ponoc nie zawsze jest to respektowane. U mnie byla stazystka, bardzo mile dziefcze. Po rozpoczeciu skurczy niestety zmuszano mnie do pozycji siedzacej (KTG i kroplowka) ale wcale nie mialam ochoty nigdzie lazic ani lezec.
4. utrafilam na trzyosobowa sale porodowa ale pozostale to byly jakies zewloki za przepierzeniem a ja nie krzyczalam wiec nie czulam specjalnej krepacji. Cierpliwosc tez do mnie mieli chociaz rodzilam w nocy, moze dlatego, ze nic wiecej sie nie dzialo i pielegniarki tylko sobie siedzialy nad kawa i zagadywaly mnie czy zyje i co tam, gorzej w sali poporodowej - piec osob z didami, starodawne trzeszczace lozka (o pilotach zapomnij), u kazdego lampka wiec oczywiscie cala noc sie palily nie wiem po jaka cholere, ja swoja gasilam i probowalam spac ale w takich warunkach nie bylam w stanie. O dziwo nikt nie narzekal.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Redzia a coś Ty taka pamiętliwa?
Urzad skarbowy nie zapomina

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
ja nie miałam nic przeciw obecności studentów podczas badania - nie chciałabym w przyszłości trafić na lekarza, który dotąd widział tylko manekiny i obrazki w książkach
No jasne ale pytanie jak to zazwyczaj jest w praktyce - jedno czy dwoje to sie nawet nie zauwaza, tak jak pisze u mnie byla stazystka o czym dowiedzialam sie po fakcie, myslalam, ze mloda pielegniarka. Tak samo podobno na obchodzach byly jakies stazystki. Natomiast z urban legend mozna wywnioskowac, ze do sali wbija sie cala "klasa" mlodych, chichoczacych chlopaczkow, babe rozbieraja do naga i kazdy obmacuje.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:41   #813
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
4. utrafilam na trzyosobowa sale porodowa ale pozostale to byly jakies zewloki za przepierzeniem a ja nie krzyczalam wiec nie czulam specjalnej krepacji. Cierpliwosc tez do mnie mieli chociaz rodzilam w nocy, moze dlatego, ze nic wiecej sie nie dzialo i pielegniarki tylko sobie siedzialy nad kawa i zagadywaly mnie czy zyje i co tam, gorzej w sali poporodowej - piec osob z didami, starodawne trzeszczace lozka (o pilotach zapomnij), u kazdego lampka wiec oczywiscie cala noc sie palily nie wiem po jaka cholere, ja swoja gasilam i probowalam spac ale w takich warunkach nie bylam w stanie. O dziwo nikt nie narzekal.
rodziłam w 2 szpitalach i w obu sale dla matek z dziećmi były max 2 osobowe
na patologii i ginekologii więcej pakowali

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
No jasne ale pytanie jak to zazwyczaj jest w praktyce - jedno czy dwoje to sie nawet nie zauwaza, tak jak pisze u mnie byla stazystka o czym dowiedzialam sie po fakcie, myslalam, ze mloda pielegniarka. Tak samo podobno na obchodzach byly jakies stazystki. Natomiast z urban legend mozna wywnioskowac, ze do sali wbija sie cala "klasa" mlodych, chichoczacych chlopaczkow, babe rozbieraja do naga i kazdy obmacuje.
u mnie było na pewno kilku
(najbardziej się pamięta jednak osobników niż osobniczki )
może nawet 12 razem z lekarzami na obowiązkowej porannej wizycie
ale stali w niekrępującej odległości i zachowywali się tak, że nie odczuwałam ich obecności
była opcja wyproszenia, ale mi to zupełnie nie przeszkadzało
Stary 2013-01-17, 13:44   #814
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
rodziłam w 2 szpitalach i w obu sale dla matek z dziećmi były max 2 osobowe

u mnie było na pewno kilku
(najbardziej się pamięta jednak osobników niż osobniczki )
może nawet 12 razem z lekarzami na obowiązkowej porannej wizycie
ale stali w niekrępującej odległości i zachowywali się tak, że nie odczuwałam ich obecności
była opcja wyproszenia, ale mi to zupełnie nie przeszkadzało
1. szczesciara U mnie latwo sobie wyobrazic - 5 bab, 5 didow, 5 osob wizytujacych...
2. o matko, 12 sztuk... U mnie przy porodzie byly max 4 kiedy przyszedl anestezjolog. Natomiast przy obchodach tak po 2-3 - jedna do dida, dwie do mnie z czego jedna maloletnia.

Stary 2013-01-17, 13:49   #815
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
1. szczesciara U mnie latwo sobie wyobrazic - 5 bab, 5 didow, 5 osob wizytujacych...
2. o matko, 12 sztuk... U mnie przy porodzie byly max 4 kiedy przyszedl anestezjolog. Natomiast przy obchodach tak po 2-3 - jedna do dida, dwie do mnie z czego jedna maloletnia.
stażystów przy porodzie nie miałam - wcześniej poleżałam na patologii prawie 2 tygodnie i tam byli

przy I 1 lekarz i 2 piguły na nocnej zmianie, rodziłam na porannej przy 1 lekarzu a piguł się zleciało z 5 razem z przełożoną położnych, po interwencji kogoś z rodziny
przy II 1 lekarz, 1 położna, 1 salowa
anestezjologa mi odmówiono - podobno dużo wcześniej trzeba było rezerwować, wywiady robić, a pewnie o odpłatność chodziło
Stary 2013-01-17, 13:57   #816
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
1. nie gadalam z nimi, nie wiem.
2. tez chce, 2-3 godz bolu nie byly tak tragiczne
3. mozna ale ponoc nie zawsze jest to respektowane. U mnie byla stazystka, bardzo mile dziefcze. Po rozpoczeciu skurczy niestety zmuszano mnie do pozycji siedzacej (KTG i kroplowka) ale wcale nie mialam ochoty nigdzie lazic ani lezec.
ad.1. skoro nie było słychać niezadowolenia widocznie uznały ze opieka jest OK.
ad.2.
ad.3. O braku respektowania od kilkunastu dobrych lat nie słyszałam.
ad.4. Te moje z pokoju były bardzo miłe i fajne. Po cesarkach i obie niezbyt dobrze się po nich czuły (co było widać) a nie słychać.
Awantury słyszałam na korytarzu lub przez ścianę.
Ja cała noc tez spędziłam na porodówce a dopiero przed południem Młoda wyskoczyła. Interesowano się mną na tyle ile było konieczne czyli nie zawracano mi du..szy ani nie olano.

Co do pokoików:
Standardowo 2 osobowe w okresie nawału rodzących 3 osobowe.
Na salach "pocesarkowych" łóżka na pilocika, na "naturalnych" zwykłe z stołeczkiem by lżej się schodziło i wchodziło (przy braku nawału "naturalne" tez mają elektryczne),
Łazienka zamykana (z kibelkiem) wewnątrz pokoju, wanienka do kapania didów tez, naświetlarka też, TV na żetony.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:58   #817
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
a pewnie o odpłatność chodziło
Pewnie tak

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:02   #818
golden_eye
Wtajemniczenie

buahaha likwidują mi porodówkę w mieście ale jaja teraz naprawdę trzeba się wyprowadzić.

anestezjologa mam znajomego, ale co to da jak przyjdzie pora

dobra, lekko się wkręciłam i zaczęłam kombinować. może inny temat ktoś rzuci?

o. xiędza mam dzisiaj po południu
Stary 2013-01-17, 14:04   #819
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
buahaha likwidują mi porodówkę w mieście ale jaja teraz naprawdę trzeba się wyprowadzić.

anestezjologa mam znajomego, ale co to da jak przyjdzie pora

o. xiędza mam dzisiaj po południu
Klamki wypolerowane?

Ja miałam wczoraj, posiedział, pogadał i poszedła ja wróciłam do kompa

Stary 2013-01-17, 14:04   #820
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

E tam wizyta xundza za mało krwawa i o ile nie polewa woda swiencunom to nie ma horroru
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Stary 2013-01-17, 14:09   #821
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Te moje z pokoju były bardzo miłe i fajne. Po cesarkach i obie niezbyt dobrze się po nich czuły (co było widać) a nie słychać.

Co do pokoików:
Standardowo 2 osobowe w okresie nawału rodzących 3 osobowe.
Łazienka zamykana (z kibelkiem) wewnątrz pokoju, wanienka do kapania didów tez, naświetlarka też, TV na żetony.
1. ja swoich wspollokatorek z porodowki bogu dzieki nie widzialam bo wcale mi sie nie usmiechalo pokazywac i potem wstydzic, ze wrzeszcze, sapie czy cos. Ale nie slyszalam ich (moze byly martfe)
2. czad, u mnie lazienka byla na korytarzu wspolna na kilka pokoi jak mniemam tez piecioosobowych, o dziwo nie bylo ciasno chociaz latalam sie umoczyc co trzy godziny (w pokojach bylo 30 stopni a ja mialam lozko pod kaloryferem), wanienki nie bylo, TV nie bylo, naswietlarki nie bylo, co gorsza na korytarzu bylo jedno trzyosobowe siedzonko dla wizytujacych wiecznie zajete wiec rodziny wbijaly sie do pokoi.
Dlatego warunki PO to dla mnie trauma, co zaczelam kimac to albo wizytacja, albo obchod, albo did ryczal albo kurna wszystkie postanawialy o 3 nad ranem zapalac swiatla.
Z drugiej strony nie moge narzekac na personel, dostep do znieczulenia, wiec juz nie wiem co lepsze.

Cytat:
anestezjologa mi odmówiono - podobno dużo wcześniej trzeba było rezerwować, wywiady robić, a pewnie o odpłatność chodziło
Acha ja mialam skitrana kase na taka ewentualnosc ale o dziwo okazal sie darmowy i przyfrunal z usmiechem na ustach na pierwsze zawolanie Te, moze oni wiedzieli, ze Gwiazda rodzi i ich bede ciagac po sadach jakby co

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:

To co, znowu o zarciu?

Stary 2013-01-17, 14:19   #822
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
1. ja swoich wspollokatorek z porodowki bogu dzieki nie widzialam bo wcale mi sie nie usmiechalo pokazywac i potem wstydzic, ze wrzeszcze, sapie czy cos. Ale nie slyszalam ich (moze byly martfe)

Z drugiej strony nie moge narzekac na personel, dostep do znieczulenia, wiec juz nie wiem co lepsze.

To co, znowu o zarciu?
1. Na sali porodowej byłam sama.
2. Znieczulenie na żądanie było płatne przy medycznym uzasadnieniu bezpłatne.

Jessss! Żarełko!!!
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Stary 2013-01-17, 14:21   #823
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Acha ja mialam skitrana kase na taka ewentualnosc ale o dziwo okazal sie darmowy i przyfrunal z usmiechem na ustach na pierwsze zawolanie Te, moze oni wiedzieli, ze Gwiazda rodzi i ich bede ciagac po sadach jakby co

ja po prostu poszłam z pozytywnym nastawieniem i nie interesowałam się wcześniej stawkami
a że się okazało, że długo i boleśnie, to inna sprawa

za drugim razem dzwoniłam do chuopa, żeby przywiózł 500 na znieczulenie lub 600 na cesarkę, bo mnie na trochę porzucili na przedporodowej
ale dobrze, że nie miał pod ręką, bo 20 min później było po wszystkim
i bym żałowała

Cytat:

To co, znowu o zarciu?
ja szukam ciekawych przepisów dla cukrzyka typu I
obiecałam, że coś ugotuję, a:
1. nie chcę zaszkodzić
2. mam traumę po ex-tz, który zawsze wszystko krytykował
przez ostatnie 5 lat zrobiłam dla chuopa aż 2,5 razy śniadanie
gotuję tylko dla dzieci i czasem z/dla koleżanek
Stary 2013-01-17, 14:21   #824
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

i nikt nie sprawdza twoich warunków mieszkaniowych, nie przeprowadza wywiadu wśród sąsiadów i znajomych, nie wysyła na badania psychiatryczne i nie każe przedstawiać aktu małżeństwa
takie są procedury

no właśnie loteria i widzimisię osób z ośrodków adopcyjnych
no i właśnie tego nie potrafię zrozumieć, zrobić sobie każdy może i nikomu nic do tego, a jak ktoś chce np. pomóc to go prześwietlają z każdej strony, jakby co najmniej zwyrodniałym terrorystą był.... rozumiem obawy, ale bez przesady....

Cytat:
Ale awantury o pościel z dziurką, świecące światło przez okno, łózko bez sterowania pilotem, itp. to były na porządku dziennym.

Cytat:

To co, znowu o zarciu?

jak o żarciu to mogę wyznać, że rozdziewiczyłam się dziś cieciorkowo tzn. na razie namoczyłam, gotować będę wieczorem, ciekawa jestem jak toto smakuje i fogle, bo nigdy wcześniej do czynienia z nią nie miałam...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:21   #825
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
1. Na sali porodowej byłam sama.

Jessss! Żarełko!!!
1. gdzie rodzilas?
2. przerzucam sie na Grzeski bo Goralki jak wyczailam maja o 50 kcal wiecej

Stary 2013-01-17, 14:23   #826
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Klamki wypolerowane?
si
Cytat:
moze oni wiedzieli, ze Gwiazda rodzi i ich bede ciagac po sadach jakby co

To co, znowu o zarciu?

właśnie, żarcie, o obiedzie zapomniałam przez te porody internetowe ide do garów
Stary 2013-01-17, 14:35   #827
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Co tu się wiele dziwić, że w kwestii opłat za posługę są rozbieżności, gdy w jednej diecezji zdarzają się przypadki interpretowania prawa kościelnego (bo tak się to chyba nazywa) wg własnego widzimisię, np. chrzest dziecka, gdy rodzice nie mają ślubu kościelnego - xionc A odmawia, xionc B (8 km dalej) nie widzi żadnego problemu
u mnie dwóch kuzynów mieszkających w tej samej parafii miało synów. Bez ślubu rzecz jasna. Jeden, który zapłacił księdzu sporo kasy ochrzcił syna w owej parafii, drugi, który stwierdził,że nie będzie tyle płacić musiał chrzcić 30 km dalej...ksiądz uzasadnił,że to przecież niemoralne tak bez ślubu i w takim wypadku to ochrzczenie małego jest niezgodne z jego sumieniem....

Cytat:
skoro dobrze wyglądał, pachniał i jeszcze był ciepły, to patrzenie na wiek po konsumpcji nie powinno Ci psuć samopoczucia
no nie wiem, nie wiem...ja się przedwczoraj wieczorem zaprawiłam czymś (podejrzewam marchewkę) tak skutecznie, że wczorajszego dnia właściwie nie pamiętam. Praktycznie cały przespałam, z przerwami na wyloty do łazienki Dobrze,że z doświadczenia wiem kiedy będę mdleć, bo przy jednej z wizyt zdążyłam się nawet w miarę wygodnie położyć na podłodze w łazience, zanim zdążyłam pierdyknąć o cokolwiek upadając.
Ale dziś jest dużo lepiej, przynajmniej nie mam już 39 stopni temperatury. Swoją drogą nie wiedziałam,że przy zatruciu tak skacze temperatura.

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

fkoncu mnie zalogowało i czytam

zjadłam ososia 10 dni po dacie-dla bezpieczenstwa go wyrzygałam

cóż za drastyczne srodki bezpieczenstwa se mysle

Cytat:

No właśnie, obiecała kręcić, i snikua
większość ukręciła, ale nie zdążyła zawiadomić o fakcie, ani sprawdzić jak wyszło, bo się czymś struła
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1.pewnie że można , ale w przypadku dziecka jest to sprawa cokolwiek bardziej złożona - idzie o wyobcowanie środowiskowe wśród rówieśników , dziecko które nie idzie do komunii jest traktowane jak dziwadło i w swoisty sposób piętnowane w grupie , to nie jest ani fajne ani dobre . Moim zdaniem nic sie nie stanie , jezeli da się dziecku podstawy ewentualnej religijności w pstaci chrztu i pierwszej komunii , a jak dojrzeje do własnych decyzji i postaw - albo dalej to będzie podtrzymywać , albo jeżeli zmieni kierunek - nie będzie to dla niego istotne . Zanotowanie w księgach jako apostaty będzie mieć dla takiej osoby znaczenie równie wielkie , jak dla mnie wpis na czarną listę Czcicieli Wielkiego Tasiemca dajmy na to
u mnie duża część znajomych to rodzimowiercy, więc dzieci nie chrzczą i nie posyłają na religię. A dzieci są traktowane przez rówieśników zupełnie normalnie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Nie mogę nigdzie dostać papryki wędzonej- gdzie Wy kupujecie? Nawet w Bomi nie mają.
ja w sieciuni ostatnio

Cytat:
Znad parówek drobiowych (12 dni po terminie, Rejczelko )
oby nie dopadło Cię to co mnie

Cytat:
a propos czekolady
zakupiłam, pod silnym wpływem Red i Win owego Góralka , i fujjjjjjj zjęczałe h wie co

już nie ma takich wafelków jak kiedyś , pamiętacie torcik wedlowski albo picipolo. ale te stare tak sprzed 10 albo i więcej lat
pamiętacie
a co do Góralek-faktycznie są takie se. Jak kupowałam na Słowacji jako Horalky to smakowały mi inaczej

Cytat:
Eeee, tak do końca to chyba nie jestem pewien, co rozumiesz pod pojęciem "czochranie czubka", i czy tu aby żadnego haczyka nie ma
Grysiu, nie czochraj czubka haczykiem!

mam nadzieję,że zdążyłam na czas

zjadłam kawałeczek chleba. Jaki pyszny

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:36   #828
gryx82
BAN stały

Znad kawy
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
A bo u nas w pracy się wtedy na chwilę miło robi... Wszyscy udają, że to na twarzy, to uśmiech, A nie szczerzenie zębów...

Cytat:
Ciii... Ale nie z marką, z techniką.
No jasne, że z techniką tylko
Cytat:
Skuda no czyli skąpiradło
Na drugi raz proszę mi nie wyjeżdżać z krakowskim slangiem, OK?
Cytat:
...
obchód gdzie każą jeszcze ciężarnym klęknąć na łóżkach wypiąć gołą d... i czekać aż 30 stażystów se popaczy i pogmera,

Cytat:
nikt ich na siłę nie zmuszał do badania czyjejś .... do końca życia

Cytat:
chociaż naprawdę gdybym mogła wybierać to chciałabym w domu, na swojej podłodze, cicho spokojnie, chuop by zemdlał i chociaż raz paniki nie siał on na samą myśl o tym że kiedyś urodzę, że tamtędy wyjdzie coś dużego, robi się blady i pyta JAK??? ALE PRZEŻYJESZ PRAWDA???

Cytat:
...
Gdyby to ona rodzila pewnie napisalaby w necie, ze zapomniano o niej, umierajacej wrecz, na kilka godzin

Cytat:
...
pielegniarki tylko sobie siedzialy nad kawa i zagadywaly mnie czy zyje i co tam

Cytat:
Urzad skarbowy nie zapomina

Cytat:
...

---

Położnictwo
do tagów!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:38   #829
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
pielęgniarka środowiskowa powinna odwiedzić noworodka parę dni po powrocie do domu
a do mamy położna środowiskowa
ale to w miarę możliwości lokalnych przychodni
o tak chodzą

do kumpeli taka przyszła noworodka odwiedzić, zlustrowała wszystko i stwierdziła, że mieszkanie na większe czas wymienić skoro dziecię na świat przyszło. Kumpelę wmurowało w podłogę, bo to było świeżutkie, nowiutkie i z dużym poświęceniem kupione i wyposażone mieszkanie dwupokojowe, z którego była b. dumna.

co do żarcia mam w lodówce resztki pieczonego kurczaka i kombinuję jak je przerobić na jakieś wypasione danie obiadowokolacyjne

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:39   #830
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
1. gdzie rodzilas?
2. przerzucam sie na Grzeski bo Goralki jak wyczailam maja o 50 kcal wiecej
1. Na Madalińskiego Sale były ogólnie 3 osobowe i było ich kilka ale starali sie tak rozparcelowywać by rodzące jak najdłużej miały spokój i komfort.
Gdzieś przez noc przewinęły sie z 2 kobietki które poleżały tylko w oczekiwaniu na CC a tak poza tym spokój.
A jedna przyprawiła mnie o dobry humor bo ona tak śmiesznie popiskiwała przy skurczach jak myszka.
A i ja dostarczyłam trochę rozrywki bo miałam przy skurczach samoistnie "tańczące" nogi i położne były tym lekko rozbawione (za co oczywiście mnie po 100 razy przepraszały tłumacząc się pierwszym tak "rozbrykanym" przypadkiem).

2. A ja mam słabość do Princessy i pewnie jest najbardziej kaloryczna jak znam swoje szczęście
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Stary 2013-01-17, 14:40   #831
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
E tam wizyta xundza za mało krwawa i o ile nie polewa woda swiencunom to nie ma horroru
Na mnie nie spadła ani kropla i całe szczęście
Cytat:

Cytat:
ja szukam ciekawych przepisów dla cukrzyka typu I
obiecałam, że coś ugotuję, a:
1. nie chcę zaszkodzić
przez ostatnie 5 lat zrobiłam dla chuopa aż 2,5 razy śniadanie
gotuję tylko dla dzieci i czasem z/dla koleżanek
Tzn tylko rozbiłaś jajka na jajecznicę?
Cytat:
si
Wypachnij się jeszcze ale nie tak żeby zabić xiędza

Ja oprócz na tą lekarkę to nie mogłam narzekać, nawet salowa mi plecy masowała(nie miałam Jej sumienia powiedzieć że to mnie bardziej boli)bo mi chciała pomóc.
Stażystów nie miałam, nikomu du..py nie pokazywałam oprócz lekarzy przy obchodzie, dziecko było przy mnie, laski wychodziły palić więc Im pilnowałam dziecków

Stary 2013-01-17, 14:43   #832
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Położnictwo
do tagów!
O!

Cytat:
co do żarcia mam w lodówce resztki pieczonego kurczaka i kombinuję jak je przerobić na jakieś wypasione danie obiadowokolacyjne
Planuje dorzucic do takowego brokuly i bakalie (moj standardowy zestaw).

Cytat:
1. Na Madalińskiego
A i ja dostarczyłam trochę rozrywki bo miałam przy skurczach samoistnie "tańczące" nogi i położne były tym lekko rozbawione (za co oczywiście mnie po 100 razy przepraszały tłumacząc się pierwszym tak "rozbrykanym" przypadkiem).
1. o, rozwazalam ale nie pamietam czemu sie nie zdecydowalam.
2. mnie niezaleznie od skurczy zaczelo calosciowo telepac lacznie z podzwanianiem zebami jak przy wysokiej goraczce wiec wszystkie polozne sie zlecialy wymacac mnie czy nie jestem sztywna i zimna (no wiecie, przedsmiertne drgawki, te sprawy)

Stary 2013-01-17, 14:48   #833
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
no nie wiem, nie wiem...ja się przedwczoraj wieczorem zaprawiłam czymś (podejrzewam marchewkę) tak skutecznie, że wczorajszego dnia właściwie nie pamiętam. Praktycznie cały przespałam, z przerwami na wyloty do łazienki Dobrze,że z doświadczenia wiem kiedy będę mdleć, bo przy jednej z wizyt zdążyłam się nawet w miarę wygodnie położyć na podłodze w łazience, zanim zdążyłam pierdyknąć o cokolwiek upadając.
Ale dziś jest dużo lepiej, przynajmniej nie mam już 39 stopni temperatury. Swoją drogą nie wiedziałam,że przy zatruciu tak skacze temperatura.
uch
ja taki hardcore miałam po paluszkach krabowych
gorączka 40 st, a jak leciałam do łazienki, to nie wiedziałam którym końcem się do porcelany ustawiać
biseptol pomógł

przy czym ten mój post dot. wieku miał być dwuznaczny
ale nie wyszło

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Tzn tylko rozbiłaś jajka na jajecznicę?
blisko: ukręciłam omleta, ale masło było wujowe i musiałam wywalić
podałam pomarańcze, awokado, chleb i herbatę - do samodzielnego przyrządzenia

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2013-01-17 o 14:50
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:49   #834
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Na mnie nie spadła ani kropla i całe szczęście

Wypachnij się jeszcze ale nie tak żeby zabić xiędza
fidzisz zapomniałabym o perfuMIE wątpię czy zabiję go zapachem, prędzej on mię

i stanik muszę założyć, bo potem będzie na mieście, że świeciłam cyckami bez
Stary 2013-01-17, 14:53   #835
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
...ksiądz uzasadnił,że to przecież niemoralne tak bez ślubu i w takim wypadku to ochrzczenie małego jest niezgodne z jego sumieniem....
No i tego właśnie nie rozumiem, to jest zależne od sumienia księdza, czy od prawa kanonicznego?
Cytat:
większość ukręciła, ale nie zdążyła zawiadomić o fakcie, ani sprawdzić jak wyszło, bo się czymś struła

A receptura bez zmian, mam nadzieję?
Cytat:
oby nie dopadło Cię to co mnie
Spoko, jest dobrze
Cytat:
Grysiu, nie czochraj czubka haczykiem!

mam nadzieję,że zdążyłam na czas

Cytat:
do kumpeli taka przyszła noworodka odwiedzić, zlustrowała wszystko i stwierdziła, że mieszkanie na większe czas wymienić skoro dziecię na świat przyszło. Kumpelę wmurowało w podłogę, bo to było świeżutkie, nowiutkie i z dużym poświęceniem kupione i wyposażone mieszkanie dwupokojowe, z którego była b. dumna

Cytat:
Może kurczak curry-kokosowy?
Cytat:

Cytat:
Ja oprócz na tą lekarkę to nie mogłam narzekać, nawet salowa mi plecy masowała(nie miałam Jej sumienia powiedzieć że to mnie bardziej boli)bo mi chciała pomóc.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
...
wszystkie polozne sie zlecialy wymacac mnie czy nie jestem sztywna i zimna (no wiecie, przedsmiertne drgawki, te sprawy)

Cytat:
...
a jak leciałam do łazienki, to nie wiedziałam którym końcem się do porcelany ustawiać

Cytat:
i stanik muszę założyć, bo potem będzie na mieście, że świeciłam cyckami bez
Stary 2013-01-17, 14:53   #836
Parabelka
Panaroja

Znad głodu
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Brrrr. Czytałam niedawno reportaże z Afryki m.in. na ten temat - świetny motyw do koszmarów
A czytałaś "Kwiat pustyni" Waris Dirie ? Wspomnienia modelki pochodzącej gdzieś z pogranicza Sudanu/Etiopii , terenów dawnej Nubii , o której podróżnicy XIX-wieczni pisali , że łatwiej rozdziewiczyć arbuza niż nubijską dzieczynę (wszystkie były poddawane obrzezaniu)
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Red, inaczej rozumiemy znaczenie słowa "wierzę".
Dla mnie "wierzę" = zakładam, że istnieje / jestem przekonana, że istnieje.
Dla Ciebie (z tego, co widzę) "wierzę" = jestem wyznawcą.
W związku z powyższym:
- tak, można wierzyć (czyt. zakładać istnienie) w Jahwe i Siwę jednocześnie,
- nie, nie można wierzyć (czyt. być wyznawcą) w Jahwe i Siwę jednocześnie.
Ufff, mam nadzieję, że się w końcu wyeksplikowałam
a no to muf tak od razu , bo w sensie religijnym wierzę=wyznaję dla 99,9% ludziów a wiara w istnienie w sensie przyjmowania jednoczesnych istnień wielu bóstw to całkiem oddzielne kalosze . Chociaż w takim wypadku w tych zaświatach musi być cholerny tłok i co to sie dzieje , jak na przykład taki archanioł Michał wpadnie na chińskiego smoka w przelocie , oj
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Raz, powtarza, raz sobie człowiek wróci do domu i nie włączy od razu komputera, tylko się za kuchnie itp zabierze, a tu strumień świadomości przez Bar przelatuje i nie ma nawet jak nadrobić uczciwie!!!
no to normalne przeca jak się nie jest gdziekolwiek obecnym , zaraz tam się robi interesująco

Cytat:
Tak sobie teraz pomyślałem, jak to ciekawie i różnorodnie musiało być przed wojną, nawet na takim zadupiu, jak u mnie - żydzi, katolicy, protestanci (i jakoś żyli jeden obok drugiego zgodnie, przynajmniej do dwudziestolecia międzywojennego)

Serio?!

Ty lepiej uważaj, koncerny farmaceutyczne nie śpią, a nie chciałabyś chyba procesować się z Polfą, albo Bayerem

Dla mnie chyba za mało metafizyki tam było

Z tej strony na to nie paczauem

To było jeszcze w ubiegłym tysiącleciu

Musiałaś to pisać?!
1.troche żal , że już tak nie ma
2.
3.iiiiitam
4.a coś Ty taki wymagajoncy od razu , metafizyki się zachciewa , paczcie no , a zwykłą fizykę opanował , aaa ? oblicz mi tor lotu niedźwiedzia uderzonego Scyzorykiem w słabiznę , gdy rzucał się na Tadeusza , chcącego zjeść mu mrówki
5.a no fidzisz
6.to się nie liczy
7.
Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Ad.1 Zrobiłem oprócz żelaza ciśnienie mam w granicach ~130/95 więc tragedii nie ma

Byłem zrobić badania
Niepotrzebnie wyrąbałem 45zł na badania które potwierdziły że wszystko jest ok Dychać będę jeszcze przez długi okresW przyszłym tygodniu mam zamiar odwiedzić dom rodzinny i pójść po znajomości na oddział laryngologiczny z nadzieją że będzie fajna Pani dohtór i sprawdzi mi dziury i ewentualnie wypali mi je srebremtak żeby pożegnać się z nimi nomen omen Ja też walczę z chorobą
A i jem czekoladę która miała termin do 13-tego grudnia 2012r
1.dolne 95 to za dużo troszkę , dopuszczalna granica to 90 .
2.no i nareszcie

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:09   #837
golden_eye
Wtajemniczenie

no i koniec życia ujowej patelni. wywaliłam, nawet nie będę czekać aż xiądz wyjdzie z nadzieją, że może się jednak przyda dałam jej dziś ostatnią szansę i to jest ostatni obiad który mi zepsuła.
znów mam nerwa nie lubię porażek w kuchni
Stary 2013-01-17, 15:15   #838
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

życie
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:16   #839
gryx82
BAN stały

Cytat:
podróżnicy XIX-wieczni pisali , że łatwiej rozdziewiczyć arbuza niż nubijską dzieczynę

Cytat:
Chociaż w takim wypadku w tych zaświatach musi być cholerny tłok i co to sie dzieje , jak na przykład taki archanioł Michał wpadnie na chińskiego smoka w przelocie , oj

Cytat:
1.troche żal , że już tak nie ma
Dokładnie
Cytat:
4.a coś Ty taki wymagajoncy od razu , metafizyki się zachciewa , paczcie no
Gdyż moja duchowość (podobnie jak i duchowość E. Górniak) nie mieści się w pospolicie postrzeganych ramach ,
Cytat:
a zwykłą fizykę opanował , aaa ?

Cytat:
oblicz mi tor lotu niedźwiedzia uderzonego Scyzorykiem w słabiznę , gdy rzucał się na Tadeusza , chcącego zjeść mu mrówki

Cytat:
6.to się nie liczy
A zaświadczenie od proboszcza pokazać?
Cytat:
no i koniec życia ujowej patelni. wywaliłam,

---

Ad sinupret ciśnienia, ostatnio miałem 140/80, skurczowe chyba ciut za wysokie, co?
Stary 2013-01-17, 15:20   #840
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Chociaż w takim wypadku w tych zaświatach musi być cholerny tłok i co to sie dzieje , jak na przykład taki archanioł Michał wpadnie na chińskiego smoka w przelocie , oj

oblicz mi tor lotu niedźwiedzia uderzonego Scyzorykiem w słabiznę , gdy rzucał się na Tadeusza , chcącego zjeść mu mrówki

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości