|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Witajcie
ale mam do nadrobienia 8stron a Tylko dobę mnie nie było na necie![]() Więc tak po wczorajszej wizycie średnio. Szyjka mi się skróciła z 3,5 na 2,7 w przeciągu 4 tygodni. Jak wspomniałam lekarzowi, że twardnieje mi brzuch, (tak na prawde twardnieje jak skała) a czasem to tak że się łapie za brzuch, to powiedział, że jeżeli mam czas możemy sprawdzić na ktg czy to na pewno są skurcze czy maluch się po prostu wypina. I niestety na ktg wyszły dosyć regularne skurcze. Powiedział, że jak nie chcę za szybko rodzić to leżeć, dużo odpoczywać. No ale do tej pory itak dużo leżałam więc nie wiem jak to będzie jeszcze więcej no ale jak trzeba to trzeba. I teraz magnez 6 razy dziennie i w niedzielę ma dyżur w szpitalu więc kazał przyjechać żeby zrobić ktg i zobaczymy czy zmniejszą się te skurcze. Igorek waży 1326g więc maluszek, obrócił się i leży główkowo. A i lekarz powiedział, że jak np coś niepokoi, np mało ruchów albo własnie częste skurcze to zawsze mogę do niego przyjechać jak przyjmuję prywatnie i ktg mi położna zrobi i to jest bezpłatnie. A do szpitala też można w każdej chwili na ktg i koszt 20zł A dzisiaj po wizycie diabetologicznej jestem trochę zawiedziona, ponieważ Pani miała poumawiane za dużo pacjentów i się spieszyła i moja wizyta trwała może 20 min. Także nic nowego się nie dowiedziałam jak od Was i z internetu. Jedynie dała mi nowy glukometr żeby sprawdzić czy tamten mi nie zaniżał skoro miałam często takie niskie wyniki. Ide nadrabiać
|
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,koleżanka sprzedaje jakby któraś była zainteresowana to wstawiam linka
http://allegro.pl/sliczny-kosz-wikli...955628925.html widziałam osobiście, świetny jest i sama bym chciała - tylko nie mam gdzie wstawić.
|
|
|
#2223 |
|
Wtajemniczenie
|
to jak to z tą główka? bo moja ma 25 cm póki co obwód
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#2224 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochana a ten mg w jakich dawkach?! mam 3 x2... nienawidzę takiego taśmowego traktowania... nic nie skomentowała twoich wyników?!
|
|
|
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() No nie mogę dziś z wami co usiądę żeby was nadrobić, to ciągle coś mi przeszkadza, a potem jak wracam to kolejne dwie strony do nadrobienia ![]() Miałam dziś nic nie robić, ale wczoraj miałam malowanie pokoju, więc trzeba było troszkę chociaż odkurzyć i pozmywać. W międzyczasie odebrałam dwie paczki - przyszedł laktator i krem na brodawki, a z drugiego sklepu śpiworek, rożek, wkładki laktacyjne i osłonki na piersi. Ze śpiworkiem chyba się pomylili, bo zamawiałam mniejszy i bez rękawków, a przysłali duży i z rękawkami a wczoraj jeszcze przyszły podkłady i gacie, także na razie czekam jeszcze tylko na kocyk ![]() Dobra, idę was poczytać
|
|
|
|
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2227 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie!
![]() Chwilę się nie udzielałąm, ale Was podczytywałam na ile dałam radę. Gratuluję udanych wizyt i kolejnych tygodni I zakupów![]() U mnie od świąt wszyscy chorowali- włącznie ze mną, ale na szczęście wygląda na to, że to już za nami. Ostatnio niezbyt dobry mam nastrój. Myślami jestem przy porodzie, ponieważ moja siostra jest w 39 tyg. Wyobraźcie sobie, że przeszło 2 tyg. temu odszedł jej czop i na tym się skończyło. Wiec teraz czeka jak na szpilkach a i tak pewnie będzie mieć cesarkę. Okaże się to dziś lub jutro, bo mały jest duży i jeśli będzie 4200 to lekarz zaleca cesarkę. Tak więc ciężko mi nie być myślami też przy moim porodzie i stres już czuję przez to. W ogóle ostatnio mam jakieś takie myśli,że urodzę przedwcześnie. Nie wiem skąd mi się to bierze Może dlatego, że mam naprawde często bardzo twardy brzuch(pomimo zażywania magnezu) i boli mnie lewa pachwina... Ale dziś mam wizytę i mam nadzieję, że mnie lekarz uspokoi...Pozdrawiam ciepło
|
|
|
|
|
#2228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęmam nadzieję, że skurcze ustaną teraz najważniejszy odpoczynek i leżenie, mi to bardzo pomogło i teraz mam wrażenie że przenoszę ciążę Co do poradni diabetologicznej :/ to brak słów ja tak ostatnio u gina byłam potraktowana, a płaciłam 100zł :/
|
|
|
|
#2230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2231 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie lekarz mówi, żeby nie sugerować się terminem z usg tylko tym z om.. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak czy inaczej wszystkiego dobrego dla siostry. a i Ty nie myśl za dużo ...i zawizytę .
|
|
|
#2233 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i odpoczywaj duzzzo i leż , leniuchujjj, pozól sie rozpieszczać innym No synek ma wage taka raczej z tych mniejszych kruszynek, czyli dobrze dla Ciebie, bedzie lepszy poród, lzejszy. Mówisz z emało sie dowiedziałas odnoscnie tej cukrzycy ciazowej, kurcze dobrze ze tu dziewczyny duzo wiedzą, to dalej na pewno beda Ci pomagac w informacjach na ten temat.---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2234 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() hihi nieustająco jestem pod wrażeniem, ja od samych opisów odcinków mam dość, nie chcę wiedzieć :P bo bym już tym bardziej zwiała ! ![]() Cytat:
Cytat:
?
|
|
|
#2235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aaaa właśnie jezeli chodzi o jakies kremy, maści na sutki, jakich używacie teraz??? A uzywacie w ogole, bo moje sutki robia sie okropne jakieś, pękają, zatykaja sie wydzieliną, do tego skóra w okół starsznie sucha sie robi, mzoe coś macie godnego uwagi na takie przypadłości Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-01-17 o 15:17 |
|
|
|
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry mamusie
![]() Idę Was nadrobić. Trzymam kciuki za Was, odpoczywajcie dużo i wszystko będzie dobrze ![]() Ja za chwilkę na USG uciekam...
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Juz jestem kochane
![]() i zaraz bede nadrabiac, dla relaksu ![]() zdenerwowalam sie dzisiaj w urzedzie pracy, ze az sie poplakalam... jak ja nie cierpie, gdy na stanowiskach siedza niedoinformowani pracownicy moja umowa sie konczy z koncem lutego, pozniej przez 6 dni mam dostawac zasilek dla bezrobotnych w wysokosci mojej miesiecznej pensji i pozniej pieniadze te powinny byc wyplacone przez ubezpieczenie zdrowotne. I pytam sie pani w UP o wyplate macierzynskiego, czy bedzie wyplacane przez ubezpieczenie w wysokosci 13€ za dzien i czy reszte bedzie wyplacal UP? A ona zamiast przyznac, ze nie wie, ze lepiej bedzie zebym skorzystala z poradni w innym terminie, to mi mowi, ze ubezpiecznie bedzie wyplacalo te 13€ ale reszty od UP nie dostane... i jeszzce dzwoni do koelzanek, by to potwierdzic... i zamiast podrazyc temat (kto w koncu bedzie ta reszte wyplacal?), jak juz dzwoni, to bez podania szczegolow mi mowi, ze wiecej pieniedzy nie dostane. I wyznaczyla mi termin do mojego doradcy.. Ide do mojego ubezpiecznia i pytam, w jakiej kwocie dostane moje macierzynskie... a ta tez mi mowi, ze 13€ za dzien... ![]() a informowalam sie wczesniej, ze kwota powinna byc w wysokosci zasilku.. no i przez to wszystko sie poplakalam pogrzebalam teraz znow w internecie, gdzie pisza, jak wol, ze macierzynskie w wysokosci zasilku.. dzwonie jeszcze raz do ubezpieczenia i pani mi mowi, ze macierzynskie dostane w tej wysokosci, ze kolezanka sie musiala pomylic.. no wiec oddycham teraz gleboko i odstresowuje sie ![]() zaraz sobie zrobie kawusie i niestety nadal nie rozumiem, dlaczego pracujac na danym stanowisku,pracownicy nie uzupelniaja swojej wiedzy... tylko rozsiewaja wiecznie brednie.. to juz nie pierwszy raz, kiedy otrzymuje rozne informacje.. jak mozna klientow tak dezinformowac?
|
|
#2239 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tego czopa jeszcze to wtedy jak jej odszedł to siostra tak ładnie wyglądała. na plusie miała 13 kg, 3 malutkie rozstepy na brzuchu i tyle. A teraz masakra. Jak patrzę na jej brzuch to mnie słabi... Przez te 2 tyg. co się jej porobiło to masakra. No ale najważniejsze, żeby z małym wszystko dobrze było W końcu bedę ciocią!Dziękuję za kciuki ![]() Cytat:
Mój Tż jest wcześniakiem. teściowa miała termin porodu na 20 marca a on urodził się 1 lutego. Teraz chłop jak dąb ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------
|
||
|
|
|
|
#2240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam tez u poloznej, CTG w normie, maluszek ma sie dobrze
tylko cisnienie wysokie 135/80 (to przez ten urzad pracy) i nakupilam ubranek dla synusia (pewnie z tego zdenerwowania naszedl mnie szal zakupow).. no i chyba teraz mam tego na pewno za duzo (przeceny byly to polskie?
|
|
#2242 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() no to kciuki! Cytat:
jestem w szoku, że w Dojczlandzie... i trochę się cieszę :P że nie tylko w Polandzie taki bajzel ![]() aż mi się gorąco zrobiło....
|
|
|
|
#2244 |
|
Rozeznanie
|
nie dziwie sie ze gorąco Ci sie zrobiło, tym bardziej ze to praktycznie Twój termin , to mozesz sobie porównać ile zostało do 1 lutego, obyyyśmy tak szybko nie rodziły, a z drugiejs trony w tamtych zcasach dzieci sie rodziły zdrowe już własnie po 30 tygodniu, to w tych zcasach z nowszą aparaturą itp to tym bardziej są większe szanse takich maleństw |
|
|
|
|
#2245 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doczytałam, że udało Ci się ją kupić i to w dobrej cenie![]() Cytat:
Cytat:
![]() Widać jakie co niektórzy mają podejście Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#2246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to wtedy bedziemy spokojniejsze-hiii oczywiscie to takie moje małe zarty ![]() |
|
|
|
|
|
#2247 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do czopu mi też zaczął odchodzić koło 2 tygodni przed porodem Też miałam takie myśli o porodzie przedwczesnym, a teraz wydaje mi się że przenoszę, przez to że biorę te leki itd itd Cytat:
super!!! cudowna nowina Cytat:
Ja już po porodzie więc tym łatwiej mi to oglądać Cytat:
Koleżanka ma właśnie kosz po synku W sumie nie na darmo się nazywa kosz Mojżesza w końcu Mojżesz miał taki Cytat:
Cytat:
za wizytę i zakupy
|
|
|
|
#2248 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witaj
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- polecany był tu i na innych forach medela - chciałam elektryczny - rozważałam mini electric, ale jest głośny jak 20 letnia maszynka do mielenia ten swing cichutki (widziałam porównanie na youtube)- miał bardzo dobre rencenzje ![]() Co do osłonek na piersi wzięłam tommee tippee, ale w sumie nie powiem ci czym się kierowałam, było kilka do wyboru i chyba gdzieś wyczytałam że są ok, więc wzięłam. kosztowały 17 zł więc cena nie strasznie zabójcza. Mam jednak nadzieję, że nie będę musiała z nich korzystać Cytat:
Cytat:
Spokojnie, szkoda Twoich nerwów Aaa, i za wizyty i za te co jeszcze dziś będą
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-01-17 o 15:46 |
|||||
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
no to obiad naszykowany
teraz tylko podłączyć ziemniaczki podsmażyć kotleciki doprawić mizerie i jeść
|
|
|
|
|
#2250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...tch-marks.html też mam takie jakieś dziwne, suche.. ale po balsamie jest ok Cytat:
brawo za wizytę ![]() nie ma tego złego.. przynajmniej coś dla synusia kupiłaś
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

ale mam do nadrobienia 8stron
a Tylko dobę mnie nie było na necie

a wczoraj jeszcze przyszły podkłady i gacie, także na razie czekam jeszcze tylko na kocyk

zawizytę .
to polskie?