Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM2014cz7 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 12:48   #1111
emilka901
Raczkowanie

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
No plusem małych miejscowości jest to, że jest tanio Dlatego robię poprawiny, nawet nie pytałam, ile by wyszło bez, a wszyscy chcą, to niech mają.
Ale za to zespół mam drogi A też z mojego miasta.
Ja na umowie za salę z poprawinami mam 160/os. z ciastem i owocami, ale umowa podpisana była w listopadzie 2012 a było w niej dodane, że co roku cena może pójść do góry o 10 zł.
Velika możesz zdradzić ile płacisz za swój zespół?

Aparat góra i dół + ekspander - 9 maj 2012
emilka901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:52   #1112
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

Kishlaczkowa to część moich zbiorów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (11,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bukiety-ślubne-tulipany-29-990x815.jpg (80,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bukiety-ślubne-tulipany-10-990x795.jpg (73,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg imagnnes.jpg (12,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1307051406.jpg (49,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg imagemmms.jpg (13,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg innmages.jpg (12,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg re_wb_1.jpg (15,9 KB, 2 załadowań)

2015 - 38

Edytowane przez mala_czarna_21
Czas edycji: 2013-01-17 o 12:54
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:57   #1113
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Velika, Magdalenka to jest ryż z białym sosem, rodzynkami i podaje się z kawałkami kurczaka jeszcze przed daniem głownym Jest słodkie, czasem lekko kwaskowate, zależy od kucharza, ja robię na słodko. Robi się go z rosołu Mój TŻ na początku nie chciał nawet spróbować, ale jak spróbował to polubił Chcę coś przemycić, żeby rodzina TŻta poznała trochę z naszej kultury, skoto nie robię ani w restauracji kaszubskiej (bo musiałam w hotelu koniecznie) ani Baby i Dziada ani nic... Niech chociaż coś będzie "mojego".

Waniliova ale jak ja się przestraszyłam tekstami typu "nie patrz się na mnie!!!" "nie odzywaj się do mnie!!!" , rzadko widzę TŻta zdenerowowanego, to zwykle oaza spokoju

Bo ja sama nie mogę wnieść owoców, a moja mama mówi, że zawsze są owoce więc powinny być. Ale czy ja wiem? Ja nigdy owoców nie jem na weselu, więc nie wiem czy dopłacać za te owoce.

Nie wiem czy będą u mnei dzieci... Zaproszone będą, ale raczej nikt nie zabiera...
Też bym się przestraszyła ale mój TŻ to nerwowy rocznik zresztą tak jak ja

Cytat:
No u mnie właśnie nie można, nie wiem czemu Bez sensu, ale niech im będzie.

Moja przyjaciółka zajmująca się decoupage powiedziała, że mi zrobi kuferek na pamiątki ślubne i wieszaki na suknię i garnitur
O, super, też chcę!

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Ale piękne kwiaty!
Stary 2013-01-17, 13:25   #1114
nina90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Piękne nie dołować mi się tu!Pamiętajcie, że po burzy zawsze wychodzi słońce i nic nie trwa wiecznie - zwłaszcza złe dni Mnie zapowiada się ciężki weekend, ale staram się nie myśleć o tym, bo bym chyba chodziła już rakiem

nina90
mi też się marzy takim pojechać, ale TŻ się nie zgadza... Stwierdził, że "papuguję miłość do tych aut" od Wujka, ale ja naprawdę je uwielbiam!!! Może da się jeszcze namówić A jeśli nie to... To ja nie wiem.

mala_czarna ten z tulipanami
Może sie uda Podręcz jesczze TŻ, masz kupe czasu
My mamy na tyle dobrze, że to znajomego więc raczej koszty "wynajmu" będą niewielkie Koszt paliwa plus wódeczka, ew. dwie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy zobaczyć restauracje. Trochę jestem rozczarowana cenami. Liczyłam na to, że cena 200zł/osobę to cena z poprawinami, a tu niekoniecznie. 205 zł na łebka, bez poprawin, więc przy naszych 100 osobach... W dodatku na wiosce... To ciekawe ile w dużych miastach trzeba zapłacić. Trudno muszę zejść na ziemię i dostosować się do budżetu naszego, najwyżej nie będzie to piękny hotel tylko sala bankietowa i już.

Jak wygląda u Was cennik na osobę w 2014 roku?
O matko jak dużo. My płacimy za wesele podstawa 100zł/os plus poprawiny 35zł/os.
Ta 100 może się lekko podnieść w górę bo to tez zależy jakie menu się wybierze

charmsy
trollbeads

<----
nina90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:29   #1115
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Kate nie wiem, wiem, że jest 300 g na osobę, nie wiem czy u nas się je bo ja w ogóle nie lubię słodyczy... Ale mam to w cenie, więc luz Tzn placki = ciasto tak? Bo zawsze się zastanawiam, u nas placki to coś innego, ale już gdzieś się spotkałam na wizażu, że ktoś tak na ciasto mówi

EDIT: I lody będę miała, w każdym menu są. I takie deserki jak Angel niżej wstawiła
Tak tak tak chodzi o ciasta inne placki też mamy np ziemniaczane

Cytat:

u nas w sumie się je i to sporo, ja chce mieć około 8 blach, każdy inny rodzaj.
i tu właśnie mam problem bo na wątku podkarpackich jedna wiżanka napisała, że pojechała do Wrocławia na wesele i była zdziwiona, że były tylko trzy rodzaje ciasta co mi wydaje się wystarczającą ilością (no może 4) bo na Podkarpaciu to chyba jest inaczej z tymi ciastami, a nie chcę by większość gości uznała, że się nie postaraliśmy Skoro u Ciebie też je się go dużo to nie będę ryzykować
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:33   #1116
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Moja przyjaciółka zajmująca się decoupage powiedziała, że mi zrobi kuferek na pamiątki ślubne i wieszaki na suknię i garnitur
Pochwal się, jak będziesz mieć!!!

Cytat:
Ten 2, z różowymi tulipanami... Kocham tulipany!!! Jeśli będę sama stroić to chyba ustawię je same, bo mają w sobie tyle uroku...

Cytat:
Napisane przez nina90 Pokaż wiadomość
Może sie uda Podręcz jesczze TŻ, masz kupe czasu
My mamy na tyle dobrze, że to znajomego więc raczej koszty "wynajmu" będą niewielkie Koszt paliwa plus wódeczka, ew. dwie
Taki mam plan... No i wujek do tego czasu juz może go kupi
Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:39   #1117
nina90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Jak możesz to prześlij linka, z chęcią posłucham, a kto wie?
Co do cateringu to polecają mi trafunek, bo tanio i smacznie, ale nie wiem co o tym sądzić a nie chcę brać w ciemno. Nie znam tam nikogo komu mogłabym zaufać w kwestii smaku.

Widziałam parę sesji z szelkami i fajnie to wyglądało Jeden miał nawet w zielone grochy ale to już było śmiechowe
ooo przeoczyłam
Tu jest "nasz" zespół na fb, możesz obczaić
http://www.facebook.com/pages/Silver...ref=ts&fref=ts
Wszystko z nimi ustalasz, jakie chcesz zabawy, jakie nie, w ogóle są elastyczni.

charmsy
trollbeads

<----

Edytowane przez nina90
Czas edycji: 2013-01-17 o 13:43

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 13:57   #1118
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez emilka901 Pokaż wiadomość
Ja na umowie za salę z poprawinami mam 160/os. z ciastem i owocami, ale umowa podpisana była w listopadzie 2012 a było w niej dodane, że co roku cena może pójść do góry o 10 zł.
Velika możesz zdradzić ile płacisz za swój zespół?
4.500 zł.
Co do ilości ciast to nie mam pojęcia, restauracja się tym zajmie i nawet nie pamiętam ile tego mam. Ciasta zazwyczaj na imprezach schodzą kiepsko, ja na przykład nie jem wcale, więc nie ma też co przeginać z ilością.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:03   #1119
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dzięki, dobrze wiedzieć więc może lepiej się przyznać i mieć 1 spowiedź
też tak stwierdziłam
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
serio rezerwujecie już/ pytacie o kosmetyczkę?
ja może jeszcze nie rezerwuję, ale głośno myślę, a TŻ oczywiście puka się w czoło i twierdzi, że po co, że się sama pięknie pomaluję, oczywiście przytaczam wszelkie argumenty, ale co On tam wie...
Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Wiązankę dla mnie (u nas nie ma zwyczaju, aby świadkowa miała jakąś wiązankę, szczerze mówiąc dopiero tutaj na forum się z tym spotkałam, bo byłam na kilku weselach i nigdy świadkowa żadnej wiązanki nie miała), butonierkę, kwiaty dla rodziców i dekorację auta zlecamy naszej znajomej dekoratorce. Z tymże dekorację autka chcemy bardzo skromną i delikatną.
u nas też nigdy świadkowa nie miała bukietu, ale jak z TŻem byliśmy świadkami u brata TŻa na Podlasiu (zresztą ślub prawosławny i tam są dwie pary "starszych", w różnych regionach chyba różnie się mówi, no nie?) to miałam bukiecik razem z drugą świadkową, także już sama nie wiem
a jak już tak wrzucacie propozycje bukietów to dam i swoje z prośbą o rozszyfrowanie co to za kwiaty w ogóle

tymczasem zmykam do pracy, do jutra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (36,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bq.jpg (24,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bw.jpg (23,1 KB, 7 załadowań)
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:16   #1120
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cześć dziewczyny

Kurcze czytając Wasze opowieści o cenach, zastanawiam się za co ja tyle płacę U mnie podstawa to 145 pln, bez ciasta, tortu, alko i owoców. Do tego chcemy wiejski stół- ok 900 pln. Fontannę dla dzieciaków- 250 pln.

Co do ciast to jak się dowiadywałam to opcjonalnie to 2,5 kawałka na głowę. Ja myślę, że 4 rodzaje wystarczą. Na pewno nie chcę żadnych z kremami i ciężkich. Tort też nie chcę słodki, ma być piękny i smaczny Moja sala może pośredniczyć w zamawianiu wszystkiego, ale też możemy zamówić i dowieźć sami.

Na mojej sali nie można np przywieźć swoich wyrobów wędliniarskich do wiejskiego stołu czy też swoich ciast upieczonych przez kogoś tam. Chodzi oczywiście o bezpieczeństwo, żeby nikt się niczym nie potruł
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:19   #1121
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nina90 Pokaż wiadomość
ooo przeoczyłam
Tu jest "nasz" zespół na fb, możesz obczaić
http://www.facebook.com/pages/Silver...ref=ts&fref=ts
Wszystko z nimi ustalasz, jakie chcesz zabawy, jakie nie, w ogóle są elastyczni.
nie wiem jak do tego wróciłaś ale dzięki odsłucham wieczorem, powiedz mi jeszcze ile chcą?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 14:49   #1122
niulka_1985
Zadomowienie

No właśnie, jeżeli chodzi o ciasta - mam zamiar zakupić pudełka, aby po weselu rozdać ciasto gościom. Tylko jak to jest, trzeba w restauracji zamówić większą jego ilość? Orientujecie się w tym temacie?
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:58   #1123
little_zosh
Rozeznanie

nina90 garbusek świetny. My może starym Dodgem pojedziemy Niestety zdjęć nie mam, a modelu nie pamiętam, ale taki terenowy trochę, z odkrytym dachem może być. Trochę tak po wojskowemu wygląda. A jeśli nie będzie nam pasował, to Skodą Octavią. Wypożyczać nie mamy zamiaru

Cytat:
My płacimy 210/230 za osobę, w zależności od tego na ile ciepłych dań się zdycydujemy (4/5). Ale cena może wzrosnąć o 10 zł. Za to jest w niej prawie wszystko. Sami musimy zatroszczyć sie tylko o tort i alkohol (ale szampan na początek zapewnia sala). Pewnie jak wybierzemy opcję za 210/os, to weźmiemy wiejski stół chyba za 2000, nie pamiętam dokładnie... A menu układamy sobie sami z księgi dań do wyboru jakoś na miesiąc przed weselem.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ale za to zespół mam drogi A też z mojego miasta.
Zespół wcale nie taki drogi masz Ja dostałam trzy oferty jak na razie - 7000, 7500 i 9000 Dlatego pewni DJa wybierzemy. Chociaż mój tata zespół strasznie chce i mówi, że i 10 000 może mi na niego dać. Szalony

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:05   #1124
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Obdzwoniłam naście miejsc i z terminem czerwiec lub wrzesień 2014 będzie ciężko, ewentualnie może sierpień lub październik, chociaż wcale mi się to nie podoba. Ten tydzień będzie decydujący, albo się uda znaleźć jeszcze gdzieś taki termin, albo muszę wziąć sierpień, październik, albo przełożyć na 2015, ale nie chcemy czekać tak długo

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:07   #1125
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Mała czarna, mogłabyś podrzucić bukiety piwonii?

Ja będę miała menu za 190zl za osobę, to już jest z poprawinami.
w tym mam 4,5 mięsa na osobę, zimną płytę z 9 pozycjami, 6 dań ciepłych, lody i ciepłe napoje (kawa herbata bez ograniczeń).
Alko i soki markowe można zamowić w restauracji i to będzie za alko 25/os a soki 12/os.

A powiedzcie mi, czy któraś z Was będzie miala Dj'a? Jaką cenę macie?

Jeśli chodzi o owoce, nie wyobrażam sobie wesela bez nich, zwłaszcze latem! Ja zawsze na weselach jem praktycznie tylko owoce i ciasta

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

rom4ntyczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 15:08   #1126
nina90
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem jak do tego wróciłaś ale dzięki odsłucham wieczorem, powiedz mi jeszcze ile chcą?
szczerze Ci powiem, że filmiki na stronie fb sa srednie, grali u moich 2 sióstr i za☠☠☠iscie wybawilismy sie za kazdym razem dlatego padła decyzja o nich.
Co do oczepin oni maja chyba 2-3 wersje i wybierasz jaka chcesz
Zobacz sobie też zdjęcia!!
I np. jak graja marynarskie piosenki to przebieraja sie w stroje marynarzy, jak góralskie to w góralskie
Biorą 3800,- , ale terminy mają zapchane

charmsy
trollbeads

<----
Stary 2013-01-17, 15:14   #1127
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rom4ntyczk4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Mogę dołączyć? (w wolnych chwilach będę czytała poprzednie części)
Termin ślubu 26.07.2014
Pozdrawiam
witaj

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
mi bedzie bratowa narzeczonego robiła makijaż ale nie przyszłoby mi do głowy zamawiać już
teraz to może, rzeczywiście trochę za wcześnie, ale już miesiące wiosenne i letnie jak najbardziej (tak się do mnie klientki zapisywały, jak prowadziłam salon)

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
Śliczny bukiet

Widzę, że rozmawiałyście o kosmetyczkach. To ja spytam odwrotnie - czy któraś z Was planuje malować się sama?
Ja

Cytat:
Ja mam w umowie 200 może podskoczyć na 210,- za osobę, bez poprawin

Dziewczyny byłam wczoraj (jak pisałam) z mamą na spotkaniu z teściową w sprawie ustalenia menu. I generalnie nawet było miło i sympatycznie, wszystko poszło po mojej myśli i już uwierzyłam, że może teściowa się ogarneła i pewne rzeczy przemyślała, ale nic bardziej mylnego.
Dziś o 9:00 zadzwoniła do mnie, czy może bym pojechała z nią pooglądać garnitury dla TŻ i wybrać, które ma po przymierzać - niby miło. Potem poszłyśmy na kawę i się zaczęło - całe menu chciała zmieniać, chciała pójść z nami koniecznie podpisywać umowę (mimo, że z moją mamą ustaliły, że mamy iść z TŻ sami), jak przyszło co do czego i trzeba było zamówić garnitur z innego salonu, żeby TŻ mógł przymierzyć, bo akurat takiego nie mieli, to się rozmyślła.
Uduszę kiedyś tą kobietę gołymi rękami

Edytowane przez adziia13
Czas edycji: 2013-01-17 o 15:15
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:29   #1128
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Obdzwoniłam naście miejsc i z terminem czerwiec lub wrzesień 2014 będzie ciężko, ewentualnie może sierpień lub październik, chociaż wcale mi się to nie podoba. Ten tydzień będzie decydujący, albo się uda znaleźć jeszcze gdzieś taki termin, albo muszę wziąć sierpień, październik, albo przełożyć na 2015, ale nie chcemy czekać tak długo
Dlaczego Ci się nie podoba sierpień?
Ja bym wzięła, a właściwie to wolałabym sierpień niż lipiec, ale nie było już terminów.
Szkoda by było, gdybyście musieli o rok ślub przekładać.

adziia13, mimo że ja swoja teściową lubię, i to bardzo, to czasem też mam ochotę ją ukatrupić Chyba tak to już jest.
A Tż nie móglby z nią zamienić słówko, żeby się nie wtrącała za bardzo?
Ja bym nasłała Tż na nią
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:30   #1129
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
są w maju wszystkie trzy róże są zawsze właściwie a jeśli początek maja to tulipany napewno, później może być problem ale jak dobrze poszukasz to znajdziesz, goździki też są

jak chciałam piwonie ale niestety za wcześnie
ale goździki też są boskie

ostatnio nawet mi się bukiet z gerber spodobał
Też mi się podobają bukiety z gerberów uwielbiam gerbery
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:32   #1130
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam wczoraj (jak pisałam) z mamą na spotkaniu z teściową w sprawie ustalenia menu. I generalnie nawet było miło i sympatycznie, wszystko poszło po mojej myśli i już uwierzyłam, że może teściowa się ogarneła i pewne rzeczy przemyślała, ale nic bardziej mylnego.
Dziś o 9:00 zadzwoniła do mnie, czy może bym pojechała z nią pooglądać garnitury dla TŻ i wybrać, które ma po przymierzać - niby miło. Potem poszłyśmy na kawę i się zaczęło - całe menu chciała zmieniać, chciała pójść z nami koniecznie podpisywać umowę (mimo, że z moją mamą ustaliły, że mamy iść z TŻ sami), jak przyszło co do czego i trzeba było zamówić garnitur z innego salonu, żeby TŻ mógł przymierzyć, bo akurat takiego nie mieli, to się rozmyślła.
Uduszę kiedyś tą kobietę gołymi rękami
Wow! Już ustalacie menu i garnitur TŻ kupujecie? Jak dla mnie, to mega wcześnie

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:34   #1131
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
Też miałam to powiedzieć
My menu gdzieś miesiąc przed będziemy ustalać. Menedżerka lokalu mi powiedziała, że do czasu naszego wesela menu zmieni się ok. 4 razy.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:35   #1132
adziia13
Rozeznanie

wenedka były już takie prośby ze strony TŻ, ze strony mojej mamy i nic ona poprostu nie potrafi zrozumieć, że to nasz ślub, a ona swój miała 25 lat temu. Ja nawet nic nie mam do tego, że chce wybrać razem ze mną garnitur dla TŻ, tylko nie rozumiem, po co mi marnuje dzień, wyciągają mnie z domu, a potem jak już nam się coś spodobało nawet nie chce zamówić.
Stary 2013-01-17, 15:38   #1133
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
Menu musimy mieć ułożone do podpisania umowy, tego wymaga lokal, więc na to nie mamy wpływu. A z garniturem to jest tak, że TŻ ślubować będzie w mundurze, w garnitur się będzie przebierać, ja mam już suknię i teściowa wymyśliła, że w takim razie możemy wybrać też garnitur i wtedy się koszty rozłożą (rodzice chcą kupić TŻowi garnitur)
Stary 2013-01-17, 15:38   #1134
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rom4ntyczk4 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, czy któraś z Was będzie miala Dj'a? Jaką cenę macie?
Chyba co druga ma Ja caly czas szukam i ceny oscylują między 1000 a 2000, ale zazwyczaj chcą ok 1300
Stary 2013-01-17, 15:40   #1135
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
Widzę, że rozmawiałyście o kosmetyczkach. To ja spytam odwrotnie - czy któraś z Was planuje malować się sama?
Ja nie wiem
Stary 2013-01-17, 15:44   #1136
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Dlaczego Ci się nie podoba sierpień?
Ja bym wzięła, a właściwie to wolałabym sierpień niż lipiec, ale nie było już terminów.
Szkoda by było, gdybyście musieli o rok ślub przekładać.
Ja w wakacje mam zamiar wyjechać może nawet na 2 miesiące. Nie wiem co zrobimy, mam jakiś taki ogólny dół, bo wymarzyłam sobie wrzesień, ewentualnie czerwiec. Jak się wkurzę to wezmę zimę i ooo

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:51   #1137
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj byliśmy zobaczyć restauracje. Trochę jestem rozczarowana cenami. Liczyłam na to, że cena 200zł/osobę to cena z poprawinami, a tu niekoniecznie. 205 zł na łebka, bez poprawin, więc przy naszych 100 osobach... W dodatku na wiosce... To ciekawe ile w dużych miastach trzeba zapłacić. Trudno muszę zejść na ziemię i dostosować się do budżetu naszego, najwyżej nie będzie to piękny hotel tylko sala bankietowa i już.

U mnie 200zł/os, a poprawiny 25zł lub 50zł zależy czy świeże jedzenie czy odgrzewane
Stary 2013-01-17, 15:52   #1138
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Ech, ogólnie rzecz biorąc przerażają mnie koszty wesela... Jednak nie dołujemy się, za krótkie życie, by na to je tracić!

Kochane, ja zmykam do szpitala do siostry. We wtorek znów trafiła... Zaczyna to być przerażające, bo jeździ od szpitala do szpitala. Teraz dzwonię do kliniki jednej aby zapisać ją do profesora pewnego. Trzymajcie kciuki bym się dodzwoniła!

Do wieczorka! (bądź jutra, zależy jak wrócę)
Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 16:02   #1139
Kate Noir
Zakorzenienie

☠☠☠☠a jego mać ukradli nam tablice rejestracyjne samochodu
Stary 2013-01-17, 16:06   #1140
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
☠☠☠☠a jego mać ukradli nam tablice rejestracyjne samochodu
masakra ! co za kraj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości