Scent Bar XLVII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 17:25   #871
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Dot.: Scent Bar XLVII

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
wyguglałam se takie tematy na forach i we wszystkich, do których zajrzałam, kazali wywalić dysk na śmieci i kupić nowy
Jak mi laptop padnie, to idę się pociąć
Po co wywalać dysk, który działa?
Zacznij może pomału odkładać na nowy na wszelki wypadek, a ten dopóki sie nie zapali to niech działa jak najdłużej

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Mówi się "potrafi dostosować się do potrzeb i oczekiwań parafianina"

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:25   #872
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Cieciorka dobra
Jeśli masz tahini i czosnek to własnoręczny hummus możesz zrobić
o! muszę zrobić

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
A co to było?
no prince polo

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:27   #873
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Póki co działa i blue screena nie mam (jak poprzednio), ale piszą na forach, że taki komunikat to znak, że dysk się sypie i wkrótce koniec jeżu co ja zrobię
Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
jeżu, też parę dni temu nie mogłam uruchomić laptopa, ekran zrobił się cały niebieski z przerażającymi słowami typu "error" i "crash"... Aż mi się gorąco zrobiło, ale w końcu zadziałał i na razie wszystko ok. już raz straciłam wszystko z dysku, chyba się pochlastam, jak mnie to spotka znowu.
Maja, Melk, zróbcie sobie backup zamaist się trząść o dane. Szkoda nerwów.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:28   #874
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Położnictwo
do tagów!
Dodane
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:33   #875
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
jeżu, też parę dni temu nie mogłam uruchomić laptopa, ekran zrobił się cały niebieski z przerażającymi słowami typu "error" i "crash"... Aż mi się gorąco zrobiło, ale w końcu zadziałał i na razie wszystko ok. już raz straciłam wszystko z dysku, chyba się pochlastam, jak mnie to spotka znowu.
to samo miałam
teraz część kiedyś zgrałam na płyty, ale na resztę muzy i filmów potrzebuję ze 20 płyt, a u mnie na wsi się nie kupi w spożywczaku a w mieście dopiero w przyszły piątek będę, oby wytrzymał dysk tak długo

Cytat:
Maja, Melk, zróbcie sobie backup zamaist się trząść o dane. Szkoda nerwów.
jakbym wiedziała co to jest to bym robiła

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2013-01-17 o 17:34
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:34   #876
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
i śnieży nieprzerwanie szlag
podeślij śniek do mnie , lubieu
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Flo i reszta koniasto zwierzęcych kojarzycie tego Anglika co zmaltertował 26 koni ? ( kilka km odemnie )Dostał rok ( szkoda, że tylko rok, ale lepsze niż nic )więzienia i uciekl do Angli...no to Anglicy się spisali. Dorwali dziada i dodali Polakom niedawno
Odsiedzi
nareszcie jakaś skuteczność

Cytat:
Stwierdzam, że jestem nołlajfem, czytam takie bzdetne "artykuły", że aż samego mnie boleść ogarnia (typu "Herbuś w spódniczce w kwiaty")
ale to nie nołlajf , to goopota

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

o ile dobrze pamiętam, historycznie cała Polska nie była krajem stricte jednolitym wyznaniowo... nie tylko w moich stronach...

mi o coś odwrotnego chodziło... nie o fanatycznych wyznawców a osoby dla których duchowość jest sprawą poważną.
ciężko mi ująć w słowa o co mi chodzi, więc nie ciągnę tego wątku dalej..

bo po pierwsze jest to zakłamywanie prawdy, co z moralnego punktu widzenia jest nie do przyjęcia.
po drugie niechby sobie twierdził co chce, gdyby nie fakt, że w ten sposób podaje się za przedstawiciela wszystkich a co najmniej dużej większości Polaków, w tym osób takich jak ja, i wpływa na decyzje polityczne zgodnie ze swoimi poglądami, co niekonieczne jest spójne z poglądami i życzeniami tych osób które jakoby reprezentuje...

i mam rozumieć, że fakt, że tak jest nie martwi Cię i nie oburza ani trochę? i uważasz to za normalne i do przyjęcia? manipulacje faktami a co za tym idzie ludźmi dla własnych interesów?
1.kiedyś tak , ale od jakichś 50 lat nie
2.się domyslam o co Ci chodzi , ale co zrobić - nie ma się wpływu na motywacje i postępowanie innych , a trudno zabronić ochrzczenia dziecka komuś ,nawet jeżeli to robi dla picu , bo na jakiej podstawie - że ja uważam że dla picu ? Właśnie jeżeli się duchowość traktuje poważnie , to wypływa z tego tolerancja i miłosierdzie , co wyklucza oburzanie się na innych , tak ja to rozumiem . Jeżeli ktos jest wierzący głeboko i naprawdę , nie będzie się oburzał , bo to się kłóci z podstawową zasadą miłości bliźniego , jaki by on nie był .
3.ha , a od kiedy w sprawach politycznych i tam gdzie chodzi o pieniądze ktokolwiek mówi prawdę decyzje poedjmuje parlament , do którego naród wybiera swoich przedstawicieli wedle tego , jakie poglądy wyznaje , i jeżeli większośc zyskuje grupa o takich a nie innych zapatrywaniach , to chyba znaczy , że większość tych co głosowali ich wybrała , znaczy tak myślących jest dużo
4.nie uważam tego za normalne i do przyjęcia , ale nie jestem typem wojownika , nie umiem z całym światem wojować , już się naoburzałam przez długie lata na znacznie poważniejsze sprawy , a i tak nic z tego nie wynikło a niestety manipulowanie ludźmi to podstawowa praktyka stosowana przez prawie wszystkich nie tylko w polityce i statystyce - tak jest skonstruowany świat . Ja na swoim odcinku na który mam wpływ mogę walić prawde w oczy tak jak ją widzę , co do reszty świata - muszę go przyjąć jakim jest i kierować się zdrowym rozsądkiem , żeby przeżyć . I w końcu jak mówi któreś z praw Murphy'ego "Wszyscy kłamią , nie ma to jednak znaczenia , bo i tak nikt nikomu nie wierzy"

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
2. o negatywnych rzeczach się głośniej mówi, to raz. dwa, 5% wszystkich porodów to cała masa porodów i wg mnie to dużo jeśli aż w 5% procentach są komplikacje... pytanie takie, co też te komplikacje powoduje, Parabel stwierdziła że kolejne pokolenia są coraz słabsze, ale może część tych komplikacji ma też bezpośredni związek z uszpitalnieniem porodu, z tym, że poród ma być jak najwygodniejszy z punktu widzenia lekarza, z podawanymi lekami... nie ma tak, że coś ma tylko i wyłacznie skutki pozytywne, negatywne też są.
hehe , z punktu widzenia lekarza najwygodniejszy jest poród w domu , w którym lekarz nie uczestniczy tylko ze jest to poród najniebezpieczniejszy .
Teraz jest 5% komplikacji , kiedyś było 50% , nigdy nie bedzie 0% bo sie nie da . 5% to zupełnie dobry wynik . Są to komplikacje wynikające z patologii kobiety i dziecka , nie z uszpitalnienia , bo uszpitalnienie ma na celu zmniejszenie ilości komplikacji i rzeczywiście je zmniejsza - te , które może , a przede wszystkim zapobiega i leczy skutki komplikacji , to jest podstawowa przyczyna rodzenia szpitalnego .

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
a mogę zapytać niedyskretnie "czyli gdzie" i potem mieć ewentualne pytania dalsze jeśli dobrze przewiduję odpowiedź??
didowracz
Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość

no nie wiem, nie wiem...ja się przedwczoraj wieczorem zaprawiłam czymś (podejrzewam marchewkę) tak skutecznie, że wczorajszego dnia właściwie nie pamiętam. Praktycznie cały przespałam, z przerwami na wyloty do łazienki Dobrze,że z doświadczenia wiem kiedy będę mdleć, bo przy jednej z wizyt zdążyłam się nawet w miarę wygodnie położyć na podłodze w łazience, zanim zdążyłam pierdyknąć o cokolwiek upadając.
Ale dziś jest dużo lepiej, przynajmniej nie mam już 39 stopni temperatury. Swoją drogą nie wiedziałam,że przy zatruciu tak skacze temperatura.

u mnie duża część znajomych to rodzimowiercy, więc dziecinie chrzczą i nie posyłają na religię. A dzieci są traktowane przez rówieśników zupełnie normalnie
1.toś raczej wirusa złapała niż amrchefką się struła
2.na szczęście caszy się zmieniają

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:35   #877
Betty83
Zakorzenienie

Majka, nie panikuj. Sama dasz rade wymienic dysk i postawic system
A poki smiga, to zgraj sobie na flash czy plyty zdjecia i inne wazne dokumenty .
Stary 2013-01-17, 17:45   #878
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

no i to że takie komforty o których pisze Eenax np, to w spzitalu gdzie rodziły moje przyjaciółki to science-fiction jest - tam są uwłaczające warunki - ilość na sali kobiet nie spada poniżej 5 sztuk jest syf i ogólna olewka, znieczulica ( nie mylic ze znieczuleniem) to po prostu kwestia szpitala, wiem bo byłąm widziałam, i wrażenie to odniósł tam każdy identyczne - neva eva
Jest taka strona (chyba jeszcze?) rodzić po ludzku i tam była lista szpitali, w których rodzi się po ludzku

Cytat:
"System Windows wykrył problem z dyskiem twardym"

jedyny znajomy informatyk się wyprowadził i nie mam z nim kontaktu, a na nowy dysk (i zakup windowsa ) mnie nie stać
Cytat:
nic, wszystko grało do teraz
miejsca wolnego mam po 20GB i na dysku C i D
Wyskoczyło wyłącz komputer i napraw lub wymień dysk twardy

Nie mam kasy, żeby wieźć do serwisu, znów sobie zażyczą 2 stówy za dysk i więcej no i kto mi potem windowsa zainstaluje, jak ja nawet gg nie umiem zamontować?
Tż mówi, że trza nowy dysk i najlepiej jak najszybciej skopiować wszystkie dane ze starego na ten nowy ...

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
wyguglałam se takie tematy na forach i we wszystkich, do których zajrzałam, kazali wywalić dysk na śmieci i kupić nowy

Cytat:

Trza było nie upychać na dysku tylu dzikich chupów, teraz masz

Fstrętny Gryszard

Cytat:

no prince polo

Stary 2013-01-17, 17:50   #879
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
U nas zszywali lekarze-stażyści, tzn było dwoje stażystów - jedna kobieta i jeden chłop
Mnie ta stazystka zszywala i podczas zdejmowania szwow ginekolog narzekal, ze strasznie ciasno ale ja nie widze roznicy, khem

Wrocilam do starej klawirki

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:50   #880
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
to samo miałam
teraz część kiedyś zgrałam na płyty, ale na resztę muzy i filmów potrzebuję ze 20 płyt, a u mnie na wsi się nie kupi w spożywczaku a w mieście dopiero w przyszły piątek będę, oby wytrzymał dysk tak długo

Backup = kopia zapasowa
Część danych - jak wynika z powyższego posta - już skopiowałaś, więc zawsze coś do przodu. Dobrze będzie

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2013-01-17 o 17:52
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:53   #881
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Tż mówi, że trza nowy dysk i najlepiej jak najszybciej skopiować wszystkie dane ze starego na ten nowy ...
a to można tak zrobić, że oddaję laptopa i mówię: proszę zainstalować nowy dysk i skopiować wszystko ze starego? Tak, że jak odbieram, to będę miała windowsa i wszystkie programy zainstalowane i będzie działać jakby nigdy nic w nim nie grzebano?

tylko, że poprzednio facet mi coś mówił, że do instalacji win potrzebny jest kod/klucz. A ja nic takiego nie mam
ja nie mam pojęcia jak to się robi ja umiem tylko włączyć komputer, odpalić muzykę, filmy i internet i nic więcej
Niech mi zrobią tak, żeby działało
poprzednio mi dali łysego laptopa z dyskiem, dopiero zawiozłam do kolegi, on mi oddał z windowsem, a wszystkie sterowniki, office, przeglądarki itp. musiałam sama od nowa instalowac, koszmar, ciągle coś mi się psuło i nie działało, kilka tygodni się męczyłam

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2013-01-17 o 18:00
Stary 2013-01-17, 18:01   #882
Redhaired Witch
Nindżopesz

Maja, kiedy kupilas laptoka i jaki masz system? Kruszynka mowi, ze jesli masz siodemke to mozna zrobic kopie zapasowa. A jesli to XP tak zagaduje to on mu nie wierzy. Bo Tobie laptok pada, tak? Powiada tez, ze zawsze mozesz wpasc do nas to sie sprawdzi co i jak, dysk sprobuje reperowac o ile da rade i w razie czego mamy pirackiego XP.

Stary 2013-01-17, 18:07   #883
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie głowa rozbolała chyba z ekscytacji przy kręceniu kremu
chyba raczej ze frontu atmosferycznego ja mam młota pneumatycznego we łbie pół dnia się łomocze - idzie wyż

Cytat:
Co znaczą pogrubione? Uprzejmie proszę o wzbogacenie mojego zasobu słownikowego

doula z hamerykańskiego

cacyki to moja wersja słowna tzatziki

Cytat:
ja bym już dawno posłała wszystko na skrzynkę mailową lub an dysk zewnętrzny

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
4.nie uważam tego za normalne i do przyjęcia , ale nie jestem typem wojownika , nie umiem z całym światem wojować , już się naoburzałam przez długie lata na znacznie poważniejsze sprawy , a i tak nic z tego nie wynikło a niestety manipulowanie ludźmi to podstawowa praktyka stosowana przez prawie wszystkich nie tylko w polityce i statystyce - tak jest skonstruowany świat . Ja na swoim odcinku na który mam wpływ mogę walić prawde w oczy tak jak ją widzę , co do reszty świata - muszę go przyjąć jakim jest i kierować się zdrowym rozsądkiem , żeby przeżyć . I w końcu jak mówi któreś z praw Murphy'ego "Wszyscy kłamią , nie ma to jednak znaczenia , bo i tak nikt nikomu nie wierzy"
ale są grupy społeczne, głównie młodych ludzi, którzy wciąż liczą na zmiany bo chcieliby żyć w lepszym swiecie, wciąż widzą sens walki o zmiany, dążenia do nich, jeśli nie oni to kolejne pokolenia, bez tej dążności do zmian samo nic się nie stanie, a zbiorowa niezgoda na pewne aspekty życia może w końcu doprowadzić do ich zmina - piszę ogólnie bo nie chodzi mi tu o jeden aspect chrzczenia i udawania przez ludzi katolików bo tak wygodniej z jednoczesnym przeklinaniem tejże religii oraz instytucji kk, tylko o takiej właśnie "bogobojnej" postawie, że a i tak nic się nei zmieni to po co sie odzywać

sama piszesz że czasy sie zmieniajo - o to właśnie chodzi, to ludzie zmieniajo czasy, odważni ludzie, którzy widzą sens w nieprzemilczaniu wielu spraw ich dotykających

Cytat:
Jest taka strona (chyba jeszcze?) rodzić po ludzku i tam była lista szpitali, w których rodzi się po ludzku
wiem, moja przyjaciółka robi casting szpitali, i juz ma odnośnie tej strony wiele konkretnych poważnych zarzutów - niemniej to long story

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-01-17 o 18:08
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 18:15   #884
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Maja, kiedy kupilas laptoka i jaki masz system? Kruszynka mowi, ze jesli masz siodemke to mozna zrobic kopie zapasowa. A jesli to XP tak zagaduje to on mu nie wierzy. Bo Tobie laptok pada, tak? Powiada tez, ze zawsze mozesz wpasc do nas to sie sprawdzi co i jak, dysk sprobuje reperowac o ile da rade i w razie czego mamy pirackiego XP.
win 7 mam
laptok ma ze 4-5 lat, dysk zmieniany ze 3 lata temu, system jakieś 2 lata temu ostatnio
Cytat:
ja bym już dawno posłała wszystko na skrzynkę mailową
60GB muzy i drugie tyle filmów?
Cytat:
lub an dysk zewnętrzny
nawet nie wiem co to
Stary 2013-01-17, 18:17   #885
gryx82
BAN stały

Cytat:

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38702965]I przyszły spodnie. Za☠☠☠iste ale... za duże! Rozmiarowo 28 ale i tak za duże[/QUOTE]
Fota!

Cytat:
nie mam wiórków kokosowych i kuminu i chyba kurkumy, ale ona głównie dla koloru jest (chyba?)
Kurkuma? Dla koloru głównie (smaku wielkiego nie robi)
Cytat:
moje danie wyszło pyszne, ale wygląd ma wyjątkowo niewyjściowy
oczywiście uż na wstępie zrezygnowałam ze wszelkich przepisów i poszłam na żywioł
Czasami tak jest właśnie najlepiej, bo od tego przeglądania blogów kulinarnych człowiekowi najczęściej w głowie się miesza i sam nie wie, czy ma jeszcze ochotę na gotowanie, czy nie lepiej zrobić se bułkę z serem
Cytat:
Dodane

Cytat:
Ja też nie wiedziałem, że backup to inaczej kopia zapasowa (tj. co niedzielę komputer mi ją robi automatycznie, ino pojęcia nie mam, gdzie to zapisuje)
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
ale to nie nołlajf , to goopota

Też prawda
Cytat:
I w końcu jak mówi któreś z praw Murphy'ego "Wszyscy kłamią , nie ma to jednak znaczenia , bo i tak nikt nikomu nie wierzy"

Cytat:
Fstrętny Gryszard

Cytat:
Mnie ta stazystka zszywala i podczas zdejmowania szwow ginekolog narzekal, ze strasznie ciasno ale ja nie widze roznicy, khem
To może być złudne Przyślij mi zdjęcie na @, niech się wypowie ktoś "z boku"

---

Czymta kciuku, coby ciasto chlebowe się ruszyło, gdyż ojciec za chwilę jeść chciał będzie, a ja rano nalegałem "nie kupujcie chleba, upiekę" (chyba przesadziłem z mąką razową i dodatkami, strasznie gliniaste wyszło)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 18:27   #886
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Ok, wracamy poziomem do gimnazjum!

Zamawiał ktoś lakiery z Victoria's Beauty?
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 18:30   #887
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
win 7 mam
laptok ma ze 4-5 lat, dysk zmieniany ze 3 lata temu, system jakieś 2 lata temu ostatnio
TZ zapytuje psychonapastliwie "czy masz naklejke". Twierdzi, ze najprosciej kupic dysk na USB, podlaczyc i zrobic kopie zapasowa z systemu (ponoc proste i system prowadzi) no a potem kolejny dysk zeby przegrac to z powrotem... Ale zapyta jeszcze w robocie informatyka co radzi.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Czasami tak jest właśnie najlepiej, bo od tego przeglądania blogów kulinarnych człowiekowi najczęściej w głowie się miesza i sam nie wie, czy ma jeszcze ochotę na gotowanie, czy nie lepiej zrobić se bułkę z serem

Rozwalil mnie jakis tag religijny

Stary 2013-01-17, 18:32   #888
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
a to można tak zrobić, że oddaję laptopa i mówię: proszę zainstalować nowy dysk i skopiować wszystko ze starego? Tak, że jak odbieram, to będę miała windowsa i wszystkie programy zainstalowane i będzie działać jakby nigdy nic w nim nie grzebano?
No właśnie chyba zależy gdzie oddasz Qrde no najlepiej by było dać komuś znajomemu.

Cytat:
wiem, moja przyjaciółka robi casting szpitali, i juz ma odnośnie tej strony wiele konkretnych poważnych zarzutów - niemniej to long story
Szkoda, mój szpital był/jest? na tej liście, ale to przeczytałam dopiero po porodzie, bo i tak wyboru szpitali za dużego nie miałam, a wiedziałam mniej więcej jak tam jest, casting najlepiej wśród znajomych robić ( "zaufanych" )

Cytat:

No czyli Ty

Cytat:
Czymta kciuku, coby ciasto chlebowe się ruszyło, gdyż ojciec za chwilę jeść chciał będzie, a ja rano nalegałem "nie kupujcie chleba, upiekę" (chyba przesadziłem z mąką razową i dodatkami, strasznie gliniaste wyszło)
Oj tam jakby co to skoczysz do Polo, chyba mają tam chleb też, nie?

Stary 2013-01-17, 18:36   #889
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5
Konto usunięte

Cytat:
Fota!

Ja też nie wiedziałem, że backup to inaczej kopia zapasowa (tj. co niedzielę komputer mi ją robi automatycznie, ino pojęcia nie mam, gdzie to zapisuje)

1. Będzie niebawem wew profilu
2. A nie pomyliło Ci się z aktualizacją? Bo jeśli robi Ci backup to nieźle musisz mieć dysk zawalony
3. Są

A no i Majuta też trzymam
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 18:38   #890
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Rozwalil mnie jakis tag religijny
Dr Tru wpisała

Stary 2013-01-17, 18:42   #891
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
TZ zapytuje psychonapastliwie "czy masz naklejke". Twierdzi, ze najprosciej kupic dysk na USB, podlaczyc i zrobic kopie zapasowa z systemu (ponoc proste i system prowadzi) no a potem kolejny dysk zeby przegrac to z powrotem... Ale zapyta jeszcze w robocie informatyka co radzi.
mam naklejkę, ale z windows visty, któa mi padała i dlatego potem mi 7 po znajomości dali chyba będe musiała wrócić do tej viśty ale na tamtym, to nawet filmu nie umiałam otworzyć

a co toto jest toto dysk na usb? drogfie toto? w serwisie mi nie zrobią, żebym nie musiała kupować? Tylko ile se zażyczą, cholera
edit: łoesu, taki dysk na allegro po 200 zeta kosztuje
Kopię zapasową systemu właśnie próbowałam zrobić, ale obojętnie czy zapisuję na pendrive czy dysku D (20 G wolnego) to mi wyskakuje, że za mało miejsca do zapisania

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2013-01-17 o 18:47
Stary 2013-01-17, 18:46   #892
Katty_p13
Piers do przodu

Maju np tutaj masz po taniości a podłączasz jak pena
Stary 2013-01-17, 18:46   #893
gryx82
BAN stały

Cytat:
chyba raczej ze frontu atmosferycznego ja mam młota pneumatycznego we łbie pół dnia się łomocze - idzie wyż
Idzie, u mnie już piździ jak na Suwalszczyźnie
Cytat:
Ok, wracamy poziomem do gimnazjum!

Cytat:
TZ zapytuje psychonapastliwie "czy masz naklejke"
O! Ja mam, chociaż coś
Cytat:
No czyli Ty
Było oczywiste, że się ktoś doczepi
Cytat:
Oj tam jakby co to skoczysz do Polo, chyba mają tam chleb też, nie?
Rośnie, rooośnieee!
[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38704459]1. Będzie niebawem wew profilu [/quote]
To fajnie
Cytat:
2. A nie pomyliło Ci się z aktualizacją? Bo jeśli robi Ci backup to nieźle musisz mieć dysk zawalony
Weź Ty do mnie slangiem informatycznym nie grypsuj, bom ja lajkonik we tym temacie Co tydzień, we każdą niedzielę, robi mi kopię zapasową, tyle wiem
Cytat:
3. Są
Tera lete we foremki nałożyć, i piekarnik rozgrzać
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 18:51   #894
Konto usunięte

Cytat:
mam naklejkę, ale z windows visty, któa mi padała i dlatego potem mi 7 po znajomości dali chyba będe musiała wrócić do tej viśty ale na tamtym, to nawet filmu nie umiałam otworzyć

a co toto jest toto dysk na usb? drogfie toto? w serwisie mi nie zrobią, żebym nie musiała kupować? Tylko ile se zażyczą, cholera
Kopię zapasową systemu właśnie próbowałam zrobić, ale obojętnie czy zapisuję na pendrive czy dysku D (20 G wolnego) to mi wyskakuje, że za mało miejsca do zapisania
Z całego serca odradzam viste. Dysk na usb to taki dysk coś w stylu pen driva . Tutaj masz małe rozeznanie im większa pojemność tym droższy Kopia zapasowa będzie chyba potrzebowała tyle samo miejsca co powiedzmy dysk C. Czyli jeśli masz na dysku 20 Gb danych to taki dysk potrzebujesz do utworzenia kopii zapasowej. Tak myślam.
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 18:54   #895
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
dla mnie to jest drogo dodaj do tego cenę dysku twardego, jego wymiany, instalacji windowsa (choćby tej visty) to już mnie kilkaset złotych wyniesie i skąd ja mam to wziąć, jak na koncie ze 150 złotych mam?

Stary 2013-01-17, 18:58   #896
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Ale okazja Sam bym chyba drapnął jakbym miał za co

Cytat:
Weź Ty do mnie slangiem informatycznym nie grypsuj, bom ja lajkonik we tym temacie Co tydzień, we każdą niedzielę, robi mi kopię zapasową, tyle wiem

Tera lete we foremki nałożyć, i piekarnik rozgrzać
1. To masz ładnie dysk zapchany
2.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
dla mnie to jest drogo dodaj do tego cenę dysku twardego, jego wymiany, instalacji windowsa (choćby tej visty) to już mnie kilkaset złotych wyniesie i skąd ja mam to wziąć, jak na koncie ze 150 złotych mam?

A ciekawe czy da się zainstalować windowsa na zewnętrznym Skoro na pendrive można to na zewnętrzny chyba też Red podpytaj małżona
Stary 2013-01-17, 19:01   #897
Maja102
Zakorzenienie

znalazłam cennik jakiejś firmy z wrocławia i piszą:
- wymiana dysku twardego z kopiowaniem danych 50zł

Ale czy to znaczy, że jak mi włożą nowy dysk, to skopiują ze starego windowsa (7 a nie vistę) z wszystkimi programami, muzyką itp?
Stary 2013-01-17, 19:06   #898
Konto usunięte

Cytat:
znalazłam cennik jakiejś firmy z wrocławia i piszą:
- wymiana dysku twardego z kopiowaniem danych 50zł

Ale czy to znaczy, że jak mi włożą nowy dysk, to skopiują ze starego windowsa (7 a nie vistę) z wszystkimi programami, muzyką itp?
Zapewne musisz mieć swój dysk
Stary 2013-01-17, 19:10   #899
Katty_p13
Piers do przodu

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38705068]Zapewne musisz mieć swój dysk [/QUOTE]
Raczej nie inaczej
Stary 2013-01-17, 19:18   #900
Maja102
Zakorzenienie

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38705068]Zapewne musisz mieć swój dysk [/QUOTE]

a oni nie moga tak z dyska na dysk? jakimiś kablami czy coś? Podobno można zwykły dysk w jakąś obudowę/coś jak toto na karty pamięci dac i odzyskać dane ze starego
parę tyg, temu byłą w sksierach afera, że facet oddał laptoka z dyskiem do naprawy, a dostał z cudzymi danymi. Na to goście z serwisu, że to standardowa u nich procedura, że po naprawie dysku zapisują na nim jakieś dane z innego kompa (w tym przypadku innego klienta), żeby sprawdzić czy działa, a potem kasują. Tylko tym razem zapomnieli skasować

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości