|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
![]() a co do wiadra to jeśli wanienka ma być potrzebna żeby pępka nie moczyć to ja kąpałam małą od pierwszego dnia w domu w całości, tj. robiła to taka położna, tzw. babcia marysia, wyjeździła sie przez lata do dzieci u nas w mieście że niewiele takich, których by nie kąpała za parę groszy codzienna wizyta o danej godzinie plus wszelka pomoc w sprawach dziecka. Ale metody niektóre szokujące, córkę wrzucała do wanienki na brzuch, palcem podpierała brodę i do przodu do tyłu pluskała i potem odwrotnie i takie bajery, po kąpieli masowanko takie solidne, a przed namydlanie gąbką na przewijaku. Ogólnie wszelkie jej rady i metody były rewelacyjne więc zamierzam stosować i teraz a kąpanie w całosci nie miałao wielkiego znaczenia dla pępka. Ona w ogóle się tym nie przejmowała i szybko się zagoił i nie było problemu.
|
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od początku ciąży piję wodę jak głupia. W życiu takiego pragnienia nie miałam
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczęta, właśnie wróciłam.
Dokończę nadrabianię zaraz (bo już conieco przeczytałam w autobusie) tylko Wam szybko napiszę jak było na warsztatach (a raczej wykładzie, bo trudno to nazwać warsztatami). Było trzech gości merytorycznych: sex coach, ginekolog i dietetyk. Z całej trójki najfajniej mówiła ginekolog, bo najwięcej wiedzy przekazała, a pozostałe dwie to takie pitu, pitu które i tak wiemy. Jako, ze siedzimy w tym temacie już parę ładnym miesięcy to nic bardzo odkrywczego się nie powiedziałam, za to dostałam trochę gratisów, więc warto było się wybrać A mianowicie dostałam:próbki (po 5 tabletek) lacibios femina, pro uro, 3ech płynów do higielny intymnej, preparat do zmiękczania skórek u paznokci,próbki kosmetyków osmoza care i cutis help (nie słyszałam o nich wcześniej), centymetr krawiecki i niedrapaki od Alles, dwa deserki i soczek gerber i kalendarz malucha od nestle, a i jeszcze lutowe wydanie Twojego stylu. Było tez losowanie nagród (różne książki, zestawy kosmetyków itd) ale nic nie wylosowałam. Ot, taki spędzony wieczór poza domem i powrót z mnóstwem makulatury W sumie ok.Aśś i Marchewka, wiecie co, ja zapisałam się na to spotkanie zaraz po tym jak o nim Inna na forum napisała i zupełnie zapomniałam. Dopiero dziś zerknęłam na maila i zobaczyłam, że przypominają o warsztatach też to prawie przeoczyłam. Ale jak coś jeszcze wyhaczę ciekawego, warszawskiego to będę Wam słać PW
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Axella słabą chyba możesz w ogóle to niektóre laboratoria nie każą być na czczo do morfologii
![]() a co do picia wody to o ile nie puchniesz to niech spada i nie pierdzieli Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-17 o 21:35 |
|
|
|
#2195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wiadro to taka "nowosc", ale fotki malej podczas kapieli uuuurooooczeeeee! ![]() Cytat:
zjedz sobie owocki, hehe. fajne warsztaty, mile popoludnie. zazdroszcze.
|
||
|
|
|
#2196 | ||
|
Wtajemniczenie
|
gratuluje udanych wizyt !!! Xal a Tobie dodatkowo potencjalnej córeczki
![]() Cytat:
![]() nas niestety nie stać na płatną, tzn mam wybór albo badanie prenatalne w 30-32 tc albo szkoła więc wolę badanie. Cytat:
mówisz że w tym Fido jest wszystko? to też podjedziemy, może nawet najpierw tam. szukałam po necie właśnie sklepów gdzie można Cadeta zobaczyć i na stronce ich strasznie mało sklepów wyskoczyło :/ jeszcze poczytałam opinie o solarisie i nadal mam bałagan w głowie, psioczą strasznie na spacerówki :/ Axella 4 litry ?? omg, ja jak wypije dwie herbaty i trochę wody mineralnej to jest dobrze ale wiem że to za mało ...Ash super że tyle gratisów dostaliście
|
||
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że tyle pijesz
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Xal i Magiusa gratuluję udanych wizyt i prawdopodobnie córeczk
![]() ![]() No z gratisów jestem zadowolona zwłaszcza z Twojego Stylu ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- A, dziewczyny z Katowic i oklolic, te same warsztaty będą u Was 31.01 tu trochę info:http://www.swiadomamama.pl/%C5%9Bwia...ymnie-katowice |
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam na chwilkę zobaczyć jak tam wizyty, zaczęłam nadrabiac od momentu jak sobie poszłam i szybko znalazłam pierwszą relację
![]() Cytat:
przeważnie te dziewczynki tak się kryją więc to pewnie cipka ![]() gratuluje wizyty
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w Poznaniu też będą?
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
heloł! wyłapałam, że prawdopodobnie dwie kolejne dziewuszki będą na wątku
aaaaale fajnie no i tyle się napisałam... zaraz pójdę spać, bo padam!
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak któraś jeszcze to dajcie znać, spotkamy się nie tylko na forum
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diabli ale Ty wyszukujesz tych artykułów Normalnie z Ciebie kopalnia informacji
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
W sumie dużo przygotowań to nie było. Ciuchy poprane,posuszone, torby spakowane..Jutro czeka na tel od przewoźnika bo teraz to on będzie się z mężem kontaktował, o której i w którym miejscu ma być.. Wyjazd z naszej miejscowości więc tyle mniej stresu
![]() Cytat:
Ja pierdziu.. 2 godziny nie mogłam się zalogować bo mnie wyrzucało
|
|
|
#2206 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde nie zacytowalo mi wszytskich postów ![]() jeszcze któraś, chyba Veronic pisała, że była zadowolona z allegrowicza rodzyneczki. Dzięki za info, ich asortyment też mi odpowiada.. może dziś jeszcze popreglądam allegro i znajdę jakiegoś fajnego allegrowicza Cytat:
dla Twojego Tż. mój do oszczędnych nie należy.. no i raczej jest z tych wygodnych, więc mi powiedział żebym sobie darowała te pieluszki wielorazowe, że to za dużo zachodu. Ale jeszcze z nim podyskutuję ![]() Cytat:
![]() ![]() mi już ciężko się schylać żeby np. ubrać buty Cytat:
![]() to na pewno spora oszczędność, chemia jest strasznie droga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mmm... ciasto marchewkowe.. może zrobię na weekend ![]() Cytat:
![]() ale też słyszałam, że moczenie pępka w wodzie wcale nie koliduje z jego gojeniem Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely jak będziesz robiła to marchewkowe to spróbuj z polewą z serka - cudo
Ale mi mały kopa zasadził... pierwszy raz zabolało ![]() Kładę się spać, jutro jadę o 6:00 z mężulem do ortopedy szkoda, że nie mogę przy okazji glukozy zaliczyć, za wcześnie jeszcze ![]() dobranoc |
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba faktycznie spróbuję ![]() powodzenia jutro u ortopedy ![]() my jutro mamy połówkowe ale się cieszę, Tż też już się doczekać nie może i mały chyba też, bo kopie jak szalony. Pierwszy raz widziałam jak mi się brzuch wypukla w miejscach gdzie kopał ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- cały czas się głowię nad tymi wózkami.. ![]() Dziewczyny, co myślicie o tych dwóch modelach ? http://allegro.pl/ultralekki-elipso-...952984817.html http://allegro.pl/nowosc-wozek-carin...954463436.html jeśli nie znajdziemy jakiegoś fajnego używanego to chyba wybierzemy któryś z tych ![]() nie chcemy wydać więcej jak 1500zł, a te właśnie taką cenę mają wydają się mieć wszystkie najważniejsze funkcje i są już z fotelikami... |
|
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogłam się zalogować cały czas
![]() sączy mi się coś z cycków, nie wiem czy się martwić czy co ![]() a co do picia-gin ostatnio mnie zj ebał,że nie ma upałów i 2l na dobe stanowczo wystarczą a tu opis fajnego porodu taki optymistyczny :phttp://dziecko-info.rodzice.pl/showt...spomnienia-%29 |
|
|
|
#2210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uciekam spać, kolorowych snów!
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
branoc
![]() jutro mnie nie ma
|
|
|
|
#2212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a stronka dziecisawazne bardzo czesto wrzuca rozne fajne artykuly.---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
zaczal zglebiac temat "ile bedziemy potrzebowali dziennie/miesiecznie pampersow. przekalkulowal i chyba to sklonilo go do refleksji hehe.ja tez jakos nie mam zaufania do wiadra, ale znajoma wrzucila kilka fotek malej "w kapieli" i sa naprawde fajne widac, ze sprawia jej to przyjemnosc jak sobie tak siedzi i moczy stopki i dupcie ![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
![]() kciuki za wszystkie jutro wizytujace! (JennyAniolek, lonely_lady - za polowkowe sciskam szczegolnie!!!) gosiulka22, karolina2121, vvgh, gold-fish obejrzelismy film http://www.filmweb.pl/film/Niemo%C5%BCliwe-2012-586390 polecam. mala mnie solidnie skopala, wiec czas spac. dobranoc. |
|||
|
|
|
#2213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry ściskam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze
|
|
#2214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ehhe
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z rana
nic nie mam do powiedzenia, jakaś taka śnięta jestem... muszę się wyszykować do pracy zatem!
|
#2216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lonely_ lady moja znajoma ma ten wózek carino i bardzo sobie chwali. oglądałam go w sklepie, ale ja się nie znam na wózkach :/ za to ona tak- ma sklep dziecięcy. z mojej strony mogę powiedzieć, że jest piękny lecę na podgląd maluszki, więc proszę o kciuczki
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-01-18 o 08:28 |
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
ja dojechałam niedawno do pracy bo był straszny wypadek karambol po drodze. na dodatek szyby miałam tak zmrożone że ciężko mi było je zdrapać i wyjechałam później niż zwykle. i jeszcze dzień dobrze się nie zaczął a ja już mogłabym iść spać bo się zmęczyłam
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Carino - któraś wklejała go już chyba, tak mi się wydaje, bo gdzieś widziałam te fotki a sama go chyba nie znalazłam. Ja zdecydowałam, że wózek muszę najpierw "wymacać" to zdecyduję.
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja zaniosłam dziś siuśki z rana i tak się w*&&*m, nosz!! Buractwo takie, ze masakra. Oczywiście wszyscy udają, że nie widzą, że jestem w ciąży. Wyszłam z kolejki do rejestracji zobaczyć do której pobierają krew i jak wróciłam to koleś, który stał za mną udawał, że mnie nie widzi. Powiedziałam tylko pod nosem "burak" i stanęłam za nim. Pielęgniarka, która wie że jestem w ciąży i widziała że stałam przed nim chciała coś powiedzieć ale pokazałam jej, żeby się nie odzywała - no bo po co? Będzie sobie i mnie psuła humor na cały dzień? ![]() Poszłam do zabiegowegoi zanieść pojemniczek a pielęgniarka sobie wychodzi - ja do niej, że przyniosłam mocz do analizy a ona prosze poczekać... I czekam i czekam... Obok mnie stoi starszy pan, mega chory - kaszle na mnie i kicha.![]() W(**&m się, weszłam sobie sama do zabiegowego, na rachunku napisałam imię, nazwisko i pesel i postawiłam na nim siuśki i wyszłam... Spędziłam tam bagatela 40 min tylko po to, żeby zrobić badanie moczu
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Can
![]() Ale ludzie to faktycznie świnie ![]() cześć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

kompromis musial byc...on upieral sie przy lence. stwierdzilam, ze ja odpuszcze zoje, jesli on tez zrezygnuje ze swojej propozycji
i razem wybralismy nele i hanie. ale ta zojeczka nadal nie daje mi spokoju :P

nie wiem jak to się stało.. ale piję jak głupia non stop.. z 4litry dziennie, mój gin mnie zabije 
07.07.2012