Serial Dexter - ktoś jest fanem? - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 15:19   #1231
Nati02
Zakorzenienie

Dot.: Serial Dexter - ktoś jest fanem?

Dziewczyny, wszystkie poprzednie sezony byłam na bieżąco, ten oglądam z opóźnieniem- jestem na 3 odcinku

I jakich super rzeczy się od Was dowiedziałam o wątkach w serialu

Tylko proszę mnie naprowadzić, ile ma mieć serial odcinków?
Stary 2012-12-20, 16:16   #1232
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
jak będę chciała obejrzeć film akcji pt. jak wychować dziecko to włączę sobie klan
A to ja mówię o filmowaniu wychowywania dziecka? (bo chyba pisałam, że to powinni robić jego dziadkowie) i co Ty znowu z tym twoim ulubionym serialem? nie wiedzialam , że w "Klanie" wychowują seryjnych morderców, dzięki za cynk, muszę w takim razie wreszcie obejrzeć kiedy i gdzie leci?
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 17:18   #1233
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
A to ja mówię o filmowaniu wychowywania dziecka? (bo chyba pisałam, że to powinni robić jego dziadkowie) i co Ty znowu z tym twoim ulubionym serialem? nie wiedzialam , że w "Klanie" wychowują seryjnych morderców, dzięki za cynk, muszę w takim razie wreszcie obejrzeć kiedy i gdzie leci?
myślę, że skoro potrafisz posługiwać się wizażem to jesteś również w stanie zdobyć tę informację
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 18:13   #1234
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
myślę, że skoro potrafisz posługiwać się wizażem to jesteś również w stanie zdobyć tę informację
Jasne, poszukam wątku o Klanie
Stary 2012-12-20, 19:55   #1235
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Jasne, poszukam wątku o Klanie
no nie mogę powiedzieć, żebym była rozczarowana Twoją odpowiedzią

a ja, żeby zgodnie z tradycją bożonarodzeniową powspominać stare, dobre czasy zaopatrzyłam się w pierwsze 3 odcinki 1.sezonu. Miło będzie powspominać młodszego Dextera, Debrę w mundurze (bo ona chyba dopiero została przyjęta do policji, nieprawdaż?) czy szczuplejszego Batistę
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 16:20   #1236
201803290936
Konto usunięte

Finał mnie rozczarował. Więcej sensu by to miało, gdyby Debra wyszła z kontenera, mówiąc Dexterowi, że pozwala mu zabić La Guertę, a nie że ona ją zastrzeliła. Generalnie jednak sezon mi się podobał.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-29, 19:04   #1237
MayaMarie
Raczkowanie

Sezon się super zapowiadał, ale jak dla mnie to mocno przekombinowany i poszedł w stronę telenoweli. Finał fatalny! No i nie znoszę Hanny, bez sensu ten wątek romansowy - z każdą poprzednią kobietą Dextera było dość dobrze ukazane jak rodzi się między nimi uczucie bądź tylko namiętność, wszystko było wiarygodne, natomiast z Hanną mam wrażenie, że romans jest ot tak, żeby był, znikąd, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, mocno niewiarygodne. I w ogóle nie przemawia do mnie, jak Dexter tłumaczy, czym Hannah różni się od poprzednich jego kobiet.

Za to ogromnie podobał mi się wątek mafijny!

A sam Dexterek słaby jakiś i nijaki, wypada blado w tym sezonie

Oby 8 seria była już ostatnia i porządna.

Daeran, Wrath of the Righteous
MayaMarie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 08:37   #1238
Whim
...

Parę informacji:
Cytat:
"Dexter" z ósmym sezonem powróci do ramówki już latem, a dokładnie 30 czerwca.
Cytat:
Nevins nie potwierdził, że ósma seria "Dextera" będzie serią finałową. - Nie będziemy dzisiaj ogłaszać takich rzeczy, nie powiemy, kiedy "Dexter" się zakończy. Wydaje mi się, że historia Dextera powoli się wyjaśnia, nadchodzi jasny etap końcowy, ale nie będziemy mówić o tym teraz. Nevins uspokoił jednak dziennikarzy i potwierdził, że przed premierą ósmej serii, stacja Showtime oficjalnie ogłosi czy będzie to finałowa seria, czy też nie.
Źródło: http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/...juz_w_czerwcu/

Whim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 13:06   #1239
olina_
Raczkowanie

Super, że w tym roku będzie wcześniej
olina_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 13:31   #1240
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
Stary 2013-01-13, 17:43   #1241
iixi
Zakorzenienie

ale fajnie w końcu nie będzie trzeba było aż tak długo czekać ale w sumie mam nadzieję, że zakończą już ten serial mimo, że go baaardzo lubię

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 20:29   #1242
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
ale fajnie w końcu nie będzie trzeba było aż tak długo czekać ale w sumie mam nadzieję, że zakończą już ten serial mimo, że go baaardzo lubię
Również nie chciałabym, żeby ciągnęli go na siłę. Z drugiej strony żadna pozycja stacji Showtime nie miała nigdy takiej oglądalności, przez co obawiam się, że ze względów finansowych właśnie mogą popłynąć z produkcją.
Stary 2013-01-14, 11:51   #1243
visionAM
Zakorzenienie

Tez bym chciała żeby zakończyli na najbliższym sezonie, bo coraz mniej mi się ten serial podoba, a byłam jego wielką fanką Nie chcę żeby tego zniszczyli
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 12:14   #1244
kasztanka3
Pani Mizantrop

Mnie się podoba, w bardzo dobry sposób pokazane jest, jak postacie się zmieniają, ewoluują.
Dużo osób narzeka, że Dex się robi niezdarny, za bardzo pewny siebie. Głupotą byłoby, gdyby postać przez 7-8 sezonów nie zmieniła się wcale i tylko stała w miejscu i cały czas zachowywała się tak samo. Zmiany są naturalne.
Stary 2013-01-15, 11:13   #1245
regularkate
Zadomowienie

Dopiero dziś zdołałam skończyć 7 sezon

Nie jestem zaskoczona. Już dawno były pogłoski, że na koniec tego sezonu zginie ważna postać. Poprzednie odcinki pokazały, że zdecydowanie miała to być LaGuerta. I już dawno przewidziałam, że to Deb ja w jakiś sposób zabije - wiedziałam, że mimo wszystko stanie po stronie brata

Kijowa sprawa z Hannah. Mam już serdecznie dość tej postaci, a widać, że zdominuje co najmniej parę odcinków kolejnego sezonu. Cóż, uciekając z więzienia sama skazała się na zlikwidowanie - przez Dextera, albo - w co teraz nie wątpię - przez Debrę

W ogóle, co to za motyw? Oskarżona o zabójstwo ucieka praktycznie z konwoju, niby gdzieś tam zaczynają ją ścigać, ale nagle ni z gruszki, ni z pietruszki ona sobie chodzi wieczorem po mieście, pojawia się z kwiatkiem (pewnie trującym, żeby Harrison zeżarł kawałek liścia, zszedł z tego świata i nie zawracał ojcu głowy) w bardzo zaskakującym miejscu - pod drzwiami swojego, hmm, byłego. I oczywiście nikt jej nie zauważa, nikt nie goni.

Ogólnie, serial jako taki wskazuje na to, że cokolwiek działoby się w okolicach mieszkania Dextera, to nikt tego nie widzi

Ale, jak to mawia teściu, "bo musi być film"

Koniec sezonu na plus, po całokształcie średnim. Spodziewam się, że Debra może złożyć rezygnację ze stanowiska i gdzieś wyjechać. Czekam mocno na kolejny sezon

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

Edytowane przez regularkate
Czas edycji: 2013-01-17 o 10:11
regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 11:32   #1246
kasztanka3
Pani Mizantrop

Lubię Hannah, ale mam wrażenie, że jej postać to tylko "zapychacz" mający nie dopuścić do pogłębienia relacji Debra-Dexter.
Też od finału 6 sezonu wiedziałam, że La Guerta musi zginąć, ona nie przestałaby drążyć. Bałam się jeszcze trochę o to, że może też zginąć Batista, bo bardzo lubię tę postać, a "odejście na emeryturę" jest pretekstem do pozbycia się danego bohatera, mógłby np zginąć w jeden z ostatnich dni pracy czy cuś w ten deseń.
Stary 2013-01-16, 03:04   #1247
traicionera
Zakorzenienie

wczoraj obejrzalam w koncu finał i nie podobało mi sie zabicie LaGuerty, bo teraz właściwie nie wiadomo kto mógłby tropic Dexa. Quinnz zyje w swoim swiecie i właściwie nie widac jego zaangażowania w sprawy komisariatu, Angel jedna noga na emeryturze, Deb wiadomo- odpada. Może Masuka bedzie analitykiem mścicielem Musieliby nagle wyciągnąć z kapelusza nowego policjanta/agenta, a taki pomysl mi sredni pasuje. W tym sezonie słabiutko rozwiązali tez pomysł wroga, rozmemłane to bylo i totalnie nudny/niepotrzebny watek Quinna.A o Harrisonie juz nic nie powiem, bo mnie rozbrajało po prostu, jak Dexio a to go wysyła do dziadków, a to na 24 h zamieszkanie z nianią, dziecko w tym wieku mocno przezywa takie rozstania, no ale Harrison jak Pawełek z Plebanii dopiero w szkole zacznie mowic normalnie pewnie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 10:46   #1248
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
wczoraj obejrzalam w koncu finał i nie podobało mi sie zabicie LaGuerty, bo teraz właściwie nie wiadomo kto mógłby tropic Dexa. Quinnz zyje w swoim swiecie i właściwie nie widac jego zaangażowania w sprawy komisariatu, Angel jedna noga na emeryturze, Deb wiadomo- odpada. Może Masuka bedzie analitykiem mścicielem Musieliby nagle wyciągnąć z kapelusza nowego policjanta/agenta, a taki pomysl mi sredni pasuje. W tym sezonie słabiutko rozwiązali tez pomysł wroga, rozmemłane to bylo i totalnie nudny/niepotrzebny watek Quinna.A o Harrisonie juz nic nie powiem, bo mnie rozbrajało po prostu, jak Dexio a to go wysyła do dziadków, a to na 24 h zamieszkanie z nianią, dziecko w tym wieku mocno przezywa takie rozstania, no ale Harrison jak Pawełek z Plebanii dopiero w szkole zacznie mowic normalnie pewnie
Myślę, że Dex będzie teraz mocno pod obstrzałem właśnie ze względu na zniknięcie La Guerty, przecież wszyscy wiedzą o jej teorii, że Dexter jest rzeźnikiem. Ona teraz nagle znika? Podejrzane, nie uważasz? Dodatkowo żądna zemsty Hannah mogłaby podszepnąć to i owo komu trzeba.
Stary 2013-01-16, 15:50   #1249
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Myślę, że Dex będzie teraz mocno pod obstrzałem właśnie ze względu na zniknięcie La Guerty, przecież wszyscy wiedzą o jej teorii, że Dexter jest rzeźnikiem. Ona teraz nagle znika? Podejrzane, nie uważasz? Dodatkowo żądna zemsty Hannah mogłaby podszepnąć to i owo komu trzeba.
I właśnie tego się najbardziej obawiam - zupełnie niepotrzebnej, naciąganej ingerencji Hannah, której by nie było. gdyby Dexter ją zaciukał wtedy, kiedy powinien A już ten kwiatek pod drzwiami mnie rozbroił kompletnie.

LaGuerta i tak prędzej czy później pewnie zeszłaby, że tak powiem, że sceny. Ponoć już w pierwszym tomie książek o Dexterze zostaje ukatrupiona i to nie przez kogo innego, jak przez Debrę

W ogóle Debra zdobyła moje serce po tym sezonie. Wcześniej jej nie znosiłam.

Lancia Kappa 2.0 driver.

Edytowane przez regularkate
Czas edycji: 2013-01-17 o 10:10
Stary 2013-01-16, 17:29   #1250
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
I właśnie tego się najbardziej obawiam - zupełnie niepotrzebnej, naciąganej ingerencji Hannah, której by nie było. gdyby Dexter ją zaciukał wtedy, kiedy powinien A już ten kwiatek pod drzwiami mnie rozbroił kompletnie.

LaGuerta i tak prędzej czy później pewnie zeszłaby, że tak powiem, że sceny. Ponoć już w pierwszym tomie książek o Dexterze zostaje ukatrupiona i to nie przez kogo innego, jak przez Debrę

W ogóle Debra zdobyła moje serce po tym sezonie. Wcześniej jej nie znosiłam.
Dlaczego jej nie znosiłaś?
Jest moją ulubioną postacią od samego początku serialu, z męskich postaci uwielbiam Batistę Sam główny bohater z kolei jest mi obojętny.
Stary 2013-01-16, 18:03   #1251
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
wczoraj obejrzalam w koncu finał i nie podobało mi sie zabicie...
spoilery piszemy na biało
Stary 2013-01-17, 08:16   #1252
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
spoilery piszemy na biało
W chwili obecnej to już dawno nie jest spoiler.
Stary 2013-01-17, 10:08   #1253
regularkate
Zadomowienie

Cóż, w zasadzie jest - dla każdego, kto jeszcze nie oglądał wszystkich odcinków sezonu. To, że całość została już wyemitowana, nie znaczy, że niemożliwe jest spoilerowanie, bo od ostatniego odcinka nie minęło wcale dużo czasu

A więc i ja ukrywam swoje wypociny, żeby komuś nie psuć zabawy

@kasztanka3 - sama nie wiem, czemu nie lubiłam Debry. Na początku była zabawna z tym swoim przeklinaniem i żywiołowością, ale potem zaczęły wkurzać mnie różne melodramatyczne sceny z jej udziałem (vide przeżywanie Ice-Truck Killera chyba aż do 5 sezonu - ja rozumiem, trauma, ale w międzyczasie miała X facetów, więc widocznie jakoś bardzo jej to na psychikę nie siadło ).

Ostatecznie 'znielubiłam' ją po pomyśle z 6 sezonu - a więc zakochaniu w Dexterze. Sam pomysł był totalnie abstrakcyjny i kaszanowaty, i sądzę, że scenarzyści zrezygnowali z niego w sezonie 7 również pod wpływem opinii widzów. Po prostu nie mogłabym patrzeć na jakieś buziaczki i inne bardziej zaawansowane figle Deb + Dextera, jeśli by się to powiodło, no po prostu nie

Natomiast w 7 sezonie bardzo podoba mi się jej zmiana. Nie dlatego, że pomaga Dexterowi ukryć jego naturę czy podkłada dowody. Jest w pewien sposób stanowcza jak nigdy dotąd i widzi prawdziwe oblicze Hannah. Możliwe też, że fakt, iż próbuje nielubianą przeze mnie niedoszłą byłą Dextera wyeliminować, spowodował, że Debra stała się w moich oczach postacią bardzo pozytywną

Lancia Kappa 2.0 driver.

Stary 2013-01-17, 10:19   #1254
kasztanka3
Pani Mizantrop

Mnie tam pomysł zakochania się w Dexterze nie przeszkadza, obydwoje mają bardzo zawiłą i pokręconą psychikę i są ze sobą bardzo blisko. Myślę, że jakby się w to bardziej zagłębić, to może być dla Debry nawet na swój sposób naturalne.
Stary 2013-01-17, 11:08   #1255
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
W chwili obecnej to już dawno nie jest spoiler.
A czym jest spoiler w takim razie?
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-17, 11:49   #1256
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Od zakończenia sezonu minęło już kilka tygodni, gdybym nie obejrzała jeszcze wszystkich odcinków, to i tak wchodząc na to forum liczyłabym się z tym, że dziewczyny gadają o zakończeniu finału.
Stary 2013-01-17, 12:21   #1257
aaaania1989
Zakorzenienie

Hej Zgłasza się kolejna fanka Dextera Nie mogę się doczekać kolejnego sezonu Ciekawe czy ktoś jeszcze zostanie wciągnięty w tajemnice Dextera..
A oglądałyście moze Six feet under ? Świetny serial i Dexter gra tam jedną z głównych ról.I taki młody tam jest jeszcze
Stary 2013-01-17, 19:52   #1258
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
A oglądałyście moze Six feet under ? Świetny serial i Dexter gra tam jedną z głównych ról.I taki młody tam jest jeszcze
Niestety wydał mi się wyjątkowo nudny... Hall tylko w Dexterze mi odpowiada
Stary 2013-01-18, 08:29   #1259
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Niestety wydał mi się wyjątkowo nudny... Hall tylko w Dexterze mi odpowiada
Six Feet Under oglądałam naprawdę daaawno, ale nawet mi się podobało, jednak muszę się zgodzić, co do tego, że Rola Dextera jest idealna dla Halla.
Widziałam go w jakimś filmie i też mi nie pasował
Stary 2013-01-18, 08:48   #1260
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszą normalnie na wątku tak 2-3 dni po emisji i dla fanek jakimi jesteśmy myślę że jest to wystarczajacy czas żeby odcinek zobaczyć. Wiadomo że po każdym odcinku dzielimy się opiniami na jego temat i spoilerujemy, gdyby wszystko miało być na biało to czytanie byłoby dosyć meczące.

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości