Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 09:38   #2251
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Mężu kupił pierś z indyka - mam przepis żeby ją upiec w folii. Chodzi o normalną folią spożywczą tą srebrną do której się kanapki pakuje
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:40   #2252
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
napisalam do kolezanki, ktora ma malutka corke i widzialam, ze uzywaja wielorazowek. oto co odpisala:

pieluszki stosujemy i sobie chwalimy
ALE
rzeczywiście zaczęliśmy je stosowac jakos kolo 3 miesiąca, głównie z tego względu, ze Karolina urodzila sie bardzo mała 2600 i były na nią za duze. inna sprawa, że na poczatku potrafiła robic po 8 kupek na dobę, wiec nawet dobrze sie zlozylo, ze dorosla do pieluszek kolo tego 3 miesiaca, kiedy przestala tak czesto brudzic pieluchy. oczywiscie te wilorazowki nie chlona tak jak pampersy, wiec na noc zakladamy pampy, bo by sie malej przelewało zawsze. no i na spacery tez bierzemy jednorazowki, bo jak dluzej gdzies chodzimy to moglaby miec mala bardzo mokro.
a zakłada na noc bardziej chłonny wkład? Albo formowankę?

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mogę gorzką herbę wypić przed morfologią?
herbata nie powinna wpłynąc na wynik, ale ja tam piję tylko wodę

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
W sekrecie powiem, że od teścia. Pracuje w wielkiej hurtowni chemicznej i mają co m-c coś za free na określoną kwotę. Taka jakby premia tylko nie platna gotówką a w towarze. I tym sposobem w I ciąży też miałam pieluchy za free... Generalnie chemię mam za free.
ale się wżeniłaś
Co do Twojej opowieści z rana to też wole ustąpić takim bucomale przed badaniem glukozy absolutnie nie zamierzam czekać w kolejce, i tak się 2h wysiedzę, tylko boje się reakcji ludzi

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
My też już po. Kijanka zdrowa, serduszko bije. Ma już ponad 200 g , a mierzy od główki do dupki nieco ponad 12 cm. Ma długie nogi i wielkie stopy, Pani ginekolog mówi, że pewnie cała z 20 cm będzie miała.No ale płci nie znamy. Najpierw pięknie spała bokiem i nóżki miała podwinięte, więc ją pukaliśmy to Kijanka sobie ziewnęła i obróciła do nas dupką i wyprostowała nogi i skrzyżowała je ładnie, więc między nogami nic a nic nie widać. Ale nie widać też żadnego dzyndzolka, a Pani ginekolog mówi, że jakby miała szacować to bardziej jej to na ziarenko kawy wygląda niż na jakiegoś sznureczka, więc może dziewczynka, ale ginekolog mówi, że na nic się na razie nie nastawiać. Może 30.01 się dowiem.
Cieszę się też z tego, że cały czas zgadza mi się wiek maleństwa tzn. bo ja na początku miałam 2 tyg różnicy pomiędzy wiekiem z usg a takim jak powinien być z cyklu. Tyle, że cykl miałam zaburzony i teraz cały czas maleństwo zgodnie z tym pierwszym wyznaczeniem z usg idzie
super, że wszystko ok

A nie zacytoało mi się wszystko, coś się wizaż wali

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Mężu kupił pierś z indyka - mam przepis żeby ją upiec w folii. Chodzi o normalną folią spożywczą tą srebrną do której się kanapki pakuje
sichodzi o folie aluminiową, ona jest nawet bardziej do pieczenia niż pakowania kanapek
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:40   #2253
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
no właśnie róznie to liza. Niektorzy licza od terminu @?? czyli jeśli małpa np 14 to każdy 14 kolejny miesiac... A nie ważne jak i kiedy, ażne, że dzia rośnie a ty czujesz juz ruchy??
Ciężko to nazwać ruchami. Coś się tam dzieje, ale co to jest? Wczoraj jak się położyłam wieczorem po tym horrorze ze szczypiornistami, to w dole brzucha poczułam takie bum, i za kilka sekund znowu. Ale było to delikatne i daleko miało do stanowczego stwierdzenia, że to młody.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:42   #2254
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Możesz sobie to tak wytłumaczyć. Ja tam jestem dumną ślązaczką i jest mi z tym bardzo dobrze.

Z pomorza, to raczej nie, ale na takich obcych to się mówi, że przyjechali na kartoflach. Na śląsk w sensie.

A żebym nie wyszła na rasistkę, to powiem, że męża mam gorola i jest cudownie. Teściowie ponad 400km stąd - najukochańsi teściowie, bo kilka razy w tygodniu przez telefon i kilka razy w roku przez około tydzień. Lubię to.
Hihi jak będę rozmawiać z rodzicami to im powiem że przyjechali na kartoflach ciekawe co oni na to

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
nie mam za bardzo pomysłu i skłądników co by tu na obiad...
Ja będę mieć rybę w sosie śmietanowym z ryżem szybkie proste i smaczne

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

sichodzi o folie aluminiową, ona jest nawet bardziej do pieczenia niż pakowania kanapek
A ja ją do pakowania kanapek kupuje - wiem to nieekologiczne, poprawię się
Stary 2013-01-18, 09:42   #2255
lonely_lady
Zakorzenienie

dzień dobry, witam się i lecę szybko nadrobić

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:43   #2256
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tam bym w rękawie do pieczenia upiekła (taka przezroczysta folia )

Cytat:
Ciężko to nazwać ruchami. Coś się tam dzieje, ale co to jest? Wczoraj jak się położyłam wieczorem po tym horrorze ze szczypiornistami, to w dole brzucha poczułam takie bum, i za kilka sekund znowu. Ale było to delikatne i daleko miało do stanowczego stwierdzenia, że to młody.
Też oglądałam i też uważam, że był to horror, ale taki z happy endem

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:46   #2257
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
nie mam za bardzo pomysłu i skłądników co by tu na obiad...
Cytat:
Chodzi o aluminiową pewnie, taka spożywcza, to bym się bała, że się rozpłynie.

Ja dzisiaj machnę spaghetti ze szpinakiem. Muszę się właśnie chyba zebrać i lecieć do Biedrony, bo przed 14 mam pilnować maluszka rocznego, później tż wraca, a wieczorem znajomi wpadają, więc pewnie jakąś sałatkę będziemy pichcić.

Cytat:
Hihi jak będę rozmawiać z rodzicami to im powiem że przyjechali na kartoflach ciekawe co oni na to
To chyba bardziej się mówi o osobach ze wschodu, typu Lublin np. (oj, tu ktoś z Lublina jest, więc ja już lepiej nic nie mówię )

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Też oglądałam i też uważam, że był to horror, ale taki z happy endem
Powiedziałam, że ostatni raz ich oglądam! Żeby ciężarną babę 2x z rzędu tak stresować?

Leon
Stary 2013-01-18, 09:46   #2258
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na samym początku czułam ruchy tylko jak leżałam na wznak, co prawda czułam tylko takie silniejsze, chyba to kopniaki były. Teraz już czuje i kopniaki i jak się tam przewraca chyba na boki czy coś - również jak siedzę czy stoje.
W każdym razie wszędzie jak czytałam to na początku można czuć właśnie ruchy podobne do 'jelitowych', ale trochę inne. Więc podejrzewam, że to co czułaś do dzidziuś
Stary 2013-01-18, 09:46   #2259
minkionka
Raczkowanie

Nie nadążam czytać
Nie znam płci. Ale mam nadzieję, że za tydzien, na połówkowym, poznam :rol leyes:
Stary 2013-01-18, 09:47   #2260
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz sobie to tak wytłumaczyć. Ja tam jestem dumną ślązaczką i jest mi z tym bardzo dobrze.

Z pomorza, to raczej nie, ale na takich obcych to się mówi, że przyjechali na kartoflach. Na śląsk w sensie.

A żebym nie wyszła na rasistkę, to powiem, że męża mam gorola i jest cudownie. Teściowie ponad 400km stąd - najukochańsi teściowie, bo kilka razy w tygodniu przez telefon i kilka razy w roku przez około tydzień. Lubię to.
Z mojej strony rodziny to się zaczyna w okolicach Lwowa, aczkolwiek i mama i tata urodzili się w okolicach Opola.
Ze strony męża to mama przyjezdna, a ojciec wiem, że tutaj mieszkał, ale skąd rodzina ....
Do ślązaków nic nie mam, tylko nie zawsze rozumiem o czym mówią ... a że mówią z naleciałościami niemieckiego to mi się nie bardzo podoba
A, i jak kiedyś jeździłam do Rudy Ślaskiej (taki tren z pracy) autem prywatnym to musiałam w niektórych dzielnicach uważać gdzie stawiam samochód, bo kilka razy mi zwrócono uwagę, że rejestracja SO to bezpieczniej na głównej ulicy i nie wjeżdżać w bramy, tak dla bezpieczeństwa .... chore to, no ale cóż.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:48   #2261
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
A ja ją do pakowania kanapek kupuje - wiem to nieekologiczne, poprawię się
eko jest chyba tylko pakowanie kanapek w pojemnik

Cytat:
Ja dzisiaj machnę spaghetti ze szpinakiem. Muszę się właśnie chyba zebrać i lecieć do Biedrony, bo przed 14 mam pilnować maluszka rocznego, później tż wraca, a wieczorem znajomi wpadają, więc pewnie jakąś sałatkę będziemy pichcić.
a biedrona ma dobry szpinak? W sensie mrożony? Chyba, że Ty o świeżym
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:48   #2262
deb
Zakorzenienie

Cytat:

Akurat co to rękaw do pieczenia to wiem Może rzeczywiście tak spróbuje - dzięki.
Stary 2013-01-18, 09:49   #2263
nuna2
Zakorzenienie

kude dziewczyny brac by się za coś robienie!!:P wygońcie mnie :P
Stary 2013-01-18, 09:49   #2264
deb
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba bardziej się mówi o osobach ze wschodu, typu Lublin np. (oj, tu ktoś z Lublina jest, więc ja już lepiej nic nie mówię )
Aha no to wymazuję te przyjazdy kartoflane z pamięci, żeby gdzieś czegoś nie palnąć
Stary 2013-01-18, 09:49   #2265
adunia89
Zadomowienie

Witam się z rana - papierzyska już rozłożone, dziś walczymy z magisterką. Pewnie zanim zacznę to wysprzątam cały dom i znajdę milion innych rzeczy do roboty

Gratuluję wczorajszych wizyt - xal, Magiusa, po cichu gratuluję też wstydliwych dziewczynek

minkionka, też się witam

U mnie wizyta przebiegła normalnie, najważniejsza była dla mnie ta szyjka i okazuje się, że długa, twarda, wszystko się elegancko trzyma. Dziękuję Wam za wczorajsze odpowiedzi odnośnie hemoglobiny, gin zalecił jedzenie większej ilości mięsa, buraków, jajek i powiedział, że mogę zacząć już brać jakieś suplementy. Mogę odkupić od szwagierki 60 tabl. Matruelle za mniej niż połowę ceny. Bierze je któraś z Was?
Dziecka swojego prawie nie widziałam bo skakało jak szalone i dziwnie się układało

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2013-01-18 o 09:52
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:50   #2266
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi, myślałam że gdzieś dalej. Fajnie, że tak blisko
To spotkamy się 31.01 a kto wie może i na SR

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Nie nadążam czytać
Nie znam płci. Ale mam nadzieję, że za tydzien, na połówkowym, poznam :rol leyes:
Nie przejmuj się, tutaj mało która nadąża, nawet gaduły jak znikną na chwilę
No to trzymamy kciuki za płeć.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:51   #2267
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w miejscowości na "S" do której potrzebujesz paszport

Cytat:
Z mojej strony rodziny to się zaczyna w okolicach Lwowa, aczkolwiek i mama i tata urodzili się w okolicach Opola.
Ze strony męża to mama przyjezdna, a ojciec wiem, że tutaj mieszkał, ale skąd rodzina ....
Do ślązaków nic nie mam, tylko nie zawsze rozumiem o czym mówią ... a że mówią z naleciałościami niemieckiego to mi się nie bardzo podoba
A, i jak kiedyś jeździłam do Rudy Ślaskiej (taki tren z pracy) autem prywatnym to musiałam w niektórych dzielnicach uważać gdzie stawiam samochód, bo kilka razy mi zwrócono uwagę, że rejestracja SO to bezpieczniej na głównej ulicy i nie wjeżdżać w bramy, tak dla bezpieczeństwa .... chore to, no ale cóż.
poważnie?
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:52   #2268
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz...my kiedyś byliśmy w innej dzielnicy - takiej nieciekawej i nam markerem szybę popisali z samego tego faktu że nie mieszkamy tam - także dziwni ludzie wszędzie się znajdą
Stary 2013-01-18, 09:53   #2269
adunia89
Zadomowienie

JennyAniolek, gosiulka22, karolina2121, vvgh, lonely_lady, gold-fish - kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!!!

Amelia
Stary 2013-01-18, 09:53   #2270
Mysia mysz
Zakorzenienie

dzien dobry ja juz od 7 w pracy ziew

matko jaką miałam noc:/ chyba pzez szczypiorek na kanapkach:/ przegoniło mnie i żołądek mnie strasznie bolał, wzięłam nospę wypiłam szklankę mleka i jeszcze rennie i któreś pomogło, bo o 3 zasnęłam

ja nie wiem czyje to dziecko, że nie lubi czosnku, szczypiorku ani cebuli

ja czuję puknięcia od soboty jak siedzę głównie w pracy, bo siedzę na tyłku i się nie kręce :P mój gin twierdził, że wczoraj, że liczy zgodnie z OM, więc witam się w 20-tym tygodniu za 10 dni połówkowe
Stary 2013-01-18, 09:55   #2271
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
a biedrona ma dobry szpinak? W sensie mrożony? Chyba, że Ty o świeżym
Świeży? Tylko w porze jak jest, bo mnie małż molestuje, że taki piękny świeży, a ja go katuję mrożonym. Szkoda, że do mycia i krojenia go już nie jest taki skory.

Powiem Ci, że wolę szpinak z pierdonki (szwagier tak mówi ), niż np. z hortexu (chociaż jak jestem w markecie, to tylko taki kupuję ). Nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia do smaku, czy może tego, że łatwiej jest mi go zrobić, bo w biedrze jest w bryłkach, więc otwieram paczkę i wsypuję do garnka, a jak mam otwierać taki prasowany, to mam pół blatu w szpinaku i ogólnie

Leon
Stary 2013-01-18, 09:56   #2272
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby nam się lepiej i przyjemniej żyło w czysto polskiej atmosferze?

No to poleciałam rasizmem przepraszam jak kogoś uraziłam, ale nie przepadam za gwarą górnośląską ...
Tyle kawałów słyszałam i w ogóle opowieści, ale jakoś tego nie ogarniam bo urodziłam się w bielsku a tam inny świat
A ja bardzo lubię gwarę śląską. Mieszkałam w Katowicach przez 2 lata (kochana fontanna żabka ) i na początku nic nie rozumiałam co do mnie mówią
Nie lubię tylko "zaś" ale jakoś specjalnie mi nie przeszkadza

A totalnie nie znoszę jak ludzie z okolic Olsztyna mówią "chłopacy":brzyd al: A Krakowie "idziemy na pole" WTF?
Ale można się wiele nauczyć bywając "we świecie" tzn. nowych zwrotó i wyrazów

Cytat:
ale się wżeniłaś
Co do Twojej opowieści z rana to też wole ustąpić takim bucomale przed badaniem glukozy absolutnie nie zamierzam czekać w kolejce, i tak się 2h wysiedzę, tylko boje się reakcji ludzi
Ja dlatego poproszę moją gin., żeby mi dała glukozę na oddzielnym skierowaniu. Wypiję ją w domu i po 2h pójdę na pobranie krwi.
nie zamierzam siedzieć 2h w przychodni wśród tych zarazków a ktoś będzie stał nade mną i mi będzie kichał i prychał

Cytat:
aaa rękaw do pieczenia. To mi przypomniałaś
To dziś u mnie na obiad cycki z kuraka+ziemniaki+warzywka pieczone w rękawie
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:59   #2273
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że wolę szpinak z pierdonki (szwagier tak mówi ), niż np. z hortexu (chociaż jak jestem w markecie, to tylko taki kupuję ).
Stary 2013-01-18, 10:00   #2274
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się podoba i jeden i drugi, ale nie mieliśmy okazji ani jednego ani drugiego przetestować namacalnie. Jak gdzieś dorwiemy (chociaż szczerze w to wątpię) to sprawdzę, a jak nie, to pozostaniemy przy tych naszych namacanych dwóch modelach, które nam się spodobały
no właśnie mi też się podobają oba, ale najpierw chcę je zobaczyć na żywo..

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nie doradze, zupelnie nie znam tych wozkow, na zywo tez chyba zadnego nie spotkalam. ostatnio namietnie wczytuje sie w nazwy wozkow napotkanych na ulicy, w markecie itd

kciuki za wszystkie jutro wizytujace! (JennyAniolek, lonely_lady - za polowkowe sciskam szczegolnie!!!) gosiulka22, karolina2121, vvgh, gold-fish
też to robię i matki dziwnie na mnie patrzą

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA KCIUKI
wizytę mam o 14.15 więc jeszcze sporo czasu

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
lonely_ lady moja znajoma ma ten wózek carino i bardzo sobie chwali. oglądałam go w sklepie, ale ja się nie znam na wózkach :/ za to ona tak- ma sklep dziecięcy. z mojej strony mogę powiedzieć, że jest piękny mogę dopytać ewentualnie o fotelik jak się sprawdza.

lecę na podgląd maluszki, więc proszę o kciuczki
oo to super, właśńie opinie o foteliku bardo mnie interesują.. jak możesz uzyskać takie info to będę wdzięczna
trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Elipso - najlepiej sprawdzić faktyczną wagę, bo jakoś mi się nie widzi, że aż tak lekki stelaż i koła pompowane ...
A Carino - któraś wklejała go już chyba, tak mi się wydaje, bo gdzieś widziałam te fotki a sama go chyba nie znalazłam.

Ja zdecydowałam, że wózek muszę najpierw "wymacać" to zdecyduję.
też jestem zwolenniczką oceny organoleptycznej muszę pojeździć po sklepach z wózkami. A co do jego wagi to również wydaje mi się to podejrzane

Cytat:
Dzień dobry.
Ja zaniosłam dziś siuśki z rana i tak się w*&&*m, nosz!! Buractwo takie, ze masakra.
Oczywiście wszyscy udają, że nie widzą, że jestem w ciąży.
Wyszłam z kolejki do rejestracji zobaczyć do której pobierają krew i jak wróciłam to koleś, który stał za mną udawał, że mnie nie widzi.
Powiedziałam tylko pod nosem "burak" i stanęłam za nim.
Pielęgniarka, która wie że jestem w ciąży i widziała że stałam przed nim chciała coś powiedzieć ale pokazałam jej, żeby się nie odzywała - no bo po co? Będzie sobie i mnie psuła humor na cały dzień?
Poszłam do zabiegowegoi zanieść pojemniczek a pielęgniarka sobie wychodzi - ja do niej, że przyniosłam mocz do analizy a ona prosze poczekać... I czekam i czekam... Obok mnie stoi starszy pan, mega chory - kaszle na mnie i kicha.
W(**&m się, weszłam sobie sama do zabiegowego, na rachunku napisałam imię, nazwisko i pesel i postawiłam na nim siuśki i wyszłam... Spędziłam tam bagatela 40 min tylko po to, żeby zrobić badanie moczu

niestety popularne zjawisko u nas w przychodniach
ostatnio moje siuski zaniósł Tż. W szoku był, spędził tam ponad godzinę i wszystkie babki, dziadkowie tak na niego prychali że aż go skręcało

Cytat:
Dzięki za tak miłe przyjęcie !!

Jestem w 19 tyg i nie czuje jeszcze ruchów :-(
Czekam i czekam, a mam teraz aż 7 tyg odstępu od ost usg, w przyszlym tyg dopiero mam następne, to wiecie, [B][SIZE="3"]juz schizy, że się nie rusza...:-([\
i ja Witam nową koleżankę
ruchami się nie martw, chyba każda przechodziła przez te schizy
ja miałam najgorsze jak już poczułam ruchy, a później kilka dni cisza. A tak na początku jest na pewno niebawem poczujesz maluszka

Cytat:
Wczoraj byliśmy w markecie i przeglądnęłam sobie MjakMama i tam polecali m.in. właśnie elipso jako bardzo lekki. Bo były różne kategorie - np. najbardziej funkcjonalny, dobry na każdy teren itd. i ten był w opisie jako najlżejszy.
ta waga to wydaje mi się nawet podejrzliwie mała

Cytat:
A ja dziś kończę 24 tydzień. Jak ten czas leci
ojjj leci, leci

Cytat:
nuna, ja z tymi miesiącami to sobie liczę wg tp. Skoro tp masz na 21.06, to 21.01 kończysz 4 m-c i 22.01 zaczynasz piąty.
też tak robię nie jest to może super prawidłowe, ale łatwo się połapać

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:02   #2275
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Witam się z rana - papierzyska już rozłożone, dziś walczymy z magisterką. Pewnie zanim zacznę to wysprzątam cały dom i znajdę milion innych rzeczy do roboty
Czytam o sobie? Ja zawsze nie umiałam się zabrać do sprzątania. W sensie w końcu ruszyć doope. Jak miałam pisać licencjata, albo jakąkolwiek pracę do szkoły, to potrafiłam całe mieszkanie wysprzątać.

Cytat:
A ja bardzo lubię gwarę śląską. Mieszkałam w Katowicach przez 2 lata (kochana fontanna żabka ) i na początku nic nie rozumiałam co do mnie mówią

A totalnie nie znoszę jak ludzie z okolic Olsztyna mówią "chłopacy":brzyd al: A Krakowie "idziemy na pole" WTF?
Kiedyś czytałam, albo słuchałam - już nie pamiętam - chyba Dańca, jak opowiadał o dworze i polu. Tylko teraz wiem, że mówił o Krakowie i właśnie nie pamiętam o jakim innym jeszcze mieście. Albo to o śląsku było??? Nie pamiętam, ale sens był taki, że chyba w Polsce to wszystko robią na odwrót, bo w Krakowie, mieście historycznym, z królem itd. dzieci chodzą na pole. A (właśnie gdzieś tam), na wsi, jak dzwoni dzwonek to dzieciaki pytają "A wyjdzie Jasio na dwór?"

Leon
Stary 2013-01-18, 10:03   #2276
deb
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to w ogóle nie wiem o co Wam z tą gwarą chodzi - znam bardzo bardzo mało osób które mówią po śląsku - większość mówi normalnie. W żadnej pracy nie znałam nikogo kto by po śląsku mówił. Ostatnią osobę którą sobie kojarzę to koleżanka z liceum

A odnośnie pogrubionego - uśmiałam się bo mój mąż z Krakowa. Mieszka tu kilka lat i już się nauczył że idziemy na dwór ale jak mu się czasami przypomni to pole to się zaczyna dyskusja gdzie on tu pole widzi Zawsze mi mówi, że w Krakowie się mieszkało na Dworze i wychodziło na pole
Stary 2013-01-18, 10:05   #2277
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nadążam czytać
U nas ciężko wszystko przeczytać i ogarnąć

Cytat:
kude dziewczyny brac by się za coś robienie!!:P wygońcie mnie :P
Mnie też

Cytat:

Kiedyś czytałam, albo słuchałam - już nie pamiętam - chyba Dańca, jak opowiadał o dworze i polu. Tylko teraz wiem, że mówił o Krakowie i właśnie nie pamiętam o jakim innym jeszcze mieście. Albo to o śląsku było??? Nie pamiętam, ale sens był taki, że chyba w Polsce to wszystko robią na odwrót, bo w Krakowie, mieście historycznym, z królem itd. dzieci chodzą na pole. A (właśnie gdzieś tam), na wsi, jak dzwoni dzwonek to dzieciaki pytają "A wyjdzie Jasio na dwór?"
Na dwór to mówią wszyscy w centralnej Polsce. Świętokrzyskie, mazowieckie itp...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:05   #2278
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Zawsze mi mówi, że w Krakowie się mieszkało na Dworze i wychodziło na pole
Ooooo! Coś w tym stylu!!!

Leon
Stary 2013-01-18, 10:06   #2279
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Czytam o sobie? Ja zawsze nie umiałam się zabrać do sprzątania. W sensie w końcu ruszyć doope. Jak miałam pisać licencjata, albo jakąkolwiek pracę do szkoły, to potrafiłam całe mieszkanie wysprzątać.

No to mamy tak samo Pranie się skończyło, idę wieszać, a później pewnie coś się jeszcze znajdzie

U mnie w Kielcach mówi się "na dwór", a jak spotykam się z koleżanką z gór to ta nie może tego przeżyć, bo u nich "na pole". Ale rzeczywiście, Daniec ma trochę racji, wszystko na odwrót

Amelia
Stary 2013-01-18, 10:07   #2280
potterka
Zakorzenienie

Anoxee u nas wychodzi się na dwór i jak kiedyś usłyszałam u babci, że idą na pole to zgłupiałam
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości