|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Mężu kupił pierś z indyka - mam przepis żeby ją upiec w folii. Chodzi o normalną folią spożywczą tą srebrną do której się kanapki pakuje
|
|
|
|
#2252 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
herbata nie powinna wpłynąc na wynik, ale ja tam piję tylko wodę ![]() Cytat:
![]() Co do Twojej opowieści z rana to też wole ustąpić takim bucom ale przed badaniem glukozy absolutnie nie zamierzam czekać w kolejce, i tak się 2h wysiedzę, tylko boje się reakcji ludzi![]() Cytat:
![]() A nie zacytoało mi się wszystko, coś się wizaż wali ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj jak się położyłam wieczorem po tym horrorze ze szczypiornistami, to w dole brzucha poczułam takie bum, i za kilka sekund znowu. Ale było to delikatne i daleko miało do stanowczego stwierdzenia, że to młody.
|
|
|
|
|
#2254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Ja będę mieć rybę w sosie śmietanowym z ryżem szybkie proste i smaczne---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry, witam się i lecę szybko nadrobić
|
|
|
|
#2256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
|
|
#2257 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj machnę spaghetti ze szpinakiem. Muszę się właśnie chyba zebrać i lecieć do Biedrony, bo przed 14 mam pilnować maluszka rocznego, później tż wraca, a wieczorem znajomi wpadają, więc pewnie jakąś sałatkę będziemy pichcić. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie wszędzie jak czytałam to na początku można czuć właśnie ruchy podobne do 'jelitowych', ale trochę inne. Więc podejrzewam, że to co czułaś do dzidziuś
|
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze strony męża to mama przyjezdna, a ojciec wiem, że tutaj mieszkał, ale skąd rodzina ....Do ślązaków nic nie mam, tylko nie zawsze rozumiem o czym mówią ... a że mówią z naleciałościami niemieckiego to mi się nie bardzo podoba ![]() A, i jak kiedyś jeździłam do Rudy Ślaskiej (taki tren z pracy) autem prywatnym to musiałam w niektórych dzielnicach uważać gdzie stawiam samochód, bo kilka razy mi zwrócono uwagę, że rejestracja SO to bezpieczniej na głównej ulicy i nie wjeżdżać w bramy, tak dla bezpieczeństwa .... chore to, no ale cóż.
|
|
#2261 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
kude dziewczyny brac by się za coś robienie!!:P wygońcie mnie :P
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana - papierzyska już rozłożone, dziś walczymy z magisterką. Pewnie zanim zacznę to wysprzątam cały dom i znajdę milion innych rzeczy do roboty
![]() Gratuluję wczorajszych wizyt - xal, Magiusa, po cichu gratuluję też wstydliwych dziewczynek ![]() minkionka, też się witam U mnie wizyta przebiegła normalnie, najważniejsza była dla mnie ta szyjka i okazuje się, że długa, twarda, wszystko się elegancko trzyma. Dziękuję Wam za wczorajsze odpowiedzi odnośnie hemoglobiny, gin zalecił jedzenie większej ilości mięsa, buraków, jajek i powiedział, że mogę zacząć już brać jakieś suplementy. Mogę odkupić od szwagierki 60 tabl. Matruelle za mniej niż połowę ceny. Bierze je któraś z Was? Dziecka swojego prawie nie widziałam bo skakało jak szalone i dziwnie się układało
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2013-01-18 o 09:52 |
|
|
|
#2266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to trzymamy kciuki za płeć.
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Zadomowienie
|
JennyAniolek, gosiulka22, karolina2121, vvgh, lonely_lady, gold-fish - kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!!!
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
ja juz od 7 w pracy ziew ![]() matko jaką miałam noc:/ chyba pzez szczypiorek na kanapkach:/ przegoniło mnie i żołądek mnie strasznie bolał, wzięłam nospę wypiłam szklankę mleka i jeszcze rennie i któreś pomogło, bo o 3 zasnęłam ja nie wiem czyje to dziecko, że nie lubi czosnku, szczypiorku ani cebuli ![]() ja czuję puknięcia od soboty jak siedzę głównie w pracy, bo siedzę na tyłku i się nie kręce :P mój gin twierdził, że wczoraj, że liczy zgodnie z OM, więc witam się w 20-tym tygodniu za 10 dni połówkowe
|
|
#2271 |
|
Zadomowienie
|
Świeży? Tylko w porze jak jest, bo mnie małż molestuje, że taki piękny świeży, a ja go katuję mrożonym. Szkoda, że do mycia i krojenia go już nie jest taki skory.
![]() Powiem Ci, że wolę szpinak z pierdonki (szwagier tak mówi ). Nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia do smaku, czy może tego, że łatwiej jest mi go zrobić, bo w biedrze jest w bryłkach, więc otwieram paczkę i wsypuję do garnka, a jak mam otwierać taki prasowany, to mam pół blatu w szpinaku i ogólnie
|
|
|
|
#2272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie lubię tylko "zaś" ale jakoś specjalnie mi nie przeszkadza ![]() A totalnie nie znoszę jak ludzie z okolic Olsztyna mówią "chłopacy" :brzyd al: A Krakowie "idziemy na pole" WTF?Ale można się wiele nauczyć bywając "we świecie" tzn. nowych zwrotó i wyrazów ![]() Cytat:
nie zamierzam siedzieć 2h w przychodni wśród tych zarazków a ktoś będzie stał nade mną i mi będzie kichał i prychał ![]() Cytat:
To dziś u mnie na obiad cycki z kuraka+ziemniaki+warzywka pieczone w rękawie
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2274 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i matki dziwnie na mnie patrzą ![]() DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA KCIUKI wizytę mam o 14.15 więc jeszcze sporo czasu ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
muszę pojeździć po sklepach z wózkami. A co do jego wagi to również wydaje mi się to podejrzane ![]() Cytat:
![]() niestety popularne zjawisko u nas w przychodniach ![]() ostatnio moje siuski zaniósł Tż. W szoku był, spędził tam ponad godzinę i wszystkie babki, dziadkowie tak na niego prychali że aż go skręcało Cytat:
![]() ruchami się nie martw, chyba każda przechodziła przez te schizy ![]() ja miałam najgorsze jak już poczułam ruchy, a później kilka dni cisza. A tak na początku jest na pewno niebawem poczujesz maluszka ![]() Cytat:
![]() ojjj leci, leci ![]() ![]() Cytat:
nie jest to może super prawidłowe, ale łatwo się połapać
|
||||||||
|
|
|
#2275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak miałam pisać licencjata, albo jakąkolwiek pracę do szkoły, to potrafiłam całe mieszkanie wysprzątać. Cytat:
Albo to o śląsku było??? Nie pamiętam, ale sens był taki, że chyba w Polsce to wszystko robią na odwrót, bo w Krakowie, mieście historycznym, z królem itd. dzieci chodzą na pole. A (właśnie gdzieś tam), na wsi, jak dzwoni dzwonek to dzieciaki pytają "A wyjdzie Jasio na dwór?" |
||
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odnośnie pogrubionego - uśmiałam się bo mój mąż z Krakowa. Mieszka tu kilka lat i już się nauczył że idziemy na dwór Zawsze mi mówi, że w Krakowie się mieszkało na Dworze i wychodziło na pole |
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas ciężko wszystko przeczytać i ogarnąć
![]() Mnie też Cytat:
Świętokrzyskie, mazowieckie itp...
|
|
|
#2278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pranie się skończyło, idę wieszać, a później pewnie coś się jeszcze znajdzie ![]() U mnie w Kielcach mówi się "na dwór", a jak spotykam się z koleżanką z gór to ta nie może tego przeżyć, bo u nich "na pole". Ale rzeczywiście, Daniec ma trochę racji, wszystko na odwrót
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxee u nas wychodzi się na dwór i jak kiedyś usłyszałam u babci, że idą na pole to zgłupiałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

ale przed badaniem glukozy absolutnie nie zamierzam czekać w kolejce, i tak się 2h wysiedzę, tylko boje się reakcji ludzi

wiem, że tutaj mieszkał, ale skąd rodzina ....