|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
|
|
|
#1232 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
Ja idę do gina w przyszłym tyg. Napisali mi na wypisie ze szpitala, żeby pójść po 4 tyg. i tego się trzymam. |
|
|
|
|
#1233 | |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() nie było mnie wczoraj i dziś, ale byłam zajęta. między karmieniami i usypianiem Kuby robiłam fotki ubranek do sprzedania, pisałam opisy i wysyłałam takiej jednej przyszłej mamusi. straciłam na to dwa dni... i dziś mi typa napisała, że jednak nic nie będzie kupować... powiem wam, ręce mi opadły i zabrakło mi słów. tyle czasu zmarnowałam ![]() a jak tam u was? ominęło mnie coś ciekawego? narazie nie będę czytać poprzednich stron, bo naprawdę, nie mam na to sił. nadrobię jutro ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą brakuje mi tego dreszczyku emocji z Poczekalni, jak czekałyśmy na nowe porody. Człowiek wchodził na forum i sprawdzał na początku kto, co i ile punktów ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- boszzze dziewczyny, jestem taka zmulona Kiedy się to skończy? ), nic mi się nie chce robić. Mam poczucie, że marnuje czas. Jak mała zaśnie i mam te pare godzin, to zamiast zrobić coś konkretnego to płaszczę tyłek przed kompem, albo się plątam po domu jak zbolała dusza Chce moją dawną energię!
|
|
#1235 |
|
Rozeznanie
|
u nas jest taki sklep co się zwie 3 KIWI i wszystko tam kupuję...albo na allegro. Sporadycznie gdzieś indziej.
|
#1236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj taką kupę na raty robił, myślałam że już koniec, położyłam na przewijak, zdjęłam pampka i.. taka piękna kupa strzeliła: na moją koszulę, kapcie, podłogę i wszystko co było wokół a na twarz wypłynął radosny uśmiech ulgi, och jacy byliśmy szczęśliwi oboje
|
|
|
|
|
#1237 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj nastąpił po południu jakiś przełom i młoda poszła spać o 17 i spała prawie do 21
Wziąwszy pod uwagę, że nie śpi praktycznie od jakichś 6 dni to normalnie powinnam pójść na kolanach do Częstochowy w podzięce Teraz też zasnęła. W ogóle zauważyłam, że wieczorem pada po cycku i ulaniu (solidniejszym) i się zastanawiam, czy może ona nie sypia bo jej tam coś kurde zalega na żołądku czy coś... Bosz ale te dzieci trudne w obsłudze. Jutro mamy kontrol więc może będą jakieś mądre rady.A! Kupiłam se dzisiaj "Język niemowląt" i o ile uda mi się jutro cokolwiek przeczytać, to wcielamy w życie usypianie w łóżeczku bo ja na prawdę nie wytrzymuję nerwowo jak się budzę w nocy i widzę łokieć tżta na jej głowie... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gdzie ja se coś mogę o tych skokach przeczytać? Cytat:
![]() Cytat:
A co najlepsze - jak tylko ląduje na przewijaku to jest ryk jakby ją zarzynali a jak biorę ją tak na rękę to jest w niebo wzięta ![]() O masz, a ja akurat sobie zapas na allegro poczyniłam bo te rossmanowe 14,50 a na alle są pandy po 7,50... |
||||||
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Korzystając z chwili iż Małolat śpi z tatą ,a ja aktualnie powinnam zajmować się pisaniem pracy wpadłam na chwilkę Was odwiedzić ![]() Pokrótce co u nas dla tych , które nie czytają na fejsie : Eryk rośnie i wzdłuż i wszerz Podobno wygląda na 3 miesięczne dziecko. Ustabilizował już swój sen , tzn . zasypia najpóźniej o 22 i wstaje o 4 na jedzenie a później koło 7 i śpi tak z 1,5 godziny jeszcze. W dzień różnie bywa z tym snem, ale bardzo lubi słuchać sobie wszelakiej muzyki Jak narazie nie narzekam Ja ... czuje że tyje ale nie mam jakoś kiedy te dni tak lecą... W związku iż studiuje SESJA pełną parą , więc proszę o trzymanie kciuków 24 lutego mamy chrzest. Z tż różnie bywa, bo bywają kłótnię o zupełne pierdoły,ale akurat przechodzimy dobre dni,bo nie prowokujemy kłótni i stwierdziliśmy ,ze lepiej przemilczec cos niz sie kłócić. Po tym jak pow tż co mnie boli i że potrzebuje spedzać z nim czas i odpocząć czasem od małego to tż się stara i dzięki paru chwil zupełnie dla nas jest o wiele lepiej ,więc POLECAM. Dodaje też fotki Eryczka dla tych ,które nie są na fejsie ;] i spadam pisać dalej aaa i INTERESUJEMY SIĘ JUŻ GRZECHOTKĄ
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#1240 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak u Was sprawdza się ten konik morski?
Cytat:
Mnie też brakuje. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale tak w ogóle to moja też ostatnio jakaś taka marudna była - może taka pogoda W starszych wątkach jest link do artykułu ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1241 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek laseczki
mój mały właśnie śpi więc mam chwile czasu na wizaż Nocka minęła spokojnie, po kapaniu mały zasnął na 5 h więc i nawet ja pospałam a potem to już średnio co 3 h ale nie jest źle. Trochę nad ranem się męczył bo kupki wczoraj nie zrobił Ja już po śniadanku, zupka na obiad jest potem tylko popołudniu zrobię zapiekankę jak tż wróci. Ooo już sobie posiedziałam, ojciec przyszedł ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Ale widzę że mały powoli nie mieści mi się w przewijaku i trzeba będzie na łóżku przewijać![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- U nas 4 tyg od porodu było bunga bunga ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Dobra idę bo tak głupio siedzieć przy kompie jak ojciec jest buziaki ogromne
|
|
#1242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- u mnie tak sobie może Adaś jeszcze za mały na takie rozrywki ale mam wrażenie że go nie zauważa. A jak dla mnie to ten konik ciut za głośny jak na usypiacza I może jestem przygłucha (możliwe w tym wieku) ale żadnego bicia serca tam nie słyszę, tylko bulgotanie
|
||
|
|
|
#1243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak Jasiek zaśnie to ja lecę pralkę wstawiać, prasować, ładować zmywarkę i jeszcze odpalam laptopa, masakra ale jest już lepiej niż to co było w grudniu - wyglądałam i chodziłam jak śmierć ![]() nawet jak tu położna przyszła i spytałam o spacery to usłyszałam "pani najpierw sama dojdzie do siebie, a na spacery przyjdzie czas" http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...emowlecia.html |
||
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1245 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Witam się w nowym wątku (choć pewnie mnie nie pamiętacie z poprzedniego, ale z dwójeczką na stanie ciężkko znaleźć chwilkę wolną). Mój malutek skończył juz 2 miesiące i w przerwach między spaniem i marudzeniem gada i śmieje się jak szalony. Od 3 dni jednak jest "nieodkładalny" zarówno w dzień jak i w nocy. Czyżby skok rozwojowy? (ten z 9 tygodnia) Miałyście tak? |
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugim fakt mniej sie stresuje Cytat:
![]() bedziemy wtedy sexi mamusiami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() śliczny słodziaczek Sola ja mojej konika puszczam jak już na noc odkładam ją do łóżeczka 2 razy włączam i zasypia ale jakiegoś szału to na razie nie robi za to Tomek go uwielbia
|
||||
|
|
|
#1248 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie na tym cichszym jest w sam raz.Bicie serca z tego co kojarzę to nie w koniku tylko w jakiejś owieczce jest a co do zainteresowania to mój też narazie konika ma w nosie a dokładnie w buzi jak czasami jest głodny to go ssie---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
mam już nasypany proszek i ustawiony program,rano dolewam tylko płynu i gotowe.
|
||
|
|
|
#1249 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Przyszłam tylko zameldować, że za jakąś godzinę jedziemy do rodziców na 3 tygodnie A jak wrócimy to już prawie wiosna Czekam na nią z utęsknieniem ![]() I wracam do pakowania. Swoją drogą - spakować takiego maluszka na 3 tygodnie to jakaś masakra jest Wszystko się może przydać
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zwracajcie uwagę czy Waszym maluszkom nie przekrzywia się ciałko jak leżą w tych leżaczkach - bujaczkach jak są zapięte w pasy. Ja to zauważyłam, a to za zdrowe dla kręgosłupa nie jest. Jeśli tak jest u Was to póki nie zacznie siedzieć może podkładajcie jakieś kocyki po bokach lub jak macie dziecko cały czas na oku to może wypinajcie z pasów, bo to one się do tego przyczyniają + brak stabilizacji po bokach,. Jest lekki skos, dziecko zsuwa się w dół zgodnie z siłą grawitacji, pasy blokują ruch, dziecko nie ma siły się utrzymać prosto i się przekrzywia na boki - tylko wtedy nie wolno spuszczać dziecka z oka.
|
|
|
|
#1251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czasem jak mnie złapie energia to nie wiem za co się złapać i robię wszystko na raz ale to sporadycznie:P Z czasem ogarniemy się z naszymi dzieciaczkami i wszystko się unormuje
|
|
#1252 |
|
Zadomowienie
|
Hej, byliśmy dziś z Oliwierkiem u lekarki, bo w nocy jakoś tak dziwnie chrząkał i charchotał no i niby jak go osłuchała to wszystko w porządku, mam mu dawać wapno 2xdziennie po pół łyżeczki a na ropiejące oczko kropelki tobrosopt.
|
|
|
|
#1253 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() p.s ja tez z utęsknieniem czekam na wiosnę ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Ojciec przed chwilą poszedł więc mogłam trochę nadrobić. Mały o dziwo jeszcze śpi ale pręży się przez sen bo nie może się wypurkać. Może dzisiaj uda mu się kupkę zrobić
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Może poprzyciągaj mu nóżki do brzuszka - ale tak bardziej na boki, tak jak żaba ( na zmianę raz jedna nóżka raz druga, potem obydwie naraz i tak po kilka razy) . Jak byliśmy u ortopedy to jak mojej tak porobiła to zaczęły się bączki, a jak wróciliśmy do domu to pielucha była pełna. Możesz też położyć go na brzuszku. |
|
|
|
|
#1255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak niedługo juz wiosna ![]() Cytat:
i oby szybko oczko przestalo ropiec
|
||
|
|
|
#1256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1257 | |
|
Rozeznanie
|
hello!
Malutki śpi, więc mama zabrała się za porządki, posprzątała kuchnie, łazienkę, kibelek. TŻ zostawiłam odkurzanie i mycie podłóg Obiadek z wczoraj ale wyjęłam też pstrąga z zamrażarki to na kolacyjke będzie. Włąśnie macie jakiś sprawdzony sposób na pieczonego pstrąga? Ja zawsze piekłam z czosnkiem, cytryną i koprem no ale teraz te 2 pierwsze składniki odpadają...Cytat:
U mnie nawet daje radę. Czasami cieszy się przy nim a czasami potrafi przy nim zasnąć chociaż nie zawsze. Bardziej słucha go niż patrzy. Ja juz a ciąży puszczałam mu go. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Wczoraj miałam bardzo przyjemny dzień. Najpierw poszłam do lekarza, wszystko ok, ranki zagojone więc można bunga bunga Następna wizyta za pół roku.Później poszłam do centrum handlowego, kupiłam sweterek, skarpetki, dla małego rękawiczki i czapeczkę po kąpieli bo te co miał (a miał 4, z czego założył tylko 2) juz były za małe;-) Spotkałam koleżankę, a ponieważ tŻ nie dzwonił to poszłam z nią na ciacho. Wróciłam do domu i zastałam synka nakarmionego i śpiącego |
|
|
|
|
#1258 |
|
Zadomowienie
|
Ksiądz chciał mi porwać dziecię
Ale chyba dzięki urokowi Młodego zgodził się wystawić nam pozwolenie na chrzest w innej parafii Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2013-01-18 o 12:54 |
|
|
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() to super ale mam nadzieję że będziesz się odzywać
|
||
|
|
|
#1260 | |
|
Rozeznanie
|
matko... twój już grzechotkę sobie trzyma, a mój Kuba (który się z resztą urodził wcześniej, bo 11.11.) narazie tylko obserwuje ... zaczynam się martwić, bo ani nie leży na brzuchu podparty na łokciach, ani nie przekręca się z pleców na brzuch...
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- myślałam o tym. ale głupio wystawić same body za powiedzmy 5zł... porobiłabym komplety, ale znowu coś z jakiegoś kompletu może się komuś nie spodobać... ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

Zauważyłam dziś, że oczko, które mu ropiało, dziś jest zaczerwienione i łzawi. Boję się, że to zapalenie spojówek
Jutro pojedziemy do lekarki i jak będzie trzeba to do okulisty. Trzymajcie kciuki, żeby to nie było nic poważnego
ślub 2.06.2007
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

Wziąwszy pod uwagę, że nie śpi praktycznie od jakichś 6 dni to normalnie powinnam pójść na kolanach do Częstochowy w podzięce 
Wspomnialam o sluzie w kupach i kazal przywiezc. Trzymajcie kciuki zeby nie "wyczytal" z tej kupy niczego zlego...