|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
hej
. Dawno nie pisałam, ale codziennie Was nadrabiałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Siostra TŻ też ciągle jak się widzimy pyta czy w ciąży jestem. No ludzie, jak będę to powiem
|
|
#842 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może zrób tak jak mówiła Arenika betę? ![]() Cytat:
Wogóle kiedyś mój teść zażartował do K, że jak mu urodzę wnuka to da mi 10 tyś. Niby to był tyko żart ale przykro zrobiło mi się strasznie i przyrzekłam sobie, że jak już będziemy mieli bobasa to się go spytam jak sądzi ile ono jest teraz warte, bo dla mnie jest bezcenne.
|
||
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Macie rację, że pytania rodziny czasami dają w kość, moi rodzice nie pytają, teściowa czasem coś zażartuje, bo ona jakiś rok temu zmieniała samochód to już pod kątem wnuków - że by był bezpieczny
ale nas nie ma na co dzień w domach to nas nie dręczą... poza tym zawsze się śmiałam, że najpierw ślub, potem podróż poślubna, a dopiero potem dzieci i mam nadzieję, że szybko nam się uda ...Trele_morele - może jeszcze twój organizm dochodzi do siebie... Madziara - hej
|
|
|
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38694844]
U nas najgorzej było od razu po ślubie ale teraz trochę się uspokoiło. Najbardziej przeżywają nasze babcie i nasi ojcowie Wogóle kiedyś mój teść zażartował do K, że jak mu urodzę wnuka to da mi 10 tyś. Niby to był tyko żart ale przykro zrobiło mi się strasznie i przyrzekłam sobie, że jak już będziemy mieli bobasa to się go spytam jak sądzi ile ono jest teraz warte, bo dla mnie jest bezcenne.[/QUOTE]Hehe nam teściowa na wnuka obiecała nowy wypasiony piec z podajnikiem i bajerami, żeby nie trzeba było chodzić co dzień palić jak maluch będzie A moja mama zobowiązała się kupować pieluchy
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Arenika - patrzcie ile te maluchy znaczą dla dziadków
tylko ja wiem jedno i już się śmiałam do tż-ta, że ja z tym szaleńcem za kierownicą (czyt. moją teściową) dziecka nie puszczę strasznie energiczna kobietka
|
|
|
|
#846 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny.
Widzę grono staraczek się powiększa, fajnie. Ja z racji, że te starania dopiero od września, nie do końca umiem się wbić w wątek. Pewnie jak uporam się ze studiami i weselem, to będzie inaczej. Muszę się w końcu zebrać w sobie i iść zrobić badanie na tarczycę. No i dentystę zaliczyć.
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Isabelle - czyżby ślub we wrześniu? jak przygotowania? zacznij jeść kwas foliowy, to na pewno ci nie zaszkodzi
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#848 |
|
Konto usunięte
|
Malgos kwas biorę już od kwietnia/maja zeszłego roku. Teraz mi się skończył i muszę kupić własnie.
Przygotowania w toku. W sumie większość już mamy. Musze się zebrać i zamówić zaproszenia. Są wybrane, treść omówiona. Myslę tylko jaki termin wpisać w sensie do kiedy mają się goście określać. Wesele 7 września. Jak ktoś odmówi, to chcemy doprosić znajomych. No i w związku z tym nie wypadałoby tak na ostatnią chwilę. Myślałam o połowie lipca, ewentualnie końcówka. Co sądzicie? W robocie ciągle czekam na wieści, choć nastawiam się na bezrobocie od lutego niestety. |
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Isabelle - o to fajnie, że już tyle bierzesz folik. My zapraszaliśmy w marcu, a ślub był w czerwcu, ale nie brałam pod uwagę opcji dopraszania, więc potwierdzenie można było dać na 2 tyg przed ślubem. Z tym, że większość gości dużo wcześniej wiedziała o naszym ślubie. Jeśli jednak chcecie w razie czegoś zaprosić kogoś innego, to ja bym zapraszanie zaczęła wcześniej - każdy spokojnie zarezerwuje sobie urlop itp.
|
|
|
|
#850 |
|
Konto usunięte
|
Tzn. zapraszanie to my zaczniemy jakoś kwiecień/maj. Chodziło mi o termin do którego musza sie zadeklarować goście. Pomyślałam, że jak np. dam przed ostatnim weekendem lipca to będzie okej. Pewnie to będzie taka ilość dopraszanych, że wystarczy nam jeden weekend, więc będzie to wyglądało na obsuwę a nie dopraszanie.
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Isabelle - przede wszystkim niestety musisz liczyć się z tym, że sama będzie do wielu gości dzwonić, niektórzy jednak nie rozumieją jak ważne jest potwierdzanie... i słyszałam to od wielu PM-ek...
z jednej strony to dużo czasu i w ciągu miesiąca jeszcze wiele może się zmienić, ale w sumie jakiś już lepszy zarys listy będziesz miała |
|
|
|
#852 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A masz już wybraną suknię, fryzurę, bukiet, obrączki? ![]() Jeżeli tak to pochwalisz się
|
|
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#854 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie nowe kobietki
![]() Dopisałam Was na naszą listę na pierwszej stronie. Proszę o sprawdzenie czy kogoś nie pominęłam....jeśli tak to przepraszam i proszę o prywatną wiadomość jeśli jeszcze kogoś dopisać do listy ![]() Co tam u Was słychać?
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzka - coś ostatnio mało do nas zaglądasz... ja za jakiś tydzień, może 10 dni dowiem się czy starania były owocne, a jak nie to będziemy próbować dalej
|
|
|
|
#856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale staram się Was podczytywać ![]() to 3 mam kciuki za owocne staranka ![]() ![]()
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
madziara699 witaj
justiii87 ehhh kochana nie stresuj się... ja też zauważyłam, że wszędzie widzę dzieci, wózki, myślę o tym itp... chyba nie możemy się nakręcać... chociaż wiem, że ciężko... nie cytuje całej reszty kochane, ale chyba 99% z nas ma ten problem... żarty na temat dziecka... a wiadomo, że to jeszcze bardziej drażni i dobija... mój tata też żartuje sobie... teściowie też, że przydałby się drugi wnuk, bo na razie wszystko idzie na ich pierwszego wnuka, od brata TŻ... ale co tam... niech sobie gadają.. ja już nauczyłam się to puszczać drugim uchem... a w ogóle to spodziewany okres teoretycznie ma być w niedzielę... działaliśmy we wszystkie dni płodne, z wyjątkiem przedostatniego... wczoraj zrobiłam test... i mimo tabletek na stymulację owulki jedna krecha... myślicie, że mogło być za wcześnie? czy raczej jak już jest jedna to już tak będzie, bo ja już wariuje ![]() mam nadzieję, że w drugim cyklu przestanę o tym myśleć i coś się uda bo teraz nowa praca, sesja, to będę miała głowę zaprzątnięta innymi sprawami
|
#858 |
|
Zadomowienie
|
Hej wloszka, no do niedzieli jeszcze parę dni więc może być za wcześnie. Nie ma się co stresować przed czasem.
|
#859 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie starające się kobietki
Chciałabym się oficjalnie dopisać do Waszego grona. Starania rozpoczęte oficjalnie dopiero od grudnia, ale pierwsze nieoficjalne były już nieco wcześniej. Troszeczkę dziwna sprawa i nie wierzę żeby mogło się już za pierwszym razem udac, ale zaczynam się czuć nieco mniej normalnie... Pewnie to efekt autosugestii.Pozdrawiam wszystkie czekające. Trzymam kciuki za Was i za siebie
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Rokitka - hej... spokojnie, jak czytałam to tylko u 25% starających się par udaje się za pierwszym razem.
|
|
|
|
#861 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do niedzieli jest jeszcze kilka dni więc jest szansa i oby się udało )---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Za pierwszym razem udaje się tym co tego nie chcą ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Ja coraz gorzej się czuję choroba rozłożyła mnie i to na dobre ![]() wzięłam na jutro wolne i mam zamiar wyleżeć chorobę oby przeszło. |
||||
|
|
|
#862 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oczywiście nie informując na s o tym, to dopiero był szok. isabelle Jeżeli wesele macie we wrześniu a chcecie doprosic gości to połowa lipca na odpowiedz jest wystarczająca ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() chyba mnie nie ma. 26 lat, magdalena, cykl starań 4, @ 1 .02.2013 ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Właśnie o to chodzi jak jest głowa zajęta czym innym tak jak piszesz praca sesja itp to się nie myśli tylko o bobasie i dniach płodnych. wyluzujmy! choc to tylko łatwo sie mówi, a sama nie umiem ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Co do mówienia "a kiedy u Was??" To rodzice mojego TŻ nie mają jeszcze wnukow a już mają swoje lata, ich starszy syn ma 38 lat i u niego nic ![]() więc liczą na nas cho nic nie mówią. ale jakby mięli wnuka to by oszaleli ze szczęścia. Raz tylko teściowa powiedziała jak był mój brat z żoną i synkiem, wskazując na małego "kiedy u Was będzie taki biegał" to teściowa powiedziała, że już by mógł, ale coś te moje dzieciaki..." A ja myślę że na każdego przyjdzie czas i o! buziaki miłej nocki kobietki.
|
|
#863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Ale odpuszczam sobie nakręcanie się i czekam do terminu @. Dobrze mówić trudniej zrobić. Mąż wcale nie pomaga chodząc i dopytując się- A może to już, co?
|
|
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby tym razem tez tak bylo Swoja droga witam kolezanke z Londynu , z ktorej czesci ?
|
|
#865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczysz. To taka samospełniająca się przepowiednia ![]() Północno-zachodni Londyn
|
|
|
|
|
#866 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
. Właśnie popijam kawę i powoli czas szykować mi się do pracy . Znów dziś popołudniowa zmiana ![]() Cytat:
. Mogą jeszcze pojawić się 2 krechy ![]() Cytat:
. Opowiedz nam coś o sobie ![]() Cytat:
|
|
#867 | ||
|
Konto usunięte
|
cześć z rana
wyprawiłam męża do pracy i dalej leniuchuję w łóżku (jedyny plus bezrobocia ). Cytat:
: trzy tygodnie przed ślubem zadzwonił do mnie sąsiad i powiedział, że nie przyjdą bo boli go palec u nogi i nie da rady założyć pantofliKuruj się kochana, bo teraz z tymi przeziębieniami to nie ma żartów. Cytat:
![]() Mój K dziś mnie zwalił z nóg, powiedział że jego marzeniem jest mieć 3 córki i czwartego syna
Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 Czas edycji: 2013-01-18 o 09:48 |
||
|
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Isabelle zazdroszczę trochę, że dzień ślubu jeszcze przed wami
![]() U nas na szczęście obył się bez dziwnych wymówek i nikt w ostatniej chwili się nie rozmyślił ![]() ewelika wow 3 córki i chłopak to ma facet marzenia taka gromada Ja bym chciała parkę, mąż też, ale co wyjdzie i kiedy to niewiadoma ![]()
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA tez bym chciala parke , i moze jestem jakas masohistka ale moglaby byc za jednym razem
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- więc i małe szanse
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

. Dawno nie pisałam, ale codziennie Was nadrabiałam 

. Siostra TŻ też ciągle jak się widzimy pyta czy w ciąży jestem. No ludzie, jak będę to powiem 

KCIUKI DLA ANI