|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
My raczej sami będziemy kupować![]() O ile moi rodzice jeszcze mogą coś zaoferować, to teściowa w tym roku stwierdziła, że jedzie ze swoją siostrą na wakacje i ma wszystko gdzieś. W ogóle ona ma manie kupowania w ciuchlandach. I nie widzę w tym nic złego, bo sama kupuję, ale dla niej jak coś kosztuje więcej niż 2 zł to jest drogie... I swojej siostrzenicy kupowała dla córki sukieneczki "takie piękne po 1zł", tylko że zniszczone bardzo... Więc może lepiej niech nic nie kupuje.
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)taki żary tygodnia. ale i tak nie przebiję "filipa skonopi" :P |
|
|
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
hehe, filip też dobry
![]() kochane, ja się żegnam do poniedziałku, jadę do rodziców dzisiaj (a to ponad 100km wyprawa). Muszę posprzątać, spakować jakieś rzeczy i jak tylko tż wróci z pracy wyruszamy a w rodzinnych stronach zawsze odrabiam zaległości towarzyskie i nie mam na nic czasu. Ale jak się uda to zajrzę ps a tak mnie brzuch boli jak na okres, wkręcam sobie, że dzidzia rośnie (wg om 13 tydzień, wg usg 11) i tak od przedwczoraj. Nie ukrywam, że mnie pocieszycie jeśli też miałyście taki objaw ![]() papa |
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
juz po wizycie...
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
czuje niedosyt tej wizyty...
lekarz zupełnie inaczej sie zachowaywał niż jak byłam u niego prywatnie. Bączył coś pod nosem, co chwile prosiłam żeby powtórzył. Okazało sie że moje bakterie w moczu to drożdżyca:| co to jest chciał zrobić cytologie ale powiedział, że przez to nie wie czy wyjdzie prawidłowo. pytam sie czy bedzie robić usg (za drzwiami czekał mąż żeby wejść) a on ze nieługo bede na połówkowym wiec nie ma co tak często robić, a za 3 tygodnie będzie duzo wiecej widać (teraz to 16t1dz.) No i zdecydowałam sie na L4, i poinformowałam dyrektorke, że juz nie wróce (wychodzenie na sanki w ferie mnie przerażają). No i przyjęła to spokojnie. Następnie: na koniec powiedział ze jednak mam na chwilke połozyć sie ze zrobi szybkie usg. Zmierzył główkę, chyba dziecko ma 17 cm (nie wiem czy go dobrze zrozumiałam tak seplenił). Nawet nie widziałam dziecka w cąłosci tylko w "kawałkach" głowa i brzuch osobno. beznadzieja ... no i ta drozdzyca, co to jest? skad? |
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z każdym usg Dziecko będzie coraz większe, więc coraz mniejszy element jego ciała będzie się dało zobaczyć na ekranie, w jednym momencie...![]() Drożdzyca to po prostu grzybica, w ciąży takie infekcję bardzo często się zdarzają Ale gratulacje, ze widziałaś Dzidziola Miłe, ze zrobił usg, bo wcale nie musiał
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o co za lekarz!!!! jak płacisz to ok a jak już nie to traktują człowieka jak śmiecia!!! Co innego jak byś była u innego prywatnie ale u niego to powinien cię zapamiętać...Co się dzieje na tym świecie ja chodzę na kasę chorych i jestem zadowolona...nie bede gnojom płaciła sory za wyrażenie ale zdenerwowałam się normalnie Wiem nie wszyscy tacy są...ale szlak mnie trafia
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drożdżyca = grzybica. Pochodzi głównie po antybiotykoterapi, przez zbyt duże spożycie cukrów (słodyczy), lub przez stosunki z osobą zarażoną, która nie musi o tym wiedzieć a po prostu być nosicielem. Nie martw się, to nic strasznego, przechodzi. A ja zapisałam się do nowego lekarza. Tym razem na NFZ. Moja ginka niby fajna i pamięta mnie i co mi jest, ale wkurza mnie to jej czarnowidztwo i to płacenie za każdą wizytę i badania. Tu na NFZ, lekarz w int ma super opinie, a zapisać się do niego to terminy na marzec dopiero bo jest nawał pacjentek. Przychodnia prywatna więc i warunki super. Dla ciężarnych mają specjalne względy więc mnie na 14 lutego umówiła. No ale 28 stycznia kończy mi się zwolnienie więc będę jeszcze musiała iść do mojej.
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz na ostatniej wizycie zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie a teraz takie sobie- czułam sie tak jakby nie miał czasu i zawracam mu głowę.
Dostałam clotrimazolum na te paskudztwo- mam nadzieje ze to pomoże. No i z nocnych igraszek nici a serduszo słyszałam pierwszy raz i to było suuper w ogóle dziecko gdzieś tak strasznie nisko było blisko prawego jajnika, a zawsze brzuszek głaszcze na środku przy pepku :xułożenie pośladkowe to narazie jest ok? co nie? |
|
|
|
#4723 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha,człowiek się uczy całe życie ![]() Cytat:
Asiunia1230- świetnie że wszystko dobrze słodkie fotki maluszka ![]() Cytat:
Można nospę brać na to,ale że na mnie nospa nigdy nie działała (oprócz działania przeczyszczającego mocno),to nic nie biorę.
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj przyznałam się koleżance w pracy do ciąży
Już po badaniach genetycznych to jestem spokojniejsza i mogę rozpowiedzieć Powiedziała, że tak sobie coś o tym pomyślała jak usiadłam bokiem do niej przy biurku i tak mi brzuchol było widać i tak pomyślała 'co ona w ciąży?!'
|
|
|
|
#4725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Polecam się na przyszłość
|
|
#4726 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle się nacytowałam i napisałam i mi komp się zawiesił ![]()
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nieraz zauwaze na husteczne,ale podobno to normalne...
|
|
|
|
#4730 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
gratulacje !!!!![]() Cytat:
i gratki, ze widac juz plec. Chlop jak sie ptarzy ![]() Cytat:
![]() na nastepnej sie upewnisz, mnie lekarz w 16 tyg powiedzial, ze chyba chlopak, ale dokladnie nie widac, a w 20 marysia sie pokazala w calej okazalosci ![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje chlopczyka Cytat:
Sorki ze wybiorczo, ale gonicie okrutnie. U mnie dzis na obiad kapusniak ale poki co zjadlam kromke chleba z serem zoltym hochland - taka mam ostatnio na niego chcice ze szok!!!! Czuje sie juz dobrze, bez tych mdlosci i wymiotow mozna zyc.
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do leków i igraszek, to dobrze jakby mąż właśnie tą maść clotrimazolum sobie kupił (bez recepty ok 5 zł) i smarował przez 3-4 dni swojego "kolegę" po kąpieli. Tak nam lekarka kiedyś zalecała. Bo jeżeli ty masz i się kochaliście to on też może mieć nie wiedząc o tym. I w kółko będziecie siebie zarażać.
|
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
czy to babystrology to to jest http://babystrology.com/baby-tools/baby-tickers/
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znaczy, że masz nie nadrabiać
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Sarana tak
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz będzie 5000 postów. Cholera znowu RMF do mnie nie zadzwonił
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-01-18 o 13:16 |
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie też nie...
Może dlatego, że im nie zostawiłam namiarów?
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- to ktora zaklada nastepna czesc? ale szybko nam poszlo nic mi sie nie chce uff Takie mialam szyby zamarzniete jak nigdy w aucie .. biedny TZ sie naskrobal ![]() Pilyscie kiedys Ustronianke malinowa gazowana?? ostatnio ja pochlaniam jest taaaka pysznaaa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

My raczej sami będziemy kupować

ciążowe roztargnienia
ja np wczoraj stojąc na przystanku tramwajowym (jestem leniem do tego stopnia, że wolę wsadzić tyłek i jechać bez myślenia, niż odśnieżać samochód i móżdżyć na drodze 
szczuplutka jesteś

Miłe, ze zrobił usg, bo wcale nie musiał
ja chodzę na kasę chorych i jestem zadowolona...nie bede gnojom płaciła sory za wyrażenie ale zdenerwowałam się normalnie

12.06.2010