|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;38697390]Niestety
Uprawnienia są, to fakt ale już na max 15 lat. Dla starszych ludzi to ok ale dla mnie na przykład? i 200zł w plecy oczywiście, bo za nowy plastik i lekarza, ech... A na pewno zmienię adres i nazwisko do roku 2033, kiedy mija max termin na wymianę dla wszystkich.[/QUOTE]ja nazwisko już zmieniłam ale co z tego... czeka mnie jeszcze zmiana miejsca zamieszkania i wtedy już prawko terminowe naszła mnie ostatnio taka refleksja że to wszystko jest niesprawiedliwe... ostatnio czekałam z mężem na babcię przed sklepem w samochodzie i podjechał taki dziadek na oko ok 80tki w "pogniecionym" seicento, tak spojrzałam i mówię do męża że tacy to powinni już miec prawo jazdy zabrane, nie mają już takich reakcji jak powinni na co mąż na to że on tego dziadka zna i to auto to już ze dwa razy dachowało a dziadek dalej jeździ ![]() i tacy mają prawo jazdy bezterminowe?
11.10.2005-RAZEM 10.10.2009r-ZARĘCZENI ![]() JAKO ŻONA ![]() 27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem Edytowane przez madzia2306 Czas edycji: 2013-01-17 o 18:25 |
|
|
|
#2822 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Raczkowanie
|
![]() i nie zadałam 2 raz. znowu z tym samym egz. nakrzyczałam na siebie kiedy wysiadł ustawiać pachołki ( uspokój sie, uspokój! i plac wyszedł idealnie Jade, wysztko ok, 45 km/h, rondo ok, skrzyż jedno, drugie też ok i przyszedł czas na porażke: mialam skrecic na swiatlach w lewo, zapalilo sie zielone, zestresowal mnie autobus, za którym mialam skrecić i bęc...zatrzymałam sie na styk z rogiem krawężnika ![]() na plus zaliczam sobie swoj spokój ( po autoopieprzu i w sumie to, że już mialam tego egz. :P Mam nadzieje, że nastepnym razem też go bede miała, bo jakby nie było- zaczynam się przyzwyczajać no nic. 3 raz będzie mój na pewno!
Edytowane przez malma22 Czas edycji: 2013-01-17 o 23:04 |
|
|
|
#2824 |
|
Raczkowanie
|
malma22, nie martw się, ja też nie zdałam. Od razu przy bramie wyjazdowej, bo nie wpadłam na to, że jeden oblany egzamin będzie akurat wracał i egzaminator postanowi wjechać przez bramę wyjazdową [a kto by wpadł?
nie wiem po co po remoncie zrobili dwie bramy, skoro używa się wyjazdowej do wjazdu] i ustawiłam się tak, że się nie zmieścił i musiał najechać jednym kołem na krawężnik... Ryczałam całą drogę z ośrodka do domu mojego chłopaka, czyli ok 45 minut ale dzięki temu mi lepiej. Najlepsze na koniec: po wypłakaniu się na kolanach TŻ spojrzałam na tą paskudną kartkę, a na niej, jako uzasadnienie wyniku negatywnego, widniał napis JAZDA POD PRĄD |
|
|
|
#2825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
yyyyyyyyyy wtf? wjezdzal wyjazdową, a Twój egz. Cie za to oblał??? Nie wierze!! :confus ed:![]() Ej ja bym zrobiła raban- skoro zrobili wjazdową i wyjazdową to do k...n... wjazdową sie wjezdza, a wyjazdowa wyjezdza. szok., co za chamstwo. Nie będziesz sie odwolywać? Przez to jakieś kuriozum
Edytowane przez malma22 Czas edycji: 2013-01-17 o 23:01 |
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie odwołałaś się? Skoro są dwie bramy a on wjeżdżał WYJAZDOWĄ to egzaminator niby dlaczego Cię oblał? A przed tą bram wyjazdową nie ma po drugiej stronie znaku zakaz wjazdu?
|
|
#2827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no cóż trzymam kciuki dalej, za kolejnym się uda
Edytowane przez olivien Czas edycji: 2013-01-17 o 23:38 |
|
|
|
|
#2828 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym się tam przejechała z ciekawość no bo jeśli jest tam postawiony zakaz wjazdu to wtf?! to w takim razie nie ty jechałaś pod prąd tylko tamten debil i leń egzaminator bo nie chciało mu sie wjeżdżać tą bramą co trzeba
|
#2830 |
|
Konto usunięte
|
W google street wiew jest aktualny wygląd tego miejsca (PORDu)? Bo jeśli tak to obawiam się, że tam są zakazy wjazdu ale z tabliczkami "nie dotyczy pojazdów PORD". W obu bramach. Chociaż mogę się mylić no i niekoniecznie widok ulicy jest aktualny.
Ale... następnym razem już przynajmniej będziesz wiedzieć co i jak |
|
|
|
#2831 |
|
Raczkowanie
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3871433 9]W google street wiew jest aktualny wygląd tego miejsca (PORDu)? Bo jeśli tak to obawiam się, że tam są zakazy wjazdu ale z tabliczkami "nie dotyczy pojazdów PORD". W obu bramach. Chociaż mogę się mylić no i niekoniecznie widok ulicy jest aktualny.
Ale... następnym razem już przynajmniej będziesz wiedzieć co i jak w googlach nie ma niestety, jest zdjęcie jak jeszcze punciaki były czyli ponad rok temu o ile się nie mylę.. jeszcze pod koniec października zdawałam na starym placu, na początku grudnia już po przebudowie, może być z tymi tabliczkami tak jak mówisz ja tam znaku nie widziałam, wjechałam pod prąd o ile się nie mylę w prawą bramę czyli trzymałam prawą stronę, a powinnam w lewą wjechać? no nie pamiętam w sumie byłam w szoku, ale jakbym wjechała prosto pod znak zakazu to myślę żeby mi nie darował nie wiem jak będę przejeżdżała tamtędy to zobaczę czy tam jakieś znaki są w ogóle
|
|
#2832 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
] Teraz jak tak o tym myślę, to może rzeczywiście tak jest, i zrobiłam błąd, uznając, że nikt tam nie wjedzie i nie trzymając się ściśle prawej strony.
|
|
|
|
|
#2834 |
|
Catleesi Morza Kocimiętki
|
w PORDzie w Gdyni jest jedna brama wyjazdowa - na miasto - którą się pokonuje zaraz po zaliczeniu wzniesienia. Jest też brama wjazdowa - z miasta, na plac PORDu, prawie na wprost pierwszego łuku pod zadaszeniem. Także ja nie ogarniam, jakie wjeżdżanie pod prąd? Jest jedna droga wyjazdu z placu i jedna droga powrotna. Przynajmiej tak było kiedy ja zdawałam w sierpniu. Wątpię, żeby się wiele od tego czasu zmieniło.
|
|
|
|
#2835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Górka jest w innym miejscu i są dwie bramy jedna obok drugiej sa tez strzałki namalowane za bramą na terenie pordu i po tym się zorientowałam, że jadę pod prąd
|
|
|
#2836 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj nie zdalam, a dzisiaj bylam sie zapisac na nastepny i szok!
juz 20 lutego 3 podejscie ;Pludzie dali sobie spokój czy może już wszyscy pozdawali?
Edytowane przez malma22 Czas edycji: 2013-01-18 o 22:55 |
|
|
|
#2837 | |
|
Raczkowanie
|
Zostawmy już temat PORDowych bram, bo mi przykro
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2838 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moje o rok młodsze koleżanki czekają, aż ta machina trochę się rozkręci, na razie nie próbują. Nie wiem, po co te zmiany w teorii są potrzebne. Dla mnie praktyka była, jest i będzie najważniejszą częścią egzaminu.
|
|
#2839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skoro tak szybko mam termin to moze oznaczac,że wszyscy ktorzy zdali teorie przed 19zdazyli juz zdać praktyke...oprocz mnie i podobnym dziniusom ;D
|
|
#2840 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro mam podejście nr 2
snickers na szczęście już kupiony dzisiaj miałam ustny egzamin na studiach, więc dwa dni stresu, do tego grypka mnie rozbiera
|
|
#2841 |
|
Raczkowanie
|
Shawna
zaciśnięte.Trochę magii na egzaminie , powodzenia.
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w województwie wszyscy oblali nowe testy
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
a kasiorka leciiii , no jak miło
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Leci, a WORD zaciera rączki na przypływ kasiorki.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że ci ludzie wzięli pod uwagę taką ewentualność, że może im się nie udać i nie byli zapisani od razu na praktykę
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
W moim WORDzie nie ma możliwości zdawania egzaminów łączonych.
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli obawy nasze są uzasadnione, padały tu słowa ze bedzie łatwiej, że teoria łatwiejsza, nie ma się czego bać, no i dufa. Makabra poprostu, pogrom trwa
![]() Jak ja wam laski zazdroszcze, (te które zdały )
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
W Krakowie wczoraj teoretyczny zdało tylko 11 %
A dzisiaj w Nowym Sączu nikt. "Wynik trochę zaskoczył egzaminatorów, ale - mimo wszystko - popierają wprowadzone zmiany."
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że będą teraz krótsze terminy poprawkowe na egzaminy praktyczne
|
|
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze egzaminy zostały odwołane z powodu warunków na drodze. Przełożony jest na 2.02. . Szkoda, bo już się psychicznie nastawiłam...
Aaaa i na miejscu dowiedziałam się, że muszę dopłacić 28zł na egzamin, bo od wczoraj praktyka kosztuje 140zł. A że byłam bez kasy, to pędziłam jeszcze do bankomatu, żeby się umówić na tego 2 lutego.
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

Uprawnienia są, to fakt ale już na max 15 lat. Dla starszych ludzi to ok ale dla mnie na przykład? i 200zł w plecy oczywiście, bo za nowy plastik i lekarza, ech... A na pewno zmienię adres i nazwisko do roku 2033, kiedy mija max termin na wymianę dla wszystkich.[/QUOTE]

i plac wyszedł idealnie
Jade, wysztko ok, 45 km/h, rondo ok, skrzyż jedno, drugie też ok i przyszedł czas na porażke: mialam skrecic na swiatlach w lewo, zapalilo sie zielone, zestresowal mnie autobus, za którym mialam skrecić i bęc...zatrzymałam sie na styk z rogiem krawężnika 
ale dzięki temu mi lepiej. Najlepsze na koniec: po wypłakaniu się na kolanach TŻ spojrzałam na tą paskudną kartkę, a na niej, jako uzasadnienie wyniku negatywnego, widniał napis JAZDA POD PRĄD 

nie wiem jak będę przejeżdżała tamtędy to zobaczę czy tam jakieś znaki są w ogóle

zaciśnięte.Trochę magii na egzaminie
A dzisiaj w Nowym Sączu nikt. "Wynik trochę zaskoczył egzaminatorów, ale - mimo wszystko - popierają wprowadzone zmiany."