|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
nie ma szans zebym Was nadrobila. ktoras o cos mnie pytala cos pisala do mnie?
|
|
|
|
#1232 | |
|
Blond forever!
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Cytat:
![]() Tylko mam nadzieję, że jak weźmiemy się za organizację w połowie lutego to nie będzie za późno... Póki co będziemy wstępnie rezerwować coś po tych targach ![]() To ja się napiję - zaraz muszę się uczyć to mi może coś pomoże
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3871642 1]nie ma szans zebym Was nadrobila. ktoras o cos mnie pytala cos pisala do mnie?
[/QUOTE]zweryfikuj kilka stron wstecz bo były pytania kwiatowe, a ja ogrodnik innej specjalizacji więc możesz zerknąć na poprawność moich odpowiedzi
|
|
#1234 |
|
Zadomowienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3871642 1]nie ma szans zebym was nadrobila. Ktoras o cos mnie pytala cos pisala do mnie?:d[/quote]
tak, czy wiesz ile kosztuje kwait czosnku ozdobnego? I czy pod koniec czerwca jest dostępny? |
|
|
|
#1235 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny jutro mam najgorszy z najgorszych egzaminów
ale będzie co będzie velika - rozumiem Twoją radość sama bym poszła gdybym lubiła koncerty co do sukni i TŻa oj nie nie dowie się i nie zobaczy choć mnie kusi jak nie wiem co ale zobaczy mnie dopiero w niej jak po mnie przyjedzie co do dzieci to u mnie będzie trochę i tam mają dupny TV na ścianie i stolik i kanapę więc dla tych dzieciaczków stwierdziłam z mama że bierzemy XBoxa i Kinecta i będą mieć zajęcie będą dzieci nie dzieci u mnie w wieku od 10 miesięcy bo jedno jest w drodze
|
#1236 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
drugi: dalia roza, frezja, kapusta ozdobna, widze tez paki eustomy i ojej te zolte kuleczki xd one sa suche wiec sa na gieldzie zawsze teraz mam driure w mozgu i Ci nie powiem co to xd trzeci zantedeskia. kolorowe odmiany sa dostepne TYLKO od jesieni do wiosny, biale od wiosny do jesieni. mozna czasem sie o nie bic w innych terminach ale sa mega drogie (ostatnio sie dowiedzialam) ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- piwonie w lipcu: w tym roku juz w czerwcu ich nie bylo bo wiekszosc dostawcow polskich byla porazonawirusami i szara plesnia, a piwonia z holandii jest raz ze slaba dwa ze idiotycznie droga. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
jesli bylo wiecej pytan to nie dotarlam do nich xd |
||
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sądzę że mój będzie wiedział jaką sukienkę kupię, ale nie zobaczy mnie w niej wcześniej niż na błogosławieństwie
|
|
|
|
#1238 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jesli wybierzesz odcien czerwieni niczym roza el toro (czyli bardziej czerwona czerwien niz bordo) to nigdy przenigdy nie dodawaj bieli! wyjdzie mega patriotyczny bukiet xd ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- mohga byc juz tylko te ostatnie bardzo slabe - po kilki godzinach mozesz miec pusta wiazanke |
||
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
myha ale pyutanie było o goździka na giełdzie
|
|
#1240 |
|
Konto usunięte
|
a no chyba ze tak. tylko po co z gieldy chciala bo nie doczytalam?
bedzie sama robila wiazanke czy sale? bo od tego zalezy jakie musze Wam szkolenie zrobic
|
|
|
|
#1241 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny właśnie skończyłam skalpel z ewą. To był mój pierwszy raz. Nie mogłam wykonać wszystkich ćwiczeń (ze względu na moje kolano) np. tych kiedy się klęczy, albo pogłębia się przysiad (pojedynczy był ok, ale przy pogłębianiu kolano nie daje rady), kiedy nie mogłam robić ćwiczeń, które robiła ewa robiłam brzuszki, albo po prostu napinałam brzuch przy wydechu. Co o tym myślicie ma to jakiś sens?
|
#1242 |
|
Raczkowanie
|
Ja mojemu raczej pokażę sukienkę, bo nie wytrzymałabym, żeby jej nie pokazać
ale na mnie zobaczy ją dopiero na ślubie Ten skalpel ostatnio taki popularny, może spróbuję zrobić bo muszę się wziąć za siebie. Do ślubu chciałabym iść chociaż 5 kg lżejsza.. Na razie ćwiczę tylko Zumbę 3 x w tygodniu po 30 min na moim xboxie
|
#1243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
-wiazanka to jest ok 200 zl... i moze spokojnie wzrosnac o 100 kolejna -auto: co najmniej 200-300 zl tez jesli nie chcesz miec tylko klamek zrobionych/ -butonierka: 15-30 zl -swiadkowa (jesli bedziesz jej wiazanke robic) to tez koszt ok 200 zl -kosciol - tu jak i w sali jest to mega duzo zuzytych kwiatow. od 800 zl zaczynamy wogole rozmowe o przystrojeniu kosciola. i za 800 zl to jest taki klasyk mieszyk chryzia i jakies punktowce -sala - zaczynamy od 1000.\ jak tak patrze to te 3 tys to taki standard za pelen pakiet. jesli przyjdzie Ci do glowy robienie dekoracji samej to powiem Ci tak: w dniu slubu bedziesz mega zestresowana. zeby ksiadz wpuscil Cie do kosciola musisz wejsc z dekoracja ok 1-2 godzin przed slubem. i musisz sie w tym wyrobic a robiac to pierwszy raz watpie czy dasz rade. sala - to samo musialabys rano pojechac na sale i to ogarnac. a to jest tez kupa roboty kupa nerwow dla florysty a co dopiero dla pmki. samochod jesczez mozesz dac rade zrobic sama. ale material kwiatowy moze Ci zejsc jak za dwie takie dekoracje wiec moze Ci sie to zupelnie nie oplacic. wiazanke slubna tez musisz zrobic w tym samym dniu co slub, to jest dodatkowy stres, my w kwiaciarni czasami robimy te wiazanki 2 razy zanim wyjda. podsumowujac jako ze jestes osoba niedoswiadczona, nie umiesz wyliczyc ile kwiatow potrzebujesz, nie umiesz robic takich rzeczy, moze zejsc Ci 2 razy tyle materialu co powinno, nie znasz technik = odradzam Ci robienie tego na wlasna reke. jest jeszcez duzo czasu wiec jak chcesz moge Ci popisac rady ale musialabys JUZ wiedziec czego chcesz i JUZ dogadac sie z ksiedzem ze wchodzisz z przystrojeniem kosciola i czy on na to pozwoli wogole. to samo z sala. jesli nie wiesz tego teraz to nie zdaze Cie tego nauczyc. |
|
|
|
|
#1244 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
mój TŻ też zobaczy suknię w kościele dopiero -> ja bym chciała żeby TŻ na mnie czekał w kościele, a tata żeby mnie odprowadził do ołtarza rozmawiałam o tym z TŻ wczoraj i stwierdził, że to nawet dobry pomysł, bo pewnie gdyby on po mnie przyszedł do domu to bym nie była jeszcze gotowa jak zwykle [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3871642 1]nie ma szans zebym Was nadrobila. ktoras o cos mnie pytala cos pisala do mnie? [/QUOTE]Myha, ja w sumie jeszcze się nie pytałam, ale doczytałam gdzieś wcześniej na wątku że wysokiej dziewczynie bukiet w kształcie "kulki" nie pasuje? mi się tylko takie podobają
|
|
#1245 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po niedzieli zaczynam 5 x w tygodniu ćwiczyć. Mam nadzieję, że dam radę!
|
|
|
|
|
#1247 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3871813 3]raczej nie pasuje. jesczez pytanie jaka bedziesz miala kiecke ale jesli kochasz kulki to popros florystke o jakis splywajacy wydluzajacy element[/QUOTE]
tak na dzień dzisiejszy podoba mi się załączony bukiet zdj 1(tylko wolałabym bardziej zrobić z niej kulkę) - do tego wstążką obwiązać łodygi i zrobić kokardkę(zawiązanie coś w stylu drugiego zdjęcia?...) ![]() EDIT: nie podobają mi się spływające elementy z bukietu
gubię się bo lubię - Loesje Edytowane przez Tycikata Czas edycji: 2013-01-18 o 14:15 |
|
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3871729 4]
10 zl. powinien byc dostepny ale musisz sie orientowac bo on sie nagle pojawia i nagle z gieldy znika. ponizej 10 zl za kwiat sa kiepskiej jakosci, male i niewybarwione najczesciej. [/QUOTE] Ta cena obowiązuje na giełdzie, tak? Czyli w kawiaciarni będzie droższy
Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2013-01-18 o 14:18 |
|
|
|
#1249 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale nadal jesli jestes wysoka to proponowalabym dodac splywajacy element. inaczej zniknie. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- kwiaciarnia. gielda to ok 5 zl. ale jesli bedziesz jechac sama to musisz bardzo uwazac. to sa bardzo wczesne godziny jest ciemno latwo Cie oszykac. zwlaszcza ze nie jestes doswiadczona i bedzie to po Tobie widac. i nie oszykujmy sie gieldziarze beda chcieli Ci wcisnac go.wno ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- a np ogon z gtrawy? http://1.bp.blogspot.com/-4ja5AU0cEQ...IMG_161jpg.jpg jak tutaj (ta wiazanka generalnie jest srednia, ale chodzi mi zebys zobaczyla ten ogon) |
||
|
|
|
#1250 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1252 |
|
BAN stały
|
myha jesteś
|
|
|
|
#1253 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
). albo roza aqua <3co do ceny to zalezy ile materialu na to zejdzie. jesli w mikrofonie to obstawiam tak pi razy oko 180-220 zl. jesli druty to w okolicach 200 edit: jejku jakie to mile ze ktos sie cieszy ze jestem
|
|
|
|
|
#1254 |
|
BAN stały
|
O jaaa wygooglowałam sobie, róża aqua jest cudna... I eustoma fioletowa też
![]() ![]()
|
|
|
|
#1255 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3871838 9]na 2 zdjeciu nie ma lodyg, te kwiaty sa w mikrofonie i mikrofon jest kokarda owiniety. typowa idealna kupka wyjdzie tylko w mikrofonie, na zdrutowanych lodygach najczesciej wychodzi mniej kulka. bo ciezko jest kwiaty tak ulozyc, wsyztskie nie sa takie same i bardzo ciezko jest je tak poustawiac zeby zrobily tak idealna kulke jak w mikrofonie.
ale nadal jesli jestes wysoka to proponowalabym dodac splywajacy element. inaczej zniknie.[/QUOTE] przepraszam, nie wiedziałam jak to fachowo nazwać fajnie, że jest tu taka znawczyni na wątku [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3871838 9]a taka kolorystyka jak masz na zdjeciach?[/QUOTE] Kwiatki chcę raczej białe lub kremowe. Ale wstążka, albo jakiś element, chciałabym w kolorze butów, bo chcę mieć na pewno kolorowe buty -> na dzień dzisiejszy turkusowe, ale tyle czasu do ślubu jeszcze, że pewnie mi się zmieni a turkusowych kwiatków nie ma (chyba?;p) [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3871838 9]a np ogon z gtrawy? http://1.bp.blogspot.com/-4ja5AU0cEQ...IMG_161jpg.jpg jak tutaj (ta wiazanka generalnie jest srednia, ale chodzi mi zebys zobaczyla ten ogon)[/QUOTE]oj nie, z trawy mi się nie podoba
|
|
#1257 |
|
Rozeznanie
|
myha, to eustoma genialna!
kiedy ją można dostać? Szkoda, że z piwonii będę musiala pewnie zrezygnować...są przeurocze! i ten zapach! mmmm
|
#1258 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
1) nie ma idealnie bialej rozy. nie ma. poprostu. jest alboi biala wpadajaca w kre, albo biala wpadajaca w zolc albo biala wpadajaca w zielen. musisz o tym pamietac jak bedziesz kupowac kiecke bo jak kupisz snieznie biala to bedzie widac kolor roz. 2) biale kwiaty szybko sie niszcza - kazde zalamanie na platku widac po paru minutach w postaci brazowego paska. wiec trzeba sie z nimi obchodzic bardzo delikatnie. porozkminiam jesczez jak to z Toba zrobic jak jestes wysoka i kulke chcesz ale zrobilas mi niezly chellenge ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
teraz sa troche kiepskie ale jak znowu przyjdzie wiosna to sie poprawia
|
||
|
|
|
#1259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Ty gdzieś jeszcze byłaś? no może nie tak dużo, bo 172cm, ale na ślubie będę miała obcasy, myslę że z 5,6cm to minimum, więc wtedy będzie już ze mnie wielkolud
|
|
|
#1260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mam 168 plus obcasy oczywiscie Zobaczymy jak to bedzie wygladac.. Myha...czy jest jakaś górna granica wzrostu dla chcących mieć ładny, zgrabny bukiecik? ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

ale będzie co będzie

goździki są piękne,ja chcę pudrowy róż 

mi się tylko takie podobają