|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
![]() Ja miałam też prenatalne w 13t6d, niby ostatni dzwonek, ale akurat wypadło mi tak że była przerwa świąteczna i inaczej nie udało się umówić. Wszystkie parametry wyszły ok. na badaniach
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Tż ma rozmowę w sprawie pracy- ciekawe co to dalej z tego wyniknie
|
#4773 |
|
Zadomowienie
|
za pomyślny przebieg rozmowy
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Hm... chyba nie powinnam dziękować
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
kooocur no wychodzi na to, że to chyba dzidzia, no bo co innego
)
|
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Dno macicy znajduje się:
Można się zorientować mniej więcej jak wysoko jest Dzidziol w brzuszku
|
#4777 |
|
Raczkowanie
|
A ja zaczynam rozważać poważnie odejście od mojego TŻ. Szczerze mówiąc to decyzję juz podjęłam, muszę go tylko o tym poinformować. Sądziłam że w ciąży będę mogła zawsze na niego liczyć, ale się przeliczyłam. Widocznie pewne rzeczy nigdy się zmieniają a koledzy i imponowanie im jest ważniejsze od najbliższych.
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To kciuki 3mam!! Nie wiem, ale to nie były jelita tylko cos innego. Cos czego jeszcze nie czułam....
|
|
|
|
|
#4779 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj robiłam przegląd wózków 3w1 i normalnie mnie już głowa od tego rozbolała, jest tyle tych modeli wózków, że głowa mała, ale jak przychodzi wybrać i czyta się opinie to same narzekania i negatywy, sprzeczne opinie, idealnego wózka nie znalazłam. Zanotowałam kilka modeli i ich plusy i minusy, które były najczęściej podawane. Ceny kosmiczne
|
|
#4780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze to dośc poważna decyzja..zwłaszcza, że dziecko w drodze! |
||
|
|
|
#4781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale może macica Ci szybciej "podeszła" "do góry" ![]() Nie wiem jak to się bardziej fachowo nazywa
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka wpadło mi w oko, cena chyba nie jest wygórowana http://allegro.pl/wozek-modena-espir...926417693.html lub http://www.salondzieciecy.com.pl/obr...zuk1=&sortuj=0 no i piękne są wózki retro ale musze zobaczyc czy nie jest za ciężko nim kierować http://dino.sklep.pl/nowy/tako-acous...s-p-13070.html Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-01-18 o 14:59 |
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4785 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że odejście od męża w ciąży to poważna decyzja, ale chyba właśnie ze względu na ciążę jestem gotowa ja podjąć. Prawda jest taka, że oboje chcieliśmy dziecka, ale jak już okazało się że jestem w ciąży to zaczęły się ciągłe wyrzuty i pretensje o to, że pewne rzeczy są inaczej niż wcześniej, nie rozumiał moim lęków o bezpieczeństwo dziecka, chciał, żeby wszystko kręciło się wokół niego i jego potrzeb, aż w końcu dostałąm plamienia i wtedy go to chyba trochę ruszyło i dało mu do myślenia. Już wtedy bojąc się o dziecko rozwijające się pod ciągłym stresem mamy chciałam się spakować i zniknąć, ale jakoś się dogadaliśmy i zaczęło się układać. A Ostatnie trzy dni byłam u rodziców bo w związku z obroną mam teraz sparwa do załatwienia trochę i mój kochany mąż wiedząc że mam ze sobą mnóstwo tobołów, torbę z ciuchami, wielkie cięzkie książki, laptopa uznał, że zaszaleje z kumplami bo któryś w pracy postawił flaszkę. No i niestety nie byał w stanie po mnie nawet wyjechać a z najblizszego przystanku do domu mam do przejścia 3km. Dobrze że jeszcze w pobliżu jest teściowa bo nie dałabym rady. I jeszcze słuchanie tych jego głupich tłumaczeń.... Jestem dziewczyną z miasta i jak kiedyś miałam wątpliwości jak to będzie w ciąży i z dzieckiem to zawsze mnie zapewniał że przecież jest odpowiedzialny. No i coż, zawiodłąm się nie pierwszy raz a że w grę wchodzi troska o dziecko to wolę sobie dalszych stresów przez męża zaoszczędzić. Mam teraz zbyt wiele innych powodów do stresu więc tam gdzie mogę sobie go zaoszczędzić warto to zrobić.
|
#4786 |
|
Przyczajenie
|
Czesc Wam!
Wita przyszla mama, aktualnie koncowka 13 tygodnia ciazy. Postaram sie dolaczyc do dyskusji, bo wsrod znajomych zero ciezarowek i nikt nie planuje, wiec troche mi smutno zanudzac im opowiesciami o ciazy przez kolejne niemal pol roku, a potem kolejne multum czasu o dziecku. Co ciezarowy to jednak ciezarowy. ![]() Ps. Jesli sa jakies mamy w okolicach lat 20-25 z Trojmiasta i sa chetne na plotki i polowanie na ciuchy to piszcie na PW, razem razniej
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rady jakie otrzymałam od znajomych to: - Skrętne koła z przodu i aby nie były zbyt małe, - Koła najlepiej pompowane - są cięższe niż z pianki, ale amortyzują wózek i lepiej się go prowadzi po każdej nawierzchni - Aby koszyk na zakupy był w miarę obszerny i nie za nisko zawieszony, dodatkowe schowki np. w spacerówce mile widziane - możliwość zamocowania spacerówki przodem lub tyłem do kierunku jazdy, małe dzieci często wolą widzieć Mamusie na spacerze i jechać tyłem, - aby spacerówkę dało się rozłożyć na płasko do snu, i żeby daszek był dość obszerny i zasłaniał słońce podczas gdy spacerówka jest rozłożona do leżenia. - aby nie wystawały nigdzie żadne śruby i ostre elementy. - aby sprawdzić czy wózek nie jest wywrotny, szczególnie w wersji spacerowej, podobno wózki Tako Laret przy zawieszonej torbie z akcesoriami potrafią się przewrócić. Większą uwagę kazali przywiązać do spacerówki, ponieważ w gondoli dziecko jeździ ok 6mcy, a spacerówka powinna starczyć do 3 roku życia. Wózki 3w1 mają jednak taką wadę, że są ciężkie i duże, więc czasem rodzice większych dzieci i tak przerzucają się na wózki tzw. parasolki, ktore są lekkie i poręczne, jednak napewno mniej komfortowe dla Malucha. To tyle co wiem, ja wstępnie biorę pod uwagę: MUTSY 4RIDER, Maxi Cosi Mura 4, X-lander X-move, Roan Teo i Navington Cadet. Każdy ma wady i zalety, wybiorę ten, który będzie nam się najlepiej podobał na żywo.
|
|
|
#4788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej z nim porozmawiaj może się przestraszy bo na razie pomyśli ze to tylko takie gadanie. Szkoda bo to taki piękny moment dla Was a on się nie potrafi dostosować i cieszyć. Tylko myśli o sobie
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez zazwyczaj pilam niegazowana ale ta ustronianka jest naprawde dobra.. a po za tym tak to pijalam zywiec zdroj niegazowana to do tej pory pije ale po to zeby tabletki przelknac albo lyka od czasu do czasu:P tak to jablkową lub jakas inna smakowa zywiec zdroj innej nie pijam bo mi nie smakuje..
|
|
|
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
Ja to znowu jestem nerwus i też się martwię o dzidzię...mój maż jest takim czyścioszkiem chodzi i marudzi ze nic nie ma swojego miejsca a mnie to drażni jest porządek i w ogóle a on marudzi ze tu papierek ze ksiażki dziecka maja swoje miejsce i mnie to wkurza. Chodzi i sprząta odkurza!!!!na jedno dobrze a na drugie jak sprzątałam codziennie mówił co ty sprzątasz teraz mam lenie i raz na tydzień...dokuczają sobie nawzajem mąż z synkiem a mnie szlak trafia
i weż się tu nie stresuj.Albo wczoraj cała pralka prania o jeju wypiorę musze mieć natchnienie może jutro. Od 7 do 16 jestem w pracy przychodzę to już mi się nic nie chce gdzie jeszcze obiad a na dodatek w kazdą sobote też pracuje i tylko marna niedziela zostaje
|
#4791 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4793 |
|
Raczkowanie
|
Porozmawiam z nim oczywiście bo inaczej sobie tego nie wyobrażam, ale doskonale wiem co od niego usłyszę i wiem, że na zmianę mojej decyzji to nie wpłynie. Nie będzie mi lekko, ale z doświadczenia wiem że dla dziecka czasem lepiej żeby rodzice nie trzymali się kurczowo siebie nawzajem bo mają dziecko.
|
#4794 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomo z brudasem to jeszcze gorzej, mamy naprawdę czysto w domu teraz może częściej bo trzeba było kurze wycierać bo w piecu się pali, ale mi się coś nie chce
pracuję może dopiero 1,5 roku i ani dnia wolnego nie miałam no niedziele i święta taka praca i już mam dość. A chce teraz korzystać niech On skacze w koło mnie bo ja mam fory w ciąży i jużJeszcze trochę jak znajdzie kogos na moje miejsce to odpocznę
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-18 o 15:31 |
|
|
|
#4795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
niestety wozki markowe jak bugabooo, mothercare, sola, oyster, musty, xlander to drogie marki, i niestety czesto sie placi za nazwe
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
lilith795 i pamietaj ze jestesmy z Toba
![]() ej a wogole ostatnio zeszla rozmowa z TZ na temat wozkow no i wymieniam mu to co wiem i wogole i mowie ze najlepsze kola pompowane a on do mnie " no a jak peknie kolo to co zrobisz?" a ja mialam mniej wiecej taka mine bo wsumie niewiedzialam co powiedziec.. to mowie ze sie kupi jedno na wymiane hahahaa.. no bo wsumie moze sa najlepsze ale faktycznie jak peknie to co?wklejam Wam zdjecie mojego bandziora... tak sobie mysle i wyskoczyl mi moze z 7/8dni temu? wczesniej byl ale pod wieczor.. rano plaski... a teraz to nawet rano jest taki (fajnie ) Tz mowi ze tylek mi urusl i juz zaczynam sie robic "kwadratowa" ze bez tali haha ... Zdjecia z dzis ... i dla porownania te co kiedys Wam wklejalam w 7 tyg..
|
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a cenowo wychodzi cos ok 500zl taniej. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
Suprajssss |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

za pomyślny przebieg rozmowy 

pracuję może dopiero 1,5 roku i ani dnia wolnego nie miałam no niedziele i święta taka praca i już mam dość. A chce teraz korzystać niech On skacze w koło mnie bo ja mam fory w ciąży i już
Suprajssss