Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 15:48   #4801
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

dotkaa zgadzam się.
jak kogoś stać to czemu nie, a jesli nie to warto poszukac, popytac o opinie znajomych itp.
moze nawet warto kupic spacerowke drozsza, a gondole do tego odkupic czy cos w tym stylu, zeby taniej bylo

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 15:48   #4802
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Raptowna Pokaż wiadomość
We wszystkim się z Tobą zgadzam tylko, że nie kupie wózka za 2000 bo mnie nie stać ale jest dużo tańszych firm i myślę, że się coś znajdzie ciekawego.
Też bym chętnie znalazła tańszy, więc odwiedzę wszystkie sklepy i może coś się znajdzie, w końcu mieszkam w mieście wózkarzy Liczę na jakieś wyprzedaże np. z poprzedniego sezonu czy coś. Narazie przejrzałam internet i nie znalazłam nic tańszego, funkcjonalnego i... w miarę wyglądającego. Na szczęście jest jeszcze tyle czasu, że jak zajmę się tym juz teraz to do wiosny będę miec model wybrany i tylko będę szukać miejsca gdzie się kupi najtaniej

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 15:49   #4803
Margosia__
Zakorzenienie

Ja muszę zwrócić uwagę na wagę wózka... co prawda mam do wniesienia tylko półpiętro, ale i tak jakimś cudem muszę go wnieść

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
Wiem, że odejście od męża w ciąży to poważna decyzja, ale chyba właśnie ze względu na ciążę jestem gotowa ja podjąć. Prawda jest taka, że oboje chcieliśmy dziecka, ale jak już okazało się że jestem w ciąży to zaczęły się ciągłe wyrzuty i pretensje o to, że pewne rzeczy są inaczej niż wcześniej, nie rozumiał moim lęków o bezpieczeństwo dziecka, chciał, żeby wszystko kręciło się wokół niego i jego potrzeb, aż w końcu dostałąm plamienia i wtedy go to chyba trochę ruszyło i dało mu do myślenia. Już wtedy bojąc się o dziecko rozwijające się pod ciągłym stresem mamy chciałam się spakować i zniknąć, ale jakoś się dogadaliśmy i zaczęło się układać. A Ostatnie trzy dni byłam u rodziców bo w związku z obroną mam teraz sparwa do załatwienia trochę i mój kochany mąż wiedząc że mam ze sobą mnóstwo tobołów, torbę z ciuchami, wielkie cięzkie książki, laptopa uznał, że zaszaleje z kumplami bo któryś w pracy postawił flaszkę. No i niestety nie byał w stanie po mnie nawet wyjechać a z najblizszego przystanku do domu mam do przejścia 3km. Dobrze że jeszcze w pobliżu jest teściowa bo nie dałabym rady. I jeszcze słuchanie tych jego głupich tłumaczeń.... Jestem dziewczyną z miasta i jak kiedyś miałam wątpliwości jak to będzie w ciąży i z dzieckiem to zawsze mnie zapewniał że przecież jest odpowiedzialny. No i coż, zawiodłąm się nie pierwszy raz a że w grę wchodzi troska o dziecko to wolę sobie dalszych stresów przez męża zaoszczędzić. Mam teraz zbyt wiele innych powodów do stresu więc tam gdzie mogę sobie go zaoszczędzić warto to zrobić.
Będziemy z Tobą cokolwiek postanowisz
Cytat:
Napisane przez Jenndza Pokaż wiadomość
Czesc Wam!
Wita przyszla mama, aktualnie koncowka 13 tygodnia ciazy. Postaram sie dolaczyc do dyskusji, bo wsrod znajomych zero ciezarowek i nikt nie planuje, wiec troche mi smutno zanudzac im opowiesciami o ciazy przez kolejne niemal pol roku, a potem kolejne multum czasu o dziecku.
Co ciezarowy to jednak ciezarowy.

Ps. Jesli sa jakies mamy w okolicach lat 20-25 z Trojmiasta i sa chetne na plotki i polowanie na ciuchy to piszcie na PW, razem razniej
Cześć
Ja nie z 3miasta ale może się kiedyś wproszę na wakacje
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ja tez zazwyczaj pilam niegazowana ale ta ustronianka jest naprawde dobra.. a po za tym tak to pijalam zywiec zdroj niegazowana to do tej pory pije ale po to zeby tabletki przelknac albo lyka od czasu do czasu:P tak to jablkową lub jakas inna smakowa zywiec zdroj innej nie pijam bo mi nie smakuje..
Nie lubię wody mineralnej

Cytat:
ej a wogole ostatnio zeszla rozmowa z TZ na temat wozkow no i wymieniam mu to co wiem i wogole i mowie ze najlepsze kola pompowane a on do mnie " no a jak peknie kolo to co zrobisz?" a ja mialam mniej wiecej taka mine bo wsumie niewiedzialam co powiedziec.. to mowie ze sie kupi jedno na wymiane hahahaa.. no bo wsumie moze sa najlepsze ale faktycznie jak peknie to co?

wklejam Wam zdjecie mojego bandziora... tak sobie mysle i wyskoczyl mi moze z 7/8dni temu? wczesniej byl ale pod wieczor.. rano plaski... a teraz to nawet rano jest taki (fajnie ) Tz mowi ze tylek mi urusl i juz zaczynam sie robic "kwadratowa" ze bez tali haha ...

Zdjecia z dzis ... i dla porownania te co kiedys Wam wklejalam w 7 tyg..
Tak jak z samochodową... oddajesz ją do naprawy do wulkanizacji

Hm... grubasek

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 15:52   #4804
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

MArgosia zgadza się, że każda z nas ma inne potrzeby z wózkiem związane, wynikające z tego gdzie mieszkamy, czy domek, czy blok, czy wieś i pola, czy miasto i chodniczki. czy mamy duże mieszkanie, czy 2 pokojowe malutkie itp.

także dla każdej inny wózek będzie idealny.

Stary 2013-01-18, 15:53   #4805
lilith795
Raczkowanie

wózki też już oglądaliśmy i u nas w sklepach to ceny są wszędzie raczej podobne i wózki zresztą też. Mi się podobały te firmy bebetto, ale gdzieś czytałam, ze raczej do najlepszych nie należą.
A mój brzuszek to też muszę wam kiedyś umieścić, ale na razie nie mam głowy do tego. Ja już go widzę wyraźnie, szczególnie po jedzeniu i sądziłam, e już nie sposób nie zauważyć że w ciąży jestem a tu wczoraj jeden z kolegów nieśmiało mnie spytał czy mi to w ogóle już brzuch rośnie a ja mu na to "a co nie widać?"

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

dotkaaa ładny brzuszek
lilith795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 15:55   #4806
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
wózki też już oglądaliśmy i u nas w sklepach to ceny są wszędzie raczej podobne i wózki zresztą też. Mi się podobały te firmy bebetto, ale gdzieś czytałam, ze raczej do najlepszych nie należą.
A mój brzuszek to też muszę wam kiedyś umieścić, ale na razie nie mam głowy do tego. Ja już go widzę wyraźnie, szczególnie po jedzeniu i sądziłam, e już nie sposób nie zauważyć że w ciąży jestem a tu wczoraj jeden z kolegów nieśmiało mnie spytał czy mi to w ogóle już brzuch rośnie a ja mu na to "a co nie widać?"
My się skłaniamy ku bebetto solaris, mimo opinii na necie

Mały
Stary 2013-01-18, 15:57   #4807
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja muszę zwrócić uwagę na wagę wózka... co prawda mam do wniesienia tylko półpiętro, ale i tak jakimś cudem muszę go wnieść

Będziemy z Tobą cokolwiek postanowisz

Cześć
Ja nie z 3miasta ale może się kiedyś wproszę na wakacje

Nie lubię wody mineralnej

Tak jak z samochodową... oddajesz ją do naprawy do wulkanizacji

Hm... grubasek
"lubie Cie bo jestes corka wulkanizatora " hahahahaha ale mi sie glupia piosenka nasunela -czinkłaczento slyszalyscie? hahaha
No i co trzeba zmieniac opony na letnie i zimowe ?

haha dzieki jestem dumna z mojego domka dla bobasa ha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 15:57   #4808
Ewusia709
Zadomowienie

Myślę, że jak pęknie opona to jakoś można się doczłapać do domu na samej feldze i wyobrażam sobie, że to podobnie jak w rowerze, jak się mocno opony nie załatwi to zanim zejdzie całkiem powietrze to się troche przejedzie jeszcze i dotransportuje do domu. Taką zepsutą oponę podobno można łatwo naprawić przy pomocy zestawu do łatania kół do roweru. Chyba, że to nie pomoże to wtedy juz tylko wymiana kółka wchodzi w grę.

Ja mam do pokonania z wózkiem 3 piętra więc nie lada zadanie, ale wszystkie wózki ważą podobnie ok. 14-16 kg z gondolą plus dziecko to wychodzi jakieś 20 kg, tak, że nie wyobrażam sobie go codziennie nosić. Mam zamiar stelaż zostawiać w samochodzie pod blokiem, a wnosic do domu tylko dziecko z gondolką. Jeśli będzie mi potrzebny w domu to wtedy będę musiała nosić na dwa razy osobno gondole, osobno stelaż. Ale za to jaka będę fit mama od tego dźwigania Tylko, żeby mi kręgosłup nie wysiadł

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 15:59   #4809
Raptowna
Raczkowanie

Dziewczyny a co sądzicie o tych całych kolebkowych czy tam kubełkowych siedziskach???
Czy dziecko jak uśnie to jest mu tam wygodnie przy pochyleniu oparcia?
Wybiera drogi mych nóg.
Chcę tego jeszcze. (Chcę tego bardziej.) Chcę tego teraz!

_________________________ _________________________ ______________________
TP: 3 lipca 2013
Maleństwo
Raptowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 16:08   #4810
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
"lubie Cie bo jestes corka wulkanizatora " hahahahaha ale mi sie glupia piosenka nasunela -czinkłaczento slyszalyscie? hahaha
No i co trzeba zmieniac opony na letnie i zimowe ?

haha dzieki jestem dumna z mojego domka dla bobasa ha

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Myślę, że jak pęknie opona to jakoś można się doczłapać do domu na samej feldze i wyobrażam sobie, że to podobnie jak w rowerze, jak się mocno opony nie załatwi to zanim zejdzie całkiem powietrze to się troche przejedzie jeszcze i dotransportuje do domu. Taką zepsutą oponę podobno można łatwo naprawić przy pomocy zestawu do łatania kół do roweru. Chyba, że to nie pomoże to wtedy juz tylko wymiana kółka wchodzi w grę.

Ja mam do pokonania z wózkiem 3 piętra więc nie lada zadanie, ale wszystkie wózki ważą podobnie ok. 14-16 kg z gondolą plus dziecko to wychodzi jakieś 20 kg, tak, że nie wyobrażam sobie go codziennie nosić. Mam zamiar stelaż zostawiać w samochodzie pod blokiem, a wnosic do domu tylko dziecko z gondolką. Jeśli będzie mi potrzebny w domu to wtedy będę musiała nosić na dwa razy osobno gondole, osobno stelaż. Ale za to jaka będę fit mama od tego dźwigania Tylko, żeby mi kręgosłup nie wysiadł
No i różnica 14 czy 16 kg to e tym wypadku dość duża różnica

Mały
Stary 2013-01-18, 16:08   #4811
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a co sądzicie o tych całych kolebkowych czy tam kubełkowych siedziskach???
Czy dziecko jak uśnie to jest mu tam wygodnie przy pochyleniu oparcia?
a jakie to sa?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 16:09   #4812
idzia111
Zakorzenienie

czesc dziewczynki,

Zgłaszam się po pracy. Wczoraj miałam przeboje. "Poranne" mdłości zaczęły się o 17 a zakończyły o 1 w nocy. Oczywiście 4 razy obejmowałam moją ,,przyjaciółkę" miskę.

Jak zacznę to nie widać końca

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
DziękujęJej jej ale mnie ta wizyta nakręciła..obdzwoniłam już mamę i teściową..jutro zacznę paplać znajomym.. i może wreszcie w pracy się przyznam koleżance..jak będzie dobra okazja..jejku jejku roznosi mnie teraz z radościJakoś tak o dziewczynce zawsze myślałam, a tu chłopaczek będzie Takie trochę wyzwanie jak tu się obchodzić z siusiatym człowieczkiem, gdzie ja mam doświadczenia z dziewczynkami raczej
dobre

Skoro jesteś w ciąży to masz już jakieś doświadczenie.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Właśnie przegladam wózki używane
myślicie, ze to dobry pomysl?
Ja myśłałam nad jakimś pożądnym, używanym, bo nowe są za drogie. Dla mnie priorytetem jest waga wózka i łatwość prowadzenia, pchania.

Cytat:
A ja się zastanawiam czym zastąpić przewijak co by nie zagracać i tak małego pokoiku dla dziecka i znalazłam takie łóżkeczko
http://www.arus.pl/15-elem-zestaw-lo...a-posciel.html
Myślę, że może się sprawdzić ten opuszczany bok w roli przewijaka i wygodniej sięgać dziecko.

Do tego cena przystępna i dużo `gratisów`.
Ja nie mam zamiaru kupować przewijaka. Zauważyłam u znajomych, że używany jest na początku (bo nowy), a potem i tak dziecko przewija się w łóżeczku lub na łóżku. Chyba szkoda pieniędzy. Tak mi też mówią koleżanki.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny,jak to jest z tymi sutkami?Czy one sie powiększa?Przyznam ze moje to takie płaskie sa(czasem podrosna jak zimno jest albo ja Tz no wiecie ale to tylko na chwilke)Jesli one zostana takie malusie to ja nie wiem jak te moje dzieciatko nimi wykarmie..Przeciez tego nawet nie idzie złapac..Więc jak-rosną?
Mnie od początku bolą piersi, a sutki są opuchnięte, większe i ciemniejsze. Mój gin jak mi je badał stwierdził, że powinnam mieć pokarm bez problemu.

Już teraz zdarzyło się, że wyciekła taka kropelka, jakby mleko rozwodnione. Moja mama w każdej ciąży tak miała.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 16:10   #4813
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

o wlasnie, prosze o wytłumaczenie łopatologiczne

Stary 2013-01-18, 16:20   #4814
Raptowna
Raczkowanie

Cytat:
a jakie to sa?
spodobał mi sie x lander xq - tyle tylko ze koleżanka podpowiedziała, że ma jedna dużą wadę - kubełkowe siedzenie - tzn ze dzidzia nie będzie mogła spać na płasko w spacerówce. A zauważyłam, że dużo wózków ma takie siedzisko w wersji spacerowej.
Wybiera drogi mych nóg.

Maleństwo
Stary 2013-01-18, 16:26   #4815
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja na 100% będę szukać wózka z płaską gondolą i nie wyobrażam sobie kłaść do fotelika samochodowego czy coś takiego.
mimo, że wiem, że one sa super wygodne dla dziecka, ale wiem, że kręgosłup jest ważniejszy i na płasko dziecko musi być na początku.

Stary 2013-01-18, 16:30   #4816
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Właśnie dziewczyny jaką wodę pijecie? Ja nie lubie nie gazowanej a muszę ją pić...wczoraj kupiłam żywiec Zdrój bleeee, najlepiej mi smakuje staropolanka bo jest lekko gazowana, co polecacie...kupiłam w biedronce sok pomarańczowy i na razie go piję
ja tylko niegazowana i zywiec zdroj, obecnie cisowianke, bo akurat nie bylo zywca.

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dajcie jakiś przepis....kupiłam wczoraj w biedronce warzywa na patelnie po włosku, i fasole szparagową mam ochote na warzywa Powiedzcie jak je robicie z czym podajecie mam jakaś zachcianke ale sama nie wiem jaką
ja jem same, podsmazam i jem.

Cytat:
A ja zaczynam rozważać poważnie odejście od mojego TŻ. Szczerze mówiąc to decyzję juz podjęłam, muszę go tylko o tym poinformować. Sądziłam że w ciąży będę mogła zawsze na niego liczyć, ale się przeliczyłam. Widocznie pewne rzeczy nigdy się zmieniają a koledzy i imponowanie im jest ważniejsze od najbliższych.
nawet nie wiem co ci napisac. a moze on jeszcze zrozumie i wogole, ale jesli jest zle, to moze na razie wyprowadz sie do mamy, zobaczymy jak wam da rozlaka.

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj robiłam przegląd wózków 3w1 i normalnie mnie już głowa od tego rozbolała, jest tyle tych modeli wózków, że głowa mała, ale jak przychodzi wybrać i czyta się opinie to same narzekania i negatywy, sprzeczne opinie, idealnego wózka nie znalazłam. Zanotowałam kilka modeli i ich plusy i minusy, które były najczęściej podawane. Ceny kosmiczne Trzeba będzie jeszcze wybrać się na rajd po sklepach i pojeździć nimi, posprawdzać jak wygladają i działają w rzeczywistości. Nie planuję narazie kupować oczywiście, ale robię rozeznanie bo jak przyjdzie wszystko dla Malucha kupić naraz to chyba osiwieję
dzis bylam w hurtowni, za marysi znikopisem i oczywiscie, maz testowal foteliki a ja wozki. Wpadl mi w oko Episro vectr Propodobny jest do mojego navingtona cadeta ale ma wszystkie kola pompowane. I cena za 2w1 1140 zl na allegro.
Cytat:
spodobał mi sie x lander xq - tyle tylko ze koleżanka podpowiedziała, że ma jedna dużą wadę - kubełkowe siedzenie - tzn ze dzidzia nie będzie mogła spać na płasko w spacerówce. A zauważyłam, że dużo wózków ma takie siedzisko w wersji spacerowej.
ja jak widze te maluchy w kubelkowych siedzeniach, to cos mi sie robi, przeciez czy to dziecko sie odchyli czy siedzi jest skurczone. Mnie sie osobiscie nie widzi. Akurat jak ogladalam dzis wozk w jednym taka spacerowka byla zapieta. Masakra!!!!

Marysia pospala, to i mamusia sie musiala drzemnac.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 16:32   #4817
Raptowna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja na 100% będę szukać wózka z płaską gondolą i nie wyobrażam sobie kłaść do fotelika samochodowego czy coś takiego.
mimo, że wiem, że one sa super wygodne dla dziecka, ale wiem, że kręgosłup jest ważniejszy i na płasko dziecko musi być na początku.
Ale to chodzi o wersje spacerową, że nie można położyć samego oparcia tylko całe siedzisko się pochyla, że jak dziecko śpi to w pozycji tak jakby z nóżkami w kącie prostym...
Wybiera drogi mych nóg.

Maleństwo
Stary 2013-01-18, 16:34   #4818
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Raptowna, a masz fotke?
o czym my mowimy dokladnie?

ktore to siedziska kubelkowe??

Stary 2013-01-18, 16:35   #4819
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

Też jestem tego zdania. Sama mam duże problemy z kręgosłupem i wiem co to znaczy ból kości. Jednak nasłuchałam się już, że dla dzieci rodzonych wiosną i latem można nie kupować wózka z płaską gondolą.
Stary 2013-01-18, 16:37   #4820
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Też jestem tego zdania. Sama mam duże problemy z kręgosłupem i wiem co to znaczy ból kości. Jednak nasłuchałam się już, że dla dzieci rodzonych wiosną i latem można nie kupować wózka z płaską gondolą.
też to słyszałam, ale ja i tak kupię, bo jakoś nie wyobrażam sobie inaczej

Stary 2013-01-18, 16:42   #4821
Raptowna
Raczkowanie

Cytat:
Raptowna, a masz fotke?
o czym my mowimy dokladnie?

ktore to siedziska kubelkowe??
np. takie http://images7.fotosik.pl/213/8beefbb155b3faee.jpg

ja sama bym się chyba nie zdecydowała ale są różne opinie niektóre mamy sobie chwalą
Wybiera drogi mych nóg.

Maleństwo
Stary 2013-01-18, 16:43   #4822
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
też to słyszałam, ale ja i tak kupię, bo jakoś nie wyobrażam sobie inaczej
To tak jak ja. Tylko trzeba patrzeć na to aby gondola była w miarę długa. Moja koleżanka kupiła 86cm, urodziła w lipcu 2012, a mały nadal w niej jeździ.
Stary 2013-01-18, 16:44   #4823
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Raptowna, a nie, takie coś to nie dla mnie i moje nerwy)
ale jak ktoś chce to jego sprawa

ja chce tradycyjną gondolę z twardym dnem

Stary 2013-01-18, 16:49   #4824
Raptowna
Raczkowanie

Jest tyle opcji wózków że można się pogubić ale ja też kupuje z gondolą w ogóle wózki spacerowe już mi się tak bardzo nie podobają jak gondolki ;p
Wybiera drogi mych nóg.

Maleństwo
Stary 2013-01-18, 16:49   #4825
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

mi ostatnio siostra mojego brata powiedziała, że ten wózek ona miała i jest najlepszy, i że niby jest OD NARODZIN..
patrzcie :

!!!!

i jeszcze się ze mną kłóci, no masakra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stroller.jpg (48,4 KB, 59 załadowań)

Stary 2013-01-18, 16:53   #4826
Raptowna
Raczkowanie

Cytat:
mi ostatnio siostra mojego brata powiedziała, że ten wózek ona miała i jest najlepszy, i że niby jest OD NARODZIN..
patrzcie :

!!!!

i jeszcze się ze mną kłóci, no masakra
Nigdy w życiu... tosz on jest straszny wygląda jak taka spacerówka `parasolka`.
Wybiera drogi mych nóg.

Maleństwo
Stary 2013-01-18, 17:02   #4827
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Raptowna ponoc jako spacerowka sprawdza sie swietnie, ma dobre opinie i dobra maska.
ale nie dla dziecka od urodzenia.
no ale niektorzy to maja inne zdanie.
czasami to sie zastanawiam, czy ze mna wszystko ok

Stary 2013-01-18, 17:11   #4828
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

domciatko - no też sobie nie wyobrażam wożenia niemowlaka w takiej spacerówce... no chyba, że jest do niej jakaś specjalna wkładka, ale nie słyszałam o czymś takim... wózek rzeczywiście jest genialny i też bardzo polecam, ale na dłuuugo potem

lilith - bardzo trzymam kciuki za właściwą decyzję, wiem jak musi być trudno ją podjąć, ale wierzę, że będzie dobrze Ty i maluch jesteście teraz najważniejsi, a jak facet nie potrafi tego ogarnąć, to już nie Twój problem, główka do góry!!

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-01-18 o 17:13
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:12   #4829
mela1234
Zakorzenienie

To jest parasolka i w żadnym wypadku nie nadaje się dla takiego noworodka naleśnika leżącego.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:12   #4830
sarna405
Zadomowienie

zrobiłam tą mrożonkę, dodałam jednak pierś z kurczaka ugotowałam ryż, i zrobiłam sos pieczarkowy na ryż i było dobre
Dzięki za podpowiedzi...
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości