|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
dotkaa zgadzam się.
jak kogoś stać to czemu nie, a jesli nie to warto poszukac, popytac o opinie znajomych itp. moze nawet warto kupic spacerowke drozsza, a gondole do tego odkupic czy cos w tym stylu, zeby taniej bylo |
|
|
|
#4802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Liczę na jakieś wyprzedaże np. z poprzedniego sezonu czy coś. Narazie przejrzałam internet i nie znalazłam nic tańszego, funkcjonalnego i... w miarę wyglądającego. Na szczęście jest jeszcze tyle czasu, że jak zajmę się tym juz teraz to do wiosny będę miec model wybrany i tylko będę szukać miejsca gdzie się kupi najtaniej
|
|
|
#4803 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę zwrócić uwagę na wagę wózka... co prawda mam do wniesienia tylko półpiętro, ale i tak jakimś cudem muszę go wnieść
Cytat:
Cytat:
Ja nie z 3miasta ale może się kiedyś wproszę na wakacje Cytat:
![]() Cytat:
Hm... grubasek
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
MArgosia zgadza się, że każda z nas ma inne potrzeby z wózkiem związane, wynikające z tego gdzie mieszkamy, czy domek, czy blok, czy wieś i pola, czy miasto i chodniczki. czy mamy duże mieszkanie, czy 2 pokojowe malutkie itp.
także dla każdej inny wózek będzie idealny. |
|
|
|
#4805 |
|
Raczkowanie
|
wózki też już oglądaliśmy i u nas w sklepach to ceny są wszędzie raczej podobne i wózki zresztą też. Mi się podobały te firmy bebetto, ale gdzieś czytałam, ze raczej do najlepszych nie należą.
A mój brzuszek to też muszę wam kiedyś umieścić, ale na razie nie mam głowy do tego. Ja już go widzę wyraźnie, szczególnie po jedzeniu i sądziłam, e już nie sposób nie zauważyć że w ciąży jestem a tu wczoraj jeden z kolegów nieśmiało mnie spytał czy mi to w ogóle już brzuch rośnie a ja mu na to "a co nie widać?" ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- dotkaaa ładny brzuszek
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" hahahahaha ale mi sie glupia piosenka nasunela -czinkłaczento slyszalyscie? hahahaNo i co trzeba zmieniac opony na letnie i zimowe ? ![]() haha dzieki jestem dumna z mojego domka dla bobasa ha |
|
|
|
|
#4808 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że jak pęknie opona to jakoś można się doczłapać do domu na samej feldze i wyobrażam sobie, że to podobnie jak w rowerze, jak się mocno opony nie załatwi to zanim zejdzie całkiem powietrze to się troche przejedzie jeszcze i dotransportuje do domu. Taką zepsutą oponę podobno można łatwo naprawić przy pomocy zestawu do łatania kół do roweru. Chyba, że to nie pomoże to wtedy juz tylko wymiana kółka wchodzi w grę.
![]() Ja mam do pokonania z wózkiem 3 piętra więc nie lada zadanie, ale wszystkie wózki ważą podobnie ok. 14-16 kg z gondolą plus dziecko to wychodzi jakieś 20 kg, tak, że nie wyobrażam sobie go codziennie nosić. Mam zamiar stelaż zostawiać w samochodzie pod blokiem, a wnosic do domu tylko dziecko z gondolką. Jeśli będzie mi potrzebny w domu to wtedy będę musiała nosić na dwa razy osobno gondole, osobno stelaż. Ale za to jaka będę fit mama od tego dźwigania
|
|
#4809 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co sądzicie o tych całych kolebkowych czy tam kubełkowych siedziskach???
Czy dziecko jak uśnie to jest mu tam wygodnie przy pochyleniu oparcia?
|
#4810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4812 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki,
Zgłaszam się po pracy. Wczoraj miałam przeboje. "Poranne" mdłości zaczęły się o 17 a zakończyły o 1 w nocy. Oczywiście 4 razy obejmowałam moją ,,przyjaciółkę" miskę. Jak zacznę to nie widać końca ![]() Cytat:
Skoro jesteś w ciąży to masz już jakieś doświadczenie. Ja myśłałam nad jakimś pożądnym, używanym, bo nowe są za drogie. Dla mnie priorytetem jest waga wózka i łatwość prowadzenia, pchania. Cytat:
Cytat:
Już teraz zdarzyło się, że wyciekła taka kropelka, jakby mleko rozwodnione. Moja mama w każdej ciąży tak miała. |
|||
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
o wlasnie, prosze o wytłumaczenie łopatologiczne
|
|
|
|
#4814 |
|
Raczkowanie
|
spodobał mi sie x lander xq - tyle tylko ze koleżanka podpowiedziała, że ma jedna dużą wadę - kubełkowe siedzenie - tzn ze dzidzia nie będzie mogła spać na płasko w spacerówce. A zauważyłam, że dużo wózków ma takie siedzisko w wersji spacerowej.
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
ja na 100% będę szukać wózka z płaską gondolą i nie wyobrażam sobie kłaść do fotelika samochodowego czy coś takiego.
mimo, że wiem, że one sa super wygodne dla dziecka, ale wiem, że kręgosłup jest ważniejszy i na płasko dziecko musi być na początku. |
|
|
|
#4816 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet nie wiem co ci napisac. a moze on jeszcze zrozumie i wogole, ale jesli jest zle, to moze na razie wyprowadz sie do mamy, zobaczymy jak wam da rozlaka. Cytat:
Cytat:
Marysia pospala, to i mamusia sie musiala drzemnac.
|
|
#4817 |
|
Raczkowanie
|
Ale to chodzi o wersje spacerową, że nie można położyć samego oparcia tylko całe siedzisko się pochyla, że jak dziecko śpi to w pozycji tak jakby z nóżkami w kącie prostym...
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Raptowna, a masz fotke?
o czym my mowimy dokladnie? ktore to siedziska kubelkowe?? |
|
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem tego zdania. Sama mam duże problemy z kręgosłupem i wiem co to znaczy ból kości. Jednak nasłuchałam się już, że dla dzieci rodzonych wiosną i latem można nie kupować wózka z płaską gondolą. |
|
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja sama bym się chyba nie zdecydowała ale są różne opinie niektóre mamy sobie chwalą
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak ja. Tylko trzeba patrzeć na to aby gondola była w miarę długa. Moja koleżanka kupiła 86cm, urodziła w lipcu 2012, a mały nadal w niej jeździ.
|
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Raptowna, a nie, takie coś to nie dla mnie i moje nerwy
)ale jak ktoś chce to jego sprawa ![]() ja chce tradycyjną gondolę z twardym dnem |
|
|
|
#4824 |
|
Raczkowanie
|
Jest tyle opcji wózków że można się pogubić ale ja też kupuje z gondolą w ogóle wózki spacerowe już mi się tak bardzo nie podobają jak gondolki ;p
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
mi ostatnio siostra mojego brata powiedziała, że ten wózek ona miała i jest najlepszy, i że niby jest OD NARODZIN..
patrzcie : !!!! i jeszcze się ze mną kłóci, no masakra |
|
|
|
#4826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Raptowna ponoc jako spacerowka sprawdza sie swietnie, ma dobre opinie i dobra maska.
ale nie dla dziecka od urodzenia. no ale niektorzy to maja inne zdanie. czasami to sie zastanawiam, czy ze mna wszystko ok |
|
|
|
#4828 |
|
Konto usunięte
|
domciatko - no też sobie nie wyobrażam wożenia niemowlaka w takiej spacerówce... no chyba, że jest do niej jakaś specjalna wkładka, ale nie słyszałam o czymś takim... wózek rzeczywiście jest genialny i też bardzo polecam, ale na dłuuugo potem
![]() lilith - bardzo trzymam kciuki za właściwą decyzję, wiem jak musi być trudno ją podjąć, ale wierzę, że będzie dobrze Ty i maluch jesteście teraz najważniejsi, a jak facet nie potrafi tego ogarnąć, to już nie Twój problem, główka do góry!!
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-01-18 o 17:13 |
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
To jest parasolka i w żadnym wypadku nie nadaje się dla takiego noworodka naleśnika leżącego.
|
#4830 |
|
Zadomowienie
|
zrobiłam tą mrożonkę, dodałam jednak pierś z kurczaka ugotowałam ryż, i zrobiłam sos pieczarkowy na ryż i było dobre
![]() Dzięki za podpowiedzi...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

Liczę na jakieś wyprzedaże np. z poprzedniego sezonu czy coś. Narazie przejrzałam internet i nie znalazłam nic tańszego, funkcjonalnego i... w miarę wyglądającego. Na szczęście jest jeszcze tyle czasu, że jak zajmę się tym juz teraz to do wiosny będę miec model wybrany i tylko będę szukać miejsca gdzie się kupi najtaniej
Postaram sie dolaczyc do dyskusji, bo wsrod znajomych zero ciezarowek i nikt nie planuje, wiec troche mi smutno zanudzac im opowiesciami o ciazy przez kolejne niemal pol roku, a potem kolejne multum czasu o dziecku. 
a ja mu na to "a co nie widać?" 

Jej jej ale mnie ta wizyta nakręciła..obdzwoniłam już mamę i teściową..jutro zacznę paplać znajomym.. i może wreszcie w pracy się przyznam koleżance..jak będzie dobra okazja..jejku jejku roznosi mnie teraz z radości
nawet nie wiem co ci napisac.
12.06.2010