Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 16:54   #2521
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Jenny za wizytę, fajna stópka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:04   #2522
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a nowa tu się nie wcina jak starsi rozmawiają
ehhehe nununun
cos tu ruch zmalal ehhehe

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

hallo kobityyyy wracać!!
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:09   #2523
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja ogarnelam chate , my juz po obiedzie weszlam na foty z poprzedniego tel. zeby poszukac jakas na zmiane avatarka i natknelam sie na foty mlodego z czerwcowego pobytu w szpitalu ( tak slodko wyszedl jak spal po lekach , no i przypomnialo mi sie ze my juz w poniedzilekkk ale rozmawialm z moim madrym synkiem i powiedzial ze zostanie sam na noc a potem rano jak wstaiei jescze mnie nie bedzie to dalej pojdzie spac zebym zdazyla przyjechac zanim sie obudzi moj slodziakkk
slodziak z tego Twojego synka i jaki madry!

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Ooo, chyba już mi ogórkowa dochodzi, bo tak zaczyna pachnień w domku. A po obiadku zestaw pierwszej pomocy do kawki z cykorii - ekler, ciastko z kremem i rurka ze śmietaną, prosto z cukierni, a co jak szaleć to szaleć.
zjadlam obiad, a tu czytam o deserze ekler z prawdziwa bita smietana, rurka z prawdziwa bita smietana. smietany nam sie chce!!! mniam.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:09   #2524
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Melduję sie ze my juz po wizycie. Jedziemy na obiadek i do CH
Z Maluszkiem wszystko ok. Serduszko bije 152 uderzenia. Komory, przedsionki i zastawki ok- także z serduszkoem wszystko dobrze. Główka ok, mozdzek tez, sprawdz tez żołądek, nerki itp. No i twierdzi ze wszystko dobrze płeć, cytuje: jak najbardziej męska. Widzieliśmy tez Wiktorka w 3d ale strasznie ruchliwej był i nie chciał współpracować. Puścił nam buziaczki slodkimi ustami i zasłonil twarz rączka
Ale usta ma duże, chyba po tatusia dobrze ze nosek mały, nie po tatusiu
Ważył 423g lekarz powiedział ze jest typowym średniakiem. Oby tak zostało
Według pomiarów wyxhodZi 22 tc
Gin powiedział, ze cały czas zostajemy w tej granicy to mierze 20 a 30 maja
Gratuluje wizyty i płci jak najbardziej męskiej
Od razu mi się przypomniało,że niby jak to serduszko bije szybciej niż 140 to chłopak. I u Was się zgadza, a mi na tej ostatniej wizycie spadło do 136...hmmmm

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Relacja z wizyty:

Tym razem byliśmy przed czasem, ale mimo to weszliśmy z małym opóźnieniem, bo jakaś laska wcisnęła się przede mną Po wejściu najpierw chwila rozmowy - nie miałam tym razem żadnych wyników, więc wypisał mi jeszcze raz skierowanie na vdrl (bo przez to przeziębienie nie zdążyłam zrobić), potem mocz i morfologia oraz glukoza 75g no i zapytał czy czuję już ruchy Następnie wskok na wagę - mimo świąt - waga pozostała bez zmian ; a ogólnie po 20 tygodniach ciąży mamy -2kg ale gin powiedział, że wszystko jest w porządku , więc się nie martwię Potem badanie na fotelu - macica jest już na wysokości pępka, szyjka długa zamknięta, dziecko wysoko i jak to gin określił "jeszcze długo Pani poród nie grozi" Ubrałam się, zmierzył mi ciśnienie - 120/60, zapytałam czy dzisiejszą wizytę traktujemy jako połówkową i czy może mi dać jakiś opis z usg; gin sobie już szykował sprzęt a ja poszłam po męża. Usg przez brzuch, maluszek pokazał się od razu i gin go ostatni raz zmierzył w całości, bo jeszcze się dało. Ma 14.85 cm, a z nóżkami ok 20 cm Waży 374 g albo 474g (na wydruku mam 374g, a gin mówił i mąż też mi mówi, że tak słyszał, że 474g), tp tym razem na 4.06.2013 więc różnica z om 1 dzień. Pomierzył mu jeszcze brzuszek; główkę (wykluczył wodogłowie); pooglądał mózg, nerki i kręgosłup; sprawdził serduszko; zmierzył nóżkę i rączkę oraz powiedział mi po której stronie jest główka i nóżki. A co do płci to Ptyś pozostał Ptysiem i wszystko z nim w porządku , a gin zapytał czy już mamy wybrane imię Oglądaliśmy Małego normalnie i w 3d/4d, ale tym razem nie pokazał nam buźki tylko pięknie zasłonił ją rączkami i wystawił nóżkę . Po badaniu jeszcze chwila rozmowy, dostaliśmy opis usg i 1 wydrukowaną fotkę, a resztę dostaliśmy na pen drive Kolejna wizyta 15.02, a koszt SR u nich to 300 zł. W Kato u położnej i w szpitalu 400 zł i 2h więcej, więc pewnie tam się wybierzemy.

W załączniku nasz Ptyś
Super, że z Ptysiem wszystko dobrze Za wizytę

A ja się dodzwoniłam do szefowych i podesłały mi troche pracy do domku. Cieszę się bo ja uwielbiam dłubać i analizować w excelu więc mam zajęcie co najmniej na dzień

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:12   #2525
banka26
Zakorzenienie

oo ja tez mam parcie na bita smietane mniaammm
Stary 2013-01-18, 17:13   #2526
axella
Zakorzenienie

GG do axella

hej ja na momenciiikkkk

byłam na badaniach, potem po tż.. teraz czekamy na nasza chińszczyznę

zimnoo..
grtuluję wizyt
jenny-jakie ładne foto...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:18   #2527
vil84
Wtajemniczenie

Jenny piękny Maluszek, i bardzo fajnie że wszystko ok ciekawe jak to jest że niektóre dzieci się wysoko układają a niektóre jak nasze ciągle nisko siedzi

nie mam jakoś humoru dziś ... mąż poszedł odebrać wyniki badań, okazało się że mieli jakiś problem i będą w poniedziałek ... a potem jeszcze zapytałam czy kupił cytrynkę do łososia(bo strasznie miałam smaka na takiego) i stwierdził że nie bo nie potrzebuje (kupił, ale czasem sobie w tak "inteligentny" sposób żartuje) a mi aż łzy poleciały ahhh te hormony. ale na brak wyników jestem zła, jakoś ciągle się podświadomie denerwuje że crp zaś mi wzrosło a 1,5 miesiąca nie miałam badane.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:19   #2528
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Ja zaniosłam dziś siuśki z rana i tak się w*&&*m, nosz!! Buractwo takie, ze masakra.
Oczywiście wszyscy udają, że nie widzą, że jestem w ciąży.
Wyszłam z kolejki do rejestracji zobaczyć do której pobierają krew i jak wróciłam to koleś, który stał za mną udawał, że mnie nie widzi.
Powiedziałam tylko pod nosem "burak" i stanęłam za nim.
Pielęgniarka, która wie że jestem w ciąży i widziała że stałam przed nim chciała coś powiedzieć ale pokazałam jej, żeby się nie odzywała - no bo po co? Będzie sobie i mnie psuła humor na cały dzień?
Poszłam do zabiegowegoi zanieść pojemniczek a pielęgniarka sobie wychodzi - ja do niej, że przyniosłam mocz do analizy a ona prosze poczekać... I czekam i czekam... Obok mnie stoi starszy pan, mega chory - kaszle na mnie i kicha.
W(**&m się, weszłam sobie sama do zabiegowego, na rachunku napisałam imię, nazwisko i pesel i postawiłam na nim siuśki i wyszłam... Spędziłam tam bagatela 40 min tylko po to, żeby zrobić badanie moczu
Masakra

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

A, dziewczyny z Katowic i oklolic, te same warsztaty będą u Was 31.01 tu trochę info:
http://www.swiadomamama.pl/%C5%9Bwia...ymnie-katowice
Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziękuję, zapisałam się.
Jak któraś jeszcze to dajcie znać, spotkamy się nie tylko na forum
Ja się zastanawiam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:20   #2529
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
albo jeszcze nie daj boże się rozchorujesz
fajnie że wypad udany...
smacznego

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Melduję sie ze my juz po wizycie. Jedziemy na obiadek i do CH
Z Maluszkiem wszystko ok. Serduszko bije 152 uderzenia. Komory, przedsionki i zastawki ok- także z serduszkoem wszystko dobrze. Główka ok, mozdzek tez, sprawdz tez żołądek, nerki itp. No i twierdzi ze wszystko dobrze płeć, cytuje: jak najbardziej męska. Widzieliśmy tez Wiktorka w 3d ale strasznie ruchliwej był i nie chciał współpracować. Puścił nam buziaczki slodkimi ustami i zasłonil twarz rączka
Według pomiarów wyxhodZi 22 tc
Gin powiedział, ze cały czas zostajemy w tej granicy to mierze 20 a 30 maja
za wizyte i kolejne potwierdzenie siurka

Cytat:
Relacja z wizyty:

Tym razem byliśmy przed czasem, ale mimo to weszliśmy z małym opóźnieniem, bo jakaś laska wcisnęła się przede mną Po wejściu najpierw chwila rozmowy - nie miałam tym razem żadnych wyników, więc wypisał mi jeszcze raz skierowanie na vdrl (bo przez to przeziębienie nie zdążyłam zrobić), potem mocz i morfologia oraz glukoza 75g no i zapytał czy czuję już ruchy Następnie wskok na wagę - mimo świąt - waga pozostała bez zmian ; a ogólnie po 20 tygodniach ciąży mamy -2kg ale gin powiedział, że wszystko jest w porządku , więc się nie martwię Potem badanie na fotelu - macica jest już na wysokości pępka, szyjka długa zamknięta, dziecko wysoko i jak to gin określił "jeszcze długo Pani poród nie grozi" Ubrałam się, zmierzył mi ciśnienie - 120/60, zapytałam czy dzisiejszą wizytę traktujemy jako połówkową i czy może mi dać jakiś opis z usg; gin sobie już szykował sprzęt a ja poszłam po męża. Usg przez brzuch, maluszek pokazał się od razu i gin go ostatni raz zmierzył w całości, bo jeszcze się dało. Ma 14.85 cm, a z nóżkami ok 20 cm Waży 374 g albo 474g (na wydruku mam 374g, a gin mówił i mąż też mi mówi, że tak słyszał, że 474g), tp tym razem na 4.06.2013 więc różnica z om 1 dzień. Pomierzył mu jeszcze brzuszek; główkę (wykluczył wodogłowie); pooglądał mózg, nerki i kręgosłup; sprawdził serduszko; zmierzył nóżkę i rączkę oraz powiedział mi po której stronie jest główka i nóżki. A co do płci to Ptyś pozostał Ptysiem i wszystko z nim w porządku , a gin zapytał czy już mamy wybrane imię Oglądaliśmy Małego normalnie i w 3d/4d, ale tym razem nie pokazał nam buźki tylko pięknie zasłonił ją rączkami i wystawił nóżkę . Po badaniu jeszcze chwila rozmowy, dostaliśmy opis usg i 1 wydrukowaną fotkę, a resztę dostaliśmy na pen drive Kolejna wizyta 15.02, a koszt SR u nich to 300 zł. W Kato u położnej i w szpitalu 400 zł i 2h więcej, więc pewnie tam się wybierzemy.

W załączniku nasz Ptyś
za wizytę , a Ptyś słodki

Cytat:
diagnozowany jest pod kotem niskoroslosci , i nasze pobyty to testy trzeba przejsc 3 z podaniem roznych lekow i wszystkie 3 ze złymi wynikami kwalifikuja nas do MR przysadki mozgowej-rezonansu , a testy polegaja na wstrzyknieciu leku ktore stymuluja przysadke i wtedy sparawdzaja co pol godziny, godzine itp. jaki ma wyzut hormonu wzrostu, a po kazdym leku inaczej organizm reaguje, na tym na fotach , cisnienie leci i dziecko chce spac a ty nie mozesz mu dac spac przez 3-4 godziny , bo mozna by bylo go nie dobudzic przy takim niskim cisnieniu, a teraz w pn. mamy lek po ktorym bedzie zygał przez pare godzin wiec nic przyjemnego
Biedny maluch Mam nadzieje,że wszystko będzie dobrze !!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:20   #2530
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
zjadlam obiad, a tu czytam o deserze ekler z prawdziwa bita smietana, rurka z prawdziwa bita smietana. smietany nam sie chce!!! mniam.
nam też!!
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:23   #2531
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Dzięki za tak miłe przyjęcie !!

Jestem w 19 tyg i nie czuje jeszcze ruchów :-(
Czekam i czekam, a mam teraz aż 7 tyg odstępu od ost usg, w przyszlym tyg dopiero mam następne, to wiecie, juz schizy, że się nie rusza...:-(
Nie martw się, na pewno za niedługo poczujesz ruchy
Mi gin powiedział, że ruchy powinnam poczuć między 20 a 24 tc, czasami od 18 tc można już czuć.

Ja pierwsze poczułam w 18t0d

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Witam sie w skończonym 18 tygodniu ciązy tak więc zaczynamy 19
hm czyżbym zaczynała 5 miesiąc??

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Ja mieszkam w miejscowości na "S" do której potrzebujesz paszport
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Mojżesz wyprowadził stamtąd Lud śląski.

KMP są świetni

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A ja dziś kończę 24 tydzień. Jak ten czas leci

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-18, 17:29   #2532
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hej ja na momenciiikkkk

zimnoo..
grtuluję wizyt
jenny-jakie ładne foto...
ale kuusiszz najedz sie za mnie :P
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Jenny piękny Maluszek, i bardzo fajnie że wszystko ok ciekawe jak to jest że niektóre dzieci się wysoko układają a niektóre jak nasze ciągle nisko siedzi

nie mam jakoś humoru dziś ... mąż poszedł odebrać wyniki badań, okazało się że mieli jakiś problem i będą w poniedziałek ... a potem jeszcze zapytałam czy kupił cytrynkę do łososia(bo strasznie miałam smaka na takiego) i stwierdził że nie bo nie potrzebuje (kupił, ale czasem sobie w tak "inteligentny" sposób żartuje) a mi aż łzy poleciały ahhh te hormony. ale na brak wyników jestem zła, jakoś ciągle się podświadomie denerwuje że crp zaś mi wzrosło a 1,5 miesiąca nie miałam badane.
napewno wyniki beda dobre
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

za wizyte i kolejne potwierdzenie siurka

za wizytę , a Ptyś słodki

Biedny maluch Mam nadzieje,że wszystko będzie dobrze !!!!
dzieki
Stary 2013-01-18, 17:29   #2533
xal
Zakorzenienie

Cytat:
diagnozowany jest pod kotem niskoroslosci
To dużo zdrówka dla synka. Szkoda mi takich maluchów co muszą przez badania w szpitalach przechodzić.
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Na 18 dopiero
Ten czas jakoś wolno leci
Ja bym musiała chyba jakoś nawet po 18, żeby to moje się obudziło
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A ja się dodzwoniłam do szefowych i podesłały mi troche pracy do domku. Cieszę się bo ja uwielbiam dłubać i analizować w excelu więc mam zajęcie co najmniej na dzień
Pracoholiczka
Cytat:
Ja się zastanawiam
Ty się nie zastanawiaj tylko zapisuj na te warsztaty. W kupie raźniej

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:33   #2534
angie83
Raczkowanie

Śmietana I klasa, mówię wam. Albo na prawdę mam smaka, albo długo nie jadłam tak dobrej rurki z kremem

Nie wiem jak wy, ale ja od początku ciąży nie potrafię upiec ciasta, albo doprawić czegoś. Ciasta mi padają, a potrawy przesolone albo niedoprawione. A tak się cieszyłam na ogórkową, a tu klops - wyszła słona i mega pieprzna buu. Ale dla mojego TŻ smakuje na szczęście Czasem czuję się jakbym miała pół mózgu sprawnego.
Stary 2013-01-18, 17:38   #2535
JennyAniolek
Zakorzenienie

W nowym numerze "M jak mama" jest artykuł o wózkach (do 1500 zł) i polecają tam:

* Graco Evo
* Coletto Dante
* Bebetto Pascal
* Cadet Navington
* Baby Design Lupo
* Espiro Vector Pro

Opisują też: Bebetto Solaris, Aquarius i Luca

Jak mi się uda to potem Wam wkleję foto

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-18, 17:39   #2536
humpback
Zakorzenienie

zanim zabiorę się za nadrabianie muszę pochwalić męża że zrobił mi genialny krem z pomidorów z kawałkami mozareli zjadłam 3 pełne talerze, ledwo co doczłapię na pilatesa, ale już się nie mogę doczekać aż się mi zrobi miejsce w brzuchu na kolejną porcję (w zasadzie ostatnią)

no i w końcu pojawiły się wyniki posiewu - nie ma bakterii, wynik ujemny, różowe tablety i moc organizmu dały radę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:40   #2537
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
zanim zabiorę się za nadrabianie muszę pochwalić męża że zrobił mi genialny krem z pomidorów z kawałkami mozareli zjadłam 3 pełne talerze, ledwo co doczłapię na pilatesa, ale już się nie mogę doczekać aż się mi zrobi miejsce w brzuchu na kolejną porcję (w zasadzie ostatnią)

no i w końcu pojawiły się wyniki posiewu - nie ma bakterii, wynik ujemny, różowe tablety i moc organizmu dały radę
dla męża i za dobre wyniki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-18, 17:44   #2538
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hej ja na momenciiikkkk

Smacznego, też uwielbiam
Ja dziś miałam rybkę, a teraz pałaszuję grejpfruta

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Wy to się macie z tymi wynikami, albo niepokojące, albo nie można ich nawet poznać.
Oj kochana, mówi się, że dziecko uczy cierpliwości, a widzę, że Ciebie ciąża już tak trenuje w tym temacie, że jak już maluszek będzie to będziesz oazą spokoju

Ja już któryś dzień z kolei próbuję kupić mężowi prezent urodzinowy... Znów mnie to pochłonęło na całe godziny. Męczące to tym bardziej, że od listopada do stycznia ciągle muszę szukać jakiegoś prezentu dla niego, a to rocznica, a to święta, a to urodziny...
Teraz koncepcję zmieniałam 3 razy, ostatecznie decydując się na dysk zewnętrzy, który i tak był nam potrzeby. Mam nadzieję, że mi wybaczy, że wybrałam coś co i mi się przyda
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:45   #2539
potterka
Zakorzenienie

też się nad tymi warsztatami zastanawiam, ale nie wiem czy mi się chce
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:45   #2540
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
W nowym numerze "M jak mama" jest artykuł o wózkach (do 1500 zł) i polecają tam:

* Graco Evo
* Coletto Dante
* Bebetto Pascal
* Cadet Navington
* Baby Design Lupo
* Espiro Vector Pro

Opisują też: Bebetto Solaris, Aquarius i Luca

Jak mi się uda to potem Wam wkleję foto
mam tez ogladalam, ciekawe
Stary 2013-01-18, 17:48   #2541
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Czytam sobie książkę "pierwszy rok życia dziecka" i padłam. W dziale inne źródła pomocy ojciec dziecka, babcia (każde opisane) i"pełna zamrażarka. Nie włożysz tam dziecka, gdy poczujesz się zmęczona, ale wyciągniesz z niej posiłki, ..."

Cytat:
Napisane przez maarchewka
Mnie rozwalało zawsze jak moja prababcia zamiast dolać Ci mleka (czy innego płynu) mówił - przylać Ci? A zamiast dołożyć ziemniaczków - to przyłożyć...

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
Baby shower nie planuję, nie chcę, nie lubię każdy będzie tylko chciał tykać brzucha, oglądać, będą chcieli abym wstawała, pokazywała się z każdej strony... Nie nie nie!!!
ja też nie chcę czegoś takiego. wolę normalne babskie spotkanie na którym świat nie będzie się kręcił wokół mojego brzucha

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
dla Wiktorka
Stary 2013-01-18, 17:51   #2542
Aaś
Zakorzenienie

poprasowałam furę ciuchów i padam. mąż poskłada jak wróci
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:52   #2543
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
nuna u mnie też dziś 19 tydzień się zaczyna
jeszcze tydzień i połowe przekroczymy

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aaaaa własnie,czy którejś dziecko miewa czkawkę?
Bo mi się wydawało, że przedwczoraj moje dziecię miało i teraz jeszcze na pasku mi wywaliło i stwierdziłam, że to może to?!
Nie mam pojęcia czy mój ma

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A ja dziś już mam 22 tydzień

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
U mnie wizyta przebiegła normalnie, najważniejsza była dla mnie ta szyjka i okazuje się, że długa, twarda, wszystko się elegancko trzyma. Dziękuję Wam za wczorajsze odpowiedzi odnośnie hemoglobiny, gin zalecił jedzenie większej ilości mięsa, buraków, jajek i powiedział, że mogę zacząć już brać jakieś suplementy. Mogę odkupić od szwagierki 60 tabl. Matruelle za mniej niż połowę ceny. Bierze je któraś z Was?
Dziecka swojego prawie nie widziałam bo skakało jak szalone i dziwnie się układało
Cieszę się, że wszystko ok

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-18, 17:54   #2544
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Relacja z wizyty:

W załączniku nasz Ptyś
za wizytę. i osobno dla Ptysiowej nóżki i rączek śliczne są

Cytat:
a teraz w pn. mamy lek po ktorym bedzie zygał przez pare godzin wiec nic przyjemnego
biedny Dawidek mam nadzieję że ta męczarnia doprowadzi do konkretnych badań

Cytat:
a nowa tu się nie wcina jak starsi rozmawiają
Stary 2013-01-18, 18:00   #2545
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
za wizytę. i osobno dla Ptysiowej nóżki i rączek śliczne są

biedny Dawidek mam nadzieję że ta męczarnia doprowadzi do konkretnych badań

ja takze

własnie wcinam lodyy smietankowe, czekoladowe i truskawkowe :P
Stary 2013-01-18, 18:02   #2546
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
dla męża i za dobre wyniki
dziękujemy

Cytat:

własnie wcinam lodyy smietankowe, czekoladowe i truskawkowe :P
ja mam tak pełny brzuch, że chyba po raz pierwszy jak czytam o pysznym jedzeniu to mnie to nie rusza

to ja mykam na pilatesa
Stary 2013-01-18, 18:04   #2547
Aaś
Zakorzenienie

Motylek a jak odczułaś te czkawkę? bo ja tez o tym czytałam ale nie wiem czy moje miały czy nie
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 18:04   #2548
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
dziękujemy

ja mam tak pełny brzuch, że chyba po raz pierwszy jak czytam o pysznym jedzeniu to mnie to nie rusza

to ja mykam na pilatesa
oo to pocwicz za mnie:P
Stary 2013-01-18, 18:08   #2549
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dzien dobry ja juz od 7 w pracy ziew

matko jaką miałam noc:/ chyba pzez szczypiorek na kanapkach:/ przegoniło mnie i żołądek mnie strasznie bolał, wzięłam nospę wypiłam szklankę mleka i jeszcze rennie i któreś pomogło, bo o 3 zasnęłam

ja nie wiem czyje to dziecko, że nie lubi czosnku, szczypiorku ani cebuli

ja czuję puknięcia od soboty jak siedzę głównie w pracy, bo siedzę na tyłku i się nie kręce :P mój gin twierdził, że wczoraj, że liczy zgodnie z OM, więc witam się w 20-tym tygodniu za 10 dni połówkowe
Współczuję nocki i gratuluję 20 tc

Cytat:
poprasowałam furę ciuchów i padam. mąż poskłada jak wróci

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja jedynie przypominam sobie, jak pojechaliśmy w TŻ do Gdańska na sylwestra naszego pierwszego i w każdym pubie pytaliśmy, czy mają grzane piwo i wszyscy na nas oczy wybałuszali
Teraz pewnie grzańce z piwa wszędzie są dostępne, ale te pare lat temu jeszcze nie, a tak chcieliśmy się napić na rozgrzanie... W końcu jakaś kelnereczka udała, że wie o co kaman i przyniosła nam podgrzane w mikrofali piwo zostawiliśmy, nie dało się wypić

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Jak się zaraz nie porzygam to będzie cud.
Na śniadanie zjadłam parówki z musztardą, ketchupem i bułką z żółtym serem. Później Kinder Pingui, później banan, teraz Fantasia z czekoladą i w sumie jeszcze bym chętnie opitoliła te lody morelowe, które leżą w zamrażalniku i kuszą
Jaka mieszanka

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-18, 18:08   #2550
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

zjadłabym
ale chyba zadowolę się sorbetem malinowym

cieszę się, że wyniki w porządku

Odkurzyłam i umyłam podłogi, ogarnęłam kuchnię i łazienkę i padam!! położę się chyba na chwilę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości