|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Dziewczynki, tutaj jest lista rzeczy, którą należy wziąć ze sobą do szpitala Bonifratrów na poród, od położnej ze szpitala. nie jestem tylko pewna jak dawno była aktualna, znalazłam kiedyś na jakimś forum i zapomniałam wkleić:
dla mamy: bielizna osobista (majtki jednorazowe) kapcie sztućce talerzyk deserowy podpaski np bela (pieluchy jednorazowe) podkłady na łóżko Semi biustonosz do karmienia koszulka do porodu 2 szt koszula nocna 2 szt woda mineralna niegazowana czekolada mleczna (jakby spadł cukier) przybory toaletowe dokumenty (karta ciaży, karta chipowa, dowód osobisty) reczniki 2 szt dla dziecka: rożek koszulka lub body 3 szt kaftanik 3 szt śpioszki 3 szt skarpetki pieluszka tetrowa 3 szt pampers mała paczka chusteczki nawilżane dla taty: wygodne ubranie na porodówkę buty na zmianę kanapki telefon, aparat picie |
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
lonely, jenny gratuluje wizyt i że chłopcy pozostali chłopcami
|
#2553 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
--- Nadrobiłam dzisiejszy dzień, reszty mi się nie chce ![]() A teraz idę coś zjeść ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
Mi koleżanka napisała tak. Co potrzeba dla maluszka ? Dla maluszka wystarcza pampersy i chusteczki, mi mąż dowiozł rożek i mialam jeszcze swoj cienki kocyk |
||||||
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
halooo
ja od rana miałam pełne ręce roboty, głównie sprzątanie. Obiad sobie odpuściłam, poszłam na łatwiznę i wyciągnęłam pierogi z zamrażalnika ![]() a właśnie, macie jakieś pomysły co można zrobić na obiad z sera białego? nie licząc pierogów, makaronu z serem ani naleśników? cynamonowa a jakie masz problemy z żołądkiem? MotyleKsw piękne ciuszki Justi a po co jajko do klusek śląskich? ja zawsze robiłam bez
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i druga opcja to casualplay, (3w1) ale tu nie jestem przekonana do 1 kolka z przodu, choc znajoma uzywala i bardzo poleca. nowy kolo 2 tys, uzywane mozna kupic nawet po 500-700zl w super stanie.ja moge kupic jakas gazetke za miesiac i nam poskanowac
|
|
|
|
|
#2556 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
dużo zależy do ziemniaków. Ja robię bez jajka i czasami daję ciut więcej mąki jak widzę że takie klejące jest to ciasto. No i najważniejsza zasada przy kluskach śląskich że trzeba je od razu gotować po zrobieniu ciasta/kuleczek, nie tak jak kopytka które mogą sobie leżeć i leżeć.
szprotka ręczniki boskie, ale faktycznie małe. Ja dostałam od bratowej dwa i w sumie nawet nie sprawdzałam jaki to rozmiar. A właśnie, przyszły mi te rzeczy z all dla małej. Szybko się uwinęli bo kasę wpłaciliśmy we wtorek a paczka w czwartek już była u nas. I bardzo fajne są te majtki poporodowe wielorazowe seni. A butelka z TT jest śliczna nie wiem czemu ale strasznie podoba mi się jej kształt. Dziewczyny błagam nie patrzcie na te rankingi. One są z góry "opłacone". |
|
|
|
#2558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Witam się z Wami w opłakanym stanie. Boli mnie gardło, zęby po wizycie u ortodonty i tyłek tzn krzyż, nie wiem czy przewiało, czy gdzieś się pukłam mąż chodzi po domu dumny jak paw i mi dokucza, że to napewno hemoroidy ehhh smaka robisz, jak się robi taki sorbet ? mam mrożone maliny, wystarczy tylko zblenderować i dodać cukru czy cos jeszcze ? Cytat:
Ah te kanapki w zestawie tatusiowym mój by nic nie jadł ze stresu!Ja rozmawiałam z moją gin i rodzimy w CSK tak jak za pierwszym razem. Tatuś może być przy cesarce, i to mnie najbardziej przekonało
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
napisałam do kolegi, który od kilku lat pracuje w sklepie z artykułami dziecięcymi, i zobaczymy, co doradzi w sprawie wózków
w rankingi też nie do końca wierzę ani w obcych sprzedawców
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
mirage jest chyba podstawowa wersja. alano ma troche wiecej bajerow (m.in. FlipIt - przekladana raczka w spacerowce). aa i mirage to sama spacerowka, a alano mozna kupic w komplecie z nosidelkiem i baza do samochodu.
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
weszlam w google zeby zobaczyc ten alano graco ale w ani jednym sklepie nie ma , wyslwietla tylko zagraniczne strony
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam jeszcze dwie wstawki o wielorazowkach (z ddtvn)
http://dziendobry.tvn.pl/video/moda-...est,11700.html http://dziendobry.tvn.pl/video/wielo...est,73617.html |
|
|
|
#2564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() szprotka jaki kupiłaś stanik? ja chyba kupię tylko jeden bawełniany bo w sumie to nie wiem jakie będę mieć piersi po porodzie i nie wiem jaki kupować rozmiar. potterka za 23 tcaaa czyli ja mam dzisiaj 26 tc vil gratuluję 27 tc, pawie oczko 26 tc i nunie 19 tc (mam nadzieję że nic nie pomyliłam )
|
||
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko patrz na te, ktore maja system FlipIt, bo nie kazdy ma przekladana raczke. http://allegro.pl/nowosc-wozek-graco...891260567.html np. ten. ja je odrozniam tym, ze na fotce widac taki jakby luk, po ktorym raczke mozna przelozyc do przodu. http://allegro.pl/graco-alano-travel...942602410.html ten np. nie ma ![]() tutaj jeszcze filmik z prezentacja http://www.youtube.com/watch?v=kjed9pcP7ak Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-01-18 o 18:55 |
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy mogą być zwykłe majtki.
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie stanik z "fiżbinami"
http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...903205247.html ja tak się zastanawiam czy juz teraz sobie nie kupić takich staników do karmienia. bo te moje to niby są ok ale z drugiej strony lekko niewygodne... a tak bym miała już na "po" |
|
|
|
#2568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki i dla męża kucharza ![]() Cytat:
Cytat:
Ja uwielbiam placki twarogowe.
|
|
#2569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem
Ja zawsze robię z ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do karmienia pozniej taki jakis odpinany.
|
|
|
|
|
#2571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 26tc w pepco sa te sportowe po 14 zł.Cytat:
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() can za 24 tcLublana teraz jest w biedronce świeży szpinak na promocji właśnie kupiłam, 2 coś kosztujecan ogólnie na podkarpciu i w małopolsce mówi się "na pole". MoTyleKsw za 22 tcpawie oczko ja w tym tyg nie przespałam normalnie ani jednej nocy, albo nie mogłam usnąć, albo się budziłam albo się obudziłam i już nie mogłam spać a jajka na twardo jem tak raz w tyg, tylko że gotuję je tak z 7-8 min. A w niedzielę na śniadanie zawsze jajeczniczka ![]() zgłaszam się |
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam taki jeden i mi wisi w nim biust do kolan. wolę fiszbiny. to juz wolę chyba fiszbinowy kupić od razu z odpinanymi miseczkami. |
|
|
|
|
#2575 | |||
|
Zakorzenienie
|
my już w domku.. ufff wreszcie można odpocząć
![]() Cytat:
dla Ptysia, fajnie, że Wam tak wszytsko dokładnie pomierzył ![]() już usunęłaś fotkę ? bo wcześniej widziałam tylko miniaturkę na talefonie.. teraz na kompie chciałam popodziwiać i już nie widzę ![]() Cytat:
według dzisiejszej wizyty tp mam na 24maja, a doktor powiedział że to będzi jakoś w tych granicach od 20 do 30 maja ![]() spory przedział, no ale ok. Cytat:
![]() jeśli chodzi o bicie serduszka to chyba zależy czy mały leży spokojnie, czy bryka i czy Mamusia jest zdenerwowana. Bo na wcześniejszych wizytach nasz synuś miał mniej uderzeń |
|||
|
|
|
#2576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakiej pojemności wzięłaś?Ty zamawiałaś od tego alegrowicza flaming ? dobrze kojarzę ? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie nie dośc ze ohydne to jeszcze z "fiżbinami"
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
o wlasnei w filmiku pokazuja w spacerowce ponad roczne dziecko , a w foteliku wsadzonym w wozek raptem paro miesieczego bobasa, i nigdzi enie jest napisane ze jest od noworodka
, a w mirage jest hmmm
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak z rozmiarem? |
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy z Tż w sklepie z artykułami dziecięcymi i oglądaliśmy wózki..
muszę Wam powiedzieć, że świetne wrażenie na nas wywarł x-lander x-move ma taką porządną tą spacerówkę, fajnie osłoniętą na zimę możne ją ustawiać przodem i tyłem do jazdy. Tylko cena tych wózków 3w1 już nie jest taka korzystna..miałam okazję oblukać też Baby Active Elipso- faktycznie jest mega lekki na prawdę zaskoczył mnie mega pozytywnie. Jeszcze babka nam pokazywała taki w cudnym kolorze (jakaś limitowana najnowsza edycja- beż i ecru) ogólnie bardzo fajny wózeczek, prowadzi się REWELACYJNIE !!! co mi się spodobało ma taką fajną funkcję jakby kołyski.. x-lander tego nie ma. A jak się wypnie gondolę i postawi na podłodze to też można ją bujać jak kołyskę ![]() no i cena jest BARDZO KORZYSTNA
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

mąż chodzi po domu dumny jak paw i mi dokucza, że to napewno hemoroidy 
za 23 tc
)
zjadłam 3 pełne talerze, ledwo co doczłapię na pilatesa, ale już się nie mogę doczekać aż się mi zrobi miejsce w brzuchu na kolejną porcję (w zasadzie ostatnią) 

bo wcześniej widziałam tylko miniaturkę na talefonie.. teraz na kompie chciałam popodziwiać i już nie widzę