|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Mój laptop to zwsłoki, czy to juz podchodzi pod łamanie regulamminu? https://static.wizaz.pl/forum/images...s/rolleyes.gif
|
|
|
|
#2012 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2013 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2015 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2016 |
|
now or never
|
dziwi mnie, że w wc ludzie nie potrafią pukać do drzwi, tylko od razu sie pchają do środka...
|
#2017 |
|
Konto usunięte
|
Ja tam nie mogę narzekać na PKP, ciepło jest, światło jest i mili konduktorzy, którzy poinformowali mnie (o czym nie miałam pojęcia), że sprawdzaniem biletów zajmuje się ktoś z zewnątrz, a nie konduktor.
I (o dziwo) moje pociągi przyjeżdżają o czasie |
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak trudno schylić swoje cztery litery i przynajmniej spojrzeć na buty?
|
|
#2019 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórych zasłon nawet porządnie nie można dociągnąć. A takie drzwi z zamkami może i kosztują więcej, ale prać nie trzeba i zapewniają prywatność przynajmniej. Ostatnio mierzyłam coś w Stradivariusie i ekspedientka sama zaprowadziła mnie do kabiny, zapytała o imię i napisała je na tabliczce przy drzwiach.
Byłam zaskoczona tym nowym sposobem, ale w sumie dobry pomysł.
|
#2021 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2022 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
![]() A swoją drogą - czemu się nie zamykacie w toaletach? |
|
|
|
|
#2023 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2024 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#2025 | |
|
now or never
|
Cytat:
ale nie rozumiem takiego zachowania ....
|
|
#2026 |
|
wańka wstańka
|
Wczoraj szukałam filmów instruktazowych do treningu siłowego.
Bardzo mnie zdziwił film, na którym gość prezentujący ćwiczenie z ciężarkiem miał na stopach japonki ![]() A co do toalet to drazni mnie to, ze są płatne, a czasami wejście jest po prostu drogie
|
|
#2027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2028 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#2029 |
|
Konto usunięte
|
Przypomniała mi się publiczna toaleta w Wilnie. "Drzwi" do kabin były bez klamek i zamków zaczynały się w okolicach moich kalan a kończyły przy szyi. Jakby podejść bliżej to z łatwością można było z góry obserwować osobę w środku. W dodatku zamiast muszli była tylko dziura w kafelkach, trzeba było celować. Normalnie trauma na całe życie
.
|
|
|
|
#2030 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3871602 3]Mnie też to dziwi. Te testy to akurat najmniejszy problem, chociaż wiele osób właśnie przez nie panikuje. Jeszcze do niedawna trąbili, że równocześnie ze zmianą sposobu egzaminowania wchodzą w życie inne przepisy (teraz odsunięte do 2016 roku, ale to dopiero w ostatniej chwili ogłosili), między innymi obowiązek odbycia pomiędzy 4. i 8. miesiącem od uzyskania prawa jazdy kursu dokształcającego, obowiązek kierowania w okresie próbnym – przez pierwsze 8 miesięcy – wyłącznie samochodem oznakowanym okrągłą nalepką z zielonym symbolem liścia klonowego, odbycia kursu reedukacyjnego dla osób, które w okresie próbnym popełniły dwa wykroczenia. Do tego wyższa cena za egzamin i prawdopodobnie za kurs też. Mi się spieszyło, bardzo. Zdążyłam prawie w ostatniej chwili... co za ulga - jeszcze nie wiedziałam o przesunięciu tych upierdliwych przepisów. I akurat "nowa teoria" to był najmniejszy, ostatni i w ogóle żaden powód jak dla mnie.[/QUOTE] Ja w sumie się cieszę, że zaczęli trąbić o tych zmianach, bo pod koniec 2011 zmotywowało mnie to, żeby w końcu się zebrać i zrobić to prawo jazdy. Cytat:
) i się dowiedziałam, że dopiero za te 15 lat będę musiała dostarczyć zaświadczenie o tym, że widzę . Sama idea badania wzroku co 5 lat wydaje mi się świetna, ale czemu mnie o tym nikt nie poinformował?![]() Ja jestem niska, a i tak mnie wkurzają te wahadłowe drzwiczki w New Yorkerze. Zanim się jeszcze wyrobiły to było znośnie, ale od pewnego czasu to "włosie"(?) się starło, drzwi nie mają się na czym trzymać i otwierają się do zewnątrz albo do środka - no po prostu 100% prywatnosci
|
||
|
|
|
#2031 |
|
ma zielone pojęcie
|
Co do toalet – dziwi mnie robienie bardzo wysokich sedesów i umieszczanie ich np. w pociągach. Ostatnio trafiłam w pociągu na sedes, który mi sięgał prawie do pośladka
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38726164]Przypomniała mi się publiczna toaleta w Wilnie. "Drzwi" do kabin były bez klamek i zamków zaczynały się w okolicach moich kalan a kończyły przy szyi. Jakby podejść bliżej to z łatwością można było z góry obserwować osobę w środku. W dodatku zamiast muszli była tylko dziura w kafelkach, trzeba było celować. Normalnie trauma na całe życie .[/QUOTE]Ja chyba jakaś dziwna jestem, ale dobrze wspominam te dziury na wschodzie Europy. Uważam, że w miejscach publicznych zwykle sprawdza się to lepiej niż sedes, choć wiadomo, wiele zależy od kultury (i celności ) poprzedników.
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kanarów w tramwaju - ja niestety nie mam za dużo szacunku do tych ludzi, nigdy nie spotkałam jeszcze miłego kanara, większość jest nastawiona na wypisanie jak największej liczby mandatów. Kiedyś jechałam z kolegą na dworzec, miał ze sobą torbę, był z innego miasta. Kupił bilet w autobusie i nie wiedział, że trzeba go skasować. Pyta mnie, czy trzeba skasować, ja zaczęłam mówić, że nie wiem, niech spojrzy czy jest coś napisane na bilecie i w tym momencie podchodzi kanar i mówi, że będzie mandat, bo ani bilet nie skasowany, ani biletu na bagaż. Nawet nie dała szansy mu skasować tego biletu! Więc dla mnie to jest ewidentne chamstwo. Inna sytuacja - TŻ jechał tramwajem, miał bilet miesięczny. U nas są takie wymieniane bileciki przyczepiane do karnetu. Podał pani kanar (swoją drogą, jak to odmienić - kanarzyca?) i gdy nie patrzył ta mu wyjęła ten bilecik i powiedziała, że nie ma ważnego biletu (TŻ miał pod spodem te już nieważne). No i mandat i brak możliwości udowodnienia tego...
|
|
#2033 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem, może jestem aspołeczna, ale dziwnie się poczułam jak jakiś chłopak poprosił mnie o imię, by móc je zapisać na tablicy. Zresztą zawsze sobie myślę, że oni i tak mnie nie lubią, tylko płacą im za bycie miłym, a moje problemy mają gdzieś. Dla mnie to trochę przekombinowane. O wiele lepiej czuję się w H&Mie gdzie czuję się anonimową osobą i mogę się zamknąć w przymierzalni bez robienia teatrzyku z zaprowadzeniem przez pracownika do kabiny i wpisania swojego imienia. Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2013-01-18 o 21:21 |
|
|
|
|
#2034 |
|
Konto usunięte
|
Dziura dziurą (choć się zastanawiałam co robić jak trzeba zrobić coś więcej niż siku, ukucnąć? kafelki były tak zasyfione i śliskie, że lekkie ugięcie kolan stanowiło ryzyko) mnie bardziej przerażały drzwi przez, które wszystko można było zobaczyć. 2 metry dalej jakieś babki myły sobie ręce.
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój neutralny stosunek do kanarów bierze się na pewno z tego, że w swojej karierze pasazera komunikacji miejskiej nie spotkałam nigdy specjalnie nachalnych/wrednych/agresywnych/chamskich kanarów, za to wielu roszczeniowych, agresywnych i chamskich pasażerów bez biletu. |
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie spotkałam jeszcze niemiłego kanara
. W ogóle dziwna sprawa, bo w Krakowie mieszkam od kilku miesięcy i w autobusach owszem zdarzały mi się kontrole, a w tramwaju jeszcze nigdy
|
|
|
|
#2037 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Pomijam, oczywiście, sytuacje, w których poznaję kogoś nowego, ale akurat ekspedientka raczej poznać mnie nie chce.Już bym wolała kartkę „zajęte”, a nie kartkę z imieniem. [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38727100]Dziura dziurą (choć się zastanawiałam co robić jak trzeba zrobić coś więcej niż siku, ukucnąć? kafelki były tak zasyfione i śliskie, że lekkie ugięcie kolan stanowiło ryzyko)[/QUOTE] No niestety, to jest wada tych dziur. Cytat:
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie lubie gdy sprzedawczyni stoi przy przymierzalniach bo można poprosić o inny rozmiar. Zwykle jednak muszę sie ubierać, wychodzić na sklep i wracać z innym rozmiarem.
|
|
#2040 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam wadę wzroku od dziecka, najpierw małą, potem większą i tak rosła razem ze mną. Co jakiś czas nowe okulary, obecnie mam inne do czytania, inne do chodzenia w nich no i korekcyjne przeciwsłoneczne. W prawie jazdy będę miała wpisane, że bez okularów nie mogę prowadzić. Moja koleżanka zrobiła prawo jazdy tuż po 18 i wzrok miała dobry. Teraz ma 27 lat i mocno jej się pogorszył ale prowadzić bez okularów może, nie ma tego w plastiku wpisanego. No i tak kurde jeździ...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

. Kurczę, pić nie wolno, grać nie wolno - jak tu się w pociągu rozerwać?

Tak trudno schylić swoje cztery litery i przynajmniej spojrzeć na buty?
Byłam zaskoczona tym nowym sposobem, ale w sumie dobry pomysł.

. 
Pomijam, oczywiście, sytuacje, w których poznaję kogoś nowego, ale akurat ekspedientka raczej poznać mnie nie chce.