Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 19:46   #2581
angie83
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aaaaa własnie,czy którejś dziecko miewa czkawkę?
Bo mi się wydawało, że przedwczoraj moje dziecię miało i teraz jeszcze na pasku mi wywaliło i stwierdziłam, że to może to?!
No właśnie. Kumpela mnie sie też pytała czy czuję czkawkę. A jakie to wrażenie? Z rana tylko brzuch delikatnie podskakuje, ale to chyba w wyniku krążenia krwi i bicia mojego serca. Tak mi się wydaje. Czy dzidzia którejś z was ma czkawkę?
Stary 2013-01-18, 19:47   #2582
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Melduję sie ze my juz po wizycie. Jedziemy na obiadek i do CH
Z Maluszkiem wszystko ok. Serduszko bije 152 uderzenia. Komory, przedsionki i zastawki ok- także z serduszkoem wszystko dobrze. Główka ok, mozdzek tez, sprawdz tez żołądek, nerki itp. No i twierdzi ze wszystko dobrze płeć, cytuje: jak najbardziej męska. Widzieliśmy tez Wiktorka w 3d ale strasznie ruchliwej był i nie chciał współpracować. Puścił nam buziaczki slodkimi ustami i zasłonil twarz rączka
Ale usta ma duże, chyba po tatusia dobrze ze nosek mały, nie po tatusiu
Ważył 423g lekarz powiedział ze jest typowym średniakiem. Oby tak zostało
Według pomiarów wyxhodZi 22 tc
Gin powiedział, ze cały czas zostajemy w tej granicy to mierze 20 a 30 maja
za wizytę...
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Relacja z wizyty:

Tym razem byliśmy przed czasem, ale mimo to weszliśmy z małym opóźnieniem, bo jakaś laska wcisnęła się przede mną Po wejściu najpierw chwila rozmowy - nie miałam tym razem żadnych wyników, więc wypisał mi jeszcze raz skierowanie na vdrl (bo przez to przeziębienie nie zdążyłam zrobić), potem mocz i morfologia oraz glukoza 75g no i zapytał czy czuję już ruchy Następnie wskok na wagę - mimo świąt - waga pozostała bez zmian ; a ogólnie po 20 tygodniach ciąży mamy -2kg ale gin powiedział, że wszystko jest w porządku , więc się nie martwię Potem badanie na fotelu - macica jest już na wysokości pępka, szyjka długa zamknięta, dziecko wysoko i jak to gin określił "jeszcze długo Pani poród nie grozi" Ubrałam się, zmierzył mi ciśnienie - 120/60, zapytałam czy dzisiejszą wizytę traktujemy jako połówkową i czy może mi dać jakiś opis z usg; gin sobie już szykował sprzęt a ja poszłam po męża. Usg przez brzuch, maluszek pokazał się od razu i gin go ostatni raz zmierzył w całości, bo jeszcze się dało. Ma 14.85 cm, a z nóżkami ok 20 cm Waży 374 g albo 474g (na wydruku mam 374g, a gin mówił i mąż też mi mówi, że tak słyszał, że 474g), tp tym razem na 4.06.2013 więc różnica z om 1 dzień. Pomierzył mu jeszcze brzuszek; główkę (wykluczył wodogłowie); pooglądał mózg, nerki i kręgosłup; sprawdził serduszko; zmierzył nóżkę i rączkę oraz powiedział mi po której stronie jest główka i nóżki. A co do płci to Ptyś pozostał Ptysiem i wszystko z nim w porządku , a gin zapytał czy już mamy wybrane imię Oglądaliśmy Małego normalnie i w 3d/4d, ale tym razem nie pokazał nam buźki tylko pięknie zasłonił ją rączkami i wystawił nóżkę . Po badaniu jeszcze chwila rozmowy, dostaliśmy opis usg i 1 wydrukowaną fotkę, a resztę dostaliśmy na pen drive Kolejna wizyta 15.02, a koszt SR u nich to 300 zł. W Kato u położnej i w szpitalu 400 zł i 2h więcej, więc pewnie tam się wybierzemy.
za wizytę
szkoda że nie zdążyłam obejrzeć maluszka

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
diagnozowany jest pod kotem niskoroslosci , i nasze pobyty to testy trzeba przejsc 3 z podaniem roznych lekow i wszystkie 3 ze złymi wynikami kwalifikuja nas do MR przysadki mozgowej-rezonansu , a testy polegaja na wstrzyknieciu leku ktore stymuluja przysadke i wtedy sparawdzaja co pol godziny, godzine itp. jaki ma wyzut hormonu wzrostu, a po kazdym leku inaczej organizm reaguje, na tym na fotach , cisnienie leci i dziecko chce spac a ty nie mozesz mu dac spac przez 3-4 godziny , bo mozna by bylo go nie dobudzic przy takim niskim cisnieniu, a teraz w pn. mamy lek po ktorym bedzie zygał przez pare godzin wiec nic przyjemnego
biedny chłopczyk
to się macie z tymi badaniami...
a skąd takie w ogóle podejrzenia się wzięły

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 19:50   #2583
MoTyleKsw
Zakorzenienie

A z tych korzystnych cenowo to ten jest fajny
http://allegro.pl/tambero-tutek-3w1-...919038357.html

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

I ten
http://allegro.pl/wozek-solaris-red-...926593098.html w tej samej cenie można kupić z fotelikiem maxi cosi

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 19:51   #2584
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Zobaczcie co znalazłam.
Załącznik 5069953
Każda z nas powinna taką mieć
Fajna

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Widziałyście jaka ona jest piękna w tej ciąży?
Taki meega brzunio a tu taka chudzinka
http://www.pudelek.pl/artykul/49214/...akiry_w_ciazy/
Fakt, wygląda kwitnąco- chuderlak z piłeczką z przodu. Ciekawe tylko na ile to Jej naturalne piękno a na ile praca fotografów i photoshopa...

Cytat:
Z Maluszkiem wszystko ok. Serduszko bije 152 uderzenia. Komory, przedsionki i zastawki ok- także z serduszkoem wszystko dobrze. Główka ok, mozdzek tez, sprawdz tez żołądek, nerki itp. No i twierdzi ze wszystko dobrze płeć, cytuje: jak najbardziej męska. Widzieliśmy tez Wiktorka w 3d ale strasznie ruchliwej był i nie chciał współpracować. Puścił nam buziaczki slodkimi ustami i zasłonil twarz rączka
za wizytę!

Cytat:
Relacja z wizyty:

Tym razem byliśmy przed czasem, ale mimo to weszliśmy z małym opóźnieniem, bo jakaś laska wcisnęła się przede mną Po wejściu najpierw chwila rozmowy - nie miałam tym razem żadnych wyników, więc wypisał mi jeszcze raz skierowanie na vdrl (bo przez to przeziębienie nie zdążyłam zrobić), potem mocz i morfologia oraz glukoza 75g no i zapytał czy czuję już ruchy Następnie wskok na wagę - mimo świąt - waga pozostała bez zmian ; a ogólnie po 20 tygodniach ciąży mamy -2kg ale gin powiedział, że wszystko jest w porządku , więc się nie martwię Potem badanie na fotelu - macica jest już na wysokości pępka, szyjka długa zamknięta, dziecko wysoko i jak to gin określił "jeszcze długo Pani poród nie grozi" Ubrałam się, zmierzył mi ciśnienie - 120/60, zapytałam czy dzisiejszą wizytę traktujemy jako połówkową i czy może mi dać jakiś opis z usg; gin sobie już szykował sprzęt a ja poszłam po męża. Usg przez brzuch, maluszek pokazał się od razu i gin go ostatni raz zmierzył w całości, bo jeszcze się dało. Ma 14.85 cm, a z nóżkami ok 20 cm Waży 374 g albo 474g (na wydruku mam 374g, a gin mówił i mąż też mi mówi, że tak słyszał, że 474g), tp tym razem na 4.06.2013 więc różnica z om 1 dzień. Pomierzył mu jeszcze brzuszek; główkę (wykluczył wodogłowie); pooglądał mózg, nerki i kręgosłup; sprawdził serduszko; zmierzył nóżkę i rączkę oraz powiedział mi po której stronie jest główka i nóżki. A co do płci to Ptyś pozostał Ptysiem i wszystko z nim w porządku , a gin zapytał czy już mamy wybrane imię Oglądaliśmy Małego normalnie i w 3d/4d, ale tym razem nie pokazał nam buźki tylko pięknie zasłonił ją rączkami i wystawił nóżkę . Po badaniu jeszcze chwila rozmowy, dostaliśmy opis usg i 1 wydrukowaną fotkę, a resztę dostaliśmy na pen drive Kolejna wizyta 15.02, a koszt SR u nich to 300 zł. W Kato u położnej i w szpitalu 400 zł i 2h więcej, więc pewnie tam się wybierzemy.
za wizytę!

Cytat:
diagnozowany jest pod kotem niskoroslosci , i nasze pobyty to testy trzeba przejsc 3 z podaniem roznych lekow i wszystkie 3 ze złymi wynikami kwalifikuja nas do MR przysadki mozgowej-rezonansu , a testy polegaja na wstrzyknieciu leku ktore stymuluja przysadke i wtedy sparawdzaja co pol godziny, godzine itp. jaki ma wyzut hormonu wzrostu, a po kazdym leku inaczej organizm reaguje, na tym na fotach , cisnienie leci i dziecko chce spac a ty nie mozesz mu dac spac przez 3-4 godziny , bo mozna by bylo go nie dobudzic przy takim niskim cisnieniu, a teraz w pn. mamy lek po ktorym bedzie zygał przez pare godzin wiec nic przyjemnego
Uuuu... Trzymam oby wszystko było ok!

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

matko. jak się obżarłam. znowu. ja to nie znam umiaru. mąż się śmieje że ja jestem jak taki mały kotek który pije mleko póki mu brzuch nie zetknie się z podłogą

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no i w końcu pojawiły się wyniki posiewu - nie ma bakterii, wynik ujemny, różowe tablety i moc organizmu dały radę
Super!

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Hej
Witam się z Wami w opłakanym stanie. Boli mnie gardło, zęby po wizycie u ortodonty i tyłek tzn krzyż, nie wiem czy przewiało, czy gdzieś się pukłam mąż chodzi po domu dumny jak paw i mi dokucza, że to napewno hemoroidy ehhh
Dowcipniś z tego Twojego Męża...

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

szprotka jaki kupiłaś stanik?
ja chyba kupię tylko jeden bawełniany bo w sumie to nie wiem jakie będę mieć piersi po porodzie i nie wiem jaki kupować rozmiar.
Taki http://moda.allegro.pl/stanik-bezszw...868118000.html rozmiar uniwersalny z wkładanymi wkładkami push-up (nie odznaczają się sutki nawet w obcisłych bluzkach). Jestem zadowolona!

A ja wpadłam kochane tylko na chwilę. Od tej śniadaniowej mieszanki cały dzień napier.dala mnie brzuch. Najadłam się No-spy i magnezu, ale średnio pomogło. Jak siedzę albo leżę jak cię mogę, ale chodzić, to chodzę zgięta w pół. Co prawda jestem prawie pewna, że to na tle gastrycznym, a nie coś z macicą i dzidzią, ale jak mi nie przejdzie do jutra do powrotu Męża z pracy, to chyba zadzwonię do gina... Niech coś radzi...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 19:51   #2585
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
No właśnie. Kumpela mnie sie też pytała czy czuję czkawkę. A jakie to wrażenie? Z rana tylko brzuch delikatnie podskakuje, ale to chyba w wyniku krążenia krwi i bicia mojego serca. Tak mi się wydaje. Czy dzidzia którejś z was ma czkawkę?
jeszcze w tej ciązy nie miałam..
z Wiktorkiem zaczęła się około 25tc była codziennie pare razy nawet na dzień..
i jest dośc wyczuwalne..raczej nie pomylisz tego z tętnem
miarowe skakanie całego ciałka dzidzulka..czasami mi go szkoda było że tak mocno czkał

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 19:54   #2586
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
no własnie nie dośc ze ohydne to jeszcze z "fiżbinami"

Szprotka dobrze, że jesteś Ty pracujesz w aptece, prawda? Powiedz mi czy jeśli mam receptę na siebie a chciałabym fakturę na męża to naprawdę jest to niemożliwe to wykonania? Bo tak mi dziś powiedziała pani farmaceutka a właściwie powinno być im obojętne na kogo fakturę wystawiają

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 19:56   #2587
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję sie ze my juz po wizycie.
za wizytę i maluszka

Jenny za wizytę

axella chińszczyzna daj troszkę

vil tą listę sama napisałaś czy tak ma być?

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A te majtki to takie jakby bokserki, że do środka można wkład włożyć?
tak. Myślę że ładnie przez nie będzie skóra oddychać

Cytat:
w pepco sa te sportowe po 14 zł.
ooo to muszę się przejść kiedyś, tylko sama bo z TŻtem to się tam długo nie da
Stary 2013-01-18, 19:56   #2588
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
też mi się podobają te butelki TT a jakiej pojemności wzięłaś?
najmniejsza ma chyba 150ml. na poczatek to pewnie i tak duuuzo.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 19:58   #2589
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Szprotka dobrze, że jesteś Ty pracujesz w aptece, prawda? Powiedz mi czy jeśli mam receptę na siebie a chciałabym fakturę na męża to naprawdę jest to niemożliwe to wykonania? Bo tak mi dziś powiedziała pani farmaceutka a właściwie powinno być im obojętne na kogo fakturę wystawiają
Wiesz co, generalnie sprawa wygląda tak, że czasami może to kontrolować Urząd Skarbowy czy jakaś inna instytucja (ale to w przypadku osób, które odliczają sporo faktur etc). Ale mi nic do tego, Ty chcesz fakturę na takie i takie nazwisko (niekoniecznie takie jak na Rp), to ja taką fakturę wystawiam. Jak się przyczepią, to ewentualnie do Ciebie (o ile masz coś tam do ukrycia etc). My wystawiamy na kogo chce pacjent i wiem, że u większości moich znajomych w różnych aptekach w różnych miastach tak właśnie się robi.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-18, 20:00   #2590
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
zamawiałaś akurat te?
jak z rozmiarem?
nie, ja dostalam od aniolka taki podobny, ze sklepu hehe. ale dziewczyny tutaj juz je zamawialy i sa zadowolone. sama planuje w najblizszym czasie powiekszyc kolekcje, bo w swoim rowniez spie i bez juz mi naprawde dziwnie

Cytat:
o wlasnei w filmiku pokazuja w spacerowce ponad roczne dziecko , a w foteliku wsadzonym w wozek raptem paro miesieczego bobasa, i nigdzi enie jest napisane ze jest od noworodka , a w mirage jest hmmm
pokaz, bo zerkam na allegro i nie widze mirage z wkladka.

zerkam na fotki i szymek jezdzil na lezaco w spacerowce, nie widze wkladki, ale jeszcze dopytam (nie pamietam jaki model mieli, ale to bylo 6 lat temu, wiec pewnie jakas prototypowa wersje hehe)
Stary 2013-01-18, 20:00   #2591
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
też mi się podobają te butelki TT a jakiej pojemności wzięłaś?
Ty zamawiałaś od tego alegrowicza flaming ? dobrze kojarzę ?
tak u flaminga24 czy jakoś tak. A wzięłam tą najmniejszą 150ml. I smoczek od butelki jest bardzo fajny, faktycznie bardzo przypomina sutek. W sumie miałam na początek kupować jedną TT i jedną aventu ale teraz to się zastanawiam czy dokupić czy nie.
Stary 2013-01-18, 20:02   #2592
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
najmniejsza ma chyba 150ml. na poczatek to pewnie i tak duuuzo.
no właśnie najmniejsze mają chyba 125 ml i coś mi się obiło o uszy że na początku takie powinno się kupić.
Ale tak się zastanawiam czy może chociaż te 150ml wziąć
no i mało jest tych malusich buteleczek, nie każdy allegrowicz je ma. Z reguły mają większe

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:03   #2593
xal
Zakorzenienie

Cytat:
byliśmy z Tż w sklepie z artykułami dziecięcymi i oglądaliśmy wózki..
muszę Wam powiedzieć, że świetne wrażenie na nas wywarł x-lander x-move
ma taką porządną tą spacerówkę, fajnie osłoniętą na zimę możne ją ustawiać przodem i tyłem do jazdy. Tylko cena tych wózków 3w1 już nie jest taka korzystna..
miałam okazję oblukać też Baby Active Elipso- faktycznie jest mega lekki
na prawdę zaskoczył mnie mega pozytywnie. Jeszcze babka nam pokazywała taki w cudnym kolorze (jakaś limitowana najnowsza edycja- beż i ecru) ogólnie bardzo fajny wózeczek, prowadzi się REWELACYJNIE !!!
co mi się spodobało ma taką fajną funkcję jakby kołyski.. x-lander tego nie ma. A jak się wypnie gondolę i postawi na podłodze to też można ją bujać jak kołyskę
no i cena jest BARDZO KORZYSTNA
W takim razie muszę poszukać sklepu z Baby Active. A możesz go tak w skrócie porównać do x-landera skoro obydwa oglądałaś?
Wielkość kół, czy pompowane, czy łożyska, czy można wpinać w 2 strony, jak idzie składanie i wielkość po złożeniu stelaża
Możesz też porównać do Solarisa albo Baby Design Lupo

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
tak. Myślę że ładnie przez nie będzie skóra oddychać
Zastanawiałam się nad kupnem, ale .... jednak nie, jeszcze nie teraz, bo w sumie nie wiem ile mi jeszcze urośnie, a później jeszcze nie wejdę w majty czy koszulki będzie lipa.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:04   #2594
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
byliśmy z Tż w sklepie z artykułami dziecięcymi i oglądaliśmy wózki..
muszę Wam powiedzieć, że świetne wrażenie na nas wywarł x-lander x-move
ma taką porządną tą spacerówkę, fajnie osłoniętą na zimę możne ją ustawiać przodem i tyłem do jazdy. Tylko cena tych wózków 3w1 już nie jest taka korzystna..
miałam okazję oblukać też Baby Active Elipso- faktycznie jest mega lekki
na prawdę zaskoczył mnie mega pozytywnie. Jeszcze babka nam pokazywała taki w cudnym kolorze (jakaś limitowana najnowsza edycja- beż i ecru) ogólnie bardzo fajny wózeczek, prowadzi się REWELACYJNIE !!!
co mi się spodobało ma taką fajną funkcję jakby kołyski.. x-lander tego nie ma. A jak się wypnie gondolę i postawi na podłodze to też można ją bujać jak kołyskę
no i cena jest BARDZO KORZYSTNA
a jak podnozek w spacerowce elipso? http://allegro.pl/elipso-baby-active...937566834.html mnie sie wydaje, ze dziecku bedzie niewygodnie jak bedzie mialo troche dluzsze nogi.
Stary 2013-01-18, 20:05   #2595
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wiesz co, generalnie sprawa wygląda tak, że czasami może to kontrolować Urząd Skarbowy czy jakaś inna instytucja (ale to w przypadku osób, które odliczają sporo faktur etc). Ale mi nic do tego, Ty chcesz fakturę na takie i takie nazwisko (niekoniecznie takie jak na Rp), to ja taką fakturę wystawiam. Jak się przyczepią, to ewentualnie do Ciebie (o ile masz coś tam do ukrycia etc). My wystawiamy na kogo chce pacjent i wiem, że u większości moich znajomych w różnych aptekach w różnych miastach tak właśnie się robi.
Dzięki
Tutaj chodzi o to, że mąż ma możliwość zwrotu za leki w wysokości do 500zł rocznie ale faktury muszą być na niego, nie mogą być na mnie (co mnie trochę dziwi bo to jednak jedno gospodarstwo domowe).
A dziś poszłam wykupić tabletki dla niego ale na swojej karcie ma nadal stary adres i powiedziałam farmaceutce, że imię i nazwisko z recepty ale adres inny. Stwierdziła, że nie może mi wystawić faktury I muszę przyjść z jakimś dokumentem potwierdzającym zmianę adresu

Stary 2013-01-18, 20:07   #2596
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiałam się nad kupnem, ale .... jednak nie, jeszcze nie teraz, bo w sumie nie wiem ile mi jeszcze urośnie, a później jeszcze nie wejdę w majty czy koszulki będzie lipa.
ale to są tylko dwa rozmiary L i XL
Stary 2013-01-18, 20:10   #2597
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie najmniejsze mają chyba 125 ml i coś mi się obiło o uszy że na początku takie powinno się kupić.
Ale tak się zastanawiam czy może chociaż te 150ml wziąć
no i mało jest tych malusich buteleczek, nie każdy allegrowicz je ma. Z reguły mają większe
tt ma najmniejsza chyba 150, a avent faktycznie 125. mnie sie bardziej podobaja tt i chyba nie bede mieszac tych dwoch firm zeby nie miec problemu z podgrzewaczem (choc pewnie i tak kupie tani uniwersalny )
Stary 2013-01-18, 20:15   #2598
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
za wizytę...

za wizytę
szkoda że nie zdążyłam obejrzeć maluszka

biedny chłopczyk
to się macie z tymi badaniami...
a skąd takie w ogóle podejrzenia się wzięły
bo przestal rosnac 2 lata prawie nic niw urosl i znaczaco odbiegal od kolegow

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

diabli teraz na tel. jestem wiec raczej nie poszukam ale wklad osobno sie kupuje a przy mirage na graco jest napisane np. od 0 do 3lat wozek od noworodka
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:18   #2599
vujka
Raczkowanie

Hej, mogę się dołączyć? podczytuje was już od jakiegoś czasu,ale stwierdziłam, że głupio was tak podglądaćJestem w 21tc. i prawdopodobnie będzie chłopak tp. 29.05
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:22   #2600
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dzięki
Tutaj chodzi o to, że mąż ma możliwość zwrotu za leki w wysokości do 500zł rocznie ale faktury muszą być na niego, nie mogą być na mnie (co mnie trochę dziwi bo to jednak jedno gospodarstwo domowe).
A dziś poszłam wykupić tabletki dla niego ale na swojej karcie ma nadal stary adres i powiedziałam farmaceutce, że imię i nazwisko z recepty ale adres inny. Stwierdziła, że nie może mi wystawić faktury I muszę przyjść z jakimś dokumentem potwierdzającym zmianę adresu
E tam, wymysły...
Mi nic do tego, są osoby, które też się rozliczają i mają jakieś zwroty i nabierają leków na Rp na wszystkie osoby w rodzinie, a fakturę chcą np na siebie... Mówię, ja mam prawo nie znać pacjenta, nie mam prawa Go (zwłaszcza przy innych pacjentach) wypytywać o szczegółowe dane osobowe o ile nie ma jakiejś nieczytelności na Rp etc..

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-18, 20:22   #2601
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Hej, mogę się dołączyć? podczytuje was już od jakiegoś czasu,ale stwierdziłam, że głupio was tak podglądaćJestem w 21tc. i prawdopodobnie będzie chłopak tp. 29.05
Do nas zawsze można się dołączyć
Witamy mamusię chłopczyka, a wiadomo już jakie imię czy jeszcze faza uzgodnień?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:24   #2602
banka26
Zakorzenienie

diabli teraz na tel. jestem wiec raczej nie poszukam ale wklad osobno sie kupuje a przy mirage na graco jest napisane np. od 0 do 3lat wozek od noworodka
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:25   #2603
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj
Napisz coś więcej o sobie

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-18, 20:26   #2604
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Relacja z wizyty:

Bardzo się cieszę, ze u Was wszystko fajnie
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:27   #2605
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
witaj
Stary 2013-01-18, 20:28   #2606
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Uciekam się położyć.

Miłego gadulenia!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-18, 20:30   #2607
vujka
Raczkowanie

Cytat:
Do nas zawsze można się dołączyć
Witamy mamusię chłopczyka, a wiadomo już jakie imię czy jeszcze faza uzgodnień?
Jak się potwierdzi, że chłopak to Paweł ale gin. nie jest pewny, mały strasznie się chowa. Na ostatnim usg podkulił nogi i nie chciał pokazać co ma pomiędzy
Stary 2013-01-18, 20:33   #2608
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
E tam, wymysły...
Mi nic do tego, są osoby, które też się rozliczają i mają jakieś zwroty i nabierają leków na Rp na wszystkie osoby w rodzinie, a fakturę chcą np na siebie... Mówię, ja mam prawo nie znać pacjenta, nie mam prawa Go (zwłaszcza przy innych pacjentach) wypytywać o szczegółowe dane osobowe o ile nie ma jakiejś nieczytelności na Rp etc..
No widzisz... Muszę olać tą aptekę
Ciekawe co by mi wymyśliła gdybym chciała fakturkę na leki bez recepty

Witam nową Mamusię

Stary 2013-01-18, 20:41   #2609
vujka
Raczkowanie

Cytat:
Witaj
Napisz coś więcej o sobie
Hah! o sobie? hmm... jestem z Katowic i praktycznie od początku ciąży siedzę na L4. Niby nic złego się nie dzieje, ale z racji zawodu ( jestem nauczycielką w przedszkolu) i problemów ze stawami mam zakaz wracania do pracy do końca ciąży. To nasze pierwsze dziecko i baaardzo się razem z mężem cieszymy!
Stary 2013-01-18, 20:43   #2610
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie muszę poszukać sklepu z Baby Active. A możesz go tak w skrócie porównać do x-landera skoro obydwa oglądałaś?
Wielkość kół, czy pompowane, czy łożyska, czy można wpinać w 2 strony, jak idzie składanie i wielkość po złożeniu stelaża
Możesz też porównać do Solarisa albo Baby Design Lupo
Solarisa nie oglądaliśmy i Lupo też nie. Byliśmy głodni i troszkę się śpieszyliśmy na obiadek
spróbuję porównać elipso i x-move
-elipso lżejszy i lepiej się prowadzi
-elipso duuuużo korzystniejsza cena
-zarówno w elipso jak i x-move spacerówkę możńa wpiąć i tyłem i przodem do kierunku jazdy
-w elipso całkiem fajna jest ta spacerówka, ale jednak ta w move wymiata (patrząc pod kontem zimy-czyli tego żeby maleństwo było osłonięte od wiatru i ciepło opatulone)
-oba składają się bardzo fajnie
-oba mają porządne koła, duże, pompowane z łożyskami .. przedni skrętne
-nie umiem porównać tych wózków dokładnie wielkościowo, bo były w dwóch różnych sklepach i najpierw oglądaliśmy x-landera a później jechaliśmy pół miasta żeby oblukać elipso

Cytat:
a jak podnozek w spacerowce elipso? http://allegro.pl/elipso-baby-active...937566834.html mnie sie wydaje, ze dziecku bedzie niewygodnie jak bedzie mialo troche dluzsze nogi.
ale ten podnóżek można wysunąć spacerówka jest na prawdę duża
a podóżek i rączka spacerówki jest ofoliowana, żeby się nie brudziło

Cytat:
Wiatmy przyjemnego gadulenia, rozgość się

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
tt ma najmniejsza chyba 150, a avent faktycznie 125. mnie sie bardziej podobaja tt i chyba nie bede mieszac tych dwoch firm zeby nie miec problemu z podgrzewaczem (choc pewnie i tak kupie tani uniwersalny )
no właśnie ja też chciałam avent i tt ale wizualnie tt bardziej mi się podobają

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Xal a co myślisz o tych solarisach ? jaki model u Was na razie wygrywa? bo ja już totalnie zgłupiałam
znajomi chcą odsprzedać mutsy (chyba 4rider) tylko bez fotelika...

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-01-18 o 20:46
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości