Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 18:15   #2881
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

hej mamuśki ...
ja tylko n a chwileczkę... melduję że obniżyliśmy księżniczce łóżeczko
byliśmy u ortopedy wpisał nam 1a i jestem mega szczęśliwa ....mam obserwować ale póki co wszystko jest pięknie i duśka świeciła swym uśmiechem i rozgadaniem .. komplementy zebrała i ja również ehhh usłyszałam że nie jestem mamą nadgorliwą tylko mamą uświadomioną i resumując lepiej zapobiegać niż leczyć ...

mój sposób na duśkę kiedy bardzo płacze to mówię do niej szeptem, przytulam i delikatnie kołyszę ... pomaga
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 18:23   #2882
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No właśnie o tych ciasteczkach mówiłam, pediatra nazwała je biszkopcikami
aaa myślałam że o takich zwykłych które pożerałam karmiąc piersią

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Weronika u jakiego chirurga byłaś? jakbyś mogła nazwisko podać.

Bo ja już też głupia jestem.
u tego: http://www.znanylekarz.pl/stefan-fechner/chirurg/poznan

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
hej mamuśki ...
byliśmy u ortopedy wpisał nam 1a i jestem mega szczęśliwa ....mam obserwować ale póki co wszystko jest pięknie i duśka świeciła swym uśmiechem i rozgadaniem .. komplementy zebrała i ja również ehhh usłyszałam że nie jestem mamą nadgorliwą tylko mamą uświadomioną i resumując lepiej zapobiegać niż leczyć ...

mój sposób na duśkę kiedy bardzo płacze to mówię do niej szeptem, przytulam i delikatnie kołyszę ... pomaga
to super że wszystko w porządku

Jaś zrobił właśnie zieloną kupę ale to taka perfidna zieleń jak jeszcze nigdy . Możliwe że to po marchewce?
Stary 2013-01-18, 18:38   #2883
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
mieszkanie do odebrania mam!!!!!

super!!!!!

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziękuję Konci za odpowiedź, czyli mówisz, że jest nadzieja...
może i moja Lena trochę przystopuje

a Dusia słodka i jak pięknie trzyma butlę

skoro tak mówisz to od jutra próbuję. zobaczymy czy coś z tego wyjdzie, oby

uda się zobaczysz ... troszkę potrwa ale mała będzie zasypiać i bawić się w łóżeczku ... cierpliwości

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, kaszke wieczorna dajecie lyzczeka czy z butli?

ja nie podaję kaszki wieczorem a kleik z butli
do kiedy można ten kleik podawać ???

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Też daję z butli, bo ssanie wycisza Alicję i ładnie mi po tym zasypia. Zresztą wieczorna kaszka to u nas tylko troszkę zagęszczone mleczko - na 150 mm daję max 1,5 miarki kleiku i płaską łyżkę kaszki manny.

kaszka manna? to ma chyba gluten ?

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

wowbrawo Duśka

Dziewczyny od dawna chodzi mi po głowie pewien pomysł...mianowicie prezentacja z naszymi dzieciaczkami(nie tylko z tymi najmłodszymi)trochę inna niż ta anesh(bo ona to zrobiła rewelacyjnie,ja się nie spodziewałam przynajmniej takiego efektu)
Nie wiem,czy mi się uda,ale chciałabym spróbować
Może to nic wielkiego,ale fajna byłaby pamiątka.Podjęłabym się tego,tylko potrzebuje zgody i Waszych zdjęć z dzieciaczkami.Na mailu jest kilka takich ujęć,ale zazwyczaj to same bobasy a fajnie gdyby była mama i dziecko/dzieci razem.
Jeśli to głupi pomysł-przemilczcie

fajny pomysł

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

tak w ogóle to Iga kończy dziś 4 miesiące , najlepszego również dla Kubusia i Filipka

dla dzisiejszych świętujących szkrabów

Cytat:
Hej.Wpadam na chwilę powiedzieć,że dziś moje Bejbiczko kończy o 13.45 4miesiące.Z tej okazji urządziło matce pierwszą bezsenną noc

pięknie zleciało .. a noc hmm no mamuśka żebyś nie zapomniała że dziś trzeba świętować ..

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Hej.
U nas jednak zapalenie oskrzeli, więc czeka nas jeszcze conajmniej kilka dni w szpitalu. Dopiero wczoraj wieczorem przyszedł opis zdjęcia rtg i okazało się, że Antoś ma zmiany zapalne na oskrzelach. Co dziwne... osłuchowo jest cały czas czysty. Ma paskudny kaszel w nocy i rano, a w dzień nie jest najgorzej, ale ze względu na wynikize zdjęcia jeszcze trochę poleżymy na oddziale. Jedynie pociesza mnie fakt, że mój okruszek wcale nie wygląda na chorego... chętnie się bawi, dużo się śmieje. Niestety chyba dostaje sterydy, bo puchnie w oczach.

kochana zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domku

Cytat:
Zdrówka dla Antka!

Dziewczyny! MAM MOLE!
Jestem zrozpaczona... Myślałam, że to pralka mi robi dziurki, ale za dużo koszulek jest pogryzionych
I co ja mam teraz zrobić? Wiem, że są preparaty, ale który będzie bezpieczny dla Henia???

o kurcze .. a widziałaś by coś latało?

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Moja Kinga kończy dzisiaj 3 miesiące

dla Kiniusi !

mamuśki śliczne bobaski ... ehh
Stary 2013-01-18, 19:17   #2884
aga_ton
Wtajemniczenie

Lena przez cały dzisiejszy dzień stęka jakby jej się za przeproszeniem srać chciało ...
co to ma być, jakaś nowa umiejętność
mam nadzieję, że nie bo to strasznie irytujące dźwięki...

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

Lilka mój nerwus to nawet na dworze nie chce spać, jak cyganka musze rzucać tym wózkiem by zasnela:/

ja też wybieram jak najbardziej wyboistą drogę bo im bardziej rzuca tym szybciej Lena zasypia
.
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Właśnie umyłam włosy,ja naprawdę ołysieję
To niemożliwe że wypadają tylko te włosy co w czasie ciąży nie wypadły bo czuję jaki mam cienki kucyk w porównaniu jakiego kiedyś miałam.

Wyprasowałam małżowi koszulki,niunia śpi,ja zjadłam pierogi ruskie a teraz relaks,potem poćwiczę na hula hop
Marta a brałaś Skrzypowitę?
bardzo mi pomogła

Cytat:
w ogóle dziś padlam zr śmiechu jak tesciowie weszli. teściowa u fryzjera była i żółte włosy jej wyszły zamiast blond pasemek jak zwyklr. podchodzi do Jagody sie przywitac a ta panika, krzyk dziki jak ją zobaczyła. Tesciowa zaraz, że biedne dxiecko tyle babci nie widzialo (tydzień), ze sie wystraszyls na co tesciu- też bym krzyczal jakbym takiego kurczaka zobaczył, dobrze, że śpimy osobno.
to był jedyny moment kiedy dzis płakała ale szybko jej przeszlo patrzyła sie później.na tesciowa non stop przez gpdzine

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Aayliah niekiedy refluks trzeba leczyć, i mleko tu nie pomoże.

Co do płaczu dziecka to moj lekarz jest zdania ze dziecko ktore ma sucho jedt najedzone i nic go nie boli to nie płacze. Dziecko płaczem alarmuje ze cos go boli, cos jedt nie tak. U mnie sie to zgadza bo jesli nic Jasiowi nie jest to wogole nie płacze.
ciekawe co by powiedział na moją Lenę ?

Cytat:
j
Nasz Kuba już zajęty przez Lenkę...choć może mieć dwie panny a cotakim ślicznotkom grzech odmawiać

Lena jest monogamistką, tak ją mamusia nauczyła

Cytat:
hej mamuśki ...

cieszę się, że wszystko w porządku
a co lekarz mówił odnośnie nierównych fałdek? ma to znaczenie?

Cytat:

uda się zobaczysz ... troszkę potrwa ale mała będzie zasypiać i bawić się w łóżeczku ... cierpliwości

dziś udało się pierwszy raz
było trochę szarpaniny ale wreszcie usnęła sama w łóżeczku
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 19:23   #2885
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Hej.
U nas jednak zapalenie oskrzeli, więc czeka nas jeszcze conajmniej kilka dni w szpitalu. Dopiero wczoraj wieczorem przyszedł opis zdjęcia rtg i okazało się, że Antoś ma zmiany zapalne na oskrzelach. Co dziwne... osłuchowo jest cały czas czysty. Ma paskudny kaszel w nocy i rano, a w dzień nie jest najgorzej, ale ze względu na wynikize zdjęcia jeszcze trochę poleżymy na oddziale. Jedynie pociesza mnie fakt, że mój okruszek wcale nie wygląda na chorego... chętnie się bawi, dużo się śmieje. Niestety chyba dostaje sterydy, bo puchnie w oczach.
Zdrówka

Cytat:
Nie moge przezyc tej diety. bo dla mnie kawa bez mleka to tragedia tak samo jak nie wyobrazam sobie zupy bez smietany i chlebek bez masła. Z picia kakao,mleko,serow,serkow homo moge zrezygnowac. Bo nie zjem nie zabielanej zupy
Zielona nie przesadzaj, większość kobiet karmiących jest na diecie bezmlecznej, a jeśli to taki wysiłek z Twojej strony to mm polecam.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

My już po wizycie u chirurga i z siusiakiem wszystko w porządku jak mały skończy rok mamy przyjść to sobie jeszcze raz go wtedy zobaczy do roku jeszcze się wszystko tak kształtuje . I dziewczyny powiedział że chłepcą koniecznie przy kąpieli trzeba skórkę ściągać bo potem są te zabiegi jak rodzice tego nie robią ...
Super że dobrze. Nam żaden z lekarzy nie kazał nic przy fiutku robić do roku.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Czyli tż pewnie wybrał te premium bo każde inne :/ wrrr 50zł za nie płaciliśmy... ale poszły na reklamację więc jestem ciekawa co z nimi zrobią bo kuźwa zamawialiśmy 10x15
Odebrałam zdjęcia, moje super

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
z okazji wczorajszych 4 miesięcy wrzucam Baśkę
Jaka fajna

Cytat:
Nie wiem o co jej chodzi, bo dzisiaj przy tesciach od rana aniolek teraz śpi już godzinę, sama w lozeczku zasnela jak poszli
A ją wychodzę na glupka...
I Sie nasluchalam dziś: o jaki aniolek, jaką niunia grzeczna, kochana, to nam sie wnusia trafiła
No to zostaje albo codziennie zapraszać teściów albo z nimi zamieszkać

Cytat:
Hej my po szczepieniu już, mała się darła strasznie, ale zaraz po wyjściu z gabinetu się uspokoiła. Waży 7300 i ma 66 cm, kolos mały, kolejnej lekarki się pytałam, czy to ok i mówi, że ok no to spoko .
No i ok Piękna waga

Cytat:

Moja Kinga kończy dzisiaj 3 miesiące
Stary 2013-01-18, 19:26   #2886
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
cieszę się, że wszystko w porządku
a co lekarz mówił odnośnie nierównych fałdek? ma to znaczenie?

brawo ... jakaś szmatka, przytulanka, pieluszka towarzyszy?
mówiłam że się uda ...

powiedział że mam ją obserwować, że tak się zdarza ale nie ma nic nieprawidłowego zarówno w bioderkach jak i w nóżkach, kontrola za 4 miesiące
Stary 2013-01-18, 19:29   #2887
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

brawo ... jakaś szmatka, przytulanka, pieluszka towarzyszy?
mówiłam że się uda ...

powiedział że mam ją obserwować, że tak się zdarza ale nie ma nic nieprawidłowego zarówno w bioderkach jak i w nóżkach, kontrola za 4 miesiące
smoczek i pieluszka

ale chyba muszę rozejrzeć się za jakąś szmatką przytulanką bo mimo prasowania tetra wydaje mi się dosyć szorstka.
Stary 2013-01-18, 19:33   #2888
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Laski, a mogę już podawać Krystiankowi te herbatki które są po 4 miesiącu? Bo czytałam, że Sojka chyba podawała wcześniej? Czy lepiej na razie zostać na koperkowych, a za miesiąc dopiero wprowadzać tamte tak jak pisze? Bo Krystianke lubi pić, więc myślałam, żeby mu urozmaicić trochę te herbatki już....
Ja Matiemu dałam jabłko z melisą z tydzień wcześniej.

Cytat:
w ogóle dziś padlam zr śmiechu jak tesciowie weszli. teściowa u fryzjera była i żółte włosy jej wyszły zamiast blond pasemek jak zwyklr. podchodzi do Jagody sie przywitac a ta panika, krzyk dziki jak ją zobaczyła. Tesciowa zaraz, że biedne dxiecko tyle babci nie widzialo (tydzień), ze sie wystraszyls na co tesciu- też bym krzyczal jakbym takiego kurczaka zobaczył, dobrze, że śpimy osobno.

Cytat:

Stary 2013-01-18, 19:34   #2889
aga_ton
Wtajemniczenie

mam pytanko, niedługo chciałabym dodać pierwszą niewielką ilość kleiku do mleka. lepiej to zrobić rano czy wieczorem?

trochę się obawiam reakcji brzuszka
Stary 2013-01-18, 19:53   #2890
kraven
Zakorzenienie

Agnus a jak nazywa sie ten lekarz? Możesz na pw napisac

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:13   #2891
marta1986222
Zakorzenienie

Niunia zasypia w łóżeczku a ja zaraz mykam pod prysznic.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:

Marta a brałaś Skrzypowitę?
bardzo mi pomogła

biore silicę.

Ja taką szmatkę przytulankę kupiłam w rossmanie,Zuzia ją uwielbia

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Moja myszka już śpi

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:27   #2892
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Aayliah niekiedy refluks trzeba leczyć, i mleko tu nie pomoże.
Niekiedy. Ale po cos te mleka sa, nie? Widocznie dzieciom pomagaja, pewnie nie wszystkim, ale niektorym pomagaja...

Cytat:
Co do płaczu dziecka to moj lekarz jest zdania ze dziecko ktore ma sucho jedt najedzone i nic go nie boli to nie płacze. Dziecko płaczem alarmuje ze cos go boli, cos jedt nie tak. U mnie sie to zgadza bo jesli nic Jasiowi nie jest to wogole nie płacze.
A to ten sam lekarz, ktory dal Ci zielone swiatlo do wyjazdu z malutkim dzieckiem po antybiotykoterapi i hospitalizacji na drugi koniec swiata? Do kraju z zupelnie inna flora bakteryjna i wirusowa, z odmiennym klimatem, pora roku...

Fizyczny dyskomfort dziecka jest tylko jednym z powodow do jego placzu. To, ze dziecko ma sucho, jest najedzone i nic go fizycznie nie boli to nie znaczy, ze nie ma juz zadnych innych potrzeb. Kazdego dnia dziecko wystawione jest na wiele bodzcow ze swiata zewnetrznego, codziennie uczy sie czegos nowego, jest przez to narazone na wiele stresow. Placz pelni tutaj role wentyla bezpieczenstwa, pozwala pozbyc sie nagromadzonych emocji i przezyc. Wiele dzieci ma rowniez silna potrzebe bliskosci, przytulenia. Trzeba dziecku dac sie wyplakac jesli tego potrzebuje. Ludzie w kazdym wieku potzrebuja pozbyc sie nagromadzonych stresow i emocji, dlatego rozmawiaja ze soba, wyplakuja sie na czyims ramieniu, dlatego mamy to forum, czyz nie? Czy Tobie do szczescia wystarcza pelny talerz, pojscie do toalety i brak bolu?

Wiesz z calym szacunkiem, ale ten lekarz jest niedouczony albo jest ignorantem, badz jedno i drugie.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:36   #2893
Katiaskaa
Zadomowienie

Cześć dziewczyny trochę mnie nie było, ale podczytywałam was na bieżąco
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów: Kubusia, Kingi i Igi
Lilka, z tego co napisałaś to Kinga ma ładną wagę i jest długo, więc się nie przejmuj, bo nie waży za dużo aż musiałam sprawdzić ile miesięcy dziś skończyła
I życzenia szybkiego powrotu do zdrowia dla wszystkich chorych dzieciaczków i dużo sił dla ich mam
Katiaskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:38   #2894
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanko, niedługo chciałabym dodać pierwszą niewielką ilość kleiku do mleka. lepiej to zrobić rano czy wieczorem?

Ja dałabym rano .. cały dzień możesz niunię obserwować a później przerzucić się na noc
Stary 2013-01-18, 20:44   #2895
afternoon
Rozeznanie

Witam wieczorową porą

Cały dzień czekałam na ten moment wytchnienia, kiedy siądę spokojnie i będę miała chwilę dla siebie u nas bardzo absorbujący dzień...

Aaliyah w pełni zgadzam się z tym co napisałaś na temat płaczu, ja też wierzę w jego pozafizjologiczne przyczyny i komunikacyjną funkcję, jaką pełni. Poza tym mamy przecież coś takiego jak tempierament, coś co jest ukonstytuowane biologicznie, stąd też m.in. ludzie dzielą się na choleryków i flegmatyków w późniejszych latach.

Nadrabiam dalej
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:46   #2896
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Odebrałam zdjęcia, moje super
To tylko my mieliśmy takiego pecha że każde innego rozmiaru chciałam babci wysłać zdjęcie jej z Jaśkiem razem z kartką na dzień babci ale wstyd mi było takie mini mini wysłać by pomyślała że ucięłam :/

Cytat:

Tak jak mówi Konczi najpierw daj rano, zobaczysz reakcję i następnego dnia wieczorkiem możesz podać

Mój skarb już od przed 20 smacznie sobie śpi ale w ciągu dnia spał hm 3 razy po 15 minut więc był zmęczony ...
Stary 2013-01-18, 20:48   #2897
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą

Cały dzień czekałam na ten moment wytchnienia, kiedy siądę spokojnie i będę miała chwilę dla siebie u nas bardzo absorbujący dzień...

Aaliyah w pełni zgadzam się z tym co napisałaś na temat płaczu, ja też wierzę w jego pozafizjologiczne przyczyny i komunikacyjną funkcję, jaką pełni. Poza tym mamy przecież coś takiego jak tempierament, coś co jest ukonstytuowane biologicznie, stąd też m.in. ludzie dzielą się na choleryków i flegmatyków w późniejszych latach.

Nadrabiam dalej

ja również się z tym zgadzam ....
Stary 2013-01-18, 21:02   #2898
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

Fizyczny dyskomfort dziecka jest tylko jednym z powodow do jego placzu. To, ze dziecko ma sucho, jest najedzone i nic go fizycznie nie boli to nie znaczy, ze nie ma juz zadnych innych potrzeb. Kazdego dnia dziecko wystawione jest na wiele bodzcow ze swiata zewnetrznego, codziennie uczy sie czegos nowego, jest przez to narazone na wiele stresow. Placz pelni tutaj role wentyla bezpieczenstwa, pozwala pozbyc sie nagromadzonych emocji i przezyc. Wiele dzieci ma rowniez silna potrzebe bliskosci, przytulenia. Trzeba dziecku dac sie wyplakac jesli tego potrzebuje. Ludzie w kazdym wieku potzrebuja pozbyc sie nagromadzonych stresow i emocji, dlatego rozmawiaja ze soba, wyplakuja sie na czyims ramieniu, dlatego mamy to forum, czyz nie? Czy Tobie do szczescia wystarcza pelny talerz, pojscie do toalety i brak bolu?
popieram
Cytat:
Lena przez cały dzisiejszy dzień stęka jakby jej się za przeproszeniem srać chciało ...
co to ma być, jakaś nowa umiejętność
mam nadzieję, że nie bo to strasznie irytujące dźwięki...
ale wiesz co mój też tak dzisiaj coś stękał.. nie że płakał tylko stękał .
Stary 2013-01-18, 21:03   #2899
gda
Zakorzenienie

Myślę, że Asiulce o to mniej więcej chodziło. "Że coś jest nie tak", czyli że czegoś mu brakuje albo ma czegoś w nadmiarze. I to może być właśnie potrzeba bliskości lub nadmiar wrażeń. Tak czy siak, są sposoby żeby ten płacz powstrzymać. Trzeba się tylko zorientować czego dziecku potrzeba do szczęścia.

Ja muszę przyznać, że już wybadałam moje dziecko i jemu już się nie zdarza płakać. Zamienił płacz na lekkie marudzenie, które potrafię odczytać. Bardzo dobrze się rozumiemy!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:04   #2900
gda
Zakorzenienie

Ooo i właśnie to stękanie jak już jest trochę zmęczony, to może do szału doprowadzić
Stary 2013-01-18, 21:05   #2901
kraven
Zakorzenienie

Mój też dzisiaj stęka przed każdym zasypianiem, I strasznie walczy, żeby nie zasnąć

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:05   #2902
afternoon
Rozeznanie

Marta, ja będę łysa razem z Tobą, spokojnie też mam coraz cieńszy kucyk, jak mąż dzisiaj zobaczył ile wyciągam włosów po przejechaniu dłonią , to w szoku był

Dearlie, uściski dla Antosia, ważne, że jest już trafna diagnoza

Dziękujemy za życzenia z okazji 4 miesiąca, ślemy całusy dla Igi, Kubusia oraz dla Kingi
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:13   #2903
marta1986222
Zakorzenienie

[QUOTE=gda;38726820
Ja muszę przyznać, że już wybadałam moje dziecko i jemu już się nie zdarza płakać. Zamienił płacz na lekkie marudzenie, które potrafię odczytać. Bardzo dobrze się rozumiemy! [/QUOTE]

Cytat:
Ooo i właśnie to stękanie jak już jest trochę zmęczony, to może do szału doprowadzić

Mojej Zuzi też rzadko zdarza się płacz a co do stękania miałam tak dzisiaj godzinę przed kąpielą.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:15   #2904
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cześc dziewczyny.
Nie dam rady nadrobic bo ani czasu ani siły nie mam.
Alan dostał dzisiaj gorączki 39,3 więc z rana szybko do lekarza więc walczymy. Wirusa załapał bo my z tżtem go zaraziliśmy, a tak sie modliłam zeby go nie zlapało. Mamy leki więc podaje ale jest trudno.
Płacze, marudzi itp.
Z rana pękało mi serce jak płakał i też sie rozbeczałam. Nawet tżtowi łezki poleciały
Matko jak ja nienawidze jak dzieci chorują. Zawsze mi ich szkoda okropnie...
Rodzice mi pomagają, dzisiaj od 13 do 21 siedzieli, jutro też przyjdą.
Tż do pracy na 14 wiec samej mi ciężko i fizycznie i psychicznie.
Maluszek spi teraz to mam chwilke by do Was napisać. O własnie sie chyba budzi.
Padam jakoś ze zmeczenia bo od 4 nie spie...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:20   #2905
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny.
Alan dostał dzisiaj gorączki 39,3 więc z rana szybko do lekarza więc walczymy. Wirusa załapał bo my z tżtem go zaraziliśmy, a tak sie modliłam zeby go nie zlapało. Mamy leki więc podaje ale jest trudno.
Płacze, marudzi itp.
Z rana pękało mi serce jak płakał i też sie rozbeczałam. Nawet tżtowi łezki poleciały
ojej kolejne dziecko nam się rozchorowało biedny Alanek... zdrówka dla niego
Stary 2013-01-18, 21:24   #2906
lilka00
Wtajemniczenie

Kurcze, jak mi Kinga zasnęła ok. 15:30 to tylko się wybudziła ok. 18:30 na karmienie i śpi dalej cały czas, niby informowała mnie pediatra, że dziecko może dużo spać po szczepionce, ale i tak się trochę martwię... Temperatury nie ma jak się ja dotknie to się porusza i śpi dalej nie "leje się" przez ręce to chyba nie muszę jakoś szczególnie się zamartwiać, nie?

Dzięki wszystkim za życzonka z okazji naszych 3 miesięcy .

Co do płaczu "bez powodu" to rozmawiałam o tym z mama, że tak tu na forum było pisane, że dziecko nie płacze bez jakiegoś konkretnego dyskomfortu i moja mama mówi, że by podrzuciła każdemu kto tak sądzi mnie jak byłam niemowlakiem to by zmienił zdanie. Ja chyba coś byłam jak Lenka Agi_ton, albo jeszcze gorsza.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Moja też już najczęściej stęka jak jest zmęczona, albo się nudzi, albo coś tam innego jej nie pasuje, coraz rzadziej płacze tak ostro i z łezkami, no dzisiaj na szczepieniu tak płakała, ale ją bolało, więc to inna historia.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Cześc dziewczyny.
Płacze, marudzi itp.
Biedny Alanek . Dużo zdrówka
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:35   #2907
zielona1911
Zakorzenienie

Moje dziecko załapalo smoczek

Mam pytanie bo niewiem na jaki kolor pomalowac pokoj dzienny. Mam duzo zielonych dodatkow zasłony,dywan,ramki na zdjecia itd i kanape mam ciemno brązowa z dodatkami beżu i pufy w tym samym kolorze. Reszte mebli bede musiala kupic,ale mam pytanie co do tego co juz mam by pasowalo,jaki kolor. Mi sie podoba fiolet i gdzie niegdzie tapeta winylowa albo paski albo częsc sciany fotka w zalaczniku. Tylko pytanie czy cos takiego bedzie pasowac? czy moze szukac scian w innym kolorze moze zielenie,caffe latte i tapeta inna? pokoj raczej sredniej wielkosci,nie bedzie duzo mebli bo chce tylko taka mebloscianke pod plazme. Co sadzicie? doradzcie cos? a pokoj we fiolecie i z tapeta juz widzialam u ktorejs z Was na watku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tapeta-winylowa-lolipop,main.jpg (121,6 KB, 9 załadowań)
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:35   #2908
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Co do płaczu "bez powodu" to rozmawiałam o tym z mama, że tak tu na forum było pisane, że dziecko nie płacze bez jakiegoś konkretnego dyskomfortu i moja mama mówi, że by podrzuciła każdemu kto tak sądzi mnie jak byłam niemowlakiem to by zmienił zdanie. Ja chyba coś byłam jak Lenka Agi_ton, albo jeszcze gorsza.
A ja myślę, że miałaś jakiś powód, tylko nie został nigdy wykryty
Stary 2013-01-18, 21:35   #2909
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Piore w E i daje plyn Lenor. Pojde w poniedzialek jeszcze raz do dermatologa i zobaczymy co mi powie. Moze tez do aergologa tez pojde.

Dziekuje za gratulacje

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Wogole teraz mnie przeraza remont cholera ile znowu to bedzie kosztowac farby,panele. Chce kupic panele do zuego pokoju a do sypialni i pokoju dziecka wykladzine.Niewiem czy to dobry pomysl. I gdzie jest najtaniej?
ja ogolnie jestem przeciwniczka dywanów. to dla mnie siedliska kurzu, brudu i roztoczy. ale jezeli juz chcesz to połóz panele i kup dywan, bo zawsze mozesz go zbarac zawiesc do wyprania, czy pozbyc jak by ci sie nie podobało. a z wykladzina....my mamy taka dywanowa teraz na tym mieszkaniu co wynajmujemy i masakra, na sama mysl ze Giulia bedzie po tym raczkowac slabo mi....ja lubie drewno i najchetniej mialabym wszedzie bambusa

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Gda i nabyłam też ten puder z dr. Hauschka jedwabny, właśnie kurier przywiózł
zobaczymy co to za cudo
aj znac! ja tez sie zastanawiam czy kupic go czy ostatnio wielki fit https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ge-powder.html

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Zielona ja bym pomyślała o zmianie pediatry, bo jak ciągle przekładają Wam wizyty, a tym bardziej szczepienia, to widać, jakie mają podejście do dziecka.... Co jak co, ale jak mówiłaś ile razy przekładali Wam szczepienie, to to jest moim zdaniem niepoważne i nieodpowiedzialne.... Ale oczywiście zrobisz jak uważasz

Jest jakaś dziewczyna wolna i chętna na mojego Krystianka? Bo on wolny i szuka kandydatki na potencjalną dziewczynę

Muszę Wam powiedzieć, że bardzo się martwiłam jak Mały się będzie wieczorem po szczepieniu zachowywał, bo tamtym razem 1,5 godziny była masakra, biedny płakał strasznie, jak się te szczepionki rozchodziły, a wczoraj przespał całe popołudnie, wieczorem się obudził, trochę się pobawiliśmy, chciał żeby go ponosić, a potem usnął i tylko na butlę się obudził, po czym usnął i spał do 8 rano. TŻ nie mógł się nadziwić, jakie mamy prze kochane dziecko Zachowywał się, jakby nic się nie stało, a na pewno go bolało, ale tylko trochę się krzywił jak spał. Dzisiaj też grzeczniutki...

A, TŻ pytał się pediatry o to, że nie podnosi główki leżąc na brzuszku, a lekarz powiedział, żeby się nie martwić, bo dopiero skończył 3 miesiące i ma jeszcze czas. I że jak tylko nie będzie miał wysypki, to kozie mleko może pić.

Laski, a mogę już podawać Krystiankowi te herbatki które są po 4 miesiącu? Bo czytałam, że Sojka chyba podawała wcześniej? Czy lepiej na razie zostać na koperkowych, a za miesiąc dopiero wprowadzać tamte tak jak pisze? Bo Krystianke lubi pić, więc myślałam, żeby mu urozmaicić trochę te herbatki już....
ja bym nie dawala. dlaczego mu nie dasz na zmiane wody?

Cytat:

Ja dałabym rano .. cały dzień możesz niunię obserwować a później przerzucić się na noc
o kurcze, dobrze ze mówisz bo ja planowalam dac na noc

Cytat:
Cześc dziewczyny.
Płacze, marudzi itp.
zdrówka dla Alanka

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:37   #2910
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dobry wieczór
dziś nie miałam czasu na wizaż,kumpela u mnie była koło południa, potem kimnęłam się z Igusią a potem to już dzień tak zleciał że nawet nie wiem kiedy wieczór się zrobił
ostatnio wam się żaliłam że Iga prawie wcale nie chce cycka, teraz to już w ogóle nie chcę..chyba przejdę już całkowicie na mm.. dokarmiamy się już od jakiegoś czasu bo nie daję rady ściągać tyle mleka..
chciałam karmić piersią chociaż do 6 msc ale nie wyrobię
pociesza mnie fakt, że niedługo będę podawać obiadki

Cytat:
hej mamuśki ...

wyrosła ci pannica Konczi
super że z bioderkami ok
Cytat:
Ltujące dźwięki...
super że się udało, teraz na pewno z dnia na dzień będzie już tylko lepiej
moja Iga codziennie zasypia sama, odkładam ją a ona grzecznie zasypia
przedwczoraj to już w ogóle akcje odwaliła, bo dałam jej mleczko, odbiło jej się, położyłam ją do łóżeczka i poszłam umyć butelkę przychodzę a ona śpi

Cytat:
też mnie to do szału doprowadza

i przyłączam się dziewczyny..mi też włosy lecą z głowy

dziękujemy za życzenia z okazji skończonych 4 miesięcy

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2013-01-18 o 21:38
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości